Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#101 26. 4. 2011 19:43

Lvice
♥♥♥♥♥--
Místo: Vesmír

Re: Osud 2.

Já teda nevím jak je to s prvním, druhým pohledem potažmo dojmem, ale vnímám to tak, že každý kolem sebe máme jakési informační pole. No a když ta pole o sebe křísnou, tak je to jasný, jak v pozitivním, tak negativním slova smyslu.

Pravda je ofšem v mém případě taková, že ten, kdo mi byl od prvního okamžiku nesympatický, tak i když jsem mu dala šanci, abychom se poznali blíže, ta nesympatie se stejně časem prohloubila a ne bezdůvodně..... A naopak. Kdepák, intuice se holt nedá vokecat. wink

Člověk musí mít vždycky cíl, ale nemusí se vždycky trefit.

Není tady

#102 26. 4. 2011 20:36

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Lvice napsal(a):

Pravda je ofšem v mém případě taková, že ten, kdo mi byl od prvního okamžiku nesympatický, tak i když jsem mu dala šanci, abychom se poznali blíže, ta nesympatie se stejně časem prohloubila a ne bezdůvodně..... A naopak. Kdepák, intuice se holt nedá vokecat. wink

Jo jo lvíčku. A já jsem ta vyjímka, která potvrzuje pravidlo, že jo lollollollolpussapar

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#103 26. 4. 2011 20:45

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

haiel napsal(a):

Aha, takže Druhý a První pohled je něco jinýho než první a druhý dojem, o kterých tady bylo nakousnuto? A k tomu je zapotřebí čeho? CITU? Citu? Intuice, rozumu, svítilny...? smile
No....možná bude dobrý, když bude trošku sjednoceno....ale zasejc né moc. Aby zvostalo i trošku toho opozičního bůčku gloria

Taktak stoltlol
Jenom pojmy chceme jednotit, ne řípu, neboj.
Jo a to máte z toho, že jste takoví veliký draci dumbom to bylo furt "na velikosti záleží, velkýho nesežerou..." nesežerou - ale pak je sám o hladu cool

Hm...první pohled - dobrý, to by asi bylo poměrně srozumitelný, co jsem tím myslela?
To by potom Toiniččin Pohled byl ale až třetí....to je chaos, to je chaos! lol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#104 26. 4. 2011 20:48

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

A kolik mᚠohňů v horoskopu, Lvíčku? wink Krom slunce tvého jediného milého? Oheň synchronizuje s intuicí, totiž smile

Není tady

#105 26. 4. 2011 21:07

Lvice
♥♥♥♥♥--

Pan, ty jedna moje nejmilejší, kdepak vyjímka tongue. Páč věř mi, že kdybys zůstala taková, jakou jsem tě potkala poprvé, a já taky, tak se pozabíjíme navzájem a budu tě příšerně nesnášet lol. Nojo, jénže von málokdo na sobě maká tak jako ty, takže s čistým svědomím můžu říci, ne, ty už nejsi ta, na kterou moje intuice zareagovala wink. No ale neberte mě moc vážně, shlédla jsem během dvou dnů všechny tři díly x-mena, hemží se to tam mutanty, telepatií, teleportací a nadpřirozenými schopnostmi a jsem z toho ouplně zblblá lol.

Tý jo Lupi, z hlavy nevím, ale co si tak vzpomínám, tak Salvova slova zněla, že mám skoro všechno v Raku a Lvu - samý emoce grater.

Není tady

#106 26. 4. 2011 21:09

majkafa
Host

A to jéje, já mám ohňů. lol
Ale ty Váhy v descendentu, to je nadělení. Už mám vybranou snad patnáctou kuchyni a furt váhám, co když... dumbom
Beran s ascoušem v beranu a descoušem ve vahách, to je šílený.
Kurňa, musím nechat ty váhy vyvá(ži)hat, nemůžu to lámat přes koleno. dumbom
To je Osud, šmarjá. dumbom
Ještě že dělám rekonstrukci po částech a každou si vyváhám zvl᚝. Kdybych se měla rozhodnout najednou sakumprásk o celém bytě, to by mě asi kleplo. dumbom

Pardon, jen takové povzdechnutí v mé nelehké rozváhané situaci. big_smile

#107 26. 4. 2011 21:25

Lvice
♥♥♥♥♥--

Já se moc omlouvám, že to tu plevelím, Lupi já jsem poněkud křupan, co se týče astrologie, mám koukat na jednotlivé planety nebo na domy? Moc se v tom  nevyznám..... Tak co se týče pozice planet, tak tam mám lefy 4, co se týče domů, tak jednoho v 8. Akorát tedy nevím, jak to mám chápat, jakože čím více lvů, tak silnější intuice nebo naopak nebo jak big_smile?

Není tady

#108 26. 4. 2011 21:58

Zdeněk5
♥------

Ahoj, když vám to nebude vadit, budu vám všem také tykat.
Dušičko, tvoje snaha najít pro sebe radu pomocí karet ve mně vyvolala vzpomínku, když údajně kdysi dávno věštkyně předpověděla králi, že zničí velkou říši. Protože ten král nenáviděl sousední zemi, tak na ní se svým vojskem zaútočil. Byl však poražen a do zkázy přivedl vlastní zemi. Proto se význam karet nechá vyložit různě. Kdyby ti vyšlo, že tě čeká velká zmněna v životě, mohlo by to být i vzájemné sblížení u vás doma. Měli byste se vzájemně respektovat. Není to totéž, jako hledat kompromisy. Také lze i jedním slovem ublížit tak, že to druhý cítí jako křivdu a stáhne se do ústraní, ale srdíčkem na to můžete oba přijít, kde je chyba. Slovem lze i člověku vzít chu do života.
Ahoj

Není tady

#109 26. 4. 2011 22:11

Lvice
♥♥♥♥♥--

Zdeňku, já vidím v kartách cenného rádce a pomocníka. Ale pravdou je, že si je vykládám sama a pracuji s nimi už pár let. Leckdy mi pomohli se vyvarovat pár bolestných zkušeností (ovšem za podmínky, že jsem projevila krapánek pokory, což já tuze nerada big_smile), leckdy vnesly světlo do mě nejasné záležitosti, leckdy nakopli správným směrem.

Záleží na tom, jakému kartáři se dostaneš do rukou. A navíc nezapomínat, karty ukáží směr, ale zodpovědnost za nás nepřevezmou. To my se rozhodujeme, kam se vydáme wink.

Není tady

#110 26. 4. 2011 23:23

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Lvice napsal(a):

jak to mám chápat, jakože čím více lvů, tak silnější intuice nebo naopak nebo jak big_smile?

Domy vynech smile
Čím více ohňů.
Oheň=intuice
Voda=cítění
Země=vnímání
Vzduch=myšlení.
Základní čtyři funkce. Hezky to synchronizuje...
To je ovšem šedivá  teorie, kdežto žití strom se věšinou zelená lol já například mám tzv. Velkej trigon - což znamená obsazený všechny tři ohně planetama, spojenýma navíc přesnou pozicí do trojúhelníku. Teoreticky bych měla být intuitivní génius a koukni na mně cool
ovšem v čem to naopak sedí je to,  že vnímání a cítění mám jako malej dement (skoro žádný vody, ani země) lol
Pardon za offtopic rodna
Ovšem můžu se obloukem vrátit k tématu: pokud je někdo založený prakticky ( má vyvinuté vnímání) dejme tomu, těžko bude na první pohled, by sebebezmyšlenkovitější, odhadovat přesně.Budou ho zavádět vůně, tvary, zvuky - jak o tom mluvila Daph. Musí to udělat prostě jinak. Nemám moc tuchu jak (viz má vnímací demence) ale nejspíš si poradí, žejo cool

Není tady

#111 27. 4. 2011 1:33

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

haiel napsal(a):

Bohužel hlavním omylem už je samotné přebývání ducha ve smrtelném těle. Došlo prý k tomu chybou

Haiel, ten omyl spočívá v tom, že tělo je smrtelné, nebo že v něm ten duch "nemá co dělat"?

Není tady

#112 27. 4. 2011 1:48

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Hm...první pohled - dobrý, to by asi bylo poměrně srozumitelný, co jsem tím myslela?
To by potom Toiniččin Pohled byl ale až třetí....to je chaos, to je chaos! lol

To by vlastně asi byl třetí, to je pravda.
Takže První pohled - letmý dotek intuice jako mávnutí motýlího křídla.
První myšlenky - následné vyhodnocení rozumem, zkušenostmi, ověření Prvního pohledu.

Není tady

#113 27. 4. 2011 22:08

Zdeněk5
♥------

To, co píši je můj názor a moje prožitky a nejsem neomylný.
Ahoj
Projevem ducha je CIT a ten se nemůže mýlit, souvisí to se smyslem života. Z pozice rozumu se může jednání podle citu zdát hloupostí, ale časem zjistíme, že jsme se rozhodli správně. Pomocí citu můžeme zkoumat známého i cizího člověka, nezáleží jak je daleko od nás. Já se to teprve učím. Rozum je nutný  pro život zde na zemi. Cit přes malý mozek působí na velký mozek a měl by být nadřazen nad rozumem. Snažím se odpovídat na jednotlivé příspěvky tak, jak jdou po sobě i tím, zda jsem schopen něco sdělit. Podle zákona Stejnorodosti, se do dítěte v těle budoucí matky vtělí takový duch, který je stejný, nebo podobný, jako jsou rodiče. Každé zvíře má svoji duši. Zvíře nemá svobodnou vůli jako člověk, ale každé zvíře má bytůstku, která jej doprovází a radí, co má dělat, tato bytůstka se vyvíjí, učí se. Lupino asi si tu všichni tykáte a já to přehlédl, tak vám budu také tykat. Cit si prožívám, hřeje mne to uprostřed hrudi, nebo příjemně šimrá a to teplo se mi rozlévá do celého těla. I emoci z mozku lze prožívat, ale to musím na tu myšlenku, která ji živí myslet, je to mnohem slabší a jakmile na to přestanu myslet okamžitě to přestane. Intuice je také projevem citu. Cit vám třeba poradí, že máte někomu pomoci, ale příště vám cit poradí, že dotyčného člověka máte ponechat, a si pomůže sám. I toto je pomoc. Lidé se mění, většinou k horšímu, pokud vám byl někdo příjemný a náhle cítíte změnu, věřte té změně. Není žádný omyl, že duch člověka přebývá zde na zemi v těle, které časem podlehne zkáze, souvisí to se smyslem života.zde na zemi. Ještě se vrátím k prvnímu dojmu, uvedl jsem to jako příklad, je to jak blesk z čistého nebe, ještě než-li si stačíte něco uvědomit, nebo ještě než-li vás stačí napadnout nějaká myšlenka, tak vás varuje CIT před někým, nebo něčím. Pak už do toho zasahuje rozum a hodnotí situaci.

Není tady

#114 27. 4. 2011 22:37

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Podle zákona Stejnorodosti, se do dítěte v těle budoucí matky vtělí takový duch, který je stejný, nebo podobný, jako jsou rodiče.
No jo, ale jak podobný nebo stejný, vždyt sourozenci mohou být každý jiný (ale je pravda,že v něčem stejní)
Vzpomněla jsem si na jeden prvotní zážitek.
Když jsem byla před 8měsíci na pohovoru kvůli práci, paní (dnes moje šéfová) mi na první dojem byla povědomá,jak kdybych se s ní už setkala. Hned od první chvilky mi přišlo,že vím,že tu práci dostanu. A dostala. stolt

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#115 27. 4. 2011 23:48

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Ještě něco k tomu prvnímu setkání. Cit nebo aura ?
kopíruju z jedních stránek
Příklad:
Někdo je vám představen, nikdy v životě jste ho neviděli a přes to vás tento člověk něčím přitahuje a je vám od prvého pohledu milý.

Aura také obsahuje různé barevné paprsky, které vyzařují z těla a aurou pronikají. Možná odsud pramení lidová rčení „zelený závistí“ či „rudý hněvem“. Tato vlnění se objevují a mizí a nejsou trvalou součástí aury. Nikdo nezůstává po celé týdny „rudý hněvem“.
Přesto mohou negativní myšlenky a emoce auru změnit natrvalo. V takovém případě barvy aury ztemní, stávají se odpuzujícími a to mohou dokonce vyzařovat daleko do svého okolí. To je schopen citlivý člověk zaznamenat i bez vidění aury.

Příklad:
Někdo je vám představen, nikdy před tím jste ho neviděli a přesto vás na tomto člověku něco odpuzuje.

Není tady

#116 27. 4. 2011 23:55

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Zdenku, ale já tomu nerozumím
Dala jsem si do wikipdie slovo duch a tělo
cituji:
Na rozdíl od hmotného, jednotlivého a pomíjivého těla znamená duch tu druhou, trvalou a neproměnnou stránku člověka, jeho rozum, který má tělu vládnout. Duch znamená schopnost poznávat, rozlišovat a jednat s ohledem na vzdálenější budoucnost.
takže chápu to - že duch je rozum,který má tělu vládnout?

Není tady

#117 28. 4. 2011 7:49

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Zdeněk5 napsal(a):

Intuice je také projevem citu.

Mám pocit, že se to nijak nevyjasňuje, spíš ještě trošku zamotává.
Intuice a duchovní síla je projevem čelní čakry, takzvaného třetího oka, ne?  A cit...čakry srdeční, kde jde o vztahy a lásku, soucit, trpělivost. Mně systém čaker, jejich harmonie a správné proudění energie v těle pomáhá pochopit celistvost osobnosti, i když to neznám nijak do hloubky. Takže bych neřekla, že by člověku měl vládnout cit, nebo rozum, ale měly by být v souladu a spolupracovat ve svých rolích na naší vyvážené osobnosti.
Dostat svou osobnost do rovnovážného, harmonického stavu a odstranit všechny blokace bývá většinou celoživotní úkol, a často ho nestihneme. smile

Není tady

#118 28. 4. 2011 13:02

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

dusička napsal(a):

Zdenku, ale já tomu nerozumím
Dala jsem si do wikipdie slovo duch a tělo
cituji:
Na rozdíl od hmotného, jednotlivého a pomíjivého těla znamená duch tu druhou, trvalou a neproměnnou stránku člověka, jeho rozum, který má tělu vládnout. Duch znamená schopnost poznávat, rozlišovat a jednat s ohledem na vzdálenější budoucnost.
takže chápu to - že duch je rozum,který má tělu vládnout?

v první řadě bych takové věci nehledala ve Wikipedii. To je jako hledat skutečného Boha v Bibli...wink

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#119 28. 4. 2011 16:42

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Luthien - já vím,
já jsem totiž hledala,protože jsem sama sobě nedokázala jednou větou popsat, co je duch člověka.
Představovala jsem si ducha - jako že za mnou někdo stojí , jako stín a je neviditelný, přitom je cítit,že tam je, takový závan,nevím jak to popsat.

Není tady

#120 29. 4. 2011 0:46

Zdeněk5
♥------

Dušičko, ducha má každý ve svém těle, ve svém duchovním srdci, které je uprostřed hrudi. Duchovní srdce má stejný tvar, jako má perníkové srdce, které koupíte na pouti, ale je mnohem větší, ale není to sval, to je zase jiné srdce.  Duch je to nejhlavnější, co tvoří člověka, tělo je obal, nebo schránka, není důležité, jak to nazveme. A pak je tu rozum, který člověk potřebuje, ten vytváří mozek. ale rozum nemá vládnout nad citem. Citem se projevuje pouze duch.

Není tady

#121 29. 4. 2011 6:16

majkafa
Host

Zdeňnku, ty "perníkové srdce" lol říká ti něco Solar plexus? tongue

#122 29. 4. 2011 8:09

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Zdeňku, můžeš nám prosím napsal, z jakých pramenů či kořenů vychází tvoje přesvědčení?

Připadá mi totiž, že píšeš pořád totéž, jako nějakou definici, a do našeho pokusu o vyjasňování  se moc zapojovat nechceš. Mám pocit, že hlubšímu vysvětlení téhle tvé definice se tak trošku vyhýbáš, a tak to dělá dojem, že jako existuje třeba Pythagorovu větu nebo Archimedův zákon, je .....Zdeňkův zákon: Cit je projev ducha a má vládnout rozumu...a basta. smile Já to nemyslím nijak zle, jen zkus svoje tvrzení nějak rozvést, prosím. Třeba si jen nerozumíme, chápeš?

Upravil(a) Daphné (29. 4. 2011 8:18)

Není tady

#123 29. 4. 2011 11:06

Lvice
♥♥♥♥♥--

Zdeňku a jak jsi přišel na to, že má tvar perníkového srdce va? A taky kde je uloženo va? A co třetí oko?

Není tady

#124 29. 4. 2011 11:21

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Lvice napsal(a):

Zdeňku a jak jsi přišel na to, že má tvar perníkového srdce va? A taky kde je uloženo va? A co třetí oko?

jo tak to mě ráno když jsem četla, napadla stejná otázka, jak to Zdeněk ví stolt

Není tady

#125 29. 4. 2011 21:18

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Daphné napsal(a):

haiel napsal(a):

Bohužel hlavním omylem už je samotné přebývání ducha ve smrtelném těle. Došlo prý k tomu chybou

Haiel, ten omyl spočívá v tom, že tělo je smrtelné, nebo že v něm ten duch "nemá co dělat"?

Že v něm nemá co dělat. Vždy v něm neumí vůbec být.  A na zemi se taky neumí chovat. Měl by se zdekovat.

Např. takové Toničky, ty se neumí sjednotit ani na prvním, natož na druhým nebo třetím pohledu. Takovej je tady nepořádek. cool

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí