29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Končí rok a začíná nový. Obvyklá doba bilancování a plánů na nový rok. Kdo chcete, zaplánujte a zabilancujte si se mnou.
Má bilance roku 2010:
Velmi plodný a úspěšný rok, radost ze všeho, co se mi povedlo realizovat. Ale bylo to náročné a místy až vyčerpávající - cítím docela únavu. Vyrovnanou ovšem zas pocitem naplnění....
Jediným vysloveně negativním jevem loňského roku byla má autohavárka a starosti z ní pramenící.
Má vize - přání na příští rok:
Aby větší podíl než dosud v mém životě tvořily koníčky, relax, sport, osobní život. Práce, přestože mě baví, zabírá zatím v mém životě víc času, než bych si sama přála.
Můj plán na zimní večery:
S mým tátou udělat pořádek ve věcech historických o našem městě a naší rodině, které on sbírá, avšak jen kupí na půdu do archeologických vrstev, takže něco konkrétního tam najít, je nyní zhola nemožné.
Chci to s ním vše v následujících měsících projít, roztřídit, co lze doplnit popisky a souvislostmia tátovými vzpomínkami a vědomostmi. Taktéž věci týkající se naší rodiny (např. albumy předků, kde táte ještě ví, kdo je kdo, ale já nikoli ).
Těším se na to, jednak mě tyto věci také nesmírně zajímají, a jednak to bude takový náš prima společný čas strávený s tátou (a snad ho tím trochu odtrhnu od hlavního životního zájmu-politiky, která ho pochopitelně frustruje).
Blossom napsal(a):
Má vize - přání na příští rok:
Aby větší podíl než dosud v mém životě tvořily koníčky, relax, sport, osobní život. Práce, přestože mě baví, zabírá zatím v mém životě víc času, než bych si sama přála.
Jelikož pracuju ve státní sféře, tak mě v příštím roce čeká buď vyhazov z práce (a pak bych měl času na zájmy, relax a koníčky habaděj ), v tom lepším případě snížení platu
Ale beru to s humorem, protože jinak bych se z toho asi zcvoknul...
Není tady
Bilance roku 2010:
Jsem se sebou spokojená, je to dobrý. (Dobrý je trojka )
Hlavní a nejkrásnější událostí pro mě v tomto roce je narození mého vnoučka. Děkuji Bohu, že je mi dovoleno s ním tady pobýt a užít si ho. Děkuji mé dceři i zeťi, že jsou ke mně laskaví a dovolí mi užívat si ho, kolik se mi jenom zachce a nakolik mi to mé povinnosti dovolí.
Mé vize pro rok 2011:
Nejdříve přání zdraví a spokojenosti pro mě i mé blízké.
Hodně času strávit s vnoučkem. Víc času strávit s mými rodiči.
Nadále se věnovat koníčkům, relax, cvičení H.E.A.T., němčina, angličtina.
Znovu navštívit Jeruzalem, nejlépe tam pobývat delší dobu, třeba pracovně. Už na tom pracuju, abychom firemně expandovali do Izraele. Taková vysokorychlostní trať letiště Tel Aviv - Jeruzalem není špatný nápad.
Říkalo naše představenstvo, když jsem jim to nanesla.
A potichoučku vyslovuji přání, abychom se potkali s mým vysněným Mužem.
Upravil(a) majkafa (27. 12. 2010 11:51)
Pracuji ve státní sféře, takže snížení platu jsem už podepsala, ale nic to nemění na tom, že svoji mám ráda a určitě to neovlivní můj přístup k ní. Samozřejmě snížení platu mě drobet mrzí, zvášť když finančně podporuji sama dvě studující dcery a teď několik měsíců bez výživného. A plány do Nového roku - aby byl alespoň, jak ten minulý, dcery úspěšně letos dokončily SŚ, VŚ, manžel dospěl a plnil alespoň vůči nim vyživovací povinnost a byli jsme všichni zdraví. A pro mě, aby se ve vesmíru našel muž, který by mě miloval...tak a není toho už moc ? Mějte pěkné dny a ať se Vám všem daří. J.
Není tady
Moje vize pro rok 2011,aby jsme byli vsichni zdravi,meli vsichni v rodine praci tzn. i dcera po ukonceni ucnaku.
Aby dcera uspesne ukoncila autoskolu a uciliste. Aby konecne dcera nasla nejakeho chlapce,ktery by ji netahal za nos.
Moc bych si prala,aby syn se dal jinou cestou nez doted je,aby poznal konecne nejakou lasku.
Není tady
majkafa napsal(a):
Nadále se věnovat koníčkům, relax, cvičení H.E.A.T., němčina, angličtina.
Majko, učit se zároveň němčinu i anglinu z vlastní zkušenosti nedoporučuju - alespoň u mě to vedlo k tomu, že oba dva jazyky sice ovládám, ale oba blbě Ale třeba jsi chytřejší, a půjde Ti to...
Není tady
Oba jazyky ovládám poměrně dobře a pořád se učím.
Ještě bych pro rok 2011 ráda přidala hebrejštinu, když najdu vzdálenostně a cenově dostupného učitele. V naší jazykovce ji chtěli letos otevřít, ale sešli jsme se bohužel jenom 2. Třeba to bude příští rok lepší. V Izraeli se sice lze dobře domluvit anglicky, ale já bych ráda i hebrejštinu.
majkafa napsal(a):
To je dobře, protože já si pořád vzpomínám, jak jsem kdysi, před asi 25 lety, pravil číšníkovi v jedné budapešťské restauraci: "Nem tudom, I am ausländer"
Není tady
Mikeš napsal(a):
majkafa napsal(a):
To je dobře, protože já si pořád vzpomínám, jak jsem kdysi, před asi 25 lety, pravil číšníkovi v jedné budapešťské restauraci: "Nem tudom, I am ausländer"
![]()
![]()
Mikeši, jsou ještě lepší situace: několikrát se mi současně sešli zákazníci mluvící česky, další mluvící anglicky a ještě další mluvící německy. Nešlo to oddělit, oni mezitím vybírali a musela jsem se jim v podstatě věnovat paralelně.
Výsledek byl, že nakonec na Angličany jsem mluvila německy, na Čechy anglicky a na Němce česky...
A ještě lepší byl zážitek mého strejdy na jeho dovče ve Francii: Když ho tam zastavili policajti, on v podvědomé snaze hovořit cizím jazykem, na ně mluvil jediným cizím jazykem, co znal - což byla v jeho případě slovenština...
Ale ať se vrátíme k tématu.... ohledně jazyků mám pro letošek jedno překvapivé předsevzetí: Dočasně s angličtinou skončit a věnovat tu dobu raděj relaxaci. To je v mém případě nyní aktuálnější a potřebnější.
Upravil(a) Blossom (27. 12. 2010 12:34)
Blossom napsal(a):
Mikeši, jsou ještě lepší situace: několikrát se mi současně sešli zákazníci mluvící česky, další mluvící anglicky a ještě další mluvící německy.
Z toho si nic nedělej, moje kolegyně, která pracuje na oddělení sociální podpory, mi nedávno říkala, že u ní se scházejí převážně klienti, kteří plynně hovoří slovensky, maďarsky a cikánsky
Není tady
No vidíš - a hned má kolegyňka možnej plán, co se v roce 2011 naučit
Není tady
Moje plany jsou jasne, to: najit si praci, ktera by nas uzivila. nelepe na 100% uvazek. At mi to vyjde.
Není tady
sahleb napsal(a):
Moje plany jsou jasne, to: najit si praci, ktera by nas uzivila. nelepe na 100% uvazek. At mi to vyjde.
Přeji Ti to samé. Kdybych neznal Babinet, netušil bych, že tolik českých žen "uteklo za lepším" na západ... i když podle Tvého nicku "Sahleb", je možné, že jsi utekla spíše na východ...
Upravil(a) Mikeš (27. 12. 2010 20:01)
Není tady
Letošek ovlivněn několika nepříjemnými událostmi - manželův neplánovaný pobyt v nemocnici na přelomu roku, pak jeho dost těžký úraz + naše totálně zdemolované auto. S tím související nedostatek financí. Nicméně - díky bohu - jsme všichni živí a relativně zdraví, což je to hlavní
Takže do nového roku si přeju hlavně - abychom byli všichni živí a zdraví i nadále. Taktéž naši, už starší, rodiče.
Já osobně - aby mě práce pořád bavila a abych se v ní cítila pořád tak dobře jak doposud. A aby se mi podařilo odjet v létě na stáž. S manželem aby nám to klapalo i nadále, už jsme spolu 28 let.
Naše děti - aby dobře studovali a bylo by fajn, kdyby si našli své partnery (není nutné).
Není tady
Vize do roku 2011:
Zdraví pro celou mou rodinu, hlavně zdraví mé malé dcerce, ať roste a rozvíjí se, zvykne si ve školce, já ať si najdu práci, která se mi bude líbit.
Ráda bych se hodně věnovala rodině, hlavně dcerušce, sebevzdělávala se v oboru a oprášila si samostudiem angličtinu a zlepšila se v práci s počítačem.
Jejda, je toho hodně, takže hlavně to zdraví a aspoň nějakou práci!
A hlavně hooooodně optimismu do života!
Není tady
Bilance roku 2010:
Příšerný rok, asi druhý nejhorší v životě. Neustálé shánění místa s občasnými pobyty na pracáku, trápení, nejistota, nemoci a úrazy v celém příbuzenstvu. Musela jsem se taky uskromnit, jak ještě nikdy dřív.
Co bych chtěla v roce 2011:
Přeju si hlavně klid. A sedět na jednom místě. A potom bych si přála víc peněz, těch potvůrek kulatých i papírových, bez nich to nějak nejde. A ať nám úrazy a nemoci dají pokoj, a hlavně zubatá s kosou ať se nám vyhne.
Není tady
Já si přeji pro celou rodinu jenom zdraví, to ostatní mám nebo se dá vyřešit.
Není tady
Bilance roku 2010
Přes neuspěch dostat se zpátky po mateřské na své pracovní místo, 5 měsíců na prac. úřadě, brigády na poště, jsem našla zaměstnání,které mě baví,uspokojuje, jsem z něho nadšená.
Dcera nastoupila do školky, veliká změna, už je zvyklá a líbí se jí.
Pohltil mi scrapbook, v tomto roce asi u mě to byla špička ledovce.
Našla jsem virtuální přátele,s kterými si můžu psát radosti i starosti.
V manželství se situace zhoršuje ze dne na den, manžel od března nepracuje.
Plán pro rok 2011
Začít nový život
Upravil(a) dusička (28. 12. 2010 18:57)
Není tady
Zdravím,
rok 2010 bol pre mňa hektický, bolestivý, poučný (30 ročné manželstvo bolo v troskách), ale i krásny (narodil sa ďalší vnúčik) a výnimočný, pretože som vďaka BB spoznala niekoľko fantastických ľudí, ktorí mi boli oporou, priateľmi i radcami a touto cestou im zo srdca ďakujem.
Do budúceho roku by som si priala zdravie pre všetkých, udržať sa v zamestnaní (je nahlásené prepúšťanie) a zúročiť všetko zlé z tohoto roku.
Prajem Vám všetkým krásneho Silvestra a do roku 2011 zdravie, lásku, šťastie a splnenie všetkých prianí.
Není tady
Rok 2010 - nic moc tedy. Sice jsem nechala zrekonstruovat byt po mamince a pronajala ho, ale na druhé straně jsem si zlomila nohu a měla ji 8 týdnů v gypsu. Pozitivní bylo, že syn udělal úspěšně bakalářky a dcera si koupila pejska - našeho miláčka.
Rok 2011 - čekají mě samé nepříjemnosti. Hned na začátku snížení platu. Pak budu muset prodat náš byt, koupit si pro sebe svůj, zrekonstruovat ho, vyklidit starý byt, přestěhovat se a zařídit si nový byt. Bude to časové, organizačně a finančně dost náročné a hrozně se toho bojím. Syn se přestěhuje ke svému tátovi, dcera do podnájmu, až dokončí školu a najde si práci, nebude asi bydlet v Brně, takže s oběma budu mít velmi omezené styky a v podstatě budu sama, toho se hodně bojím, ale pořád doufám, že si zvyknu.
No a vzhledem k finanční krizi a snižování stavu státních zaměstnanců mám velký strach, abych nepřišla o práci. I když mě moc nebaví, bohužel mě živí a těžko bych v 52 letech hledala jinou. A taky se bojím, jak budu vycházet se sníženým platem dokud budu ještě živit děti.
Takže o Silvestru a na Nový rok nemám co slavit. Spíš se budu modlit, abych ten rok 2011 ve zdraví přežila.
Není tady
Mikeš napsal(a):
Blossom napsal(a):
Mikeši, jsou ještě lepší situace: několikrát se mi současně sešli zákazníci mluvící česky, další mluvící anglicky a ještě další mluvící německy.
Z toho si nic nedělej, moje kolegyně, která pracuje na oddělení sociální podpory, mi nedávno říkala, že u ní se scházejí převážně klienti, kteří plynně hovoří slovensky, maďarsky a cikánsky
![]()
![]()
přidala bych ještě vietnamsky
Není tady
Já bych si pro sebe tento rok zhodnotila jako hodně dobrý, tvůrčí, stavební, náročný.
Přeju si, aby mi všechno to co mám, vydrželo, což se v provázanosti týká i mého okolí.
Pár drobných bodů - krátkodobých i dlouhodobých k plnění mám, ale to jsou nezajímavé drobnosti.
Jediné, co mě letos dostalo v negativním slova smyslu - je oněmocnění mého bráchy. Ale věřím napevno, bez pochybností, že bude v pořádku.
Není tady
Mikeš napsal(a):
sahleb napsal(a):
Přeji Ti to samé. Kdybych neznal Babinet, netušil bych, že tolik českých žen "uteklo za lepším" na západ... i když podle Tvého nicku "Sahleb", je možné, že jsi utekla spíše na východ...
Mno na tom vychode jsem byla a stravila tam naprosto neobycejne prazdniny s beduiny v pousti. Proto Sahleb.
No tak dobre, na zapad jsem neutekla za lepsim. Doma jsem se mela dobre. Proste jsem se vdala, kdyz jsem na to mela leta a chtela jsem deti. Zcea normalni a obycejne. Ovsem nasledoval rozvod.....coz jsem nikdy neplanovala ani nechtela.
Není tady
Já bych si pro tento rok pro sebe přála sebeúctu. Ztratila jsem ji, hledám ji.
Není tady
Zníženie platu hrozí aj mne v súkromnej sfére... ale možno k tomu nakoniec nedôjde. Bude to ale na úkor väčšieho množstva práce, bohužiaľ. V tom sú skryté isté výzvy, ktoré ma trochu desia a hodne lákajú. Život ma asi donúti robiť niečo, čomu som sa úspešne a všemožne dlho vyhýbala , ale už je to tu. Inak bol rok 2010 náročný a skôr horší ako lepší, až na jeseň sa to napodiv nejako začalo obracať. V novom roku by som sa rada konečne dostala na ozajstnú dovolenku, začala sa poriadne venovať foteniu a mala viac času na koníčky a menej zabraného prácou. Aj na drahého by som mala rad aviac času, a on aby mal na mňa.
Zdravia všetkým a rok bez bez nehôd a tráum žleám sebe aj ostatným.
Upravil(a) Selima (2. 1. 2011 15:07)
Není tady