Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 24. 12. 2010 10:04

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Amway

Ahoj, mate nekdo zkusenost s touhle firmou? Slysela jsem o ni nedavno poprve od sve japonske tchyne, do te doby jsem o ni nikde ani necetla. Jedna jeji blizka kamaradka je tema vyrobkama uplne posedla, chodi i na nejake placene seminare, kde vyrobky predstavuji, dokonce nejaka pani z te firmy chodi az k ni domu a nabizi ji dalsi a dalsi skvele a zdravi prospesne vyrobky a naopak pomlouva vyrobky ostatnich firem na trhu. Ta kamaradka je mlada, byvala profesionalni hracka tenisu a odted jsem si o ni myslela, ze je to pohodova holka, co ma usmev od ucha k uchu, ale tahle posedlost ji uplne zmenila, tchyni pise o te firme do kazdeho e-mailu, nutila uz ji i neco vyzkouset a chysta se pry hodit o Amway rec i se mnou a s mym manzelem. Bojim se, co nas ceka. Ja tohle presvedcovani ze srdce nenavidim. Navic to je pry dost draha firma. Mate s tim a se systemem te firmy nekdo zkusenost? Pry ta firma funguje i v CR. Prijde mi to skoro jako nejaka sekta. dumbom

Není tady

#2 24. 12. 2010 10:10

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Re: Amway

Víš co to je pyramida, nebo jinak multi-level marketing?

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#3 24. 12. 2010 10:19

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Vim, no me spis nez ta firma vseobecne hlavne zajimaji zazitky lidi, co od te firmy kupuji nebo koupili. Hlavne ta kamaradka to me tchyni sama neprodala, ale tchyne si to koupila v jejich kamennem obchode. Takze ta kamaradka zda se neni jejich prodejce, ale opravdu je presvedcena o kvalite tech vyrobku a presvedcuje o nich lidi okolo. Coz je mi divne. Ze by uz byla opravdu tak "pomatena" ci spise "presvedcena"?

Není tady

#4 24. 12. 2010 10:29

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

No tak zkus nějaké ty jejich výrobky a pak uvidíš smile
Já je osobně ani nezkoušel, ale byl jsem přesvědčován kámošem pro práci pro tuhletu firmu. Vyprávěl mi, jak jsou to úžasné prostředky a jak si vydělám. Teda o tom vydělávání hovořil asi 80% času, co jsem na té jeho presentaci byl. Osobně bych si u presentací výrobků dával bacha. Prodejci tohodle typu bejvaj školení manipulátoři a nezkušený člověk může snadno podlehnout. Je to tak trochu nerovná hra. Každopádně jestli chceš, něco zkus, najdi si o tom informace na netu, alternativy kolik stojí a pak se rozhodni. Jelikož jsem se s podobným stylem prodeje už setkal, jsem hodně skeptický. Většinou jsou to celkem běžné věci, které vychválí až do výšin a prodávají taky za takové vyvýšené ceny smile

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#5 24. 12. 2010 15:08

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Jen to ne, proboha! Ja nechci nic kupovat. yikes Ja jen nechci, aby tchyne podlehla te kamaradce a hlavne nevim, co ma za lubem. Prave me prave prekvapuje, ze ta holka nechce prodavat a ani nenabizi praci, ale jen proste presvedcuje, ze vsechny sampony a mydla a podobne, co mame doma, jsou hrozne spatne a skodici zdravi a at koupime od tehle firmy. Tchyne par veci koupila, ale ne od te kamaradky, ale v nejakem obchode ve meste. Koupila nejaky supliment (ted nevim, jak se tomu cesky rika dumbom), co se ma polknout pred jidlem a pak ze se jidlo dobre travi a je to telu prospesne a podobne. Jenze tchyne po tom mela hrozny prujem a sla jim to vratit. Oni ji v tom obchode rekli, ze u nich ji penize nevrati, ale ze to ma poslat primo centrale Amway, snad ji pak nakonec penize vratili.

Není tady

#6 24. 12. 2010 15:10

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Ja spis nevim, jak se toho naporu zbavit, tchyni s tim Amway pry otravuje v kazde zprave na mobil, ani v telefonu snad nemluvi o nicem jinem. Ted si brousi drapky i na meho manzela. Tchyne uz je z toho naporu taky unavena, a to to az do nedavna byly blizke kamaradky. Ten Amway ji velice zmenil, uplne tim zije.

Není tady

#7 24. 12. 2010 15:45

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Amway přišla po revoluci s koktejlama na hubnutí, MLM, letadlo. gloria Kamarádka potřebuje sehnat ovečky...aby z nich měla provizi, protože nad kamarádkou jsou další a další,  co chtějí provizi a ti už možná ani nepracují, jen žijou z provize blbých....

Není tady

#8 24. 12. 2010 16:25

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Můj BM krátce po revoluci začal s Amway. Úplně tomu propadl, každému chtěl prezentovat výrobky. Kamkoliv jsme šli, tahal tašku s výrobky, normálně snad nepromluvil, studoval jejich časopisy, rozkresloval mi jejich karierní žebříčky. Doma pořádal sezení pro zájemce o vstup s předváděčkou apod. Protože musel tyto  výrobky kupovat, tak jsem je vyzkoušela. Byly to čistící prostředky a prášky na praní. Musím říct, že byly lepší než tenkrát dostupné(začátek 90. let). Dnes ale najdeš na trhu stejně účinné za daleko příznivější cenu a navíc v obchodě to koupíš bez sáhodlouhé přednášky.smilesmile

Upravil(a) lea64 (24. 12. 2010 16:57)

Není tady

#9 25. 12. 2010 19:52

majkafa
Host

Čistící prostředky a prášky na praní Amway jsou prima. Letadlo? Hm. Potom je letadlo i Oriflame a další.
Prostě jen jiný způsob prodeje než kamenné obchody, nic jiného. Každý si může vybrat, kde a od koho koupí.

#10 25. 12. 2010 21:41

miaa
♥♥♥♥♥--

Žeby to do Japonska dorazilo až teď? Taky si na ně vzpomínám a navzdory tomu šílenému přesvědčování jsem si nic nekoupila, protože ta cena mne přišla nehorázní. Možná jsou lepší, ale přesně, je to styl letadla a ty nevíš, kde zrovna bude tvé místo.
Já bych se tomu vyhla. Oriflame mne nevadí, ceny jsou snesitelné, kvalita dobrá a nikdo mne do hlavy nevykecá díru.

Není tady

#11 25. 12. 2010 22:30

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Amway distribuuje zboží pomocí multilevel marketingu, není to žádné letadlo apod., všichni, kteří u nich začínají mají stejné práva a pozice a záleží na tom, jak to kdo zvládne. Tzn. že aby prosperovali potřebují sami prodávat a hlavně tvořit síť dalších prodejců, kterým pomáhají, školí je a mají pak pár procent zisk z jejich obratu. To, jací jsou prodejci není snad ani až tak o firmě jako o lidech.
Výrobky jsem některé zkoušela, ráda používám jejich univerzální čistič, se kterým v ČR začínali. V ČR jsou určitě z kraje 90. let.

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

#12 26. 12. 2010 1:43

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Gaio, je to pyramida jak vyšitá. Mně se to taky ten kámoš snažil vysvětlit, že to není pyramida, ale ty prvky jsou prostě společné. Nejdůležitější je si udělat vlastní velkou pyramidu a z toho brát větší a větší provize. Vydělá na tom astronomicky jen ta prvotní a nepočetná špička, tedy zakladatelé.

Není tady

#13 26. 12. 2010 2:11

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Mne jen nesedi, ze by ta tchynina kamaradka chtela na nas "vydelat", opravdu pro ni tchyne dost udelala, bere tchyni jako svou druhou "mamu". Ale to, co jsem o Amway nasla na netu, me dost vydesilo. Napr.:

http://czblog.cz/kdyz-reknete-amway-byz … ena-to-ne/

Docela tomu verim, protoze ta holka je tim opravdu posedla a presvedcuje vsechny dlidi okolo sebe. Tchyni z ni jde uz hlava kolem.

Není tady

#14 26. 12. 2010 9:11

majkafa
Host

KALIK napsal(a):

Gaio, je to pyramida jak vyšitá. Mně se to taky ten kámoš snažil vysvětlit, že to není pyramida, ale ty prvky jsou prostě společné. Nejdůležitější je si udělat vlastní velkou pyramidu a z toho brát větší a větší provize. Vydělá na tom astronomicky jen ta prvotní a nepočetná špička, tedy zakladatelé.

Když prodávají věci, které jsou dobré a pro daného člověka cenově dostupné a prodejce ho neotravuje tím, co nechce, kupujícímu může být ukradeno, jestli to je,nebo není pyramida, Kaliku.
Pro mě je důležité jak se cítím při nakupování a jestli to, co kupuji, plní svůj účel a jsem s tím spokojená.

#15 26. 12. 2010 9:11

majkafa
Host

Sakura napsal(a):

Mne jen nesedi, ze by ta tchynina kamaradka chtela na nas "vydelat", opravdu pro ni tchyne dost udelala, bere tchyni jako svou druhou "mamu". Ale to, co jsem o Amway nasla na netu, me dost vydesilo. Napr.:

http://czblog.cz/kdyz-reknete-amway-byz … ena-to-ne/

Docela tomu verim, protoze ta holka je tim opravdu posedla a presvedcuje vsechny dlidi okolo sebe. Tchyni z ni jde uz hlava kolem.

To určitě není chyba firmy Amway, ale tchýniny kamarádky, co myslíš? wink

#16 26. 12. 2010 10:05

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Ale však jo Majko, ať slouží smile

Není tady

#17 27. 12. 2010 10:22

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Podívej, budeš chtít - koupíš, nebudeš chtít - nekoupíš. Pracovala jsem v přepravní firmě, kde jsme mimo jiné měli i sklad a balicí linku pro Amway. Ženské se tam ani nezastavily, jaký tam byl obrat. Kamarádka se tím trochu zabývala, chválila, ale nenutila. Nikdy jsem si nic nekoupila, přišly mi ceny nehorázně vysoké, ale pár věcí známí opravdu chválili.
Takže jedině kamarádce rezolutně zakázat hovor o Amway, jinak s tím asi moc neuděláš.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#18 27. 12. 2010 12:40

Barborka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovy Vary

Sakura napsal(a):

Ja spis nevim, jak se toho naporu zbavit, tchyni s tim Amway pry otravuje v kazde zprave na mobil, ani v telefonu snad nemluvi o nicem jinem. Ted si brousi drapky i na meho manzela. Tchyne uz je z toho naporu taky unavena, a to to az do nedavna byly blizke kamaradky. Ten Amway ji velice zmenil, uplne tim zije.

Sakuro, ikdyby to byly výrobky sebelepší (o čemž pochybuji), tak už jen to chování té kamarádky by způsobilo, že bych jí s jejíma přednáškama nepustila přes práh a jasně dala najevo, ať mě tím neotravuje. Tohle chování a styl prodeje je mi silně proti srsti. Za mě: nic si s ní nezačínat!

Není tady

#19 27. 12. 2010 17:10

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Barborko, nastesti ja s ni kamaradka nejsem, sice jsem se s ni nedavno videla, ale nic si na me nezkusila, ale pry chtela se mnou o tom mluvit. Tchyne s ni je bohuzel ve spojeni casto. Nevi si s tim uz rady. Tak jsem ji poradila, ze nema cenu o Amway a jejich praktikach mluvit spatne, protoze ta kamaradka je uz posedla a nevidi neslysi. Tak snad opravdu poprosit, at si ona Amway klidne uziva, ale ze nam vyhovuje nas zpusob zivota a vyrobky, se kterymi jsme spokojene a ze o Amway nemame zajem. Jsem zvedava, jak to dopadne. Pak dam vedet. smile

Není tady

#20 28. 12. 2010 11:24

hellium
♥♥-----

Někdy před rokem mi volala slečna, že má pro mě zajímavou pracovní nabídku a pozvala mě na schůzku. Nevytáhla jsem z ní o co jde ani kde vzala moje číslo. To už mi bylo jasné, která bije, ale šla jsem se tam pro legraci podívat. Větší, okatější a trapnější manipulaci jsem nezažila. Slovo Amway padlo až o dvou hodinách směšné self-promotion břichatého chlápka o tom, jak má koně, jachtu a manželka jak je spokojená v novém domě + výklad, jak nás všichni okrádají a jen jejich koncept nám umožní být těžce za vodou jako je on. Jakýkoli popis je na tuhle šílenost krátký. Celou dobu jsem střídavě bublala smíchy a zase propadala zoufalství. Na konci se mě slečna, co mě přivedla, celá rozzářená ptala, jestli se mi to líbilo a že "von je super, že jo?!". Nevěděla jsem, jestli se smát nebo brečet.
S jejich výrobky zkušenost nemám ani po tom netoužím.
Ještě pro dokreslení uvedu, že celá šou začala výzvou "kdo nechce být milionář, ať zvedne ruku" (no zvedla jsem jediná).
Postřeh o sektě je naprosto správný, nechápu, jak se lidi nechají takhle vymýt...

P.S. nejsmutnější na tom bylo, že celou dobu dával velmi důrazně najevo, že kdo s ním nesouhlasí, je blb a nižší vývojové stádium - a většina lidí pro jistotu snaživě přikyvovala...

Upravil(a) hellium (28. 12. 2010 11:28)

Není tady

#21 29. 12. 2010 23:22

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, u nás to začlo někdy v 90. letech. Tenkrát jsem byla ještě "měkká" a jeden výrobek jsem po dost agresivní nabídce koupila. Teď už bych s nimi vyběhla, ale tenkrát nikdo pořádně nevěděl, oč jde. Byl to nějaký čistič, docela dobrý, ale hrozně drahý. Tu samou službu mi do té doby dělaly běžné výrobky z drogerie. A tak, jak píše Hellium - kdo měl na tyto výrobky a vůbec celý jejich spolek jiný názor, byl podle nich úplně mimo mísu.
Já myslela, že už to v dnešní době ani nikdo nekupuje.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#22 21. 4. 2014 22:02

Bubula
♥------

Zajímavé stránky: http://www.amway-fakta.cz/
pravda o Amway

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí