Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#26 4. 1. 2011 13:29

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Osud 2.

rock Ja! Ja sem kžudne niečo napíšem... ak treba.

Boh nás má rád, keď pracujeme, ale miluje nás, keď tancujeme
Brita

Není tady

#27 15. 1. 2011 17:16

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Oživuji vlákno gloria
Chtěla bych se s Vámi podělit. Nedalo mi to a nechala si vypracovat výklad mailem. Prostě když musíš tak musíš dumbom
Stále totiž přemýšlím, zda utéct a odstěhovat se do podnájmu s dětma, ale stále mi něco říká ne. Já nevím, co to je, ale prostě se bojím. Bojím se, zda utáhnu předražený podnájem, zda se se třema dětma vejdu do malinkého bytu, co když mě propustí ze zaměstnání.
No sice jsem se nedozvědělo přímo odpovědět ano nebo ne, takže zatím tu zůstanu, nechci se vrhnout někam, kde bych mohla být rok a pak mi řeknou papa a já budu schánět další bydlení.

Ale ve výkladu jsem se dozvěděla (mou redukcí) jednu důležitou věc, a obrovsky mi spadl kámen, spíš šutr ze srdce.
Výklad není psaný, co bude, co se stane, ale takovou tajemnou formou. To mám ráda. stolt
V tomto roce mám karmický úkol : Posunout se o kus dál, nastavit si nový životní směr. čeká mě změna. Velký úklid mého života. Přijdou nové lidi, nové situace.
Ty mě přivedou k psychotronice, tajemnu. (Což mě láká už hodně dlouho dostat se do tajů vědomí)

Též mi kařtářka napsala, že jsem schopná se ponořit do hlubin podvědomí, mám vyvinutou intuici. Se sklonem k intenzivní prožívání emocí a silnou pohlavní energií.

Já stále v sobě hledala, jaký mám úkol na tomto světě. Trpět toto manželství, zůstat v něm, i když nechci , nebo odejít. A díky tomu, že jsem si přečetla karmický úkol mého manžela už vím. On totiž mě už v tomto roce nebude potřebovat, má mi dát volnost, moje cesta je prý vedena jinam než ta jeho.

A tak vám tak čtu o psychotronice, a narazila jsem na tarotové karty. Výkladem pomáhají říct, co nám chce naznačit podvědomí, jsou nápomocny k tomu pochopit naše podvědomí. Tady na těchto stránkách http://www.oranzovestranky.cz/view.php? … 2007042601
Moc se mi líbí tyto karty, ale jsem fakt uplný začátečník, tak si ráda nechám poradit od Vás, jestli nějaké vlastníte stolt
http://www.artbos.cz/zbozi/4484/Astro-T … arkana.htm

Upravil(a) dusička (15. 1. 2011 17:22)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#28 15. 1. 2011 17:57

majkafa
Host

Hm. Ze by v tomhle měla Rozmarila taky pravdu? Ona je vůbec poměrně dobrý pozorovatel, pokud nesklouzne ke svému podivnému způsobu psaní. Byla jsem zvědavá, jestli se odstěhuješ, nebo bude mít Rozmarila pravdu. sad

#29 15. 1. 2011 18:04

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Majkafo - odstěhuju se, ale nechci nic tahat za vlasy.  Kdo ví,třeba seženu lacinější podnájem, zatím co jsem sehnala,je všechno drahý.Navíc chtěj kauci, tu ted v hotovosti bohužel nemám. Musím se dívat jen u náv s menším městečku kvůli školce, takže jsem strašně moc omezená. Vždyt hledám od října, to není zas tak dlouho. Navíc - moje teta pronajímá byt po babičce a má zatím s podnájemníky smlouvu na dva roky (než dostaví barák) a slíbila mi,kdybych nic nesehnala, že tam můžu.
Už mám podaný u soudu svěření dětí do mé výchovy plus výživné, to potřebuju k tomu,abych mohla podat žádost o rozvod. Já vím, mohla jsem to už dávno udělat.

Upravil(a) dusička (15. 1. 2011 18:06)

Není tady

#30 15. 1. 2011 18:25

majkafa
Host

každý máme své tempo i svůj čas a svou cestu. Jen mě překvapilo, že přesně tohle Rozmarila psala, že se teď neodstěhuješ. I u Rosamundy měla v mnohém pravdu.

#31 15. 1. 2011 18:28

majkafa
Host

Já jsem se na můj vkus taky strašně dlouho dostávala z toho, že mě opustil můj BM. Jinak jsem se vším rychle hotová, jsem ohnivý beran. smile

#32 15. 1. 2011 18:31

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Jasně, já vím, že rozmarila v něčem měla pravdu a to v tom, že jsem si na alkoholikách stěžovala a dělala ze sebe chudinku. Já to vím. Ale pak psala, že mě to takto vyhovuje a že dělat nic nebudu, že si jen furt stěžuju. tillfreds
Což o to, já to chci změnit, a změním.
Nejhorší pro mě byli vánoce, když jsem na oko dělala před rodinou, jak je to u nás všechno fajn. Vánoce jsou přeci svátky klidu. Manžel ví že končíme a ani se nijak nesnaží to dávat dohromady, takže já mám ruku volnou.
Kdybych neměla děti, už v malinkém podnájmu sem, ale právě mám zodpovědnost za ně, fakt ted momentálně na to ještě nemám. Zatím tu máme zázemí, já vegetím s dětma v pokojíku, takže v rámci možností to ještě jde.

Není tady

#33 15. 1. 2011 18:32

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

A já jsem vášnivý štír stolt
Přitom když něco chci, tak se s tím nepářu a raz dva jsem hotová. Co potřebuju to zjistím,udělám. Nekecám skutek,utek
Ale to bydlení fakt tápu.

Upravil(a) dusička (15. 1. 2011 18:33)

Není tady

#34 15. 1. 2011 18:37

majkafa
Host

dusičko, jestli to má být, tak to přijde a puzzle se krásně poskládají do sebe a vše začne fungovat, neboj stolt Jen neměj strach. Strach člověka ničí a nedovolí mu jít dál.

#35 15. 1. 2011 18:39

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Majkafo - děkuju hjarta
Proto nechávám to bydlení otevřený a až si budu stropro jistá,(jistá si sem,že chci odejít)  že to tak má být, tak půjdu.

Není tady

#36 16. 1. 2011 0:39

haiel
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

.............
A tak vám tak čtu o psychotronice, a narazila jsem na tarotové karty. Výkladem pomáhají říct, co nám chce naznačit podvědomí, jsou nápomocny k tomu pochopit naše podvědomí. Tady na těchto stránkách http://www.oranzovestranky.cz/view.php? … 2007042601
Moc se mi líbí tyto karty, ale jsem fakt uplný začátečník, tak si ráda nechám poradit od Vás, jestli nějaké vlastníte stolt
http://www.artbos.cz/zbozi/4484/Astro-T … arkana.htm

Velký výběr je např. tady:

http://www.esoterikshopping.de/Kartenle … d60aab30bf

mnohé z nich se dají koupit u nás, jedny karty jsem si ale nechávala poslat z Německa, občas je ještě používám.

a někdy jenom tak ze zvědavosti nakouknu i sem:

http://www.aeclectic.net/tarot/

K těm, které se ti líbí - neznám,jen se domnívám, že 22 karet VA ti brzy přestane stačit.  Vybrala bych si, být tebou, kompletní Tarot.

Upravil(a) haiel (16. 1. 2011 0:43)

Není tady

#37 16. 1. 2011 9:51

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Hail - děkuju
Já myslela pro začátek že by stačilo 22 karet. Tak myslíš, že by bylo lepší jít do toho rovnou? Díky pussa

Není tady

#38 23. 4. 2011 0:12

Zdeněk5
♥------

Ahoj, dusičko nehledejte radu v kartách, ale ve svém srdíčku, tam je vᚠcit. Když se budete v něčem rozhodovat, dejte přednost tomu, co vám radí vᚠcit, ne to, co vám radí rozum. Nic není náhoda, osud si každý dělá sám, svými myšlenkami, slovy i činy.
Zdeněk

Není tady

#39 23. 4. 2011 11:59

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zdenku, mᚠjistě pravdu, ale existují lidé, kteří svoje srdce neslyší.... jejich cit je hluboko potlačený, empatie spí.
Právě takovým lidem moudrost skrytá v kartách může pomoci probudut jejich intuici a konečně uslyšet jejich srdce...
A o tom to také je stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#40 24. 4. 2011 0:39

Zdeněk5
♥------

Karty nic neřeší a intuici neprobudí. Člověk má svobodnou vůli a je pouze na něm, zda se bude řídit citem, nebo rozumem. Když udělá chybu, může se z ní poučit. Jen citem může dosáhnout moudrosti, nebo-li osvícení, to je totiž smyslem života člověka. Většinou ale jeden život zde na Zemi na to nestačí. Rozum má být podřízen citu, ne naopak. Tak jako člověk nikdy nevstoupí dvakrát do stejné řeky, protože tam bude vždy již jiná voda, tak nikdy nemůže nastat stejná situace v životě člověka, proto jen cit mu poradí, co má dělat. Cit je projev ducha. A ducha má každý ve svém duchovním srdci, které je uprostřed hrudi. Člověk, který dal přednost rozumu, může být chytrý a mít spoustu peněz, ale bude studený jako psí čumák. A pokud si někdo myslí, že je nejlepší mít rozum a cit v rovnováze, tak bude žít v nejistotě a nebude vědět, čemu má věřit.
Zdeněk

Není tady

#41 24. 4. 2011 7:19

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem pro rovnováhu, aby jedno nevládlo druhému, ale spolupracovaly.

Není tady

#42 24. 4. 2011 10:01

Zdeněk5
♥------

Rovnováha mezi citem a rozumem nikdy nemůže existovat, vždy si musí člověk vybrat  některou možnost v dané situaci. To co nám radí cit a rozum, tak tyto možnosti bývají většinou naprosto rozdílné. V každé situaci vždy víme co nám radí cit, to jen rozum nám zdůvodňuje, proč to máme udělat jinak A pak následuje kolotoč příčin a následků. Protože člověk má svobodnou vůli, tak si svůj další osud mění každou svou myšlenkou, slovem a činem. A odpovědnost má každý člověk sám za sebe, za nikoho jiného. Pouze za své děti, než-li dospějí
Přeji hezký den  Zdeněk.

Není tady

#43 24. 4. 2011 10:34

majkafa
Host

Zdeněk5 napsal(a):

A pokud si někdo myslí, že je nejlepší mít rozum a cit v rovnováze, tak bude žít v nejistotě a nebude vědět, čemu má věřit.
Zdeněk

"Stačí" věřit sobě. smile

#44 24. 4. 2011 10:35

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Myslím, že rozum a cit spolu nemohou spolupracovat....Rozum vychází úplně odjinud než cit, pracuje naprosto jiným způsobem a to platí i naopak.
Souhlasím se Zdeňkem stolt

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#45 24. 4. 2011 10:41

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zdeněk5 napsal(a):

Karty nic neřeší a intuici neprobudí. Člověk má svobodnou vůli a je pouze na něm, zda se bude řídit citem, nebo rozumem. Když udělá chybu, může se z ní poučit. Jen citem může dosáhnout moudrosti, nebo-li osvícení, to je totiž smyslem života člověka. Většinou ale jeden život zde na Zemi na to nestačí. Rozum má být podřízen citu, ne naopak. Tak jako člověk nikdy nevstoupí dvakrát do stejné řeky, protože tam bude vždy již jiná voda, tak nikdy nemůže nastat stejná situace v životě člověka, proto jen cit mu poradí, co má dělat. Cit je projev ducha. A ducha má každý ve svém duchovním srdci, které je uprostřed hrudi. Člověk, který dal přednost rozumu, může být chytrý a mít spoustu peněz, ale bude studený jako psí čumák. A pokud si někdo myslí, že je nejlepší mít rozum a cit v rovnováze, tak bude žít v nejistotě a nebude vědět, čemu má věřit.
Zdeněk

Tohle, co říkáš, to je sice většinou pravda, ale takhle sesumírované to jsou jen bezduché nic neříkající poučky.
Ono totiž nestačí jen VĚŘITT - to snad stačilo ve věku Ryb - ale je třeba i VĚDĚT. Nyní jsme totiž už ve věku VODNÁŘE.
Ten, komu stabilně převažuje cit nad rozumem, bude nejspíš žít v neustálém stresu nad "bídou tohoto světa" neschopen ji jakkoliv změnit.

Nᚠduální svět je zařízen tak, že potřebuiješ cit i rozum. Pokud mᚠobojí v rovnováze - to jest neřídíš se jen jedním -  mᚠvelkou šanci měnit věci.

Příkladně: chtěla bych tě vidět, jak podřízen citu, řešíš situaci, kdy se tvoje děti topí a nebo jsou uvězněny v hořícím domě.
Nejspíš se na citové prožívání vykašleš, rozumově zhodnosíš situaci a udělᚠvšechno proto, abys je zachránil. A až budou v bezpečí, tak teprve pak se zhroutíš, protože AŽ PAK si zpětně dovolíš prožít situaci citově - dolehne na tebe hrůza, že jsi o děti mohl přijít. A kdybys svůj rozum nepoužil před svým citem - prvotně se jím neřídil, tak bys o ně nejspíš i přišel.
Tohle je život, víš. Nikoliv jen moudré přiručky.

Není tady

#46 24. 4. 2011 10:44

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Lúthien napsal(a):

Myslím, že rozum a cit spolu nemohou spolupracovat....Rozum vychází úplně odjinud než cit, pracuje naprosto jiným způsobem a to platí i naopak.
Souhlasím se Zdeňkem stolt

Rozum a cit spolu MUSÍ spolupracovat, jinak budeš v háji zeleným. Jen si například vzpomeň, co s tebou dělají tvé city - emoce "zatuhlé" ve tvém energetickém systému. Zablokují ti téměř všechno, dokud ROZUMOVĚ neusoudíš, že s tím konečně musíš něco udělat.
Právě že oboje vychází úplně odjinud a pracuje úplně jinak, je třeba umět zacházet s obojím. I tomu se říká CELISTVOST.

Dodám: rozum nám pomáhá život přežít, cit nám umožňuje ho tvořit. Obojí je důležité.

Upravil(a) Pandorraa (24. 4. 2011 10:48)

Není tady

#47 24. 4. 2011 11:10

Zdeněk5
♥------

Majkafo vysvětli mi prosím, co je to : "Stačí" věřit sobě. 
Pandorro pleteš si CIT s pocitem a emocemi, ty jsou výplodem mozku, tedy rozumu. Uvedla jsi příklad hořícího domu a dětí uvnitř. Cit nepotřebuje hodnotit situaci, je rychlejší než-li rozum!!! První co tě vždy napadne je Cit. pak teprve přicházejí nápady vytvořené rozumem. A po vypjaté situaci se nemusíš hroutit, protože jsi udělala maximum a i to nejlepší, co v dané situaci bylo potřeba udělat.
Člověk, který se řídí Citem a ne emocemi, bude vše, co k němu přichází přijímat a nebude před tím zavírat oči, tak nebude žít ve stresu! Nebude si brát odpovědnost za to, co sám nemůže změnit. Odpovědnost má sám za sebe.
Zdeněk

Není tady

#48 24. 4. 2011 11:23

majkafa
Host

Co znamená "stačí" věřit sobě?
Když jsi celistvý, jak píše Pan, vůbec nemusíš přemýšlet, jestli cit nebo rozum. Protože mᚠvše v rovnováze.  V souladu a spolupráci. stolt
Věříš si. Tiše, klidně si věříš, vychází to zevnitř, z duše. Nežiješ - jak ty píšeš - v nejistotě, čemu mᚠvěřit. Protože žádná nejistota není.
"Stačí" je v uvozovkách proto, že to není málo, jak vyjadřuje slovo stačí. Že je to prostě vše.

#49 24. 4. 2011 11:46

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Nejen rozum a cit, ale celé energetické pole člověka je žádoucí mít v rovnováze, bych řekla. ...smile

Upravil(a) Daphné (24. 4. 2011 13:54)

Není tady

#50 24. 4. 2011 11:49

majkafa
Host

Ano, souhlasím.
Jak už jsem psala, vše v rovnováze. A v souladu.

NÁŠ TIP:

Zápatí