Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#151 8. 1. 2011 10:12

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Re: Co vás dnes nejvíc šokovalo

Sokovala me jedna babinetka, ktera prosla nejakou duchovni skolickou, ale pritom se neumi chovat, je casto zabanovana ( coz o necem vypovida ) a hleda duvody k novym hadkam, dokonce i nestydate hned po ranu - mozna citove strada, nevim. Asi ji neco na me vadi, ale to je jeji problem. Nastesti jsem si pred casem rekl, ze na ni pecu a nehadam se. I ona jednou "dospeje" a pochnape, ze to neni to prave orechove a ze tim vlastne ublizuje sama sobe, ne me, pac ode me se to pouze odrazi - zpatky k ni, bo ja jsem v tomto doooost silny jedinec tummenupp Moje mila Pandora otevira novou skolicku a myslim, ze by nebylo spatne, aby se zucastnila i ona Babinetka, aby ji tato inteligentni dama naucila, jak se chovat k bliznimu smile

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#152 8. 1. 2011 10:20

majkafa
Host

morpheus napsal(a):

Sokovala me jedna babinetka, ktera prosla nejakou duchovni skolickou, ale pritom se neumi chovat, je casto zabanovana ( coz o necem vypovida ) a hleda duvody k novym hadkam, dokonce i nestydate hned po ranu - mozna citove strada, nevim. Asi ji neco na me vadi, ale to je jeji problem. Nastesti jsem si pred casem rekl, ze na ni pecu a nehadam se. I ona jednou "dospeje" a pochnape, ze to neni to prave orechove a ze tim vlastne ublizuje sama sobe, ne me, pac ode me se to pouze odrazi - zpatky k ni, bo ja jsem v tomto doooost silny jedinec tummenupp Moje mila Pandora otevira novou skolicku a myslim, ze by nebylo spatne, aby se zucastnila i ona Babinetka, aby ji tato inteligentni dama naucila, jak se chovat k bliznimu smile

lollollol
Budu tě citovat:
I on jednou "dospeje" a pochnape, ze to neni to prave orechove a ze tim vlastne ublizuje sam sobe, ne me, pac ode me se to pouze odrazi - zpatky k němu.

Ty si tak odpočineš, až jednou přestaneš plácat nesmysly a hlavně si vymýšlet a dokonce i vědomě lhát. stolt
A kdoví, možná tato věta platí i pro mě. stolt Jsem taky člověk chybující.
Určitě někdy plácám nesmysly, vymýšlím si a jsem si vědoma, že někdy vědomě lžu, když si myslím, že je to pro dobro věci, ale to je velmi subjektivní odhad, že? smile

Ale hlavně si myslím, že ty by ses měl v první řadě naučit, jak se chovat sám k sobě.
Ostatně to je úkol pro nás všechny. stolt

Btw zabanovaná jsem byla dvakrát. Tys byl možná víckrát. wink Ale já na rozdíl od tebe si na člověka nevytvářím názor podle počtu jeho banů, ale podle toho, jak mně osobně "sedí".

Upravil(a) majkafa (8. 1. 2011 10:23)

#153 8. 1. 2011 10:37

majkafa
Host

Jo, a ještě jedna citace z tvého psaní na skuhracím:

Ty nevis ze to, co Ti na druhem vadi jsi vlastne vnitrne Ty sama, jen to nechces videt ? stoltsmile

#154 8. 1. 2011 10:47

morpheus
Babinet Klub
Web

Majkafa : prave ze to vim a jsem toho vedomy smile Takze jsme na tom oba stejne, ale ja se nad tim alespon zamyslim a snazim se s Tebou vychazet v klidu, kdezto Ty toho zrejme schopna nejsi wink Jinak jaky je rozdil mezi lhat a vymyslet si ? Skoro zadny. Ja lzu a jeste si vymyslim vlastni pribehy ? Ano, ale to tu o me kazdy vi, pac na BBN mohu cokoli, co neni v rozporu s pravidly a snazim se to vyuzivat na 100%. Napadne me neco a hned to hazim na sklo, neco na cem neni ani zrnko pravdy, nekdy vsak pisu otevrene a nikdo z vas zatim s naprostou jistotou nevi co je a co neni pravda. Dokonce ani ti, co si mysleli, ze me videli face to face, nevi zda toto byl Morph z BBN wink
Zabanovani : Ja ani jednou, jsi "lepsi" smile

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#155 8. 1. 2011 10:51

mia
♥♥♥♥♥♥-

Bety napsal(a):

:..... já jsem dodnes nepochopila jak může elektřina přijet drátem až k nám a umím rozsvítit! lol

Copak elektřina, Bety, tu si můžu veeeelmi zjednodušeně přirovnat třeba k vodovodnímu potrubí big_smile, prostě teče po drátě odněkud někam, ale co třeba taková esemeska ? Jak je možné, že nějak naskládám písmenka a ony nějakým záhadným způsobem doletí přesně tam, kam mají a ve stejném pořadí ? A když nedoletí hned, ale třeba až za pár hodin, kde se v tu dobu potulují ? Když se podívám vzhůru, žádná písmenka tam nikde poletovat nevidím....lol.... Tož včil mudruj....lol.....to já teda nepochopím do smrti smrťoucí.... a takových záhad je....va

Není tady

#156 8. 1. 2011 10:53

morpheus
Babinet Klub
Web

Mia : Tak to je kuwa podobne, jak funguje email a to snad vis, ne ? smile Jen se pouzije jiny protokol smile

Není tady

#157 8. 1. 2011 10:54

majkafa
Host

mia, mně přirovnání k vodovodu nepomáhá. Vodu totiž vidím. big_smile
Dokud neuvidím na vlastní oči elektřinu, (pro mě tím viděním není to, že žárovka svítí), tak nepochopím.
A nad sms, telefonem, televizí a dalšími zázraky si raději už ani hlavu nelámu, abych si ji neulomila, ještě ji budu asi chvilku potřebovat. smile

#158 8. 1. 2011 10:56

majkafa
Host

morpheus napsal(a):

Majkafa : prave ze to vim a jsem toho vedomy smile Takze jsme na tom oba stejne, ale ja se nad tim alespon zamyslim a snazim se s Tebou vychazet v klidu, kdezto Ty toho zrejme schopna nejsi wink Jinak jaky je rozdil mezi lhat a vymyslet si ? Skoro zadny. Ja lzu a jeste si vymyslim vlastni pribehy ? Ano, ale to tu o me kazdy vi, pac na BBN mohu cokoli, co neni v rozporu s pravidly a snazim se to vyuzivat na 100%. Napadne me neco a hned to hazim na sklo, neco na cem neni ani zrnko pravdy, nekdy vsak pisu otevrene a nikdo z vas zatim s naprostou jistotou nevi co je a co neni pravda. Dokonce ani ti, co si mysleli, ze me videli face to face, nevi zda toto byl Morph z BBN wink
Zabanovani : Ja ani jednou, jsi "lepsi" smile

To je pouze tvůj pocit, že nejsem schopná s tebou vycházet v klidu.
Skutečnost je taková, že si z tebe dělám pr....   legraci. lol

#159 8. 1. 2011 10:59

mia
♥♥♥♥♥♥-

morpheus napsal(a):

Mia : Tak to je kuwa podobne, jak funguje email a to snad vis, ne ? smile Jen se pouzije jiny protokol smile

ó díky, morfíku, tos mi to teda vysvětlil tummenupplollol.... ale o pochnapkání se radši ani snažit nebudu.... lol

Není tady

#160 8. 1. 2011 11:00

majkafa
Host

ano, já to s emailem taky pochopila. lol Teda pochopila jsem, co znamená - jiný protokol. Jeden papír  a jiný papír si umím přestavit. lol
Nebo že by se jednalo o protokol dle pana Špačka a jeho etikety? Nu, zas nic nevím. dumbom

Upravil(a) majkafa (8. 1. 2011 11:00)

#161 8. 1. 2011 11:02

mia
♥♥♥♥♥♥-

...ani ten prehistorický fax jsem dosud nepobrala....šak tým drátem ten papír snáď ani prolézt nemože...lol

Není tady

#162 8. 1. 2011 13:58

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

morpheus napsal(a):

Dnes me sokoval reklamni letak z jednoho supermarketu smile Normalne letaky nectu, pac v supracich nenakupuju, ale...Nasel jsem tam 500 gr. tlacenku, zarucene cerstvou, zarucene domaci, zarucene nejnizsi cena atd... Copak muze normalni clovek snist pul kila tlacenky ? va

Neviem - ako kto, ja určite nie, ale ja by som ju nakrájala na porcie a odložila do mrazáku... wink Bežný postup u singlov alebo v dvojčlennej domácnosti.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#163 8. 1. 2011 14:02

morpheus
Babinet Klub
Web

Ale notak holki, prenosovy protokol, kde je receno, jak se data budou prenaset a je jedno, jak potom putuji, castecne po dratech, pak vzduchem, pak zase po dratech, az se to dostane tam, kam ma. Diky adrese ( stejne jako dorucuje postak dopis ) se majl dostane tam, kam ma, vsak to vidite pred a za zavinacem dumbom S SMSkou je to podobne, akorat se jedna o centrum zprav a telefonni cisla uzivatelu ( nebo tak nejak )
Fax je neco podobneho, oskenuje se text, prelozi na elektronicka data, odesle podobne jako email, akorat na telefonni cislo a na druhe strane to faxova krabicka opet posklada a vytiskne. Vsak je to uplne jasne jako facka, kuwa va

Není tady

#164 8. 1. 2011 14:06

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

mia napsal(a):

Bety napsal(a):

:..... já jsem dodnes nepochopila jak může elektřina přijet drátem až k nám a umím rozsvítit! lol

Copak elektřina, Bety, tu si můžu veeeelmi zjednodušeně přirovnat třeba k vodovodnímu potrubí big_smile, prostě teče po drátě odněkud někam, ale co třeba taková esemeska ? Jak je možné, že nějak naskládám písmenka a ony nějakým záhadným způsobem doletí přesně tam, kam mají a ve stejném pořadí ? A když nedoletí hned, ale třeba až za pár hodin, kde se v tu dobu potulují ? Když se podívám vzhůru, žádná písmenka tam nikde poletovat nevidím....lol.... Tož včil mudruj....lol.....to já teda nepochopím do smrti smrťoucí.... a takových záhad je....va

Nenene, elektrinu robia trpaslíci v zástrčke. stolt U mobilov si nie som istá... asi nejaké neviditeľné vlnenie.

Upravil(a) Selima (8. 1. 2011 14:06)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#165 8. 1. 2011 14:06

morpheus
Babinet Klub
Web

Selima napsal(a):

Neviem - ako kto, ja určite nie, ale ja by som ju nakrájala na porcie a odložila do mrazáku... wink Bežný postup u singlov alebo v dvojčlennej domácnosti.

Jo, kdyby o bylo tak jednoduche hmm Mrazacek mam snad 8 litrovy a je narvany hmm To je jasne, ze se to da zmrazit. No nic, to neni tak dulezite, dulezitejsi bylo, zarucene domaci, zarucene kvalitni, cerstve a nevim co. Ale bohuzel to melo PVC obal, nevim jak se tento obal chova k masu, co je uvnitr. Nikdy jsem si napriklad nekopil celou sisku salamu, ani toho sucheho. Sam bych to nesnedl a moje expritelka je vegetarianka, takze problem. Salam si dopreju jednou za mesic, pac je to uzenina a je skodliva, nejradsi mam male kostky syru, napr. Novy Smetanovy a mazu si je na rohlicky, mnam.

Není tady

#166 8. 1. 2011 14:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

PVC -nič moč, ale zasa vie udržať vákuum a čerstvosť. (Však obal jesť nemusíš, ak nemáš rád PVC...). Ja mám razák väčší, je to jediný luxus, ktorý si dopriavam, ale podľa mňa sa fakt oplatí - hlavne ak s anenakupuje a nevarí každý deň extra. Salámu jem výnimočne, to už radšej domácu klobásku alebo NAOZAJ DOBRÚ TLAČENKU. Kedysi, v prehistórii ľudstva, som robievala domácu huspeninu a 2x som si trúfla aj na tlačenku... nebola dokonalá, hlavne tvarovo, ale chuť mala dobrú.

Brita

Není tady

#167 8. 1. 2011 14:19

morpheus
Babinet Klub
Web

Ty sama jsi delala huspeninu ??? va Tak to umis i domaci masť se skvarky ze ano ? Ja se na to vrhnu asyk v tydnu, moje mati mi rekla jak to dela a zkusim to. Maximalne to vyhodim a pak to zkusim znova.

Není tady

#168 8. 1. 2011 14:21

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Nie, masť so škvarkami som neskúšala, tú nosila babička zo Záhoria. tongue Huspeninu som robievala v rodine len ja a teraz strýko...

Brita

Není tady

#169 8. 1. 2011 14:24

morpheus
Babinet Klub
Web

Ty Sel, Ty se mi zacinas vazne libit. Ze Ty nakonec budes takova dobre utajena hospodynka ? wink jako uvarim cokoli, ale huspeninu ne-e, na to nemam proste.

Není tady

#170 8. 1. 2011 14:31

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Som bývala utajená hospodyňka - alebo skôr kuchárka, inak ma domácnosť nejako nenadchýnala, ale variť som varievala (a občas stále verímň rada. stolt A špeciálne mám rada výzvy... inak, huspenina nie je taká ťažká, ale treba zohnať kvlaitné suroviny (nedávať kožky apod.) a potom mať tprezlivosť.

Brita

Není tady

#171 8. 1. 2011 14:32

mia
♥♥♥♥♥♥-

morpheus napsal(a):

Moje kocky tlacenku prece nezerou va

Nekecej, Morfe, beztak jsi jim nedal ani ochutnat, by ses divil...dumbom

Není tady

#172 8. 1. 2011 14:38

mia
♥♥♥♥♥♥-

morpheus napsal(a):

Ale notak holki, prenosovy protokol, kde je receno, jak se data budou prenaset a je jedno, jak potom putuji, castecne po dratech, pak vzduchem, pak zase po dratech, az se to dostane tam, kam ma....... va

...no to já taky vím, že "pak vzduchem", ale jak? Vo to go  lol ! No taky nevíš, přiznej se...  reta

Není tady

#173 8. 1. 2011 14:45

morpheus
Babinet Klub
Web

Mio, to jako si vazne myslis, ze tu budu psat do JEDNOHO prispevku PRESNE, jak fuguje prenos mezi vysilaci, kdyz se to studuje jeden cely rocnik na technice ? dumbom Ach jo...

Není tady

#174 8. 1. 2011 14:47

mia
♥♥♥♥♥♥-

morpheus napsal(a):

Mio, to jako si vazne myslis, ze tu budu psat do JEDNOHO prispevku PRESNE, jak fuguje prenos mezi vysilaci, kdyz se to studuje jeden cely rocnik na technice ? dumbom Ach jo...

reta

Není tady

#175 8. 1. 2011 20:54

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Dnes mě nejvíc šokovalo to, že syn z hor přijel ve stejném tričku v jakém před týdnem odjel lol

Je mnoho lidí, kteří naši duši, naše cítění nechápou... a nás samotné to poté moc ubíjí... Zavidím Vám, jestli nevíte o čem píši... Proto mé životní motto je: "Kdo nezažije, nepochopí!"

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí