Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 18. 12. 2010 22:29

chebdi
♥♥-----
Registrovaný: 18. 12. 2010
Příspěvky: 41

Je to psychicke nasili??

Ahoj,

chtela bych se s Vami podelit o svuj pribeh, protoze uz nevim, co je realita a kde jsou hranice, kdy zacina domaci nasili.
Jsem vdana 7 let. Kdyz jsme se s manzelem brali, byla jsem tehotna, ale v den svatby jsem miminko potratila. Zacinali jsme spolecny zivot tedy docela smutne.. Manzel se okamzite po svatbe pristehoval do domacnosti mych rodicu a byl rad, nebot jak mnohokrat tvrdil, nedalo se to uz nej doma vydrzet, protoze otec matku tyral, i fyzicky.
Manzel se nejdriv, jeste kdyz jsme spolu chodili, projevoval tak, ze byl spise nesmely, neustale me obdivoval, hyckal, opakoval, jak me miluje, posilal mi zamilovane dopisy, proste zahrnoval me laskou.
Kdyz se pristehoval k nam, zacaly se objevovat nase prvni neshody ohledne vedeni domacnosti. Vzpominam si presne na prvni okamzik, ktery me rozcilil - vycital mi, ze si davam na zubni kartacek moc pasty, nasledne, ze spotrebovavam prilis sprchoveho gelu (pry staci jen kapku dat na houbicku a napenit). Pote to prerostlo v to, ze mi urcoval, jakou hadru na co pouzit apod. Nicmene do kuchyne, kterou jsme meli spolecnou s rodici, moc nechodil, takze si tam nedovolil neco rict a ja tam byla relativne svobodna.
Kvuli tady tem "malickostem" jsme se zacali hadat cim dal vic, pricemz on byl v hadkach vzdy tak cholericky, ze ho bylo slyset po celem dome, kricel na me a sproste mi nadaval. Na to ja reagovala docela hystericky, taky jsem mu pekne od plic rekla svuj nazor a asi 2x se to vyhrotilo tak, ze si proste sbalil kufry a odstehoval se vzdycky zpet k rodicum. Byl tam asi tak mesic a pak se vratil zpet, pote, co jsem ho prosila, protoze jsem se nechtela rozvadet. Obdobi hadek se stridalo s obdobim romantiky, takze to u nas bylo jako na horske draze.
Po 5 letech se nam narodila dcerka, ktera ma ted 2 roky. Manzel ji ma moc rad, ovsem netravil s ni prilis casu, protoze mel vdycky spoustu aktivit mimo domov, takze doma jsme se vidali vzdycky az vecer. Mel fotbal, foceni, tenis, bazen, kamarady, hospodu... Vzdycky kdyz pak prisel domu, prvne dal nam obema pusu, usmival se, ptal se, co jsme cely den delaly, ale pak hned na to zacaly pripominky, vytky, ze malou spatne prebaluji, spatne koupam, neustale mel pocit, ze neni dost cista, cichal k ni, kdyz nemela chvili papucky, bylo zle, atd. Ale pak nas zase o vikendu vzal na vylet a choval se jako naprosto vzorny tata. Take kdyz byl v praci, kazdy den volal nebo psal, jak se mame. Ty jeho vytky se daly jakz takz prezit do doby, nez jsme se prestehovali do novostavby v cervenci letosniho roku. Pote, co jsme zacali bydlet sami bez rodicu, mela jsem pocit, ze doma proste musim poslouchat. V kuchyni mi kontroloval nadobi na svetle a vycital, ze ho neumim spravne umyt, takze ho kazdy den po mne umyval znovu, prerovnaval nadobi v policich, kdyz si vytahl sklenicku ze skrinky, pricichl k ni vzdycky nejdriv, v lednicce muselo mit vsechno svoje misto, kdyz jsem napr. dala jogurt jinam, bylo zle. Kdyz jsem pouzila napr. na cibuli spatny nuz, take bylo zle. Pry jsem neschopna, a pry me to doma proste nenaucili spravne. Vzdycky me ubil logickymi argumenty. Neustale cichal do vsech skrinek a porad mel pocit, ze nekde neco smrdi - nechapala jsem...Nedej boze, kdyz jsem zapomnela nekdy zhasnout na chodbe. Muselo se strasne setrit. Troubu jsem smela pouzivat jen malo. Male jsem musela varit jen ze zdravych potravin, bez "ecek", kdyz jsem napr. dala do polevky zeleninovy bujon (bez glutamatu), vyhodil mi jej vsechen do kose, ze pry je v tom jen svinstvo. Pri nakupovani v obchode jsme stravili hromadu casu, protoze kontroloval vsechny etikety, jestli potraviny neobsahuji nejake chemikalie. Nesmela jsem kupovat salamy, parky apod. Mohla bych tak pokracovat, bylo toho nescetne.... Postupne jsem zacala mit pocit, ze se doma dusim, ze mam strach, co zase spatne udelam, ze vlastne nic neudelam dobre.
Na jeho neustale pripominky jsem reagovala velice podrazdene, dle jeho slov jsem byla nesnesitelna hysterka. Nacez mi zacal nadavat pico, pyzdo, magore, psychopate, furie, bestie. Situace se vyhrotila, kdyz jsem s nim jednou vecer chtela pred spanim nase problemy resit, a on me chytil pod krk a zacal skrtit a mackal oblicej. Bylo to v dobe, kdy jsem byla v 9. tydnu tehotenstvi (ted jsem v 5. mesici). Nasledne se mi omlouval, donesl kytku a nausnice. Tvrdil, ze nebyt toho, ze jsem ho svou hysterii vyprovokovala, nic by se nestalo. Nicmene za tyden se neco podobneho opakovalo, zase me napadl, a tak jsem se odstehovala zpet ke svym rodicum i s malou. Vyhrozovala jsem mu, ze se s nim rozvedu, preposilala jsem mu na mail clanky o domacim nasili, pedantstvi apod. Myslela jsem, ze se zamysli. On nejdriv o rozvodu nechtel ani slyset, jezdil si pro malou a cekal, az se vratim. Po mesici to nevydrzel a podal sam zadost o rozvod.
Jsem totalne znicena, vycerpana, a nevim, jestli jsem vlastne zila v domacim nasili nebo ne, protoze on mi opakovane tvrdi, ze on byl tyrany muz... Navic on se navenek jevi jako velice slusny, sympaticky, spolecensky a zabavny muz, ma v praci dobre postaveni, takze by mi asi malokdo veril, ze byl schopny me nekdy urazet. Uz opravdu nevim, co je re realita. Nenavidim ho a zaroven si bez nej pripadam uplne neschopna. Nevim, jestli tyto pocity jsou normalni? Ted mi tvrdi, ze jsem mu ukradla dceru, nemuzeme se slusne domluvit na uprave styku, proste to cele vubec neprobiha klidne. Prosim poradte, jak to vidite vy, na ci strane je vina, a jak s takovym clovekem mam ted jednat... Diky

Není tady

 

#2 18. 12. 2010 23:23

pigi22007
♥♥♥----
Registrovaný: 2. 9. 2009
Příspěvky: 138

Re: Je to psychicke nasili??

To co jsi prožívala rozhodně domácí násilí je.A je dobře,že jsi u rodičů a nenechᚠse dál týrat.Věř,že by to pokračovalo i u tvých dětí.Držím palce,vydrž

Není tady

 

#3 19. 12. 2010 8:18

chebdi
♥♥-----
Registrovaný: 18. 12. 2010
Příspěvky: 41

Re: Je to psychicke nasili??

Diky moc za prispevek. Nejradeji bych byla, kdybych manzela uz nikdy nevidela, ale to bohuzel nejde, kvuli male.... Domluvili jsme se, ze ji bude vidat vzdy za 14 dni na cely vikend a ted mi dela problemy a kazdy tyden pise, ze ji chce videt a citove me vydira. Vcera taky napsal, ze vse, co udelal, bylo vedeno vzdy dobrymi umysly a k rozvodu byl vlastne donucen on, pro dobro deti. Tak jsem mu odpovedela, jestli to skrceni delal s dobrym umyslem?? Absolutne nevim, jak reagovat na jeho zpravy, asi je nejlepsi vubec.

Není tady

 

#4 19. 12. 2010 10:19

agewa
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 2. 2008
Příspěvky: 4341

Re: Je to psychicke nasili??

chebdi napsal(a):

Diky moc za prispevek. Nejradeji bych byla, kdybych manzela uz nikdy nevidela, ale to bohuzel nejde, kvuli male.... Domluvili jsme se, ze ji bude vidat vzdy za 14 dni na cely vikend a ted mi dela problemy a kazdy tyden pise, ze ji chce videt a citove me vydira. Vcera taky napsal, ze vse, co udelal, bylo vedeno vzdy dobrymi umysly a k rozvodu byl vlastne donucen on, pro dobro deti. Tak jsem mu odpovedela, jestli to skrceni delal s dobrym umyslem?? Absolutne nevim, jak reagovat na jeho zpravy, asi je nejlepsi vubec.

nijak. Jemu jde o to dál tě ovládat. pokud na jeho sms reaguješ , dělᚠto co on chce.
pokud jste domluveni na nějakých termínech, tak je dodržuj a jinak nereaguj.

Není tady

 

#5 19. 12. 2010 10:32

chebdi
♥♥-----
Registrovaný: 18. 12. 2010
Příspěvky: 41

Re: Je to psychicke nasili??

On tvrdí, že do rozvodu má k dceři stejná práva a povinnosti jako já. Když jsem mu posledně stanovila termín, napsal, že si prostě přijede ještě dřív než bylo stanoveno, dva dny před štědrým dnem, ráno, a že si malou vezme, at se mi to líbí nebo ne. Tak zřejmě budu nucená mu neotevřít. Trochu se bojím, že to nějak může použít proti mě. Už ted vydírá, že malé jednou řekne pravdu, že jí maminka zakazovala se s tátou vídat...

Není tady

 

#6 19. 12. 2010 11:07

Kubula
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 5. 2006
Příspěvky: 1248

Re: Je to psychicke nasili??

Nech si co nejdřív svěřit dceru do péče a upravit styk s otcem. Pak bude jasné, co musíš a co ne.
Jo a pedantství rozhodně v téhle formě násilí je. O škrcení nemluvě. dumbom

Upravil(a) Kubula (19. 12. 2010 11:08)

Není tady

 

#7 19. 12. 2010 13:38

chebdi
♥♥-----
Registrovaný: 18. 12. 2010
Příspěvky: 41

Re: Je to psychicke nasili??

Do rozvodu, coz je cca jeste 2 mesice, je pry uprava styku s detmi na domluve rodicu... Takze jeste 2 mesice tohle vydrzet. Manzela na jednu stranu strasne nenavidim za to, jak mi ublizil, a na druhou stranu se bez nej citim jako nula a nejsem schopna moc fungovat. Je to vubec normalni? Meli jste nekdo take takove pocity?

Není tady

 

#8 19. 12. 2010 15:13

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Je to psychicke nasili??

Jistěže je to násilí, pokud ti to nedělá dobře! Ani jsem to celé nedočetla...jen jak se vracel domů- - jasný sobec, tyran, ale poroučet by chtěl ! Blázen! Jak to můžeš, nebo jsi mohla trpět, nechápu. Přece nejsi strvořená k tomu být pod nadvlůádou někoho. Kdyby byl silnější duchem, nechoval by se tak majetnicky. Je dobře, že jsi musela šetřit, co on konzumoval na hokeji, v hospodě, doufám, že mᚠpřehled! Udělal z tebe trubku poslouchající, nic víc, robota. Sama asi nemᚠvysoké sebevědomí, to v tobě zabil právě on. Proto mᚠpocit, že bez něj moc neznamenáš. Znám přesně tyto týpky, co doma dělají vojnu a cho´dí po hajpejzech, hernách, putykách a hrají si na slušnáky. Pracovala jsem roky v baru a to, co jsem tam zažila bych nevěřila ani z vyprávění. Přesně, jak píšeš....dobré postavení - host utrácel v automatech, poroučel každému, ale doma žena a děti neměli co jíst. Neměla jsi ho nikdy brát zpět, i za cenu rozvodu. Bude ti trvat dlouho, než se z toho dostaneš, smíříš se s tím, jak jsi žila a změníš styl! Ted se musíš cítit svobodná, když ti nikdo nediktuje, co a jak mᚠnebo musíš udělat! Jsi přece dospělá, tak se dej dohromady. A co uvedl jako důvod rozvodu? No to je děs-běs! Takového kretena /dokonalého/ bych nechtěla ani potkat, ne tak s ním žít.....A pokud ti nevyhopvuje, jak ti co diktuje, postav se, ukaž mu, že již nejsi pod jeho nadvládou! Jednej jako matka-žena-dospělý člověk, pokud toho jsi schopná.

Není tady

 

#9 19. 12. 2010 15:15

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Je to psychicke nasili??

Tu nulu z tebe udělal on! Musíš se dát dohromady, pokud mᚠvychovávat dítě....

Není tady

 

#10 19. 12. 2010 15:58

agewa
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 2. 2008
Příspěvky: 4341

Re: Je to psychicke nasili??

chebdi napsal(a):

Do rozvodu, coz je cca jeste 2 mesice, je pry uprava styku s detmi na domluve rodicu... Takze jeste 2 mesice tohle vydrzet. Manzela na jednu stranu strasne nenavidim za to, jak mi ublizil, a na druhou stranu se bez nej citim jako nula a nejsem schopna moc fungovat. Je to vubec normalni? Meli jste nekdo take takove pocity?

to je omyl.
před rozvodem naopak musí být vyřešena úprava styku s dětmi včetně alimentů. Máte to podané? Podala jsi to? zeptej se u soudu na péči o dítě, jak to vypadá, kdy bude stání a co můžeš do té doby dělat, vylič jim tam svojí situaci. Mají více zkušeností, jak to řešit.

Není tady

 

#11 19. 12. 2010 16:04

Kubula
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 5. 2006
Příspěvky: 1248

Re: Je to psychicke nasili??

chebdi napsal(a):

Do rozvodu, coz je cca jeste 2 mesice, je pry uprava styku s detmi na domluve rodicu... Takze jeste 2 mesice tohle vydrzet. Manzela na jednu stranu strasne nenavidim za to, jak mi ublizil, a na druhou stranu se bez nej citim jako nula a nejsem schopna moc fungovat. Je to vubec normalni? Meli jste nekdo take takove pocity?

Takhle to určitě není - jsou nějaká předběžná opatření a tak.

MOc bych ti doporučovala nějakou odbornou pomoc, pokud jsi tak rozložená, že nevíš, co je co, a čeká tě porod a péče o dvě děti bez pomoci partnera, tak by ti podle mě moc pomohlo uspořádat si to hlavně sama v sobě. Sílu a pocit vlastní hodnoty nemůžeš odvíjet od partnera, to je strašně zranitelná a zneužitelná věc. Na druhou stranu najít ty věci v sobě ve tvý situaci fakt není lehký.. Nech si od někoho pomoct. par

Není tady

 

#12 19. 12. 2010 16:31

tříska
♥♥♥♥---
Místo: jižní Morava
Registrovaný: 15. 7. 2009
Příspěvky: 327

Re: Je to psychicke nasili??

Začetla jsem se do tvého příběhu... a hned jak jsem narazila na to, že při hádkách začal používat sprostá slova, tak jsem ani nemusela číst dál...
Kolik už tu bylo podobných příběhů. Proč je TOLIK žen, které si nechávají sprostě nadávat, nechají se bít ???
Proč proboha? - Vždy je na to jeden zaručený recept: Nenechat si to v žádném případě a NIKDY líbit a řešit to rázně hned NAPOPRVÉ.

Surovosti a sprostosti NEJSOU žádná láska.
Stejně je to fakt divné, jak snadno vzniká ZÁVISLOST na někom. - Nezdá se vám?

Jen si to zkuste říct nahlas: Je normální, být závislá na někom, kdo mi normální život mění v peklo? - Je?

Není tady

 

#13 19. 12. 2010 18:31

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB
Registrovaný: 9. 4. 2006
Příspěvky: 5296

Re: Je to psychicke nasili??

třísko -  stává se to. Proces je to vleklý, pomalý a zákeřný. Právě proto se to stává a najednou v tom seš, protože ty náznaky neřešíš.


Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

 

#14 19. 12. 2010 21:28

chebdi
♥♥-----
Registrovaný: 18. 12. 2010
Příspěvky: 41

Re: Je to psychicke nasili??

Tento týden jedu na sociálku, tak si tam ještě zjistím, co se dá dělat s tou úpravou styků s dětmi, ale už mi to tak jednou řekli, jak jsem psala - že do rozvodu je to prostě na domluvě a pokud matka otci zakazuje styk, má právo si podat předběžné opatření, já mu ovšem styk nezakazuju. Stání bude nejdříve v únoru, soudy tak rychle nepracují, a tam se prý teprve bude řešit úprava styků a alimenty.
Návrh na svěření do výhradní péče matky už jsem si podala, tam nedělal manžel problémy - tak se vlastně nᚠrozvod rozjel. Nejdřív přišla sms, že se chce rozvést (týden předtím, když jsem to už chtěla udělat já a měla domluvenou právničku, zaslal té právničce i mě dopis, jak mě miluje a at si to ještě rozmyslím....-je to poněkud rozporuplné chování), načež 5 minut na to volala paní z odboru sociálně právní ochrany dítěte, že tam vedle ní sedí manžel, chce se rozvést a že navrhuje, aby mi byla svěřena dcera do péče, a že si to tedy musím jít sepsat. Což jsem udělala.
Před chvílí jsem se vrátila z návštěvy u sestry a táta mi řekl, že tu manžel 2x zvonil, že chtěl vidět malou!!! Přitom jsme na dnešek nebyli vůbec domluveni. Jak byste se zachovali - jestli se to stane ještě jednou a budu doma, asi neotevřu.
S tou závislostí je to paradox, a je to asi hlavně proto, že takový člověk má dvojí tvář a střídají se u něho období zahrnování láskou a období ponižování. Pak už se člověk neorientuje absolutně v ničem a má pocit, že za to období ponižování si může sám. Ach jo, teoreticky to vím, že je to děsná manipulace, ale svoje city nějak nedokážu ovládat. Prostě si musím přiznat, že jsem na něm opravdu závislá, a že ho mám pořád dokonce ráda, i když je to asi nepochopitelné.

Není tady

 

#15 20. 12. 2010 15:39

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Je to psychicke nasili??

Udělal z tebe hard na podlahu a ty ho mᚠráda, tak ty jsi jasný případ pro psychiatra.
Měli jsme tu také podobný případ závislosti ženy na kretenovi...a dopadlo to tak, že syn pána zabil, aby matku vysvobodil...stačí ? Ty nedopadneš  asi také moc dobře........
Jinak, pokud záleží na domluvě ohledně dcery, tak pokud přijde bez ohlášení a pak vyhrožuje, tak bych to byla já, kdo by šel sepsat na odbor péče o dítě zápis, ne, že si bude klást podmínky ON ! Asi na to nestačíš, jak vidím.....co ještě musí udělat, abys ho přestala mít ráda? Co ti chybí, ta buzerace, jak nic neumíš, jak nejsi k ničemu, jak všechno dělᚠšpatně, jak si bereš moc pasty na kartáček  a pod.? Zauvažuj nad sebou...mysli na dítě, jaký to na něj může mít dopad.

Není tady

 

#16 20. 12. 2010 18:10

chebdi
♥♥-----
Registrovaný: 18. 12. 2010
Příspěvky: 41

Re: Je to psychicke nasili??

Mᚠpravdu Aneri, je to hulvát a nezaslouží si nic dobrého, ani trochu lásky z mé strany. 
Tak si představte, že tu před chvílí zvonil zvonek, šla jsem otevřít a kdopak tam asi byl? Ano, můj stále ještě manžel, se slovy: můžu vidět dceru? Rekla jsem, že ne, at si přijde, jak jsme domluvení, načež dveře rozvalil a šel si klidně dál do chodby, na to jsem se tak rozčílila, že jsem řekla, že na něho zavolám tátu a za to zvěrstvo, co provedl, at táhne... No prostě sem se neudržela.
Do toho přišla mama s malou a malá jak ho viděla, tak začala brečet. Byl z toho všeho očividně dost na prášky a pak odešel. Pak jsem z okna viděla, jak ještě dlouho seděl v autě, než odjel. Tak si myslím, že to bude mít ještě dohru na sociálce, že na mě podá nějakou stížnost

Není tady

 

#17 20. 12. 2010 19:42

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Je to psychicke nasili??

Tak proč mu otevíráš, když víš, CO je to zač? Proč nejdeš hned zítra na sociálku a neučiníš zápis, že dcera z toho,jak chodí jak se mu zachce,  CO provádí, má trauma a pláče, že se ho bojí.....s tím asi nebude počítat! Nebud srákora! Předběhni ho, bude to pakmožná  tvrzení proti tvrzení. Uved maminku jako svědka!  On si může ještě něco vymyslet, ztrácí tebe  a možná i dítě....to přemýšlel, co a jak dál, když čekal v autě.....dumbom
Nenechej ze sebe dělat trubku, kterou ovládá někdo jiný! Bud svá, zařid si život podle sebe! Takový si žádnou lásku nezaslouží!

Není tady

 

#18 20. 12. 2010 19:53

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Je to psychicke nasili??

chebdi, ty JSI týraná žena. Samizřejmě, že to co tady popisuješ JE ze strany Tvého manžela domácí násilí, konkrétně:
- nadávky, osočování, spílání
- vzbuzování pocitů méněcennosti
- přemrštěná pedanterie, nucení manželky k dodržování puntičkářských příkazů ohledně hospodaření
- a v neposlední řadě fyzické napadení těhotné manželky.
chebdi, z Tvého příspěvku jsem navíc nabyla přesvědčení, že Tvůj manžel trpí něčím, čemu se říká paranoidní psychóza. Není přece v pořádku, aby normální člověk ke všemu v domácnosti čichal a kontroloval, jestli to nesmrdí: k vlastnímu dítěti, viz: vytky, ze malou spatne prebaluji, spatne koupam, neustale mel pocit, ze neni dost cista, cichal k ni, Neustale cichal do vsech skrinek a porad mel pocit, ze nekde neco smrdi V kuchyni mi kontroloval nadobi na svetle a vycital, ze ho neumim spravne umyt, takze ho kazdy den po mne umyval znovu, prerovnaval nadobi v policich, kdyz si vytahl sklenicku ze skrinky, pricichl k ni vzdycky nejdriv Tohle, co tady popisuješ jsou podle mého úsudku příznaky psychické poruchy, která se odborně jmenuje paraniodní psychóza. Přečti si o ní něco např. tady:http://www.darius.cz/archeus/NN_paran.html a já bych řekla, že popis na Tvého manžela dokonale "sedí" - nepřirozené, až zrůdné pedantství, kontrolování dítěte, skříní a veškerého zařízení domácnosti, jestli "nesmrdí". Měl by vyhledat odborníky a začít se léčit, nenormální nejsi Ty, jak Ti léta podsouval, ale on!!!

A k Tvému poslednímu příspěvku: buď ráda, že bydlíš i s dítětem u rodičů a že mᚠotce, připraveného proti zeti v případě potřeby razantně zasáhnout. Bohužel jsou ženy, které nemají zastání a partner je týrá neuvěřitelným způsobem, i když od něj odejdou stolt Tvoji rodiče nejsou povinni strpět nezvané návštěvy svého zetě ve svém domě a pokud by se Tvůj stále ještě manžel cpal násilím dovnitř, mohou na něj zcela oprávněně přivolat policii.

Na té sociálce si na Tebe manžel stěžovat sice může, ale Tvoji rodiče na něj zase můžou podat trestní oznámení na policii pro tr. čin narušení domovní svobody, protože Tvůj manžel si zkrátka nemůže pod rouškou návštěvy dítěte dovolit násilně vstupovat do cizího baráku smile a Ty jsi navíc těhotná, v 5. měsíci, takže bys vůbec neměla v tomhle stavu být vystavována podobným stresům a sociálka by měla - kromě návštěv vašeho dítěte - taky hájit zájmy ještě nenarozeného dítěte a nenechávat stresovat těhotnou matku stolt

A jak to tak vypadá, já bych se na Tvém místě okamžitě rozvedla. Tvůj manžel trpí očividně určitým druhem duševní choroby, nemá náhled na to, že on sám se chová nenormálně a měl by se začít někde léčit. Pokud to neudělá, jeho nemoc se bude ustavičně zhoršovat a Ty bys s ním - pokud by ses k němu vrátila - měla nefalšované peklo na zemi. I kdyby se někde začal léčit, samotné léčení stejně není zárukou, že by se podobné excesy už neopakovaly a život s takovým člověkem je nepředstavitelně těžký kříž. A co teprve děti, o tom ani nemluvím, jak by to na ně, na chudáky působilo a jak by se to na nich podepsalo grater


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#19 20. 12. 2010 21:43

Kubula
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 5. 2006
Příspěvky: 1248

Re: Je to psychicke nasili??

chebdi napsal(a):

Mᚠpravdu Aneri, je to hulvát a nezaslouží si nic dobrého, ani trochu lásky z mé strany. 
Tak si představte, že tu před chvílí zvonil zvonek, šla jsem otevřít a kdopak tam asi byl? Ano, můj stále ještě manžel, se slovy: můžu vidět dceru? Rekla jsem, že ne, at si přijde, jak jsme domluvení, načež dveře rozvalil a šel si klidně dál do chodby, na to jsem se tak rozčílila, že jsem řekla, že na něho zavolám tátu a za to zvěrstvo, co provedl, at táhne... No prostě sem se neudržela.
Do toho přišla mama s malou a malá jak ho viděla, tak začala brečet. Byl z toho všeho očividně dost na prášky a pak odešel. Pak jsem z okna viděla, jak ještě dlouho seděl v autě, než odjel. Tak si myslím, že to bude mít ještě dohru na sociálce, že na mě podá nějakou stížnost

Podej stížnost TY, a to rychle. Chodí mimo domluvenou dobu, nerespektuje tvá přání v tvém domě, cpe se, kam není zván. Provedl toho docela dost. dumbom

Není tady

 

#20 20. 12. 2010 21:53

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Je to psychicke nasili??

Kubulo, manžel chebdi nechodí do JEJÍHO domu, ale dělá dusno v domě jejích RODIČŮ smile

Ovšem tím hůř pro něj, protože rodiče jeho stále ještě manželky ho opravdu ve svém domě trpět nemusí, pro ně je to cizí člověk, který by měl respektovat jak zákon, tak i pravidla slušného chování. Tchánovci dokonce můžou vyjádřit svůj názor, že si nepřejí, aby jejich ze navštěvoval svoje dítě v jejich domě a to i v době, kdy mají rodiče dítěte mezi sebou dohodnutý styk otce s dítětem. Klidně můžou požadovat, aby bylo dítě otci předáno třeba před domem a dovnitř aby jim ani nepáchl stolt a právo mají na své straně ...

Upravil(a) Kiara (20. 12. 2010 21:54)


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#21 20. 12. 2010 21:56

Kubula
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 5. 2006
Příspěvky: 1248

Re: Je to psychicke nasili??

Kiara napsal(a):

Kubulo, manžel chebdi nechodí do JEJÍHO domu, ale dělá dusno v domě jejích RODIČŮ smile

..

V čem je zásadní rozdíl? Ona tam má co dělat, on ne. smile

Není tady

 

#22 20. 12. 2010 22:00

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Je to psychicke nasili??

Nu, zásadní rozdíl je ten, že pokud by to byl dům výlučně JEJÍ, až do rozvodu by tam za určitých podmínek musela chebdi svého manžela trpět, Kubulo smile

Upravil(a) Kiara (20. 12. 2010 22:02)


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#23 20. 12. 2010 22:00

Kubula
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 5. 2006
Příspěvky: 1248

Re: Je to psychicke nasili??

No dobře, technicky vzato jsem to nenapsala přesně, sorry. kapitulation

Není tady

 

#24 20. 12. 2010 22:01

Kubula
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 5. 2006
Příspěvky: 1248

Re: Je to psychicke nasili??

Kiara napsal(a):

Nu, zásadní rozdíl je ten, že pokud by to byl dům výlučně JEJÍ, až do rozvodu by tam za určitých podmínek musela svého manžela trpět, Kubulo smile

Čoveče to si snad nejsem ani jistá? Kdyby byl v SJM, tak jistě, ale kdyby byl výlučně její? va  Což je teda spíš teoretický, ale stejně se mi to moc nezdá.

Není tady

 

#25 20. 12. 2010 22:08

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Je to psychicke nasili??

Pokud jsou manželé a jeden bydlí v domě, který patří výlučně druhému manželovi, je druhý mamžel povinen až do rozvodu trpět ho "ve svém" domě. Bohužel, je to tak.


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů