27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Teď otázka: můe se CIT (projev ducha) mýlit?
A co Druhý pohled a Druhé mylenky (kdy u jsme si tak pěkně osvětlili První pohled a První mylenky)? Co kdy říkají, ve spolupráci, něco jiného, skrytějího?
Zdeňku, pouívání rozumu přece neznamená utlačování ducha. Je dobrý k tomu, abychom se v tom bohatém duchovním ivotě neztratili, jako jakási kotva....a chce nebo ne, prostě ijeme v materiálním světě, máme hmotné tělo, hmotné potřeby a rozum jsme nejspí nedostali zbytečně.
Není tady
Kdy vezmu praktický případ ze ivota mého.
Cit mi říká, e mi manel není lhostejný, kdy se neřídím emocemi, beru ho jako člověka, je to ok. Kdy nemyslím na to,e je někde s kamarády, udělám si svou pohodičku, přijde a je ve ok.
Kdy přemýlím, vychází mi, e se musím rozvést, protoe nechci ít od výplatě k výplatě, e nechci vechno zajistovat já. Chci pro sebe urvat něco lepího.
Odejít-neodejít - zkouela jsem,nevylo to. Bála jsem se odejít do podnájmu 1+1 s třemi dětmi. Proč jsem zůstala? Zázemí, zahrada, děti - pokojík.
Jak jsem psala, jak na kolotoči. KDy se cítím happy, je ve happy i ití s manelem, kdy jsem smutná a chtěla bych,aby bylo po mém, aby se nám věnoval, tak po mém není .KDy se smířím se situací a nepřemýlím o ní (co mi dá práci a učím se to) věnuju se sama sobě, dá se říct, e mě nic nerozhází.
Není tady
Dusi, ale tohle není partnerský ivot, tohle není vztah.
Pokud ti to takto vyhovuje a jsi spokojená, proč ne.
Ale vztah to není. To je ití dvou lidí vedle sebe.
Otázkou je, jaký vzorec předává svým dětem do ivota. Jestli tento nevztah bude pro ně představou toho, e takhle to má být.
Opakuje vzorec en ve tvé rodině. A jestli chce něco změnit, měla bys teď. Ne to předá své dceři. Jestli ne, předá to dalí generaci.
Majkafo - proč to není partnerský ivot?
Jak má vypadat partnerský ivot?
Já vím, musím se spoléhat sama na sebe. To jo. Ale kdybych byla sama v jedna jedna, taky bych se musela spoléhat sama na sebe.
Takhle kdy jsme doma, pokecáme o dětech, o víkendu jsme makali na zahradě, kdy jsem chtěla,aby mi pomohl naučit řídit, naučil, to si myslím,e nás sblíilo, ty hodiny v autě, kdy já seděla za volantem, vyjeli jsme někam, dali kafe ,pokecali.
Nikdo jsem mu neříkali starosti s dětma, a to je patně. Měl by být zapojený do domácnosti.
Kdy jsem se odtáhla, otočila zády, bylo to jetě horí. Byl na mě zlý, poznámky na mou adresu.
Kdy jsem vyrovnaná, odpovídám s humorem - najednou vechno jde líp.
Kdy jsem před rokem u nemohla, necítila jsem v něm ádnou podporu, to,e nemohl najít práci - starosti zapíjel, nechal mě v tom plácat. Já si nala přítele , cítila jsem se tak sama.
Ale pro mě to stejně nemělo účinek. Musela jsem se změnit sama.
Není tady
dusi, má teď tvůj manel práci, kde mu zaměstnavatel řádně platí zdravotní a sociální pojitění? Na důchod? Můe se zdát, e je to daleko. Ale není. Nebo má stále "jen" "brigádu"?
Ty jsi dle mého úplně jinde, v jiném světě, ne on. Jestli začne studovat V, jak píe, bude totálně jinde. Já si myslím, e jeho ničí, e na tebe nestačí, e na tebe nedosáhne, e jsi od něj tak vzdálená. A on se s tím neumí v sobě vyrovnat. A tak pije. S kamarády je si blízký, jsou tam, kde on.
Není to ničí "vina". Ale je to patně. To není rovnocenný partnerský vztah. Kdy jeden vzhlíí k nečemu, na co nedosáhne. Protoe neví, jak by to mohl udělat.
A pak jsou neastní oba.
Málem jsem do takového vztahu la. Díkybohu mi někdo - Bůh? Podvědomí?... nevím kdo - otevřel oči, sice zvlátním způsobem, doteď jsem z něj překvapená - ale otevřel. Byli bychom oba neastní. Má iluze byla, e by to lo. Ale teď vím, e můeme být akorát přáteli, jestli něco.
Mé manelství bylo taky nerovnoprávným vztahem. Kvůli mně. Dělala jsem ze sebe chudinku, která je vděčná svému mui, e si ji vzal, protoe kdo by ji chtěl? A tak jsem byla pořád chudinka a můj mu u po tolika letech neměl sílu mě něustále "zachraňovat". Ale na druhé straně jsem ádná chudinka nebyla, taková podivná schizofrenní postavička.
Něco jako - submisivní je ve skutečnosti ten dominantní.
A to je patně. To není partnerský vztah.
Píu ti to proto, e si v tom třeba něco najde. Ale nevím, jestli, kdy ty se k tvému mui přiblíí, kdy on k tobě nemůe, jestli tak bude astná. Kdy bude někým jiným, ne kým doopravdy jsi.
Majkafo - někdy mi přijde, e se mu dokáu přiblíit, e máme stejný názory, stejný humor, ale jen někdy - a to jen kdy já jsem iniciátorkom, já neívm, jak bych to řekla, kdy já jsem ta aktivní
To samé v oblasti sexu. PRo mě je manel ten nejlepí mu v posteli, uíváme si, myslí na mě, záleí mu na mně. Jene. Sex máme jednou za půl roku. A proč? Protoe se čeká na mě, a si o něj řeknu, a naznačím,e chci já. Nedodváí se mě svádět. Přitom jsem nikdy neodmítla. Jo vlastně odmítla - kdy přijde z piva.
A takto je to se vím.Cítím se jako já,e to dokáu zachránit. Ale přitom se nesmím nervovat, a věřit,přemýlet,jestli to splní nebo nesplí. ít si svůj ivot vnitřní a spoléhat se sama na sebe.
Má brigádu - dělaj klempířinu,jezděj i o víkendu. Ale ... Jeho snem je ted dělat v Německá. V květnu u nebude potřeba povolení, je nahláený na pracáku v SRN, jezdí na trh práce a u se rýsuje práce na stálo za hranicemi.Jene já jsem v tomhle dost skeptická, a nevěřím,protoe dokud se o tom jenom kecá.
Chci se rozvést ,aby případné budoucí dluhy nebyli moje, David je ve druháku, za dva roky u bude venku (snad neprolítne ) kdy budu ivit dvě děti, je tojiné ne tři.
Moc moc Ti rozumím, jak píe s tou chudinkou.
Já navenek dělám mě přijde silnou enskou, statečnou, vdyt i doma mě učili, musí být statečná, vude jsou starosti, lituje se, a přitom kdy mám slabou chvilku, potřebuju být na chvilku malá holka, kterou chlap obejme kolem ramen.
Není tady
No jsem se vykecala a zjistila jsem,e jste mě zmátli, co je u mě rozum a co je cit - musím o tom přemýlet
Není tady
haiel napsal(a):
lupina montana napsal(a):
nene! To prosím nebyla diplomacie! Ani troků!
a) to neokecá, my u tě známe
b) a proč brečí? Kdy s někým nesouhlasím, tak ho přece rovnou zakousnu, ne?
Bóe, to úroveň todlencto...
Kamarádky nezakusuji - pouze v naprosto nezbytných případech! A to nebyl tento
Není tady
Já si myslím, e jeho ničí, e na tebe nestačí, e na tebe nedosáhne, e jsi od něj tak vzdálená. A on se s tím neumí v sobě vyrovnat. A tak pije. S kamarády je si blízký, jsou tam, kde on.
Nejspí jádro pudla.
Můj mu to chtěl dohnat prachama. Ale nikdy by to nepřiznal. Bo je chlap...
A já mu chudákovi k tomu stavu nejspí dost pomohla - na začátku vztahu mi pomáhal. Já se stáhla a on mohl být rytíř na bílým koni. Ale protoe jsem to staený milý zvířátko a tak nebyla, tak najednou měl místo koátka doma tygříka a já místo rytíře zbrojnoe v zácviku... Mě to nevadilo, to je ivot... ale jemu jo. I to, e já nejsem kočička.... ale nejvíc - e on není rytíř.
Ty jsi Duí s muem začínala jako samoivitelka, on ti pomáhal, byl pro tebe oporou... měl svý koátko.
Omlouvám se za plevelení duchovní diskuse... ale mě to úplně pratilo do očí.
Není tady
Pro Zdeňka:
Ano, já vím, e zvířata mají dui!
Dokonce si myslím, e jsem to jasně řekla.
Avak jak je vechno ve vývoji, pro formování due platí zajisté toté a due zvířat volně ijících je totem, due kolektivní. Měla bych o tom maličo vědět, jedna taková mě provází od narození.
Due zvířat ijících s lidmi se lidským působením mění a zdá se, e se jejich vývoj urychluje.
ZDÁ se.....Zdenku, myslím, e nikdo tyhle věci dneska neví s jistotou - respektive ano, ale jen ze své valstní zkuenosti.
Nejsou jetě úplně stvořeny... jestli to chcete takhle.....
Fajn a kdy u jsem si tedy začli nenadále vykat, prosím, můete mi nějak jasně a srozumitelně sdělit, jak přesně poznáme, co je to, co vy nazýváme Citem? Jak ho identifikujeme?
Prosím, ádný kecy na způsob "kadý to musí rozeznat, kdo nerozezná, není na výi".
Chci definici - alespoň vai soukromou. Takovou dokáe kadý. Myslím tím popsat, co a jak se mu jeví v jeho představách.
Není tady
Jo Javeno -
A ted třeba kdy jsem chtěla aby mi pomohl dostat se do řízení - byl rád, e od něho něco potřebuju doma mi kreslil křiovatky, dělal mi testy .
Cítila jsem,e třeba v tomto potřebuju pomoc. Ale taky cítím, e chci být normální enská, a ne ulápnutá kočička,která bude si říkat o pomoc. (která je někdy i nevyslyena) protoe musím být trpělivá a musím počkat jene zaplacení sloenek nejde počkat.
Já se taky omlouvám za a e jsem sem vlezla s mýma problémama. Ale Zdeněk oivil Osud2
Není tady
A jetě jednou pro Zdeňka:
To, co vy popisujete, s těmi lidmi v místnosti, zaívám občas taky.
A někdy ne.
A někdo to zaívá jinak - úplně.
Zajímejte se o lidi, jací jsou doopravdy - zjistíte, jak moc různí
To, co vy vidíte jako působek ducha, já vidím, jako záblesk intuice - řekněte mi důvod, proč by to tak být nemělo?
Jung vytvořil tu poměrně dobře sedící představu o čtyřech funkcích mozku - a kdy s lidmi zjistíte, e je na ní hodně pravdy ( i kdy tohle slovo nerada pouívám)
To, co já nazývám duchem, je evidentně něco jiného, ne co nazýváte duchem vy - proto jsem na začátku mluvila o zmatení pojmů a potřebě jejich vyjasnění.
Mně osobně to nevadí: vím, e jsou to věci ve zrodu, v pohybu, e je zapotřebí je neuspěchat a poloit jim dobrý základ.....
Není tady
dusička napsal(a):
kdy jsem smutná a chtěla bych,aby bylo po mém, aby se nám věnoval, tak po mém není .KDy se smířím se situací a nepřemýlím o ní (co mi dá práci a učím se to) věnuju se sama sobě, dá se říct, e mě nic nerozhází.
A má to! Čili? Dělej vechno pro to,, aby tě nic nerozházelo
bez ohledu na to, jakou v tom manel hraje roli a jestli vůbec.
Tohle je výhradně tvůj boj, tvoje hra, tvoje cesta......
Ten smutek....ó jé, ten zná dobře skoro kadá enská.
Ale to je jen dědictví tisíců let podřízenosti - nic víc. Zbav se ho, jak nejrychleji a nejdůkladněji umí - je zapotřebí jej zhodit na smetitě dějin
Není tady
Dui,
napi mi mail, SZ mi nejde odeslat.
Teď mne napadlo: případně klikni na můj web. Je tam vypsaná kola na 13. -15.5. Je to komorní akce a rády tě tam uvidíme.
Mně se při vstupu do místnosti patně nedělá. Moná jsem moc tupá na to, abych něco vůbec vnímala. Moná jsem se u oprostila od posuzování a odsuzování (rozum), take spí ne lekce dotyčných, vnímám jejich due(cit). Koneckonců ani ty lekce nevnímám zle, protoe je to jak to je a vechno je ku prospěchu kadého, kdo z toho dovede vytěit diamanty a nehrabe se v hluině a marastu, ve kterých ty diamanty leí.
Kdo ví? Prostě jsem v pohodě, jen si vímám, nevztahuju na sebe Neberu si něco, co není moje. Nevidím důvod, proč někomu dovolit, aby mi zkazil by jen jednu jedinou minutu. A pokud se to někomu povede, je to MŮJ problém, ne jeho
Upravil(a) Pandorraa (26. 4. 2011 19:22)
Není tady
dusička napsal(a):
Jo Javeno -
A ted třeba kdy jsem chtěla aby mi pomohl dostat se do řízení - byl rád, e od něho něco potřebujudoma mi kreslil křiovatky, dělal mi testy .
Cítila jsem,e třeba v tomto potřebuju pomoc. Ale taky cítím, e chci být normální enská, a ne ulápnutá kočička,která bude si říkat o pomoc. (která je někdy i nevyslyena) protoe musím být trpělivá a musím počkatjene zaplacení sloenek nejde počkat.
Já se taky omlouvám zaa e jsem sem vlezla s mýma problémama. Ale Zdeněk oivil Osud2
Jene dusi, dokud se tvůj mu nezmění a bude chtít být mu nablízku, bude asi muset být "ulápnutá kočička", co si říká o pomoc.
Vůbec mě nenapadá, co s tím. Jak se má ty změnit, aby se změnil on.
Já jsem se s oním muem musela taky rozejít, protoe u nechci být ta, co se přizpůsobí, aby na mě on dosáhl. Já u jsem sama sebou.
Ale ty jsi v jiné situaci, 3 děti... Prostě jste kadý jinde.
Můj milý je enatý. Je éf obchodního, cílevědomý, ambiciozní a jeho paní má základní vzdělání. V zamilovanosti to nebylo vidět. Po letech jsou od sebe vzdáleni a nemají si co říct. A on zůstává kvůli synovi, aby ho viděl kadý den. On se k ní "neskloní", zničilo by ho to. A ona na něj nedosáhne.
Tím nechci nikoho vyvyovat ani sniovat, ale kadý je prostě jinde. Jen nevím, jak to lépe popsat.
Upravil(a) majkafa (26. 4. 2011 12:41)
Pandoro - díky, napíu Ti do SZ
Majkafo - ono to není o vzdělanosti, jestli základní, nebo vysokokolské.
Je to spí o tom - o bystrosti, o přeskakování mylenek, o mylenkových pochodech. Přijde mi, e já jsem rychlá, on pomalý
Vidím to i na svých dětech. Kadý jiný.
Lupi - přesně jak píe, ten pocit smutku,beznaděje, někdy mě to přepadne samo od sebe, někdy ne, někdy mě nic nerozhází, někdy kraviny. Je to můj problém, manel s tím nemá nic společného.
Není tady
Ano, dusi, souhlas. Není to prvotně o vzdělání. Protoe někdo třeba nemohl nebo nechtěl z různých důvodů studovat. Ale i vzdělání pak něco napovídá.
Je to o inteligenci, moudrosti, jednoduchosti, sloitosti,... nevím, jak to napsat srozumitelněji.
Není to o tom, e někdo by byl z tohoto důvodu "horí" nebo "lepí". Ale o tom, e kdy jsou partneři kadý úplně někde jinde, časem se to můe projevit negativně. Tvůj manel je úplně jinde, ne ty. Moná, kdybys, přesto, e to bude bolet, dala anci jemu i sobě, abyste mohli potkat partnera, který je přiblině stejný,... On ti ji asi nedá, on moná ani neví, co ho trápí.
A ty jemu zřejmě taky ne, vzhledem k okolnostem, k tvému strachu z budoucna...
Moná časem. Moná ho to poloí. A moná potká tu, co k němu patří a přestane i trávit čas v hospodě. A ty potká toho, ke kterému patří zase ty, rovnocenného partnera.
Upravil(a) majkafa (26. 4. 2011 13:21)
Daphné napsal(a):
Teď otázka: můe se CIT (projev ducha) mýlit?A co Druhý pohled a Druhé mylenky (kdy u jsme si tak pěkně osvětlili První pohled a První mylenky)? Co kdy říkají, ve spolupráci, něco jiného, skrytějího?
Zdeňku, pouívání rozumu přece neznamená utlačování ducha. Je dobrý k tomu, abychom se v tom bohatém duchovním ivotě neztratili, jako jakási kotva....a chce nebo ne, prostě ijeme v materiálním světě, máme hmotné tělo, hmotné potřeby a rozum jsme nejspí nedostali zbytečně.
Jestli se projev ducha můe mýlit? To záleí nejspí od toho, nakolik by byl duch ovlivněn silami tohoto světa. A taky, co je to ten omyl. Bohuel hlavním omylem u je samotné přebývání ducha ve smrtelném těle. Dolo prý k tomu chybou - jakýmsi prvotním hříchem. Jestli byl lidský duch zmýlen v samotném počátku, pak se otázka po správnosti naslouchání Citu - Intuici, posouvá trochu jinam Anebo - vede nás hlas toho Citu zpět k naemu Domovu? Větina duchozpytců věří, e ano. Pak se tedy ten hlas nemýlí a je nejspí, hned vedle svědomí, tou nejcitlivějí čivou, kterou máme k dispozici. Mýlit se pak můe rozum - v interpretaci.
Druhý pohled a druhé mylenky? Ty u patří spí tomu rozumu a zkuenostem a náhledům, řekla bych, e ukazují právě to, co je víc zjevné a co taky můe časem podléhat změně. Má spí informační hodnotu. Ten druhý pohled u je pod vlivem pozemského času, on nic skrytého neukáe, jen se jím začíná ta série informací.
Není tady
lupina montana napsal(a):
...........
Kamarádky nezakusuji - pouze v naprosto nezbytných případech!A to nebyl tento
Je vidět, e vy vlci ijete v úrodných krajích. Můete si vybírat, co si dáte k jídlu. Draci jsou na tom tak blbě, hlavně po zimě, e erou oponenty bez výběru. A kdy je jich málo, podsunou protinázor kamarádovi, aby ho mohli zakousnout. Hlad a bída dělá z draků lidi.
Není tady
Druhý pohled a Druhé mylenky, to byla naráka na jednu Pratchettovu kníku o jisté Toničce (protoe vím, e Lupína Pratchetta čte ). V tomhle smyslu byly Druhý pohled a mylenky spí pod povrch, do dalí roviny, kam První pohled nevidí.
Doufám, e tu dojde k poloení základů sjednocení pojmů jako lidský duch, cit a intuice. Zdá se mi, e ty se, Haiel, přiklání k tomu, e cit a intuice jedno jsou. Já u se do toho radi nebudu plést a počkám si, co diskuse přinese.
Není tady
Daphné - základů sjednocení? A co budeme dělat, a budeme sjednocení?
Není tady
Aha, take Druhý a První pohled je něco jinýho ne první a druhý dojem, o kterých tady bylo nakousnuto? A k tomu je zapotřebí čeho? CITU? Citu? Intuice, rozumu, svítilny...?
No....moná bude dobrý, kdy bude troku sjednoceno....ale zasejc né moc. Aby zvostalo i troku toho opozičního bůčku
Není tady
Zdeněk5 napsal(a):
Pro Lupinu
Zvířata mají dui a je jedno, jest-li íjí volně v přírodě, nebo v domásnostech. Já osobně zastávám názor, e zvířata nepatří do klecí, od toho je příroda. Zvíře není věc. Odpovídám dál na vá příspěvek. To, co je nejdůleitějí na člověku, je duch a ten se projevuje CITEM. Projevem mozku je rozum, ale rozum dokáe vytvářet kromě mylenek i emoce a ty lze zaměnit za CIT. Člověk, který nenechá svého ducha utlačit rozumem, můe proívat bohatý duchovní ivot. Materiální svět je proti tomu jen slabým odleskem.
Zdeńku, toto objasnění mi sedí..přestoe to není pro mě.. .
Jen tam mám jeden otazník. Kam má zařazenu intuici? Má ji totonou s citem a nebo zahrnutou pod chlívkem "cit!? (pak bych se ztotonila úplně)
Není tady
haiel napsal(a):
Daphné - základů sjednocení?
A co budeme dělat, a budeme sjednocení?
Najdeme jiný téma ke sjednocování ....ale moná ke sjednocení nedojde.
Není tady
haiel napsal(a):
Aha, take Druhý a První pohled je něco jinýho ne první a druhý dojem, o kterých tady bylo nakousnuto? A k tomu je zapotřebí čeho? CITU? Citu? Intuice, rozumu, svítilny...?
Nejlíp si to přečíst, kníku Svobodnej národ. Doporučuju.
Není tady