|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

.
Upravil(a) Merts (17. 4. 2011 16:51)
Není tady
Pročpak jsi vymazal všechny své předchozí příspěvky?
Radili ti tam moudře.
Chuť to ukončit má občas většina lidí. Je to normální - běžné. Co chceš poradit? Tvá otázka je dost neurčitá. Pamatuji si tvé předchozí příspěvky. Měl bys co nejrychleji zajít k psychologovi, možná už i psychiatr je na místě. A není to žádná ostuda, je to lékař, jako každý jiný. Nemoc v hlavě může být záludnější, než zlomená noha. Ale dá se taky vyléčit. Když chceme.
Když nechceme a rozhodneme se odejít, nikdo nás nezachrání. Zase to můžeme udělat jen my sami.
A chceš poradit "kdy a kde", pomoci zjistit, kdo jsi, nebo nasměrovat k odborníkovi?
Není tady

.
Není tady
Kdo jsme, na to si musíme taky přijít každý sám.
Když pochopíme, že cesta je cíl, a že cesta může být náramně zajímavá, vzrušující a překvapivá a někdy zase pokojná a klidná, pochopíme, kdo jsme.
Taky jsem na cestě.
Merts napsal(a):
spíš pomoc kdo jsem.
já k psychologovi chodím, ale moc mi to nepomáhá. už včera jsem tu psal, a tak vím o kousek víc, ale jsem na tom pořád stejně!
na tvém místě bych volila psychiatra
Není tady

.
Není tady
aprill napsal(a):
Merts napsal(a):
spíš pomoc kdo jsem.
já k psychologovi chodím, ale moc mi to nepomáhá. už včera jsem tu psal, a tak vím o kousek víc, ale jsem na tom pořád stejně!na tvém místě bych volila psychiatra
Taky si myslím, že je to už spíš diagnóza. Řešila bych to, dokud mi není opravdu špatně.
Merts napsal(a):
ale co já vím, tak psychiatr předepíše prášky a basta. to mi nepřijde jako řešení, ale jenom se schovám před problémem.
Však jo, prášky pomůžou proti atace nemoci, navíc psychiatr zjistí - snad - čím vůbec trpíš. A samozřejmě k tomu dobrého psychologa. Jak dlouho k psychologovi chodíš? A sedí ti? Nechtělo by to najít jiného? Tohle je na léta s dobrým psychologem, není to chvilková záležitost.

.
Upravil(a) Merts (17. 4. 2011 16:52)
Není tady
Každý máme nějakou "nevyléčitelnou nemoc", protože nic není tak jisté jako to, že všichni jednou umřeme. 
Ty si hypochondr, že se děsíš zmínek o nemoci? Psal tu někdo, že psychiatrická diagnoza je nevyléčitelná nemoc? Nepsal.
K tvému psychologovi, myslím, že snažit by ses měl hlavně ty. A ne snažit, to nestačí. Ale chtít.

Merts napsal(a):
ale co já vím, tak psychiatr předepíše prášky a basta. to mi nepřijde jako řešení, ale jenom se schovám před problémem.
Někdy to je jediný řešení..........kdybny lidi nebrali léky, běhali by po ulicích schizofrenici a vraždili občany
...........a s depkou je to stejný................je určitý druh depky, kdy pomůže jen lék........žádná terapie.............a to právě musí zjistit doktor ..........
Upravil(a) Rosakosa (12. 12. 2010 15:59)
Není tady

.
Není tady
Máš právo být na světě!
a určitě se najde někdo komu bys už teď nebo později chyběl. To je jeden dost velikej důvod, proč to nedělat, druhej - stejně jednou umřeme, proč to zbytečně uspěchávat, další - mít radost může mít člověk z maličkostí, i když je na tom "blbě", ať psychicky nebo fyzicky nebo oboje. Vím, jaký může být pocit marnosti, zbytečnosti, únavy při depresi - pokud se tak cítíš, je přece dobře, že existuje možnost si z toho pomoct ať nejdříve lékama, pak terapií,jen nesmí člověka odradit, že mu sednou třeba až několikáté AD a několikáty psycholog nebo psychoterapeut. Neb každý člověk je jiný a jedinečný, viz první věta 
Není tady
Mertsi
utéct je tak strašně jednoduché.... ale není to řešení. Svým přístupem ukazuješ světu, že řešit chceš, ale už nevíš jak dál. Třeba by ti nějaká farmaka pomohla získat sílu a posunout se, třeba potřebuješ skupinu, aby jsi v ní nějaké své záležitosti pořešil. Každopádně o tom mluv, i s psychologem. Mohl by tě zase navést abys vyzkoušel něco nového. Můžeš vyzkoušet i alternativy, kinezku - odblok by mohl pomoci, konstelace, nějaké terapeutické malování. Vždy je způsob, jak se zvednout a udělat ten krok dál. Je to těžké, pro tebe určitě, ale jde to.... jde to...
Není tady

.
Není tady
Mertsi, obávám se, že tu najdeš jen a pouze na konci své paže....
Není tady

.
Není tady
Však ti tady všichni radíme. Stále to nevidíš? 
Merts napsal(a):
takže mi nikdo, myslím i mimo babinet, nedokáže poradit ci rict jak dal?
ale vždyt jsi dostal radu....najdi si psychiatra, podpůrnou skupinu třeba i nového psychologa.
myslím, že to je dost rad , jak dál?
nebo co KONKRÉTNĚ jsi chtěl slyšet?
Není tady
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/14869 … atrem.html
V závěru se píše to, co ti říkáme tady, že dokud ty nechceš, nikdo ti nepomůže.
Potíže vaše nebo vašeho dítěte se mávnutím kouzelného proutku nevyřeší ze dne na den. Psycholog rovněž není majitelem věštecké koule a neprozradí vám stoprocentní prognózu vývoje vašich potíží ani přesné datum jejich definitivního vyřešení. Jen se vám pokusí ukázat něco, co jste možná neviděli a naučí vás něco, co jste neuměli.
mertsi, dostal jsi spoustu rad, které odmítáš, jaký typ rady jsi očekával? co bys potřeboval slyšet?
Není tady

.
Není tady
Ano mertsi, to ti 100% zaručuju, že na konci tunelu je světlo. A zaručuju ti, že když se nadchneš, tak musíš vydechnout. Ale to je asi tak všechno, co ti mohu nabídnout.
Dva roky na sobě pracuješ, viděl jsi pokroky, ale ted tě zmáhá jakásik chandra. Tak se zkus chvilku pohybovat pomalejší rychlostí, než jak si zvyklý a pozorovat svět. No není to nakonec moc hezký svět? A ráno zase vyjde slunce.... určitě.... určitě to zasepůjde o krůček dál. A i kdyby to měla být šnečí rychlost, i tak je to pohyb vpřed. Tak to nevzdávej, sílu v sobě vždy najdeš. Když už jsi toho tolik zvládl.
Není tady
Merts napsal(a):
ne, bohužel jsem asi...
potrebuju to napsat jasne a strucne.
chtel jsem spis slyset, nejakou podporu ci nadeji. jelikoz kam se podivam vidim jen a pouze tmu.
ale dekuji za trpelivost, vidim, ze to jde asi se mnou velmi pomalu.
ja mam proste pocit, ze kdyz pisete, ze mi vsichni pisete spoustu rad a ja je nevidim, tak si v tu chvili pripadam jako blbec.
ja radu neodmitan, jen to proste nevidim.
tak ještě jednou .....ale vždyt jsi dostal radu....najdi si psychiatra, podpůrnou skupinu třeba i nového psychologa.
tady opravdu ti nic jiného poradit nemůžeme.
Není tady