|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Ametyst napsal(a):
majkafa napsal(a):
Ametyst, proč ta hrůza z toho, že mě zachrání?
Protože předpokládám, že když nejde o demonstrativní sebevraždu, tak je přežití dost velké zklamání ...
Ale u Majkafy, jak sama psala, šlo o demonstrativní sebevraždu, pokud si pamatuji.
Není tady

.
Upravil(a) Merts (17. 4. 2011 16:56)
Není tady
Merts :
Tak se dej k nejake organizaci. Vsichni, co maji nejaky "problem" by meli delat nejakou prospesnou cinnost, aby je nenapadali kraviny jako podriznout si hrdlo ( fuj, hnusne, ale ucinne, kdyz to udela poradne ). Pred 11 lety jsem se dal k charite, zacal jsem pracovat pro kocici utulky, vyrabel jsem pro ne takove specialni pytliky naplnene santou a kozlikem, to kocky miluji, starat se o postizene deti, nejake aktivity v detskych domovech, atakdale-atakdale. Ale co je dulezite, dal jsem se na viru v Boha ( sorry, nechci tu delat osvetu
v Boha uz na BBN nikdo neveri, krome Morphea ) a zjistil jsem, ze vzit si zivot je sice fajn vec pro me, ale ublizil bych spouste lidi kolem - to neni Tvuj pripad, kdyz nikoho nemas - a co tak si najit fesne devce ? To me jen tak napadlo, ma to jiste vyhody, nektere holciny dobre vari, napriklad rajskou polevku z cerstvych rajcat a frankfurtskou hovezi peceni s ryzi
uaaaaa, Morfe nemluv o jidle !
Dnes je den pustu a odpocinku
PS : A stale cekam ze mi odpovis na moje otazky
PROC zrovna internet ? Proc si nepovesis na krk velkou ceduli s napisem "uz me nebavi ten zku*veny zivot"
, nepostavis se pred Tesko s pistoli u hlavy a nekricis - zacnete se mnou vyjednavat, nebo se zastrelim! Kdyz prijde policie a zachrani Te :goodlike: ukazes jim, ze pistole je jen obycejna strikaci pistole za 150 Kc a ze to byl jen zert
Hele, to by Te mohlo na chvilku pobavit a zapomel bys co jsi chtel udelat co Ty na to ?

Není tady

.
Upravil(a) Merts (17. 4. 2011 16:55)
Není tady

Vějířovka napsal(a):
Ametyst napsal(a):
majkafa napsal(a):
Ametyst, proč ta hrůza z toho, že mě zachrání?
Protože předpokládám, že když nejde o demonstrativní sebevraždu, tak je přežití dost velké zklamání ...
Ale u Majkafy, jak sama psala, šlo o demonstrativní sebevraždu, pokud si pamatuji.
To nevím, já jsem psala obecně.
Ale ani demonstrativní sebevraždu bych nechtěla páchat, protože když by se náhodou povela, byl by to taky průser.
Když se vraždím, musím počítat s tím, že umřu, ne?
Není tady
Ametyst napsal(a):
Ale ani demonstrativní sebevraždu bych nechtěla páchat, protože když by se náhodou povela, byl by to taky průser.
Když se vraždím, musím počítat s tím, že umřu, ne?
Přesně tak. Ve chvíli, kdy odcházím, nepřemýšlím, jestli teď dělám demonstrativní a teď zase skutečnou. Takové myšlenky tam opravdu nejsou. Vše je opravdové. O "demonstrativní" lze mluvit až následně nebo pohledem jiných, ale určitě ne pohledem člověka, který se rozhodl odejít a ve chvíli, kdy se o to pokouší.

majkafa napsal(a):
Ametyst napsal(a):
Když se vraždím, musím počítat s tím, že umřu, ne?Přesně tak. Ve chvíli, kdy odcházím, nepřemýšlím, jestli teď dělám demonstrativní a teď zase skutečnou. Takové myšlenky tam opravdu nejsou. Vše je opravdové. O "demonstrativní" lze mluvit až následně nebo pohledem jiných, ale určitě ne pohledem člověka, který se rozhodl odejít a ve chvíli, kdy se o to pokouší.
Já jsem se vlastně nikdy plánovitě nevraždila,, jen "nechtěně", když jsem se hodně předávkovala apod. Takže nevím, co cítí skutečně sebevrah před činem. Možná jak kdo. Když to dělá impulzivně, tak asi nic moc nestihne cítit. Domyslet důsledky...
Já bych to naplánovat neuměla, nějaké přípravy, dopisy na rozloučenou, apod., v tom mám rozum příliš silný. Když už tak by to bylo okamžité nepromyšlené rozhodnutí, a to bych nestačila počítat, kolik čeho vzít, aby to bylo "na sichr".
Není tady
Ametyst : Pocitat nemusis. Melo by toho byt hlavne hodne
Vetsina "sebevrazedkyn" si vezme smesne mnozstvi tablet a jeste si pro jistotu zavolaji zachranku, jedna se o demonstarativni sebevrazdy a ve skutecnosti nechteji umrit, jen postrasit a vyhrozovat svemu okoli - napriste to uz muze byt doopravdy. Vetsinou ale k tomu zadna nema dost odvahy 
Majkafa : Jak jsi to myslela s tim pruserem pri demonstrativni sebevrazde ? To by me zajimalo 
Není tady
Morphe, o průseru psala Ametyst, ne já. Ale předpokládám, že tím myslela, že i taková se může povést, nikde není psáno, že nepovede. Však to tam píše.
Já jsem půl roku čekala, že se můj vnitřní stav zlepší. A taky jsem nechtěla opustit kolegyně s nedodělanou prací, účetní závěrkou, konsolidovanou závěrkou. A děti s dluhy na krku. Takže až když valná hromada schválila závěrky, když jsem doplatila hypotéku a na katastr odnesla zrušení věcného břemena věřitelem na náš dům, když na účtě byly nějaké peníze pro děti do začátku, jsem to tak nějak cítila definitivní, že nezanechávám nic nedodělaného. V pátek jsem odešla s tím, že mám od pondělka dva týdny dovolené, takže tam bylo na následující dva týdne vše zařízeno a můj zástup také.
Dopis na rozloučenou se mi nějak psát nechtělo, v sobotu před tou nedělí jsem řekla dětem vše, co jsem jim chtěla říct na rozloučenou, byť (doufám) netušily, že se tím loučím.
Už v noci jsem se pokusila vylézt na Bořeń a skočit dolů ze skály ale byla hrozná tma a já tam nemohla trefit. Tak jsem se vrátila domů a ráno jsem si vzala prášky.
Joooo, uz to vidim, Ametyst, omlouvam se. Ale s tou ucetni zaverkou to je jako vtip, nebo to myslis vazne ? Clovek, ktery si bere zivot vi co dela a nezajimaji ho pracovni nedodelavky, ani rodina, ani deti, jednoduse pos*rte se tady z toho, ja odchazim. A vis ze jsem rad, ze Te zachranili ? ted to myslim vazne
Jsi sice takova "svojska" ale jaksik by tu bez Tebe bala na BBN nuda 
Takze Ametyst : Jak jsi to myslela s tim pruserem pri demonstrativni sebevrazde ? To by me zajimalo 
Není tady
Morphe, ne, není to vtip.
Konsolidovanou závěrku umí udělat málo lidí v tomto státě. A mně přišlo nefér vůči svému zaměstnavateli a kolegyním nedodělat ji.
Tobě to může připadat jako vtip, ale já nechtěla odejít, dokud nemám "čistý stůl". Za rok do příští závěrky by si už někoho našli, kdo by konsolidaci udělal. Ale nechtěla jsem je nechat na holičkách, když se musí dodržet termíny dle zákona a dańové přiznání atd. Tak jsem to cítila.
Majkafo - zodpovědný přístup k životu. I když si eventuálně věděla, že už tu nebudeš, a mohla by ti to být jedno, nechtěla si druhým přidělávat starosti.
Je fajn, že si ok. Si fajn baba. 
Není tady
I mně kolikrát napadlo,jestli by nebylo nejlepší, že bych tu nebyla, ale nebylo. Pobrečím si a vzhůru do boje. A nakonec si vždycky řeknu, vždyt už by to byl konec. Jsem máma, děti mě potřebují. Byla by to zbabělost.
Není tady
dusičko, nebylo.
Dokud máme děti, je třeba tady být. Přinejmenším. I pokud děti nemáme. Vždy je někdo, pro koho je třeba tady být, byť někdy nikoho takového nevidíme. Třeba "jen" kvůli sobě.

Když jsem si pak následně představila, byť je má maminka, jaká je, že by nebyla a že by ukončila svůj život sebevraždou, viděla jsem, jak (by) jsem svým dětem ublížila. Jaké stigma by si nesli životem.
Upravil(a) majkafa (21. 12. 2010 8:52)
Majkafo
ano
Není tady

morpheus napsal(a):
Takze Ametyst : Jak jsi to myslela s tim pruserem pri demonstrativni sebevrazde ? To by me zajimalo
No, když dělá někdo sebevraždu demonstrativně, tak je průser, když se mu povede.
A když chce naopak skutečně umřít, tak je průser, když přežije.
I když s obojím se musí počítat.
Trochu se mi zdá, že to zlehčuješ, jak píšeš o "směšném množství léků", které si některé ženské vezmou, a chtějí tím jen citově vydírat a upozornit na sebe...
Ono to není tak jednostranné.
Existuje více možností, proč to dělají, než jen přivolat zájem.
Neházela bych je do jednoho pytle. Může to být zoufalost, a v poslední chvíli prostě jen projev pudu sebezáchovy, když si volají sanitku. Co já vím.
Umím si představit, jak silně by se ve mně můj pud ozval, když bych to opravdu chtěla skončit.
Když jsem se otrávila, nechtěla jsem umřít, chtěla jsem se uklidnit, uspat, umrtvit duši, bolest.
Spala jsem tři dny. A kombinace, kterou jsem zvolila, byla taková, že jsem se probudit nemusela, ač to nebyl záměr.
Jinak bych to moc ráda udělala, ale to co mě tu drží je prostě obyčejný strach. Strach z toho, co když to "potom a tam" bude ještě horší, než teď a tady.
A taky přirozeně strach z bolesti, nepodařené sebevraždy.
A samozřejmě lítost a láska ke svým bližním.
Nicméně, když je krize, dokážu si představit, že jde toto všechno stranou, a je jen vidina konce.
A nezastaví nic, ani děti, ani uzávěrka.
Není tady
majkafa napsal(a):
Morphe, ne, není to vtip.
Konsolidovanou závěrku umí udělat málo lidí v tomto státě. A mně přišlo nefér vůči svému zaměstnavateli a kolegyním nedodělat ji.
Tobě to může připadat jako vtip, ale já nechtěla odejít, dokud nemám "čistý stůl". Za rok do příští závěrky by si už někoho našli, kdo by konsolidaci udělal. Ale nechtěla jsem je nechat na holičkách, když se musí dodržet termíny dle zákona a dańové přiznání atd. Tak jsem to cítila.
Tak to uz rozumim. Krome konsolidovanou zaverky, bo to vazne netusim co je
Ale je to fajn umet, pac to pak muzes delat na ZL a kseftu budes mit habadej.
No, ja pred lety, to uz je hodne davno, jsem zkoumal jednu rostlinu. Neboj, neskodna travka to nebyla
Rikam si, podle informaci, ktere mam, musi byt v takove davce smrtelna ( necelych 100 g. ). Jiste ze me napadlo to na sobe vyzkouset ( ted se nediv, protoze ja jsem opravdu hrac se smrti
) ale rikam si manzelka ( na tu kaslu, stejne me jen drbe pipka ), moje rozdelana prace a moje rodina. Tak jsem chtel jeste navstivit rodinu a dodelat co mam a nakonec z toho vseho seslo, protoze jsem si rozmyslel cokoli zkouset, i kdyz o nic bych neprisel, maximalne by me klepla pepka. ja jsem byl hrozne zvire. Do dneska nechnapu, proc clovek, ktery si chce vzit zivot, si ho chce vzit sam a pak o tom uvazuje. Pokud je rozhodnuty zemrit, je X zpusobu, jak to nechat elegantne udelat nekoho jineho, aniz by o tom vedel a navic, ten sebevrah NEMUZE cuknout, pac to by bylo jako zabrzdit rozjety vlak
A neptejte se me na podrobnosti 
Není tady
dusička napsal(a):
I mně kolikrát napadlo,jestli by nebylo nejlepší, že bych tu nebyla, ale nebylo. Pobrečím si a vzhůru do boje. A nakonec si vždycky řeknu, vždyt už by to byl konec. Jsem máma, děti mě potřebují. Byla by to zbabělost.
A ja si zase rikam, ze clovek ma minimalne dve moznosti ( to je veta od jedne Evy ) a pak kral Salamoun mel na prstenu napis "I toto jednou prejde" ( od te same Evy ) a v kazde, opravdu kazde zivotni situaci, mi tyto vety pomohly. Takze moji nej,nej,nejlepsi kamaradce Eve mohu podekovat za to, ze tu jeste jsem a ted je rada na me, abych ji splatil dluh, protoze ted je ona v totalnim srabu a chci ji pomoci
Jestli se mi to povede to vi jen nas Nejvyssi a ja verim, ze mi v tom i ON pomuze 
Jo a jeste jsem zapomel : na umirani je vzdycky cas. Pokud vycerpame vsechny moznosti, tak prosim, klidne
Ale ty dve moznosti tu stale jsou, pro kazdeho.
Upravil(a) morpheus (21. 12. 2010 19:27)
Není tady
Ametyst napsal(a):
Nicméně, když je krize, dokážu si představit, že jde toto všechno stranou, a je jen vidina konce.
A nezastaví nic, ani děti, ani uzávěrka.
Aha ? Takze Ty jsi to take zkousela
Tak to je dobry ... Co trapilo Tvoji dusicku ? Teda pokud to neni tajne ovsem.
A ted k Tvemu strachu
Strach co bude tam ? Co si Ty myslis, ze tam je ? Muze tam byt cokoli, jedni rikaji, ze tento zivot zijeme za trest, nekdo rika, ze se porad prevtelujeme, ze jsme snad bohove a ucime se tu, ale jsou i prameny a verohodne, ktere rikaji, ze po smrti proste neni nic, coz je maxilane pravdepodobne, protoze ja si nevzpominam, ze bych se napriklad neustale prevteloval, jako magor
Hlavne bud v klidu, nemuze to byt horsi, nez to, kvuli cemu chces odejit 
Jinak Ametyst se mi zda, ze je nerost ? Polodrahokam ? Moje kryci jmeno je Hematit
takze jsme vlastne sourozenci !
A ted vazne. Hematit je muj nejoblibenejsi nerost, zlatnici s nim neradi pracuji, protoze je velice krehky. Skoro cely zivot nosim na leve ruce na prostredniku 2 hematitove prsteny, zjistil jsem, ze pokud mam jeden, ze brzy praskne a zlomi se. Kdyz dam dva vedle sebe, vydrzi leta.
Není tady

morpheus napsal(a):
Aha ? Takze Ty jsi to take zkousela
Tak to je dobry ... Co trapilo Tvoji dusicku ? Teda pokud to neni tajne ovsem.
Nezkoušela jsem se zabít. Předávkovala jsem se z touhy uniknout bolesti, ne umřít. Umřít jsem chtěla mockrát, ale nikdy jsem se o to nepokusila.
O mých potížích bych psala dlouho, táhne se to pár let.
nic, s čím bys mi mohl pomoci, nechci tě tím zatěžovat.
morpheus napsal(a):
A ted k Tvemu strachu
Strach co bude tam ? Co si Ty myslis, ze tam je ? Muze tam byt cokoli, jedni rikaji, ze tento zivot zijeme za trest, nekdo rika, ze se porad prevtelujeme, ze jsme snad bohove a ucime se tu, ale jsou i prameny a verohodne, ktere rikaji, ze po smrti proste neni nic, coz je maxilane pravdepodobne, protoze ja si nevzpominam, ze bych se napriklad neustale prevteloval, jako magor
Hlavne bud v klidu, nemuze to byt horsi, nez to, kvuli cemu chces odejit
Byla bych ráda, kdybys měl pravdu, ale jistá si tím nejsem. Moc moc bych si přála, aby po smrti už nic nebylo, jen klid, ticho. Nic. nebytí.
Kéž by...
morpheus napsal(a):
Jinak Ametyst se mi zda, ze je nerost ? Polodrahokam ? Moje kryci jmeno je Hematit
takze jsme vlastne sourozenci !
A ted vazne. Hematit je muj nejoblibenejsi nerost, zlatnici s nim neradi pracuji, protoze je velice krehky. Skoro cely zivot nosim na leve ruce na prostredniku 2 hematitove prsteny, zjistil jsem, ze pokud mam jeden, ze brzy praskne a zlomi se. Kdyz dam dva vedle sebe, vydrzi leta.
Ano, Ametyst je takový fialový polodrahokam. kdysi býval můj oblíbený a už mi to zůstalo.
Dnes pokud bych se měla charakterizovat, volila bych jiné, ale to už bych tu byla už moc off topic.
Že dva hematity spolu vydrží déle, je asi docela logické. Jsou magneticky nabité a vzájemně se přitahují. Spojené pak mají větší sílu.
Já nosím jen snubák a na krku kamínek na šňůrce.
Není tady
Ametyst napsal(a):
Nezkoušela jsem se zabít. Předávkovala jsem se z touhy uniknout bolesti, ne umřít. Umřít jsem chtěla mockrát, ale nikdy jsem se o to nepokusila.
O mých potížích bych psala dlouho, táhne se to pár let.
nic, s čím bys mi mohl pomoci, nechci tě tím zatěžovat.
Kdyz nemohl, tak nemohl
Uz se nevyptavam. Moje Ex rika, ze jsem zachrance zenskych dusi, ale ze to ma jeden hacek : Ze stejne nezachranim vsechny. Prijde mi to jako z jednoho filmu, ale nevzpomenu si na nazev.
Bolesti myslis telesnou bolest, nebo dusevni ?
Neumim citovat tak ja Ty, takze musim to vsechno splacat dohromady. Po smrti by teoreticky nemelo nic byt. Lide se smrti boji, jen co zacinaji vnimat o cem je zivot. Zrejme se nam tu nejak libi, ale proc, to nevim jiste. Mozna to, ze se muzeme dobre najist, pracovat, delat co nas bavi, sportovat, jezdit na hory a vlastne si uzivat vseho, co nam tento nesmyslny svet nabizi 
Hematity jsou magneticky nabite ?
Jak tomu mam rozumet ? Je to kamen, nemuze to byt magnet
Bez Hematitu bych to nebyl ja, ten kamen jakoby ke me patri, ale nedokazu zjistot proc, protoze cerna barva neni moje oblibena, mam rad cervenou a zlutou. No a vidim, ze i ja uz jsem OffTopic, ale zakladatel vlakna nam jiste po pusinach neda
Muze se zde hodne naucit...napriklad o spolehlivych sebevrazdach ( o kterych zde ale nemohu psat, protoze to by byl navod, jak si vzit zivot bezbolestne a rychle ) a o kamenech a jejich dejme tomu lecive sile, coz by ho mohlo privest na jine myslenky 
Není tady

morpheus napsal(a):
Kdyz nemohl, tak nemohl
Uz se nevyptavam. Moje Ex rika, ze jsem zachrance zenskych dusi, ale ze to ma jeden hacek : Ze stejne nezachranim vsechny.
To je pravda, ani se o to nepokoušej. Ženské nevědí co chtějí a nedají pokoj, dokud to nedostanou.
morpheus napsal(a):
Bolesti myslis telesnou bolest, nebo dusevni ?
Duševní, samozřejmě.
morpheus napsal(a):
Zrejme se nam tu nejak libi, ale proc, to nevim jiste. Mozna to, ze se muzeme dobre najist, pracovat, delat co nas bavi, sportovat, jezdit na hory a vlastne si uzivat vseho, co nam tento nesmyslny svet nabizi
Mně se tu vždy líbilo, a v poslední době už to ale nejde. už nemůžu dělat ty věci, co jsi jmenoval, protože mi to nepřináší radost a nebo často nejsem toho schopná. Mám i světlé chvilky, kdy si uvědomuji krásu. někdy je tu příliš mnoho krásy na to, aby člověk odešel. To je taky z jednoho filmu...
Ale někdy je to úplně jedno, kolik té krásy tu je, když ji nejsme schopni vidět.
morpheus napsal(a):
Hematity jsou magneticky nabite ?
Jak tomu mam rozumet ? Je to kamen, nemuze to byt magnet
Znáš hematitové "cvrčky"? Cvrkají na tom principu, že neustále mezi sebou vyměňují polarity.
morpheus napsal(a):
Bez Hematitu bych to nebyl ja, ten kamen jakoby ke me patri, ale nedokazu zjistot proc, protoze cerna barva neni moje oblibena, mam rad cervenou a zlutou.
Červená a žlutá jsou moc krásné, taky je mám ráda. je v nich slunce, síla, energie. Ale kameny bych si takové nevybrala. Mám na krku hnědý.
morpheus napsal(a):
No a vidim, ze i ja uz jsem OffTopic, ale zakladatel vlakna nam jiste po pusinach neda
Muze se zde hodne naucit...
Tak založ vlákno o kamínkách. 
morpheus napsal(a):
napriklad o spolehlivych sebevrazdach ( o kterych zde ale nemohu psat, protoze to by byl navod, jak si vzit zivot bezbolestne a rychle )
A tohle by zajímalo zase mě.
Jaká je ta spolehlivá?
Někdy člověk totiž přežije neuvěřitelné věci. Moje sousedka třeba pád z 5. patra...
Není tady
Ametyst napsal(a):
Jaká je ta spolehlivá?
Někdy člověk totiž přežije neuvěřitelné věci. Moje sousedka třeba pád z 5. patra...
Nechci, aby jsi si myslela, ze kecam. Proste znam par spolehlivych, od predavkovani paracetamolem, pres jedy az po harakiri
Vis kdyz se vnoci vzbudis, sahnes si do baru pro tatranku, sedis si v kresle, premyslis o smyslu zivota, leccos Te napadne.
Me nekdy napadaji naprosto genialni veci, ktere treba se snazim realizovat, ale nekdy me napadne sem tam nejaky ten zpusob, jak si vzit zivot, ale to zkouset nehodlam, protoze to je na jedno pouziti. Jiste ze zajem by byl, ale kdyby existovala moznost vratit se zpet.
To, co jsem vymyslel spolehlive je, ver mi, ale nesnaz se to ze me dostat, neprozradim Ti to
Navic nemela bys zadnou sanci to vzdat, jakmile bys to udelala, uz by byla jen jedina cesta - a te se prece bojis, takze bud tady a divej se na tu krasu kolem sebe. Prca je, ze Ty sama bys v tom nemela prsty, udelal by to za Tebe nekdo jiny, aniz by o tom vedel ( chudak ale Tobe by to melo byt jedno ). Kdyz jsem tehdy o tom premyslel, napadla me i opacna varianta, ale toto kdyby nekdo udelal, tak to by byl vazne borec 
Není tady

morpheus napsal(a):
Prca je, ze Ty sama bys v tom nemela prsty, udelal by to za Tebe nekdo jiny, aniz by o tom vedel ( chudak ale Tobe by to melo byt jedno ). Kdyz jsem tehdy o tom premyslel, napadla me i opacna varianta, ale toto kdyby nekdo udelal, tak to by byl vazne borec
Ty mizero, Ty mě napínáš!
Já to chci vědět. Bolelo by to?
Prášky už bych si taky uměla namíchat, ale přes žaludek, to není spolehlivé (jakákoliv kombinace), protože jako správná bulimička často a snadno zvracím.
A cizím zaviněním, aniž by o tom věděl?
To si neumím představit. Teď se mi o tom bude zdát, v noci se vzbudím, zajdu do baru a sežeru tatranku a budeš mít na svědomí můj další bulimický záchvat (protože u jedné tatranky nikdy nezůstane), a pak budu mít depresi, a pořád nevědět, jak se vlastně zabít...No podívej, kam až to zachází! Vrtá mi to hlavou.
Není tady

uz by byla jen jedina cesta - a te se prece bojis, takze bud tady a divej se na tu krasu kolem sebe.
Jojo, kéž by to tak bylo jasné.
Není tady