Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 15. 12. 2010 12:01

majkafa
Host

Re: Dědičnost z trochu jiného pohledu

Myslím, že je to, jak má někdo v podpisu:
Náhody neexistují. To jen Bůh chtěl zůstat inkognito.

#27 15. 12. 2010 12:04

majkafa
Host

mirka.. napsal(a):

mě prostě udivuje, že tohle není o názorech, ale o tom,že se tu řekne, vědci tohle neví, neví se jak to funguje. zajímalo by mě, kdyby se vám narodilo postižené dítě, nějak vážněji...dejme tomu, že by se narodil chlapeček s hemofilií (spontánní krvácení do kloubů,do orgánů...), šly byste s ním jako matky za dr, nebo byste se vykašlaly na vědu a nechaly ho zemřít?

Šla bych za dr a současně bych se zamýšlela z duchovního hlediska, proč. Co je v rodové linii, ...
Myslím, že tady nikdo nemluví o tom, že by ho nechal zemřít. Ale spíš o tom, co dál, aby to neměla další generace. A to je myslím záležitost duchovní.

#28 15. 12. 2010 12:26

Blossom
Host

Pandorraa napsal(a):

majkafa napsal(a):

Napadla mě při čtení příspěvků taková otázka.
Rodinné konstelace. Rodová linie. Dědičnost.
A co tehdy, když člověk netuší, že např. jeho otec není jeho biologickým otcem? Nebo matka biologickou matkou? Co když je adoptovaný a rodiče mu to nikdy neřekli? Co když matka neví, kdo je otcem dítěte, neboť se v době početí milovala s více muži?
Pak jsou přeciž konstelace úplně zcestné. Nebo rodinné konstelace neberou v potaz biologický původ, ale rodinu, ve které člověk vyrostl? Pak ale nelze stavět rodové linie.

Laicky se zeptám, pozná se v rodinné konstelaci, že člověk má ve skutečnosti jiné biologické rodiče, než jaké si myslel, že má?
Nakolik je rodinná konstelace pomáhající a směrodatná, jestliže se vyjde z nesprávných předpokladů, že má člověk biologické rodiče, o kterých si to myslí a skutečnost je jiná?

majko,
pozná se to nejen v rodinných konstalacích, ale i například ti to vytestuje kinezioložka, terapeut EFT, poznám to i já za pomoci metody RUŠ....
Při těchto metodách vycházejí na jevo věci, které patří mezi "rodinná tajemství" či "prokletí".... Zažila jsem to nejednou a otevřené hovory v rodině pak potvrzují, že to, co vyšlo najevo, je pravda stolt Jen se pak rodiče děsně divii, kde to to jejich dítko zjistilo, vyhrabalo stolt

Z výše uvedeného mám osobní zkušenost pouze s kineziologií, zato vícenásobnou: Byla jsem u 3 různých kinezioložek, ve 3 různých časových údobích.  Každá z nich mi "našla" jinou dobu mého údajného zablokování. Shodou okolností, vžy se s datováním mého "zablokování" trefily do roku, kdy jsem byla zrovna v naprosté pohodě.
Ta třetí z nich, když jsem jí říkala, že opravdu v jí nalezeném roce se u mě nic co by mohlo vyvolat zablokování nenašlo, vysloveně mě nutila, že tam muselo něco být, když ona to tak stanovila. Snažila se mě silou mocí narvat do její představy.

Čímž chci říct - metoda kineziologie může být (neříkám, že u každého vždy je) dokonce zcela zcestná, takže závěry těchto sezení neberte jako dogma.
Já ze své zkušenosti mám pocit, že princip této metody je, že oni vám vždycky nějaké zablokování "najdou", (i kdyby žádné nebylo), pak ho jako "odblokují" a vsugerují člověku, jak mu báječně pomohli.
Někomu tato metoda pomáhá (znám takové) a někomu zas vůbec. Nakonec- o zkušenostech s kineziologií je tu někde celé vlákno, skóre těch, co jim pomáhá atěch, co jim nepomáhá, bylo tak půl na půl. Zájemci nechť si to najdou.
Tím chci říct - nevěřte slepě tomu, co vám při těchto metodách "najdou".

#29 15. 12. 2010 12:42

Blossom
Host

Mimochodem, genetika je velmi složitá a těžká věda. Vím to ze své zkušenosti, mám z ní zkoušku na VŠ, a přesto jsem měla po roce studia pocit, že jsem jen do tohoto vědního oboru sotva nakoukla. Je nesmírně složitý a zajímavý.

Když to maximálně zestručním: Určité znaky se přenášejí v rodě s matematicky spočítatelnou pravděpodobností. A tato pravděpodobnost se pak dá ověřit praxí (např. - velmi zjednodušeno - když černý pes má šťeňata s bílou fenou, tak se dá dopředu spočítat, kolik procent  štěňat bude  bílých, kolik černých a kolik strakatých). A tyto zákonitosti jsou v genetice tak zmapované, že ty pravděpodobnosti genetikům pak v reálu vychází. 
Další věcí jsou mutace, a pak selekce, přírodní a nebo lidskou rukou udělaná=šlechtění.

Ale genetika je fakt strašně složitá. Rozebírání genetiky laiky mi přijde asi jako  když si chlapi v hospodě povídají a hodnotí teorii relativity...většinou o podstatě nevědí vůbec nic, ale o to víc "zasvěcených" názorů v té hospodě usyšíte... kapitulation

A mimochodem - zajímavé je, že se dědí dokonce i gesta, styl chůze apod. Četla jsem článek o Martině Navrátilové, která svého biologického otce v mládí neznala, (vychovával ji nevlastní otec),  prý se s biologickým  setkala až v dospělosti, a byla překvapená, že po něm zdědila právě různá gesta, která prostě nemohla odkoukat...

#30 15. 12. 2010 12:43

Johana50
♥♥♥♥♥--

Tak já v rámci  vyrovnanosti diskuze k těmto metodám musím uvést, že jak kineziologie tak rodinné kontelace   napomohly mojí dceři otevřít záležitosti, o kterých prokazatelně vím jen já, její matka, a nikdy jsem o nich s nikým jiným nemluvila.
Dcera na terapii vnímala, jak jsem je tehdy prožívala jen JÁ  a  proč se emoce  přenesly na ní. Byl jí tehdy  jeden rok a tudíž je pochopitelné, že si nemohla nic pamatovat, ani tomu rozumět, terapie podstoupila s odstupem 22 let od zmiňované události.
Tudíž pro mě existuje prokazatelný důkaz o funkčnosti metod  a s klidným svědomím je mohu doporučit všem hledajícím.

Upravil(a) Johana50 (15. 12. 2010 13:13)

Není tady

#31 15. 12. 2010 12:56

Johana50
♥♥♥♥♥--

Ale genetika je fakt strašně složitá. Rozebírání genetiky laiky mi přijde asi jako  když si chlapi v hospodě povídají a hodnotí teorii relativity...většinou o podstatě nevědí vůbec nic, ale o to víc "zasvěcených" názorů v té hospodě usyšíte... 

Bože můj,Blosoom, diskuse s tebou na duchovním jsou tak nepříjemné, že mi to občas hlava nebere.
Prosím tě, přečti si  výše uvedené  po sobě ještě jednou, až zas budeš tvrdit, že ty NIC, že do nikoho nerýpeš, diskutéry neshazuješ a mysliš to táááák dobře a hlavně KONSTRUKTIVNĚ. lol

Upravil(a) Johana50 (15. 12. 2010 13:10)

Není tady

#32 15. 12. 2010 12:57

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Já jsem taky díky konstelacím "vyčmuchala" něco, co bylo rodinným tajemstvím. A taky jsem tam odhalila jednu velkou lež, která v naší rodině byla a docela mi zamávala životem.
V tomhle ohledu nedám na konstelace dopustit.

Ještě pro Pandorru: jak poznáš přes RUŠku rodinná tajemství? O tomhle slyším poprvé a zajímá mě to. Přišla jsem do kontaktu s EFT a nikdy jsem na toto nenarazila.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#33 15. 12. 2010 12:59

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Ale genetika je fakt strašně složitá. Rozebírání genetiky laiky mi přijde asi jako  když si chlapi v hospodě povídají a hodnotí teorii relativity...většinou o podstatě nevědí vůbec nic, ale o to víc "zasvěcených" názorů v té hospodě usyšíte... kapitulation

Tak tak smile

Stejne tak je slozity Duchovni neprejeveny svet,to co presahuje lidsky rozum a logiku. smile

Povidat si o tom muzeme jako chlapy v hospode a rozebirat rozumem nepobratelne. big_smile 

A nebo rozhovor mezi vedcem a nejakym osvicenym Mistrem ,to musi byt taky sranda co? big_smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#34 15. 12. 2010 13:05

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Mimochodem, genetika je velmi složitá a těžká věda.

Faaaak jo Bloss ? va  big_smile

Není tady

#35 15. 12. 2010 13:08

Johana50
♥♥♥♥♥--

hirondel napsal(a):

Tak tak smile

Stejne tak je slozity Duchovni neprejeveny svet,to co presahuje lidsky rozum a logiku. smile

Povidat si o tom muzeme jako chlapy v hospode a rozebirat rozumem nepobratelne. big_smile 

A nebo rozhovor mezi vedcem a nejakym osvicenym Mistrem ,to musi byt taky sranda co? big_smile

godlike godlike

Není tady

#36 15. 12. 2010 13:24

Blossom
Host

Johana50 napsal(a):

Ale genetika je fakt strašně složitá. Rozebírání genetiky laiky mi přijde asi jako  když si chlapi v hospodě povídají a hodnotí teorii relativity...většinou o podstatě nevědí vůbec nic, ale o to víc "zasvěcených" názorů v té hospodě usyšíte... 

Bože můj,Blosoom, diskuse s tebou na duchovním jsou tak nepříjemné, že mi to občas hlava nebere.
Prosím tě, přečti si  výše uvedené  po sobě ještě jednou, až zas budeš tvrdit, že ty NIC, že do nikoho nerýpeš, diskutéry neshazuješ a mysliš to táááák dobře a hlavně KONSTRUKTIVNĚ. lol

Přečti si ty můj příspěvek ještě jednou. Vyjadřuje můj názor. Názory lidí se obvykle v diskusích píšou. stolt

A pokud jsou ti nějak mé názory a příspěvky nepříjemné - jak snadná rada: Vždyť je nemusíš ani číst, natož pak odpovídat! smile

#37 15. 12. 2010 13:28

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Ad 1. odstavec tvého příspěvku – Mirko,nikdo tady nezpochybňoval užitečnost vědy.  A otázka Lúthien směřovala mimo oblast vědy. A tak jí chce být i odpovídáno. Můj příspěvek nestál v opozici k tvému.  Ani tenhle nebude.
Ad genetika a 3. odstavec  –
formulace „buňky se rozhodnou“ je úsměvná. Informace, že buňky jsou řízeny svým jádrem je seriozní. Kde je mezi nimi rozdíl?

takhle – stalo se zvykem nahlížet na záležitost duchovního světa optikou vědy. Dá se pochopit, proč, jenže je čím dál zřetelnější, že tudy cesta nevede. Fyzika chtěla zkoumat telepatii, virgule, auru…..výsledky asi znáš. Jenže nejde o to, že jsou to nesmysly naprosté, jde o to, že fyzika je nezná. Nejsou předmětem fyziky tak, jak ji známe. Nespadají do spekter vědních oborů. Věda je zkoumání světa rozumem. A tam tyhle věci zkrátka nesedí. Zkoumat tyto fenomény nástroji vědy je podobné jako měřit napětí v el. síti krejčovským metrem. To ale neznamená, že krejčovský metr je špatný ani že napětí v síti je blbost. Dotaz Lúthien směřoval mimo oblast vědy, z jeho podstaty je přirozené, že se tady zmínila genetika, ale genetika jí odpověď, takovou, jakou ona očekává, nedá. Genetika zachází s jinými nástroji, než jsou ty, které Lúthien potřebuje k zodpovězení své otázky. Genetika jí odpoví, ale na jiné koleji. Snad si už rozumíme. Způsob argumentace, který jsi zvolila, patří do dřevních dob“ komunikace“ vědy s "pavědou".  To už je starý, nikam to nevedlo.  Spor zbytečně vyčerpával obě strany. Stejně tak tvoje otázka v závěru, která se trošku manipulátorsky  dotýká emocí. Jsem si ale jistá, že manipulace nebyla tvým záměrem,  že se jedná o automaticky převzaté argumentační niveau, folklór či jak to nazvat.  Vždyť výsledky vědy pro lidstvo užitečné jí nikdo neupírá.  Nemůže si ale nárokovat odpovědi na otázky, které jsou mimo její působnost.  Takže jak trefně poznamenáváš – nejsi matematik, já taky ne,  ani ty ani já nebudeme zpochybňovat matematiku tam, kde je mimo náš záběr. Budeme ale obě očekávat, že  nám matematika nebude komentovat míru zamilovanosti,  životní styl nebo recept na kynutý buchty.  Tady jsme na duchovním. Logika a školní znalosti tady nejsou povinné smile

Upravil(a) haiel (15. 12. 2010 13:35)

Není tady

#38 15. 12. 2010 13:33

Johana50
♥♥♥♥♥--

Blossom napsal(a):

Přečti si ty můj příspěvek ještě jednou. Vyjadřuje můj názor. Názory lidí se obvykle v diskusích píšou. stolt

A pokud jsou ti nějak mé názory a příspěvky nepříjemné - jak snadná rada: Vždyť je nemusíš ani číst, natož pak odpovídat! smile

To klidně můžu,(ostatně tak ako doposud wink  ) , ale myslím, že mám občas taky co říct k tématu, zvláště na duchovním a zvláště  pokud někdo žádá (už v názvu vlákna!!) o JINÝ pohled než je ten vědecký nebo pragmatický  a tvoje dehonestující  časté vstupy mě většinou odradí. Možná to může být i ke škodě ostatních diskutujících, co já vím. wink
A taky tuším, že njesem sama, kdo se  tak cítí. A to už přičítám  k celkové škodě úrovně zdejší duchovní diskuze obecně.

Upravil(a) Johana50 (15. 12. 2010 13:51)

Není tady

#39 15. 12. 2010 13:34

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Bloss to ze je to Tvuj nazor to snad neni ani treba rikat,to tady vi podle mne kazdy.  smile

Není tady

#40 15. 12. 2010 13:36

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

haiel napsal(a):

Logika a školní znalosti tady nejsou povinné smile

To je krasne receny. tummenupp

Není tady

#41 15. 12. 2010 13:42

Johana50
♥♥♥♥♥--

Jojo, Haiel to perfektně shrnula.

Není tady

#42 15. 12. 2010 13:46

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Bloss, věříš, že existují ve vesmíru věci, na které si sáhnout nemůžeš, které ochutnat nemůžeš, které nevidíš a neslyšíš, přesto existují?

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#43 15. 12. 2010 13:58

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

MOc vám všem děkuju za příspěvky, zatím jsem je ale nestihla všechny přečíst hjarta
Johano, moc krásně jsi popsala to, co jsem měla na mysli. A pak Pan, Haiel...
Zamýšlím se právě nad tím, proč se ty atomy nebo molekuly nebo co rozhodnou seskupit do nějaké vrozené vady nebo vlastnosti, co se pak tváří jako dědičné. Genetici vědí, jak to v tom těle je, ty procesy mají zmáknuté. Ale kde je příčina?
A právě podle toho, co jste tu napsaly a sama si myslím, tak se s tím sděděným dá něco dělat. Hlavně s těmi vlastnostmi.
Když třeba dítě sdědí po matce lupénku...matka to bere jako problém na celý život, ale dítě se může z lupénky vyléčit, i když to sdědilo. Je to možné? Lékaři asi spíš řeknou, že ne. Ale když se jde hlouběji než do těch molekul, jde to?
Přeju si pochopit vztah mezi reinkarnacemi a dědičností..., ale trošku se v tom zatím motám rodna

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#44 15. 12. 2010 14:04

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Lúthien napsal(a):

.....ale dítě se může z lupénky vyléčit, i když to sdědilo. Je to možné?

Ano,muze. Ja o tom v zadnem pripade nepochybuju. smile (no +to co jsem uz psala,jestli to ctes teda.  smile )

Není tady

#45 15. 12. 2010 14:18

Johana50
♥♥♥♥♥--

ale dítě se může z lupénky vyléčit, i když to sdědilo. Je to možné?¨

Podle mého názoru nic není nemožné, ale některá postižení nás mají naučit i jiným věcem. Třeba vytrvalosti, trpělivosti nebo sebepřijetí v nedokonalosti nebo třeba doživotní hledání alternativ je tou cestou... wink
Zvláště, když některé iluze jsou tak hluboko zažrané jako dogma. Jak pomalu, třeba přes několik dlouhých životů ze zažíraly pod kůži, tak dlouho se mohou i odstraňovat. Proto jsou lidi často zkalmaní , když si myslí: HA, teď jsem na to při terapii přišel!!! rozklíčoval to... a ono se NIC nestalo... výsledek NULa, žádné mávnutí kouzelného proutku se nekonalo.
Lú, lidské životy, zkoušky  a učební lekce jsu tak rozmanité, že žádný   příklad není stejný.

Upravil(a) Johana50 (15. 12. 2010 14:20)

Není tady

#46 15. 12. 2010 14:23

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

jde o to,jak moc jde zrovna u lupénky prokázat,že je čistě dědičná. nevím,jestli existuje nějaký test, myslím,že o dědičnosti to sou jen dohady. pokud tam ta dědičnost hraje menší roli,řekla bych že jo.

Není tady

#47 15. 12. 2010 14:30

Johana50
♥♥♥♥♥--

Tak ,Mirko, jestli budeš dělat nějaký vědecký  výzkumný test dědičnosti lupénky , tak se hlásím dobrovolně.
A přihlašuji též bratra, maminku, babičku a prababičku.... dál nevím lol tam už je moje paměť krátká... lol

Není tady

#48 15. 12. 2010 14:59

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Johana50 napsal(a):

Podle mého názoru nic není nemožné, ale některá postižení nás mají naučit i jiným věcem. Třeba vytrvalosti, trpělivosti nebo sebepřijetí v nedokonalosti nebo třeba doživotní hledání alternativ je tou cestou... wink
Zvláště, když některé iluze jsou tak hluboko zažrané jako dogma. Jak pomalu, třeba přes několik dlouhých životů ze zažíraly pod kůži, tak dlouho se mohou i odstraňovat. Proto jsou lidi často zkalmaní , když si myslí: HA, teď jsem na to při terapii přišel!!! rozklíčoval to... a ono se NIC nestalo... výsledek NULa, žádné mávnutí kouzelného proutku se nekonalo.
Lú, lidské životy, zkoušky  a učební lekce jsu tak rozmanité, že žádný   příklad není stejný.

Johano,
ja samozrejme nemam osobni zkusenost s lupenkou a zaujala me ta veta kde pises ze jsou lide zklamani ,kdyz si mysli ze na to pri terapii prisli.

Neni to tedy tim, ze si pouze mysli ze na to prisli ale ve skutecnosti tu pricinu vlastne neobjevili? Je stale pod vrstvou jine vrstvy jak bych tak rekla. Tedy rafinovaneji skryta a proto tak nesnadno nalezitelna.
Proto se nic nestalo a vysledek nula.

Ja osobne si nemyslim ze nas nektera postizeni maji naucit i jinym vecem (to je podle mne pouze pohled toho ktereho cloveka) ,ale pri odhalovani ipriciny ktera je tak dobre skryta se vytvrvalost,trpelivost a hledani totiz samo nabizi ,je to jako doprovod.

Nevim jestli jsem se dokazala vyjadrit jasne jak to myslim nebo vidim. smile

Souhlasim ze zadny priklad neni stejny. smile   A vsechno je mozne,jde jen o to zda to clovek dokaze ci ne, ted a tady. smile

Není tady

#49 15. 12. 2010 15:00

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

taurus napsal(a):

Ještě pro Pandorru: jak poznáš přes RUŠku rodinná tajemství? O tomhle slyším poprvé a zajímá mě to. Přišla jsem do kontaktu s EFT a nikdy jsem na toto nenarazila.

Metoda pracuje s nejhlubšími buněčnými strukturami. Není vyjimečné, že se dostaneme nejen do hluboké minulosti nebo že zafunguje stejně jako konstalace či jiné "čáry máry", od toho jsem taky čarodějka, že? wink
Vždycky záleží na tom, co od terapie klient čeká a co je ochoten udělat proto, aby se vyléčil. Jak moc je sám k sobě upřímný či neupřimný..... pokud je zadubený, je vždycky v pohodě, klame sám sebe, tak své staré vzorce prostě musí žít dál.... A tak to je stolt
Blbý na tom je jen to, že to mnohdy draze zaplatí někdo jiný.........nejčastěji jeho Přátelská duše.

Upravil(a) Pandorraa (15. 12. 2010 15:10)

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#50 15. 12. 2010 15:03

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

hirondel napsal(a):

Blossom napsal(a):

Tak tak smile

tummenuppbig_smilebig_smilegodlike
Jo, jo, přesně tak stolt
Je ten svět ale barevný, že?
Nu a když ty barvy někdo nevidí, tak se nedá prostě svítit stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí