27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Prosím nemáte někdo zkuenosti s tímto problémem? Můj tatka cca 5 let trpí pískáním a uměním v pravém uchu. Někdy je to lepí, někdy je to prý a nesnesitelné. Prodělal vyetření u ORL lékaře, byl na CT hlavy, obvodní lékař řekl e je to od páteře a poslal tátu na rehabilitace. ORL lékař mu předepsal nějaké léky na zmírnění obtíí. Já mu zakoupila Ginko bilobu. Ve bere, na rehabilitace chodil ale nic nepomáhá, má to stále. Někdy na něm vidím jak doslova trpí. Ale jak mu pomoct??
Není tady
A nejedná se o tinitus uní - zalehlé ucho, uní elest? Pokud ano, je na netu rozsáhlá diskuse i příběhy, ale lečba bude snad pomalá.
Není tady
Krepelko, mam to od detstvi, take jsem byla na ruznych vysetrenich, napr. si pamatuju rest, kdy mi do sluchatek pousteli ruzne zvuky a mela jsem mackat tlacitko, kdyz ten pousteny zvuk prehlusil piskani v mem uchu. Nikam to ale bohuzel nevedlo, nepomohli mi od problemu. Piska mi v uchu dodnes (bude mi letos 28). Uz jsem si zvykla a moc to nevnimam.
Není tady
Slyela jsem i o souvislosti s krční páteří. Cvičení můe zmírnit od toho nejakutnějího, pokud je to ale nepřetritě...
Není tady
Řeím to nepřetritě. Tedy, dokonce jsem poslední snad dva roky přeila i tak, e slyím normálně. Prvně chodím na rehab. s páteří, ale nechávám si pravidelně napravovat od chiropraktika "hlavu", po pravdě, krční páteř, mám tam elastický blok. Chodím snad u 25? let k jednomu lékaři, kterého povauji za anděla tím, co umí. Doma mám anatomický poltář, kvalitní a i to pomohlo, ortopedickou matraci. Ani náhodou mne nesmí táhnout na hlavu, čelo, ui, krční páteř. I doma nemám-li rolák, mám na krku lehkou álu, aby kryla krční páteř. To je letoní novinka.
ORL mne napsal Betaserc, prý to pomáhá, jo, na chvíli jo, Gingo taky občas beru.
Prý je třeba se s tím naučit ít, léky nepomůou. Byla jsem tak daleko, e jsem si uvědomila, e neslyím, resp. e mne hučí v uích, kdy najednou jen tak přestalo hučet a já si vimla, e je "ticho".
Není tady
Tak me to huceni neustalo nikdy. Neznam, co je to uplne ticho.
Není tady
No, a byla si vůbec někdy u chiropraktika? Třeba nespadla si při lyování? sportu?třeba jako malá? Nějaká nehoda? Co klasická výchova? Facka a tak? To se není jen tak, e ti najednou /jedno jak dlouho/ hučí v uích. Po něčem to začalo, zkus hledat, vzpomínat.
Není tady
Mio, v usich mi huci uz pres dvacet let a opravdu si nepamatuju, co jsem delala v peti letech a rodice uz nemam, abych se jich zeptala. Urcite me ale nikdo neuhodil, mama mi nikdy ani facku nedala. Otec maximalne maly pohlavek, a to snad jen trikrat v zivote. O nehode take nevim. Bohuzel me bylo receno, ze tohle se neda lecit a musim se s tim naucit zit. Byla jsem u ruznych doktoru, i na rehabilitace s pateri jsme chodila. Delali mi EEG, sluchove testy a dalsi. Na nic neprisli.
Jestli to zacalo z nicehonic, nevim, je to uz davno a byla jsem opravdu male dite. Pamatuju se, ze jako mala jsem kvuli tomu nemohla dlouho usinat. Ted uz to nastesti nevnimam a neprekazi to v usinani.
Jeste me napadlo - mam ve dvou letech trhane nocni mandle. Vzhledem k tomu, ze nos a usni trubice jsou spolu provazane, nemuze to byt treba tim? Nejakym poskozenim sluchove trubice pri te operaci?
Není tady
JO, tak to by ti řekl lékař, těm provázanostem uvnitř hlavy nerozumím. Ale třeba si -nebo ti mohli nějak trhnout hlavou-krkem a bylo to. Tak to tě lituji, e to má u 20 let, já jen? asi tak 4-5? Tedy, co si to uvědomuji. Moná i díl. Vadí mne vysoké pískací tóny v uchu a občas nemohu usnout, protoe slyím jakoby hučí voda v trubkách-vedení. Kdy jsem měla tv a rádio v stand by modu, tak jsem je jakoby taky slyela hučet... Teď na noc ve vypínám, ale stejně se mne občas zdá, e jsou zaplé a hučí.
Co vím určitě, od mala jsem slyela pískat TV, které ostatní ne, jen občas někdo souhlasil, e ano, TV píská. Ale to byly jetě elektronkové.
Není tady
nepovolená reklama
Upravil(a) tina (3. 3. 2011 14:18)
Není tady
Sakura napsal(a):
Krepelko, mam to od detstvi, take jsem byla na ruznych vysetrenich... Piska mi v uchu dodnes (bude mi letos 28). Uz jsem si zvykla a moc to nevnimam.
Mně začalo pískat v levém uchu asi tak v 45. Snail jsem se to řeit, ale ani léky (Betaserc) ani rehabilitace (hl.krční páteř), ani Traberovy proudy... nic nepomohlo... Nedávno mi bylo 50 a u to nějak neřeím. Zvykl si tchán, snaím se zvyknout si taky. Někdy je to hlasitějí (navečer), někdy je to slabí (obvykle po ránu), někdy chvíli píská i v pravém uchu, zatím to ale vdy po chvilince přestalo. Snad nebude hůř...
Mám pocit, e by mohlo pomoci pořádně rozproudit krev v ilách, ale nějak se ne a ne donutit běhat apod.
No, uvidíme.
Není tady