|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Hezký den,
zkouším všechny možnosti, zkusím to i tady. Hledáme akutně dočasné umístění pro 3 koťátka (asi 2-3 měsíční). Jedná se o nalezence, kteří byli zachráněni na začátku sněhových kalamit, narodili se na podzim a venku by umrzli. Jejich máma - toulavá kočka je přivedla k domu kde bydlím, takže jsem se nemohla koukat, jak tam mrznou a rozjela jsem záchrannou akci :-). Bohužel, místa je málo a kočiček je moc...
Bojovali jsme nejprve se silným začervením a pak s průjmem. Pak jedno koťátko uhynulo a u ostatních byla diagnostikována rozvíjející se kaliciviróza, kterou nyní začínáme léčit. Všechno vč. kastrace jejich mámy hradím samozřejmě ze svého (a ráda). Bohužel já ani přítel nebydlíme ve svém a doma je mít nemůžeme. Koťátka bydlela u rodičů přítele ve sklepní místnosti. Super místo, bohužel jsme kvůli zdravotním komplikacím přetáhli dohodnutou dobu 4 týdnů a musíme koťátka do týdne odvézt. A problém - není kam.
Při záchraně koťátek mi velkou podporu poskytuje Pražský spolek ochránců zvířat. Do útulku si je ale může vzít teprve, až budou zdravá a očkovaná. Což se nyní vzdaluje o dalších několik týdnů.
Kdyby někdo mohl pomoci, hradila bych i nadále veškeré výdaje. Pokud by to bylo v Praze a okolí, jezdila bych klidně denně pomáhat a vozili bychom malé na veterinu. Jen to místo....
Stačil by v podstatě kumbálek ve sklepě, cokoliv, jde není mráz...Alespoň na týden přes svátky do 3. ledna. Ideálně i déle, samozřejmě si můžete nějaké koťátko nechat (nebo všechny :-)).
Jakékoli otázky ráda zodpovím.
Děkuji moc.
Není tady
Hellium mas dobre srdce tohle vsichni nedokazou.Ja bohuzel bydlim vice nez 100 km od Prahy.Sklep bych mela u nasich, meli jsme tam drive taky kocky.Nastalo si kotatko vzit nemohu bydlim v panelaku a mame psa.
Není tady

Eremuruss: Děkuju za odpověď. Dělám to ráda, ještě kdybych to, co zachráním měla kam dát ;-).
Vaši bydlí asi také daleko od Prahy?
Není tady
hellium napsal(a):
Eremuruss: Děkuju za odpověď. Dělám to ráda, ještě kdybych to, co zachráním měla kam dát ;-).
Vaši bydlí asi také daleko od Prahy?
Bydli ve stejnem meste co ja.
Není tady
hellium napsal(a):
Při záchraně koťátek mi velkou podporu poskytuje Pražský spolek ochránců zvířat. Do útulku si je ale může vzít teprve, až budou zdravá a očkovaná. Což se nyní vzdaluje o dalších několik týdnů.
hellium,
každý útulek je zařízený na nemocné kočky, má na to karantenní prostory. Pokud mají plno, zkus obvolat další útulky.
Podívej se například sem: http://www.kocky-online.cz/jportal/utulek.phtml
Není tady

Pandorraa: Díky, zkusila jsem, všude mají karantény plné a další kočky v pořadníku. Ale zdá se, že největší kalamita zažehnána, provizorní řešení máme 
Není tady