|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Odmítnul............protože zjistil, že když tady vysaje z lidí energii, že se mu uleví..............tak to bude řešit takhle.........znám řadu depresáků, kteří to tak dělají ............viz Luminka...........na všech dis.forech jsou depresáci, kteří zakládají opakované diskuze .......pořád dokola a snaží se na sebe strhnout pozornost aby dostali energii.......
Rosa, to znamená, že Mert vlastně manipuluje s okolím a problém je že, mu asi nikdo nemůže pomoct, když on to odmítá.
Není tady

Zuzanna napsal(a):
Odmítnul............protože zjistil, že když tady vysaje z lidí energii, že se mu uleví..............tak to bude řešit takhle.........znám řadu depresáků, kteří to tak dělají ............viz Luminka...........na všech dis.forech jsou depresáci, kteří zakládají opakované diskuze .......pořád dokola a snaží se na sebe strhnout pozornost aby dostali energii.......
Rosa, to znamená, že Mert vlastně manipuluje s okolím a problém je že, mu asi nikdo nemůže pomoct, když on to odmítá.
Ano manipuluje,ale dělá to nevědomky, není v tom vypočítavost , hledá způsob jak si pomoct ........
Není tady
Já jsem taky vysávala, když jsem trpěla těžkou depresí. Nepřežila bych, kdyby mě byli všichni opustili. Cítila jsem, že je vysávám, cítila jsem, když to vzdávali, chápala jsem je, už nemohli dál, byli nešťastní, nevěděli, co mají dělat. Já taky ne.
Díkybohu za ně, že to vydrželi, byť třeba někteří jen chvilku. Byla bych umřela, než přišla chvíle, když už jsem to dokázala zvládat. Po 7-týdenním pobytu na psychiatrii, následné roční léčbě antidepresivy a skupinové terapii.
Obrat přišel tak asi po roce a 4 měsících.
Nikdy nezapomenu, co pro mě udělali.
Ale vím, že kdybych sama nechtěla, nikdo by mě tu neudržel a neotočilo by se to k lepšímu. Trvalo mi asi rok, než jsem doopravdy začala chtít zůstat tady a pak už to šlo celkem rychle k lepšímu.
Majkafa 
Tak to bylo od srdce a ryzí.
Není tady
Já si myslím, že jsem při depresi nevysávala. Nebyla jsem totiž schopná komunikace, chtěla jsem být sama, nikho nevidět, s nikým nemluvit ...
Není tady
I já to tak mám, Ivano, a poslední, co bych si přál v takovém okamžiku, je s někým mluvit.
To, když začínám komunikovat, tak už je mi hej. 
Není tady
Já jsem vysávala, jsem introvert ale depresi jsem měla opačnou, tisíckrát jsem potřebovala mluvit o tom, že mě BM opustil, že jsem nejhorší na světě, a že tu nechci být... až jsem s tím byla otravná.
Když jsem se po pokusu o sebevraždu a návratu z psychiatrie vrátila domů a do práce, vysávala jsem hrozně moc. Věděla jsem, že už se o sebevraždu nepokusím, co kdyby mě znovu zachránili a tu hrůzu probuzení už jsem víckrát nechtěla zažít. Tak jsem vysávala, hledala někoho, něco, co to ve mně otočí, aby z - musím tu být - se můj stav změnil na - chci tu být.
Když mi bylo velmi, velmi zle po návratu z nemocnice (ještě hůř než před pokusem o sebevraždu) a už jsem chodila do práce, protože psychiatr nechtěl, abych zůstávala doma sama a v nemocnici už mě taky nechtěli, posílali mě do psychiatrické léčebny na 3 měsíce a tam jsem nechtěla, abych nenechávala na zimu syna samotného a musela jsem prodat náš dům a koupit si byt a přestěhovat se, "volala" jsem někoho, kdo mi pomůže překlenout další strašnou vteřinu, kdy tu nechci být ale už nechci odejít, a další... a další... a další...
Už jsem nechtěla umřít.
Ale bála jsem se sama sebe, že to zase udělám a zase mě vrátí zpět.
Majkafo - 
si statečná
Není tady
majkafa napsal(a):
Ale vím, že kdybych sama nechtěla, nikdo by mě tu neudržel a neotočilo by se to k lepšímu. Trvalo mi asi rok, než jsem doopravdy začala chtít zůstat tady a pak už to šlo celkem rychle k lepšímu.
A o tom to je. 
Není tady
Ivana napsal(a):
Já si myslím, že jsem při depresi nevysávala. Nebyla jsem totiž schopná komunikace, chtěla jsem být sama, nikho nevidět, s nikým nemluvit ...
Podle meho nazoru ma takovy clovek ktery zvoli samotu, (byt o samote) byt sama se sebou moznost snadneji vkrocit do sveho nitra a naslouchat.
Nekdo naopak jde zdlouhave pres vysavani,kdy ma pocit ze mu to jakoby pomaha ,avsak zdani klamou. Musi stejne nakonec pochopit ze vse je jen na nem. Ze potrebuje najit zdroj odkud lze cerpat silu (nikoli z tech ostatnich lidi). 
Kazdy jde tedy svoji cestou a kazdy ma jine zkusenosti. 
Není tady
hirondel napsal(a):
Ivana napsal(a):
Podle meho nazoru ma takovy clovek ktery zvoli samotu, (byt o samote) byt sama se sebou moznost snadneji vkrocit do sveho nitra a naslouchat.
Nekdo naopak jde zdlouhave pres vysavani,kdy ma pocit ze mu to jakoby pomaha ,avsak zdani klamou. Musi stejne nakonec pochopit ze vse je jen na nem. Ze potrebuje najit zdroj odkud lze cerpat silu (nikoli z tech ostatnich lidi).
Kazdy jde tedy svoji cestou a kazdy ma jine zkusenosti.
To jo. Já naslouchala svému nitru, které mi sdělovalo, že nic nemá žádný smysl, já sama taky ne, naopak by bylo pro všechny lépe, kdybych umřela, úžasný plky mi to moje nitro sdělovalo. 
Já si teda racionálně uvědomovala, že to, co si myslím je asi projev mého chorého mozku, ale nedokázala jsem ty černé myšlenky zastavit. Až mi zabrala AD a najednou jako by se zvedl černý závoj. Ať žije chemie!
Není tady
Ivana napsal(a):
To jo. Já naslouchala svému nitru, které mi sdělovalo, že nic nemá žádný smysl, já sama taky ne, naopak by bylo pro všechny lépe, kdybych umřela, úžasný plky mi to moje nitro sdělovalo.
Jojo, to ale nebyl hlas Tveho nitra,nybrz Tve hlavy (jak sama tvrdis ze to byl projev choreho mozku) a v tom je podstatny rozdil.
Kdo tohle chape ,ten chape ,kdo ne ,ten ne.
Takovy je vyvoj.
Noumauka Udo. 
Ivana napsal(a):
Až mi zabrala AD a najednou jako by se zvedl černý závoj. Ať žije chemie!
Jo jo jak rikam ,kazdy jde jinou cestou (ktere maji sve priciny).
A opet opacko= nekdo tak ,jiny onak. 
Není tady

Druh psychopatie.Najděte si psychologa.
Není tady
Já osobně bych léčila (spíše ulevovala) depresi v počátku antidepresivy, to ano,.. ale přitom chápu, že může být problém hloub, dál, uvnitř, který je potřeba skutečně léčit a ne jen držet v zakonzervované formě na nějaké antidepresivní úrovni - tedy řešit jen symptomatickou léčbou.
Proč ty agresivní reakce, když všichni bereme v úvahu jen to, co jsme kdy kde slyšeli, četli a co jsme zažili, a nikdo nevíme dnes víc. Nic víc o skutečné podstatě nemoci - nebo třeba obranné reakci organismu?
Mám známého, kolegu, který se skoro celý život potýká s depresemi, přesněji maniodepresivními stavy. Dokázal rozprodat celý majetek (nemalý), jeho manické stavy jsou k nevydržení, chová se iracionálně, kupuje nesmysly, prodává co mu přijde pod ruku, atd. Ale přesto všechno, přesto, že vím, že ho udržely na určité "rozumné" úrovni jen léky, tak přesto si netroufám říct, že by to nebylo léčitelné jinak - tak jak píše Hir a Crab. Kdo si vlastně může dovolit říct JAK to doopravdy je?
A to jsme mu lili do hlavy všelijaké nápady a možnosti a úhly pohledu. Léta. Zdálo se mi že neslyší. ale co to znamená? Nic. Někdo může v této situaci vnímat jinak, ačkoliv lékaři i věda říká - že deprese je stav neovlivnitený vůlí. Čemuž jsem donadávna věřila také.
Každý může jen říct, že se setkal s tím anebo s tím, ale ne, že je to TAK, nebo TAK. Připuštím proto obě varianty, bude-li třetí tak prostě i tu.
Není tady
Když nad tím tak uvažuji, napadá mě, že na depresi (pokud tedy člověk není zrovna v ní a má vůbec chuť s tím něco dělat) by nejspíš asi pomohl "focusing". Což si myslím, Merts, by v Tvém případě mohlo být optimálním řešením.
http://obchod.portal.cz/produkt/focusing/
Není tady

majkafa napsal(a):
Já jsem vysávala, jsem introvert ale depresi jsem měla opačnou, tisíckrát jsem potřebovala mluvit o tom, že mě BM opustil, že jsem nejhorší na světě, a že tu nechci být... až jsem s tím byla otravná.
Když jsem se po pokusu o sebevraždu a návratu z psychiatrie vrátila domů a do práce, vysávala jsem hrozně moc. Věděla jsem, že už se o sebevraždu nepokusím, co kdyby mě znovu zachránili a tu hrůzu probuzení už jsem víckrát nechtěla zažít. Tak jsem vysávala, hledala někoho, něco, co to ve mně otočí, aby z - musím tu být - se můj stav změnil na - chci tu být.
Když mi bylo velmi, velmi zle po návratu z nemocnice (ještě hůř než před pokusem o sebevraždu) a už jsem chodila do práce, protože psychiatr nechtěl, abych zůstávala doma sama a v nemocnici už mě taky nechtěli, posílali mě do psychiatrické léčebny na 3 měsíce a tam jsem nechtěla, abych nenechávala na zimu syna samotného a musela jsem prodat náš dům a koupit si byt a přestěhovat se, "volala" jsem někoho, kdo mi pomůže překlenout další strašnou vteřinu, kdy tu nechci být ale už nechci odejít, a další... a další... a další...
Už jsem nechtěla umřít.
Ale bála jsem se sama sebe, že to zase udělám a zase mě vrátí zpět.
Těžké čtení.
Přemýšlím nad tím, proč ta hrůza z toho, že tě znovu zachrání, byla větší, než z toho života samotného....
Spousta lidí po sebevraždě najednou začnou chtít žít. Toto já třeba zatím neumím pochopit. Jestli chci umřít, tak když by mi někdo překazil sebevraždu, tak bych byla na tom ještě hůře, že se ani zabít neumím, nemůžu.
Když bych šla do sebevraždy, za každou cenu bych chtěla, ať se povede. Když by se nepovedla, asi bych do toho šla znovu.
Není tady
Ametyst napsal(a):
majkafa napsal(a):
Už jsem nechtěla umřít.
Ale bála jsem se sama sebe, že to zase udělám a zase mě vrátí zpět.Těžké čtení.
Přemýšlím nad tím, proč ta hrůza z toho, že tě znovu zachrání, byla větší, než z toho života samotného....
Spousta lidí po sebevraždě najednou začnou chtít žít. Toto já třeba zatím neumím pochopit. Jestli chci umřít, tak když by mi někdo překazil sebevraždu, tak bych byla na tom ještě hůře, že se ani zabít neumím, nemůžu.
Když bych šla do sebevraždy, za každou cenu bych chtěla, ať se povede. Když by se nepovedla, asi bych do toho šla znovu.
Větší hovadinu jsi v tuto chvíli nemohla napsat!!!
Není tady
Ametyst, proč ta hrůza z toho, že mě zachrání?
Protože tenkrát, když jsem se v nemocnici probrala, mi šlo hlavou jenom - tady být nechci a tam mě nechtějí, tak kurnik, co mám dělat?
Nikam nepatřím. 

Když mi následně bylo hůř, přemýšlela jsem, že skočím z Bořňě (no jo, ale to bych mohla dopadnout na nějaký strom a ten mě zachrání), půjdu naproti vlaku (no jo, ale co když ten přede mnou na výhybce uhne, a taky, jak by k tomu přišel pan strojvedoucí, kdybych ho do toho zatáhla, to je nefér). A tak jediné vhodné mi zase připadaly prášky, hodně prášků, vzít si spacák a lehnout si za domeček našeho obvoďáka a oni mě tam někdy najdou a pan doktor už bude vědět, co a jak, má s tím nejvíce zkušeností, tak se snad tolik nepoleká. Prostě abych nevyděsila úplně nezkušené lidi, až mě najdou. A spacák proto, že jsem zřejmě v některém minulém životě umrzla a nemám strach z hladu, žízně, ... ale z toho, že mi bude zima. Tak aby mi bylo teplíčko, než umřu. 
Ale - co když mě najdou dříve, než umřu? 

Dnes se těm myšlenkám naštěstí už jenom usmívám a kdybych to sama nezažila, přišlo by mi to střelené, neskutečné, nemožné. Ale tak jsem to v té hlavě doopravdy měla a nevěděla jsem, co s tím. Nedokázala jsem myslet na nic jiného, jen jak tu nebýt aby to v té hlavě přestalo být tak šílené.
Ale ta hrůza, bolest, bezmoc, rezignace, strach, nenávist k sobě samotné už tam díkybohu není. 
Jeden můj spolupacient byl rybář. Šel se zabít k rybníku tam, kde snad nikdy nikdo nechodí, jak vypozoroval. Vzal si spousty prášků, zapil to litrem vodky a pro jistotu si ještě podřezal žíly na obou rukách. A zrovna tehdy měl jakýsi jiný rybář pocit, že by zrovna dnes měl jít zrovna na to místo, i když tam nikdy předtím nechodil. A zachránil ho. 
Už vím, že je to zařízené tak, že pokud není náš čas, stejně neumřeme. Tak je lepší se z depky léčit, sama nebo za pomoci odborníků, když to nezvládnu. Že to jde a že to za tu krásu života, kterou v těch chvílích nevidíme, stojí.

Vladena napsal(a):
Větší hovadinu jsi v tuto chvíli nemohla napsat!!!
Píšu tak jak to cítím.
Proč myslíš, že mé cítění je hovadina?
Proč to hodnotíš?
Není tady

majkafa napsal(a):
Protože předpokládám, že když nejde o demonstrativní sebevraždu, tak je přežití dost velké zklamání ...
Není tady
Malicherbost problémů, které jsem kdy v životě prožívala, mě posunula dále. Vnitřní problém vnímaný v daném okamžiku byl o několik měsíců později natolik oslaben, že ani nestálo za zmínku se k němu vracet. Byla jsem obohacena o celou řadu krásných chvil, které byly natolik silné, že jsem je ani nebyla schopna popsat. Každá vnitřní bolest, kterou jsem já prožila, byla už tolikrát v historii lidstva prožita, že mě to přeci musí posunout dál, a né se upínat na myšlenku, že je konec. Člověk má být pokorný ke všem slabostem i radostem tohoto života, pak ho to posune dál a život začne mít jiné spektrum barev. Ale bez bolesti tohoto poznání nedosáhneme.
Není tady

Jde spíše o míru. O rovnováhu. Něco musí být vyváženo něčím jiným. Když není, máme tendenci to vyvažovat jinak. Třeba i iracionálně.
Není tady
koukat se na sebe více z perspektivy, nebrat se tak úplně vážně......
Není tady
Zdarec Merts 
Jeste zijes ?
To byl jen zert, jiste ze zijes
Za leta praxe jsem nashromazdil 158 druhu sebevrazdy, vsechny velice dumyslne vymyslene, nektere hodne drasticke, vetsina je mych vlastnich, nektere mam prevzate a vydal jsem je pod nazvem How to commit suicide. Pokud bys mel zajem ... 

rad Ti pomohu ( moderatori nepanikarte, jen ho vyzpovidam pred KONCEM a dam mu posledni pomazani
)
Muzes mi odpovedet na par jednoduchych otazek ? Proc jsi zalozil tema "Uvazuji o konci", na ktere se chytlo tak cca 50 lidi ( vcetne me ze ano ), aspon maji "koho" resit a maji o cem krafat, po 1000 omilane to same a proc to neresis radeji s psychiatrem, popr. se svoji holkou, popr. s rodici, nebo kamarady ? Myslis, ze toto forum Ti poskytne moralni podporu nebo Te nedejbuh zachrani pred totalnim krachem Tve existence ?
Není tady
Ametyst napsal(a):
majkafa napsal(a):
Protože předpokládám, že když nejde o demonstrativní sebevraždu, tak je přežití dost velké zklamání ...
Ametyst, tohle nebyla má otázka, ale tvá. Jen jsem ji zopakovala při odpovědi tobě na tvou otázku. A už jsem ti odpověděla.