27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Zdeněk5 napsal(a):
Majkafo vysvětli mi prosím, co je to : "Stačí" věřit sobě.
Pandorro plete si CIT s pocitem a emocemi, ty jsou výplodem mozku, tedy rozumu. Uvedla jsi příklad hořícího domu a dětí uvnitř. Cit nepotřebuje hodnotit situaci, je rychlejí ne-li rozum!!! První co tě vdy napadne je Cit. pak teprve přicházejí nápady vytvořené rozumem. A po vypjaté situaci se nemusí hroutit, protoe jsi udělala maximum a i to nejlepí, co v dané situaci bylo potřeba udělat.
Člověk, který se řídí Citem a ne emocemi, bude ve, co k němu přichází přijímat a nebude před tím zavírat oči, tak nebude ít ve stresu! Nebude si brát odpovědnost za to, co sám nemůe změnit. Odpovědnost má sám za sebe.
Zdeněk
Nepletu si nic.
Spí bych řekla, e oba říkáme TÉMĚŘ toté jen jinými slovy.
A zcela zbytečně na mně křičí. Uklidni se. Nenech se vést rozumem
Není tady
Pokud duička hledá pomoc v kartách, můe se dát dvěma cestami (ostatně tak jako kadý z nás):
Buď bude slepě věřit tomu, co jí karty "řeknou", potamo jak jí je její nebo něčí rozum vysvětlí a nebo se začne jejich pomocí učit probouzet svou intuici, tedy spojení s citem - srdcem. Začne ty obrázky prociovat a tedy srdcem naslouchat tomu, co jí říkají.
O nic jiného tu nejde.
Pokud tu někdo má tyhle pomůcky u za sebou, je to OK, ale nekecala bych do toho razantním způsobem duičce, protoe ona si k tomu potřebuje sama dojít. Jinak to zase jen pobere rozumově, protoe jí to někdo naservíruje u hotové, ona sama si to neprocítí.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Lúthien napsal(a):
Myslím, e rozum a cit spolu nemohou spolupracovat....Rozum vychází úplně odjinud ne cit, pracuje naprosto jiným způsobem a to platí i naopak.
Souhlasím se ZdeňkemRozum a cit spolu MUSÍ spolupracovat, jinak bude v háji zeleným. Jen si například vzpomeň, co s tebou dělají tvé city - emoce "zatuhlé" ve tvém energetickém systému. Zablokují ti téměř vechno, dokud ROZUMOVĚ neusoudí, e s tím konečně musí něco udělat.
Právě e oboje vychází úplně odjinud a pracuje úplně jinak, je třeba umět zacházet s obojím. I tomu se říká CELISTVOST.
Dodám: rozum nám pomáhá ivot přeít, cit nám umoňuje ho tvořit. Obojí je důleité.
Ano, pracovat s obojím je potřeba umět, ale ti dva spolupracovat přeci nemůou. Jedno je následek nějaké činnosti toho druhého. Akce reakce...,ale spolupracovat....jo, u to mám!!!! Spolupráce, ale troku jinak, ne jsem měla namysli!!! Supr, díky!
Není tady
Teda, teď se mi úplně zakouřilo z hlavy, je to fofr největí dneska....
Není tady
Lúthien napsal(a):
Ano, pracovat s obojím je potřeba umět, ale ti dva spolupracovat přeci nemůou. Jedno je následek nějaké činnosti toho druhého. Akce reakce...,ale spolupracovat....jo, u to mám!!!! Spolupráce, ale troku jinak, ne jsem měla namysli!!! Supr, díky!
No přesně
Ví, ono to přece není tak jednoduché, e (po)city a emoce jsou výsledkem rozumu.
To je dost zavádějící zjednoduování, které je matoucí.
I city a emoce mohou být ze srdce.....radost například
Podle mne to není o tom, e cit musí být nadřízený rozumu, spí tak, e člověk by se měl nechat vést srdcem a vím, co z něj vychází. A měl by si dát velký pozor na to, aby dobře rozeznal, co přichází ze srdce a co u mu namlouvá jeho hlava
Protoe jsou chvíle, kdy "hlava" se jen maskuje a tváří se, e je hlasem srdce a v tu chvíli právě rozum je tím, kdo momentálně vidí jasně, protoe se dovede propojit se skutečným srdcem
To je právě ta rovnováha, o které se tu mluví.
Není tady
Zdeněk5 napsal(a):
Majkafo vysvětli mi prosím, co je to : "Stačí" věřit sobě.
Pandorro plete si CIT s pocitem a emocemi, ty jsou výplodem mozku, tedy rozumu. Cit nepotřebuje hodnotit situaci, je rychlejí ne-li rozum!!! .
? Mozku TEDY ROZUMU?
ok - jaký vidí rozdíl mezi cítěním a emocemi? Kdy si tedy odmyslíme, e vechno jsou to funkce mozku?
Mmch i tvoje pojetí rovnováhy mně...vyvedlo z rovnováhy Asi proto, e chápu rovnováhu dynamicky, ne staticky.
Pokud ovem rozum následuje srdce, tedy cit (emoce) pak to fungovat můe....jen se to naučit.
Obráceně to nejde - cítění přizpůsobovat rozumu. Vyzkoueno milionkrát - nefunguje milionkrát.
Není tady
Á, koukám, e jsem parafrázovala Pan Nojo, opakování jest matka moudrosti
Není tady
majkafa napsal(a):
Zdeněk5 napsal(a):
A pokud si někdo myslí, e je nejlepí mít rozum a cit v rovnováze, tak bude ít v nejistotě a nebude vědět, čemu má věřit.
Zdeněk"Stačí" věřit sobě.
rozum a cit.
Rozum mi mluví ukonči vztah, odejdi od manela.
Cit mi radí - má s ním děti, to zvládne vztah s ním.
Jene to je potlačovaný cit. Zaitý cit 16 let. Nebo je to to, co bych si přála nejvíc, spokojenou rodinu.
Je obtíné rozeznat cit. Prvotní mylenka?
Nebo - bude enatý, zakouká se do jiné a cit Ti budu povídat - bě, vdyt manelka se to nedozví, bě za svým citem. Co je cit? KDy vezme rozum do hrsti, řekne si, na co toto, vdyt do manelky jsem taky zakoukaný
A karty? Nakonec jsem do nich nela, stále nevím,jestli bych dokázala z nich číst.
A i kdybych dokázala - bylo by mi to něco platné?
Stojím nohama na zemi, pouívám intuici, cit a rozum ve stejné rovině, překonávám strach z malicherností, přitom jsem sebevědomá a věřím si a mám se ráda.
Moc nerozumím - cit x pocity x emoce x rozum
protoe já mám snad dřív ne cit pocity a moc velké emoce, který se mnou cloumaj a někdy je nedokáu ovládat, nebo horkotěko.A to není z rozumu, to jde ze mě z pocitů.
Upravil(a) dusička (24. 4. 2011 22:35)
Není tady
Nad slovy rozum a cit jsem na podzim přemýlela víc ne kadý den.
Seznámila jsem se s muem
Ráno - nastoupil rozum - chtěla jsem vztah ukončit, protoe ..... nalezla jsem tisíc důvodů.
Večer vítězil cit - díky touze.
Není tady
Lupi - jak si to říkala
Rozum přizpůsobovat citům lze ale musí se to člověk naučit (dá se to naučit?M)
City přizpůsobovat rozumu nelze? Je to takto správně?
Není tady
Podstatou člověka je duch, ne due, tu mají zvířata. Tělo je jen obal, aby duch mohl být zde na Zemi. A rozum má být podřízen CITU. Větina lidí ale povýila rozum nad CIT. Rozum kromě mylenek dokáe vytvářet i pocity a emoce, ale není to CIT. Jen duch nám můe poradit, co je správné, můe to ale vypadat jako hloupost. Rozeznat Cit od pocitu lze. Např. setkání s cizím člověkem, první dojem je důleitý. Je-li nám takový člověk nepříjemný, tak nás Cit před ním varuje. A pocit? Pocitu aby vznikl, musí předcházet mylenka.
Duičko, to co jsem pochopil z tvého psaní je, e má problém v rodině. Tvůj mu je alkoholik, byl jím ji kdy jste se seznámili? Nebo, pokud se jím stal a během vaeho společného ivota, zkus najít odpověď, proč se jím stal.
Není tady
A já myslela, e třeba kdy potkám cizího člověka, mám z něho blbý pocit. Jene ono někdy zdání klame, nemůeme někdy brát na první pohled. A někdy můeme.
Take rozum vytváří pocity a emoce?
A mé manelství - postupně se pití a hospody stupnovali během těch let.
Proto jsem psala, e citově bych moná chtěla zůstat s manelem. e si to přeju.
Ale rozum mi říká ne, protoe je to jak na houpačce, jednou dobře, jednou blbě, začarovaný kruh.
Ale já u mám vyřeno, stojím pevně na nohou. Přijde mi,e vdycky jsem vnímala svou intuici, věřila jsem, ale ted pouívám rozum a je to lepí
Není tady
Duičko, jen se zeptám, nemá to náhodou opačně, ne jak to píe?
Není to takhle?: Cit mi radí ukonči vztah, odejdi od manela.
Rozum mi radí - má s ním děti, to zvládne vztah s ním.
Pokud nemám pravdu, v pohodě, probíhám vlákno a tvého příspěvku jsem se "zasekla"
Není tady
Zdeněk5 napsal(a):
Např. setkání s cizím člověkem, první dojem je důleitý. Je-li nám takový člověk nepříjemný, tak nás Cit před ním varuje. A pocit? Pocitu aby vznikl, musí předcházet mylenka.
Vidí, zrovna tady bych řekla, e jde o prvotní pocit, kterému bychom neměli podlehnout a naopak bychom se měli snait toho člověka poznat hlouběji. Někdy se ten prvotní pocit potvrdí, ale leckdy jde o pořádnou mýlku. Záleí také na tom, jak kdo ovládá neverbální komunikaci, čili "klame tělem", a uvnitř je jiný
Upravil(a) Daphné (25. 4. 2011 9:10)
Není tady
Luthien napsala jsi: Duičko, jen se zeptám, nemá to náhodou opačně, ne jak to píe?
Není to takhle?: Cit mi radí ukonči vztah, odejdi od manela.
Rozum mi radí - má s ním děti, to zvládne vztah s ním.
Souhlasím s tebou, jen jsem neměl odvahu to duičce napsat.
Daphné první dojem je ten správný, protoe toho člověka neznáme, tak nám do toho mozek nezasahuje, ale později máme snahu vlivem mozku si toho člověka vylepovat.
Není tady
no jestli dá na první dojem, tak potě kotě
Není tady
Zdeněk5 napsal(a):
Daphné první dojem je ten správný, protoe toho člověka neznáme, tak nám do toho mozek nezasahuje, ale později máme snahu vlivem mozku si toho člověka vylepovat.
Myslím si, e první dojem vzniká na základě předchozích příjemných nebo nepříjemných zkueností. Ten člověk můe pouívat vůni, na kterou má příjemné vzpomínky, můe být příjemný tím, e je úpravný (zatímco ty má třeba nepříjemnou zkuenost s vagabundem), nebo naopak má stejné brýle jako nepříjemný profesor, je to třeba "kravaák" a ty k nim cítí despekt - těch vlivů, ze kterých se vytvoří první dojem, jsou tisíce, a vechny v hlavě.
Je to jen vyhodnocení, pocit na základě tvého softvéru. Takhle to vidím já, a nemám zatím důvod přehodnocovat.
Upravil(a) Daphné (25. 4. 2011 13:43)
Není tady
Daph, myslím, e tuím, jak to Zdeněk myslel. Myslel ten ÚPLNĚ PRVNÍ dojem. Ovem, ten bývává tak prchavý, e zachytit ho není ádná sranda a chce to pořádnej trénink....tohle, co říká, je Druhý První dojem Noo, nějak nevím, jak to říct lépe.
Ví, co myslím? Takovou tu....bezmylenkovitost (ha! to je ten klíčovej výraz!) se kterou třeba zvolí trasu, kterou normálně nejede, abys vzápětí zjistila, e na původní je nějakej karambol.....blbě se to vystihuje.
Zdeňku, souhlasím s tebou v mnohém - a na ty výrazy, poněvad ty nejsou ustáleny a vzniká poměrně maglajz - ale co naděláme, to je fakt.
Souhlasím s tím, e lidi mají dui individuální, na rozdíl od zvířat ( tam se dá diskutovat zase o rozdíle mezi volně a podomácku ijícími zvířaty - rozdíl tam jistě je) ale nesouhlasím s tím, e "rozum kromě mylenek dokáe vytvářet i emoce". Udělejme si v tom troku řádu, Ok?
Máme mozek, co je vysoce, ba nejvýe organizovaná a nesmírně sofistikovaná hmota, slouící nám ( i zvířatům) jakoto přijímač, vysílač i studio pořadů současně. Záleí na milionech okolností, co, jak a kdy převauje - nicméně můeme si říct, e FUNKCE mozku jsou emoce, rozum, vnímání a intuice, jo?
Zatímco duch je něco, co spoluutváří a zároveň je spoluutvářeno tohle vechno - a tím vím.
Take klidně můeme říct, e první dojem je zásah intuice - pak se ovem dostaneme k tomu, e někdo ji má holt vyvinutějí a někdo míň a kdy má člověk naopak vyvinutějí vnímání, nebo mylení, tak holt má s tím prvním dojmem větí potí....
Zase ovem má mení potí někde jinde
Není tady
Duičko, tam bude potí s tou neuvěřitelnou mnohovrstevnatostí.....myslím teď to tvoje "odejít-neodejít" Hodně pomáhá, kdy se ti povede zjistit, co je ZA tím vím.....asi takhle: ale já nemůu odejít! Ne? A proč vlastně? Protoe ho přece nemůu opustit...ne? A proč ? Protoe by byl tak osamocenej! vdy on si ani kamarády neumí najít. Aha....a proč mi to vadí, e si neumí ON najít kamarády? No protoe si pak připadám uitečná....aha. A to si normálně nepřipadám?
No a tak furt pryč.
Podotýkám, e si vymejlím, to je jen příklad, jo?
Existujou na to i psychohry a různý metody, jak se dovědět, co to vlastně v tý hlavě vechno máme a kde to máme uloený.....
Není tady
dusička napsal(a):
A já myslela, e třeba kdy potkám cizího člověka, mám z něho blbý pocit. Jene ono někdy zdání klame, nemůeme někdy brát na první pohled. A někdy můeme.
Take rozum vytváří pocity a emoce?
A mé manelství - postupně se pití a hospody stupnovali během těch let.
Proto jsem psala, e citově bych moná chtěla zůstat s manelem. e si to přeju.
Ale rozum mi říká ne, protoe je to jak na houpačce, jednou dobře, jednou blbě, začarovaný kruh.
Ale já u mám vyřeno, stojím pevně na nohou. Přijde mi,e vdycky jsem vnímala svou intuici, věřila jsem, ale ted pouívám rozum a je to lepí
Duičko,
odtud, odkud já se dívám na tvou situaci, se to jeví tak, e v tom má pořádnej hokej a jsi zmatená jak gronská včela, plete si pojmy s dojmy
Odjinud se to ovem můe jevit ale oupélně jinak
Být na tvém místě, pořádně si to několikrát celé "obejdu", pokusím se poádt svou dui o vedení a procítím si to
Není tady
Lupínko, dyk jo, prchavý dotek intuice beru...
Nejspí je to vechno o tom samým, ovem v podání takového rozeného diplomata jako ty to vypadá hned jináč...
Upravil(a) Daphné (26. 4. 2011 6:54)
Není tady
nene! To prosím nebyla diplomacie! Ani troků!
Není tady
lupina montana napsal(a):
nene! To prosím nebyla diplomacie! Ani troků!
a) to neokecá, my u tě známe
b) a proč brečí? Kdy s někým nesouhlasím, tak ho přece rovnou zakousnu, ne?
Bóe, to úroveň todlencto...
a komu se chce přemejlet o těch zbytečnostech jako rozum a cit, tak tady jsou nějaký citáty:
http://citaty.pelmel.info/citaty/c22-rozum-a-cit
Není tady
Pro ty, kteří první dojem chápou z pozice rozumu. To o čem jsem tu psal, byl první dojem který získáme pomocí Citu, tedy ducha. Ze své zkuenosti vím, e to tak funguje. Například, kdy někdo vstoupí do místnosti, kde jsem já, nebo kdy já vejdu někam, kde je více lidí a ani bych dotyčného člověka viděl, nebo slyel, dělá se mi nevolno, skoro mi odporem naskakují pupínky, vím, e je tam někdo, kdo mi vyloeně nesedí. Funguje to i v pozitivním směru, kdy je tam někdo, z koho vyzařuje tentokrát pozitivní energie. Toto je první dojem a není vyhodnocován rozumem.
Není tady
Pro Lupinu
Zvířata mají dui a je jedno, jest-li íjí volně v přírodě, nebo v domásnostech. Já osobně zastávám názor, e zvířata nepatří do klecí, od toho je příroda. Zvíře není věc. Odpovídám dál na vá příspěvek. To, co je nejdůleitějí na člověku, je duch a ten se projevuje CITEM. Projevem mozku je rozum, ale rozum dokáe vytvářet kromě mylenek i emoce a ty lze zaměnit za CIT. Člověk, který nenechá svého ducha utlačit rozumem, můe proívat bohatý duchovní ivot. Materiální svět je proti tomu jen slabým odleskem.
Není tady