Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#326 3. 2. 2011 16:07

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Ventil vzteku aneb pes na umření

hellium napsal(a):

Tedy - Ty bys měla pochopení pro tu mojí modelovou paní a nechala jí pokračovat? Protože nechceš jednat proti její vůli? Neber to prosím jako útok, jen mě to zajímá.

Helil ja jsem rekla ze se budu drzet tehle situace na tomhle vlaknu.

Uz jsem se k tomu nekde vyjadrila taky takhle: "Jsou lide co rozhoduji za jine o necem,co jednaji proti neci vuli a pak jsou tu ti co to nedelaji.
Takze jde o to ze kazdy to ma jinak"

Definitiv se ted rozhodla jednat tak jak jedna.

Tvoje modelova situace neni srovnatelna s tim co se resi tady.

Nevim jak Amalka vypada ale pokud by dejme tomu na majitelku psa nekdo nahlasil tyrani a zubozeni,pak to je jasne. Nevim jestli to v Cechach takhle funguje. Ale v kruhu rodinem lidicky to je tezke ,tezke ,tezke (pro ty kdo nepremysli jako napriklad Ty) wink

Upravil(a) hirondel (3. 2. 2011 16:07)

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#327 3. 2. 2011 16:09

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

haiel napsal(a):

hirondel napsal(a):

.........
Takze jestli dobre rozumim. (?)
Co se meni na tom ze nejake pravo existuje KDYZ Definitiv jasne rekla ze pes je mamincin a take to rekla ,ze rozhodnuti nebude brat na sebe. ?

Vlaštovko, vždyť už to bylo rozebraný ze všech možných stran. Dál už je to jenom o tom, nač se Definitiv cítí.

Tak vidis. wink

Není tady

#328 3. 2. 2011 16:34

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

hellium napsal(a):

Omlouvám se, že do toho vstupuju a odpovídám za Pandorru. Kočičí leukóza (nebo též leukémie) je skutečně virové onemocnění způsobené virem FeLV = feline leukose virus. Je to jedno z několika kočičích infekčních onemocnění, zvlášť mezi venkovními kočkami. Domácí se proti tomu očkují. Testovat se to dá i posmrtně, ale zkušený veterinář to podle příznaků pozná. A u Sněhurky to bylo dramatické, takže to asi odhadl. Hlavní je, že se nanakazily další kočičky v útulku - asi byly vzorně oočkované. Obdivuju paní, co takový útulek vede.

Zdravím kočičí mámu Pandorru a její chlupáče. :-)

Díky, v tom případě mi to začíná dávat smysl - Sněhurku jsme nejprve vzali k vetovi a nechali odčervit, dostala i první dávku očkovací látky. To pravděpodobně urychlilo vypuknutí dosud latentní nemoci....
Sněhurka vlastně neměla šanci. Kdybychom jí nechali na ulici, nejspíš by ji dostaly mrazy, které pak přišly, každopádně pak nemoc, která by dříve nebo později stejně naplno propukla. Když jsem se jí pokusili zachránit, pravděpodobně očkovací látka urychlila konec....
Jediné, co mne snad může uklidňovat je to, že nepošla někde zalezlá a zmrzlá, ale že si před tím, než odešla ještě mohla užít to, co jí nejspíš za celý život nepotkalo - lidskou láskyplnou péči a pohlazení. Dělali jsme pro to, aby se cítila dobře a aby to přežila všichni, co jsme uměli.

Jinak majitelé útulku jsou oba naprosto skvělí lidé. Oni milují nejen svoje kočky, ale i lidi. Pořádají přednášky a různé akce hlavně pro děti, dělají maximum pro osvětu a pro své kočky. Shánějí peníze na provoz a hlavně nové domovy pro své nalezence, provozují web a začali vydávat časopis. Kočky pravidelně očkují a všem, které to potřebují, poskytují veterinární péči. Nehledí na čas ani na peníze.  Hlavně kamarádka má snad nevyčerpatelné množství energie. Je to jediný člověk, kerého znám, kterému dovolím, aby mne zaúkoloval a vůbec neremcám, když si vymyslí pro mne nějkou práci. Nevymýšlí pitomosti a je to vždy pro dobrou věc stolt
Taky ji obdivuji a je za co stoltbig_smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#329 3. 2. 2011 17:20

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

hirondel napsal(a):

.........
Takze jestli dobre rozumim. (?)
Co se meni na tom ze nejake pravo existuje KDYZ Definitiv jasne rekla ze pes je mamincin a take to rekla ,ze rozhodnuti nebude brat na sebe. ?

Vlaštovko, vždyť už to bylo rozebraný ze všech možných stran. Dál už je to jenom o tom, nač se Definitiv cítí.

Já myslím, že rozumím, o čem hir mluví a souhlasím s ní.
Už jsem to tu jednou napsala: v tomhle konkretním případě vidím jen dvě možnosti: a  nebo bé.
Jedna je prostě nekompromisní KO, které je ale třeba ustát, na to prostě MUSÍŠ MÍT. To totiž není právě nejčistší způsob, jak situaci, kam se vlatně dostaneš i svou vlastní "vinou", řešit. Někdy ale není zbytí, to je fakt.
Druhá je zase zcela nekompromisní předání zodpovědnosti SE VŠÍM VŠUDY. Také nic lehkého, za to je to naprosto čisté - vrátíš jen to, co sis v podstatě "ukradla" v domnění, že to zvládneš. Takže přiznáš, že to nezvládáš a vrátíš, co není tvoje - zodpovědnost za druhého.

Že v tom všem "lítá" Amálka, to je fakt. Smutný fakt. Jenže nikdo z nás jen tak od počítače, krom Def, neposoudí, jak moc v tom "lítá". A taky jen ona si za svá rozhodnutí ponese zodpovědnost.

Jinak s krvavým průjmem mám čerstvou zkušennost: než léky zabralo vhodné krmení a SMETKA rozpuštěná v troše vody. Nemá to žádnou chuť a koťata to ochotně pijou z injekční stříkačky a žerou to i zamíchané do rýže. Rýže je ten další prostředek - rozvařená do "blemcava" s trochou kotěcí kapsičky nebo vařeného filé, aby jim to chutnalo. Sliz z rýže potáhne sliznice a smetka zklidní průjem.
To taky není můj recept, ale vzácné rady z útulku stolt
Mělo by to zabrat i na Amálku, pokud nemá nějaký fatální problém. To by ale pak už měl vet poznat.

Není tady

#330 3. 2. 2011 17:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

hellium napsal(a):

Hirondel:

Ještě mě napadl příklad - jasnější než je případ Def a její mamky. Modelová - bohužel velmi častá - situace. Představme si paní (pána), která má doma hromadu zvířat - koček nebo psů. Nezvládá se o ně starat, zvířata trpí (hlad, nepořádek, absence venčení, neléčené nemoci - klasika). Paní je ale nechce dát neb jsou její. Nechce si nechat pomoct, nepustí si domů ani veterináře. Podle svého názoru se o ně stará dobře. Co teď? Ano, paní chápu, je mi jí líto. Ale zvířata jí odeberu - to, že paní je osamělá/smutná atd. neznamená, že ji nechám dělat to, co dělá - týrat někoho. Když chci pomoci paní, nabídnu jí alternativu. Třeba 2-4 kočky, které zvládne + budu za ní docházet na výpomoc a tak jí i nenápadně kontrolovat. Nebo paní nabídnu, ať chodí pomáhat do útulku. To je ta korekce, kterou jsem měla na mysli. (Modelový příklad, neberu úvahu právní tahanice apod.)
O příkladu, kdy někdo vyloženě úmyslně týrá zvíře zde nemusíme ani mluvit, to je mimo.
Tedy - Ty bys měla pochopení pro tu mojí modelovou paní a nechala jí pokračovat? Protože nechceš jednat proti její vůli? Neber to prosím jako útok, jen mě to zajímá.

Ak tá pani má zvieratá na SVOJOM pozemku a nikoho tým neobťažuje, tak technicky vzaté sa nedá robiť veľa. Keď jej zvieratá vezmeš, je vysoko pravdepodobné, že si zaobstará ďalšie, iné, a počet sa čoskoro vyrovná pôvodnému (to je reálny rípad odniekiaľ z ČR  hmm ). Na durhej strane si fakt netrúfam posúdiť, pokaiľ sú zvieratá nasýtené, nie na reťazi a nie choré, NAKOĽKO trpia. To môže byť domnienka proti domnienke. A nie je útulok ako útulok, sú aj také, kam zvieratá chodia umeirať (alebo kde koterce pravidelne vyprádzňujú... grater kapitulation ). takže to, ako im ty POMOŽEŠ, je tiež iluzórne.
Je to rovnaké ako večný s.or priaznivcov a odporcov kastrácie a steirilizácie, alebo... jedna majiteľka útulku je rpesvedčená, že mačky trpia voľným životom na ulici, zbiera ich a hromadí ich vo svojom útulku. Má ich vyše 60 v niekoľkých kotercoch na neveľkom pozemku a donedávna nemala ani karanténu, takže staré, slabé a naopak malé mačence jej hynuli priam epidémiovite.... Ale ona nielenže ich nenechá žiť na ulici, ale ani ich nedá iným ľuďom (kamoška od nej 4x chcela vziať mača, ale nikdy neuspela), lebo NIKTO SA O NE NEPOSTARÁ TAK DOBRE AKO ONA. lol Pričom ja som presvedčená o čomsi inom a tvrdím, že je to hlavne u uhle pohľadu - ľudsom - keďže tie mačky alebo psi sa nemôžu ozvať a povedať názor.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#331 3. 2. 2011 17:29

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Pandorraa napsal(a):

Jediné, co mne snad může uklidňovat je to, že nepošla někde zalezlá a zmrzlá, ale že si před tím, než odešla ještě mohla užít to, co jí nejspíš za celý život nepotkalo - lidskou láskyplnou péči a pohlazení. Dělali jsme pro to, aby se cítila dobře a aby to přežila všichni, co jsme uměli.

Ano, Pan.
I když jste nalezenou kočičku už nemohli zachránít, alespoň jste jí v posledních dnech jejího života poskytli lásku, péči, teplo domova a pocit bezpečí, což pro tu kočičku byl velmi cenný dar.
A navíc - díky Sněhurce jste přišli ke dvěma kočičím nalezencům, kteří by dodnes čekali v útulku na někoho, kdo by se jich ujal a udělali jste hned dvojnásobný dobrý skutek. Nic není náhoda, Pan ... stolt

offtopic Jeden z mých mafiánů vypadá jako přerostlé kotě, ačkoliv už mu bude 11 let. Tatáž historie - děti ho našly u místních bytovek jako droboučké koťátko, které hlady vybíralo kontejnery. Typické kotě - bezdomovec, které se narodilo ve volné přírodě kočce - rovněž bezdomovkyni. Teprve před nedávnem - až začal mít kocourek vleklé potíže - veterinář zjistil, že Mňouk má astma a s astmatem už se pravděpodobně i narodil. A hlavní znak, který ukazoval na to, že zvířátko bude mít asi nějaké chronické potíže byl právě jeho zakrslý vzrůst. Kocour je vitální až až, zloděj potravin non-plus-ultra big_smile, ale čas od času dostává astmatické záchvaty a musí být léčen kortikoidy ...

Upravil(a) Kiara (3. 2. 2011 17:31)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#332 3. 2. 2011 17:43

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Nic není náhoda, Pan ... stolt

Verim ze prave tohle Pandora vi. wink

Není tady

#333 3. 2. 2011 17:45

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Že v tom všem "lítá" Amálka, to je fakt. Smutný fakt. Jenže nikdo z nás jen tak od počítače, krom Def, neposoudí, jak moc v tom "lítá". A taky jen ona si za svá rozhodnutí ponese zodpovědnost.

Presne tak a taky souhlasim. smile

Není tady

#334 3. 2. 2011 17:57

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kairo,
když Sněhurka po dvou dnech zkolabovla a já ji viděla, apatiké polomrtvé zvířátko se zavedenou kapačkou do packy, bylo mi hned jasné, že to nepřežije. Nevím proč, ale věděla jsem to. Chtěla jsem ji z útulku vzít domů, ale protože jsem musela na dva dny zase odjet a taky mi nebyla naší "kočičí královnou" dána důvěra sad - prostě mi ji nedala , že není doléčená - tak mi to nedovolili. Děti do útulku chodily po práci každý den, kočka odešla až po mém návratu domů. To už zase vypadala líp. Nicméně já od začátku věděla, že si zpět domů neponesu vyléčenou Sněhurku, ale tu malou "bonsajku", vitální "tryskomyš", co se nám každou návštěvu pletla pod nohama, šplhala po nohách až za krk a neskutečně se lísala.
Ten kocourek je neskutečnej a je s ním nebetyčná legrace.
Proto jsem se taky nijak nebránila, když se pár dní na to objevila holka a dalším kocourkem pod bundou.
Kluci prostě musejí být dva, aby se nenudili. Že je doma legrace a taky žádná nouze o infarktózní situace, to právě tobě jistě nemusím říkat.
Nejvíc mě udivilo, že moje kočky byly a jsou tak šokované, že jsou doma "vetřelci", že si ani nehájí své misky. S královsky zdviženými hlavami a ocásky odcházejí, když mrňousové zhltají svoje porce a nastěhují se jim (celí smile) do jejich nedojedených misek. Dneska jsem kluky musela zavřít na chodbě, abych zas neviděla ty uražené tvářičky: vidíšcosetoděje? jakjsinámtomohlajenudělat???
No je to boj, ale už se i dovedou vzájemně olízat a ustlat si jeden na druhým - malí na velkých - a tak prospat celý den stolt
Bude to dobrý stolt

Zvířata jsou úžasná, dávají nám spoustu lásky a je smutné, když jim ji neumíme vrátit právě ve chvíli, kdy ji nejvíc potřebují....když jsou stará, nemocná a na odchodu.
Osobně si myslím, že tohle se prostě matka Def prostřednictvím Amálky musí naučit. Def to za ní udělat nemůže. A podle mne ani nesmí.
Jediné, co udělat může a myslím, že i musí - musí právě tohle své matce neustále připomínat. Bez výčitek, v klidu a laskavě.
Je to zkouška pro ně obě.
Ale to už se zase opakuji.

Není tady

#335 3. 2. 2011 18:00

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

hirondel napsal(a):

Kiara napsal(a):

Ano, přesně tak. A dokonce vím, co mi/nám to zvířátko přišlo ukázat. Byla to šlupka, ale pomohlo to moc moc stolt

Není tady

#336 3. 2. 2011 18:22

agewa
♥♥♥♥♥♥-

taky mám kočku z útulku. říkáme jí Žofra - podle Žofreho Pejraka ( omlouvám se nevím jak se to píše). Zřejmě jí nabouralo auto a má trochu ochrnutou zadní nožku, prostě jde a najednou jí ujede noha. Přemýšlím, jestli jí nemám pořídit kámoše, protože je na nás asi závislá, jak jsme doma, pořád nás oblízá, sedí na nohách, leze i na záchod , až je to nepříjemný.

Není tady

#337 3. 2. 2011 18:27

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

agewo, já mám těch koček pět. Ve chvíli, kdy přijedu domů, obklopí mě ty kočky všechny - co mě, děti taky ... nezapomenu, jak dcera přišla domů, usedla do křesílka a v tu chvíli měla na sobě tři kocoury: jednoho za krkem a dva na klíně lol
Kdž už jsem doma déle, tak kočky svoje projevy lásky omezují ... ale jakmile mě dlouho nevidí, když jsem v práci, tak je to katastrofa - koček se nezbavím big_smile

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#338 3. 2. 2011 18:31

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

agewa napsal(a):

taky mám kočku z útulku. říkáme jí Žofra - podle Žofreho Pejraka ( omlouvám se nevím jak se to píše). Zřejmě jí nabouralo auto a má trochu ochrnutou zadní nožku, prostě jde a najednou jí ujede noha. Přemýšlím, jestli jí nemám pořídit kámoše, protože je na nás asi závislá, jak jsme doma, pořád nás oblízá, sedí na nohách, leze i na záchod , až je to nepříjemný.

Tak já bych neváhala a pořídila jí nějakého toho Angelika big_smilebig_smilebig_smile
Uvidíš, jak pookřeje. Některé kočky samotu milují, ale většina má ráda nějakého toho kumpána na rošťárny stolt

Omlouvám se za offtopic

Není tady

#339 3. 2. 2011 18:36

agewa
♥♥♥♥♥♥-

my měli dřív vždycky dvě. ted právě trochu váhám, máme ještě doma 14letého psa - fenu. nedávno ohluchla a je poslední dobou poněkud nevrlá, nikdy jí domácí kočky nevadily, ale ted tak jednou za 14dní po kočce vyjede.

Není tady

#340 3. 2. 2011 19:09

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

hirondel napsal(a):

Kiara napsal(a):

Ano, přesně tak. A dokonce vím, co mi/nám to zvířátko přišlo ukázat. Byla to šlupka, ale pomohlo to moc moc stolt

Dovolim si typnout. wink Ze smrt je prirozenou soucasti zivota-zmena formy,ze kazdy jednou odejde,ze vsechno melo a ma smysl. wink smile

Není tady

#341 3. 2. 2011 19:49

hellium
♥♥-----

Pandorraa napsal(a):

hellium napsal(a):

Omlouvám se, že do toho vstupuju a odpovídám za Pandorru. Kočičí leukóza (nebo též leukémie) je skutečně virové onemocnění způsobené virem FeLV = feline leukose virus. Je to jedno z několika kočičích infekčních onemocnění, zvlášť mezi venkovními kočkami. Domácí se proti tomu očkují. Testovat se to dá i posmrtně, ale zkušený veterinář to podle příznaků pozná. A u Sněhurky to bylo dramatické, takže to asi odhadl. Hlavní je, že se nanakazily další kočičky v útulku - asi byly vzorně oočkované. Obdivuju paní, co takový útulek vede.

Zdravím kočičí mámu Pandorru a její chlupáče. :-)

Díky, v tom případě mi to začíná dávat smysl - Sněhurku jsme nejprve vzali k vetovi a nechali odčervit, dostala i první dávku očkovací látky. To pravděpodobně urychlilo vypuknutí dosud latentní nemoci....
Sněhurka vlastně neměla šanci. Kdybychom jí nechali na ulici, nejspíš by ji dostaly mrazy, které pak přišly, každopádně pak nemoc, která by dříve nebo později stejně naplno propukla. Když jsem se jí pokusili zachránit, pravděpodobně očkovací látka urychlila konec....

Jinak majitelé útulku jsou oba naprosto skvělí lidé. Oni milují nejen svoje kočky, ale i lidi. Pořádají přednášky a různé akce hlavně pro děti, dělají maximum pro osvětu a pro své kočky. Shánějí peníze na provoz a hlavně nové domovy pro své nalezence, provozují web a začali vydávat časopis. Kočky pravidelně očkují a všem, které to potřebují, poskytují veterinární péči. Nehledí na čas ani na peníze.  Hlavně kamarádka má snad nevyčerpatelné množství energie. Je to jediný člověk, kerého znám, kterému dovolím, aby mne zaúkoloval a vůbec neremcám, když si vymyslí pro mne nějkou práci. Nevymýšlí pitomosti a je to vždy pro dobrou věc stolt
Taky ji obdivuji a je za co stoltbig_smile

To by sedělo. Proti FeLV by se správně mělo očkovat až po otestování. Pokud ten virus v těle je, tak to průbeh urychlí, přesně jak píšeš. Každopádně měl vet s první vakcínou tak týden počkat. Jednak aby se tělo vyrovnalo s odčervením a jednak by se vidělo, zda je kočka v pořádku.

Bohužel stejně není známá léčba, takže když nemoc vypukne, kočička tak jako tak vesměs nemá šanci. Určitě jste pro ni udělali hodně. Pokud virus v sobě měla, stejně by dříve či později zemřela venku v zimě. Hlavní je, jestli byla důsledně v karanténě, takovéhle svinstvo dokáže vybít celý útulek - ono totiž ani to očkování není 100%. Tyhle kočičí viry stále nejsou moc zmáknutá oblast a je jich vícero.

Nedala bys mi prosím odkaz na ty stránky tvých přátel? Ráda bych je aspoň virtuálně "poznala". Lidí, kteří dělají dobrou věc dobře si moc vážím. Ale to už jsme úplně OT  kapitulation

Upravil(a) hellium (3. 2. 2011 19:56)

Není tady

#342 3. 2. 2011 20:08

hellium
♥♥-----

Selima napsal(a):

Pričom ja som presvedčená o čomsi inom a tvrdím, že je to hlavne u uhle pohľadu - ľudsom - keďže tie mačky alebo psi sa nemôžu ozvať a povedať názor.

Selimo, jojo, se vším, co jsi napsala souhlasím - také znám realitu a podobné případy. Můj modelový přiklad byl skutečně model a modely, jak víme, počítají s ideálními podmínkami a jen s vybranými proměnnými, takže nemají s realitou nic společného a jsou úplně na prd big_smile  Konec OT. kapitulation

Není tady

#343 3. 2. 2011 20:23

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

hirondel napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

hirondel napsal(a):

Dovolim si typnout. wink Ze smrt je prirozenou soucasti zivota-zmena formy,ze kazdy jednou odejde,ze vsechno melo a ma smysl. wink smile

Ne, tohle je přece jasné stolt

Není tady

#344 3. 2. 2011 20:34

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

hellium napsal(a):

To by sedělo. Proti FeLV by se správně mělo očkovat až po otestování. Pokud ten virus v těle je, tak to průbeh urychlí, přesně jak píšeš. Každopádně měl vet s první vakcínou tak týden počkat. Jednak aby se tělo vyrovnalo s odčervením a jednak by se vidělo, zda je kočka v pořádku.

Bohužel stejně není známá léčba, takže když nemoc vypukne, kočička tak jako tak vesměs nemá šanci. Určitě jste pro ni udělali hodně. Pokud virus v sobě měla, stejně by dříve či později zemřela venku v zimě. Hlavní je, jestli byla důsledně v karanténě, takovéhle svinstvo dokáže vybít celý útulek - ono totiž ani to očkování není 100%. Tyhle kočičí viry stále nejsou moc zmáknutá oblast a je jich vícero.

Nedala bys mi prosím odkaz na ty stránky tvých přátel? Ráda bych je aspoň virtuálně "poznala". Lidí, kteří dělají dobrou věc dobře si moc vážím. Ale to už jsme úplně OT  kapitulation

Nu chybama se člověk učí...tahle byla fatální a byla moje. Už nikdy nenechám zuboženého nalezence hned očkovat.
Odkaz ti ráda dám: http://www.mnausos.cz/index.html
Snad to není nic proti ničemu a místní jezinky zase nespustí svou obehranou písničku o vytahovaní peněz z kapes ubohých důvěřivců, protože na stránkách je pochopitelně i číslo účtu lol Je na každém, jestli něčím přispěje. Naše kočky to uvítají, ale zase na tom nejsou tak děsně, jako některé o kterých se píše třeba zde:
http://www.kocky-online.cz/jportal/utulek.phtml

Není tady

#345 3. 2. 2011 20:54

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Ne, tohle je přece jasné stolt

smile

Není tady

#346 3. 2. 2011 21:23

hellium
♥♥-----

Pandorraa napsal(a):

Nu chybama se člověk učí...tahle byla fatální a byla moje. Už nikdy nenechám zuboženého nalezence hned očkovat.
Odkaz ti ráda dám: http://www.mnausos.cz/index.html
Snad to není nic proti ničemu a místní jezinky zase nespustí svou obehranou písničku o vytahovaní peněz z kapes ubohých důvěřivců, protože na stránkách je pochopitelně i číslo účtu lol Je na každém, jestli něčím přispěje. Naše kočky to uvítají, ale zase na tom nejsou tak děsně, jako některé o kterých se píše třeba zde:
http://www.kocky-online.cz/jportal/utulek.phtml

Rozhodně jsem nechtěla říct, že Tvá chyba kočičku zabila. Snad to tak nevyznělo. Jednak to měl vědět vet a jednak - FeLV může mít velmi dlouhou inkubační dobu a nemusí se vůbec projevit. Ale obecně - až zase někde najdeš kočku big_smile, tak je lepší odčervit - počkat pár dní - očkovat. A před očkováním testovat. Ten test bys ale musela hradit z vlastní kapsy, takže Ti ho vet možná nenabídl, protože šlo o toulavku (?). Ale to už je jedno, udělala jsi, co jsi mohla a bylo to dobře! Na jednou fóru jsem viděla krásné heslo: "Naše postavení v nebi se odvozuje od toho, jak se v tomhle světě chováme k toulavé kočce". big_smile
Díky moc za odkaz - stránky jsou úžasné!!! Prohlížím a usmívám se od ucha k uchu big_smile. Škoda, že jsem zdaleka, hned bych se přišla podívat. godliketummenupp

Hrozně se mi líbí to propojení s lidmi, akce pro děti....tudy by se to mělo ubírat! JO! big_smile

Upravil(a) hellium (3. 2. 2011 21:34)

Není tady

#347 4. 2. 2011 9:10

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

hellium napsal(a):

Rozhodně jsem nechtěla říct, že Tvá chyba kočičku zabila. Snad to tak nevyznělo. Jednak to měl vědět vet a jednak - FeLV může mít velmi dlouhou inkubační dobu a nemusí se vůbec projevit. Ale obecně - až zase někde najdeš kočku big_smile, tak je lepší odčervit - počkat pár dní - očkovat. A před očkováním testovat. Ten test bys ale musela hradit z vlastní kapsy, takže Ti ho vet možná nenabídl, protože šlo o toulavku (?). Ale to už je jedno, udělala jsi, co jsi mohla a bylo to dobře! Na jednou fóru jsem viděla krásné heslo: "Naše postavení v nebi se odvozuje od toho, jak se v tomhle světě chováme k toulavé kočce". big_smile
Díky moc za odkaz - stránky jsou úžasné!!! Prohlížím a usmívám se od ucha k uchu big_smile. Škoda, že jsem zdaleka, hned bych se přišla podívat. godliketummenupp

Hrozně se mi líbí to propojení s lidmi, akce pro děti....tudy by se to mělo ubírat! JO! big_smile

Hel,
neboj, já nejsem vztahovačná. K veterináři chodím s kočkami dost často a vždycky mne to stojí víc než nové boty. Teď to bylo totéž. Pochybuji, že test by byl dražší než to, co jsem zaplatila. Spíš mi nedošlo, že veterinář by taky mohl zhodnotit situaci špatně. Sněhurka byla vyhublá a celkově zbídačelá a já bez této zkušenosti. Toť vše. Nijak se neobviňuji a nemyslím, že by se to tedy mohlo povést někomu jinému - vzbudit ve mně pocit viny za to, co se stalo.
Sněhurka byla prostě prvním z mých nalezenců, který to měl jinak než ti ostatní a já s tím příště už budu počítat stolt

Jsem ráda, že se ti stránky líbí, kamarádka bude potěšena, když necháš vzkaz v knize. Určitě i ona potřebuje takéové povzbuzení smile
Do útulku chodí každoročně celé třídy MŠ a ona sama chodí s kočičkami za malými dětmi a seniory, zkouší ty nejmazlivější na felinoterapii a celkově dělá, co se dá, aby útulek fungoval. To všechno stíhá při svém zaměstnání a co nestíhá, to zase stíháme my ostatní smile

Není tady

#348 4. 2. 2011 9:26

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Ona Amálka taky může umřít sama (a tím dát najevo svůj názor), protože psi, stejně jako kočky a lidé jsou sto umřít sami, bez lékařské pomoci.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#349 4. 2. 2011 9:57

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ano, souhlas.
Jen si myslím, že Amálku tu drží právě to, aby si holky udělaly jasno v hlavě. Myslím, že Def už to udělala, ještě aby to všechno došlo její matce.... na tom teď musí Def zapracovat společně s Amálkou.

Není tady

#350 12. 2. 2011 8:26

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Definitiv, jak je?
Já jsem teď doma s dvěma pejskama, který maj úpo*n průjem, tak na tebe dost myslím... par
Dobře, tak ú.por.nej průjem, no. roll

Upravil(a) Kubula (12. 2. 2011 8:26)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí