29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Taka trosku preventivna otazka.... Ak ma dievca 16r musia lekari oboznamit rodicov ked by chcela ist na potrat?
Není tady
Dokud ti není 18,tak to rodiče musí vědět
Není tady
Myslím, že když ti je 16, oznamovat lékař nic nemusí. Pokud ti je méně než 16, oznámit to musí. (Ale to mám z doby cca před 14 lety, zeptej se třeba anonymně telefonicky na gyndě nebo si zavolej linku důvěry.) A hlavně - taková dívka má raději myslet na antikoncepci předem, ať už jí je 15, 16 nebo 18.
Není tady
Nevím jestli musí nebo nemusí, ale pokud bys byla v těchto potížích, myslím, že bys jim to říct měla. Rodina by měla znát zdravotní svav svých členů, nemyslíš ?
Představ si, že týden po zákroku někde zkolabuješ, protože máš třeba z toho infekci, odvezou Tě do neocnice....
Není tady
Oni by ma zabili keby vobec vedeli ze som mala uz sex takze o potrate nie je ani diskusia. No,menstruacia mi meska 4 dni a uz mam kupene tabletky HAK uz asi 3 tyzdne,takze dufam ze posledny sex bez anti mi nebol osudny....Drzte palce. =o(
Není tady
neco se mi plete, ze jsem nekde slysela nebo cetla, ze pokud ji je mene nez 15, tak potrebuje pisemny souhlas rodicu, pokud vice nez 15 a mene nez 18, tak souhlas nepotrebuje, ale rodice budou informovani pisemne a nad 18 je to jen jeji vec...
Není tady
Lucinka.Pokial nie si plnoleta su za teba zodpovedny tvoji rodicia.Potrebny je ich pisomny suhlas a samozrejme aj tvoj.Hovorim z vlastnej skusenosti.Pa
Já myslím, že to nemusí vědět rodiče, ale někdo z rodiny komu bylo 18. Spolužák kdysi tohle řešil u své sestry, které bylo 17 a jemu 19. Taky si s ní nějakej užil (bez ochrany) a chvíli to vypadalo, že je těhotná, takže byli domluvení, že pro ten případ se to nahlásí jemu, aby o tom rodiče přirozeně nevěděli. Ale naštěstí to byl planý poplach, takže nevím, jestli by to bylo v reálu vůbec realizovatelné.
Není tady