Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 3. 1. 2011 20:33

Leri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: střední Morava

Re: Kde najít v sobě optimismus do příštích dní?

Wiki, ano, myslím, že to je obranyschopnost, vlídná vlastnost našeho organizmu, že se nakonec cítíme spokojeni i v nedobré situaci, dokážeme si ji zpracovat pro sebe tak, že je pro nás přijatelná.
Já jsem to myslela s tím optimismem tak, že třeba vím, že mě čekají nějaké změny a už si dopředu říkám, určitě to blbě dopadne, budou problémy, co když se stane to a to, tím se všechno zkomplikuje a pak si vytvářím katastrofické scénáře, užírám se tím, otravuje mi to život, už hezky dlouho dopředu ... Přitom rozumem vím, že to je hloupé, už te'd myslet na to, co by kdyby ...
Ale prostě jsem taková ...
Tak se snažím si říkat: zvládnu to, nějak to dopadne, zase život půjde dál ... A myslím na to, že když třeba budu fyzicky unavená nebo budu mít náladu, že se mi bude chtít brečet, tak je tu můj manžel, který mě podrží ... Ovšem on mě nepodrží tak, že si mu můžu stěžovat a stěžovat a stěžovat, jak já bych třeba chtěla, ale činy - pomůže mi s prací, něco za mě vyřídí atd. atd.
Nevím, zda mi rozumíte ...
Možná Blos bude vědět o čem píšu, o tom mužském pohledu na problémy ...

Co mě nezabije, to mě posílí.

Není tady

#27 3. 1. 2011 23:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Leri, skús si pozrieť/kúpiť také motivačné karty od Lousie Hay, ktorá napísala Miluj svoj život... Každý deň si vytiahni jendu optimistickú kartu s peknou afirmáciou a opakuj si ju... a strach prijmi, ale povedz si, že to je len obrana tvojho lenivého podvedomia proti "nechceným" zmenám. stolt Bezo zmien je to pohodlnejšie, ale človek zakrnieva...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#28 4. 1. 2011 12:34

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Leri, jak píše Selima- přečti si něco o tom.

Já jsem taky měla katastrofické scénáře. Probála jsem se 30let. Divila jsem se proč ostatní lidi to tak nemají taky...vždy´t všude číhá tolik nebezpěčí. ..big_smile
Hele - ono to jde prostě naučit. Každý den si na to "vidět to jinak" vzpomenout. I třeba začlenit ty afirmace (svoje srozumitelné )Třeba vzpomenout jednou za den, pak dvakrát, za měsíc i 10x a pak časem  se to samo usadí natrvalo. Totiž a´t se bojím, nebo a´t se těším, vydám stejnou energii a vždycky to prostě dopadne a jde život dál. Takže je to pak zbytečný nepříjemný mezikrok. Návyk.
A navíc, začínám -li cokoliv s těšením - je jasné, že to danou věc ovlivní do plusu.
Vážně si myslím, že jsme se jen naučili reagovat tím strachem, obavami a zakořenilo se to v nás. Třeba jen  proto, že jsme to jinak nikdy ani neviděli. Nikdo v okolí to nedělala, nikdo nás to neučil...

Není tady

#29 4. 1. 2011 12:49

helena
♥♥♥♥♥♥♥

už si dopředu říkám, určitě to blbě dopadne, budou problémy, co když se stane to a to, tím se všechno zkomplikuje a pak si vytvářím katastrofické scénáře, užírám se tím, otravuje mi to život
Všechno se dá přeznačkovat = obrátit. Tak se na to podívej takhle - máš katastrofickej scénář, jsi připravená i na nejhorší možnou variantu, což je +. Nejhorší možnost nenastane - další +. Užíráš se nějakou pitomostí - ten skvělej pocit, když poznáš, že ses užírala zbytečně - opět +. Stejná volovina ti otravuje život - lepší, než aby ti ho otravovali tví blízcí - aneb znova +... a takhle to můžeš udělat se vším.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#30 4. 1. 2011 12:55

Ametyst
♥♥♥♥♥--

To je zvláštní, jak se dokážeme trápit problémy, které ani neexistují. Prostě si je vymyslíme, a meleme v hlavě, jakoby byly skutečné a máme z toho problém. Jen je mi záhadou, podle čeho si člověk vybírá, jestli bude myslet pozitivně nebo negativně. Jak to, že někomu naskočí hned negativní myšlení a o to pozitivní e musí snažit, učit se to...?
Proč to asi není naopak, nebylo by to hezčí, na tom světě? kdo nám dal do hlavy to tvoření katastrofických scénářů?

I hide my feeling behind a smile.

Není tady

#31 4. 1. 2011 13:02

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Ametyst napsal(a):

To je zvláštní, jak se dokážeme trápit problémy, které ani neexistují. Prostě si je vymyslíme, a meleme v hlavě, jakoby byly skutečné a máme z toho problém.

Zavidim chlapum, ze maji jine mysleni..... i kdyz.... oni zase mysli jen na sex...

Není tady

#32 4. 1. 2011 13:08

helena
♥♥♥♥♥♥♥

kdo nám dal do hlavy to tvoření katastrofických scénářů?
Matička příroda přeci... evoluce... Spíš přežil ten/ta, kdo za každým keříkem viděl šavlozubýho tygra, než jedinec rozplývající se pozitivně nad květinkama, jahůdkama a zpěvem ptactva  http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png - což bývá, přiznejme si, spíš dámská záležitost.

Není tady

#33 4. 1. 2011 13:32

setupka
♥♥♥----

Leri napsal(a):

Píšete tady o vizích a plánech do nového roku - já mám jen obavy - jak zvládnu rodinnou situaci, jestli najdu práci, jak malá zvládne školku ...
Kde mám hledat ten optimismus, který nutně potřebuju, abych to všechno zvládla? tillfreds

Kde hledat optimismus... Říká se, že sílu hledá každý sám v sobě. Někdy tam ale podpora zvenčí pomůže.
Z mého pohledu je pozitivní už jenom to, že máš malou... Možná naivní a krátkozraké, ale i to je pohled na věc.

Není tady

#34 4. 1. 2011 13:44

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ametyst napsal(a):

To je zvláštní, jak se dokážeme trápit problémy, které ani neexistují. Prostě si je vymyslíme, a meleme v hlavě, jakoby byly skutečné a máme z toho problém. Jen je mi záhadou, podle čeho si člověk vybírá, jestli bude myslet pozitivně nebo negativně. Jak to, že někomu naskočí hned negativní myšlení a o to pozitivní e musí snažit, učit se to...?
Proč to asi není naopak, nebylo by to hezčí, na tom světě? kdo nám dal do hlavy to tvoření katastrofických scénářů?

Ja to mám tiež v živote na striedačku... Od prirodzenia som optimista a ako decko som bola veselá, dôverčivá a sebavedomá, ale v puberte sa to zlomilo a na dosť dlho som ostala pesimistkou. A po 30tke opäť pomaly späť k tomu otpimizmu... stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#35 4. 1. 2011 13:58

Blossom
Host

helena napsal(a):

kdo nám dal do hlavy to tvoření katastrofických scénářů?
Matička příroda přeci... evoluce... Spíš přežil ten/ta, kdo za každým keříkem viděl šavlozubýho tygra, než jedinec rozplývající se pozitivně nad květinkama, jahůdkama a zpěvem ptactva  http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png - což bývá, přiznejme si, spíš dámská záležitost.

Na tom, co píšeš, heleno, něco bude.  stolt
Já tuhle vlastnost, totiž vytváření katastrofických scénářů, mám taky. Pro život je dost nepříjemná. Vlastně bych se jí ráda zbavila.
Ale na druhou stranu - ona je i praktická právě pro to přežití.
Např. před pár lety, kdy se ekonomické poměry v našem oboru prudce a dost náhle změnily, já - právě díky tomu pohledu "co nejhoršího se může stát a co proti tomu dělat" jsem zareagovala v naší firmě velmi rychle a provedla takřka ihned nepříjemná, leč nutná šetřící opatření - hned na začátku obrovského propadu v tržbách. A díky tomu jsme tehdejší velmi krizovou dobu přežili sice v zeštíhlené formě, ale přežili.
Ale kolem sebe mám pár známých, kteří tenhle katastrofický přístup neměli - ve stejné situaci si oni říkali - počkáme, nebudeme zatím plašit, třeba se to zase zlepší.
No - nezlepšilo. sad  Ti, co uvažovali takto, už dávno neexistují, zkrachovali.... kapitulation

Je fakt, že je katastrofický přístup  je taky hodně ovlivněný prožitými negativními zkušenostmi.
Já s tím nyní velmi bojuju ohledně ježdění autem. Dřív jsem autem jezdila ráda. Nyní je to pro mě momentálně velmi stresová záležitost: Jakmile mám někam jet, před očima se mi jak film odvíjí situace před 6 týdny prožitá: Do mého auta čelně naráží protijedoucí auto a já nemůžu udělat proti tomu vůbec nic.
Já vlastně každé protijedoucí auto nyní vidím jako hrozbu, jako obrovské nebezpečí. Je to hodně nepříjemné.Jezdím nerada, ale musím.
Věřím, že se mi podaří toho časem nějak zbavit.... kapitulation

Upravil(a) Blossom (4. 1. 2011 13:59)

#36 4. 1. 2011 14:30

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Samozřejmě, že negativní zkušenosti mají vliv... ale pokud se jimi nenecháš ovládnout, jen je přijmeš tak, jak přišly, pak jsou kupodivu k dobrému.
Co se tvého ježdění týče, pak šest neděl není tak dlouho, abys neměla potíže (tyhle problémy můžou vyskočit i po týdnech/měsících klidu) - ale na druhou stranu bych si tipla, že jsi zřejmě malinko slevila z určité "jistoty" a "ležérnosti" za volantem... Ostatně, při tom, co se taky pohybuje po našich cestách, by tě za postoj "každé protijedoucí auto nyní vidím jako hrozbu" evoluce pochválila.

Není tady

#37 4. 1. 2011 14:45

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Ametyst napsal(a):

Myslím, že jsme se to naučili. Sami. Stejně jako chodit na nočník nebo jít ke dveřím, když se ozve zvonek.
A podhoubí tomu tvoří - podle mě - naše malá sebedůvěra. Protože se bojíme situací, které neznáme a proto dopředu zvažujeme možné varianty, nejlépe ty negativní, abychom se na každou situaci "připravili" a nebyli zaskočeni. . A navíc, dělali to tak všichni, máma, táta, babička, sousedka, ségra uvaděčka v kině, i děda ze samoty - což jsme si vyložili - že to tak prostě je. A oni to viděli také u svých předků.. Málokdo se tomu vymyká. Znám jednoho takového vymykajícího člověka

Kdybychom si věřili, že každou situaci, pěkně tak, jak přichází, zvládneme a budeme v pohodě, bylo by nám fuk, co přijde a vůbec bychom se tím nezatěžovali.

Ale my ne - vytvoříme si desítky problémů, ty živíme v mozku, poskytujeme jim zralou půdu, krmíme je a pak se divíme, že tam jsou...big_smile a KDO je tam dal.. big_smile

Nějak mi přišlo, že polovinu života člověk sbírá informace, učí se, vstřebává látku od okolí a učitelů, aby pak v druhé polovině se jich zbavoval. Přesněji -  vzal síto a přesil je, a ponechal si třeba  třetinu dobrých a užitečných rad a návodů.

A právě to nejtěžší na tom všem vidím  to - dokázat rozlišit kravinu od podstatné věci, které chceme např.předejít (zabránit,..)  a tudíž ji musíme řešit. Vyselektovat - to je ta nejtěžší část. Neřešitelné - neřešit a uložit do "šuplíku" nebo hodit do koše.

V autě taky "trpím" předvídavostí, což je v jisté míře určitě správné, ale moc opatrná jsem už třeba při té vizi čelní srážky. To se okamžitě okřiknu a dám pomyslnou ledovou sprchu. Vždycky si  vzpomenu na Lupinu, která usoudila že ty "špatné" myšlenky jsou jakoby hutnější a hůř pronikají do reálu, než ty dobré, což mě malinko uklidnilo, ale přece jen...big_smile

Upravil(a) Wiki (4. 1. 2011 14:48)

Není tady

#38 4. 1. 2011 14:58

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Samozřejmě, že negativní zkušenosti mají vliv... ale pokud se jimi nenecháš ovládnout, jen je přijmeš tak, jak přišly, pak jsou kupodivu k dobrému.
Co se tvého ježdění týče, pak šest neděl není tak dlouho, abys neměla potíže (tyhle problémy můžou vyskočit i po týdnech/měsících klidu) - ale na druhou stranu bych si tipla, že jsi zřejmě malinko slevila z určité "jistoty" a "ležérnosti" za volantem... Ostatně, při tom, co se taky pohybuje po našich cestách, by tě za postoj "každé protijedoucí auto nyní vidím jako hrozbu" evoluce pochválila.

Já jsem také - když jsme u auta - mnohem opatrnější a jakoby pokornější. Ne, že bych nemohla a neuměla předjet, ne že bych neuměla či nemohla jet rychleji..atd..ale vždycky zvažujiu - stojí to zato? A proč? Stejně se za pár minut sejdeme na semaforech...(všimněte si někdy tohoto jevu u aut co vás riskantně předjíždějí - mimo dálnici) a nebo ve výsledku bude o 30sec. v cíli dřív. No..a co z toho?
Dost se divím, kde mladasové (max 2roky řidičák) v sobě tu "jistotu" berou. Spíše jsou nicnetušící a ve své naivitě spokojení.
Ale jsem i tady optimista, potkávám i spoustu solidních a slušných, ohleduplných řidič - ek  lol

Není tady

#39 4. 1. 2011 15:10

Blossom
Host

Víte, ona ta lidská psychika (a nebo ať nemluvím obecně, tak raděj řeknu - moje psychika) jsi chodí takovými zvláštními cestičkami....až mě to samotnou překvapuje:
Krátce po té nehodě, když jsem viděla, že na šrot jsou jen obě auta a já i viník nehody jsme jako zázrakem zůstali nezraněni, pocítila jsem zvláštní a velmi silnou vlnu euforie, a tento podivně euforický stav trval nepřetržitě asi 2 dny.
Přičítám to tomu, že tehdy zafungoval jakýsi základní životní instikt - radost z přežití, nebo jak to nazvat - a taky můj vrozený optimismus, pozitivní pohled na svět. Který vím, že v sobě mám. smile

No a pak se to zas začlo klonit spíš na tu druhou stranu, až částečně k tomu katastrofickému přístupu. O kterém vím, že ho v sobě mám taky.

Ostatně - není to v mém životě takto poprvé: V jednom velmi zátěžovém a psychicky náročném životním období jsem fungovala jak stroj - vše potřebné zařídila, vyřídila, navzdory dost příšerné situaci.
Asi půl roku poté, když bylo vše potřebné zařízeno asituace se začla uklidňovat, jsem se psychicky složila. Nejvíc mě tehdy vyděsila otázka Proč proboha teď? Když už konečně nastává po traumatech klid?
Psycholožka mi na to odpověděla: Právě proto.  Protože teprve teď už jste vše zařídila a tedy "si to už můžete dovolit" a taky teprve teď Vám to vnitřně začíná docházet, co vlastně máte za sebou. Tedy - klasický post-traumatický syndrom. Naštěstí - sám přišel, a taky dá se říct - sám pak odešel...

Ano, člověk do určité míry má a může svou psychiku pozitivně nasměrovávat.
Ale je třeba počítat i s tím, že právě psychika není tím, co se dá zcela do puntíku naplánovat a mít beze bytku pod kontrolou.

Nakonec - to bychom podle mě byli roboti, a ne lidi. A mimochodem - i zkušenosti ze zátěžových situací jsou cennou životní zkušeností a sledování toho, co s kým jaká situace udělá, patří podle mě k určitým zvláštním tajemstvím života. Před kterými mám pokoru.

#40 4. 1. 2011 15:12

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Myslím, že jsme tak naprogramovány/i předky, zvláště pak rodiči, školou a dalšími výchovnými institucemi, zřejmě to podpořil i socík a dnešek proti tomu také nic nedělá. Nemalou troškou do mlýna přispívají všechna média a spol.. Blbé je, že se část skryla pod "zdravý selský rozum" (který nám pán Bůh zachovati či darovati račiž), ač tam nemá co dělat.
Příroda v nás povzbuzuje obezřetnost, atd, což s katastrofickými přístupy není společné.
Myslím, že to chce sebrat všechnu odvahu, kouknout do sebe a zgruntu přeprogramovat bez vylití dítěte (s vodou z vaničky).

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#41 4. 1. 2011 18:17

Leri
♥♥♥♥♥♥-

Heleno, jo, toho jsem si vědoma, že když podvědomě očekávám problémy a ony nepřijdou, tak je to pro mě plus, že se těším z toho, že vše proběhlo hladce a naopak kdybych měla pravdu, tak jsem na tu nepřízeň připravena. Zase ale, když něco přijde náhle a já na to nejsem připravena, tak mě to zaskočí, vůbec neumím improvizovat .... Ale učím se to, snažím se o to ...
Venuše, já právě na sex taky myslím pořád, a to nejsem chlap ...
Setupko, ano, to si říkám, pro mě to dobíjení energie je jednoznačně moje dcerka.
Děkuji vám všem za názory, za povzbuzení ...  smile

Není tady

#42 5. 1. 2011 13:25

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

venuše napsal(a):

Ametyst napsal(a):

To je zvláštní, jak se dokážeme trápit problémy, které ani neexistují. Prostě si je vymyslíme, a meleme v hlavě, jakoby byly skutečné a máme z toho problém.

Zavidim chlapum, ze maji jine mysleni..... i kdyz.... oni zase mysli jen na sex...

Venuše, ty jsi dílo big_smile
lol

Není tady

#43 5. 1. 2011 13:26

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Bramborka napsal(a):

Myslím, že jsme tak naprogramovány/i předky, zvláště pak rodiči, školou a dalšími výchovnými institucemi, zřejmě to podpořil i socík a dnešek proti tomu také nic nedělá. Nemalou troškou do mlýna přispívají všechna média a spol.. Blbé je, že se část skryla pod "zdravý selský rozum" (který nám pán Bůh zachovati či darovati račiž), ač tam nemá co dělat.
Příroda v nás povzbuzuje obezřetnost, atd, což s katastrofickými přístupy není společné.
Myslím, že to chce sebrat všechnu odvahu, kouknout do sebe a zgruntu přeprogramovat bez vylití dítěte (s vodou z vaničky).

Ja, ja..stolt

Není tady

#44 7. 1. 2011 22:21

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Leri napsal(a):

Píšete tady o vizích a plánech do nového roku - já mám jen obavy - jak zvládnu rodinnou situaci, jestli najdu práci, jak malá zvládne školku ...
Kde mám hledat ten optimismus, který nutně potřebuju, abych to všechno zvládla? tillfreds

Bacha Leri, velky Bratr Te sleduje a to doslova. Velky jsem a bratr taky, viz avatar a Orwelluv roman 1984 jiste znas, ale u me je vse jinak, ja jsem ten hodny Bratr smile

A ted vazne mila Leri. Zadne velke kecy, kdyz jsou problemy, tak se cloveku do toho zivota moc nechce, znam to podle sebe. Neznam Tvuj pribeh a tak jen dedukuju, ze asyk to nemas lehke, ale ver, ze vse bude OK, resp. tak jak ma byt. Kdysi jsem tady psal takove moudro, neni z me hlavy, ani nevim kdo to rekl, ale "Stesti je jen stav mysli" a opravdu to plati. pak moje kamaradka Eva, ktera je ted nemocna a desne trpi, mi jednou rekla vetu kterou mel kral Salamoun na prstenu, ktery dostal od Sibily "I toto jednou prejde" Kdyby ne techto dvou vet, uz jsem na pravde Bozi...

Ale k tematu : Na tento rok jsem nnabity energii tak, ze nevim co s ni. Kuwa, ja to nechnapu, ale jakobych omladnul. Ted nemyslim je loveni bab, to neni az tak dulezite, ale zacal jsem VSUDE kam se da chodit pesky, na zitra at je jakekoli pocasi mam naplanovanou turu minimalne 20 km, kdyz bude vic, tim lip, cumim z wokna a rikam si, Morfe ty debile, sedis na BBN a venku lide sportuji, oblec se a jdi..je jen otazka casu, kdy se oblecu a vazne vylezu ven, ted to tam klouze jako das atakdale, atakdale.

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#45 7. 1. 2011 22:46

Leri
♥♥♥♥♥♥-

Všechno je relativní ...
Já už jsem na tom trochu líp, pochopila jsem, že není třeba se stresovat dopředu a nakonec se vše zvládne ...
Taky když si to tady čtu, to mi taky pomáhá ... par
To je fajn, když jsi nabitý energií a optimismem ... Takže ani zima ti nevadí? Já tak čekám na jaro, léto, teplé počasí ...  stolt

Není tady

#46 7. 1. 2011 22:53

morpheus
Babinet Klub
Web

Leri : No vidis, ono nekdy staci pismenka a cloveku je lepe pussa Kdyz jsem zacinal na BBN, neveril jsem tomu, resp. nechapal to. Dnes uz to vim smile Staci jen mluvit, mluvit a mluvit smile
Zda mi nevadi Zima ? Pani Zima je moje kmotrenka, miluju ji, uplne si ji dokazu predstavit v bilem satu, stribrne koralky v bilych vlasech nalicena rudou rtenkou... smile Ho-ho-ho-ho-ho ( predstav si Santa Klause s tim hoho ) Kdepak, ja jsem zrozenec v zime, v kozorohu a muj cas je od pulky prosince do cca konce unora. Cim nizsi teplota venku, tim se mi lepe zije, v lete jsem jak ... matoha ? Ano matoha. Jsem jako uvadajici strom, ktery ceka na dest = teplotu pod nulou smile Jsem divny no smile

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#47 7. 1. 2011 23:17

Anineta
♥------
Místo: Most

Leri napsal(a):

Všechno je relativní ...
Já už jsem na tom trochu líp, pochopila jsem, že není třeba se stresovat dopředu a nakonec se vše zvládne ...
Taky když si to tady čtu, to mi taky pomáhá ... par
To je fajn, když jsi nabitý energií a optimismem ... Takže ani zima ti nevadí? Já tak čekám na jaro, léto, teplé počasí ...  stolt

Optimismus zřejmě najdeme, když jej chceme najít, ať je zima, jaro, léto či podzim. Každé období má své kouzlo, jen jej objevit. Není nutné se bát mrazu ani horka, vše je jen v nás. Stačí si uvědomit kouzlo daného okamžiku, že jsme, a je nám dovoleno být.smilerock

Není tady

#48 10. 1. 2011 17:59

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ametyst napsal(a):

To clovek sam preci. smile  (jak jinak wink

Bezny clovek si vetsinou prave neumi vybrat (a byt panem svych myslenek) a v tom je ta potiz.
Naopak zvyk mysleni se stava panem cloveku.

Ano ,ucit se to preprogramovat. smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#49 10. 1. 2011 19:30

morpheus
Babinet Klub
Web

Slysel jsem preprogramovat ? Potrebuje nekdo preprogramovat ? Mam zarucene nejlepsi a nejlevnejsi recept smile

Není tady

#50 10. 1. 2011 19:36

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

morpheus napsal(a):

Leri : No vidis, ono nekdy staci pismenka a cloveku je lepe pussa Kdyz jsem zacinal na BBN, neveril jsem tomu, resp. nechapal to. Dnes uz to vim smile Staci jen mluvit, mluvit a mluvit smile
Zda mi nevadi Zima ? Pani Zima je moje kmotrenka, miluju ji, uplne si ji dokazu predstavit v bilem satu, stribrne koralky v bilych vlasech nalicena rudou rtenkou... smile Ho-ho-ho-ho-ho ( predstav si Santa Klause s tim hoho ) Kdepak, ja jsem zrozenec v zime, v kozorohu a muj cas je od pulky prosince do cca konce unora. Cim nizsi teplota venku, tim se mi lepe zije, v lete jsem jak ... matoha ? Ano matoha. Jsem jako uvadajici strom, ktery ceka na dest = teplotu pod nulou smile Jsem divny no smile

Jsem tez zrozena v kozorohu a zimu nesnasim, cim to asi je ?

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí