29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky, jak dlouho jste braly kyselinu listovou? Celé těhu nebo jenom první 3 měsíce? Vždycky se na to zapomenu MUDr. zeptat
Upravil(a) Peha (15. 12. 2010 16:18)
Není tady
Měla by se prý brát celé těhotenství i kojení . Dr. v CAR se mě po otěhu hned ptal jestli ji beru, že v prvním trimestru by to mělo být aspoň 800mcg denně a pak už stačí třeba 400mcg
.
Není tady
jen listovku před otěhotněním - teď už beru komplex vitamínů (já teda Mamavit), kde je listovka obsažená a budu pokračovat i při kojení
Není tady
U mě stejně jako u Holčičky. Listovka před otěhotněním, potom vitamíny Gravital zbytek těhotenství
Není tady
listovku jsem zacala brat dva mesice pred vyndanim dany a pak jeste prvni 3 mesice tehu. Pak jsem presla na komplex vitaminu, listovka je v tom taky, ale samotna uz nestaci
Není tady
3 měsíce před otěhu jsem zobala Femibion - moje tělo listovku nedokáže zpracovat v klasických tabletách ani zelenině, pokračovala jsem do ukončeného 1.trimestru a ted už nic, páč to leze strašně do peněz (1 balení stojí cca 300,-). Ale mělo by se brát tak jak píší holky .... i během kojení
Není tady
Já nedávno zjistila, že jsem těhu, tak jsem začala brát listovku v tabletách (když si vzpomenu. Jinak tady píšete, že nejdřív berete samotnou listovku a pak vitamíny, kde je obsažena. Chtrěla jsem se zeptat - od kterého měsíce (nebo týdne těhotenství) je vhodné přejít na ty vitamíny?
Není tady
Já si je šla pyšně koupit hned, jak jsem šla "potvrzená" od Dr. tzn. asi sedmý týden...
Není tady
Ahoj, kyselina listová neboli vitamín B9 je obsažena hlavně v ovoci a zelenině, z ostatních potravin jsou jejím největším zdrojem játra. Takže stravou bohatou na tepelně neupravenou zeleninu nebo ovoce můžeme přísun denní dávky zabezpečit. Játra jsou výhodná alternativa, v těhotenství bych z důvodu vysokého obsahu vitamínu A jejich zvýšenou konzumaci neriskovala.
DDD vitamínu B9 pro dospělého je 400 mikrogramů. Vyšší teplotou a přístupem vzdušného kyslíku se kyselina listová ničí, takže pokud byste ji chtěli doplnit z přírodních zdrojů, museli byste denně spořádat např. cca: 400g brokolice, červené řepy nebo pórku, 526g celeru, 100g pšeničných klíčků, 459g ovesných vloček atd. a to vše v syrovém stavu.
V těhotenství je důležitá pro správný vývoj plodu a to po celou dobu jeho trvání i v době kojení. Kyselina listová je nezbytná jako prevence vrozených vad a nelze se jí předávkovat. Rozhodně bych se v jejím užívání neomezovala, není podle mě ovšem nutné užívat ji v podobě multivitamínového přípravku, které jsou někdy v nadsázce nazývány krmnou směsí pro brojlery a miminko po nich může přibírat více, než je zdrávo
Tak a konec přednášky. Sama užívám Pregnium, obsahuje jen látky v těhotenství nezbytné.
Není tady
Kaaata napsal(a):
Já nedávno zjistila, že jsem těhu, tak jsem začala brát listovku v tabletách (když si vzpomenu. Jinak tady píšete, že nejdřív berete samotnou listovku a pak vitamíny, kde je obsažena. Chtrěla jsem se zeptat - od kterého měsíce (nebo týdne těhotenství) je vhodné přejít na ty vitamíny?
samotnou listovku jsem brala do cca 16 tydne, to znamena po dobu, co se deli bunky. Pak jsem presla na ty vitaminy, to uz je miminko "hotove" takze spis z duvodu, aby mi nerujnovalo telo Ta listovka je pak dulezita snad az do 7 mesice, kdy se dokoncuje fyzicky vyvoj mozku ale pak zacina "maxilaza" nebo jak se to jmenuje, to je prave to propojovani neuronu, takze se ma pokracovat pak i pri kojeni.
Doporucil me to takhle Mudr
Není tady
Mě byly vitamíny doporučeny mojí doktorkou. Užívala jsem je od 8 do 34 týdne Jinak co se týče toho, že po vitamínech se rodí velké děti, tak já toho nejsem příkladem. Dnešní odhad v 37tt je 2500g
Upravil(a) Liciáš (20. 12. 2010 20:35)
Není tady