27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Já teda nevím jak je to s prvním, druhým pohledem potamo dojmem, ale vnímám to tak, e kadý kolem sebe máme jakési informační pole. No a kdy ta pole o sebe křísnou, tak je to jasný, jak v pozitivním, tak negativním slova smyslu.
Pravda je ofem v mém případě taková, e ten, kdo mi byl od prvního okamiku nesympatický, tak i kdy jsem mu dala anci, abychom se poznali blíe, ta nesympatie se stejně časem prohloubila a ne bezdůvodně..... A naopak. Kdepák, intuice se holt nedá vokecat.
Není tady
Lvice napsal(a):
Pravda je ofem v mém případě taková, e ten, kdo mi byl od prvního okamiku nesympatický, tak i kdy jsem mu dala anci, abychom se poznali blíe, ta nesympatie se stejně časem prohloubila a ne bezdůvodně..... A naopak. Kdepák, intuice se holt nedá vokecat.
Jo jo lvíčku. A já jsem ta vyjímka, která potvrzuje pravidlo, e jo
Není tady
haiel napsal(a):
Aha, take Druhý a První pohled je něco jinýho ne první a druhý dojem, o kterých tady bylo nakousnuto? A k tomu je zapotřebí čeho? CITU? Citu? Intuice, rozumu, svítilny...?
No....moná bude dobrý, kdy bude troku sjednoceno....ale zasejc né moc. Aby zvostalo i troku toho opozičního bůčku
Taktak
Jenom pojmy chceme jednotit, ne řípu, neboj.
Jo a to máte z toho, e jste takoví veliký draci to bylo furt "na velikosti záleí, velkýho neseerou..." neseerou - ale pak je sám o hladu
Hm...první pohled - dobrý, to by asi bylo poměrně srozumitelný, co jsem tím myslela?
To by potom Toiniččin Pohled byl ale a třetí....to je chaos, to je chaos!
Není tady
A kolik má ohňů v horoskopu, Lvíčku? Krom slunce tvého jediného milého? Oheň synchronizuje s intuicí, toti
Není tady
Pan, ty jedna moje nejmilejí, kdepak vyjímka . Páč věř mi, e kdybys zůstala taková, jakou jsem tě potkala poprvé, a já taky, tak se pozabíjíme navzájem a budu tě příerně nesnáet
. Nojo, jéne von málokdo na sobě maká tak jako ty, take s čistým svědomím můu říci, ne, ty u nejsi ta, na kterou moje intuice zareagovala
. No ale neberte mě moc váně, shlédla jsem během dvou dnů vechny tři díly x-mena, hemí se to tam mutanty, telepatií, teleportací a nadpřirozenými schopnostmi a jsem z toho ouplně zblblá
.
Tý jo Lupi, z hlavy nevím, ale co si tak vzpomínám, tak Salvova slova zněla, e mám skoro vechno v Raku a Lvu - samý emoce .
Není tady
A to jéje, já mám ohňů.
Ale ty Váhy v descendentu, to je nadělení. U mám vybranou snad patnáctou kuchyni a furt váhám, co kdy...
Beran s ascouem v beranu a descouem ve vahách, to je ílený.
Kurňa, musím nechat ty váhy vyvá(i)hat, nemůu to lámat přes koleno.
To je Osud, marjá.
Jetě e dělám rekonstrukci po částech a kadou si vyváhám zvlá. Kdybych se měla rozhodnout najednou sakumprásk o celém bytě, to by mě asi kleplo.
Pardon, jen takové povzdechnutí v mé nelehké rozváhané situaci.
Já se moc omlouvám, e to tu plevelím, Lupi já jsem poněkud křupan, co se týče astrologie, mám koukat na jednotlivé planety nebo na domy? Moc se v tom nevyznám..... Tak co se týče pozice planet, tak tam mám lefy 4, co se týče domů, tak jednoho v 8. Akorát tedy nevím, jak to mám chápat, jakoe čím více lvů, tak silnějí intuice nebo naopak nebo jak ?
Není tady
Ahoj, kdy vám to nebude vadit, budu vám vem také tykat.
Duičko, tvoje snaha najít pro sebe radu pomocí karet ve mně vyvolala vzpomínku, kdy údajně kdysi dávno větkyně předpověděla králi, e zničí velkou říi. Protoe ten král nenáviděl sousední zemi, tak na ní se svým vojskem zaútočil. Byl vak poraen a do zkázy přivedl vlastní zemi. Proto se význam karet nechá vyloit různě. Kdyby ti vylo, e tě čeká velká zmněna v ivotě, mohlo by to být i vzájemné sblíení u vás doma. Měli byste se vzájemně respektovat. Není to toté, jako hledat kompromisy. Také lze i jedním slovem ublíit tak, e to druhý cítí jako křivdu a stáhne se do ústraní, ale srdíčkem na to můete oba přijít, kde je chyba. Slovem lze i člověku vzít chu do ivota.
Ahoj
Není tady
Zdeňku, já vidím v kartách cenného rádce a pomocníka. Ale pravdou je, e si je vykládám sama a pracuji s nimi u pár let. Leckdy mi pomohli se vyvarovat pár bolestných zkueností (ovem za podmínky, e jsem projevila krapánek pokory, co já tuze nerada ), leckdy vnesly světlo do mě nejasné záleitosti, leckdy nakopli správným směrem.
Záleí na tom, jakému kartáři se dostane do rukou. A navíc nezapomínat, karty ukáí směr, ale zodpovědnost za nás nepřevezmou. To my se rozhodujeme, kam se vydáme .
Není tady
Lvice napsal(a):
jak to mám chápat, jakoe čím více lvů, tak silnějí intuice nebo naopak nebo jak
?
Domy vynech
Čím více ohňů.
Oheň=intuice
Voda=cítění
Země=vnímání
Vzduch=mylení.
Základní čtyři funkce. Hezky to synchronizuje...
To je ovem edivá teorie, kdeto ití strom se věinou zelená já například mám tzv. Velkej trigon - co znamená obsazený vechny tři ohně planetama, spojenýma navíc přesnou pozicí do trojúhelníku. Teoreticky bych měla být intuitivní génius a koukni na mně
ovem v čem to naopak sedí je to, e vnímání a cítění mám jako malej dement (skoro ádný vody, ani země)
Pardon za
Ovem můu se obloukem vrátit k tématu: pokud je někdo zaloený prakticky ( má vyvinuté vnímání) dejme tomu, těko bude na první pohled, by sebebezmylenkovitějí, odhadovat přesně.Budou ho zavádět vůně, tvary, zvuky - jak o tom mluvila Daph. Musí to udělat prostě jinak. Nemám moc tuchu jak (viz má vnímací demence) ale nejspí si poradí, ejo
Není tady
haiel napsal(a):
Bohuel hlavním omylem u je samotné přebývání ducha ve smrtelném těle. Dolo prý k tomu chybou
Haiel, ten omyl spočívá v tom, e tělo je smrtelné, nebo e v něm ten duch "nemá co dělat"?
Není tady
lupina montana napsal(a):
Hm...první pohled - dobrý, to by asi bylo poměrně srozumitelný, co jsem tím myslela?
To by potom Toiniččin Pohled byl ale a třetí....to je chaos, to je chaos!
To by vlastně asi byl třetí, to je pravda.
Take První pohled - letmý dotek intuice jako mávnutí motýlího křídla.
První mylenky - následné vyhodnocení rozumem, zkuenostmi, ověření Prvního pohledu.
Není tady
To, co píi je můj názor a moje proitky a nejsem neomylný.
Ahoj
Projevem ducha je CIT a ten se nemůe mýlit, souvisí to se smyslem ivota. Z pozice rozumu se můe jednání podle citu zdát hloupostí, ale časem zjistíme, e jsme se rozhodli správně. Pomocí citu můeme zkoumat známého i cizího člověka, nezáleí jak je daleko od nás. Já se to teprve učím. Rozum je nutný pro ivot zde na zemi. Cit přes malý mozek působí na velký mozek a měl by být nadřazen nad rozumem. Snaím se odpovídat na jednotlivé příspěvky tak, jak jdou po sobě i tím, zda jsem schopen něco sdělit. Podle zákona Stejnorodosti, se do dítěte v těle budoucí matky vtělí takový duch, který je stejný, nebo podobný, jako jsou rodiče. Kadé zvíře má svoji dui. Zvíře nemá svobodnou vůli jako člověk, ale kadé zvíře má bytůstku, která jej doprovází a radí, co má dělat, tato bytůstka se vyvíjí, učí se. Lupino asi si tu vichni tykáte a já to přehlédl, tak vám budu také tykat. Cit si proívám, hřeje mne to uprostřed hrudi, nebo příjemně imrá a to teplo se mi rozlévá do celého těla. I emoci z mozku lze proívat, ale to musím na tu mylenku, která ji iví myslet, je to mnohem slabí a jakmile na to přestanu myslet okamitě to přestane. Intuice je také projevem citu. Cit vám třeba poradí, e máte někomu pomoci, ale přítě vám cit poradí, e dotyčného člověka máte ponechat, a si pomůe sám. I toto je pomoc. Lidé se mění, větinou k horímu, pokud vám byl někdo příjemný a náhle cítíte změnu, věřte té změně. Není ádný omyl, e duch člověka přebývá zde na zemi v těle, které časem podlehne zkáze, souvisí to se smyslem ivota.zde na zemi. Jetě se vrátím k prvnímu dojmu, uvedl jsem to jako příklad, je to jak blesk z čistého nebe, jetě ne-li si stačíte něco uvědomit, nebo jetě ne-li vás stačí napadnout nějaká mylenka, tak vás varuje CIT před někým, nebo něčím. Pak u do toho zasahuje rozum a hodnotí situaci.
Není tady
Podle zákona Stejnorodosti, se do dítěte v těle budoucí matky vtělí takový duch, který je stejný, nebo podobný, jako jsou rodiče.
No jo, ale jak podobný nebo stejný, vdyt sourozenci mohou být kadý jiný (ale je pravda,e v něčem stejní)
Vzpomněla jsem si na jeden prvotní záitek.
Kdy jsem byla před 8měsíci na pohovoru kvůli práci, paní (dnes moje éfová) mi na první dojem byla povědomá,jak kdybych se s ní u setkala. Hned od první chvilky mi přilo,e vím,e tu práci dostanu. A dostala.
Není tady
Jetě něco k tomu prvnímu setkání. Cit nebo aura ?
kopíruju z jedních stránek
Příklad:
Někdo je vám představen, nikdy v ivotě jste ho neviděli a přes to vás tento člověk něčím přitahuje a je vám od prvého pohledu milý.
Aura také obsahuje různé barevné paprsky, které vyzařují z těla a aurou pronikají. Moná odsud pramení lidová rčení zelený závistí či rudý hněvem. Tato vlnění se objevují a mizí a nejsou trvalou součástí aury. Nikdo nezůstává po celé týdny rudý hněvem.
Přesto mohou negativní mylenky a emoce auru změnit natrvalo. V takovém případě barvy aury ztemní, stávají se odpuzujícími a to mohou dokonce vyzařovat daleko do svého okolí. To je schopen citlivý člověk zaznamenat i bez vidění aury.
Příklad:
Někdo je vám představen, nikdy před tím jste ho neviděli a přesto vás na tomto člověku něco odpuzuje.
Není tady
Zdenku, ale já tomu nerozumím
Dala jsem si do wikipdie slovo duch a tělo
cituji:
Na rozdíl od hmotného, jednotlivého a pomíjivého těla znamená duch tu druhou, trvalou a neproměnnou stránku člověka, jeho rozum, který má tělu vládnout. Duch znamená schopnost poznávat, rozliovat a jednat s ohledem na vzdálenějí budoucnost.
take chápu to - e duch je rozum,který má tělu vládnout?
Není tady
Zdeněk5 napsal(a):
Intuice je také projevem citu.
Mám pocit, e se to nijak nevyjasňuje, spí jetě troku zamotává.
Intuice a duchovní síla je projevem čelní čakry, takzvaného třetího oka, ne? A cit...čakry srdeční, kde jde o vztahy a lásku, soucit, trpělivost. Mně systém čaker, jejich harmonie a správné proudění energie v těle pomáhá pochopit celistvost osobnosti, i kdy to neznám nijak do hloubky. Take bych neřekla, e by člověku měl vládnout cit, nebo rozum, ale měly by být v souladu a spolupracovat ve svých rolích na naí vyváené osobnosti.
Dostat svou osobnost do rovnováného, harmonického stavu a odstranit vechny blokace bývá větinou celoivotní úkol, a často ho nestihneme.
Není tady
dusička napsal(a):
Zdenku, ale já tomu nerozumím
Dala jsem si do wikipdie slovo duch a tělo
cituji:
Na rozdíl od hmotného, jednotlivého a pomíjivého těla znamená duch tu druhou, trvalou a neproměnnou stránku člověka, jeho rozum, který má tělu vládnout. Duch znamená schopnost poznávat, rozliovat a jednat s ohledem na vzdálenějí budoucnost.
take chápu to - e duch je rozum,který má tělu vládnout?
v první řadě bych takové věci nehledala ve Wikipedii. To je jako hledat skutečného Boha v Bibli...
Není tady
Luthien - já vím,
já jsem toti hledala,protoe jsem sama sobě nedokázala jednou větou popsat, co je duch člověka.
Představovala jsem si ducha - jako e za mnou někdo stojí , jako stín a je neviditelný, přitom je cítit,e tam je, takový závan,nevím jak to popsat.
Není tady
Duičko, ducha má kadý ve svém těle, ve svém duchovním srdci, které je uprostřed hrudi. Duchovní srdce má stejný tvar, jako má perníkové srdce, které koupíte na pouti, ale je mnohem větí, ale není to sval, to je zase jiné srdce. Duch je to nejhlavnějí, co tvoří člověka, tělo je obal, nebo schránka, není důleité, jak to nazveme. A pak je tu rozum, který člověk potřebuje, ten vytváří mozek. ale rozum nemá vládnout nad citem. Citem se projevuje pouze duch.
Není tady
Zdeňnku, ty "perníkové srdce" říká ti něco Solar plexus?
Zdeňku, můe nám prosím napsal, z jakých pramenů či kořenů vychází tvoje přesvědčení?
Připadá mi toti, e píe pořád toté, jako nějakou definici, a do naeho pokusu o vyjasňování se moc zapojovat nechce. Mám pocit, e hlubímu vysvětlení téhle tvé definice se tak troku vyhýbá, a tak to dělá dojem, e jako existuje třeba Pythagorovu větu nebo Archimedův zákon, je .....Zdeňkův zákon: Cit je projev ducha a má vládnout rozumu...a basta. Já to nemyslím nijak zle, jen zkus svoje tvrzení nějak rozvést, prosím. Třeba si jen nerozumíme, chápe?
Upravil(a) Daphné (29. 4. 2011 8:18)
Není tady
Zdeňku a jak jsi přiel na to, e má tvar perníkového srdce ? A taky kde je uloeno
? A co třetí oko?
Není tady
Lvice napsal(a):
Zdeňku a jak jsi přiel na to, e má tvar perníkového srdce
? A taky kde je uloeno
? A co třetí oko?
jo tak to mě ráno kdy jsem četla, napadla stejná otázka, jak to Zdeněk ví
Není tady
Daphné napsal(a):
haiel napsal(a):
Bohuel hlavním omylem u je samotné přebývání ducha ve smrtelném těle. Dolo prý k tomu chybou
Haiel, ten omyl spočívá v tom, e tělo je smrtelné, nebo e v něm ten duch "nemá co dělat"?
e v něm nemá co dělat. Vdy v něm neumí vůbec být. A na zemi se taky neumí chovat. Měl by se zdekovat.
Např. takové Toničky, ty se neumí sjednotit ani na prvním, nato na druhým nebo třetím pohledu. Takovej je tady nepořádek.
Není tady