|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Selima napsal(a):
aprill napsal(a):
majkafa napsal(a):
A kdykoliv, kdy si vzpomene, vstupovat do domácnosti? Nedopřát druhému rodiči jeho soukromí, když nejsou partneři? S tím nelze souhlasit. aprill, zkus se podívat ty. Máš dítě, nežiješ s jeho otcem. Máš nového partnera. Opravdu by ti nevadilo, kdyby k vám otec dítěte chodil kdykoliv, kdy se mu zachce?Nevěřím.
Když chce být s malou, ano. Ale ne u mě doma. Už nejsme partneři.Může přijít kdykoliv - neznamená vstup do domácnosti - procházky, zoo, návštěva prarodičů, dětského představení, bazén, kroužek .
Tak s ani nie ročným dieťaťom sa fakt dá robiť veľa z toho, čo si vymenovala
- ja myslím, že časť problému je presne v nízkom veku Elininej dcéry a v tom, AKO, KEDY a KAM si ju ocko má a môže brať.
Tak mám asi divné kolegyně, protože ty se stejně starými dětmi tyto aktivity podnikaly. Mimo toho dětského představení, tam chodívaly až kolem druhého roku
.
Selimo, všechno záleží na domluvě a pokud se Elina a otec dcery nebudou schopni a nebudou chtít domluvit, tak to bohužel nepůjde. Beru to podle sebe, když něco slíbím, tak to splním i kdyby čert na koze jezdil!
Není tady

A jen tak suše podotýkám, že ElinaH. až dosud bydlí v bytě, který její přítel-otec dítěte pronajal na své jméno a platí ze svých peněz. Tudíž mu nemůže bránit vstupovat do "jeho" pronájmu a musí strpět jeho přítomnost, kdykoliv si dotyčný vzpomene.
Takže název vlákna "Bývalý přítel chce každý den navštěvovat roční dceru" je trochu zavádějící, protože bývalý přítel dochází pouze do svého obydlí a to, že se v předmětném bytě stále ještě nachází ElinaH. s dětmi už je otázka trošičku jiná.
ElinoH: pokud Ti vadí, že musíš dnes a denně strpět přítomnost svého bývalého v bytě, který pronajal a platí ho ze svých peněz, není snadnější pomoci, nežli se odstěhovat.
V situaci, v jaké se nacházíš bohužel skutečně právo není na Tvé straně. Jestli Ti to nedošlo, tak žiješ s dětmi v cizím bytě, který si neplatíš a už vůbec si tedy nemůžeš diktovat podmínky, za kterých může nebo nesmí pronajimatel a plátce chodit domů "do svého". V Tvojí situaci totiž figurují dvě věci - styk dítěte s otcem je věc jedna a právo otce dítěte užívat svůj pronajatý byt je věc druhá, nadřazená té první. A všude, kam by ses obrátila o pomoc Ti řeknou totéž, co teď já: jestli vám vadí návštěvy otce v bytě, který je psaný na jeho jméno a kde vy sama de-facto bydlíte bez právního důvodu a tedy jen na základě jeho dobré vůle, odstěhujte se 
Není tady
Kiara napsal(a):
A jen tak suše podotýkám, že ElinaH. až dosud bydlí v bytě, který její přítel-otec dítěte pronajal na své jméno a platí ze svých peněz. Tudíž mu nemůže bránit vstupovat do "jeho" pronájmu a musí strpět jeho přítomnost, kdykoliv si dotyčný vzpomene.
Takže název vlákna "Bývalý přítel chce každý den navštěvovat roční dceru" je trochu zavádějící, protože bývalý přítel dochází pouze do svého obydlí a to, že se v předmětném bytě stále ještě nachází ElinaH. s dětmi už je otázka trošičku jiná.
ElinoH: pokud Ti vadí, že musíš dnes a denně strpět přítomnost svého bývalého v bytě, který pronajal a platí ho ze svých peněz, není snadnější pomoci, nežli se odstěhovat.
V situaci, v jaké se nacházíš bohužel skutečně právo není na Tvé straně. Jestli Ti to nedošlo, tak žiješ s dětmi v cizím bytě, který si neplatíš a už vůbec si tedy nemůžeš diktovat podmínky, za kterých může nebo nesmí pronajimatel a plátce chodit domů "do svého". V Tvojí situaci totiž figurují dvě věci - styk dítěte s otcem je věc jedna a právo otce dítěte užívat svůj pronajatý byt je věc druhá, nadřazená té první. A všude, kam by ses obrátila o pomoc Ti řeknou totéž, co teď já: jestli vám vadí návštěvy otce v bytě, který je psaný na jeho jméno a kde vy sama de-facto bydlíte bez právního důvodu a tedy jen na základě jeho dobré vůle, odstěhujte se
Tak Ty by ses prostě odstěhovala - hmmm, cenná rada. A to bys, prosímtě, udělala předtím nebo hned po tom, co by ses zkusila upít k smrti?
Halt ne všichni máme tak jasné vidění práva jako člověk, jež si vystudoval dvouletou ekonomickou nástavbu.
Není tady
Eli - proč po ránu hned tak ostře?
To je rada, souhlasím s Kiarou, je to pravda, vše copíše. Nemůžeš dělat nic, když Tě tam přítel nechává bydlet a ještě platí.
Aona - jediná rada je odstěhovat se,jestliže chceš mít od něj klid. Vím a Kiara to ví také,že to není vůbec ale vůbec jednoduché.
Prosím - zkus se zamyslet, proč hnedka napadáš lidi,když napíšou svůj názor
Není tady
Vějířovka napsal(a):
ElinaH. napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Na mě Elina působí tak, že si vysnila, že bude rozhodovat o všech penězích svého přítele a jeho matky (a ono se to prostě nedaří) - jinak by nemluvila o tom, že má její přítel koně a kolik to asi stojí, že jí sice platí garzonku, ale dá za to málo peněz, že matka přítele dala její dceři použité kolo - proč jí nekoupila nové (za 20 000) - když má přece dost peněz.
Je smutné, že do té svoji umanutosti zatahuje svoje děti, a že nedá a nedá pokoj.
Elino, ty dva lidi ovládat nebudeš, s tím se smiř - jen ublížíš svým dětem.
A ty alimenty, co vysoudíš budou, jak odhaduju, tak poloviční, než to co ti poskytuje přítel dobrovolně a to uspokojení z toho, že si do něj kopneš (pomocí toho soudu) moc dlouho nevydrží.Co? A copak si to Ty do mně promítáš, kočičko?
A ono něco z toho není pravda?
Jejda - ty musíš být ale agresivní člověk...Proč je Tvá otázka zvýrazněná? NO, vyjařuje to agresi, já vím.
Samozřejmě, že tak, jaks to napsala z toho NENÍ pravda nic.
Je to jen prskání podrážděné kočičky . kdepak jsi přečetla touhu po kole za dvacet tisíc, co?
Jen někde ve své hlavě, zlato.
Takšup šup do svého NITRA a zjišťovat, co v Tobě z mých příspěvků rezonuje.
Nějaká lakota?Pocit, že chceš mít kontrolu nad penězi druhých?
Neboj, BBN Ti určitě s Tvým problémem pomůže.Mně taky pomohl - návštěvy si stanovím podle svého uvážení v dané chvíli, protože ptát se na názor lidí jako Ty by mně přivedlo někam, kam |Ty dávno patříš..
Není tady
Eli - už přeháníš
A víš Ty co, podle sebe soudím Tebe,
takže když budeš chtít,přečti si po sobě co si napsala 
Není tady

Odstěhování se je cenná rada. Domluvit se s ex nedokážete. Bydlíš v bytě, který on platí, diktovat podmínky si nemůžeš.
Ve svém a za své budeš mít jinou pozici.
Není tady
Tak Ty by ses prostě odstěhovala - hmmm, cenná rada. A to bys, prosímtě, udělala předtím nebo hned po tom, co by ses zkusila upít k smrti?
Elino, začínáš mi připomínat luminku - s tím rozdílem, že ona na každou radu či návrh reaguje "ano, ale to nejde..." no a ty kolem sebe kopeš. Neoprávněně, děvečko - tady nikdo za tvoji situaci nemůže a jinak, než pouhou radou, ti taky nepomůže.
Možná, že bys spíš měla začít vymýšlet, jak z toho ven - ne to odkládat na někdy. Ono to "někdy" může přijít dřív, než se naděješ... a pak budeš v nevýhodě. Víš, připravit si "návrh řešení" různých (i krizových) možností. Nikde není psáno, že je použiješ, ale kdyby došlo na lámání chleba, nezaskočí tě to.
Není tady

ElinaH. napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
ElinaH. napsal(a):
Co? A copak si to Ty do mně promítáš, kočičko?
A ono něco z toho není pravda?
Jejda - ty musíš být ale agresivní člověk...Proč je Tvá otázka zvýrazněná? NO, vyjařuje to agresi, já vím.
Samozřejmě, že tak, jaks to napsala z toho NENÍ pravda nic.
Je to jen prskání podrážděné kočičky . kdepak jsi přečetla touhu po kole za dvacet tisíc, co?
Jen někde ve své hlavě, zlato.
Takšup šup do svého NITRA a zjišťovat, co v Tobě z mých příspěvků rezonuje.
Nějaká lakota?Pocit, že chceš mít kontrolu nad penězi druhých?Neboj, BBN Ti určitě s Tvým problémem pomůže.Mně taky pomohl - návštěvy si stanovím podle svého uvážení v dané chvíli, protože ptát se na názor lidí jako Ty by mně přivedlo někam, kam |Ty dávno patříš..
Elino, problém není v tom, jesli je nové kolo za 20 000,- nebo za 2 000,-, ale v tom, že se ti zdá, že se k tobě a ke dceři matka tvého přítele chová špatně, když dá tvé dceři použité kolo. Psala jsi, jak z toho dcera byla rozhozená. Myslím si, že jsi dceři měla vysvětlit, že od cizí paní nemusí dostat vůbec nic a je to v pořádku, že rozhozená nemusí být.
Nebo jste to staré kolo měli přítelově matce vrátit, že staré kolo nechcete.
Stále počítáš cizí peníze a očekáváš něco, na co nemáš právo, co ti druzí nemají povinnost dát a přesto nejsou zločinci.
Jinak mně z tvého příběhu nic nerezonuje, neboj se - ale píšu ti to proto, že když se ti povede podívat se na situaci jinak, uleví se ti.
Upravil(a) Vějířovka (14. 12. 2010 13:06)
Není tady

ElinaH. napsal(a):
Halt ne všichni máme tak jasné vidění práva jako člověk, jež si vystudoval dvouletou ekonomickou nástavbu.
Nu, Elino, na to nemusím být vystudovaný právník, abych si na Tvém místě spočetla, že si nemůžu diktovat podmínky v bytě, který mi neříká "pane" 
A jestli se Ti nelíbí moje rada s odstěhováním, tak se nikam nestěhuj, seď v tom bytě dál, stěžuj si a trp, to je druhá možnost kterou máš
Ovšem poneseš riziko, že placení bytu jednoho krásného dne Tvého bývalého přestane bavit, vypoví podnájem a buďto si ten byt budeš muset začít platit sama (otázka je ovšem, z čeho?) nebo si budeš muset sbalit kufry a vystěhovat se.
A nevím, proč tady na všechny okolo útočíš jako vzteklá vosa. Jak psala Helča, za Tvoji situaci tady nikdo nemůže. Než jsi poznala přítele, měla jsi obecní byt, který jsi pustila, tím ses připravila o všechny jistoty a vydala ses příteli na milost a nemilost tím, že sis s ním pořídila dítě a stala ses na něm naprosto ekonomicky závislá. Když jsme Ti radily, aby ses vrátila do azyláku, kde už jsi jednou pobývala a odkud Ti přidělili byt, který jsi zase pustila, je to podle Tebe blbá rada. Jenomže sis to, děvenko, bohužel podělala sama svojí vlastní vinou tak, že pro Tebe v současné chvíli nikdo žádnou chytrou radu nemá, leda by to byl kouzelník 
Není tady
Jen tak poznámka na okraj a omluva za 
Azylák nabídne sám od sebe obecný byt?
Není tady

Omlouvám se, špatně jsem to napsala.
Azylák sám od sebe samozřejmě nenabídne obecní byt, o ten si žadatelka musí zažádat sama na příslušném Obecním/Městském úřadě. Ovšem to, že žadatelka o byt bydlí s dítětem/dětmi v azylovém domě je důležité kritérium, které jí pomůže získat ten byt o trochu dříve, než ostatním.
Není tady
to, že žadatelka o byt bydlí s dítětem/dětmi v azylovém domě je důležité kritérium, které jí pomůže získat ten byt o trochu dříve
Jak která žadatelka, že? Elině můžou klidně sdělit, že pokud se dobrovolně vzdala již jednou přiděleného bytu, žádné přednostní právo nemá.
Není tady
Ne Heleno, já jsem se ptala na byt a nemyslela jsem na Elinu.Omlouvám se za 
Myslela jsem na sebe, žádost mám 6 let, a nic se neděje, tak proto. Ale ten azylák, nevím no. 
Není tady
Kiara napsal(a):
Azylák sám od sebe samozřejmě nenabídne obecní byt, o ten si žadatelka musí zažádat sama na příslušném Obecním/Městském úřadě. Ovšem to, že žadatelka o byt bydlí s dítětem/dětmi v azylovém domě je důležité kritérium, které jí pomůže získat ten byt o trochu dříve, než ostatním.
bohužel nebo spíš bohudík, to není pravda! to by všichni uchazeči o byt přechodně bydleli na azyláku
.
Není tady

dusičko, na přidělování bytů existují pořadníky. Žadatelé o byty jsou v nich hodnoceni počtem bodů, které uděluje komise bytového odboru z hlediska potřebnosti. Pokud dotaz vztahuješ na sebe, tak sis podala žádost před 6ti lety, ale nenapsala jsi, jestli jsi údaje uvedené v žádosti o byt průběžně aktualizovala (narodila se Ti dcera) a jaké údaje jsi uvedla při podávání žádosti o byt, co se týče bytu, ve kterém jsi tenkrát bydlela. Ono se asi nic neděje proto, že na ten byťák průběžně nechodíš a neptáš se 
Většinou "pomáhá" žadatelům o byt, když se nalézají t.č. v azylovém domě nebo na ubytovně, protože třeba dostali soudní výpověď z dosavadního bydlení, nebo jich žije na pár metrech čtverečních 5-10
takže velmi zjednodušeně řečeno: čím ztíženější a horší bytové podmínky, tím rychlejší možnost získání bytu 
Není tady

aprill napsal(a):
Kiara napsal(a):
Azylák sám od sebe samozřejmě nenabídne obecní byt, o ten si žadatelka musí zažádat sama na příslušném Obecním/Městském úřadě. Ovšem to, že žadatelka o byt bydlí s dítětem/dětmi v azylovém domě je důležité kritérium, které jí pomůže získat ten byt o trochu dříve, než ostatním.bohužel nebo spíš bohudík, to není pravda! to by všichni uchazeči o byt přechodně bydleli na azyláku
.
aprill, já jsem vůbec nenapsala, že žadatelka ten byt dostane HNED a jenom proto, že momentálně žije v azyláku, já jsem napsala, že je to pouze kritérium, ke kterému se přihlíží ...
Není tady
Kiara napsal(a):
aprill napsal(a):
Kiara napsal(a):
Azylák sám od sebe samozřejmě nenabídne obecní byt, o ten si žadatelka musí zažádat sama na příslušném Obecním/Městském úřadě. Ovšem to, že žadatelka o byt bydlí s dítětem/dětmi v azylovém domě je důležité kritérium, které jí pomůže získat ten byt o trochu dříve, než ostatním.bohužel nebo spíš bohudík, to není pravda! to by všichni uchazeči o byt přechodně bydleli na azyláku
.
aprill, já jsem vůbec nenapsala, že žadatelka ten byt dostane HNED a jenom proto, že momentálně žije v azyláku, já jsem napsala, že je to pouze kritérium, ke kterému se přihlíží ...
tak teda u nás jsou kritéria - dluhy k městu, zda ten daný člověk pracuje či nikoliv, zda má záznam v trestním rejstříku a ne to zda bydlí či nebydlí v azyláku.
Není tady

No vidíš, dusičko - dluhy k městu určitě nemáš, pracuješ, záznam v tr. rejstříku taky nemáš, tak podle aprill není problém, abys ten byt od města/obce dostala 
Ještě, že nám to tady aprill takhle po lopatě vysvětlila 
Není tady
Každý rok musím obnovovat žádost (ne tedy celou vypisovat nově), ale je k tomu nějaký formulář,na který potvrdím, že stále platí žádost. Ale je to tedposlední dva roky. Já se tam budu muset zeptat osobně (posílala jsem meilíka, ale nikdo mě neodpovědětl), kolikátá sem v pořadníku,protože minule když jsem tam byla, nemohla mě najít. ALe pak našla.
Ale kdybych měla dostat byt, že budu v azyláku,nevím,napado mě se tam přestěhovat 
Není tady

dusičko, podle mě nemáš co ztratit.
V azyláku je to sice blbý, ale v tom obydlí, kde momentálně žiješ to není o mnoho lepší. A jestli teď doma nemáš klid a nerozmyslela sis to s tím rozvodem, tak bych na Tvém místě o tom azyláku vážně zauvažovala 
Není tady
Kiara napsal(a):
dusičko, podle mě nemáš co ztratit.
V azyláku je to sice blbý, ale v tom obydlí, kde momentálně žiješ to není o mnoho lepší. A jestli teď doma nemáš klid a nerozmyslela sis to s tím rozvodem, tak bych na Tvém místě o tom azyláku vážně zauvažovala
Kiaro, myslím, že dušička má domě větší pohodlí než na azyláku . Znám pár azyláků a ubytoven a je to děs, běs 

.
Není tady
Kiaro - když on azylák je třeba v okresním městě. Já tady u nás v menším městě mám pro holku školku, mladší kluk sem chodí na základku, nemluvím o kamarádech. Prostě je tahat z domova někam do jedné místnosti, kde nebudou mít svůj pokojík? Kdybych neměla děti, odešla bych dávno. Prostě mě to přijde drastický řešení, který můžu mít připravený,kdyby fakt došlo na lámání chleba. (dokovad mě manžel nemlátí).
Není tady

aprill, dusička: já vím, že ten azylák by byl až to poslední řešení
kdyby šlo opravdu do tuhého a začalo by docházet k domácímu násilí.
aprill: uznávám, že já nejsem dosti erudovaný člověk na to, abych dusičce radila nějaké postupy, když v dané problematice nepracuji. Proto by mě zajímalo, jaký postup bys dusičce poradila Ty, aby kýžený byt dostala co nejdříve, co má udělat a na koho se obrátit?
Není tady
Elino dost dobře jsem nepochopila přoč jsi smazala co jsi napsala?? Tohle mi opravdu hlava nebere
ráda čtu zdejší diskuzi, umožnuje mi to pohled z obou stran a na spousty věcí jsem si díky těmto ženským udělala jiný náhled a pochopila, že věci nejsou jen černé nebo bílé
. Dokud jsi tu po nich nevyjela, myslím, že příspěvky byly tvrdé, ale pravdivé
a o tom to přece je, ne 
Není tady