|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Sokovala me jedna babinetka, ktera prosla nejakou duchovni skolickou, ale pritom se neumi chovat, je casto zabanovana ( coz o necem vypovida ) a hleda duvody k novym hadkam, dokonce i nestydate hned po ranu - mozna citove strada, nevim. Asi ji neco na me vadi, ale to je jeji problem. Nastesti jsem si pred casem rekl, ze na ni pecu a nehadam se. I ona jednou "dospeje" a pochnape, ze to neni to prave orechove a ze tim vlastne ublizuje sama sobe, ne me, pac ode me se to pouze odrazi - zpatky k ni, bo ja jsem v tomto doooost silny jedinec
Moje mila Pandora otevira novou skolicku a myslim, ze by nebylo spatne, aby se zucastnila i ona Babinetka, aby ji tato inteligentni dama naucila, jak se chovat k bliznimu 
Není tady
morpheus napsal(a):
Sokovala me jedna babinetka, ktera prosla nejakou duchovni skolickou, ale pritom se neumi chovat, je casto zabanovana ( coz o necem vypovida ) a hleda duvody k novym hadkam, dokonce i nestydate hned po ranu - mozna citove strada, nevim. Asi ji neco na me vadi, ale to je jeji problem. Nastesti jsem si pred casem rekl, ze na ni pecu a nehadam se. I ona jednou "dospeje" a pochnape, ze to neni to prave orechove a ze tim vlastne ublizuje sama sobe, ne me, pac ode me se to pouze odrazi - zpatky k ni, bo ja jsem v tomto doooost silny jedinec
Moje mila Pandora otevira novou skolicku a myslim, ze by nebylo spatne, aby se zucastnila i ona Babinetka, aby ji tato inteligentni dama naucila, jak se chovat k bliznimu

Budu tě citovat:
I on jednou "dospeje" a pochnape, ze to neni to prave orechove a ze tim vlastne ublizuje sam sobe, ne me, pac ode me se to pouze odrazi - zpatky k němu.
Ty si tak odpočineš, až jednou přestaneš plácat nesmysly a hlavně si vymýšlet a dokonce i vědomě lhát. 
A kdoví, možná tato věta platí i pro mě.
Jsem taky člověk chybující.
Určitě někdy plácám nesmysly, vymýšlím si a jsem si vědoma, že někdy vědomě lžu, když si myslím, že je to pro dobro věci, ale to je velmi subjektivní odhad, že? 
Ale hlavně si myslím, že ty by ses měl v první řadě naučit, jak se chovat sám k sobě.
Ostatně to je úkol pro nás všechny. 
Btw zabanovaná jsem byla dvakrát. Tys byl možná víckrát.
Ale já na rozdíl od tebe si na člověka nevytvářím názor podle počtu jeho banů, ale podle toho, jak mně osobně "sedí".
Upravil(a) majkafa (8. 1. 2011 10:23)
Jo, a ještě jedna citace z tvého psaní na skuhracím:
Ty nevis ze to, co Ti na druhem vadi jsi vlastne vnitrne Ty sama, jen to nechces videt ? 

Majkafa : prave ze to vim a jsem toho vedomy
Takze jsme na tom oba stejne, ale ja se nad tim alespon zamyslim a snazim se s Tebou vychazet v klidu, kdezto Ty toho zrejme schopna nejsi
Jinak jaky je rozdil mezi lhat a vymyslet si ? Skoro zadny. Ja lzu a jeste si vymyslim vlastni pribehy ? Ano, ale to tu o me kazdy vi, pac na BBN mohu cokoli, co neni v rozporu s pravidly a snazim se to vyuzivat na 100%. Napadne me neco a hned to hazim na sklo, neco na cem neni ani zrnko pravdy, nekdy vsak pisu otevrene a nikdo z vas zatim s naprostou jistotou nevi co je a co neni pravda. Dokonce ani ti, co si mysleli, ze me videli face to face, nevi zda toto byl Morph z BBN 
Zabanovani : Ja ani jednou, jsi "lepsi" 
Není tady
Bety napsal(a):
:..... já jsem dodnes nepochopila jak může elektřina přijet drátem až k nám a umím rozsvítit!
Copak elektřina, Bety, tu si můžu veeeelmi zjednodušeně přirovnat třeba k vodovodnímu potrubí
, prostě teče po drátě odněkud někam, ale co třeba taková esemeska ? Jak je možné, že nějak naskládám písmenka a ony nějakým záhadným způsobem doletí přesně tam, kam mají a ve stejném pořadí ? A když nedoletí hned, ale třeba až za pár hodin, kde se v tu dobu potulují ? Když se podívám vzhůru, žádná písmenka tam nikde poletovat nevidím....
.... Tož včil mudruj....
.....to já teda nepochopím do smrti smrťoucí.... a takových záhad je....
Není tady
Mia : Tak to je kuwa podobne, jak funguje email a to snad vis, ne ?
Jen se pouzije jiny protokol 
Není tady
mia, mně přirovnání k vodovodu nepomáhá. Vodu totiž vidím. 
Dokud neuvidím na vlastní oči elektřinu, (pro mě tím viděním není to, že žárovka svítí), tak nepochopím.
A nad sms, telefonem, televizí a dalšími zázraky si raději už ani hlavu nelámu, abych si ji neulomila, ještě ji budu asi chvilku potřebovat. 
morpheus napsal(a):
Majkafa : prave ze to vim a jsem toho vedomy
Takze jsme na tom oba stejne, ale ja se nad tim alespon zamyslim a snazim se s Tebou vychazet v klidu, kdezto Ty toho zrejme schopna nejsi
Jinak jaky je rozdil mezi lhat a vymyslet si ? Skoro zadny. Ja lzu a jeste si vymyslim vlastni pribehy ? Ano, ale to tu o me kazdy vi, pac na BBN mohu cokoli, co neni v rozporu s pravidly a snazim se to vyuzivat na 100%. Napadne me neco a hned to hazim na sklo, neco na cem neni ani zrnko pravdy, nekdy vsak pisu otevrene a nikdo z vas zatim s naprostou jistotou nevi co je a co neni pravda. Dokonce ani ti, co si mysleli, ze me videli face to face, nevi zda toto byl Morph z BBN
Zabanovani : Ja ani jednou, jsi "lepsi"
To je pouze tvůj pocit, že nejsem schopná s tebou vycházet v klidu.
Skutečnost je taková, že si z tebe dělám pr.... legraci. 
morpheus napsal(a):
Mia : Tak to je kuwa podobne, jak funguje email a to snad vis, ne ?
Jen se pouzije jiny protokol
ó díky, morfíku, tos mi to teda vysvětlil 

.... ale o pochnapkání se radši ani snažit nebudu.... 
Není tady
ano, já to s emailem taky pochopila.
Teda pochopila jsem, co znamená - jiný protokol. Jeden papír a jiný papír si umím přestavit. 
Nebo že by se jednalo o protokol dle pana Špačka a jeho etikety? Nu, zas nic nevím. 
Upravil(a) majkafa (8. 1. 2011 11:00)
...ani ten prehistorický fax jsem dosud nepobrala....šak tým drátem ten papír snáď ani prolézt nemože...
Není tady

morpheus napsal(a):
Dnes me sokoval reklamni letak z jednoho supermarketu
Normalne letaky nectu, pac v supracich nenakupuju, ale...Nasel jsem tam 500 gr. tlacenku, zarucene cerstvou, zarucene domaci, zarucene nejnizsi cena atd... Copak muze normalni clovek snist pul kila tlacenky ?
Neviem - ako kto, ja určite nie, ale ja by som ju nakrájala na porcie a odložila do mrazáku...
Bežný postup u singlov alebo v dvojčlennej domácnosti.
Není tady
Ale notak holki, prenosovy protokol, kde je receno, jak se data budou prenaset a je jedno, jak potom putuji, castecne po dratech, pak vzduchem, pak zase po dratech, az se to dostane tam, kam ma. Diky adrese ( stejne jako dorucuje postak dopis ) se majl dostane tam, kam ma, vsak to vidite pred a za zavinacem
S SMSkou je to podobne, akorat se jedna o centrum zprav a telefonni cisla uzivatelu ( nebo tak nejak )
Fax je neco podobneho, oskenuje se text, prelozi na elektronicka data, odesle podobne jako email, akorat na telefonni cislo a na druhe strane to faxova krabicka opet posklada a vytiskne. Vsak je to uplne jasne jako facka, kuwa 
Není tady

mia napsal(a):
Bety napsal(a):
:..... já jsem dodnes nepochopila jak může elektřina přijet drátem až k nám a umím rozsvítit!
Copak elektřina, Bety, tu si můžu veeeelmi zjednodušeně přirovnat třeba k vodovodnímu potrubí
, prostě teče po drátě odněkud někam, ale co třeba taková esemeska ? Jak je možné, že nějak naskládám písmenka a ony nějakým záhadným způsobem doletí přesně tam, kam mají a ve stejném pořadí ? A když nedoletí hned, ale třeba až za pár hodin, kde se v tu dobu potulují ? Když se podívám vzhůru, žádná písmenka tam nikde poletovat nevidím....
.... Tož včil mudruj....
.....to já teda nepochopím do smrti smrťoucí.... a takových záhad je....
Nenene, elektrinu robia trpaslíci v zástrčke.
U mobilov si nie som istá... asi nejaké neviditeľné vlnenie.
Upravil(a) Selima (8. 1. 2011 14:06)
Není tady
Selima napsal(a):
Neviem - ako kto, ja určite nie, ale ja by som ju nakrájala na porcie a odložila do mrazáku...
Bežný postup u singlov alebo v dvojčlennej domácnosti.
Jo, kdyby o bylo tak jednoduche
Mrazacek mam snad 8 litrovy a je narvany
To je jasne, ze se to da zmrazit. No nic, to neni tak dulezite, dulezitejsi bylo, zarucene domaci, zarucene kvalitni, cerstve a nevim co. Ale bohuzel to melo PVC obal, nevim jak se tento obal chova k masu, co je uvnitr. Nikdy jsem si napriklad nekopil celou sisku salamu, ani toho sucheho. Sam bych to nesnedl a moje expritelka je vegetarianka, takze problem. Salam si dopreju jednou za mesic, pac je to uzenina a je skodliva, nejradsi mam male kostky syru, napr. Novy Smetanovy a mazu si je na rohlicky, mnam.
Není tady

PVC -nič moč, ale zasa vie udržať vákuum a čerstvosť. (Však obal jesť nemusíš, ak nemáš rád PVC...). Ja mám razák väčší, je to jediný luxus, ktorý si dopriavam, ale podľa mňa sa fakt oplatí - hlavne ak s anenakupuje a nevarí každý deň extra. Salámu jem výnimočne, to už radšej domácu klobásku alebo NAOZAJ DOBRÚ TLAČENKU. Kedysi, v prehistórii ľudstva, som robievala domácu huspeninu a 2x som si trúfla aj na tlačenku... nebola dokonalá, hlavne tvarovo, ale chuť mala dobrú.
Není tady
Ty sama jsi delala huspeninu ???
Tak to umis i domaci masť se skvarky ze ano ? Ja se na to vrhnu asyk v tydnu, moje mati mi rekla jak to dela a zkusim to. Maximalne to vyhodim a pak to zkusim znova.
Není tady

Nie, masť so škvarkami som neskúšala, tú nosila babička zo Záhoria.
Huspeninu som robievala v rodine len ja a teraz strýko...
Není tady
Ty Sel, Ty se mi zacinas vazne libit. Ze Ty nakonec budes takova dobre utajena hospodynka ?
jako uvarim cokoli, ale huspeninu ne-e, na to nemam proste.
Není tady

Som bývala utajená hospodyňka - alebo skôr kuchárka, inak ma domácnosť nejako nenadchýnala, ale variť som varievala (a občas stále verímň rada.
A špeciálne mám rada výzvy... inak, huspenina nie je taká ťažká, ale treba zohnať kvlaitné suroviny (nedávať kožky apod.) a potom mať tprezlivosť.
Není tady
morpheus napsal(a):
Moje kocky tlacenku prece nezerou
Nekecej, Morfe, beztak jsi jim nedal ani ochutnat, by ses divil...
Není tady
morpheus napsal(a):
Ale notak holki, prenosovy protokol, kde je receno, jak se data budou prenaset a je jedno, jak potom putuji, castecne po dratech, pak vzduchem, pak zase po dratech, az se to dostane tam, kam ma.......
...no to já taky vím, že "pak vzduchem", ale jak? Vo to go
! No taky nevíš, přiznej se... 
Není tady
Mio, to jako si vazne myslis, ze tu budu psat do JEDNOHO prispevku PRESNE, jak fuguje prenos mezi vysilaci, kdyz se to studuje jeden cely rocnik na technice ?
Ach jo...
Není tady
morpheus napsal(a):
Mio, to jako si vazne myslis, ze tu budu psat do JEDNOHO prispevku PRESNE, jak fuguje prenos mezi vysilaci, kdyz se to studuje jeden cely rocnik na technice ?
Ach jo...

Není tady
Dnes mě nejvíc šokovalo to, že syn z hor přijel ve stejném tričku v jakém před týdnem odjel 
Není tady