Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 19. 12. 2010 12:46

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: Dědičnost z trochu jiného pohledu

Ištar - já vím, jak si to myslela pussa
Třeba manžel - syn. Ty mi přijdou stejný. Stejný podle mě nelogické myšlení, kluk měl diagnozu porucha pozornosti, hypoaktivita, a dr říkal,že je to dědičný, a že se s tím až tak moc nedá dělat, že z toho vyroste. A v dospělosti normálně funguje. U kluka jsem to zachytiila a lepší se rok od roka. Je mu 14náct a je ok. Sice o sobě říká, že je jiný než ostatní, ale naučila jsem ho učit, chválit ho, aby neměl nízké sebevědomí.
A manžel? To právě myslím, že ho doma stále schazovali , takže má ted problém sám se sebou.
Takže dle mého - dědičné poruchy, nemusí se dědit z generace na geeraci,pokud se zachytí.
Ale např cukrovka to nevím, jestli se to dá

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#77 19. 12. 2010 13:13

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

IŠTAR napsal(a):

Ano, plánování pohlaví a nedej bůh i slzy nad tím, že dítko není vysněná holčička/chlapeček, nýbrž opačné pohlaví dokáže vytvářet v miminku již hezké prográmky, které jim pěkně ničí život. Kdykoliv slyším další maminu, že teda oplakala to, že to nebude její vysněná holčička, ale kluk, tak mám chuť je vzít palicí po hlavě.

Ted je to zajimave smile Na jednu stranu tvrdis, ze oplakani opacneho pohlavi dokaze vytvorit "programky" a pokud maminku za to oplakani ztluces ( palici po hlave ) jake programky se vytvori tomu nenarozenemu drobecku ? To by me docela zajimalo smile

Jinak k tematu : Dedicnost, nebo-li genetika je snad nejtajemnejsi oblast a je zbytecne do ni pronikat. Pokud neco vymyslite, dejte mi vedet do SZ.

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#78 19. 12. 2010 18:21

IŠTAR
♥♥♥♥---

Morphe, ale no tak, že zrovna ty to bereš všechno do slova a do písmene. vissla. Zrovna ty tongue. Nežer to tak, stejně jsme jenom hromada nicků dudlikcool

Upravil(a) IŠTAR (19. 12. 2010 18:25)

Není tady

#79 19. 12. 2010 18:27

morpheus
Babinet Klub
Web

Istar, neber me vazne tongue Vsak me znas, to ja psal jako legraci smile

Stejne, kdyz se zamyslim, co by se stalo, kdyby ona maminka dostala kladivkem po hlave, co by se asi delo. Spustila by se takova zvlastni reakce smile Budouci maminka by se skacela na zem, pokud by to s miminkem ciste nahodou prezila, dotycnou by zazalovala za ublizeni na zdravi, takze sok z rany + neustale tahanice po soudech a miminko v brisku to by chudinka melo takovy maglajs, ze by se narodilo prinejsmensim hyperaktivni a to prosim pekne pocatek toho vseho by byl zabranit zrejme te hyperaktivite smile

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#80 19. 12. 2010 18:37

IŠTAR
♥♥♥♥---

K plevelení se nepřidávám. Pac a pusu tillfreds

Není tady

#81 19. 12. 2010 19:11

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Pandorraa napsal(a):

Lúthien napsal(a):

Já vím dudlik Ale někdy si říkám, že si ty duše asi pořádně přihnuly, než na to vlítly big_smile

lollollollollollolloltummenupp
Kdo ví.... často to tak vypadá lol

Některejm možná nic jinýho nezbylo coollollol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#82 19. 12. 2010 20:12

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

morpheus napsal(a):

Istar, neber me vazne tongue Vsak me znas, to ja psal jako legraci smile

Stejne, kdyz se zamyslim, co by se stalo, kdyby ona maminka dostala kladivkem po hlave, co by se asi delo. Spustila by se takova zvlastni reakce smile Budouci maminka by se skacela na zem, pokud by to s miminkem ciste nahodou prezila, dotycnou by zazalovala za ublizeni na zdravi, takze sok z rany + neustale tahanice po soudech a miminko v brisku to by chudinka melo takovy maglajs, ze by se narodilo prinejsmensim hyperaktivni a to prosim pekne pocatek toho vseho by byl zabranit zrejme te hyperaktivite smile

tak z tohodle bych se bála dělat legraci. Znám manžele, že chlap zmlátil těhotnou manželku a ta porodila postižené dítě.

Není tady

#83 20. 12. 2010 8:54

morpheus
Babinet Klub
Web

Dusicko, michas hrusky s jabkama. Precti si prosim poslednich 5 prispevku jeste jednou smile

Není tady

#84 20. 12. 2010 9:31

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

morpheus napsal(a):

Dusicko, michas hrusky s jabkama. Precti si prosim poslednich 5 prispevku jeste jednou smile

Ale hrušky a jablka jsou podzimní ovoce a rostou na stromě ne?

Není tady

#85 20. 12. 2010 9:39

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Jinak si myslím, že určitě na tom něco je.
Proč by se  třeba říkalo těhotné,neponocuj, nebo až se narodí dítko bude ponocovat? (nevím, jestli to má souvislost, ale já chodila spát včas a děti mi v noci spali)
Nebreč - budeš mít uplakaný dítě. Brečela jsem při prvním těhu - kluk byl uplakaný, při druhém těhot. jsem byla ok, kluk byl ok, při třetím jsem byla uplně psychicky vyčerpaná a lítostivá - holka přes den na dumbom
Určitě to spojitost má.
Takže všechno se vším souvisí. Jenže mi nevíme a ani netušíme jak dokonale.
Ištar to napsala obrazně,že by klepla ženskou která obrečí jiné pohlaví. Taky se mi to nelíbí. Prostě co se má narodit se narodí, hlavně že dítko je zdravé.

Není tady

#86 20. 12. 2010 9:45

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

A třeba ty nemoce který se dědí z generaci na generaci je už zakodovaná. Zázrak přírody? Vždyt jakože může plod sám od sebe se vytvořit a být takhle dokonalý jak je? Nedokážeme to změnit. Dokážeme změnit uspořádaní chromozonu nebo čeho tak aby se dítě nenarodilo z dědičnou nemocí? Podle mě to je daný. Proč je to daný? Kdo to tak zařídil, nařídil?
Můžeme změnit chování, myšlení, výchovu, ale geny nezměníme.

Není tady

#87 20. 12. 2010 9:47

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

dusička napsal(a):

Moje vlastní zkušenost: cukrovka není žádná dědičná nemoc. Dědičné jsou programy chování, které k ní vedou: neschopnost přijímat lásku, nepokora, nekázeň, tvrdohlavá zabejčilost, tupost a sebedestrukce. Obvzlášť to poslední je dost výživný a dost blbě se to zastavuje. Jde to jen za předpokladu, že postižený skloní hlavu a uvědomí si, co všechno svým rodičům UKRADL - jejich zodpovědnost, jejich důstojnost....
Zní to tvrdě, ale je to tak! Vymlouvat se tu na nějakou dědičnost není ale vůbec na místě.
Když mi to došlo a HOOOODNĚ jsem se ukáznila, hodnoty mi klesly k normálu. Jinak se můžu cpát práškama horem dolem a je to k ničemu. Mimochodem, lékaři pořádně nevědí, jak vlastně cukrovku léčit, takže se někdy stává - řekla bych že velmi často - že pacient neumírá na cukrovku, ale na její léčbu...

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#88 20. 12. 2010 9:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

lupina montana napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Lúthien napsal(a):

Já vím dudlik Ale někdy si říkám, že si ty duše asi pořádně přihnuly, než na to vlítly big_smile

lollollollollollolloltummenupp
Kdo ví.... často to tak vypadá lol

Některejm možná nic jinýho nezbylo coollollol

stolt A takových je tu obvzláště v této době většina stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#89 20. 12. 2010 9:52

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Je fakt, že mému švagrovi zjistili cukrovi v 25letech. Nepracovala mu vůbec slinivka (po nikom je nezdědil). řekli mu,že to může být psychického původu ale taky proto,že v dětství byl hodně nemocný, bral tetracyklin a ten tělo zničil. (ted už švára normálně funguje, má novou slinivku) ale neštěstí. Neuměl si sám pomoc, nepoznal na sobě přicházející záchvat. Ségra ho chodila stále kontrolovat, jestli mu má dát napít coly. Nepomohlo ani časté měření.
Dědičné - já měla spíš na mysli. Mám známou, od dětství měla silnou cukrovku, porodila dva syny a prý se cukrovku dědí na stejné pohlaví. Nevím.
To je to samé, jak jsem slyšela o rakovině. Ta se dědí ob generaci. Ale můžou to být jen kecy. Jedna paní povídala bla bla bla.

Není tady

#90 20. 12. 2010 11:09

Blossom
Host

dusička napsal(a):

Jinak si myslím, že určitě na tom něco je.
Proč by se  třeba říkalo těhotné,neponocuj, nebo až se narodí dítko bude ponocovat? (nevím, jestli to má souvislost, ale já chodila spát včas a děti mi v noci spali)
Nebreč - budeš mít uplakaný dítě. Brečela jsem při prvním těhu - kluk byl uplakaný, při druhém těhot. jsem byla ok, kluk byl ok, při třetím jsem byla uplně psychicky vyčerpaná a lítostivá - holka přes den na dumbom
Určitě to spojitost má.
.

Tak to já jsem v tomto zas naprosto opačný případ: Obě těhotenství jsem byla velmi spokojená, klidná a spavá, spala jsem klidně 10- 12 hodin denně. A narodili se mi temperamentní nespavci,, kteří mě budili tak 5krát za noc minimálně. Jsou dva a čtvrt roku po sobě, takže výživné to bylo, když se s buzením střídali a já byla  10* za noc vzhůru - po několik let.
Pak jsem se od mamky dozvěděla, že já byla v miminkkovském věku a batolecím taky nespavec, ségra to samé, a určitou nespavost máme v rodině - má s tím problém mamka i táta.... mě to vychází spíš tedy na tu genetiku...

Takže - zkušenosti s tímto jsou asi různé...

#91 20. 12. 2010 11:23

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Je já prý jsem byla hodná v miminkovským,batolecím a předškolním věku. Manžel taktéž. Tak jaktože Marky je poděs? Mamka když jí hlídá, tak říká, že zlobí 10xvíc než já. Ale je fakt, že je to možná i dnešní dobou. Maj tolika věcí na zkoumání tak nevědí co dřív a vydrží u všeho pár minut. Jenže ta genetika nemusí být jen daná od rodičů, ale i z nějakého levého kolena. Když mám každý dítko jiný. tillfreds

Není tady

#92 20. 12. 2010 11:31

Blossom
Host

dusička napsal(a):

Je já prý jsem byla hodná v miminkovským,batolecím a předškolním věku. Manžel taktéž. Tak jaktože Marky je poděs? Mamka když jí hlídá, tak říká, že zlobí 10xvíc než já. Ale je fakt, že je to možná i dnešní dobou. Maj tolika věcí na zkoumání tak nevědí co dřív a vydrží u všeho pár minut. Jenže ta genetika nemusí být jen daná od rodičů, ale i z nějakého levého kolena. Když mám každý dítko jiný. tillfreds

S tím (vytučněným) naprosto souhlasím: Mám 2 děti, které jsou snad ve všem naprosto rozdílné. Kdybych si nebyla na 100% jistá, že jsou "z jednoho hnízda" (big_smile ) , tak tomu snad ani nevěřím. lol
Ovšem - v obou dětech nás (mě a manžela, a další naše předky) i přesto jasně poznávám: jen každé z našich dětí dostalo jinou kombinaci našich genů.
Je to pro mě poučné a leckdy i zábavné, ty vlivy genetiky sledovat ve vlastní rodině....

#93 20. 12. 2010 11:40

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Přesně tak stolt
My to máme v rodině tak moc pomíchaný. Třeba já se ségrou jsme uplně odlišný, já světlovasá, ona tmavovláska, rodiče oba hnědovlasý. Legrace je že já jsem po babičce (z otcovy strany) a po dědovi ( z matčiny strany) a ségra je po babičce (z matčiny strany) a po dědovy (z otcovy strany) a ani jedna nejsme podobná - myslím vizáží rodičům dumbom

Není tady

#94 20. 12. 2010 12:22

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

A podle mě to jsou prostě geny, smíchaj se, a jestliže je dědičná nemoc, tak to jsou geny . Nebo ne? Já myslela, že prostě už se s tím dítko narodí. Nechápu Pandoru, jak myslí dědičné vzorce chování. Jak může mimino ovlivnit ty dědičné vzorce chování a nenarodit s dědičnou nemocí?

Upravil(a) dusička (20. 12. 2010 12:31)

Není tady

#95 20. 12. 2010 14:35

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

dusička: Mamka když jí hlídá, tak říká, že zlobí 10xvíc než já.

Uvědom si, že mamka už je snad taky o generaci starší, tím i unavenější, s jiným pohledem na svět než ve svých 30ti... smile

Není tady

#96 20. 12. 2010 14:47

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

dusička: Mamka když jí hlídá, tak říká, že zlobí 10xvíc než já.

Uvědom si, že mamka už je snad taky o generaci starší, tím i unavenější, s jiným pohledem na svět než ve svých 30ti... smile

Terci já vím, ale ona chvíli neposedí, my prý byli klidnější, já to vidím,kluci byli taky klidnější

Není tady

#97 20. 12. 2010 16:18

Blossom
Host

dusička napsal(a):

Přesně tak stolt
My to máme v rodině tak moc pomíchaný. Třeba já se ségrou jsme uplně odlišný, já světlovasá, ona tmavovláska, rodiče oba hnědovlasý. Legrace je že já jsem po babičce (z otcovy strany) a po dědovi ( z matčiny strany) a ségra je po babičce (z matčiny strany) a po dědovy (z otcovy strany) a ani jedna nejsme podobná - myslím vizáží rodičům dumbom

Tos mi připomněla jednu příhodu, co mi vyprávěla kdysi má tchýně:
Měla 3 syny: nejstarší byl celá ona, prostřední byl "celej děda pražskej" a nejmladší byl po tátovi. Kluci úplně každý jiný, postavou i v obličeji...
Když s nimi byla jednou u doktora, ten doktor se potutelně usmíval a dovolil si poznámku:" Paní, ti kluci nejsou jednoho táty, že? "
Má tchýně bývala dost od rány, no, myslím, že měl pak doktor dost co  dělat, aby mu za takovou urážku jednu neflákla....   lol 

To bylo jen takové malá é offtopic k tématu dědičnosti trochu jinak....

#98 20. 12. 2010 16:34

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Bloss lol
a ty si zas připomněla mě.
Staršího kluka mám coby svobodná matka, biol. otec ho nikdy neviděl ani kluk jeho. S mladším synem jsou od sebe o tři roky. Byli jsme jednou celá rodina na výletě, klukům bylo tak 8 a 5 let - a jedna pani na staršího - tedy ty si celej táta stolt A tohle je taky tak trochu offtopic k dědičnosti

Upravil(a) dusička (20. 12. 2010 16:34)

Není tady

#99 20. 12. 2010 20:37

morpheus
Babinet Klub
Web

Pandorraa napsal(a):

dusička napsal(a):

Dědičné jsou programy chování, které k ní vedou: neschopnost přijímat lásku, nepokora, nekázeň, tvrdohlavá zabejčilost, tupost a sebedestrukce.

Je fakt, ze pokud to nesmrdi pruserem, tak do toho nejdu, takze mam nabeh na diabetes, kdyz si libuju s sebedestrukci ?

Není tady

#100 20. 12. 2010 21:45

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa: Dědičné jsou programy chování, které k ní vedou: neschopnost přijímat lásku, nepokora, nekázeň, tvrdohlavá zabejčilost, tupost a sebedestrukce.

Bože můj sad hmm

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí