|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Pandorraa napsal(a):
mirka.. napsal(a):
omlouvám se off topic- pandorro, jak veterinář diagnostikoval leukémii?postmortálně?nebo jste věděly, že ta ji ta kočka má?moc nechápu, že nejdřív viróza a pak už dr věděl, že je to leukémie
Nevím, jak ji diagnostikoval a v podstatě mi je to jedno, protože tahle diagnoza - spíš odhad - přišla až PO smrti kočičky.
Sněhurka k nám přišla už v dost zuboženém stavu. První tak tři dny to vypadalo nadějně, kočka dlabala, mazlila se...
Pak přišel ze dne na den zvrat - byla apatická, nejedla, zduřely a začaly jí krvácet sliznice....tlamička jí od krve zčernala...objevily se další komplikace..pak se to na den dva zlepšilo a pak přišel konec.
Omlouvám se, že do toho vstupuju a odpovídám za Pandorru. Kočičí leukóza (nebo též leukémie) je skutečně virové onemocnění způsobené virem FeLV = feline leukose virus. Je to jedno z několika kočičích infekčních onemocnění, zvlášť mezi venkovními kočkami. Domácí se proti tomu očkují. Testovat se to dá i posmrtně, ale zkušený veterinář to podle příznaků pozná. A u Sněhurky to bylo dramatické, takže to asi odhadl. Hlavní je, že se nanakazily další kočičky v útulku - asi byly vzorně oočkované. Obdivuju paní, co takový útulek vede.
Zdravím kočičí mámu Pandorru a její chlupáče. :-)
Není tady

hirondel napsal(a):
mirka.. napsal(a):
hirondel, umím se do toho vžít. ale radši bývám empatická v případě, kdy nejde o fyzické trápení. protože tady je ve hře sobectví člověka na jedné straně a utrpení na druhé. kdybych se měla empaticky vžívat do každýho sobce a tyrana, který je zahleděný jen do sebe, tak bych těžko mohla dělat to co dělám.
Nevim co delas,ale ver ci never-empatie a soucit k sobcum i k tyranum skutecne existuje.
Mnohdy to jsou velice bolavy lide a psychicky nevybalancovani coz je vlastne nemoc.
Ale to uz jinde jsme.
To samozřejmě ano, ale zároveň by se mělo jejich chování korigovat, aby neubližovali jiným.
Stejně si myslím, že každé ubližování je vlastně volání o pomoc, ale to už je možná trochu extrémní názor a opravdu of topic.
Není tady
hellium napsal(a):
hirondel napsal(a):
mirka.. napsal(a):
hirondel, umím se do toho vžít. ale radši bývám empatická v případě, kdy nejde o fyzické trápení. protože tady je ve hře sobectví člověka na jedné straně a utrpení na druhé. kdybych se měla empaticky vžívat do každýho sobce a tyrana, který je zahleděný jen do sebe, tak bych těžko mohla dělat to co dělám.
Nevim co delas,ale ver ci never-empatie a soucit k sobcum i k tyranum skutecne existuje.
Mnohdy to jsou velice bolavy lide a psychicky nevybalancovani coz je vlastne nemoc.
Ale to uz jinde jsme.To samozřejmě ano, ale zároveň by se mělo jejich chování korigovat, aby neubližovali jiným.
Stejně si myslím, že každé ubližování je vlastně volání o pomoc, ale to už je možná trochu extrémní názor a opravdu of topic.
A kdo je ma korigovat?
A pokud je to pripad preve treba tady Definitiv mamci,tak kdo ji ma korigovat a jak?
Není tady

hirondel napsal(a):
hellium napsal(a):
hirondel napsal(a):
Ale to uz jinde jsme.To samozřejmě ano, ale zároveň by se mělo jejich chování korigovat, aby neubližovali jiným.
Stejně si myslím, že každé ubližování je vlastně volání o pomoc, ale to už je možná trochu extrémní názor a opravdu of topic.A kdo je ma korigovat?
A pokud je to pripad preve treba tady Definitiv mamci,tak kdo ji ma korigovat a jak?
Osobně to cítím tak, že by to mohla být Definitiv a její manžel. A to tak, že toho psa vezmou ještě jednou osobně na veterinu, proberou s doktorem BEZ EMOCÍ, jak na tom pes je a jestli se v jeho případě dá hovořit o nějaké radosti ze života. A nenechají se oblbnout maminkou, která realitu nejprve přibarví doktorovi a pak zase jim zkreslí, co říkal doktor. Tak bych asi postupovala já. Je ale fakt, že nejsem moc diplomat, co se týče rodinných vztahů :-).
Ale to je jedno, protože Def psala, že ona to rozhodnout nemůže (nechce). Tudíž je to jen moje soukromá úvaha a odpověď na Tvou otázku.
Není tady
Def, čím léčíte krvavý průjem a co dáváte Amálce žrát? Možná i vhodná úprava stravy by pomohla. U našeho miláčka (15 let ) byl před vánocemi diagnostikován zánět slinivky, kterému před úpravou stravy předcházel úpo*ný průjem
. Možná by stálo za to vyměnit veterináře a nechat Amálce vyšetřit krev.
Není tady
hirondel, i lidi se sklony k sadistický nekrofilii, pedofilové, chorobní žárlivci, násilníci mají nějaký problém...můžou být smutní, mají problém...já můžu chápat, že se tak třeba narodili, ale jakmile někomu už něco udělají, tak to přece nemůžu schvalovat s tím, že oni za to přeci nemůžou. a tady je ubližovaný. zvířata, ačkoli jsou shazovaný, braný jako nějaká věc mají jedno výsostné právo,naštěstí!!nemusí trpět hroznou bolestí,kterou může přinýst stáří,nemoc. pokud teda mají soudnýho páníka.
a momentálně věnuju většinu své energie na to,abych mohla zvířatům pomáhat...takže se mi blbě sleduje to, že někdo jim dokáže ubližovat a ještě mít pro to tisíce výmluv.
Není tady
hellium napsal(a):
Osobně to cítím tak, že by to mohla být Definitiv a její manžel. A to tak, že toho psa vezmou ještě jednou osobně na veterinu, proberou s doktorem BEZ EMOCÍ, jak na tom pes je a jestli se v jeho případě dá hovořit o nějaké radosti ze života. A nenechají se oblbnout maminkou, která realitu nejprve přibarví doktorovi a pak zase jim zkreslí, co říkal doktor. Tak bych asi postupovala já. Je ale fakt, že nejsem moc diplomat, co se týče rodinných vztahů :-).
Ale to je jedno, protože Def psala, že ona to rozhodnout nemůže (nechce). Tudíž je to jen moje soukromá úvaha a odpověď na Tvou otázku.
Ano tomu prave rozumim ze je to Tva soukroma uvaha a nebo proste Tvuj nazor a postoj.
Tady se stale ale jedna o to ze je to mamincin pes.
Jsou lide co rozhoduji za jine o necem,co jednaji proti neci vuli a pak jsou tu ti co to nedelaji.
Takze jde o to ze kazdy to ma jinak. 
Není tady
mirka.. napsal(a):
hirondel, i lidi se sklony k sadistický nekrofilii, pedofilové, chorobní žárlivci, násilníci mají nějaký problém...můžou být smutní, mají problém...já můžu chápat, že se tak třeba narodili, ale jakmile někomu už něco udělají, tak to přece nemůžu schvalovat s tím, že oni za to přeci nemůžou. a tady je ubližovaný. zvířata, ačkoli jsou shazovaný, braný jako nějaká věc mají jedno výsostné právo,naštěstí!!nemusí trpět hroznou bolestí,kterou může přinýst stáří,nemoc. pokud teda mají soudnýho páníka.
a momentálně věnuju většinu své energie na to,abych mohla zvířatům pomáhat...takže se mi blbě sleduje to, že někdo jim dokáže ubližovat a ještě mít pro to tisíce výmluv.
Mirko,
my lide se na veci divame ruzne a proto se casto neshodneme.
Take pomaham zviratkum a stejne tak jak mam rada zviratka mam rada i lidi a vzdy a stale se snazim pochopit kazdeho i toho kdo z vlastni nevedomosti,zloby ,nenavisti ,nelasky ublizuje jinym. (ublizuje tak hlavne i sobe)
Tady nejde o to neco schvalovat. Tady slo predevsim o to pochopit (empatie) ,ze nekteri lide to maji ve sve psychice proste jinak. A maji to jinak nez ti druzi.
Ja bych tady na tom vlakne nerada rozebirala nekrofili,sadisty ,nasilniky,tyrany.
Ja tady mluvim o pripadu Defia mamka,toho se budu drzet.
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Tercila napsal(a):
Pandorraa: Já to vidím tak, že obě dělají, co umějí
Což ovšem nevylučuje možnost, že pes je týraný.
Ne, určitě se Definitiv hodně snaží, nemá to lehké, držím jí palce.Aby se dalo s jistotou mluvit o tom, že pes je týraný, musel by tu být nějaký úmysl právě jemu ubližovat.
Já tu ale vidím jen bezradnost, neznalost, možná i trochu té bezcitnosti a sobectví.
Ale žádný úmysl psa týrat, s tím bych byla opartná.
Že Amálka strádá a nejspíš i trpí bolestmi, to je nejspíš fakt.
Bohužel její majitelka to nevidí a Def má zatím značně omezené možnosti jí "otevřít oči"
Ale ona to zvládneDržme ji palce
Mno, ťažko hovoriť za psa... Problém je, že pes sa k tomu nevie vyjadriť. Niektorí psi majú tuhý korienok a silnú vôľu žiť, iní slabšiu... a aj prah oblesti býva iný - ja by som si netrúfla ani hodnotiť, nakoľko ten pes trpí alebo netrpí, nakoľko si niečo uvedomuje... Isté je, že trpí okolie. Šla by som k inému veterinárovi (s mamou, alebo bez nej) prípadne aj k dvom a nechala si poradiť, urobila priemer ich názorov, popočúvala vlastnú intuíciu a pdoľa toho sa zariadila. A ak mama enchce psa utratiť, tak nech s aoňho pekne stará sama, vo dne-v noci, aj s výkalmi, krvou a podobnými lahôdkami. Keď ho chce udržať mermomocou pri živote, nech sa nefláka po kávičkách a cvičeniach, nech v nocí nechrápe, ale naozaj SA STARÁ. To je môj názor(a viem, čo píšem, poslednú noc s psinou som preležala na dlážke v kúpeľni a ráno mi bolo jasné, že buď operácia, alebo eutanázia - nakoniec bolo oboje
).
Není tady

dusička napsal(a):
Def tu psala, že byla před vánocemi sama s Amálkou u veterináře a že jí dal nějaký prášky, prý počkaj jestli zaberou nebo ne. Je to už přes měsíc, tak si myslím,že by mělo dojít k zlepšení.
Já bych zkusila ještě jiného veterináře. Oni to neřeknou na rovinu, uspíme.
Ale řeknou! Bratrancov 14-ročný pes mal hrču na krku, už mu to prerastal ohlaisvky, nemohol poriadne štekať... Šiel na veterinu, kde mu zverolekár natvrdo povedal: "14-ročný pes? Hrča na krku? V utorok a štvrtok utrácame; dnes je utorok - odneste ho, prosím, dozadu...!"
Bratranec psa schmatol, šiel k inému vetovi, ten - hoci sám neoperoval - zavolal operatéra, bratranec niečo zaplatil (nebol to nai majlant) a pes žili ešte 3 roky, ešte im pol roka nato ušiel za háraovu fenou...
Proste sú tí MVDri všelijakí, sú to len obyčajní ľudia.
Není tady

hirondel napsal(a):
hellium napsal(a):
Ale to je jedno, protože Def psala, že ona to rozhodnout nemůže (nechce). Tudíž je to jen moje soukromá úvaha a odpověď na Tvou otázku.Ano tomu prave rozumim ze je to Tva soukroma uvaha a nebo proste Tvuj nazor a postoj.
Tady se stale ale jedna o to ze je to mamincin pes.
Jsou lide co rozhoduji za jine o necem,co jednaji proti neci vuli a pak jsou tu ti co to nedelaji.
Takze jde o to ze kazdy to ma jinak.
Ano, a taky by se dalo namítnout, že maminka zase rozhoduje za jiné, že se mají starat o jejího psa. A odkázat na poslední příspěvek Selimy, se kterým do puntíku souhlasím.
Nechci dokola mlátit prázdnou slámu, měla jsem potřebu se k tomu subjektivně vyjádřit a to jsem udělala. Mise splněna :-). Víc nikdo z nás udělat nemůže.
Není tady
hirondel napsal(a):
mirka.. napsal(a):
a momentálně věnuju většinu své energie na to,abych mohla zvířatům pomáhat...takže se mi blbě sleduje to, že někdo jim dokáže ubližovat a ještě mít pro to tisíce výmluv.Mirko,
my lide se na veci divame ruzne a proto se casto neshodneme.
Take pomaham zviratkum a stejne tak jak mam rada zviratka mam rada i lidi a vzdy a stale se snazim pochopit kazdeho i toho kdo z vlastni nevedomosti,zloby ,nenavisti ,nelasky ublizuje jinym. (ublizuje tak hlavne i sobe)
Tady nejde o to neco schvalovat. Tady slo predevsim o to pochopit (empatie) ,ze nekteri lide to maji ve sve psychice proste jinak. A maji to jinak nez ti druzi.
Ja bych tady na tom vlakne nerada rozebirala nekrofili,sadisty ,nasilniky,tyrany.
Ja tady mluvim o pripadu Defia mamka,toho se budu drzet.
Yežižmarya Hirondel, no a co, že to mají jinak? To se z toho musí ti druzí zvencnout? Tak ať se ti jinačí postarají o to, aby to měli tak, aby to bylo snesitelný pro okolí. Co z toho mám, že se umím do takovýho člověka vcítit? Co z toho má on? Usnadní to život jednomu nebo druhýmu? To, že můžu soucítit, neznamená, že musím akceptovat.
Není tady

hellium napsal(a):
Ještě jednou sem napíšu, protože mi tenhle příběh leží na srdci. Osobně se opravdu dokážu vcítit do pozice člověka, který je proti eutanasii. ALE - takový člověk to zvíře miluje a stará se o něj. Ví, že mu musí něco obětovat a ulehčit mu. V tomto případě maminka sama ukázala, že to tak není. Na životě psa lpí z čistě sobeckých důvodů. Kdyby jí šlo o fenku, chovala by se přece jinak. Možná se mnou nebudete souhlasit, ale já to cítím tak, že ona jakoby ztratila morální právo na to zvíře. Když se o něj nestará, nenáleží jí o něm rozhodovat. Obecně se vždy vžívám do pozice "protistrany", nikdy nejdu jako buldozer za svým. Často jsem až moc empatická. Ale když je ve hře utrpení živého tvora, jde empatie stranou. (Navíc mi ta paní svým chováním lehce připomíná mou babičku, která taky "samou láskou" málem utrápila psa i část rodiny. Nemyslela to zle.)
Ono je to fakt ťažké rozhodovanie, ver mi, aj pre toho, komu na zvierati záleží...
Nedala som život, a mám ho brať? Lebo MNE sa zdá, že ten pes už nie je OK? Čo keď sa mýlim? Preto sú tu predsa odborníci, aby povedali, aký je reálny stav... aj keď rozhodovnaie je vždy na majiteľovi/majiteľoch. Človek ti môže povedať: "Už sa len trápim, nechaj ma zomrieť (alebo Pomôž mi)...." Pes to nikdy nepovie, bohužiaľ.
Není tady
haiel napsal(a):
Yežižmarya Hirondel, no a co, že to mají jinak? To se z toho musí ti druzí zvencnout? Tak ať se ti jinačí postarají o to, aby to měli tak, aby to bylo snesitelný pro okolí. Co z toho mám, že se umím do takovýho člověka vcítit? Co z toho má on? Usnadní to život jednomu nebo druhýmu? To, že můžu soucítit, neznamená, že musím akceptovat.
Jezkovivoci pomoooooooooc
zachran se kdo muzes...
Nepanimajes. ee
Staci to takhle haiel nebo Ti to mam jeste objasnit? 
Není tady
jo a ještě k tomu, že "pes je maminčin" - ona se o něj stará výhradně maminka? To jsem z napsaného nepostřehla
jsem myslela, že právo rozhodnout o osudu psa má ten, kdo se o něj stará, to přeciž nemusí být jenom jeden člověk, živý tvor - člen rodiny - a má mít jenom jednoho "majitele", to je takový divný.
Není tady
hellium napsal(a):
Ano, a taky by se dalo namítnout, že maminka zase rozhoduje za jiné, že se mají starat o jejího psa.
Ten kdo mechava za sebe rozhodovat nekym jinym, ten si za to muze sam. Takze rozhodovat jaoby muze pouze do te doby dokus si to nekdo necha libit.
Není tady
haiel napsal(a):
jo a ještě k tomu, že "pes je maminčin" - ona se o něj stará výhradně maminka? To jsem z napsaného nepostřehla
![]()
jsem myslela, že právo rozhodnout o osudu psa má ten, kdo se o něj stará, to přeciž nemusí být jenom jeden člověk, živý tvor - člen rodiny - a má mít jenom jednoho "majitele", to je takový divný.
Co? 
Není tady

hirondel napsal(a):
hellium napsal(a):
Ano, a taky by se dalo namítnout, že maminka zase rozhoduje za jiné, že se mají starat o jejího psa.
Ten kdo mechava za sebe rozhodovat nekym jinym, ten si za to muze sam. Takze rozhodovat jaoby muze pouze do te doby dokus si to nekdo necha libit.
To máš určitě pravdu. V tomhle případě je to ale komplikovanější, protože je ve hře právě ten pes. Myslím, že je těžké stát si za svým, když slyším "brečet" psa a mám spí a nedá se probudit. To bych asi taky slevila z principů a šla mu pomoci. Je to těžký.
Není tady
hirondel napsal(a):
...........Jezkovivoci pomoooooooooc
zachran se kdo muzes...
Nepanimajes. ee
Staci to takhle haiel nebo Ti to mam jeste objasnit?
ne
Není tady

Hirondel:
Ještě mě napadl příklad - jasnější než je případ Def a její mamky. Modelová - bohužel velmi častá - situace. Představme si paní (pána), která má doma hromadu zvířat - koček nebo psů. Nezvládá se o ně starat, zvířata trpí (hlad, nepořádek, absence venčení, neléčené nemoci - klasika). Paní je ale nechce dát neb jsou její. Nechce si nechat pomoct, nepustí si domů ani veterináře. Podle svého názoru se o ně stará dobře. Co teď? Ano, paní chápu, je mi jí líto. Ale zvířata jí odeberu - to, že paní je osamělá/smutná atd. neznamená, že ji nechám dělat to, co dělá - týrat někoho. Když chci pomoci paní, nabídnu jí alternativu. Třeba 2-4 kočky, které zvládne + budu za ní docházet na výpomoc a tak jí i nenápadně kontrolovat. Nebo paní nabídnu, ať chodí pomáhat do útulku. To je ta korekce, kterou jsem měla na mysli. (Modelový příklad, neberu úvahu právní tahanice apod.)
O příkladu, kdy někdo vyloženě úmyslně týrá zvíře zde nemusíme ani mluvit, to je mimo.
Tedy - Ty bys měla pochopení pro tu mojí modelovou paní a nechala jí pokračovat? Protože nechceš jednat proti její vůli? Neber to prosím jako útok, jen mě to zajímá.
Není tady
hirondel napsal(a):
.........
Co?
ano
Není tady
Definitiv, ty se chceš zachovat férově (viz rozhodování o "maminčině" psu) v situaci, která k tobě férová není. Je fakt, že jak píše Selima a ostatní, tady nikdo neposoudí, nakolik ten pes skutečně trpí, ale zvaž, že jednou budeš jinde než jsi teď - myslím ve vztahu s mamkou - budeš pevnější, zralejší..., uvidíš tuto dnešní situaci v jiném světle.... ať tě pak nemrzí, že to trvalo zbytečně dlouho..
Není tady
haiel napsal(a):
hirondel napsal(a):
.........
Co?ano
Haiel ,v Tvem pripade proste odmitam uverit (proste to nejde ) ze tomu nerozumis.
Aaaaa nebo nerozumi ja. 
".....jsem myslela, že právo rozhodnout o osudu psa má ten, kdo se o něj stará, to přeciž nemusí být jenom jeden člověk, živý tvor - člen rodiny - "
Takze jestli dobre rozumim. (?)
Co se meni na tom ze nejake pravo existuje KDYZ Definitiv jasne rekla ze pes je mamincin a take to rekla ,ze rozhodnuti nebude brat na sebe. ?
Není tady
hirondel napsal(a):
.........
Takze jestli dobre rozumim. (?)
Co se meni na tom ze nejake pravo existuje KDYZ Definitiv jasne rekla ze pes je mamincin a take to rekla ,ze rozhodnuti nebude brat na sebe. ?
Vlaštovko, vždyť už to bylo rozebraný ze všech možných stran. Dál už je to jenom o tom, nač se Definitiv cítí.
Není tady