Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 15. 12. 2010 15:06

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Dědičnost z trochu jiného pohledu

haiel napsal(a):

Ad 1. odstavec tvého příspěvku – Mirko,nikdo tady nezpochybňoval užitečnost vědy.  A otázka Lúthien směřovala mimo oblast vědy. A tak jí chce být i odpovídáno. Můj příspěvek nestál v opozici k tvému.  Ani tenhle nebude.
Ad genetika a 3. odstavec  –
formulace „buňky se rozhodnou“ je úsměvná. Informace, že buňky jsou řízeny svým jádrem je seriozní. Kde je mezi nimi rozdíl?

takhle – stalo se zvykem nahlížet na záležitost duchovního světa optikou vědy. Dá se pochopit, proč, jenže je čím dál zřetelnější, že tudy cesta nevede. Fyzika chtěla zkoumat telepatii, virgule, auru…..výsledky asi znáš. Jenže nejde o to, že jsou to nesmysly naprosté, jde o to, že fyzika je nezná. Nejsou předmětem fyziky tak, jak ji známe. Nespadají do spekter vědních oborů. Věda je zkoumání světa rozumem. A tam tyhle věci zkrátka nesedí. Zkoumat tyto fenomény nástroji vědy je podobné jako měřit napětí v el. síti krejčovským metrem. To ale neznamená, že krejčovský metr je špatný ani že napětí v síti je blbost. Dotaz Lúthien směřoval mimo oblast vědy, z jeho podstaty je přirozené, že se tady zmínila genetika, ale genetika jí odpověď, takovou, jakou ona očekává, nedá. Genetika zachází s jinými nástroji, než jsou ty, které Lúthien potřebuje k zodpovězení své otázky. Genetika jí odpoví, ale na jiné koleji. Snad si už rozumíme. Způsob argumentace, který jsi zvolila, patří do dřevních dob“ komunikace“ vědy s "pavědou".  To už je starý, nikam to nevedlo.  Spor zbytečně vyčerpával obě strany. Stejně tak tvoje otázka v závěru, která se trošku manipulátorsky  dotýká emocí. Jsem si ale jistá, že manipulace nebyla tvým záměrem,  že se jedná o automaticky převzaté argumentační niveau, folklór či jak to nazvat.  Vždyť výsledky vědy pro lidstvo užitečné jí nikdo neupírá.  Nemůže si ale nárokovat odpovědi na otázky, které jsou mimo její působnost.  Takže jak trefně poznamenáváš – nejsi matematik, já taky ne,  ani ty ani já nebudeme zpochybňovat matematiku tam, kde je mimo náš záběr. Budeme ale obě očekávat, že  nám matematika nebude komentovat míru zamilovanosti,  životní styl nebo recept na kynutý buchty.  Tady jsme na duchovním. Logika a školní znalosti tady nejsou povinné smile

Vím to, cítím to, ale takhle jasně, laskavě a srozumitelně to vyjádřit nedovedu neutral
Je to přesně tak, amen stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#52 15. 12. 2010 15:47

Johana50
♥♥♥♥♥--

Hirondel, když jsem to psala, nemyslela jsem přednostně jen na tuto jedinou chorobu, ale na mnoho jiných, které jsou často odolnější než mnou zmiňovaná lupénka.
Máš naprostou pravdu, zase se musím opakovat, že když se zrovna vyléčení nedaří i přesto, že člověk ví jak na to a objeví příčinu nebo prvopočátky , důvod není určitě jen jeden. Jak doplnila Pandorra pod tvým příspěvkem... je to především o upřímnosti a poctivosti sám k sobě.

Není tady

#53 15. 12. 2010 16:28

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Holky, já mám osobní zkušenost, že kolikrát i můžu VĚDĚT a OBJEVIT příčiny a stejně je to k ničemu, pokud to uchopím jen hlavou...zpracuju to rozumem. To je jen poloviční práce stolt
Zažila jsem to na sobě i na svých klientech - oni vědí, chápou, jsou srozuměni bla bla bla, ale pořád je to strašně štve a...zraňuje. Nemoc si klidně dál lebedí v těle, protože rozum je na ni krátký stolt

Není tady

#54 15. 12. 2010 16:41

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Jasne Johano ja chapu ze nebyla rec pouze o lupence. smile Ja jen konstatovala ze nemas s lupenkou zkusenost. smile a ze me zaujala ta veta. smile

K tomu dalsimu jak pises ze se musis zase opakovat: asi jsem Te hned nepochopila jak jsi to myslela. smile  Proto jsem takhle reagovala.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#55 15. 12. 2010 20:22

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ano Pan pokud jsem spravne pochopila a rozumim jak to myslis pak take souhlasim. smile

Lide to rozumove chapou, vedi ,ale ziji to dal ,protoze prave ten stejnej rozum je ovlada. Rika jim -" stve me to-je to zranujici" ,neodpustitelne" .... a tak dale. 

Nebot TO co presahuje rozum,To nema duvod mit pocit zraneni a nepokoje. smile To je svobodne a nezpoutane.

Stale se proste clovek ztotoznuje se starou ranou i kdyz vi ze je to ona. Rozum prevlada nad Duchem.

Tak ano,dokud to stve je to tam stale a nebo v zarodku (nemoc)

Není tady

#56 15. 12. 2010 20:38

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Pandorraa napsal(a):

Vím to, cítím to, ale takhle jasně, laskavě a srozumitelně to vyjádřit nedovedu neutral
Je to přesně tak, amen stolt

Taky tak, babuško Drakuško pussa

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#57 15. 12. 2010 20:43

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Blossom napsal(a):

Tím chci říct - nevěřte slepě tomu, co vám při těchto metodách "najdou".

Bloss - potíž je trošku v tom, že ti to nikdo nenašel - našla sis to ty sama. Nevím, jestli ti to ani jedna neřekla - spíš bych si tipla, žes je moc neposlouchala, dle toho, jak o tom mluvíš. Kinezioložka pouze REAGUJE na tvoje impulsy...a jestli sis kecala do kapsy (což je klidně možný) tak jsi mohla klidně dosíci velmi různých odpovědí smile
Taky jsem se přistihla při tom, že jsem si kecala - ale stálo mě to dost přemejšlení, odhalit to.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#58 16. 12. 2010 7:38

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Jak už jsem psala, nepochybuji o tom, že věda celkem dobře ví, co v těle probíhá, kam se jaká buňka dělí atd. atd. Ale mně jde o to, PROČ to tak je - pro ty, co to zatím nepochopili.
PROČ - to je něco, kam věda nedosáhla. Nezajímá se o to ani při pitomé angíně, natož u dědění chorob. Proto jsem svoji otázku položila na Duchovním smile
Pěkně to shrnula i Hirondel, čímž mi vložila další článek do puzzle tummenupp Když budu pátrat po pravorcích a prapříčinách dědičného problému, můžu pochopit a problém odstranit. Chápu to správně?
Co si budeme povídat, chtěla bych se do něčeho pustit, ale postupně chci věci nejdřív pochopit. Začala jsem u sebe a to mě dovedlo sem - založit tohle téma.
Takovým prvním impulsem bylo asi to, jak mi bylo řečeno, že dědičné nemoci vlastně "neexistují" (jasně, že existují, ale z vědeckého pohledu).
A povaha, jak se zmiňuje i Pan. Pár let sleduji, jak se jedna žena čím dál víc neuvěřitelně podobá své matce. Ona si to uvědomuje, štve jí to. Ale na druhou stranu se vymlouvá na dědičnost, když se zachová jako její matka, u které takové chování nesnáší.
Cítím, že tohle není nutnost, že se s tím dá něco udělat. A jsem ráda, že si to tady můžu díky vám ujasnit. Jde mi čistě jen o záležitosti, které dostanou ortel dědičné a šlus. O ostatním nepochybuji, sama jsem si nějaké alternativní cesty vyzkoušela tummenupp

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#59 16. 12. 2010 7:46

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Řekl bych, že pořádně ani nevíme, co se skutečně děje a už vůbec ne proč a to z toho důvodu, že nevíme, co všechno se do procesu zapojuje. My uvažujeme jen to, co už známe, co máme dokázáno, ohmatáno atd., avšak je spousta dějů, které jsou před námi skryté a proto i ta interpretace toho, co vidíme a myslíme si, že to tak funguje, je jen hrubá aproximace rality.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#60 16. 12. 2010 10:58

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Lu,
ano da se to tak velice zjednodusene shrnout.

Nicmene kazdym okamzikem mame moznost zmenit vzorce ktere jsme okoporovali (nechtene-ono se to deje samo bez vedomi si toho) . Neni nikde psano ze je to nemenna vec.My pokud si to skutecne prejeme a delame pro to neco,muzeme byt taci jaky sami sebe stvorime.  smile

Takze Lu,citis to intuitivne spravne,nebot s tim se DA delat. Samo Te to zaclo vyzyvat . smile

Není tady

#61 16. 12. 2010 16:18

Anna1
♥♥-----

napisu sem par kratkych uryvku z knihy Lazarev - Diagnostika karmy

Ve struktuře lidského pole existují stovky různých programů, utvářených činy, myšlenkami, emocemi nejen nás samotných, ale i našich příbuzných a blízkých. Východní filosofie k tomu poznamenává: "Lidé nejsou, jsou myšlenky." Programy mohou v poli nejen přežívat po desítky let, ale během této doby se dále posilují a přiživují se energií analogických přečinů dětí a vnuků svého autora - pokud samozřejmě nejsou blokovány přísnou etickou normou a směřováním k božskému principu.

Zřeknutí se nejvyšších citů velmi znetvořuje strukturu lidského pole a na fyzické úrovni se velmi často projevuje neléčitelnými chorobami. Nemoc může plnit různé funkce. První funkcí nemoci je varování, druhou pozastavení činnosti, která správnému vývoji člověka překáží, třetí odstranění mechanismů, které umožňují šířit negativní informace.

Základní dědičné informace se z rodičů na děti nepředávají jen geneticky, ale i prostřednictvím pole. Matka je v dimenzi pole s dítětem spojena neustále, protože její emoce na ně mají bezprostřední vliv. Pokud je důvodem negativních pocitů nenávist či roztržka s milovaným člověkem, pro dítě se to rovná katastrofě. Negativní struktura pole ženy předurčuje mnohá příští neštěstí jejích dětí. dítě již v prenatálním stavu aktivně reaguje na okolní svět a že na jeho psychický a fyzický stav má rozhodující vliv duchovnost a morálka matky. V pátém měsíci je člověk přímo spojen s Bohem a získává od něj své příští vlohy. Ve třetím a čtvrtém měsíci žena prochází četnými zkouškami, které se mohou projevit sterým způsobem, ale na jejich výsledku jsou povaha a život dítěte přímo závislé. Hlavní je, aby orientace na duchovní hodnoty byla vždy větší než cokoli jiného.

Osud a charakter příštího dítěte se formují v informačně energetickém poli rodičů již před jeho početím. V okamžiku, kdy je dítě počato, jeho charakter a osud již jsou na světě a určují jeho další vývoj, takže pokud se rodičů zmocní pochybnost, zda dítě vůbec chtějí a potřebují, dochází k útoku na tyto struktury, k jejich deformaci, a dokonce k částečnému zničení. Mimořádně nepříznivě struktury pole příštího dítěte ovlivňuje nesmlouvavé plánování jeho pohlaví, přílišné lpění některého z rodičů na tom, že to bude právě holčička, nebo chlapeček. Dokonce i prosté pochyby, zda dítě chceme, či ne, nemluvě o pokusech zbavit se ho, je aktem ničení jeho osudu, štěstí, zdraví, struktur kontaktů a sounáležitosti s jinými lidmi.

Není tady

#62 16. 12. 2010 17:07

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Zaujalo mě, že RK dokáží vařešit např. lupénku
Já nemůžu pochopit - u těch rodinných konstelací- s čím by se tam dalo pracovat, když nic nevím.... nic si nepamatuju. Ty informace, se kterými se bude pracovat přece musí dostat především ze mě? Ne?
Můžu sdělit ten svůj problém - např.ta lupénka, můžu se projevit vlastními reakcemi, jednáním...to ano. . A jak reagovala, co dělala.. ta genetická osa - to klient neví, ne? Nebo může výkladem zavádět, není-li přesný..Ne?

Vystačí si terapeut RK "JEN" s klientem samotným a jeho problémem? A pochopitelně s ochotou klienta to řešit. Co je k úspěšnému postupu potřeba "dodat"?

Anno  - Lazarev je hodně zajímavý. ..s mnohým popsaným  se ztotožnuju.

Není tady

#63 16. 12. 2010 19:06

Johana50
♥♥♥♥♥--

Wiki, rodinné konstelace pracují s klientem jaksi nepřímo.  Pro tuto terapii je naopak typické, že klient nebo pacient  je JEN pozorovatelem. Čím vnímavějším tím lépe, to je v jeho vlastním zájmu.
Ostatní účastníci zastupují jednotlivé potřebné osoby  v pacientově  rodině , trapeut v  případě RK funguje jako mediátor a koordinátor obdobně jako při regresní terapii, na stejném principu. Celá skupina se napojí na energii té rodiny a  drama se tím uvede do chodu jako  hra na divadle s herci v níž je terapeut něco jako nápověda.
Důležité je to hromadné napojení. Po zkončení je potřeba , aby všichni účastníci vystoupili ze svých "rolí". Pro všechny účastníky to může mít nepřímý  osobní účinek , protože jak jistě víš, nic se neděje náhodou, ani obsazení jednotlivých členů v rodině není náhodné.
Popsala jsem princip jak nejstručněji to šlo.
Jinak není nad vlastní zážitek, já měla velmi silný a emotivní , na poprvé jsem si taky nedokázala  do detailu představit , jak to funguje. V tomto případě je osobní zkušenost daleko silnější než všechna slova, kterými se to dá opsat.

Není tady

#64 16. 12. 2010 21:17

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

Anna1 napsal(a):

Ve struktuře lidského pole existují stovky různých programů, utvářených činy, myšlenkami, emocemi nejen nás samotných, ale i našich příbuzných a blízkých. Východní filosofie k tomu poznamenává: "Lidé nejsou, jsou myšlenky." Programy mohou v poli nejen přežívat po desítky let, ale během této doby se dále posilují a přiživují se energií analogických přečinů dětí a vnuků svého autora - pokud samozřejmě nejsou blokovány přísnou etickou normou a směřováním k božskému principu.

Zřeknutí se nejvyšších citů velmi znetvořuje strukturu lidského pole a na fyzické úrovni se velmi často projevuje neléčitelnými chorobami. Nemoc může plnit různé funkce. První funkcí nemoci je varování, druhou pozastavení činnosti, která správnému vývoji člověka překáží, třetí odstranění mechanismů, které umožňují šířit negativní informace.

Základní dědičné informace se z rodičů na děti nepředávají jen geneticky, ale i prostřednictvím pole. Matka je v dimenzi pole s dítětem spojena neustále, protože její emoce na ně mají bezprostřední vliv. Pokud je důvodem negativních pocitů nenávist či roztržka s milovaným člověkem, pro dítě se to rovná katastrofě. Negativní struktura pole ženy předurčuje mnohá příští neštěstí jejích dětí. dítě již v prenatálním stavu aktivně reaguje na okolní svět a že na jeho psychický a fyzický stav má rozhodující vliv duchovnost a morálka matky. V pátém měsíci je člověk přímo spojen s Bohem a získává od něj své příští vlohy. Ve třetím a čtvrtém měsíci žena prochází četnými zkouškami, které se mohou projevit sterým způsobem, ale na jejich výsledku jsou povaha a život dítěte přímo závislé. Hlavní je, aby orientace na duchovní hodnoty byla vždy větší než cokoli jiného.

Osud a charakter příštího dítěte se formují v informačně energetickém poli rodičů již před jeho početím. V okamžiku, kdy je dítě počato, jeho charakter a osud již jsou na světě a určují jeho další vývoj, takže pokud se rodičů zmocní pochybnost, zda dítě vůbec chtějí a potřebují, dochází k útoku na tyto struktury, k jejich deformaci, a dokonce k částečnému zničení. Mimořádně nepříznivě struktury pole příštího dítěte ovlivňuje nesmlouvavé plánování jeho pohlaví, přílišné lpění některého z rodičů na tom, že to bude právě holčička, nebo chlapeček. Dokonce i prosté pochyby, zda dítě chceme, či ne, nemluvě o pokusech zbavit se ho, je aktem ničení jeho osudu, štěstí, zdraví, struktur kontaktů a sounáležitosti s jinými lidmi.

Tak to jsem neměla číst kapitulation Nebo naopak měla...(?)
Každopádně i tobě díky za příspěvek, Anno storstark

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

Není tady

#65 16. 12. 2010 22:05

IŠTAR
♥♥♥♥---

Ano, plánování pohlaví a nedej bůh i slzy nad tím, že dítko není vysněná holčička/chlapeček, nýbrž opačné pohlaví dokáže vytvářet v miminku již hezké prográmky, které jim pěkně ničí život. Kdykoliv slyším další maminu, že teda oplakala to, že to nebude její vysněná holčička, ale kluk, tak mám chuť je vzít palicí po hlavě...... A bohužel takových mamin je víc než dost vissla. Než já přeprogramovala sama sebe, abych nedělala vysněného kluka, tak mi utekla půlka života, který jsem promarnila a netušila jsem, proč s těmi problémy nemohu pohnout. cool

Lúth, sice nevím, na co se chceš konkrétně zaměřit, ale další možnou cestou je, poptat se, jak to měla maminka, babička....... Hodně problémů se táhne po ženské linii. Ono přísloví jaká matka, taká Katka je dost pravdivé a už samo o sobě navádí, na co se zaměřit. Já touhle cestou také postupovala a pak bylo celkem jednoduché to odbloknout.

PS: vy jste to tu tak krásně shrnuly, že už stejně nemám ani co psát big_smilestorstark

Upravil(a) IŠTAR (16. 12. 2010 22:18)

Není tady

#66 16. 12. 2010 22:25

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Luthien - tak to je fakt doslova a do písmena zajímavý. A můžu nějak zachránit holce karmu? Protože jsem měla ubrečený těhotenství. Chtěla jsem jí , moc, ale byla jsem přecitlivělá.
Ištar - já nevím, nemyslím,že by mamka byla stejná jako babička. Ale mamka byla zase nechtěné dítě, tak proto je jiná než bab. A jestli já jsem jako máma - vzorec chování, někdo jo někdy ne

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#67 17. 12. 2010 11:31

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Johana50 napsal(a):

Wiki, rodinné konstelace pracují s klientem jaksi nepřímo.  Pro tuto terapii je naopak typické, že klient nebo pacient  je JEN pozorovatelem. Čím vnímavějším tím lépe, to je v jeho vlastním zájmu.
Ostatní účastníci zastupují jednotlivé potřebné osoby  v pacientově  rodině , trapeut v  případě RK funguje jako mediátor a koordinátor obdobně jako při regresní terapii, na stejném principu. Celá skupina se napojí na energii té rodiny a  drama se tím uvede do chodu jako  hra na divadle s herci v níž je terapeut něco jako nápověda.
Důležité je to hromadné napojení. Po zkončení je potřeba , aby všichni účastníci vystoupili ze svých "rolí". Pro všechny účastníky to může mít nepřímý  osobní účinek , protože jak jistě víš, nic se neděje náhodou, ani obsazení jednotlivých členů v rodině není náhodné.
Jinak není nad vlastní zážitek, já měla velmi silný a emotivní , na poprvé jsem si taky nedokázala  do detailu představit , jak to funguje. V tomto případě je osobní zkušenost daleko silnější než všechna slova, kterými se to dá opsat.

Aha...to pak jo. Budí to moji zvědavost hodně.
Ještě - přemýšlím jak může cizí člověk- lidé  "sehrát" a napojit se na moji rodinu, neznajíce ji,  když jim nebudu schopna poskytnout veškerou součinnost, ne ve smyslu zatvrzení se vůči RK, ale ve smyslu neznalosti. Popř. budu informovat, ale může je to zavést jinam...mohou se napojit jen na můj úhel pohledu. ..a ne na skutečnost.
Tuším, že to bude jinak, ale nedovedu si to představit a taky pochopím, že nikdi nebude ochoten mi tyto informace poskytnout...

Není tady

#68 17. 12. 2010 11:46

Johana50
♥♥♥♥♥--

Wiki napsal(a):

Ještě - přemýšlím jak může cizí člověk- lidé  "sehrát" a napojit se na moji rodinu, neznajíce ji,  když jim nebudu schopna poskytnout veškerou součinnost, ne ve smyslu zatvrzení se vůči RK, ale ve smyslu neznalosti. Popř. budu informovat, ale může je to zavést jinam...mohou se napojit jen na můj úhel pohledu. ..a ne na skutečnost.
Tuším, že to bude jinak, ale nedovedu si to představit a taky pochopím, že nikdi nebude ochoten mi tyto informace poskytnout...

No to právě vůbec není potřeba, nějakých konkrétních info předem... a ani tvoje součinnost,
protože  se jedná o napojení na CELÝ rodinný systém, nejen na tvou maličkost smile

O regresní terapii  víš jak funguje? Zkusila jsi to někdy?

Při regresní terapii taky  nepředáváš  terapeutovi ( mediátorovi) předem rozsáhlé konkrétní informace nebo vzpomínky a funguje to na principu napojení na energitecké ( paměťové) pole pacienta .... RK je stejný princip.
Terapeut RK je mimořádně senzitivní psycholog,  stejně jako je tomu u regresních terapeutů.
RK mimoto pracují se vzorci chování, které jsou jasně dané a psychologií definované a prozkoumané a opakují se v mnoha různorodých rodinách.

Není tady

#69 17. 12. 2010 11:55

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Lúthien napsal(a):

Anna1 napsal(a):

Lú, klídek. Silní jdinci i tohle přežijou, podívej třeba na mne big_smilebig_smilebig_smile
A takových nás tu je tummenuppwink
Nakonec nevybrali jsme si to/takové rodče/takové podmínky zrození jen tak náááhodu, žejo stoltpar

Není tady

#70 17. 12. 2010 11:59

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Wiki napsal(a):

Johana50 napsal(a):

Wiki,
to je především o napojení se na informační pole.
A tuhle schopnost máme všichni.
Nesnaž se to pobrat havou, protože ta je na to kráká stolt
Jsou prostě věci mezi nebem a zemí, které fungují bez ohledu, zda jim rozumíme nebo ne big_smile

Není tady

#71 17. 12. 2010 13:36

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pandorraa napsal(a):

Lúthien napsal(a):

Anna1 napsal(a):

Lú, klídek. Silní jdinci i tohle přežijou, podívej třeba na mne big_smilebig_smilebig_smile
A takových nás tu je tummenuppwink
Nakonec nevybrali jsme si to/takové rodče/takové podmínky zrození jen tak náááhodu, žejo stoltpar

Já vím dudlik Ale někdy si říkám, že si ty duše asi pořádně přihnuly, než na to vlítly big_smile

Není tady

#72 17. 12. 2010 15:55

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Johana50 napsal(a):

Wiki napsal(a):

No to právě vůbec není potřeba, nějakých konkrétních info předem... a ani tvoje součinnost,
protože  se jedná o napojení na CELÝ rodinný systém, nejen na tvou maličkost smile

O regresní terapii  víš jak funguje? Zkusila jsi to někdy?

Při regresní terapii taky  nepředáváš  terapeutovi ( mediátorovi) předem rozsáhlé konkrétní informace nebo vzpomínky a funguje to na principu napojení na energitecké ( paměťové) pole pacienta .... RK je stejný princip.
Terapeut RK je mimořádně senzitivní psycholog,  stejně jako je tomu u regresních terapeutů.
RK mimoto pracují se vzorci chování, které jsou jasně dané a psychologií definované a prozkoumané a opakují se v mnoha různorodých rodinách.

týý jóo, takže jim to nemůžu kazit svým absolutním zapomněním a tupostí. big_smile
Johano, děkuji za trpělivost s mou infovzdorností big_smile
Měla jsem vážnou obavu o terapeuta, pakliže bych mu příkladně já neposkytla potřebné a relevantní informace (o rodině, jejich náhledech, situacích), a tak bych zhatila celé jeho snažení a já vyšla z celého skupinového úsilí nedotčená...lol
Tak nějak jsem si to promítla bleskem v hlavě.
No dobře, je to jinak...hmm...vážně zajímavé. To se musí zažít. Ovšem šla bych tam v tuto chvíli jen ze zvědavosti, což tuším, že není dobře. roll
Náááhodou  vissla by se mohlo něco objevit, to je docela možné. je to pokušení...

Není tady

#73 17. 12. 2010 16:20

Johana50
♥♥♥♥♥--

Wiki, nemáš zač, já myslím, že tvoje infovzdornost je ještě naprosto v normě  lol

V případě, že se chceš zúčastnit , tak při RK máš výhodu , že můžeš být jen pozorovatelem a nestavět svou vlastní konstelaci, dokud nenadejde ten správný čas.
Přesto si můžeš spoustu osobních informací odnést i jako pozorovatel. Někdy je to i legrace k popukání, někdy drama a slzavé údolí..... ale v každém případě bych řekla , že tady platí: práce hrou smile Není třeba se ničeho obávat.

Není tady

#74 17. 12. 2010 20:09

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Lúthien napsal(a):

Já vím dudlik Ale někdy si říkám, že si ty duše asi pořádně přihnuly, než na to vlítly big_smile

lollollollollollolloltummenupp
Kdo ví.... často to tak vypadá lol

Není tady

#75 19. 12. 2010 12:14

IŠTAR
♥♥♥♥---

Dusička napsal(a):

Ištar - já nevím, nemyslím,že by mamka byla stejná jako babička. Ale mamka byla zase nechtěné dítě, tak proto je jiná než bab. A jestli já jsem jako máma - vzorec chování, někdo jo někdy ne

Dusi, tak jsem to ani nemyslela, že by byla dcera jako přes kopírák big_smile. Chtěla jsem jen upozornit, že některé problémy, které se u člověka vyskytují, se mohou tahnout po ženské linii z generace na generaci a pokud člověk má možnost a začne pídit po kořenech svých problémů, je to jedna z nitek, která se dá uchopit..... smile. Indicií je mnoho.....

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí