|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Zdravím všechny děvčata,
rádi bychom s manželem také počali, pročítala jsem fórum s dotazy a odpověďmi, ale přesto bych se ráda zeptala na pár rad od zkušených, abych nedělala něco špatně :-)
V listopadu jsem vysadila antikoncepci, od prosince si měřím teplotu a zjišťuji plodné a neplodné dny. Kolem Vánoc jsem měla plodné dny, zkoušeli jsme každý den, ale nepodařilo se. Nevím, zda je lepší po styku zůstat s nohama nahoře, nebo ležet, či co vlastně zvýší šanci :-) V lednu zkoušení odpadá, jelikož jsem v plodné dny na služební cestě - aspoň si manžel odpočine :-)
Je lepší si pro přesné zjištění plodných dnů koupit ovulační testy? Nebo se spoléhat na měření teploty - je pravda, že jsem v plodné dny cítila bolest vaječníku.
Zatím samozřejmě nespěcháme, vím, že to je běh na dlouhou trať.
Děkuji všem za rady a zajímavé postřehy, všem přeji brzké otěhotnění a zdravé miminka :-)
Eva
Není tady

Evi - být Tebou, tak neměřím, nepočítám a nesleduju a miluju se podle libosti. Ono těchto pozorování si případně "užiješ" , pokud se nezadaří delší dobu...
Přeju, ať se vám poštěstí hodně brzo. 
Není tady
Ahoj Evi, mám na to podobný názor jako holky. Tedy můj případ - po roce a půl měření BT, směřování snažení na plodné dny, takový trochu stres kolem toho...pak jsem to hodila za hlavu, na tohle jsem se vykašlala a otěhotněla jsem v době, kdy jsem byla hodně ve stresu z práce a při jednom ze 2 styků za měsíc 
Není tady
Evi, holky mají pravdu že nejlepší by bylo to neřešit a v klidu si užívat. Taky si ale pamatuju svoje nadšené začátky (a že už je to pár let) a vím, že taková rada by mě tak maximálně naštvala - já jsem se do toho chtěla vrhnout po hlavě a pořádně!
Takže pokud to nechceš nebo nedokážeš nechat v klidu, tak myslím, že nejlepší je začít měřením teploty. Mě stačilo nameřit pár cyklů, pak už jsem ovulaci poznala podle bolestí a plodného hlenu. Měření teploty je spolehlivé a ušetříš za testy 
Taky není potřeba pokoušet to každý plodný den - pokud třeba víš, že jsi minule ovulovala 14. den, zkuste další měsíc třeba 11. a 13. den ("nejplodnější" je statisticky den před ovulací), prostě stačí to zkoušet obden...
Přeju příjemné snažení a fakt se snažte si to užívat a brát to v klidu, není potřeba začít příliš brzo stresovat s načasováním styku a kontrolováním všeho, věř, že je to potom otrava, když se třeba to těhotnění vleče. Držím palce na zdárný výsledek a dej nám určitě vědět!
Není tady
Ahoj Evi,
souhlasím s holkama, ale až zas tak nesouhlasím s Annie .... pokud dítě chcete, tak je asi dobře vědět, kdy zhruba máš ovulaci a ten sexík směřovat víc tam než na jiné dny. Myslím, že Ronja má jako vždy pravdu ... prostě měř 2 -3 měsíce, pokud Tě to bude bavit a pak už to na sobě poznáš. Na druhou stranu píšeš, že příliš nespěcháte, takže záleží vlastně na Tobě samé jak to bude probíhat.
Rozhodně není dobré se po 3 měsících neúspěchu hroutit ... Každopádně přeji brzké zadaření 
Není tady

Dadul - myslím, že první měsíc snažení netřeba nic měřit, sledovat a pozorovat... Jen si prostě užívat toho očekávání, že třeba se povedlo...
Samozřejmě za předpokladu, že nejsou problémy s cyklem apod.
Ale každá jsme jiná...
Není tady

Evino a ty máš nějaký důvod k tomu,abys hned od začátku snažení o mimčo,šla na to tak odborně? Zdravotní potíže či neúspěšná těhotenství? Jinak mi to přijde zbytečné. Početí by mělo být příjemnou nestresující se "činností" a ne předem naplánovanou akcí. Nech tomu aspoň půl roku volný průběh,milujte se kdy chcete,jak chcete a o ostatní se zatím nestarej. 
Není tady

rejka - 
Není tady
Já mám štěstí, že na sobě třeba ovulaci poznám - bolí mě břicho a hlava
Nám to bohužel teď nevyšlo, tak počkám na jaro, začnu brát listovku a přestaneme se chránit. Takže tobě tu listovku taky doporučuji a hlavně si to milování hezky užít! Držím palce, ať se brzo dočkáte!
Není tady

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat. před měsícem jsem přestala brát hormonální antikoncepci a chtěli by jsme s přítelem miminko. myslela jsem, že se to podaří hned na poprvé, ale dostala jsem menstruaci, takže asi nic. navíc to máme s přítelem takový trochu komplikovaný, přitel nebývá celý měsíc doma, je třeba týden v práci a pak týden doma.A když jsem si počítala ovulaci plodné dny,tak mě bohužel vychází přesně naopak. Plodné dny mám, když přítel je zrovna v práci. Mám z toho blbý pocit, že se nám miminko takhle nepodaří.Co by jste mi poradili. Přemýšlela jsem, jestli by nešlo nějakým způsobem plodné dny změnit, ale jedině mě napdlo nechat si předepsat zase hormonální antikoncepci jen na jeden měsíc a začít ji brát tak, aby mě menstruace a ovulace vyšli o týden dýl. Co si o tom myslíte? Děkuji za rady
Není tady
Tero možná se ti to nebude líbit, ale já myslím, že bys to hlavně měla začít brát mnohem víc v klidu. Čekat že se zadaří hned napoprvé je přeci jen trochu naivní. Zdravému páru trvá početí průměrně půl roku a do roka je to považované za normální. Jsou samozřejmě páry, kterým se podaří hned napoprvé, ale to není běžné. Takže to chce hlavně klid a trpělivost a nezačít se stresovat moc brzo.
Jasně že není úplně dobré, že přítel není třeba celý týden doma, ale spermie můžou několik dní počkat než vajíčko dozraje - je možné otěhotnět i ze styků, které proběhli tři čtyři i více dnů před ovulací. navíc "počítání" plodných dnů zrovna přesné není, můžeš je mít trochu posunuté oproti průměru...zkuste tomu nechat pár měsíců volný průběh, nepanikařte, pěkně si užívejte snažení a snažte se, pokud to jde, směrovat styky do první poloviny tvého cyklu - na nasazování léků a složité řešení je určitě ještě čas! A nezapomeň se nám přijít pochlubit s pozitivním testem, věřím, že to nebude dlouho trvat!
Není tady

Maximalne souhlasim s babinetkama
holky, do pul roku bych vazne nic neresila ( i kdyz vim, ze se to lehce rekne, hur udela). ale z vlastni zkusenosti vim, ze neni o co stat s merenim BT (jsem na to lina), s OVU testama atd. Mimi (pokud je to mozne) je nejlepsi pocit z lasky a ne podle presnych vypoctu. Pak z toho mas i nadherne prekvapeni a radost. Vim, ze kamaradky kolem me, byly vzdycky krasne prekvapene, kdyz dobehly s pozitivnim tehotenskym testem. Ja vim, ze me se to nikdy stat nemuze a ve skrytu duse me to trosku mrzi, protoze my uz jsme v rukou odborniku a u toho je vse nacasovane a neni to takove prijemne tvoreni mimiska
Takze, jak uz bylo receno, uzivejte si krasneho milovani a zkuste pustit teplomery, grafy a tabulky minimalne na toho pul roku az rok z hlavy. Preju bzske dalnice a zdrava miminka 
Není tady
Tak já nevím jak to napsat, abych někoho neurazila, to jako nemám v úmyslu
ale ono fakt ve většině případů nestačí nechávat to otěhotnění jenom na přírodě a myslet si, že to jako příjde samo .... Já myslím, že nás je tu dost co jsme si prošly pěkně klikatou cestou
Nicméně tím nechci říct, že je nutný měření BT a maximální sledování veškerých příznaků, to se z toho snažení člověk může opupínkovat, ale napomáhání je hezký ne ???? Jako směrovat to sexování na plodný dny. Vždyť i tak se dá ten sex pěkně užít. Já nemyslím udělat ze sebe sexuální mašinu na výrobu dětí a každý večer ležet připravená a čekat na to, že jako drahá polovička je plná kvalitních spermií .... to člověka přestane brzy bavit sex vůbec 
Tero, chci tím jenom říct, že po vysazení HA nečekej, že Ti pošlape MS jako hodinky ... určitě to bude chvíli trvat než se to srovná .... Takže nevěš hlavu, že zrovinka v plodných dnech je přítel mimo domov ... a kdyby přeci jenom to tak nebylo, no tak si třeba můžete vyjet někam na dovču ...
Přeji brzké zadaření 
Není tady

Ronja napsal(a):
Tero možná se ti to nebude líbit, ale já myslím, že bys to hlavně měla začít brát mnohem víc v klidu. Čekat že se zadaří hned napoprvé je přeci jen trochu naivní. Zdravému páru trvá početí průměrně půl roku a do roka je to považované za normální. Jsou samozřejmě páry, kterým se podaří hned napoprvé, ale to není běžné. Takže to chce hlavně klid a trpělivost a nezačít se stresovat moc brzo.
Jasně že není úplně dobré, že přítel není třeba celý týden doma, ale spermie můžou několik dní počkat než vajíčko dozraje - je možné otěhotnět i ze styků, které proběhli tři čtyři i více dnů před ovulací. navíc "počítání" plodných dnů zrovna přesné není, můžeš je mít trochu posunuté oproti průměru...zkuste tomu nechat pár měsíců volný průběh, nepanikařte, pěkně si užívejte snažení a snažte se, pokud to jde, směrovat styky do první poloviny tvého cyklu - na nasazování léků a složité řešení je určitě ještě čas! A nezapomeň se nám přijít pochlubit s pozitivním testem, věřím, že to nebude dlouho trvat!
...
Upravil(a) Ronja (9. 1. 2011 17:52)
Není tady

Dadula napsal(a):
Tak já nevím jak to napsat, abych někoho neurazila, to jako nemám v úmyslu rodna ale ono fakt ve většině případů nestačí nechávat to otěhotnění jenom na přírodě a myslet si, že to jako příjde samo .... Já myslím, že nás je tu dost co jsme si prošly pěkně klikatou cestou hmm Nicméně tím nechci říct, že je nutný měření BT a maximální sledování veškerých příznaků, to se z toho snažení člověk může opupínkovat, ale napomáhání je hezký ne ???? Jako směrovat to sexování na plodný dny. Vždyť i tak se dá ten sex pěkně užít. Já nemyslím udělat ze sebe sexuální mašinu na výrobu dětí a každý večer ležet připravená a čekat na to, že jako drahá polovička je plná kvalitních spermií .... to člověka přestane brzy bavit sex vůbec sad
Dadulo,to máš pravdu,ale než začne člověk podnikat složitou a krkolomnou cestu k mimču,něco tomu přece předchází.Většinou to bývají roky marného snažení o početí. Pak nastává chvíle,kdy je třeba přírodě "pomoci". Jenomže Tera vysadí HA a světe div se,nejsem hned první měsíc těhotná.TERO a na tebe něco tlačí,že to početí tak honíš? Tikají ti biologické hodiny? Máš snad na krku čtyřicítku,nebo nějakou důležitou operaci či nemoc,která by znemožnila otěhotnění? Jinak mám dojem,že tvé to zbytečně hrotíš a řešíš.....
Není tady

tvojestarosti napsal(a):
...
Tak to jsi teda dost přehnala. Můžeš mít antipatie vůči konkrétním lidem,ale vyjadřovat se jako hulvát.....Do veřejných diskuzí může psát kdokoliv,bílej,černej,vzdělanej i nevzdělanec. Slušně se dá vyjádřit i nesouhlas,není třeba urážlivě útočit.
Upravil(a) Ronja (9. 1. 2011 17:53)
Není tady

Každá to má jinak - kamarádka dlouho nikoho neměla, pak si našla přítele, měsíc před svatbou vysadila prášky a aniž by to čekala byla okamžitě v tom...
Já jsem takové štěstí neměla, prošla jsem si také svým, ale právě proto mám názor, jaký mám. A sama jsem prvního půl roku neřešila vůbec nic...
Osobně mi to připadá přehnané jít na "výrobu" miminka tak vědecky, pokud k tomu není žádný reálný důvod.
Nakonec se může zadařit třetí, pátý měsíc a proč si zbytečně tu cestu za
znepříjemňovat měřením, časováním sexu a následnou stojkou po styku?
Ale jak píšu v úvodu - každá to máme jinak...
Potom už se ani nedivím známé, která mi s oznámení svého těhotenství dodala:" a nemysli si, my jsme to taky neměli hned, my jsme si museli taky počkat..." Na můj nesmělý dotaz, jak dlouho čekali mi naprosto vážně odpověděla:" tři měsíce..." 

Tak se hlavně každá zařiďme tak, ať jsme spokojené a doufám, že se miminka všechny dočkáme tak, jak si to budeme přát. 
Není tady

rejko - na jisté lidi je lépe nereagovat vůbec - prostě si libují v prudění - není to diskuse, ale napadání a urážky...
Je to pro ně něco jako virtuální onanie. 
Není tady
tvojestarosti napsal(a):

tak todle je už opravdu nechutnost nejvyššího kalibru, otírat se o těhotnou ženu, po tom, co vše má za sebou. Kdy konečně pochopíš, že tady jsi skončila??? Banuju a věř tomu, že Tě budu banovat i dále...a je mi jedno, kolik nicků si ještě vymyslíš, já mám trpělivost v genech. Víc nemám k Tobě co dodat, je mi Tě líto.
Upravil(a) Ronja (9. 1. 2011 17:52)
Není tady