Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 16. 12. 2010 10:17

mana
♥♥-----

Cukr v krvi

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co mi čeká. V pondělí mi brali u doktora krev a zjistili, že tam mám cukr.Není to prý hrozný, ale je tam.Mám se zastavit u doktora, ale já se tam dostanu až po novém roce.
Asi bych se měla jinak stravovat? Existují nějaký doplňky, kde ten cukr z krve odbourá?
Děkuji za odpovědi M

Není tady

#2 16. 12. 2010 10:39

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

Re: Cukr v krvi

asi máte na mysli zvýšený cukr. cukr je v krvi normálně, bez něho byste zemřela. vyšší hladina cukru v krvi může ukazovat na počínající cukrovku, nebo na špatnou životosprávu...ale to takhle špatně posoudit. žádný doplňky na odbourání cukru z krve nejsou. můžete jíst potraviny s nízkým glykemickým indexem(dají se na netu najít), ale když nevíme,jakou hodnotu máte,neznáme vaši anamnézu..tak těžko něco radit. každopádně by se na to nemělo kašlat. a na dr bych si čas radši našla.

Není tady

#3 16. 12. 2010 11:25

mana
♥♥-----

Mirko děkuji Vám za odpověď, samozřejmě jsem myslela zvýšenou hladinu cukru.
K doktorovi si určitě zajdu.Volala jsem akorát sestře na výsledky a říkala, že to není hodně, ale trochu zvýšené.A že by bylo dobré si k Dr. zajít.

Není tady

#4 16. 12. 2010 12:21

Petr3
♥♥-----

Dobrý den,
cukr je fyziologicky v krvi a jeho hodnoty jsou striktně udržovány organismem, nesmí být ani malé (tzv. hypoglykemický stav) ani velké (hyperglykemie neboli diabetes). Jedná se tedy o jeden druh cukru- glukósu. Ten je životně důležitý pro mozek a když je ho málo mozek strádá a pacienti mají bolesti hlavy, malátnost a velmi rychle upadají do bezvědomí až do hypoglykemického kómatu. Když je ho hodně není to tak fatální vada, jako málo cukru. Spíš je vysoká hladina cukru nebezpečná z dlouhodobého hlediska.

V současnosti se berou testy na cukr nejlépe nalačno s tím, že poslední jídlo je předešlý den večer a nesmí se pít nic slazeného před odběrem. Pokud je hladina cukru nalačno v krvi větší než 7 mmol, tak je podezření na diabetes. Testy se ale musí opakovat pro potvrzení a pokud jsou i nadále pozitivní, tak se hledá příčina. Jako kompenzace se u lehčích diabetiků berou léky na snížení cukru, dnes nejčastěji Glucophage a u těžších se aplikuje v různé míře insulin. Pokud jste neměla potíže jako bolesti hlavy, časté pocity žízně např. že se v noci vzbudíte a musíte se jít napít, častejší močení, únava, nevyspalost, tak se dá předpokládat, že vaše situace není nikterak vážná a vzestup cukru je jen lehčího charakteru. Určitě, ale jděte k lékaři jakmile bdue čas.

Jinak cukr je v těle potřeba, takže bych přes Vánoce nějak dramaticky nemezoval sladké, ale ani nepřeháněl, s mírou. Nějaké to linecké kolečko nevadí. Co se týče odbourání cukru z krve, tak o takových připravcích nevím. Určitě budou nějaké přírodní, ale co se týče účinku tak ten bude pravděpodobně minimální. Ve vašem případě, bych si starosti pravděpodobně až tak nedělal, pokud nemáte akutní potíže. Trošku omezit sladké ano, ale ne úplně. A po svátcích k Dr.

Není tady

#5 21. 12. 2010 15:05

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Potravinové doplňky - přírodní preparáty, které pomáhají snižovat hladinu cukru v krvi, smozřejmě jsou. Například taková obyčejná pampeliška smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#6 17. 2. 2011 19:39

elinka
♥♥♥♥---

nebo kysané zelí wink

Není tady

#7 3. 3. 2011 7:41

info@bezbolesti.eu
♥------

nepovolená reklama

Upravil(a) tina (3. 3. 2011 14:08)

Není tady

#8 20. 11. 2011 17:16

kvietok medovy
♥♥♥♥♥--

Moj manzel bral 80 jednotiet inzulinu denne.Dnes neberie ziadny! Dosiahli sme to prave prirodnymi preparatmi, ktore zacal brat asi pred 2 rokmi.

Není tady

#9 9. 1. 2012 13:10

Ing. Iva Veselá
Partner Babinet.cz

kvietok medovy napsal(a):

Moj manzel bral 80 jednotiet inzulinu denne.Dnes neberie ziadny! Dosiahli sme to prave prirodnymi preparatmi, ktore zacal brat asi pred 2 rokmi.

Prozradíte jakými? yikes)

Není tady

#10 21. 1. 2012 16:11

kvietok medovy
♥♥♥♥♥--

Diab-aid= zmes byliniek, bitter melon 500mg- dostat aj cerstvy, ale neda sa jest pre horku chut, na znizenie cukru. A silny antioxidant Alpha lipoic acid. Skusal aj rozne ine, ale neosvedcili sa. Z inzulinu je prec, ale je na Metformine + hore menovane vytazky z byliniek. Bierie aj multivitaminy a multimineraly a jod.

Upravil(a) kvietok medovy (21. 1. 2012 16:16)

Není tady

#11 22. 1. 2012 11:24

Ing. Iva Veselá
Partner Babinet.cz

A kde to lze prosím vás zakoupit?

Není tady

#12 26. 1. 2012 3:49

kvietok medovy
♥♥♥♥♥--

my to kupujeme cez internet z USA, len si treba strazit ucinne latky na kapsulu, zadaj tie nazvy do googla. Existuju aj rozne ine na znizenie cukru, mojmu muzovi sadli tieto. Poradil mu to jeden Ind.

Není tady

#13 14. 5. 2012 9:23

Ing. Iva Veselá
Partner Babinet.cz

Zkusil jste někdo na cukrovku použít bylinky doporucene TCM?

Není tady

#14 11. 6. 2012 16:38

lorika
♥------

ano, stravovanie je pri tomto ochorení dosť dôležité. Nie je to choroba s ktorou sa nedá žiť, poznám mnoho ľudí, ktorí trpia cukrovku.Je potrebné jesť v určitých hodinách.Asi by si sa mala zaujímať o to čo jes, aké je zloženie jedál, potravín...držím palce

Není tady

#15 31. 8. 2012 17:25

cucoretka
♥------

Já sama cukrovku nemám,ale na toto téma mám jednu soutěž,která je na stránkách http://www.rok1.cz/povidky/

Dne 5. června 2012 bude v ČR zahájena nová soutěž pro širokou veřejnost s názvem „Příběhy z cukru“. O čem soutěž je, prozrazuje samotné motto soutěže: „Pošlete nám nejdojemnější, nejveselejší, nejdramatičtější, nejstrašidelnější, nejnapínavější, zkrátka nej… příběh nebo povídku o životě s cukrovkou a staňte se spoluautory stejnojmenné knihy „Příběhy z cukru“

Není tady

#16 2. 9. 2012 19:56

pepek
♥♥-----

my to kupujeme cez internet z USA, len si treba strazit ucinne latky na kapsulu, zadaj tie nazvy do googla. Existuju aj rozne ine na znizenie cukru, mojmu muzovi sadli tieto. Poradil mu to jeden Ind.

Kvietok medovy:),Po nejakem takovem zazracnem preparatu uz delsi dobu patram.Moje tchyne ma take s cukrem problemy a nejake leky na to i bere.Ma v jejich seddesati vice problemu,a tak by ji jeden chemicky lek odpadl.Mohla by jsi mi rict,jaky je presny nazev preparatu?A koupit se da pouze pres int. nebo je i nejaka  jina moznost?Jinak jsem cetla,ze lzice skorice plus dve lzice medu rozpustene ve dvou deci teple vody udela tez velkou sluzbu!

Není tady

#17 2. 9. 2012 19:58

pepek
♥♥-----

pepek napsal(a):

Kvietok medovy:),Po nejakem takovem zazracnem preparatu uz delsi dobu patram.Moje tchyne ma take s cukrem problemy a nejake leky na to i bere.Ma v jejich seddesati vice problemu,a tak by ji jeden chemicky lek odpadl.Mohla by jsi mi rict,jaky je presny nazev preparatu?A koupit se da pouze pres int. nebo je i nejaka  jina moznost?Jinak jsem cetla,ze lzice skorice plus dve lzice medu rozpustene ve dvou deci teple vody udela tez velkou sluzbu!

Oprava SEDMDESATI

Není tady

#18 12. 12. 2012 16:36

sindyy
♥♥-----

Mýty o diabetu jsou mezi českou veřejností pevně zakořeněné. Průzkum společnosti STEM/MARK realizovaný v listopadu 2012 v rámci preventivní kampaně Aktivní diabetik Všeobecné zdravotní pojišťovny jednoznačně potvrdil, že lidé stále spojují diabetes s příjmem cukru a sladkého a za základní prvek léčby považují pravidelné píchání inzulínu. Tyto a další mýty se snaží kampaň Aktivní diabetik zlomit.

Více se dozvíte zde: http://www.vzp.cz/klienti/aktuality/pru … m-diabetem

Není tady

#19 28. 3. 2013 8:49

sindyy
♥♥-----

Znáte hodnotu cukru ve své krvi?

Pokud je odpověď na tuto otázku "ne", připravili jsme pro vás v rámci projektu Žij zdravě akci, kde vám cukr v krvi změříme. Přijďte ve čtvrtek 18. 4. do pražského obchodního centra Palladium do Centra zdraví, kde vám změříme jak krevní tlak, tak hladinu cukru v krvi. Více zde: http://www.trijednicky.cz/co-pro-vas-de … i?strana=1

Není tady

#20 4. 9. 2014 13:17

JosefV
♥------

Jednoduchá rada na cukr v krvi, kontrolujte si co jíte, všechno je to jen a jen o jídle, když se kouknete zde http://www.pruvodcevyzivou.cz/jaky-je-o … travinach/ zjistíte např.: že čočka, bageta apod věci pro nás jsou tabu, mají více než 50% sacharidu.

Není tady

#21 15. 5. 2015 14:04

imkarin
♥------

Nevím, jestli je toto téma ještě aktuální, ale mně na hladinu cukru hodně pomohla Omega-3 a táta měl zase zvýšený cholesterol a co ho užívá, tak se mu pěkně urovnal. Takže zobej kvalitní omegu-3 (spoustu z nich je jen zkažený olej) a jestli můžu konkrétně doporučit, tak za mě vede lososový olej Nor-oil, stránky nor-oil.cz

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí