19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Končí rok a začíná nový. Obvyklá doba bilancování a plánů na nový rok. Kdo chcete, zaplánujte a zabilancujte si se mnou.
Má bilance roku 2010:
Velmi plodný a úspěný rok, radost ze veho, co se mi povedlo realizovat. Ale bylo to náročné a místy a vyčerpávající - cítím docela únavu. Vyrovnanou ovem zas pocitem naplnění....
Jediným vysloveně negativním jevem loňského roku byla má autohavárka a starosti z ní pramenící.
Má vize - přání na přítí rok:
Aby větí podíl ne dosud v mém ivotě tvořily koníčky, relax, sport, osobní ivot. Práce, přestoe mě baví, zabírá zatím v mém ivotě víc času, ne bych si sama přála.
Můj plán na zimní večery:
S mým tátou udělat pořádek ve věcech historických o naem městě a naí rodině, které on sbírá, avak jen kupí na půdu do archeologických vrstev, take něco konkrétního tam najít, je nyní zhola nemoné.
Chci to s ním ve v následujících měsících projít, roztřídit, co lze doplnit popisky a souvislostmia tátovými vzpomínkami a vědomostmi. Takté věci týkající se naí rodiny (např. albumy předků, kde táte jetě ví, kdo je kdo, ale já nikoli ).
Těím se na to, jednak mě tyto věci také nesmírně zajímají, a jednak to bude takový ná prima společný čas strávený s tátou (a snad ho tím trochu odtrhnu od hlavního ivotního zájmu-politiky, která ho pochopitelně frustruje).
Blossom napsal(a):
Má vize - přání na přítí rok:
Aby větí podíl ne dosud v mém ivotě tvořily koníčky, relax, sport, osobní ivot. Práce, přestoe mě baví, zabírá zatím v mém ivotě víc času, ne bych si sama přála.
Jeliko pracuju ve státní sféře, tak mě v přítím roce čeká buď vyhazov z práce (a pak bych měl času na zájmy, relax a koníčky habaděj ), v tom lepím případě sníení platu
Ale beru to s humorem, protoe jinak bych se z toho asi zcvoknul...
Není tady
Bilance roku 2010:
Jsem se sebou spokojená, je to dobrý. (Dobrý je trojka )
Hlavní a nejkrásnějí událostí pro mě v tomto roce je narození mého vnoučka. Děkuji Bohu, e je mi dovoleno s ním tady pobýt a uít si ho. Děkuji mé dceři i zei, e jsou ke mně laskaví a dovolí mi uívat si ho, kolik se mi jenom zachce a nakolik mi to mé povinnosti dovolí.
Mé vize pro rok 2011:
Nejdříve přání zdraví a spokojenosti pro mě i mé blízké.
Hodně času strávit s vnoučkem. Víc času strávit s mými rodiči.
Nadále se věnovat koníčkům, relax, cvičení H.E.A.T., němčina, angličtina.
Znovu navtívit Jeruzalem, nejlépe tam pobývat delí dobu, třeba pracovně. U na tom pracuju, abychom firemně expandovali do Izraele. Taková vysokorychlostní tra letitě Tel Aviv - Jeruzalem není patný nápad.
Říkalo nae představenstvo, kdy jsem jim to nanesla.
A potichoučku vyslovuji přání, abychom se potkali s mým vysněným Muem.
Upravil(a) majkafa (27. 12. 2010 11:51)
Pracuji ve státní sféře, take sníení platu jsem u podepsala, ale nic to nemění na tom, e svoji mám ráda a určitě to neovlivní můj přístup k ní. Samozřejmě sníení platu mě drobet mrzí, zvá kdy finančně podporuji sama dvě studující dcery a teď několik měsíců bez výivného. A plány do Nového roku - aby byl alespoň, jak ten minulý, dcery úspěně letos dokončily S, V, manel dospěl a plnil alespoň vůči nim vyivovací povinnost a byli jsme vichni zdraví. A pro mě, aby se ve vesmíru nael mu, který by mě miloval...tak a není toho u moc ? Mějte pěkné dny a a se Vám vem daří. J.
Není tady
Moje vize pro rok 2011,aby jsme byli vsichni zdravi,meli vsichni v rodine praci tzn. i dcera po ukonceni ucnaku.
Aby dcera uspesne ukoncila autoskolu a uciliste. Aby konecne dcera nasla nejakeho chlapce,ktery by ji netahal za nos.
Moc bych si prala,aby syn se dal jinou cestou nez doted je,aby poznal konecne nejakou lasku.
Není tady
majkafa napsal(a):
Nadále se věnovat koníčkům, relax, cvičení H.E.A.T., němčina, angličtina.
Majko, učit se zároveň němčinu i anglinu z vlastní zkuenosti nedoporučuju - alespoň u mě to vedlo k tomu, e oba dva jazyky sice ovládám, ale oba blbě Ale třeba jsi chytřejí, a půjde Ti to...
Není tady
Oba jazyky ovládám poměrně dobře a pořád se učím.
Jetě bych pro rok 2011 ráda přidala hebrejtinu, kdy najdu vzdálenostně a cenově dostupného učitele. V naí jazykovce ji chtěli letos otevřít, ale seli jsme se bohuel jenom 2. Třeba to bude přítí rok lepí. V Izraeli se sice lze dobře domluvit anglicky, ale já bych ráda i hebrejtinu.
majkafa napsal(a):
To je dobře, protoe já si pořád vzpomínám, jak jsem kdysi, před asi 25 lety, pravil číníkovi v jedné budapeské restauraci: "Nem tudom, I am ausländer"
Není tady
Mike napsal(a):
majkafa napsal(a):
To je dobře, protoe já si pořád vzpomínám, jak jsem kdysi, před asi 25 lety, pravil číníkovi v jedné budapeské restauraci: "Nem tudom, I am ausländer"
![]()
![]()
Mikei, jsou jetě lepí situace: několikrát se mi současně seli zákazníci mluvící česky, dalí mluvící anglicky a jetě dalí mluvící německy. Nelo to oddělit, oni mezitím vybírali a musela jsem se jim v podstatě věnovat paralelně.
Výsledek byl, e nakonec na Angličany jsem mluvila německy, na Čechy anglicky a na Němce česky...
A jetě lepí byl záitek mého strejdy na jeho dovče ve Francii: Kdy ho tam zastavili policajti, on v podvědomé snaze hovořit cizím jazykem, na ně mluvil jediným cizím jazykem, co znal - co byla v jeho případě sloventina...
Ale a se vrátíme k tématu.... ohledně jazyků mám pro letoek jedno překvapivé předsevzetí: Dočasně s angličtinou skončit a věnovat tu dobu raděj relaxaci. To je v mém případě nyní aktuálnějí a potřebnějí.
Upravil(a) Blossom (27. 12. 2010 12:34)
Blossom napsal(a):
Mikei, jsou jetě lepí situace: několikrát se mi současně seli zákazníci mluvící česky, dalí mluvící anglicky a jetě dalí mluvící německy.
Z toho si nic nedělej, moje kolegyně, která pracuje na oddělení sociální podpory, mi nedávno říkala, e u ní se scházejí převáně klienti, kteří plynně hovoří slovensky, maďarsky a cikánsky
Není tady
No vidí - a hned má kolegyňka monej plán, co se v roce 2011 naučit
Není tady
Moje plany jsou jasne, to: najit si praci, ktera by nas uzivila. nelepe na 100% uvazek. At mi to vyjde.
Není tady
sahleb napsal(a):
Moje plany jsou jasne, to: najit si praci, ktera by nas uzivila. nelepe na 100% uvazek. At mi to vyjde.
Přeji Ti to samé. Kdybych neznal Babinet, netuil bych, e tolik českých en "uteklo za lepím" na západ... i kdy podle Tvého nicku "Sahleb", je moné, e jsi utekla spíe na východ...
Upravil(a) Mike (27. 12. 2010 20:01)
Není tady
Letoek ovlivněn několika nepříjemnými událostmi - manelův neplánovaný pobyt v nemocnici na přelomu roku, pak jeho dost těký úraz + nae totálně zdemolované auto. S tím související nedostatek financí. Nicméně - díky bohu - jsme vichni iví a relativně zdraví, co je to hlavní
Take do nového roku si přeju hlavně - abychom byli vichni iví a zdraví i nadále. Takté nai, u starí, rodiče.
Já osobně - aby mě práce pořád bavila a abych se v ní cítila pořád tak dobře jak doposud. A aby se mi podařilo odjet v létě na stá. S manelem aby nám to klapalo i nadále, u jsme spolu 28 let.
Nae děti - aby dobře studovali a bylo by fajn, kdyby si nali své partnery (není nutné).
Není tady
Vize do roku 2011:
Zdraví pro celou mou rodinu, hlavně zdraví mé malé dcerce, a roste a rozvíjí se, zvykne si ve kolce, já a si najdu práci, která se mi bude líbit.
Ráda bych se hodně věnovala rodině, hlavně dceruce, sebevzdělávala se v oboru a opráila si samostudiem angličtinu a zlepila se v práci s počítačem.
Jejda, je toho hodně, take hlavně to zdraví a aspoň nějakou práci!
A hlavně hooooodně optimismu do ivota!
Není tady
Bilance roku 2010:
Příerný rok, asi druhý nejhorí v ivotě. Neustálé shánění místa s občasnými pobyty na pracáku, trápení, nejistota, nemoci a úrazy v celém příbuzenstvu. Musela jsem se taky uskromnit, jak jetě nikdy dřív.
Co bych chtěla v roce 2011:
Přeju si hlavně klid. A sedět na jednom místě. A potom bych si přála víc peněz, těch potvůrek kulatých i papírových, bez nich to nějak nejde. A a nám úrazy a nemoci dají pokoj, a hlavně zubatá s kosou a se nám vyhne.
Není tady
Já si přeji pro celou rodinu jenom zdraví, to ostatní mám nebo se dá vyřeit.
Není tady
Bilance roku 2010
Přes neuspěch dostat se zpátky po mateřské na své pracovní místo, 5 měsíců na prac. úřadě, brigády na potě, jsem nala zaměstnání,které mě baví,uspokojuje, jsem z něho nadená.
Dcera nastoupila do kolky, veliká změna, u je zvyklá a líbí se jí.
Pohltil mi scrapbook, v tomto roce asi u mě to byla pička ledovce.
Nala jsem virtuální přátele,s kterými si můu psát radosti i starosti.
V manelství se situace zhoruje ze dne na den, manel od března nepracuje.
Plán pro rok 2011
Začít nový ivot
Upravil(a) dusička (28. 12. 2010 18:57)
Není tady
Zdravím,
rok 2010 bol pre mňa hektický, bolestivý, poučný (30 ročné manelstvo bolo v troskách), ale i krásny (narodil sa ďalí vnúčik) a výnimočný, pretoe som vďaka BB spoznala niekožko fantastických žudí, ktorí mi boli oporou, priatežmi i radcami a touto cestou im zo srdca ďakujem.
Do budúceho roku by som si priala zdravie pre vetkých, udra sa v zamestnaní (je nahlásené prepúanie) a zúroči vetko zlé z tohoto roku.
Prajem Vám vetkým krásneho Silvestra a do roku 2011 zdravie, lásku, astie a splnenie vetkých prianí.
Není tady
Rok 2010 - nic moc tedy. Sice jsem nechala zrekonstruovat byt po mamince a pronajala ho, ale na druhé straně jsem si zlomila nohu a měla ji 8 týdnů v gypsu. Pozitivní bylo, e syn udělal úspěně bakalářky a dcera si koupila pejska - naeho miláčka.
Rok 2011 - čekají mě samé nepříjemnosti. Hned na začátku sníení platu. Pak budu muset prodat ná byt, koupit si pro sebe svůj, zrekonstruovat ho, vyklidit starý byt, přestěhovat se a zařídit si nový byt. Bude to časové, organizačně a finančně dost náročné a hrozně se toho bojím. Syn se přestěhuje ke svému tátovi, dcera do podnájmu, a dokončí kolu a najde si práci, nebude asi bydlet v Brně, take s oběma budu mít velmi omezené styky a v podstatě budu sama, toho se hodně bojím, ale pořád doufám, e si zvyknu.
No a vzhledem k finanční krizi a sniování stavu státních zaměstnanců mám velký strach, abych nepřila o práci. I kdy mě moc nebaví, bohuel mě iví a těko bych v 52 letech hledala jinou. A taky se bojím, jak budu vycházet se sníeným platem dokud budu jetě ivit děti.
Take o Silvestru a na Nový rok nemám co slavit. Spí se budu modlit, abych ten rok 2011 ve zdraví přeila.
Není tady
Mike napsal(a):
Blossom napsal(a):
Mikei, jsou jetě lepí situace: několikrát se mi současně seli zákazníci mluvící česky, dalí mluvící anglicky a jetě dalí mluvící německy.
Z toho si nic nedělej, moje kolegyně, která pracuje na oddělení sociální podpory, mi nedávno říkala, e u ní se scházejí převáně klienti, kteří plynně hovoří slovensky, maďarsky a cikánsky
![]()
![]()
přidala bych jetě vietnamsky
Není tady
Já bych si pro sebe tento rok zhodnotila jako hodně dobrý, tvůrčí, stavební, náročný.
Přeju si, aby mi vechno to co mám, vydrelo, co se v provázanosti týká i mého okolí.
Pár drobných bodů - krátkodobých i dlouhodobých k plnění mám, ale to jsou nezajímavé drobnosti.
Jediné, co mě letos dostalo v negativním slova smyslu - je oněmocnění mého bráchy. Ale věřím napevno, bez pochybností, e bude v pořádku.
Není tady
Mike napsal(a):
sahleb napsal(a):
Přeji Ti to samé. Kdybych neznal Babinet, netuil bych, e tolik českých en "uteklo za lepím" na západ... i kdy podle Tvého nicku "Sahleb", je moné, e jsi utekla spíe na východ...
Mno na tom vychode jsem byla a stravila tam naprosto neobycejne prazdniny s beduiny v pousti. Proto Sahleb.
No tak dobre, na zapad jsem neutekla za lepsim. Doma jsem se mela dobre. Proste jsem se vdala, kdyz jsem na to mela leta a chtela jsem deti. Zcea normalni a obycejne. Ovsem nasledoval rozvod.....coz jsem nikdy neplanovala ani nechtela.
Není tady
Já bych si pro tento rok pro sebe přála sebeúctu. Ztratila jsem ji, hledám ji.
Není tady
Zníenie platu hrozí aj mne v súkromnej sfére... ale mono k tomu nakoniec nedôjde. Bude to ale na úkor väčieho mnostva práce, bohuiaž. V tom sú skryté isté výzvy, ktoré ma trochu desia a hodne lákajú. ivot ma asi donúti robi niečo, čomu som sa úspene a vemone dlho vyhýbala , ale u je to tu. Inak bol rok 2010 náročný a skôr horí ako lepí, a na jeseň sa to napodiv nejako začalo obraca. V novom roku by som sa rada konečne dostala na ozajstnú dovolenku, začala sa poriadne venova foteniu a mala viac času na koníčky a menej zabraného prácou. Aj na drahého by som mala rad aviac času, a on aby mal na mňa.
Zdravia vetkým a rok bez bez nehôd a tráum leám sebe aj ostatným.
Upravil(a) Selima (2. 1. 2011 15:07)
Není tady