Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#76 26. 4. 2011 6:53

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Re: Osud 2.

Teď otázka: může se CIT (projev ducha) mýlit?
A co Druhý pohled a Druhé myšlenky (když už jsme si tak pěkně osvětlili První pohled a První myšlenky)? Co když říkají, ve spolupráci, něco jiného, skrytějšího? smile

Zdeňku, používání rozumu přece neznamená utlačování ducha. Je dobrý k tomu, abychom se v tom bohatém duchovním životě neztratili, jako jakási kotva....a chceš nebo ne, prostě žijeme v materiálním světě, máme hmotné tělo, hmotné potřeby a rozum jsme nejspíš nedostali zbytečně.

Není tady

#77 26. 4. 2011 6:59

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Když vezmu praktický případ ze života mého.
Cit mi říká, že mi manžel není lhostejný, když se neřídím emocemi, beru ho jako člověka, je to ok. Když nemyslím na to,že je někde s kamarády, udělám si svou pohodičku, přijde a je vše ok.
Když přemýšlím, vychází mi, že se musím rozvést, protože nechci žít od výplatě k výplatě, že nechci všechno zajistovat já. Chci pro sebe urvat něco lepšího.
Odejít-neodejít - zkoušela jsem,nevyšlo to. Bála jsem se odejít do podnájmu 1+1 s třemi dětmi. Proč jsem zůstala? Zázemí, zahrada, děti - pokojík.
Jak jsem psala, jak na kolotoči. KDyž se cítím happy, je vše happy i žití s manželem, když jsem smutná a chtěla bych,aby bylo po mém, aby se nám věnoval, tak po mém není .KDyž se smířím se situací a nepřemýšlím o ní (což mi dá práci a učím se to) věnuju se sama sobě, dá se říct, že mě nic nerozhází.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#78 26. 4. 2011 7:28

majkafa
Host

Dusi, ale tohle není partnerský život, tohle není vztah.
Pokud ti to takto vyhovuje a jsi spokojená, proč ne.
Ale vztah to není. To je žití dvou lidí vedle sebe.
Otázkou je, jaký vzorec předávᚠsvým dětem do života. Jestli tento nevztah bude pro ně představou toho, že takhle to má být.
Opakuješ vzorec žen ve tvé rodině. A jestli chceš něco změnit, měla bys teď. Než to předᚠsvé dceři. Jestli ne, předᚠto další generaci.

#79 26. 4. 2011 7:38

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Majkafo - proč to není partnerský život?
Jak má vypadat partnerský život?
Já vím, musím se spoléhat sama na sebe. To jo. Ale kdybych byla sama v jedna jedna, taky bych se musela spoléhat sama na sebe.
Takhle když jsme doma, pokecáme o dětech, o víkendu jsme makali na zahradě, když jsem chtěla,aby mi pomohl naučit řídit, naučil, to si myslím,že nás sblížilo, ty hodiny v autě, kdy já seděla za volantem, vyjeli jsme někam, dali kafe ,pokecali.
Nikdo jsem mu neříkali starosti s dětma, a to je špatně. Měl by být zapojený do domácnosti.
Když jsem se odtáhla, otočila zády, bylo to ještě horší. Byl na mě zlý, poznámky na mou adresu.
Když jsem vyrovnaná, odpovídám s humorem - najednou všechno jde líp.
Když jsem před rokem už nemohla, necítila jsem v něm žádnou podporu, to,že nemohl najít práci - starosti zapíjel, nechal mě v tom plácat. Já si našla přítele , cítila jsem se tak sama.
Ale pro mě to stejně nemělo účinek. Musela jsem se změnit sama.

Není tady

#80 26. 4. 2011 7:58

majkafa
Host

dusi, má teď tvůj manžel práci, kde mu zaměstnavatel řádně platí zdravotní a sociální pojištění? Na důchod? Může se zdát, že je to daleko. Ale není. Nebo má stále "jen" "brigádu"?
Ty jsi dle mého úplně jinde, v jiném světě, než on. Jestli začneš studovat VŠ, jak píšeš, budeš totálně jinde. Já si myslím, že jeho ničí, že na tebe nestačí, že na tebe nedosáhne, že jsi od něj tak vzdálená.  A on se s tím neumí v sobě vyrovnat. A tak pije. S kamarády je si blízký, jsou tam, kde on.
Není to ničí "vina". Ale je to špatně. To není rovnocenný partnerský vztah. Když jeden vzhlíží k nečemu, na co nedosáhne. Protože neví, jak by to mohl udělat.
A pak jsou nešastní oba.
Málem jsem do takového vztahu šla. Díkybohu mi někdo - Bůh? Podvědomí?... nevím kdo - otevřel oči, sice zvláštním způsobem, doteď jsem z něj překvapená - ale otevřel. Byli bychom oba nešastní. Má iluze byla, že by to šlo. Ale teď vím, že můžeme být akorát přáteli, jestli něco.
Mé manželství bylo taky nerovnoprávným vztahem. Kvůli mně.  Dělala jsem ze sebe chudinku, která je vděčná svému muži, že si ji vzal, protože kdo by ji chtěl? A tak jsem byla pořád chudinka a můj muž už po tolika letech neměl sílu mě něustále "zachraňovat". Ale na druhé straně jsem žádná chudinka nebyla, taková podivná schizofrenní postavička.
Něco jako - submisivní je ve skutečnosti ten dominantní.
A to je špatně. To není partnerský vztah.
Píšu ti to proto, že si v tom třeba něco najdeš. Ale nevím, jestli, když ty se k tvému muži přiblížíš, když on k tobě nemůže, jestli tak budeš šastná. Když budeš někým jiným, než kým doopravdy jsi.

#81 26. 4. 2011 8:29

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Majkafo - někdy mi přijde, že se mu dokážu přiblížit, že máme stejný názory, stejný humor, ale jen někdy - a to jen když já jsem iniciátorkom, já neívm, jak bych to řekla, když já jsem ta aktivní
To samé v oblasti sexu. PRo mě je manžel ten nejlepší muž v posteli, užíváme si, myslí na mě, záleží mu na mně. Jenže. Sex máme jednou za půl roku. A proč? Protože se čeká na mě, až si o něj řeknu, až naznačím,že chci já. Nedodváží se mě svádět.  dumbom Přitom jsem nikdy neodmítla. Jo vlastně odmítla - když přijde z piva.
A takto je to se vším.Cítím se jako já,že to dokážu zachránit. Ale přitom se nesmím nervovat, a věřit,přemýšlet,jestli to splní nebo nesplí. žít si svůj život vnitřní a spoléhat se sama na sebe.
Má brigádu - dělaj klempířinu,jezděj i o víkendu. Ale ... Jeho snem je ted dělat v Německá. V květnu už nebude potřeba povolení, je nahlášený na pracáku v SRN, jezdí na trh práce a už se rýsuje práce na stálo za hranicemi.Jenže já jsem v tomhle dost skeptická, a nevěřím,protože dokud se o tom jenom kecá.

Chci se rozvést ,aby případné budoucí dluhy nebyli moje, David je ve druháku, za dva roky už bude venku (snad neprolítne dumbom) když budu živit dvě děti, je tojiné než tři.
Moc moc Ti rozumím, jak píšeš s tou chudinkou.
Já navenek dělám mě přijde silnou ženskou, statečnou, vždyt i doma mě učili, musíš být statečná, všude jsou starosti, lituješ se, a přitom když mám slabou chvilku, potřebuju být na chvilku malá holka, kterou chlap obejme kolem ramen.

Není tady

#82 26. 4. 2011 9:58

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

No jsem se vykecala a zjistila jsem,že jste mě zmátli, co je u mě rozum a co je cit - musím o tom přemýšlet dumbom

Není tady

#83 26. 4. 2011 11:49

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

haiel napsal(a):

lupina montana napsal(a):

grater nene! To prosím nebyla diplomacie! Ani trošků!

a) to neokecáš, my už tě známe cool
b) a proč brečíš? Když s někým nesouhlasím, tak ho přece rovnou zakousnu, ne?
Bóže, to úroveň todlencto... roll

Kamarádky nezakusuji - pouze v naprosto nezbytných případech! dumbom A to nebyl tento cool

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#84 26. 4. 2011 11:52

javena
♥♥♥♥♥♥-

Já si myslím, že jeho ničí, že na tebe nestačí, že na tebe nedosáhne, že jsi od něj tak vzdálená.  A on se s tím neumí v sobě vyrovnat. A tak pije. S kamarády je si blízký, jsou tam, kde on.

Nejspíš jádro pudla. stolt
Můj muž to chtěl dohnat prachama. Ale nikdy by to nepřiznal. Bo je chlap... dumbom

A já mu chudákovi k tomu stavu nejspíš dost pomohla - na začátku vztahu mi pomáhal. Já se stáhla a on mohl být rytíř na bílým koni. Ale protože jsem to stažený milý zvířátko až tak nebyla, tak najednou měl místo koátka doma tygříka a já místo rytíře zbrojnoše v zácviku... big_smiletongue Mě to nevadilo, to je život... ale jemu jo. I to, že já nejsem kočička.... ale nejvíc - že on není rytíř. stolt
Ty jsi Duší s mužem začínala jako samoživitelka, on ti pomáhal, byl pro tebe oporou... měl svý koátko. wink

Omlouvám se za plevelení duchovní diskuse... ale mě to úplně praštilo do očí. wink

Není tady

#85 26. 4. 2011 11:58

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Pro Zdeňka:
Ano, já vím, že zvířata mají duši!
Dokonce si myslím, že jsem to jasně řekla.
Avšak jak je všechno ve vývoji, pro formování duše platí zajisté totéž a duše zvířat volně žijících je totem, duše kolektivní. Měla bych o tom maličo vědět, jedna taková mě provází od narození.
Duše zvířat žijících s lidmi se lidským působením mění a zdá se, že se jejich vývoj urychluje.
ZDÁ se.....Zdenku, myslím, že nikdo tyhle věci dneska neví s jistotou - respektive ano, ale jen ze své valstní zkušenosti.
Nejsou ještě úplně stvořeny... jestli to chcete takhle.....

Fajn a když už jsem si tedy začli nenadále vykat, prosím, můžete mi nějak jasně a srozumitelně sdělit, jak přesně poznáme, co je to, co vy nazýváme Citem? Jak ho identifikujeme?
Prosím, žádný kecy na způsob "každý to musí rozeznat, kdo nerozezná, není na výši".
Chci definici - alespoň vaši soukromou. Takovou dokáže každý. Myslím tím popsat, co a jak se mu jeví v jeho představách.

Není tady

#86 26. 4. 2011 12:02

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Jo Javeno - lol
A ted třeba když jsem chtěla aby mi pomohl dostat se do řízení - byl rád, že od něho něco potřebuju dumbom doma mi kreslil křižovatky, dělal mi testy .
Cítila jsem,že třeba v tomto potřebuju pomoc. Ale taky cítím, že chci být normální ženská, a ne ušlápnutá kočička,která bude si říkat o pomoc. (která je někdy i nevyslyšena) protože musím být trpělivá a musím počkat roll jenže zaplacení složenek nejde počkat.
Já se taky omlouvám za offtopic a že jsem sem vlezla s mýma problémama. Ale Zdeněk oživil Osud2 stolt

Není tady

#87 26. 4. 2011 12:07

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

A ještě jednou pro Zdeňka:
To, co vy popisujete, s těmi lidmi v místnosti, zažívám občas taky.
A někdy ne.
A někdo to zažívá jinak - úplně.
Zajímejte se o lidi, jací jsou doopravdy - zjistíte, jak moc různí lol
To, co vy vidíte jako působek ducha, já vidím, jako záblesk intuice - řekněte mi důvod, proč by to tak být nemělo? wink
Jung vytvořil tu poměrně dobře sedící představu o čtyřech funkcích mozku - a když s lidmi zjistíte, že je na ní hodně pravdy ( i když tohle slovo nerada používám)
To, co já nazývám duchem, je evidentně něco jiného, než co nazýváte duchem vy - proto jsem na začátku mluvila o zmatení pojmů a potřebě jejich vyjasnění.
Mně osobně to nevadí: vím, že jsou to věci ve zrodu, v pohybu, že je zapotřebí je neuspěchat a položit jim dobrý základ.....

Není tady

#88 26. 4. 2011 12:12

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

když jsem smutná a chtěla bych,aby bylo po mém, aby se nám věnoval, tak po mém není .KDyž se smířím se situací a nepřemýšlím o ní (což mi dá práci a učím se to) věnuju se sama sobě, dá se říct, že mě nic nerozhází.

A mᚠto! lol Čili? Dělej všechno pro to,, aby tě nic nerozházelo pussa bez ohledu na to, jakou v tom manžel hraje roli a jestli vůbec.
Tohle je výhradně tvůj boj, tvoje hra, tvoje cesta......
Ten smutek....ó jé, ten zná dobře skoro každá ženská.
Ale to je jen dědictví tisíců let podřízenosti - nic víc. Zbav se ho, jak nejrychleji a nejdůkladněji umíš - je zapotřebí jej zhodit na smetiště dějin cool

Není tady

#89 26. 4. 2011 12:14

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Duši,
napiš mi mail, SZ mi nejde odeslat.
Teď mne napadlo: případně klikni na můj web. Je tam vypsaná škola na 13. -15.5. Je to komorní akce a rády tě tam uvidíme.

Mně se při vstupu do  místnosti špatně nedělá. Možná jsem moc tupá na to, abych něco vůbec vnímala. Možná jsem se už oprostila od posuzování a odsuzování (rozum), takže spíš než lekce dotyčných, vnímám jejich duše(cit). Koneckonců ani ty lekce nevnímám zle, protože je to jak to je a všechno je ku prospěchu každého, kdo z toho dovede vytěžit diamanty a nehrabe se v hlušině a marastu, ve kterých ty diamanty leží.
Kdo ví? Prostě jsem v pohodě, jen si všímám, nevztahuju na sebe smile Neberu si něco, co není moje. Nevidím důvod, proč někomu dovolit, aby mi zkazil by jen jednu jedinou minutu. A pokud se to někomu povede, je to MŮJ problém, ne jeho stolt

Upravil(a) Pandorraa (26. 4. 2011 19:22)

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#90 26. 4. 2011 12:29

majkafa
Host

dusička napsal(a):

Jo Javeno - lol
A ted třeba když jsem chtěla aby mi pomohl dostat se do řízení - byl rád, že od něho něco potřebuju dumbom doma mi kreslil křižovatky, dělal mi testy .
Cítila jsem,že třeba v tomto potřebuju pomoc. Ale taky cítím, že chci být normální ženská, a ne ušlápnutá kočička,která bude si říkat o pomoc. (která je někdy i nevyslyšena) protože musím být trpělivá a musím počkat roll jenže zaplacení složenek nejde počkat.
Já se taky omlouvám za offtopic a že jsem sem vlezla s mýma problémama. Ale Zdeněk oživil Osud2 stolt

Jenže dusi, dokud se tvůj muž nezmění a budeš chtít být mu nablízku, budeš asi muset být "ušlápnutá kočička", co si říká o pomoc.
Vůbec mě nenapadá, co s tím. Jak se mᚠty změnit, aby se změnil on.
Já jsem se s oním mužem musela taky rozejít, protože už nechci být ta, co se přizpůsobí, aby na mě on dosáhl. Já už jsem sama sebou.
Ale ty jsi v jiné situaci, 3 děti... Prostě jste každý jinde.
Můj milý je ženatý. Je šéf obchodního, cílevědomý, ambiciozní a jeho paní  má základní vzdělání. V zamilovanosti to nebylo vidět. Po letech jsou od sebe vzdáleni a nemají si co říct. A on zůstává kvůli synovi, aby ho viděl každý den. On se k ní "neskloní", zničilo by ho to. A ona na něj nedosáhne. sad
Tím nechci nikoho vyvyšovat ani snižovat, ale každý je prostě jinde. Jen nevím, jak to lépe popsat.

Upravil(a) majkafa (26. 4. 2011 12:41)

#91 26. 4. 2011 13:04

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Pandoro - díky, napíšu Ti do SZ
Majkafo - ono to není o vzdělanosti, jestli základní, nebo vysokoškolské.
Je to spíš o tom - o bystrosti, o přeskakování myšlenek, o myšlenkových pochodech. Přijde mi, že já jsem rychlá, on pomalý sad
Vidím to i na svých dětech. Každý jiný.
Lupi - přesně jak píšeš, ten pocit smutku,beznaděje, někdy mě to přepadne samo od sebe, někdy ne, někdy mě nic nerozhází, někdy kraviny. Je to můj problém, manžel s tím nemá nic společného.

Není tady

#92 26. 4. 2011 13:17

majkafa
Host

Ano, dusi, souhlas. Není to prvotně o vzdělání. Protože někdo třeba nemohl nebo nechtěl z různých důvodů studovat. Ale i vzdělání pak něco napovídá.
Je to o inteligenci, moudrosti, jednoduchosti, složitosti,... nevím, jak to napsat srozumitelněji.
Není to o tom, že někdo by byl z tohoto důvodu "horší" nebo "lepší". Ale o tom, že když jsou partneři každý úplně někde jinde, časem se to může projevit negativně. Tvůj manžel je úplně jinde, než ty. Možná, kdybys, přesto, že to bude bolet, dala šanci jemu i sobě, abyste mohli potkat partnera, který je přibližně stejný,... On ti ji asi nedá, on možná ani neví, co ho trápí.
A ty jemu zřejmě taky ne, vzhledem k okolnostem, k tvému strachu z budoucna...
Možná časem. Možná ho to položí. A možná potká tu, co k němu patří a přestane i trávit čas v hospodě. A ty potkᚠtoho, ke kterému patříš zase ty, rovnocenného partnera.

Upravil(a) majkafa (26. 4. 2011 13:21)

#93 26. 4. 2011 14:35

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Daphné napsal(a):

Teď otázka: může se CIT (projev ducha) mýlit?A co Druhý pohled a Druhé myšlenky (když už jsme si tak pěkně osvětlili První pohled a První myšlenky)? Co když říkají, ve spolupráci, něco jiného, skrytějšího? smile

Zdeňku, používání rozumu přece neznamená utlačování ducha. Je dobrý k tomu, abychom se v tom bohatém duchovním životě neztratili, jako jakási kotva....a chceš nebo ne, prostě žijeme v materiálním světě, máme hmotné tělo, hmotné potřeby a rozum jsme nejspíš nedostali zbytečně.

Jestli se projev ducha může mýlit?  To záleží nejspíš od toho, nakolik by byl duch ovlivněn silami tohoto světa. A taky, co je to ten omyl.  Bohužel hlavním omylem už je samotné přebývání ducha ve smrtelném těle. Došlo prý k tomu chybou - jakýmsi prvotním hříchem. Jestli byl lidský duch zmýlen v samotném počátku, pak se otázka po správnosti naslouchání Citu - Intuici, posouvá trochu jinam hmm  Anebo - vede nás hlas toho Citu zpět k našemu Domovu? Většina duchozpytců věří, že ano. Pak se tedy ten hlas nemýlí a je nejspíš, hned vedle svědomí, tou nejcitlivější čivou, kterou máme k dispozici. Mýlit se pak může rozum - v interpretaci.

Druhý pohled a druhé myšlenky? Ty už patří spíš tomu rozumu a zkušenostem a náhledům, řekla bych, že ukazují právě to, co je víc zjevné a co taky může časem podléhat změně.  Má spíš informační hodnotu. Ten druhý pohled už je pod vlivem pozemského času, on nic skrytého neukáže, jen se jím začíná ta série informací.

Není tady

#94 26. 4. 2011 14:41

haiel
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

...........
Kamarádky nezakusuji - pouze v naprosto nezbytných případech! dumbom A to nebyl tento cool

Je vidět, že vy vlci žijete v úrodných krajích. Můžete si vybírat, co si dáte k jídlu.  Draci jsou na tom tak blbě, hlavně po zimě, že žerou oponenty bez výběru. A když je jich málo, podsunou protinázor kamarádovi, aby ho mohli zakousnout. Hlad a bída dělá z draků lidi. cool

Není tady

#95 26. 4. 2011 15:13

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Druhý pohled a Druhé myšlenky, to byla narážka na jednu Pratchettovu knížku o jisté Toničce (protože vím, že Lupína Pratchetta čte smile). V tomhle smyslu byly Druhý pohled a myšlenky spíš pod povrch, do další roviny, kam První pohled nevidí.
Doufám, že tu dojde k položení základů sjednocení smile pojmů jako lidský duch, cit a intuice. Zdá se mi, že ty se, Haiel, přikláníš k tomu, že cit a intuice jedno jsou. Já už se do toho radši nebudu plést a počkám si, co diskuse přinese.

Není tady

#96 26. 4. 2011 15:35

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Daphné - základů sjednocení?  va A co budeme dělat, až budeme sjednocení?

Není tady

#97 26. 4. 2011 15:55

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Aha, takže Druhý a První pohled je něco jinýho než první a druhý dojem, o kterých tady bylo nakousnuto? A k tomu je zapotřebí čeho? CITU? Citu? Intuice, rozumu, svítilny...? smile
No....možná bude dobrý, když bude trošku sjednoceno....ale zasejc né moc. Aby zvostalo i trošku toho opozičního bůčku gloria

Není tady

#98 26. 4. 2011 16:16

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Zdeněk5 napsal(a):

Pro Lupinu
Zvířata mají duši a je jedno, jest-li žíjí volně v přírodě, nebo v domásnostech. Já osobně zastávám názor, že zvířata nepatří do klecí, od toho je příroda. Zvíře není věc. Odpovídám dál na vᚠpříspěvek. To, co je nejdůležitější na člověku, je duch a ten se projevuje CITEM.  Projevem mozku je rozum, ale rozum dokáže vytvářet kromě myšlenek i emoce a ty lze zaměnit za CIT. Člověk, který nenechá svého ducha utlačit rozumem, může prožívat bohatý duchovní život. Materiální svět je proti tomu jen slabým odleskem.

Zdeńku, toto objasnění mi sedí..přestože to není pro mě.. smile .
Jen tam mám jeden otazník. Kam mᚠzařazenu intuici? Mᚠji totožnou s citem a nebo zahrnutou pod chlívkem "cit!? (pak bych se ztotožnila úplně)

Není tady

#99 26. 4. 2011 16:17

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

haiel napsal(a):

Daphné - základů sjednocení?  va A co budeme dělat, až budeme sjednocení?

Najdeme jiný téma ke sjednocování smile....ale možná ke sjednocení nedojde.

Není tady

#100 26. 4. 2011 16:25

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

haiel napsal(a):

Aha, takže Druhý a První pohled je něco jinýho než první a druhý dojem, o kterých tady bylo nakousnuto? A k tomu je zapotřebí čeho? CITU? Citu? Intuice, rozumu, svítilny...? smile

Nejlíp si to přečíst, knížku Svobodnej národ. smile Doporučuju.

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí