Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#151 14. 12. 2010 16:09

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Re: Bývalý přítel chce každý den navštěvovat roční dceru

Kiara napsal(a):

aprill, dusička: já vím, že ten azylák by byl až to poslední řešení pussa kdyby šlo opravdu do tuhého a začalo by docházet k domácímu násilí.
aprill: uznávám, že já nejsem dosti erudovaný člověk na to, abych dusičce radila nějaké postupy, když v dané problematice nepracuji. Proto by mě zajímalo, jaký postup bys dusičce poradila Ty, aby kýžený byt dostala co nejdříve, co má udělat a na koho se obrátit?

není co poradit, čekat až na ní dojde řada .

Není tady

#152 14. 12. 2010 16:49

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

ElinaH. napsal(a):

Kiara napsal(a):

A jen tak suše podotýkám, že ElinaH. až dosud bydlí v bytě, který její přítel-otec dítěte pronajal na své jméno a platí ze svých peněz. Tudíž mu nemůže bránit vstupovat do "jeho" pronájmu a musí strpět jeho přítomnost, kdykoliv si dotyčný vzpomene.
Takže název vlákna "Bývalý přítel chce každý den navštěvovat roční dceru" je trochu zavádějící, protože bývalý přítel dochází pouze do svého obydlí a to, že se v předmětném bytě stále ještě nachází ElinaH. s dětmi už je otázka trošičku jiná.
ElinoH: pokud Ti vadí, že musíš dnes a denně strpět přítomnost svého bývalého v bytě, který pronajal a platí ho ze svých peněz, není snadnější pomoci, nežli se odstěhovat.
V situaci, v jaké se nacházíš bohužel skutečně právo není na Tvé straně. Jestli Ti to nedošlo, tak žiješ s dětmi v cizím bytě, který si neplatíš a už vůbec si tedy nemůžeš diktovat podmínky, za kterých může nebo nesmí pronajimatel a plátce chodit domů "do svého". V Tvojí situaci totiž figurují dvě věci - styk dítěte s otcem je věc jedna a právo otce dítěte užívat svůj pronajatý byt je věc druhá, nadřazená té první. A všude, kam by ses obrátila o pomoc Ti řeknou totéž, co teď já: jestli vám vadí návštěvy otce v bytě, který je psaný na jeho jméno a kde vy sama de-facto bydlíte bez právního důvodu a tedy jen na základě jeho dobré vůle, odstěhujte se stolt

Tak Ty by ses prostě odstěhovala - hmmm, cenná rada. A to bys, prosímtě, udělala předtím nebo hned po tom, co by ses zkusila upít k smrti?
Halt ne všichni máme tak jasné vidění práva jako člověk, jež si vystudoval dvouletou ekonomickou nástavbu.

Elino s tebe mluvi opravdu sobec.Pokud bydlis v byte ktery tvuj partner plati, tak musis drzet hubu a krok.On do sveho bytu muze kdykoliv a sve dite muze take navstevovat kdykoliv.Ty porad jenom ja,ja ,ja me kazdy bude poslouchat jak chci ja.Neco takoveho jako ses ty jsem mela svou da se rict kamaradku, jsem rada,ze moje kamaradka,uz neni nedalo se ji poslouchat jak ji kazdy ublizoval pritom nejvetsi vinu nesla ona.Tady te kazdy nabizi se odstehovat do bytu,ale uvedom si,ze ten byt sama financne neutahnes a to nemluvim ,az se uvolni najemny.Ale poroucet priteli,aby nevstupoval do sveho bytu,ktery plati,kdy chce, je trochu pritazene za vlasy.To by me nenapadlo.

Upravil(a) eremuruss (14. 12. 2010 17:09)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#153 14. 12. 2010 16:57

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

ELis - proč ta agrese? Vždyt to můžeš jednoduše ignorovat. Ale ty jako bys reagovala na bebí, které ti někdo dráždí.

Uvědom si, my tu o tobě nic nevíme. Radíme ti jak nejlíp umíme (že někdo neumí je jiná věc) a ty máš právo VOLBY. Vybrat si to, co tě osloví. tak nač ta agrese? Čemu se to holka vlastně bráníš, proti čemu se stavíš? Těm druhým je tvoje rozčilení celkem jedno a ty ztrácíš energii a slušnost a rozvahu. Uvažuj. Máš vždy právo volby a jak psala Heluška - mít v hlavě pár krizových scénářů se hodí. Pak tě takhle nic moc nezaskočí a nerozhodí.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#154 16. 12. 2010 12:44

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Tady je vidět přístup k životu, který vede trvalé do závislosti na někom. Něčem. Tudíž vlastní nepohoda díky nesamostatnosti.
Jediná cesta je z tohoto vzorce ven, a to co nejdříve. Jedině převzít zodpovědnost za sebe. I na úkor svého pohodlí. Jinak se nic nezmění s takto nastaveným programem budete muset dožít. 

Vím co píšu. Já jsem prošla podobným obdobím, ale pochopila jsem co se stalo. Sice o něco později, než bylo potřeba, ale díkybohu za to. Jsou i cesty méně dramatické, než ta moje, proto -  pochopíte-li co nejdříve, že jste strůjci svého života a je jen ve vašich rukou to změnit - máte vyhráno. Samozřejmě člověk musí z některých věcí dočasně slevit. Za chyby se platí. 

Dušičko - ty to myslím chápeš a chceš změnit. Zjisti si bytové možnosti, nájmy, dej inzerci na pronájem. Různého změní - více variant. Nedávno jsem pronajímala 2 pokoje v  domku za 2 tis. Kč+ polovinu nákladů na energie, kde bydlela sama strará paní a nezvládala péči o sníh, topení, úklid apod. Vymezily se přesné povinnosti obou stran. Jde to, vždycky to jde.

Není tady

#155 16. 12. 2010 13:28

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Wiki - já vím, že to musím udělat, najít si podnájem. Já to vím. Ale jsem tak přibržděná, ve slabé chvilce se bojím. Bojím se jak se vejdeme s dětma do 1+1
Už i mám podnájem rozjednaný (tedy nevím jestli to je na 100procent) je volný až od 1.února.
Pořád přemýšlím, bojím se, jestli vystačím finančně. dumbom
Ale na druhou stranu to musím udělat.
Už ted mě manžel vyhazuje - tedy jen slovně, snažím se s ním moc nekomunikovat, nebavit, pak je klid, ale jakmile třeba namítnu, proč neumyl nádobí, když přijdu vycuclá z práce, on je doma a doma (od něho nádobí). Tak mi řekne,když se Ti to nelíbí,tak běž.
A pak vyhrožuje - počkej po novém roce, to bude všechno jinak, moje máma Ti řekne, at jdeš.
Zatím nejsme rozvedení, a už takovýhle řeči.
Ted si nestěžuju, já jsem prostě blbá, já nevím, na co ještě čekám.
Ano,žila jsem tam 15 let, bylo to jak na houpačce, stále jsem věřila, doufala,že se změní. Ale je to čím dál horší.
Také má exekuce, takže bojím se,že někdo někdy přijde, sebere to málo co máme.
Ale bojím se.
Přitom nejsem na nikom závislá. (možná na mamce,že mi odvádí a přivádí holku do školky, ale táta mi nechal auto, a prý mi ho dá, až nebude taková kalamita.Takže i tu holku budu vozit do školky

Upravil(a) dusička (16. 12. 2010 13:29)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#156 16. 12. 2010 14:03

javena
♥♥♥♥♥♥-

Duší, zkus popohnat úřady... Jak jsem ti psala na právním, ta má známá to honila přes sociálku, volala, psala, maily... nedala jim pokoj. A docela mě překvapuje, že je k tomu třeba čistý tr. rejstřík, páč to ona teda nemá... vissla a z bytu ji vyhodil majitel, protože dlužila se svým báječným manželem za nájem a něco jako dekret prostě neměli... Takže se rozvedla, vypakovala ho a začala otravovat úřady... a to byla na pracáku a vpláceli jí dávky, aby měla z čeho žít. No a výsledek je moc hezký 1+1. Po rekonstrukci...
Strašně ti držím palce.
A ještě - já bydlím ve dvoupokojáku s dvěma dětma - vejdeme se, poplatím to poměrně v klidu a úklid je otázkou minut... tonguewink Dost záleží na řešení bytu. Vím, že kluk je už skoro dospělák, ale jako přechodný řešení...

Není tady

#157 16. 12. 2010 14:45

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Wiki - já vím, že to musím udělat, najít si podnájem. Já to vím. Ale jsem tak přibržděná, ve slabé chvilce se bojím. Bojím se jak se vejdeme s dětma do 1+1
Už i mám podnájem rozjednaný (tedy nevím jestli to je na 100procent) je volný až od 1.února.
Pořád přemýšlím, bojím se, jestli vystačím finančně. dumbom
Ale na druhou stranu to musím udělat.
Už ted mě manžel vyhazuje - tedy jen slovně, snažím se s ním moc nekomunikovat, nebavit, pak je klid, ale jakmile třeba namítnu, proč neumyl nádobí, když přijdu vycuclá z práce, on je doma a doma (od něho nádobí). Tak mi řekne,když se Ti to nelíbí,tak běž.
A pak vyhrožuje - počkej po novém roce, to bude všechno jinak, moje máma Ti řekne, at jdeš.
Zatím nejsme rozvedení, a už takovýhle řeči.
Ted si nestěžuju, já jsem prostě blbá, já nevím, na co ještě čekám.
Ano,žila jsem tam 15 let, bylo to jak na houpačce, stále jsem věřila, doufala,že se změní. Ale je to čím dál horší.
Také má exekuce, takže bojím se,že někdo někdy přijde, sebere to málo co máme.
Ale bojím se.
Přitom nejsem na nikom závislá. (možná na mamce,že mi odvádí a přivádí holku do školky, ale táta mi nechal auto, a prý mi ho dá, až nebude taková kalamita.Takže i tu holku budu vozit do školky

Duši na úřadech (nevím kde přesně se žádá o státní byt..) bych byla na tvém místě denně. Vylíčila bych situaci, dramaticky, a dennoděnně se chodila ptát. I za cenu, že mě tam baby rády neuviděj. Dál bych prudila na OPD, protože co "chudáci" děti žeano a nemůžete tam zůstat.. Poslala bych žádosti o upřednostnění bytu a žádosti o vyjímku, i když by se dalo říci, že je to zbytečné. Položila bych se do toho natvrdo. Rozeslala inzerci, obeslala mailem místní realitky s popisem své poptávky. (chci pronájem, takový a makový do ...kč/měs. ).
Pokud už něco solidního a cenově přívětivého máš, tak ok. Ale píšeš "nevím je-li to na 100%" - co toje? 
Jak přesně zní Tvá rezervace vissla ? Určitě máš také zkontrolovanou nájemní smlouvu vissla Nemůžeš si dovolit "nemít něco závazně domluveno" - to je tedy - samozřejmě jen podle mě- nepřijatelné. Po vyřešení bytové otázky zbývá -  už jen žít stylem -jakoby , uzavřít se do bubliny (i s dětma) a přežít. do termínu počátku nájemního období. .
Jestli mám m. nedoplatky (obzvláště fú, sociálka apod.), a neřeší to, exekuce bude. Nechtěj být přitom. Není to moc příjemné.   
Muž by ti měl přispívat na děti - toho musíš také docílit. Podobrém nebo s pomocí soudu. Pak na základě nájemní smlouvy zajít na sociálku a zjistit kam spadáš vzhledem k příjmu - na co máš nárok (příspěvek na děti, na bydlení atd)

Není tady

#158 16. 12. 2010 16:07

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki - rozjednanýho - znamená, že jsem se ozvala na nabídku podnájmu, mluvila jsem s pani, ale ještě jsme si ani nesjednali schůzku, byt by byl volný až od 1. února, a prý má několik zájemců. Mám zavolat po novém roce. Takže to je takový blbý, psala jsem jí včera meilíka, jestli ta domluva platí,
Jo manžel dluží - na sociálce a zdravotce - neplatil si coby pan podnikatel minulý rok pojištění.  dumbom
A ted od dubna nedělá, takže ani nevím ,jeslti nějaký alimenty na děti dostanu.
Mám chut napsat meilíka na obecní úřad (tam mám tu žádost) že jejich povídání je chybné, že neznamená,že když tu mám trvalé bydlení , je tchyně povinna mi najít náhradní bydlení.
Což o to, ona mě tu nechá, protože co by tomu řekli lidi, že, kdyby mě vyhazovala. Ale manžel mě vyhazuje už ted.
Jak říkám, vím že to musím řešit. Ale jsem tak blbá, stále o tom jen kecám. Nejdřív,že budou vánoce, že to tady vydržíme. A tak.

Není tady

#159 16. 12. 2010 16:27

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Wiki - rozjednanýho - znamená, že jsem se ozvala na nabídku podnájmu, mluvila jsem s pani, ale ještě jsme si ani nesjednali schůzku, byt by byl volný až od 1. února, a prý má několik zájemců. Mám zavolat po novém roce. Takže to je takový blbý, psala jsem jí včera meilíka, jestli ta domluva platí,
Jo manžel dluží - na sociálce a zdravotce - neplatil si coby pan podnikatel minulý rok pojištění.  dumbom
A ted od dubna nedělá, takže ani nevím ,jeslti nějaký alimenty na děti dostanu.
Mám chut napsat meilíka na obecní úřad (tam mám tu žádost) že jejich povídání je chybné, že neznamená,že když tu mám trvalé bydlení , je tchyně povinna mi najít náhradní bydlení.
Což o to, ona mě tu nechá, protože co by tomu řekli lidi, že, kdyby mě vyhazovala. Ale manžel mě vyhazuje už ted.
Jak říkám, vím že to musím řešit. Ale jsem tak blbá, stále o tom jen kecám. Nejdřív,že budou vánoce, že to tady vydržíme. A tak.

Duši - děvče zlaté - shrnu to...
byt - vlastně nemáš nic.
??
Výživné dostaneš, ale pouze postráš-li se o to. Nikdo jiný to těm dětem zařídit  nemůže, než ty.
??
Maillíka ?? roll
No, já ti napsala, jak bych postupovala, kdybych DOOPRAVDY chtěla situaci změnit.
Zbytek je na tobě.
Jsem schopna pomoct ti s pronájmem, chceš-li. (sz)

Není tady

#160 16. 12. 2010 16:29

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Dušičko, chce to neuvěřitelně prudit. Znám jednu, co si postavila stan na trávě v parčíku naproti úřadu a bytovala tam i s dětmi. Tuším, že ti stud a slušné vychování nedovolují, ale zkus to přemoci. Neboj se, nikoho o nic, co by ti nenáleželo, nepřipravíš.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#161 16. 12. 2010 16:47

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Bramborka napsal(a):

Dušičko, chce to neuvěřitelně prudit. Znám jednu, co si postavila stan na trávě v parčíku naproti úřadu a bytovala tam i s dětmi. Tuším, že ti stud a slušné vychování nedovolují, ale zkus to přemoci. Neboj se, nikoho o nic, co by ti nenáleželo, nepřipravíš.

to bych dušičce nedoporučovala, taky by mohla přijít o děti!

Není tady

#162 16. 12. 2010 16:50

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Dušičko, sama vidíš, že v domě, kde bydlíš už bydlet nemůžeš.
Manžel Tě neustále vyhazuje, tchyně Tě neustále vyhazuje. Do toho reálná hrozba exekuce. Aby toho nebylo málo, tak manžel neplatí elektřinu a když Ti přijde na nějaké peníze, sebere Ti je.
Choď na byťák prudit třeba každej den a hledej urputně podnájem, prostě podnikni cokoliv, abys už byla i s dětmi z toho prokletého baráku pryč, protože lepší už to nebude, bude to jenom čím dál tím horší!!!

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#163 16. 12. 2010 17:01

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Jasně, máš pravdu. Nedoporučuji (teď v mrazech už vůbec), spíš uvádím jako úkaz. (Tam byla i jiná situace na začátku).

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#164 16. 12. 2010 17:37

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki - máš SZ
Jinak já vím, co bych chtěla, co mám dělat. Jen udělat ten jeden krůček vpřed. Brzdím sama sebe dumbom

Není tady

#165 16. 12. 2010 17:49

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Dušičko, sama vidíš, že v domě, kde bydlíš už bydlet nemůžeš.
Manžel Tě neustále vyhazuje, tchyně Tě neustále vyhazuje. Do toho reálná hrozba exekuce. Aby toho nebylo málo, tak manžel neplatí elektřinu a když Ti přijde na nějaké peníze, sebere Ti je.
Choď na byťák prudit třeba každej den a hledej urputně podnájem, prostě podnikni cokoliv, abys už byla i s dětmi z toho prokletého baráku pryč, protože lepší už to nebude, bude to jenom čím dál tím horší!!!

nO NEVIM JESTLI JI TO NA TOM URADE POMUZE.Moje sousedka,kdyz manzelovi oznamila,ze se s nim rozvede,ze,uz dal neunese jak je zlej,tak ji nastalo pravi peklo.S detma se musela odstehovat do pokojiku 3,5x3.5 metru + tam byli s morcetem a kralickem.Manzel ji zakazal pouzivat lednici,takze v letnich mesicich mela jidlo a  nadobi v tomto pokoji,kazda mela nez 1 lzici a 1 talir a 1 hrnec.
V pokojiku meli i veskerou jejich obuv a obleceni.Prat pradlo ji povolil.Ona si pradlo pripravila do pracky,zapnula ji a odesla nakoupit,kdyz vyndala pradlo s pracky pradlo strasne smrdelo moči.On ji do posledniho machani nalil tyden starou moč.Cely byt strasne smrdel a s pradla nebylo mozny dostat ten smrad.Okamzite bezela na policii a na urad,at ji konecne daji nejaky byt,ze takhle se zit neda.Bohuzel neuspela a to tam bezela kazdou chvili.
Nakonec to dopadlo tak,ze se odstehoval on nekdo mu parkrat pripichal gumy od auta a rychle se nastehoval k nahodnej pritelkyni.Mezi tim ji jeste stacil zdemolovat byt.Vyryl ji do zdi pres celou stenu 3x kosoctverec s carou uprostred.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#166 16. 12. 2010 18:11

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

erem, mně můj BM jednou nasypal do studny hypermangan, takže voda z kohoutku tekla růžová a v pračce se reakcí s pracím práškem zbarvila do žluta a prádlo jsem měla žluté jako pampelišky. Je to už víc než deset let, ale lidi si to tady dodneška pamatujou, protože se tady nikdy s ničím takovým nesetkali. Násilím mě vyhodil v prosincovejch mrazech z baráku jenom v noční košili a pantoflích a já musela takhle nedostatečně oblečená běžet do telefonní budky na náměstí zavolat policajty.
Když se takovej hajzl vyvede, stojí to za to.
A to jsem bydlela a bydlím ve svém. Bydlet výlučně "v jeho", tak už jsem dávno pod mostem usch

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#167 16. 12. 2010 19:30

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

DUsičko,možná ti chybí jen chvilka zastavení, krátký odpočinek abys nabrala dech a mohla to s novou energií všecko uskutečnit. Nejsi náhodou hodně unavená? To by mohl být ten důvod, proč nejde rozhoupat se. Mívám to tak ve stresu, víš. POřád čekám, že to vydržím do tehdy, že se to pak upraví, spřídám plány rozmyslím a promyslím, ale kroky vpřed se mi opradu podaří až po krátkém odpočinku mimo "domov".

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#168 17. 12. 2010 12:02

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Wiki - máš SZ
Jinak já vím, co bych chtěla, co mám dělat. Jen udělat ten jeden krůček vpřed. Brzdím sama sebe dumbom

Ano, vím, jde to poznat. smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí