Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 21. 12. 2010 9:18

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Re: Je to psychicke nasili??

Kiara napsal(a):

Pokud jsou manželé a jeden bydlí v domě, který patří výlučně druhému manželovi, je druhý mamžel povinen až do rozvodu trpět ho "ve svém" domě. Bohužel, je to tak.

vavavavava

Není tady

#27 21. 12. 2010 11:35

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Žádný zákon nepřikáže trpět tyrana, šikanu, násilí a pod. To asi tak nebude....

Není tady

#28 21. 12. 2010 12:04

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Aneri, to je zase něco jiného. Tyran může být ze společné domácnosti sice přivolanou policií vykázán (a je jedno, jestli společná domácnost je výlučně jeho, výlučně manželky nebo napolovic), ale jen na omezenou dobu. Nefunguje to tak, že by policie měla pravomoc tyrana vykázat až do rozvodu manželství - bohužel ...
A když se manželství rozpadne třeba "jenom" díky tomu, že manžel bydlí v domě své manželky, najde si milenku, střídá dvě domácnosti a žádné domácí násilí se tudíž neodehrává, manželka může manžela oficiálně vyrazit taky až teprve po rozvodu. Do doby, než se rozvedou je povinna ve svém domě manžela trpět - taky bohužel ...

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#29 21. 12. 2010 13:46

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Aneri, tady
http://www.policie.cz/clanek/preventivn … azani.aspx
to máš konkrétně.  Vykázat lze na 10 dní maximálně...
Hele, sousedka se rozváděla. Lempl chodil domů pravidelně pod vlivem = bordel všude, bez skrupulí používal všechno, co v bytě bylo, včetně vyžírání lednice... inu bylo to v SJM, neměla šanci.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#30 21. 12. 2010 13:50

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

A keď sa cchem odsťahovať a byt prenajať....? SVOJ byt...?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#31 21. 12. 2010 14:05

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Se všemi těmi akcemi musíš počkat až po rozvodu. I když ... vissla

Já jsem slyšela případ pána, který taky bydlel v manželčině domě, manželka si našla přítele a rozváděli se. Pán jednoho dne přišel domů, veškeré zámky vyměněny a na pozemku se mu proháněli dva cizí dobrmani. A jediné, co mohl udělat, bylo řešit manželku přes přestupkovou komisi. Manželka dostala pokutu za přestupek, srdečně se zasmála a dům byl pro manžela i nadále nepřístupný smile

Takže teoreticky jsi ze zákona povinna nechat svého partnera ve svém domě/bytě bydlet až do rozvodu, prakticky existují mechanismy, které donutí druhého z manželů opustit byt/dům ještě před rozvodem tím, že mu manžel-majitel buď znepřístupní obydlí tak, že se dovnitř manžel prostě nedostane, anebo obydlí znemožní řádně používat tím, že odhlásí elektroměr či plynoměr, případně obojí a manžel tak mrzne potmě. A tohleto není tr. čin, to je "jenom" přestupek a když je druhý manžel solventní a odstěhován na čas jinam, postihu v podobě pokuty za přestupek se jenom útrpně ušklíbne a ve svém jednání pokračuje tak dlouho, dokud toho druhého ze svého domu/bytu skutečně fyzicky nevypudí a nedonutí ho odstěhovat se pryč. Pak už je jenom krůček k tomu sehnat si za pár měsíců svědky, že zde manžel skutečně nebydlí, protože se před X-měsíci odstěhoval neznámo kam a nechat ho přihlásit k trvalému pobytu na Obecním/Městském úřadě. A je to ...

Upravil(a) Kiara (21. 12. 2010 14:10)

Není tady

#32 21. 12. 2010 14:13

chebdi
♥♥-----

Tak jsem vše nahlásila na sociálce a udělali si záznam, nicméně mi zase potvrdili, že manžel má na dítě do rozvodu právo stejně jako já a je to pouze na vzájemné dohodě. Lze sepsat tzv. mimosoudní dohodu do rozvodu, jak bude manžel malou vídat, ale u toho bychom museli být oba a to jsem odmítla, stejně bychom se tam nedomluvili.
Co se týká té jeho neohlášené návštěvy, nebo spíš nezvaného vstupu do domácnosti našich rodičů, tak rodiče jsou prý oprávněni na něj zavolat policii, to si opravdu nesmí dovolit a hrozí mu pak pokuta za přestupek. Na sociálce si na mě manžel zatím nestěžoval, ač mi vyhrožoval v mailech.

Není tady

#33 21. 12. 2010 14:15

chebdi
♥♥-----

No a taky mi řekli, že pokud by si manžel malou nechal déle, než jsme byli domluveni, třeba i celý týden, tak na něj nijak nemůžu, nedá se to považovat jako únos, prostě není nijak napadnutelný. Ale to doufám, že nehrozí, protože malá by u něj určitě nespala.

Není tady

#34 21. 12. 2010 14:30

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

chebdi, malá by u něj určitě plakala a naříkala tak, až by to nemohl poslouchat a ještě rád by ji vrátil stolt
I když možnost, že by Ti malou nevrátil a nechal by si ji třeba týden tady skutečně existuje a někteří chlapi to skutečně dělají. Už sem psalo dost k smrti vystrašených matek, kterým jejich manžel/přítel nevrátil dítě a na pokraji nervového zhroucení se ptaly, co dělat. Proto je dobře radši si připravit a podepsat mimosoudní dohodu o styku otce s dítětem tak, jak Ti to radili na sociálce, zahodit veškerou averzi, obavy nebo stud a společně s manželem to podepsat. Nikdy nevíš, co chlapovi rupne v hlavě a co si vymyslí, aby Tě "potrestal", opravdu si přečti některé srdceryvné příběhy tady, jak maminky byly zoufalé, když jim otec dítěte odmítl dítě vrátit a ony svoje dítě třeba čtrnáct dní neviděly stolt
Já bych to pro svůj klidný spánek na Tvém místě podepsala stolt

Není tady

#35 21. 12. 2010 17:22

chebdi
♥♥-----

Představa, že bych měla jít někam s manželem a něco sepisovat, mě momentálně přímo děsí. Ani u soudu nechci být osobně, to budu asi v 7. měsíci těhotenství, tak pravděpodobně dám své právničce plnou moc, aby mě zastupovala.
Dneska mi volal z práce a chtěl se domluvit na odvozu pár věcí, co u našich ještě má (bydleli jsme tu společně do července letošního roku). Hlavně chtěl vánoční ozdoby a stojan na stromek.... Tak jsem mu řekla, že to nachystám před dveře, at pouze napíše hodinu, kdy si přijede. Na to mi to tipl. Když jsem volala zpátky, zase to tipl. Já byla zrovna s malou venku v obchodě a když jsem se vracela a blížila k domu, vidím přijíždět jeho auto - pelášila jsem co nejrychleji domů a zamkla jsem. Zvonil jak na lesy! Tak jsem otevřela a vrazila mu ty vánoční věci - zase bez mého svolení vlezl až dovnitř! Já mu řekla, že na něj můžu zavolat policii a on nic, tak jsem utekla nahoru do patra a zavřela se a on pak odjel. Nechce se mi do toho zatahovat policii, ale co on předvádí, to je fakt děs. Hlavně mě a to nenarozené miminko strašně stresuje, přitom bych měla být co nejvíc v klidu. Je to vlastně už potřetí, co si takhle přijel neohlášeně

Není tady

#36 21. 12. 2010 17:39

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

chebdi napsal(a):

Tak jsem vše nahlásila na sociálce a udělali si záznam, nicméně mi zase potvrdili, že manžel má na dítě do rozvodu právo stejně jako já a je to pouze na vzájemné dohodě. Lze sepsat tzv. mimosoudní dohodu do rozvodu, jak bude manžel malou vídat, ale u toho bychom museli být oba a to jsem odmítla, stejně bychom se tam nedomluvili.
Co se týká té jeho neohlášené návštěvy, nebo spíš nezvaného vstupu do domácnosti našich rodičů, tak rodiče jsou prý oprávněni na něj zavolat policii, to si opravdu nesmí dovolit a hrozí mu pak pokuta za přestupek. Na sociálce si na mě manžel zatím nestěžoval, ač mi vyhrožoval v mailech.

To je sice pravda,ale ty nemáš povinnost mu jí dávat,když nechceš. To řekli na sociálce zase mně,ale já to nikdy nepraktikovala,nebyl důvod.

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#37 21. 12. 2010 17:41

rejka
♥♥♥♥♥♥-

chebdi napsal(a):

No a taky mi řekli, že pokud by si manžel malou nechal déle, než jsme byli domluveni, třeba i celý týden, tak na něj nijak nemůžu, nedá se to považovat jako únos, prostě není nijak napadnutelný. Ale to doufám, že nehrozí, protože malá by u něj určitě nespala.

Ano,tohle je pravda,proto se někdy "aplikuje" to co jsem napsala v předchozím příspěvku.

Seneca

Není tady

#38 22. 12. 2010 6:11

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Lze sepsat tzv. mimosoudní dohodu do rozvodu, jak bude manžel malou vídat, ale u toho bychom museli být oba
Myslím, že i tady by tě mohla zastupovat tvoje advokátka.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#39 22. 12. 2010 7:54

alena1111
♥------

chebdi napsal(a):

Do rozvodu, coz je cca jeste 2 mesice, je pry uprava styku s detmi na domluve rodicu... Takze jeste 2 mesice tohle vydrzet. Manzela na jednu stranu strasne nenavidim za to, jak mi ublizil, a na druhou stranu se bez nej citim jako nula a nejsem schopna moc fungovat. Je to vubec normalni? Meli jste nekdo take takove pocity?

Chebdi, ano, takové pocity jsem prožívala rok. Manža z ničeho nic oznámil, že se chce rozvést. Šok! Nula, nicka, pronásledovali mě pocity hanby, vyhýbala jsem se kamarádkám,... Teď už vím, že za to může jen on, našel si totiž ženskou a samozřejmě se k tomu nechtěl přiznat. Tudíž sse mu hodilo do krámu, když jsem z toho všeho obviňovala jsen sebe. Postupně jsem si zvykla, tedy v tom smyslu, že pokud potřebuju něco opravit, zavolám kamarádovi nebo přímo opraváře. Věř mi, ženská je mnohem silnější než chlap a rozhodně se bez něho obejde. Obzvlášť pokud je to takový změtek jako je ten tvůj. Prosím tě, nevracej se k němu, VYDRŽ A ROZVEĎ SE.

Není tady

#40 22. 12. 2010 11:05

chebdi
♥♥-----

Vsem moc diky za podporu:)

Ja moc nejsem pro rozvody, pze jsem verici, a cirkev proste rozvody neuznava. Vracet se k nemu, to me nekdy napadne, ale kdyz si predstavim, ze by mel delat to, co doposud, tak si to hned rozmyslim. Nekdy si tak rikam, co kdyby se zacal lecit a neco se sebou delat, ale jak uz tady zaznelo, to by asi taky moc nepomohlo a hlavne, on by si nikdy nepriznal, ze je nemocny, to jsem byla prece celou dobu ja - magor a psychopat.
A stejne kdyz podal tu zadost o rozvod on, tak je to jista vec a nema cenu premyslet o nejakem navratu. On ma v hlave zrejme jasno a on uz proste je pro rozvod na 100% rozhodnuty. Sice mi nejdriv rekne, co chces jeste za dukaz, ze s tebou chci zit, nez ze jsem ti udelal druhe dite, a pak se tyden na to rozvadi. A je skalopevne presvedeny, ze se se mnou opravdu neda zit. Pote, co jsem mu vycetla vsechno, co napachal, to zrejme neuneslo jeho ego.
Vcera po tom jeho opetovnem necekanem vpadu mi pak vecer zase prisel e-mail, kde se stavi do role naprosteho slusnaka a cloveka, kteremu je ublizovano, a me naopak stavi do role nejhorsi bestie (tak to sice nenazval, ale vyznelo to z toho). Pry svym chovanim stresuju malou a sebe a nedokazu se chovat slusne. Mimochodem, velice mile me oslovuje a vycita, ze o male nic nevi, co papa, co rika, a tak. Jak pry muzu mit to srdce branit mu videt malou, kdyz ji chce jen na chvilku videt pohladit a rict, jak ji ma strasne moc rad!! Uz se ovsem nezmini o tom, ze prijede naprosto neohlasene a neopravnene. Proste v celem dlouhatanskem mailu ze me dela uplnou semetriku, ktera se jen msti a je plna zloby a zasti. No jak jsem to docetla, tak se mi chtelo zvracet. A pak ma byt clovek v klidu, kdyz me neustale takhle vydira.
To budou letos dost smutne Vanoce.

Není tady

#41 22. 12. 2010 11:53

javena
♥♥♥♥♥♥-

Pokud máte za sebou svěření dítěte do tvé péče, tak snad máte stanoveno, kdy se bude holčička s otcem stýkat, ne? Nějak tomu nerozumím... rozvod rozvede manželství, ale alimenty, styk a tak určuje soud o svěření dítěte do péče.
Mě tedy rozvedli až po té, co jsme měli svěřeny děti do péče a rozsudek nabyl právní moci. A od té doby jely alimenty a styk s dětmi dle toho, co je v papírech. Proč čekat na rozvod?

Není tady

#42 22. 12. 2010 14:08

rejka
♥♥♥♥♥♥-

Ja moc nejsem pro rozvody, pze jsem verici, a cirkev proste rozvody neuznava.
Chebdi, pro rozvod tu není 99% z nás tady,když není vážný důvod,ale církev ti jistě nenařizuje žít s tyranem a despotou. Když už bys to brala jako tvůj úděl,protože sis manžela vybrala sama,tak je ale tvojí povinností chránit své děti. A tohle si jistě zodpovíš nejen před sebou,ale i před Bohem.hjarta

Seneca

Není tady

#43 22. 12. 2010 14:13

rejka
♥♥♥♥♥♥-

Mimochodem, velice mile me oslovuje a vycita, ze o male nic nevi, co papa, co rika, a tak. Jak pry muzu mit to srdce branit mu videt malou, kdyz ji chce jen na chvilku videt pohladit a rict, jak ji ma strasne moc rad!!
Normálně tě citově vydírá.... chce dosáhnout toho,že se vrátíš a on zase bude moct rozjet svůj teror na vás obě....snaží se využít tvého stavu,kdy jsi citlivější a zranitelnější. Využij opory svých rodičů a nenech se zlomit.....ani když přijde s tím jak chce být s vámi na vánoce,protože jste rodina a malá má právo mít u sebe v tento den oba rodiče...a bla, bla, bla....

Upravil(a) rejka (22. 12. 2010 14:14)

Seneca

Není tady

#44 22. 12. 2010 16:53

Rigoletta
♥♥♥♥---

Chebdi, držím palce, aby jsi v sobě našla hodně síly. Dokážeš si představit, jak by se žilo Vašim dětem s takovým taťkou... Jestli bude tak pedantský a požadovat po nich to co po Tobě, tak si vůbec nedokážu představit, jaký dopad to na ně může mít yikes

A to jeho psaní - psychicky Tě vydírá... Vůbec nedoporučuji s ním komunikovat a o něčem diskutovat. Jen to rozpoutá lavinu dalších nesmyslných zpráv a emailů. Nejlépe je být stručná a komunikovat jen co se týče domluvy třeba schůzek s dítětem a pod. technických záležitostí.

Není tady

#45 23. 12. 2010 10:39

chebdi
♥♥-----

Tak mi m. oznámil, že si prostě malou vezme na pár hodin odpoledne na Štedrý den. Tak jeho zprávy ignoruju....
Jedna věc mě trochu zaráží - většinou podávají žádost o rozvod týrané ženy, a tyran se jim v tom snaží všemožně bránit. Já to sice chtěla udělat jako první, ale po jeho naléhání a prošení jsem couvla. No a nakonec to udělal on. A Tak to ted vypadá, jako bych ho vážně týrala spíš já...

Není tady

#46 23. 12. 2010 11:28

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

chebdi napsal(a):

Jedna věc mě trochu zaráží - většinou podávají žádost o rozvod týrané ženy..

Možná většinou, ale určitě ne vždycky. Jestli jsem dobře pochopila, stejně tvrdil jednou to a jindy ono.. roll

Není tady

#47 23. 12. 2010 12:42

rejka
♥♥♥♥♥♥-

chebdi napsal(a):

Tak mi m. oznámil, že si prostě malou vezme na pár hodin odpoledne na Štedrý den. Tak jeho zprávy ignoruju....
Jedna věc mě trochu zaráží - většinou podávají žádost o rozvod týrané ženy, a tyran se jim v tom snaží všemožně bránit. Já to sice chtěla udělat jako první, ale po jeho naléhání a prošení jsem couvla. No a nakonec to udělal on. A Tak to ted vypadá, jako bych ho vážně týrala spíš já...

Je jedno kdo to podal,hlavně,že se ho zbavíš. Jestli je takový,jak si ho zde popsala a já k tomu tak přistupuji,tak nemáš se proč trápit a čeho litovat....

Seneca

Není tady

#48 23. 12. 2010 14:49

chebdi
♥♥-----

Tak m. dělá pořád docela dusno, je mi z něj úplně nanic...
Volal, kdy si teda může přijet pro malou, načež jsem mu zopakovala, že jak jsme se původně dohodli, tedy 26.12. Načež se zase začal vztekat, zvyšovat hlas, že jsem mstivá, zlá ...pak pomlka...ženská!! Že jsem vyděrač!! Že mi jde o to, abych malou od něj co nejvíc odcizila! A že si ji tedy vezme pak na celý týden - na to jsem odpověděla, ať to zkusí, ale že u něj stejně přes noc nevydrží.
Pak mi začal zdůrazňovat, že náš vztah je prostě pasé, načež jsem mu řekla, že to mi nemusí připomínat. Že moc dobře chápu, co to znamená podaná žádost o rozvod. No prostě měla jsem z něho tak trochu dojem, že si o mně myslí, že ho vydírám přes malou, aby žádost stáhl. Nebo nevím, proč mi pořád zdůrazňuje, že se chce rozvádět, když už je to podané??!! Připadá mi čím dál po*nějšíusch

Není tady

#49 23. 12. 2010 16:04

Hepina155
♥♥-----

Tvrdo sa drž dohody a neustúp ani o piadičku. Držíš sa veľmi dobre. Ale môžeš sa spoľahnúť, že všetko použije proti Tebe, či sú  Tvoje výroky pozitívne alebo negatívne. Takže čím menej s ním budeš diskutovať tým lepšie.  Želám šťastné a veselé Vianoce.

"Najodvážnejším činom je myslieť sama za seba. A nahlas!"

Není tady

#50 23. 12. 2010 19:30

agewa
♥♥♥♥♥♥-

chebdi napsal(a):

Tak m. dělá pořád docela dusno, je mi z něj úplně nanic...
Volal, kdy si teda může přijet pro malou, načež jsem mu zopakovala, že jak jsme se původně dohodli, tedy 26.12. Načež se zase začal vztekat, zvyšovat hlas, že jsem mstivá, zlá ...pak pomlka...ženská!! Že jsem vyděrač!! Že mi jde o to, abych malou od něj co nejvíc odcizila! A že si ji tedy vezme pak na celý týden - na to jsem odpověděla, ať to zkusí, ale že u něj stejně přes noc nevydrží.
Pak mi začal zdůrazňovat, že náš vztah je prostě pasé, načež jsem mu řekla, že to mi nemusí připomínat. Že moc dobře chápu, co to znamená podaná žádost o rozvod. No prostě měla jsem z něho tak trochu dojem, že si o mně myslí, že ho vydírám přes malou, aby žádost stáhl. Nebo nevím, proč mi pořád zdůrazňuje, že se chce rozvádět, když už je to podané??!! Připadá mi čím dál po*nějšíusch

poslyš a opravdu je to podané? Aby jsi nakonec za ty dva měsíce nezjistila, že to stahnul? A co to svěření dítěte do péče?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí