Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 12. 12. 2010 12:30

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Osud 2.

přeju hezké předvánoční povídání o osudu smile

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#2 12. 12. 2010 13:32

ElinaH.
♥♥♥♥---

Re: Osud 2.

Vážení,

děkuji všem za Vaše rady.

Dusičko - ono to bylo rozdvojeno do dvou témat z toho důvodu, že jsem na to chtěla nahlídnout dvěma způsoby - z normálního, lidského, materiálního hlediska a ... z duchovního hlediska, kde někdy vše působí jinak než v reálu a materiálnu. Tak jen abys tomu rozuměla - Ros to tu začala řešit psychologicky nebo pseudopsychologicky, jak se to vezme big_smile, to z toho udělalo dvě rádobypsychologická témata.

Vážení

přeju Vám všem krásné vánoce...

Člověk musí žít v přítomném okamžiku a vážit si toho, co právě teď má a užívat si to, protože v příští vteřině o to může přijít.
Diskutovat na interntetu se mi v souvislosti s tím jeví jako ztráta času.

Tak se tu mějte.
A buďte s Bohem.

Není tady

#3 12. 12. 2010 19:23

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

mala.popelka napsal(a):

přeju hezké předvánoční povídání o osudu smile

Ahoj MP hjarta tongue Takze OSUD 2 ? Zda se, ze to bude velice oblibene a nevycerpatelne tema. Zeby to byl nas osud ? smile
PS : Az budes se Slunickem, ze ji posilam hubicku wink

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#4 12. 12. 2010 19:25

morpheus
Babinet Klub
Web

Elina H : Budes mi chybet kote, pokud teda vazne odchazis grater A nechces si to jeste rozmyslet a zustat tu s nama a krafat o hloupostech jako to dela napr. Morph ? tongue

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#5 12. 12. 2010 20:27

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Pro Elinu hjarta
Slzy
jsou podstatou věcí našeho života…
jsou náznaky smutku, ale i štěstí…
jsou útěk od toho zlého, co je všude kolem nás…
jsou city, na které už nechceme vzpomínat…
jsou touha, co drží nás nad vodou…
jsou opravdová láska, která je krásná…

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#6 12. 12. 2010 20:34

morpheus
Babinet Klub
Web

Pro Myrai z Magdaly hjarta

Pojďte se podívat, co Bůh umí,
jak hrozné divy činí na zemi.
Ve všech koncích světa boje zastavuje,
láme luky, seká kopí, vozy pálí plamenem.
Přestaňte! Vězte, že já jsem Bůh,
svrchovaný jsem mezi národy,
svrchovaný jsem na zemi!

Není tady

#7 12. 12. 2010 20:57

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Neznáme příčinu našeho chování,
neznáme původ lidského puzení
když touha prozvání,
a šeptá ti do ucha,
nabádá k zrazení.
Chybička se vloudí
ovšem lze to tak vůbec brát,
když duše kolem všeho bloudí,
a tělo si chce
jenom hrát.
Vstoupit či nevstoupit,
podlehnout?-odolat?,
vypnout se,
a se svědomí
nemůže dovolat?
Mám hlavu na špalku
kde vládne meči kat,
v očích pár ospalků,
měl bych se naposled

dnes kát.
V hlavě mám touhu,
v srdci chtíč
na jazyku chutě.
Ale pan Svědomí
káže věrnost,
od hříchu běž
rychle pryč,
než výčitky povstanou
coby bič,
a prostě tě,
ve svých kolech
semelou.
Buď skončím v hříchu
nebo to rozchodím,
čemu jsem asi blíž?
Do jaké řeky nevstoupím,
a kam odnesu
svůj kříž?

Není tady

#8 12. 12. 2010 21:21

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

ElinaH. napsal(a):

Člověk musí žít v přítomném okamžiku a vážit si toho, co právě teď má a užívat si to, protože v příští vteřině o to může přijít.

Eli,
ja souhlasim s tim ze kazda vterina pritomneho okamziku je velice vzacna,uzasna a hodna vdeku.
Vis ja osobne take koukam na zivot takhle. Zivot je uzasna zkusenost. smile

Preju Ti krasne Vanoce.  smile  pussa

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#9 13. 12. 2010 7:45

Rosakosa
Zablokovaný

hirondel napsal(a):

ElinaH. napsal(a):

Eli,
ja souhlasim s tim ze kazda vterina pritomneho okamziku je velice vzacna,uzasna a hodna vdeku.

To je asi hodně těžký žít tady a teď , mě se to nedaří........ pořád se mi tam mele, co se stalo, případně možná stane........s věkem se to zlepšuje.............ale nejsem sama...........
Když jdeme s kámošem na výlet, potkáváme spousty turistů a všichni místo,  aby se kochali a vnímaji vůni lesa , rozebírají sousedku, nebo snachu, chlapi nějaký mužský téma............takže proběhnou lesem, tou krásou nedotčeni.........sad

Není tady

#10 13. 12. 2010 7:52

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Rosakosa napsal(a):

hirondel napsal(a):

ElinaH. napsal(a):

Eli,

To je asi hodně těžký žít tady a teď , mě se to nedaří........ pořád se mi tam mele, co se stalo, případně možná stane........s věkem se to zlepšuje.............ale nejsem sama...........
Když jdeme s kámošem na výlet, potkáváme spousty turistů a všichni místo,  aby se kochali a vnímaji vůni lesa , rozebírají sousedku, nebo snachu, chlapi nějaký mužský téma............takže proběhnou lesem, tou krásou nedotčeni.........sad

Přesně tak. Proto já chodím nejraději na procházky sama. Jdu a kochám se a je mi krásně u srdce. Potom mám pocit jako po duševní koupeli v čisté jiskřivé vodě. Když jdu s kámoškou, povídáme si, a není to ani tak výlet do přírody jako spíš společenské setkání.

Není tady

#11 13. 12. 2010 8:29

Rosakosa
Zablokovaný

Ivana napsal(a):

Rosakosa napsal(a):

hirondel napsal(a):

Eli,

Přesně tak. Proto já chodím nejraději na procházky sama. Jdu a kochám se a je mi krásně u srdce. Potom mám pocit jako po duševní koupeli v čisté jiskřivé vodě. Když jdu s kámoškou, povídáme si, a není to ani tak výlet do přírody jako spíš společenské setkání.

Ano já se taky chodím do lesa mentálně sprchovat ..............ale fakt je, že někdy se zase sama bojím a ten strach přehluší ty krásný pocity z vonících borovic.
Tak chodím spíš na kraj lesa , nebo na poutní místa, kde je vždycky pár osob, nebo k řece, která má silnou jing energii ...........dvě hodiny v přírodě  mě propláchnou na celý týden.........
A nejlepší je když jdeme na houby, když je člověk hodně v kontaktu se stromy........hledá v houštinách....... tak jsem zjistila, že je ten pocit ještě silnější .........
A pak jdu do restauace a udělám si čaj s jehličí a šípků, které jsem cestou nasbírala..........reta

Není tady

#12 13. 12. 2010 10:14

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Ivana napsal(a):

Rosakosa napsal(a):

hirondel napsal(a):

Eli,

Ivano, mám to taky tak. Nejčastěji sama nebo se synem, který mě při "meditaci" v přírodě ani trochu neruší, naopak kochá se a je nadšený taky. Úplně se těším na odpolední procházku, když o tom tak čtu a píšu big_smile tummenupp

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#13 14. 12. 2010 12:38

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

jéžíšmáájrá - to je náádhera.. procházka v lese - jak píšete..., já chodím nejraději  sama se psy, ..kolem sníh, když svítí sluníčko nádherně se třpytí, kolem mě nedotčená krajinka, jdu po sněhu první, nikde žádné stopa, jen od zvířat.. nikde nikdo, jen závěje, pole, lesy....beru si s sebou ráda i foák. Nejraději mám v zimě rána (tj pro mě tak 9hod big_smile)Bydlím skoro mimo civilizaci v obci o 39 trvale žijících obyv.(bez nás - ještě nemáme kolaudaci - tudíž ani trvalý pobyt lol - s námi nás bude již 42 !! lol ). Radost procházek a vnímání přírody mi ještě umocńují štastní  běhající psi.
Toto je pro mě droga. A poměrně nově objevená.

Na houby taky ráda, tam mám ráda zase někoho "na dohled". A pro sdílení nadšení z "úlovků" big_smile

Není tady

#14 14. 12. 2010 13:41

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Když už jsme u toho osudu smile

PROROCTVÍ O EVROPĚ z knihoven palmových listů
http://sophia.mysteria.cz/view.php?cisl … 2008020012

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#15 14. 12. 2010 22:53

morpheus
Babinet Klub
Web

Pro Myrai z Magdaly hjarta

Prochoďte Sion, kolem jej obejděte,
jeho věže zkuste spočítat,
jeho hradby ze srdce obdivujte,
na jeho paláce upřete zrak.
Abyste o tom vyprávět mohli
pokolení, jež přijde za vámi:
Tento Bůh je nᚠBůh na věky věků,
on bude naším vůdcem, dokud jsme naživu.

Není tady

#16 14. 12. 2010 22:57

morpheus
Babinet Klub
Web

Tak jsem se ted zamyslel nad Zalmy, ktere sem davam pro Myrai. Mozna je cte a mozna je necte, ale spis cte, nez necte. Zalmiky, ktere ji tu vkladam nejak podivne dotvari osud, sice ja tomu nerikam osud, ale Bozi vule a bez Bozi vule se ani listek na strome nepohne, tudiz ani ty zalmy se tu nevyskytuji jen tak, ale "nekdo" je musel napsat a "nekdo" je sem musel vlepit a kdyby to Buh nechtel, tak by tu nebyly smile

Není tady

#17 14. 12. 2010 22:59

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

I já jsem něco odkládám.
Není to žalmík, ale je to o lásce, o které si myslím,že je nejdůležitější v životě

Když zdá se ti, že Amor pelichá,
špatné vzpomínky ulož do ticha.
Pozorně poslouchej,
uslyšíš píseň lásky,
tak krásnou, že vyhladí ti vrásky,
nelze jenom si ji brát,
o lásku se musí pečovat.
Jinak se rozplyne a zmizí,
dva blízcí lidé pak si budou cizí,
už neprojdou se loukou v ranní rose,
jak šastni kráčeli tam spolu nazí, bose.
A to je škoda, neb bez lásky nic není,
jen láska život v lepší změní.

Není tady

#18 14. 12. 2010 23:01

morpheus
Babinet Klub
Web

JJ Dusicko, my vubec nejsme offtopic, pac toto je vazne O.S.U.D smile Kurna, nemohu si vzpomenout, co znamena zkratka OSUD hmm Ale ja na to prijdu smile

Není tady

#19 15. 12. 2010 8:40

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Jsi Morphe zkrátka Boží posel, který měl za úkol sem ty žalmy dát. wink

Crabat

Není tady

#20 15. 12. 2010 20:13

morpheus
Babinet Klub
Web

Crabat : Ano, Bozi posel to je krasny smile Takze souhlasis, ze je to vule Bozi, ze ano ? big_smile Neee, nemusis odpovidat, nepotrebuji aby se mnou nekdo souhlasil.

A zalmik pro Myrai z Magdaly hjarta

...
Takto dopadnou, kdo jsou si sebou jistí,
i ti, kdo obdivují jejich výroky.
Do hrobu zahnáni budou jak ovce,
smrt bude nakonec jejich pastýřem.
Ráno pak poctiví pošlapají je,
když jejich tělo bude v hrobě hnít
daleko od jejich slavných obydlí.
Můj život ale Bůh z hrobu vykoupí,
on mě vytrhne z jeho sevření.
Proto se nestrachuj, když někdo bohatne
ani když jeho dům slavně vzmáhá se.
Až zemře, nic s sebou nepobere,
jeho nádhera s ním dolů nepůjde.
Za svého života sám sobě dobrořečil:
„Musí se uznat, že mᚠblahobyt.“
Musí však odejít za svými předky,
světlo už nikdy nespatří.
Při vší své nádheře když lidé neprohlédnou,
tak jako zvířata musí zahynout.

Upravil(a) morpheus (15. 12. 2010 20:18)

Není tady

#21 16. 12. 2010 23:19

morpheus
Babinet Klub
Web

Tak mam obavu, ze po dnesni posledni ICQ zprave me Myrai z Magdaly navzdy opustila a uz nebudou zalmy. Nu coz...To je OSUD...

btw : Ma nekdo jiny zajem o Zalmiky ? smile

Není tady

#22 3. 1. 2011 18:21

morpheus
Babinet Klub
Web

Ahoj vespolek smile Kdyz se nikdo neozval a neprojevil zajem o moje krasne zalmy, budu je zde vkladat pro moji nemocnou kamaradku Evu ze Slovenska smile pac ona o ne stoji, a take ona za to stoji...Nekdo z vas si je najde a precte, ale nemusite je komentovat, protoze Zalmy komentare nepotrebuji. Jen prosim venujte tichou modlitbu za uzdraveni Evy, to bude stacit, ja se za ni teda modlim furt tummenupp

Pro Evu ... hjarta

Kolik jen, Hospodine, je mých nepřátel,
kolik jich povstává proti mně!
Kolik jich říká o mém životě:
„Od Boha žádnou pomoc nečekej!“

Ty však, Hospodine, jsi okolo mě štít,
ty, Slávo má, mou hlavu povznášíš.
K Hospodinu jsem volal ze všech sil,
ze své svaté hory pak ke mně promluvil.

Není tady

#23 3. 1. 2011 22:16

IŠTAR
♥♥♥♥---

Morphe, mě teda žalmy nevadí, páč je nečtu, ale nechceš si raději založit své vlastní vlákno a tam si je dávat? Nechce se mi přeskakovat hromady stránek, které s osudem nemají  nic společného. Děkuji. hjarta. Jinak kamarádce moc přeji, aby se uzdravila. stolt.

Není tady

#24 3. 1. 2011 22:20

morpheus
Babinet Klub
Web

Istar : je to velice dobry napad a udelam to tak smile Puvodne jsem toto uz mrtve vlakno chtel vyuzit, aby se nezakladalo nove.
Ale otazka : Vlakno Osud je zalozeno uz nejakou dobu, moznosti jsou tak na 99% vycerpane, myslis si ze nekdo sem jeste bude prispivat a resit osud jako takovy ? Teda driv, nez za pul roku, rok, sem - tam nejaky prispevek ?
( jdeme na to, jak rika Hannibal Lecter big_smile )

Není tady

#25 4. 1. 2011 13:16

IŠTAR
♥♥♥♥---

Morphe, nikdy neříkej nikdy big_smile. Většinou to je tak, že zapadne prachem, pak přijdou noví uživatelé, opráší ho a uvedou v život big_smile. Kdo ví wink.

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí