|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Na mě Elina působí tak, že si vysnila, že bude rozhodovat o všech penězích svého přítele a jeho matky (a ono se to prostě nedaří) - jinak by nemluvila o tom, že má její přítel koně a kolik to asi stojí, že jí sice platí garzonku, ale dá za to málo peněz, že matka přítele dala její dceři použité kolo - proč jí nekoupila nové (za 20 000) - když má přece dost peněz.
Je smutné, že do té svoji umanutosti zatahuje svoje děti, a že nedá a nedá pokoj.
Elino, ty dva lidi ovládat nebudeš, s tím se smiř - jen ublížíš svým dětem.
A ty alimenty, co vysoudíš budou, jak odhaduju, tak poloviční, než to co ti poskytuje přítel dobrovolně a to uspokojení z toho, že si do něj kopneš (pomocí toho soudu) moc dlouho nevydrží.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Erem, fandím ti, jsi bezvadná ženská, bezvadný člověk. To z tebe všichni blízcí musí cítit - proto u tebe musí všechno nakonec dobře dopadnout. Zaťukávám to, držím to palce.
MUSÍ? Nemusí, nemusí 
Ostatně, nám všem to nakonec dopadne dobře, otázka je, ve kterém našem životě to bude. 
Myslím, že erem ještě nějaký ten život čeká. 
Ostatně, mě taky. 
Třeba s ní chce jet do obchodu ( pro materiál) - co z toho bude mít, když bude sedět v autosedačce celou tu dobu? neví, ale bude s ním.
A co bys chtěla jako slyšet, namísto toho, že "neví"? Myslím, že důležité je "bude s ním"... co by jako z toho měla ještě mít? Nestačí, že bude s tátou, někam s ním pojede (takovýmu prckovi je celkem fuk, kam), něco uvidí, budou si "povídat"?
Není tady
[
Upravil(a) ElinaH. (13. 12. 2010 20:56)
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Na mě Elina působí tak, že si vysnila, že bude rozhodovat o všech penězích svého přítele a jeho matky (a ono se to prostě nedaří) - jinak by nemluvila o tom, že má její přítel koně a kolik to asi stojí, že jí sice platí garzonku, ale dá za to málo peněz, že matka přítele dala její dceři použité kolo - proč jí nekoupila nové (za 20 000) - když má přece dost peněz.
Je smutné, že do té svoji umanutosti zatahuje svoje děti, a že nedá a nedá pokoj.
A ty alimenty, co vysoudíš budou, jak odhaduju, tak poloviční, než to co ti poskytuje přítel dobrovolně a to uspokojení z toho, že si do něj kopneš (pomocí toho soudu) moc dlouho nevydrží.
Co? A copak si to Ty do mně promítáš, kočičko? 
Není tady
morpheus napsal(a):
ElinaH. napsal(a):
Dusičko:
Na osudu už to bylo - pravda JEN JE, nikdo ji nemá...
V diskusi o vztekání JSEM SE PTALA, jestli to majka zažila
Morf mi psal i sem a i do SZ - byl mimo, zato se cítil povinen mi poradit.Morf zná zákon akce a reakce a provedl akci...Tak aby bylo jasno draha Eli. Necitil jsem povinnost Ti poradit, mel jsem jen chut placnout neco, co by mohlo mit jen ciste teoreticky hlavu a patu a nezajima me kompletni pribeh, ja nikdy nectu pribehy lidi zde na Babi. Takze placnul jsem a cekal reakci, jelikoz znam zakon akce a reakce velmi dobre a delam to i ted v teto chvilce
Kdo me zna, vi jaky styl pouzivam na BBN. Co tu resis, ze Tvoje vec, mas tu nazory od holek a je ZBYTECNE, abych ja sam jakkoli odborne, prispival, muj obor neni psychologie a nezajimaji me lidske vztahy. Pokud budes chtit vyzpovidat a dostat rozhreseni dcero, moje schranka Ti je k dispozici
ani mě to nenapadne...
Není tady
Vážení,
děkuji všem za jejich názory - přesto, že se dost často podobaly osočování mé osoby namísto, aby dotyční - dotyčné odpovídali/ly na otázku, jež tu byla položena.
I tak děkuji.
Času je málo a s malým dítětem rychle utíká, na internetu a v diskusích mnohdy sedíme zbytečně.
Buďte tu šťastní a veselí, všem přeju krásné vánoce...
Prosím moderátory o uzavření tohoto tématu a jdu si hrát.
Snad se z tohoto vlákna někdo poučí či pobaví, každopádně já jsem tady naposledy, což znamená,že nebudu diskusi číst. Tak šetřete dechem - anebo časem a raděj si jděte s dětmi hrát.
Sbohem. 
Není tady

ElinaH. napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
A ty alimenty, co vysoudíš budou, jak odhaduju, tak poloviční, než to co ti poskytuje přítel dobrovolně a to uspokojení z toho, že si do něj kopneš (pomocí toho soudu) moc dlouho nevydrží.Co? A copak si to Ty do mně promítáš, kočičko?
A ono něco z toho není pravda?
Upravil(a) Vějířovka (12. 12. 2010 13:23)
Není tady
ElinaH. napsal(a):
Vážení,
děkuji všem za jejich názory - přesto, že se dost často podobaly osočování mé osoby namísto, aby dotyční - dotyčné odpovídali/ly na otázku, jež tu byla položena.
I tak děkuji.
Času je málo a s malým dítětem rychle utíká, na internetu a v diskusích mnohdy sedíme zbytečně.
Snad se z tohoto vlákna někdo poučí či pobaví, každopádně já jsem tady naposledy, což znamená,že nebudu diskusi číst. Tak šetřete dechem - anebo časem a raděj si jděte s dětmi hrát.
Sbohem.
no jo, když někdo příspěvky, které s ním nesouhlasí nebo dokonce mají snahu vidět věci zcela jinak , bere jako osočování....
pak dost těžko najde odpověď . Myslím, že tu zazněla dost často a dost výryzně.
Není tady
ElinaH. napsal(a):
Vážení,
I tak děkuji.
Sbohem.
díky bohu 

to už se fakt nedalo číst a bylo to po celém babinetu 
Není tady
ElinaH. napsal(a):
dusička napsal(a):
Eli - píšeš ven s nima nechodím,protože chodím každý den do krámu 2 km tam a zpět
Jako já nechápu, proč s nima nechodíš ven? To je důvod, že chodíš do obchodu daleko? Chodíš s malou do obchodu? Nebo jí někdo hlídá? Vždyt můžete jít třeba jen někam na procházku. A postupně zvykat malou, aby byla na tátu zvyklá.dusičko: zima, dlouhá cesta z kopce a do kopce - mně to bohatě stačí...připočti si práce v domácnosti
a nezapomeň,že podle Ros NEMÁM NAPROSTO ŽÁDNOU ENERGII, pokud si ji tady nenasaju.NO, to bych se ven s nima asi ani nedoplazila.Nemyslíš?![]()
Elino a kdo chodi ven s dcerou?
Není tady
Eli, je mi líto, že jsi se nakonec chytla vzdoru. Popřemýšlej, s čím to vlastně bojuješ a co tě rozčiluje. Lidé tě nechápou, protože nežijí tvůj život. Ale pokud v tobě jejich zkušenosti vyvolávají nějakou citovou odezvu, ptej se proč tomu tak je. Třeba tam objevíš i něco svého.
Chápu tě, že se cítíš vyčerpanáí a přišla jsi si pro inspiraci. Ne vždy tomu tak je. ALe chtěla bych podotknout. VŽDY MÁŠ VÍC MOŽNOSTÍ, VŽDY MÁŠ NA VÝBĚR. Tak se zamysli, zastav a teprve pak se s klidnou hlavou a srdcem rozhoduj.
HOdně síly a energie. Když už tě to všechno mele, tak si to aspoň udělej hezký. 
Není tady
PPavlaa napsal(a):
díky bohu
to už se fakt nedalo číst a bylo to po celém babinetu
Wau ! Pavla ZIJE ! Kuwa holka, toto mi vazne nesmis delat ! Ty vis ze mam pro Tebe slabost a neozvat se mi cely mesic, chces me mit na svedomi ? Haaaa ? 
Upravil(a) morpheus (12. 12. 2010 19:42)
Není tady
ElinaH. napsal(a):
Vážení,
I tak děkuji.
Eli - kočko, vím, že si ted nazlobená na celý svět.
Víš co se říká, ono není vše horký jak vypadá. Až sklidníš svoji mysl, půjdete líp. Začni píct, uklízet, prostě prací to ze sebe dostan. A chtěla si rozebrat, proto si tu psala tvůj problém. K čemu by ti bylo slova ano máš pravdu, on je blázen, bla bla bla. Chtěla si se ujistit, že jednáš správně? Jak už psala Pavla, zamysli se nad sebou, jestli nevýříš negativní energii ze sebe. Proč bereš postřehy jako osočování?
Měj se krásně 
Není tady
Děvčata, tato fáze musela nastat a je pro Elinu positivní. Protože v sobě usebrala zbývající energii a hodlá ji použít. Jak se jí to podaří, to už je jiná věc, každopádně jí budeme držet palce. Energie vzdoru je v téhle situaci pravděpodobně to nejlepší, co ze sebe může vykřesat. Právě přemítání, co by bylo nejvhodnější ji vhání do onoho nekonečného kola. Někdy je hněv opravdu to poslední, co nám zbývá. A jestliže se obrací někam jinam, je to možná vhodnější, než přímo zacíleně na objekt.
Takže

Není tady

ElinaH. napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
ElinaH. napsal(a):
(Trpí s ním,protože je závislá na mně, bojí se, že jeden rodič ji opustil, že to udělá i druhý ,třeba týden ho neviděla,i když on ji spící ano, směje se na něj, pokud ji držím na ruce, u něj ale nebude.Myslel, že to zlomí, když ji odvezl na návštěvu, ale brečela pořád)
Tohle si jen namlouváš. Takhle malinké mimi ještě nedovede vnímat, že ho jeden rodič opustil. Ano, je závislá na tobě, ale to je velká spousta miminek, kterým se většinou věnují jen maminky. Proto bude lepší, když bude mít kontakt i s tatínkem. Mělo by se ale začínat pozvolna a pomaloučku .... ne hned odloučení na den .... aby si malá zvykla
Kuřátko, máš diplom z psychologie? Já jen, že tu vyvracíš názor několika psychologických publikací.A tam se i uvádí, považ, že Tě vnímá nejen takhle malé dítě, ale dítě už v prenatálu...Odloučení na hodinu vyjde nastejno jako na den - takhle malé děti vnímají jen to, co je teď, neví, že za hodinu bude vše O.K.
To by chudera matka nemohla na dlhšie ani na záchod, ani trebárs sama k lekárovi... Je samozrejme lepšie netrhať dieťa násilím od matky, ale ak ho príbuzný vezme na chvíľu von uspať v kočíku, nevidím to ako týranie... ani ako traumu.
Není tady
Ono by tady pro změnu perspektivy stačilo, Eli, zaměnit bývalého přítele otcem ....Otec chce každý den navštěvovat roční dceru - to samé a zcela jiné .....
Je fajn, že jsi začala projevovat známku přílivu energie - vztek, tak si to pěkně srovnej a zbytečně nedevastuj.
Ten dceřin tatík prostě patří k tvé dceři, tak jako třeba nějaký nezbytný lék nebo něco podobného, prostě ho potřebuje.
A jen ať s ní jede, ať s ním je. To je "neužitečných" věcí, rostlin a zvířat (a taky třeba genů) .... a až když zmizí, zjistí se, že bez nich to nejde.
Není tady

ElinaH. napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
No ja tě tak čtu, tak to bude asi nějaký magor (promiň). Ale takovéhle scénky, to je husté
jenže já jsem v tom tak, že nevím, jestli jsem magor já, on, nebo oba zčásti...
No, on je magor určite, a ty to s ním hráš... akože magor nie je ON, ale TY, prípadne celý zvyšok sveta... 
Není tady

ElinaH. napsal(a):
agewa napsal(a):
Aneri napsal(a):
No jo, Elino, tak to je jiná, on není jen magor, on tě ještě vydírá a vyhrožuje a ty mu to vše musíš snášet. Tak to bych si něco našla a odešla úplně pryč od takového blázna. Máš to hodně složité. Jistěže i malé dítě chápe a cítí, jaká je kolem atmosféra, určitě mu to nepřidá. Nevím, jak vnímá ty noční návštěvy, tak to by bylo na mě, ten by se divili, zavolalal bych policajty já, ne on ! Ty se asi ani neumíš bránit. Aspon ty děti bys měla ochránit ! To návštěvy obzvláště noční bych mu zatrhla v zájmu dětí! Já bych to řešila přes sociálku, partnerovi omezila styk s dítětem a byl by namydlenej. Mám dojem, že než bys něco řešila, raději mu to trpíš. To přece není rodina. a už vůbec ne normální......
tohle tu už zaznělo několikrát a je to i dost dávno. Přesto měla Elina sto a jeden důvod, proč nejde jít jinam a něco - cokoliv si najít.
A protože to tu už zaznělo tolikrát a kromobyčejně tupohlavá Elina ne a ne odejít - protože by ráda,aby z toho to dítě vyšlo s nejmenší újmou, pojďme se vrátit k otázce.
A ta zněla:
Jak často má roční dítě navštěvovat nebo si ho brát jeho otec? Třikrát týdně dvě hodiny třeba?
A PROSILA BYCH o odpovědi ty,kteří třeba malé dítě mají nebo měli v době, kdy se rozcházeli, rozváděli...
Ja by som mu vyšla v ústrety tak 2-4x týždenne na pár hodín, najlepšie poobed euspať a prejsť sa, alebo niekedy keď je malá čerstvá, dobre naladená, apod. Povedala by som, že tak 1-2x by som ho nechala byť s malou doma, a inak nech sa ide prejsť... na hodinku-dve. Nie viac, skôr menej - ale aby zasa nestratili ten kontakt, to by asi tiež nebolo dobre. 
Není tady

ElinaH. napsal(a):
majkafa napsal(a):
ElinaH. napsal(a):
A protože to tu už zaznělo tolikrát a kromobyčejně tupohlavá Elina ne a ne odejít - protože by ráda,aby z toho to dítě vyšlo s nejmenší újmou, pojďme se vrátit k otázce.
A ta zněla:
Jak často má roční dítě navštěvovat nebo si ho brát jeho otec? Třikrát týdně dvě hodiny třeba?
A PROSILA BYCH o odpovědi ty,kteří třeba malé dítě mají nebo měli v době, kdy se rozcházeli, rozváděli...Myslím, že na tuto otázku žádná "správná" odpověď není. Je to čistě individuální a záleží jen na vás, jak se vzájemně domluvíte.
a když se nedomluvíme?
Tak rozhodne sociálka, súd, apod. Ja by som to najprv skúsila po dobrom - ale keby to nešlo, obrátila by som sa na úrady, "nepodvoľovala" by som sa slepo.
Není tady

Crabat napsal(a):
Děvčata, tato fáze musela nastat a je pro Elinu positivní. Protože v sobě usebrala zbývající energii a hodlá ji použít. Jak se jí to podaří, to už je jiná věc, každopádně jí budeme držet palce. Energie vzdoru je v téhle situaci pravděpodobně to nejlepší, co ze sebe může vykřesat. Právě přemítání, co by bylo nejvhodnější ji vhání do onoho nekonečného kola. Někdy je hněv opravdu to poslední, co nám zbývá. A jestliže se obrací někam jinam, je to možná vhodnější, než přímo zacíleně na objekt.
Takže![]()
No myslím že Elina se hněvá celou dobu, ráda se hněvá, má to jako koníčka a adrenalin už hooodně dlouho.......a pochybuju, že se něco změní, možná se přesune někam jinam....... kde budou chvilku brát vážně její nekonečné stížnosti na zlého přítele a ona bude znova nasávat porozumění a v reálu nic neřešit...... a sebe už vůbec né.
Není tady

ElinaH. napsal(a):
Rosakosa napsal(a):
ElinaH. napsal(a):
A ta zněla:
A PROSILA BYCH o odpovědi ty,kteří třeba malé dítě mají nebo měli v době, kdy se rozcházeli, rozváděli...Ty seš hlavně příšerně rozhozená, řešíš hlouposti a rozčiluješ se kvůli blbostem..........máš uplně rozjetou psychiku, vyšiluješ ...........jestliže nemůžeš ani spát a pořád omíláš v duchu , co ti on řekl a co řekneš ty jemu ......tak to z ní vychováš malýho šílence ..............všechno svádíš na něj ., ale sama jsi psychicky naruby ..........starší holka zlobí kvůli němu, malá je rozhozená kvůli němu ............tohle by ti Prekopová neschválila .........i z jejích knih si vezmeš jen to co se ti hodí ........
Pokud ses tak chovala celou dobu ve vztahu, je logický že byl z tebe nervozní a odešel............to není dobrý klima ani pro vztah.......Ros - děkuju, toto naprosto přispělo k mé naprosté psychické pohodě...
Odpověď na otázku to ale nepřináší...
p.s. malá není "rozhozená kvůli němu ", je upnutá na mně kvůli jeho odchodu...
neomílám v duchu - co řeknu já jemu - ALE CO ŘEKL A PROČ
co by mi Prekopová schválila?
a co jsem si z jejích knížek nevzala, protože se mi to nehodilo?
A jak že jsem se chovala celou dobu ve vztahu, že logicky odešel? Dávala jsem mu všechno za vinu?
Pokud si myslíš tohle, pak se pleteš - dlouho jsem ho omlouvala,ať udělal cokoliv a chtěla v tom vidět to dobré...
Pak mě to začalo dohánět, on začalprovokovat, já na něj čekala do tří do rána se zkušeností, že se třeba taky vrátit nemusí nikdy...Mohl si dělat, co chtěl.Nikdy jsem nevěděla, kde je, co tam dělá...
A ještě něco - on to není můj první vztah a byla jsem přesvědčená,že ani žárlit nedokážu...
Začala jsem žárlit v porodnici a už to nepřešlo...
Eli, podľa mňa máš trochu zúžený citový život a menší nadhľad - je to logické, kvôli materskej, rodinnej situácii, a tak. Psychológ je dobrý krok a ja by som sa ho spýtala aj na to, čo je podľa neho/nej najlepšie.
Není tady

aprill napsal(a):
Elino, zkus se na to podívat z druhé strany . Dítě je svěřeno otci do péče, jak často by jsi ho chtěla vídat! Asi často co? Já bych se na tvém místě dohodla s otcem dítěte, že může přijit kdykoliv (v rozumnou dobu) .
Kdykoliv PO PREDOŠLEJ DOHODE. Zasa visieť na špagátiku a čakať celý deň, kedy sa páníšek ustrnie -
v tom tiež nevidím riešenie.
Není tady

aprill napsal(a):
Elino, já bych chtěla vidět své děti co nejčastěji a pro by mi nevadilo kdyby i otec se svými dětmi scházel třeba denně, ale vidím, že ty pořád vytahuješ kostlivce ze skříně -nepřišel - nevyšlo, namohla jsem si páteř - nepřišel v jednu, ale až ve čtyři , ........
Zažila si, čo to je sedieť napr, celú sobotu na zadku a čakať, kedy si ocko príde po dieťa? A on si niekoľko víkendov nepríde vôbec a potom, keď si urobíš program, prudí, že je problém vidieť sa s dieťaťom... . Aj ocko môže urobiť zo stretávania sa s dieťaoťm slušnú pakáreň a "páku" na mamičku.
Videla by som právo a pravdu niekde uprostred; a najhoršie je, keď sa obaja zaseknú a to chúďa dieťa sa ocitne v strede rodinnej vojny o moc. 
Není tady

aprill napsal(a):
majkafa napsal(a):
aprill napsal(a):
Elino, zkus se na to podívat z druhé strany . Dítě je svěřeno otci do péče, jak často by jsi ho chtěla vídat! Asi často co? Já bych se na tvém místě dohodla s otcem dítěte, že může přijit kdykoliv (v rozumnou dobu) .
A kdykoliv, kdy si vzpomene, vstupovat do domácnosti? Nedopřát druhému rodiči jeho soukromí, když nejsou partneři? S tím nelze souhlasit. aprill, zkus se podívat ty. Máš dítě, nežiješ s jeho otcem. Máš nového partnera. Opravdu by ti nevadilo, kdyby k vám otec dítěte chodil kdykoliv, kdy se mu zachce?
Nevěřím.
Když chce být s malou, ano. Ale ne u mě doma. Už nejsme partneři.Může přijít kdykoliv - neznamená vstup do domácnosti - procházky, zoo, návštěva prarodičů, dětského představení, bazén, kroužek .
Tak s ani nie ročným dieťaťom sa fakt dá robiť veľa z toho, čo si vymenovala
- ja myslím, že časť problému je presne v nízkom veku Elininej dcéry a v tom, AKO, KEDY a KAM si ju ocko má a môže brať.
Není tady