Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#51 20. 12. 2010 0:40

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Ventil vzteku aneb pes na umření

haiel napsal(a):

No nevím, jestli je tady někdo, kdo by chtěl ke konci života zažívat to, co ten pes...Takže bych to s tím utracením před vánoci zase tolik nedramatizovala.  A Definitiv bude mít svátky na ho.no tak jako tak. Buď to bude o nešťastném stavu Amálky nebo o mamince, jejíž reakce se Definitiv tolik bojí.  Pro psa by vysvobození nejspíš bylo tím nejhezčím dárkem.

Niektoré choroby sú ešte liečiteľné, aj u psov... ja by som bola opatrnejšia, aj s eutanáziou u ľudí... stolt Je to predsa len nezvratný krok; ale určite by som šla na dôkladnejšie vyšetrenie k dobre vybavenému vetovi a nechala si poradiť na základe KOMPLEXNÉHO vyšetrenia. Niektorých veterinárov zvieratám závidím a hneď by som menila... wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#52 20. 12. 2010 0:49

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Inak zasa na druhú stranu musím ako bohužiaľ otrlá uspávačka psov (nechala som uspať už dve feny grater kapitulation ), že niekedy je to to najmilosrdnejšie, čo sa dá urobiť; a môj otec, ktorý zažil pomalé a zlé umieranie starje mamy, tvrdí, že to tým psom závidí. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#53 21. 12. 2010 9:25

Blossom
Host

Def, tvůj příběh zůstal nedovyprávěný...jak to u vás teď vypadá? Je něco nového? Napiš...

#54 21. 12. 2010 22:44

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Všem děkuju za odpovědi, nemyslete si, že je nečtu, jen je prostě nějak dlouho vstřebávám...

Pan - tenhle pohled mě vůbec nenapadl. Děkuju. Máma není na vyslovování vět typu "Mám tě ráda" stavěná, nebo jí je já neumím říct. Prostě nám to spolu moc nejde. Ale když jsme spolu byly na procházce, pokusila jsem se jí neohrabaně vysvětlit, že i přestože se chceme odstěhovat do nového domu, tak s ní do budoucna počítáme a to do budoucna všeho možného rozsahu. Že i z toho důvodu je část baráku bezbariérová atd.
Nevím, jaktenhle rozhovor doplul k Amálce, ale rozhodně je od té doby alespoň o malinko klidnější.

Sel - asi si nečetla celé vlákno. Amálka se sama nezvedne, bez pomoci nevyjde schůdek, který má sedm centimetrů. Nezvládne terénní nerovnosti. Bouda nepřichází v úvahu, stejně jako vystavení zimě, to prostě nejde. Na dvorek jí dáváme akorát vyčůrat, minuta a honem s ní dovnitř.

A jak to bude dál? Sama nevím. S mámou jsme se shodli, že jsme obě hrozně nerozhodné, že bychom potřebovali od někoho gjet, kde by stálo "ano, ten pes se trápí, utraťte ho". Vzhledem k tomu, že nic takového nám nikdo nedá, bude se muset rozhodnout. V kostech cítím, že to budu já. Tento týden už u nás veterináři nepracují, mezi svátky nikoho neseženu, takže to prostě odsouvám na leden. Pak už se tomu budu muset postavit čelem.

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#55 22. 12. 2010 16:51

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Definitiv, nám to dr taky nehctěl říci a tak jsem se ho zeptala, kdybyste vy byl majitelem tohoto pejska, jak byste se rozhodl? on měl chudák nádor na játrech....

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#56 22. 12. 2010 17:09

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Def: .....že bychom potřebovali od někoho gjet, kde by stálo "ano, ten pes se trápí, utraťte ho".

Def, a Tobě ke správnému rozhodnutí nestačí Tvůj vlastní odstavec?:

Amálka se sama nezvedne, bez pomoci nevyjde schůdek, který má sedm centimetrů. Nezvládne terénní nerovnosti. Bouda nepřichází v úvahu, stejně jako vystavení zimě, to prostě nejde. Na dvorek jí dáváme akorát vyčůrat, minuta a honem s ní dovnitř.

Veterináři mívají běžně pohotovost, dokonce i ti venkovští. Sice připlatíš (u nás asi 150 Kč), ale ...
Držím Ti palce, taky jsme si tím prošli.

Není tady

#57 22. 12. 2010 20:18

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Definitiv napsal(a):

Zatímco teď byla na soukromý klinice, kde to prostě asi berou jinak.
.

Tak na tohle musim reagovat. Ano Def, berou to jinak to stoprocentne, protoze kdyz pekne platis, tak se da lecit cokoliv. Dokonce i rakovina, dokonce to trva i dlouho dlouho, nez se zjisti, ze uz to lecit nejde hmm Teda jestli si rozumime vissla

Jinak bych k tomu chtela napsat, ze by sis mela asi srovnat predevsim vztah s mamou a jeji manipulovani. Zkus si pri dalsim rozhovoru s ni rict ze nejsi obet, ale mas situaci pevne v rukou a taky se toho drzet. Dokud se budes citit jako obet, tak se nikdy nerozhodnes vzit psa a nechat ho utratit. A spolu s tebou bude obeti i ten pes. Ty jsi panem situace, ty vis co delas a ty si chces ulevit od pohledu na psa, ktery mele z posledniho, ktery dela pod sebe, ktery ztratil svoji dustojnost a ktery je potupne odkazany na nekoho, kdo ho nedokaze vzit a rict "Sbohem holka, delame to z lasky"

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#58 4. 1. 2011 20:06

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tak jestli ještě někoho zajímá pokračování naší story...
Dneska jsme se psem jeli na veterinu, já a O., abychom slyšeli i my názor doktora (ovšem jiného, než kde byla máma). Pan doktor psa moc neprohlížel. Ani nemusel, výmluvný bylo už to, že jsme ho do ordinace museli přinést, nemohli jsme ho dát na stůl, protože by spadnul dolů. Když ho O. postavil na zem, stejně se pes skácel. Doktor řekl, že to má od páteře a může to být cokoliv, hexenšusem počínaje, zánětem konče. Vyptával se na pár věcí, víceméně nejví šel po tom, jestli má pes radost ze života, jestli někoho vítá, snaží se vrtět ocasem, atd. No, podle mě nic takového nemá, tak jsme to řekla.
Zkusila jsem i obligátní otázku, co by pan doktor dělal, kdyby šlo o jeho psa... Maličko se vykroutil, ale to jsem čekala.
Závěr je ten, že jsme vyklopili 400,- KáČé za léky na týden. Měly by pomoci ná případný zánět v oblasti páteře, měla by se zlešit chůze i postavení zadních nohou (kříží se jí), celkově by na psovi měla být viditelná změna. Pokud změna bude, zkusíme to podpořit další léčbou, pokud nebude, doktor řekl, že by to dál neprotahoval.

Mámu jsem s tím dnes obeznámila a zatím vypadá, že to chápe. Uvidíme za týden.

Díky všem za ochotné uši a oči pussa

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA

Není tady

#59 4. 1. 2011 20:36

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Defi,myslím,že jste udělali maximum a k vašemu postupu nikdo nemůže říct ani fň. Vyzkoušíte vše co jde,a když to bude bez efektu,ukončíte trápení všem.Snad i mamka opravdu pochopila a za týden nebude dělat cirkus,když léčba nezabere .....

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#60 5. 1. 2011 6:59

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Def - myslím na Tebe, udělala si v této situaci nejlíp,co si mohla. Dál podávej info stolt

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#61 5. 1. 2011 9:33

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Def,
každý dobrý psycholog ti potvrdí, že naše vztahy s rodiči determinují i naše vztahy k ostatním lidem.
Vztahy v rodině jsou nesmírně důležité - pokud jsou "čisté", nemáme obvykle problém ani s ostatními lidmi. Pokud ne, vždycky se objeví někdo, kdo nám to nějak připomene.
A vždycky to nemusí být právě člověk smile

Myslím, že děláš, co můžeš.
Držím vám všem třem holky palce stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#62 5. 1. 2011 9:48

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Mámu jsem s tím dnes obeznámila a zatím vypadá, že to chápe.
Def, asi jiná možnost není - ale prosím za tvoji maminku - nic nedělej a nerozhoduj bez ní.
Před časem jsem byla v podobné situaci. Udělala jsem všechno, co bylo možný, ale věděla jsem, že to je jen na chvilku a co bude neodvratně následovat. Jenže jednou jsem se vrátila do prázdného bytu... ten pán, co s ním bydlím, to udělal za mými zády - prý mi to "zapomněl říct". Tak tohle bych tvojí mámě opravdu nepřála...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#63 5. 1. 2011 9:49

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ideš na to výborne a držím päste, aby snaha priniesla ovocie. A ak nie, tak aby trápenie trvlao čo najkratšie.

Brita

Není tady

#64 5. 1. 2011 10:05

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Díky za reakce...

Heleno - neudělám to. Dokonce ani na řešení tipu "pes zemřel sám, alias nechala jsem ho utratit, ale tobě to neřeknu" nemám. Nepřijde mi to fér. Však už to nějak dobojujem.

Jen mě třeba hrozně mrzel názor táty (naši jsou rozvedení asi 26 let), který na moje skuhrání an svat věcí odpověděl docela drsně, že to absolutně není moje věc, že to dělám pro mámu. Víceméně, že mám držet hubu a krok va Docela mě to překvapilo, protože jindy je fakt chápavej a dá se s ním v pohodě mluvit.

MATYLDA
ALŽBĚTA

Není tady

#65 15. 1. 2011 16:17

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Dnes ráno se vrátila máma od veterináře. Od toho samého, dke jsme byli se psem my. Přišla nám říct, že veterinář jí řekl, pokud pes žere a má radost ze života, tak by o utracení v žádníém případě ani neuvažoval. Když jsem se mámy zeptala, kde je v tom psovi radost ze života, odpověděla mi, že se jí pes o otřel o nohu.

Za sebe bych ráda dodala, že to ten pes skutečně dělá, ale není to otírání nýbrž opírání, protože jinak by se poroučel k zemi.

Já jsem v koncích. Padlo to na mě jak rána kladivem a vzalo mi to veškerej optimismus. Já jsem doopravdy věřila tomu, že se něco stane. Bohužel.
Vím že pro mnohý z vás to je malichernost a říkáte si "tvoje starosti bych chtěla mít", ale já už fakt nemůžu. Když si představím to léto, který se nedá přežít bez otevřených oken, protože je v bytě přes 30 stupňů a přímo pod okny je dvorek, kam strkáme psa na záchod a ať to člověk splachuje, jak to splachuje, smrdí to tam jak v opičí kleci... Když si představím, že Matylda nedejbože na tom dvorku zakopne... Když si představím, že se o ní ten pes otře, dělá se mi úplně fyzicky zle.

Asi mi nezbyde nic jinýho, než se odstěhovat.

MATYLDA
ALŽBĚTA

Není tady

#66 15. 1. 2011 17:37

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ahoj Defi,
a jak na tom Amalka je? Zlepsilo se neco? Pomohli ji nejaky ty leky ,nebo vubec?

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#67 15. 1. 2011 20:31

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Je na tom pořád stejně, když má lepší den tak jí zvedneš a ona se motá dokola, protože jí neslouží zadní nohy. Když má horší den, tak jí zvedneš a ona upadne.

MATYLDA
ALŽBĚTA

Není tady

#68 15. 1. 2011 20:51

Teru99
♥♥♥----

Mám pejska a hrozně mně bolí tohle číst. Pokud bych byla přesvědčena, že se pes trápí, nemá radost ze života atp. dopřála bych mu důstojný konec a to i v případě, že by s tím moje máma nesouhlasila.
Na tvém místě bych ovšem taky zapřemýšlela, nakolik tvoje přesvědčení o tom, že pes se trápí, ovlivňuje tvůj negativní postoj k němu, zkrátka nakolik si ty chceš myslet, že nemá radost ze života, abys pro sebe obhájila to, jak to cítíš.
Všichni tě tady litují, mně je líto pejska, který je nemouhocí a odkázaný na člověka, který ho nenávidí. Ten pejsek za to, že je nemohoucí, opravdu nemůže.

Není tady

#69 15. 1. 2011 21:41

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Teru - mě to taky strašně mrzí. A za sebe se stydím. Vadí mi, že cítím to, co cítím, že tomu psovi nepřeju klidné dožití, že se o něj nedokážu s láskou starat. Vadí mi to hodně.
Sama sebe se denně ptám, jak moc si to "přikrášluju"? Vidím to opravdu jenom já a ten pes má skutečně radost ze života? Zveličuju to všechno, abych ulehčila svému svědomí?
Nevím, vůbec nevím. O. mi dneska řekl, že mě obdivuje, že jemu stačilo starat se o něj tři dny, víc by nevydržel. Ostatní mi neříkají nic. Občas někdo hodí soucitný pohled, ale to je asi tak všechno.

Jediný co mě napadá je natočit to na kameru a zkusit vám to ukázat, třeba se ukáže, že mojí mysl opravdu zastírá nechuť k péči o psa.

MATYLDA
ALŽBĚTA

Není tady

#70 15. 1. 2011 21:55

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Definit,
zda se me ze Amalka potrebuje odejit sama a dobrovolne. Ma to ten hacek ze nemuze protoze Tva mamka na jejim zivote lpi.
Ty Amalku podle mne nenavidis a v tom je take hacek,nebot cim vic v sobe budes chovat zlost,frustraci a odpor k ni, tim horsi to bude pro Tvoji psychiku.

Teru to tady nakousla a ja bych na Tvem miste k Amalce zmenila vztah. Cim vic s ni naopak dokazes souciti,tim snadnejsi to budes mit.
Je slozite to uskutecnit,ale takove muze byt jedine reseni pro Tebe. (muj nazor ,nikoli rada,nebot jen Ty sama potrebujes prijit na to co mas delat) 
Kez v sobe najdes soucit.Predstav si kdyby jsi to byla Ty sama v jeji pozici (jako clovek). Muzes tim mnohe vyresit.

Upravil(a) hirondel (15. 1. 2011 21:57)

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#71 15. 1. 2011 22:24

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Definitiv: přímo pod okny je dvorek, kam strkáme psa na záchod

Def, moc s Tebou soucítím a chtěla jsem napsat tolik věcí.... jenže by to bylo omílání dokola - proč psův život ukončit nebo neukončit, tak nakonec dám raději jen jednu praktickou otázku: nemůžete tedy pesana nosit na vyvenčení někam dál? Prostě vymyslet varianty, jak to tedy co nejlíp vydržet.

Není tady

#72 15. 1. 2011 22:43

Teru99
♥♥♥----

Já naprosto chápu, jak strašné to pro tebe musí být, starat se o takového pejska. Já mám třetinu starostí s tím svým a přesto je to často velká oběť. Jenže vím, že pořídit si ho, bylo moje rozhdonutí, nebudu to tady pitvat.

Už při čtení tvého prvního příspěvku mne napadlo - je takový problém pořídit ohrádku a malou tam strčit, když jdeš venčit psa? Je takový problém dát nepohyblivého pejska na plenu s umělohmotným spodkem? Jak je možné, že pejsek zvrací krev, teče mu z konečníku a vy to neřešíte? To, jak popisuješ chování veterináře mně překvapuje, já mám opačné zkušenosti, veterináři rádi léčí i neexistující věci, protože na tom rejžujou.. jasně, to že já mám takovou zkušenost, ještě neznamená, že jsou takové všichni..

tohle nemá být výčet výtek.. z toho, jak píšeš mám prostě pocit, že se chceš vyvinit z pocitů, které vůči pejskovi máš... a neříkám, že to je špatné, repektive nepochopitelné, že to tak cítíš, zažila jsem lidi, kteří to podobně cítili k těžce positežnému dítěti... a není možné, že si prostě do pejska projikuješ vše zlé, co se ti děje? Že je snadnější zlobit se na staré, bezmocné, páchnoucí a tolik obtěžující zvíře, než na sebe, na dítě, na manžela, na matku, co já vím? Je to fakt o tom pejskovi nebo je prostě jen nejvíc na ráně? Protože u něj se nejsnadněji dá artikulovat, v čem ti tolik leze na nervy?

Promiň, třeba jsem úplně vedle. Přečetla jsem pár tvých vět, neznám tě ani tvou situaci. Ale to, co píšeš, na mně prostě působí tka, jak působí.

Za sebe říkám - jestli nejsi schopná a ochotná poskytnout starému a nemocnému pejskovi důstojné dožití, nechej ho uspat. Když si představím, jakým způsobem ho asi nosíš na ten dvorek, když se štítiš ho i pohladit.. A nestarej se o to, co by ti kdo řekl, kdybys ho natočila a dala sem. Proč bys to dělala? To opravdu potřebuješ slyšet, že na to máš právo?

Není tady

#73 15. 1. 2011 23:25

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Teru99 Za sebe říkám - jestli nejsi schopná a ochotná poskytnout starému a nemocnému pejskovi důstojné dožití, nechej ho uspat.

Teru, v tomto případě je asi ještě "problémem" maminčina závislost na psovi. Je to zapeklitá situace, to je pravda. A já se upřímně divím tomu veterináři, vždyť musí vidět, že to není k žití. I když - pokud ho uspí, vyinkasuje 280 Kč a přijde o "pacienta". Kdežto když k němu s tím psem bude Def. muset zajít párkrát ročně, získá víc, že...

Není tady

#74 15. 1. 2011 23:31

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Teru99 Za sebe říkám - jestli nejsi schopná a ochotná poskytnout starému a nemocnému pejskovi důstojné dožití, nechej ho uspat.

Teru, v tomto případě je asi ještě "problémem" maminčina závislost na psovi. Je to zapeklitá situace, to je pravda. A já se upřímně divím tomu veterináři, vždyť musí vidět, že to není k žití. I když - pokud ho uspí, vyinkasuje 280 Kč a přijde o "pacienta". Kdežto když k němu s tím psem bude Def. muset zajít párkrát ročně, získá víc, že...

Maminčina bezohlednost.

Není tady

#75 15. 1. 2011 23:35

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Haiel: Maminčina bezohlednost.

Taky jsem o tom takhle přemýšlela a nechtěla to napsat. smile
A snažila jsem se představit si třeba svoje rodiče - nevím. Ti moji jsou asi praktičtější. Předpokládám, že by s utracením psa v tomto případě souhlasili.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí