|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
ElinaH. napsal(a):
eremuruss napsal(a):
aprill napsal(a):
Elino, zkus se na to podívat z druhé strany . Dítě je svěřeno otci do péče, jak často by jsi ho chtěla vídat! Asi často co? Já bych se na tvém místě dohodla s otcem dítěte, že může přijit kdykoliv (v rozumnou dobu) .
Takhle bych to videla i ja a ne odpirat dite otci.To dite toho otce potrebuje a bud rada,ze otec ma zajem.
Myslím, erem, že z Tebe dost mluví to, jak s přítelem zvládáte / nezvládáte výchovu Tvého syna. Kdybych mu malou chtěla odepřít - dokázala bych to. Zřejmě tu jde o něco jinéh, co myslíš?
Eli - holka no nevím nevím, ale co Tě tady tak čtu, docela dost narážích,
nejdřív, že někdo je chytřejší než psycholožka
pak po druhé, v chlívku o vztekání, sis rejpla do někoho kdo nemá stejný názor jako ty ohledně pevného objetí.
Na Osudu ti napíše MOrf a hned se trefuješ do něj.
Nechceš mít holka za každou cenu pravdu jen Ty?
Už nevím,kde si to psala o tom,že malé koupil boty. Zarazila mě jedna věc - byla si totiž zklamaná,že nekoupil značkový boty,protože sis myslela že ano. Stačila si kouknot na krabici a dokonce na cenovku. 
Nevím no.
Snaž se - najít něco v něm pozitivního. Přece nemůže být špatný,když si se s ním milovala.
Není tady
A ještě jedna věc. Myslím,že chceš aby k Vám chodil. PRotože kdyby si nechtěla, prostě řekneš, oblíknu malou a jdeme s Tebou na procházku. Víš, malá je ted na mě závislá, tak půjdu radši s váma. A postupně - pak si třeba odběhnout do obchodu a nechat je samotné. Ty chceš aby za tebou chodil.
Nevím, prostě z tvého psaní mi to tak vyplynulo. Ted si na něj naštvaná. Ale vsadím boty, že se udobříte
Není tady
ElinaH. napsal(a):
eremuruss napsal(a):
aprill napsal(a):
Elino, zkus se na to podívat z druhé strany . Dítě je svěřeno otci do péče, jak často by jsi ho chtěla vídat! Asi často co? Já bych se na tvém místě dohodla s otcem dítěte, že může přijit kdykoliv (v rozumnou dobu) .
Takhle bych to videla i ja a ne odpirat dite otci.To dite toho otce potrebuje a bud rada,ze otec ma zajem.
Myslím, erem, že z Tebe dost mluví to, jak s přítelem zvládáte / nezvládáte výchovu Tvého syna. Kdybych mu malou chtěla odepřít - dokázala bych to. Zřejmě tu jde o něco jinéh, co myslíš?
Ses pekne vedle s pritelem to nema vubec nic spolecneho.Kdyz jsem to psala tak jsem si vzpomnela na dobu,kdyz byli deti male,dcera tehdy mela 2.5 roku a syn 4 roky otec jim slibil,ze za nima prijde neprisel.Vidim porad jak byli smutne.Deti ho meli hodne radi.Nebo,kdyz prisel a odchazel dcera spustila hrozny plac,ze chce,aby tu tatinek byl a drzela se ho,on ji od sebe odtrhnul a odesel.Byla u nas pout tata jim tyden pred tim sliboval ,kam vsude je na te pouti vezme.Vubec neprisel ja mu volala, vypnul me telefon.Vim jak synovi moc chybel tata se kterym by se podelil o ty klucici veci,ze mu nikdo nespravil kolo,ze ho nikdo nenaucil ty muzsky prace,ze jsem videla ty jeho smutny oci,kdyz jeho kamaradovi tata spravoval kolo a on jen koukal.O tohle vsechno by si pripravila ty svoje dite.
Otec navstevoval deti jen jeden rok a to bylo po dobu,kdy ja jsem mu davala 200 kc za novomanzelskou pujcku,kdyz se pujcka splatila vic se u nas neukazal,az pak,kdyz detem bylo 15 a 16 let to prijel ze Spanalska,kde ted zije,chtel deti videt a vzit je na prazdniny k nemu do Spanelska.
Rekla jsem mu,jesti bude mit zajem jeste dalsi rok at si pro ne prijede.Cely rok me to tizilo zda je tam pustit ci ne.Dala jsem na deti,ktery tam chteli.Nechci,aby me v zivote vycitali,ze jsem jim nechtela dovolit byt s tatou.
Není tady
aprill napsal(a):
Může přijít kdykoliv - neznamená vstup do domácnosti - procházky, zoo, návštěva prarodičů, dětského představení, bazén, kroužek .
To je jiná. S tím souhlasím. Ale i tohle by mělo probíhat většinou po předchozí domluvě, Elina není povinna být stále připravena, když otec dcerky přijde, aby mu jí oblékla a vypravila, jídlo, pití...
amely napsal(a):
Tak Elino, můj názor zase je, že to s Tebou tak špatné není. Mně se zdáš normální, každý můžeme v životě něco podělat, a musíme si s tím nějak poradit. Já bych se teda nenechala některými názory vytočit.
Agewa a Aprill jsou sociální pracovnice, ony dělají na sociálce a mají v popisu práce buzerovat svobodné matky. U nich to vnímám jako profesní deformaci. Aprill je podle mne jinak skvělá ženská, ale už jsem jí chtěla kdysi doporučit, že by měla změnit oddělení - z té sociálky přejít třeba na katastr nebo jinam.
A ta Rosakosa- mám pocit, že ta psychoza se začíná rozjíždět.
Jinak - styk otce s dětmi ano, ale nenech si s.r.á.t na hlavu. On taky nějaká pravidla dodržovat musí. Kdyby byl slušný, tak se s Tebou domluví na čase a pravidelně si holku bude brát - abys měla taky nějaká čas pro sebe. Na nějakých pravidlech trvej. Nemusíte je pak přesně dodržovat, když se domluvíte jinak, ale on si nemůže dělat co chce.
hm. Tak mě nepřijde, že bych někoho buzerovala.
Jen tak mimochodem, jsem taky svobodná matka. Teda přesně rozvedená, ale ve výsledku je to podobné.
Není tady
Elino proc chces dceri odepirat otce?Myslim,ze ses hodne nevyzrala a mstiva,ze myslis jen na sebe.Mysli obcas na to dite.Nechapu ty matky,ktery se msti otci pres deti.Dite ma oba rodice a maji na nej pravo oba stejne.Dej bacha,aby te dcera jednou v dospelosti nevycetla,ze si ji pripravila o tatu.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Elino proc chces dceri odepirat otce?Myslim,ze ses hodne nevyzrala a mstiva,ze myslis jen na sebe.Mysli obcas na to dite.Nechapu ty matky,ktery se msti otci pres deti.Dite ma oba rodice a maji na nej pravo oba stejne.Dej bacha,aby te dcera jednou v dospelosti nevycetla,ze si ji pripravila o tatu.
erem - podruhé: v tomhle jsi naprosto ale naprosto mimo...mrkni na starší příspěvky, tam to píšu, hm?
Není tady
dusička napsal(a):
ElinaH. napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Takhle bych to videla i ja a ne odpirat dite otci.To dite toho otce potrebuje a bud rada,ze otec ma zajem.Myslím, erem, že z Tebe dost mluví to, jak s přítelem zvládáte / nezvládáte výchovu Tvého syna. Kdybych mu malou chtěla odepřít - dokázala bych to. Zřejmě tu jde o něco jinéh, co myslíš?
Eli - holka no nevím nevím, ale co Tě tady tak čtu, docela dost narážích,
nejdřív, že někdo je chytřejší než psycholožka
pak po druhé, v chlívku o vztekání, sis rejpla do někoho kdo nemá stejný názor jako ty ohledně pevného objetí.
Na Osudu ti napíše MOrf a hned se trefuješ do něj.
Nechceš mít holka za každou cenu pravdu jen Ty?
Už nevím,kde si to psala o tom,že malé koupil boty. Zarazila mě jedna věc - byla si totiž zklamaná,že nekoupil značkový boty,protože sis myslela že ano. Stačila si kouknot na krabici a dokonce na cenovku.
Nevím no.
Snaž se - najít něco v něm pozitivního. Přece nemůže být špatný,když si se s ním milovala.
Dusičko:
Na osudu už to bylo - pravda JEN JE, nikdo ji nemá...
V diskusi o vztekání JSEM SE PTALA, jestli to majka zažila
Morf mi psal i sem a i do SZ - byl mimo, zato se cítil povinen mi poradit.Morf zná zákon akce a reakce a provedl akci...
A já jsem nepsala, že mě naštvalo, že ex malé koupil boty - jednak je nekoupil, druhak naštvání vzniklo z oblbování, kdy boty přinesl v krabici od značkových bot - měly jinou velikost a barvu - velikost o 7 čísel větší a tvrdil, že jsou úplně nové - zezpodu byly ale špinavé - tak to spíš bylo, abyste samy posoudily s jakým člověkem bych se měla dohodnout - lze se dohodnout s člověkem, který takhle mlží? - to byla otázka, kterou jsem si pokládala, když jsem to psala.
Mělo to vše o něm jen DOKRESLIT OBRÁZEK našeho soužití a domlouvání.Třeba erem i s tím naprosto nepochopila o co jde.
Není tady
NECHCI MU BRÁNIT JI VÍDAT. Myslím,že jí má hodně co dát.
ALE ABY MI LEZL DO SOUKROMÍ KAŽDÝ DEN??? Věci tu už nemá.
Ale pochopila,kdyz ji ma otec rad je jasne,ze ji chce vidat denne.A ty bys mela byt rada,ze o ni ma zajem.Nemusi byt pokazde u tebe doma,muze s ni jit treba na prochazku,k rodicum.Pokud s ni mas ty jiny plan tak mu to proste reknes.Ja myslim,ze i pro tebe by to bylo velke plus,ze si budes moci odpocinout nebo si neco udelat doma,kdyz otec bude s dcerkou.
Není tady
Rosakosa: Psycholožka mi dala práci.....dávala mi peníze i terapii, sociálka ovlivnila soudkyni, který mu napařila alimenty jako hrom.......zpětně.............známý pražský advokát mě zadarmo hájil..............a já jsem si udržela děti a dobře je vychovala ...........ale koukám že ty jsi chytřejší, než známá pražská psycholožka a soudci a advokáti...........ty se máš......smile smile smile
Jestli jsem nebo nejsem chytřejší nelze posoudit:-) jen žasnu, o tady čtu...otec nemá právo vídat děti pokud ho jejih matka nesnáší. Oháníš se co je dobré pro matku...a co je dobré pro děti není důležitější? Jistě, pokud je otec pro děti nějak nebezpečný je to něco jiného, pokud je matka rozhozená z rozvodu je to síla. Jak se na ote tvářili, když ho viděly po těch třeh letech?
Není tady

ElinaH. napsal(a):
eremuruss napsal(a):
erem - podruhé: v tomhle jsi naprosto ale naprosto mimo...mrkni na starší příspěvky, tam to píšu, hm?
Vždycky když někdo zakládá tolik témat jako ty, tak potřebuje energii od jiných lidí...............ty jsi bez energie, protože od rána do noci řešíš co on zase provedl a řekl a myslíš na to i když usínáš a když se v noci vzbudíš a píšeš to tady všude , do toho piješ jedno kafe za druhým...............to jak jsi umanutá na určitej problém, je už porucha , ne že on je tak zlej,
Velice pravděpodobné je, žes to dělala i ve vztahu..........sama píšeš, brečela jsem pořád , musel přijet protože..... ..........a proto radši odešel, vůbec bych se nedivila, kdyby chtěl malou často vidět právě kvůli tomu .........já bych se o ní taky bála, chováš se jako šílená.
Upravil(a) Rosakosa (11. 12. 2010 21:22)
Není tady
.)
Upravil(a) ElinaH. (13. 12. 2010 20:55)
Není tady

holcina napsal(a):
Rosakosa: Psycholožka mi dala práci.....dávala mi peníze i terapii, sociálka ovlivnila soudkyni, který mu napařila alimenty jako hrom.......zpětně.............známý pražský advokát mě zadarmo hájil..............a já jsem si udržela děti a dobře je vychovala ...........ale koukám že ty jsi chytřejší, než známá pražská psycholožka a soudci a advokáti...........ty se máš......smile smile smile
Jestli jsem nebo nejsem chytřejší nelze posoudit:-) jen žasnu, o tady čtu...otec nemá právo vídat děti pokud ho jejih matka nesnáší. Oháníš se co je dobré pro matku...a co je dobré pro děti není důležitější? Jistě, pokud je otec pro děti nějak nebezpečný je to něco jiného, pokud je matka rozhozená z rozvodu je to síla. Jak se na ote tvářili, když ho viděly po těch třeh letech?
Vždycky je na prvním místě prospěch dětí.......u soudu, na sociálce ...........a oni prostě došli k závěru, že je lepší pomáhat mě ..........nevím proč ,ale stalo se to tak............a vyplatilo se to.............obě dcery mají Sš a mladší dělá vysokou ...........jsou úspěšné a jsou na tom líp, než jejich spolužáci ........ťuky, ťiuky, ťuky.......ťukýýýý
Není tady
[
Upravil(a) ElinaH. (13. 12. 2010 20:54)
Není tady
PavlaH napsal(a):
majkafo, jak já to pochopila, Elina si je hodnotí pro sebe, dokonce má shodné otázky, takže procesy, které ji ted probíhají v hlavě jsou v reálném čase. Jen si mylsím, že prostě je vystreslá a má strach. A ten ji neumožnuje dát si citový odstup a podívat se na situaci trochu racionálně.
ROsakoso, promítáš si svoje do Eliny docela přesně.
jo - Ty jsi mě pochopila, myslím, opravdu dobře
Není tady
Rosakosa napsal(a):
holcina napsal(a):
Jestli jsem nebo nejsem chytřejší nelze posoudit:-) jen žasnu, o tady čtu...otec nemá právo vídat děti pokud ho jejih matka nesnáší. Oháníš se co je dobré pro matku...a co je dobré pro děti není důležitější? Jistě, pokud je otec pro děti nějak nebezpečný je to něco jiného, pokud je matka rozhozená z rozvodu je to síla. Jak se na ote tvářili, když ho viděly po těch třeh letech?Vždycky je na prvním místě prospěch dětí.......u soudu, na sociálce ...........a oni prostě došli k závěru, že je lepší pomáhat mě ..........nevím proč ,ale stalo se to tak............a vyplatilo se to.............obě dcery mají Sš a mladší dělá vysokou ...........jsou úspěšné a jsou na tom líp, než jejich spolužáci ........ťuky, ťiuky, ťuky.......ťukýýýý

Není tady
Rosakosa napsal(a):
holcina napsal(a):
Jestli jsem nebo nejsem chytřejší nelze posoudit:-) jen žasnu, o tady čtu...otec nemá právo vídat děti pokud ho jejih matka nesnáší. Oháníš se co je dobré pro matku...a co je dobré pro děti není důležitější? Jistě, pokud je otec pro děti nějak nebezpečný je to něco jiného, pokud je matka rozhozená z rozvodu je to síla. Jak se na ote tvářili, když ho viděly po těch třeh letech?Vždycky je na prvním místě prospěch dětí.......u soudu, na sociálce ...........a oni prostě došli k závěru, že je lepší pomáhat mě ..........nevím proč ,ale stalo se to tak............a vyplatilo se to.............obě dcery mají Sš a mladší dělá vysokou ...........jsou úspěšné a jsou na tom líp, než jejich spolužáci ........ťuky, ťiuky, ťuky.......ťukýýýý
Pokud soud zakázal styk otce s dětmi asi k tomu měl důvody. Ale píšeš to tady Elině jako nějaký návod, u ní je asi odlišná situace
Není tady

Já nikomu nepíšu, že to má udělat stejně.......já píšu jak to bylo u nás a jak se chovaly soudy..........
Soud nezakázal styk s dětma ........ale všichmi to tolerovali..........jak říkám, někde je lepší menší zlo než větší.........kdybych umřela děti by nikoho neměly a to jim bylo jasný, byla jsem moc nemocná .............a manžel byl autista.........
Není tady
ElinaH. napsal(a):
eremuruss napsal(a):
NECHCI MU BRÁNIT JI VÍDAT. Myslím,že jí má hodně co dát.
ALE ABY MI LEZL DO SOUKROMÍ KAŽDÝ DEN??? Věci tu už nemá.
Ale pochopila,kdyz ji ma otec rad je jasne,ze ji chce vidat denne.A ty bys mela byt rada,ze o ni ma zajem.Nemusi byt pokazde u tebe doma,muze s ni jit treba na prochazku,k rodicum.Pokud s ni mas ty jiny plan tak mu to proste reknes.Ja myslim,ze i pro tebe by to bylo velke plus,ze si budes moci odpocinout nebo si neco udelat doma,kdyz otec bude s dcerkou.A že ji nechtěl vídat denně celý ten rok, erem...to ji jako má rád teď najednou?.
Treba si uvedomil spoustu veci,az ted.Elino nesmi byt v tobe zloba a msta.Tady jde o dite,aby melo otce a ne ho dceri odepirat.Vis,muj byvalej nevidel deti asi 8 let na fotkach je nedokazal poznat,neplatil na ne vyzivne nekolik let.Pak,kdyz zacal platit tak se po roce ozval prijel za nima se Spanelska.Jeho jsem normalne pozvala dal a byla jsem moc rada,ze o deti zase zacal mit zajem,ze deti maji zase tatu.Byla jsem rada za ty deti.Prozili s tatou 3 tydny ve Spanelsku .Mesic si s nima volal a psal pak opet konec nevideli jsme od te doby ani alimenty je to 3 roky.Ale ne vse konci tak blbe jako u nas.Dej mu sanci at dcerka si taty uzije.
Není tady
Pokud se mym detem treba v budoucnu tata znova ozve nebudu jim nic rozmlouvat.Ted,uz jsou deti dospele a je to jejich tata .At je jaky je.
Není tady
ElinaH. napsal(a):
dusička napsal(a):
A ještě jedna věc. Myslím,že chceš aby k Vám chodil. PRotože kdyby si nechtěla, prostě řekneš, oblíknu malou a jdeme s Tebou na procházku. Víš, malá je ted na mě závislá, tak půjdu radši s váma. A postupně - pak si třeba odběhnout do obchodu a nechat je samotné. Ty chceš aby za tebou chodil.
Nevím, prostě z tvého psaní mi to tak vyplynulo. Ted si na něj naštvaná. Ale vsadím boty, že se udobřítetahle věc: já nevím...
Ven s nima nechodím, protože chodím každý den do krámu a zpět dva km dohromady a je zima a sníh a v tom se blbě chodí...Na sáńkování mě s sebou prve nechtěl...
I mi přijde, že čím víc je malá na mně závislá, tím víc si dělá s ní plány až s ní bude sám a to je samé ježdění v autě. Třeba s ní chce jet do obchodu ( pro materiál) - co z toho bude mít, když bude sedět v autosedačce celou tu dobu? neví, ale bude s ním.Naštvaná asi jsem...
hlavně - on se nějak choval o něčem mluvil, měl nějaké " zásady" ¨
otočilo se to
a já mu nevěřím
naprosto v ničem mu nevěřím a ... to mi samozřejmě dělá ten chaos a zmatek
já můžu dát malé jen to dobré sama ze sebe
ale představami o tom, jak s ní třeba pojede rychle v autě, jak na ni nedá pozor u zvířat...se trápím pořád, hlavně když ho slyším říkat třeba - až pojedu k doktorce, tak ji tam odvezu, vedle je alergologie, tak se tam s ní stavím.Proč k doktorce nemáme jet spolu?tak k téhle věci - ven s nima nechodím asi že jsem líná nebo co a když sem chodí, pořád přemýšlím o tom, co říkal, když nepřijde - asi kdyby nepřišel víc dní, tak by mi to přišlo divný, jinak jsem zvyklá být s dětma sama
Nejvíc bych si přála, aby už konečně přijela nějaká moje kamarádka a tu tady chci nechat i spát.( což zakázal v době, kdy tu žil a zákaz asi trvá)
no prostě budou spolu, třeba jako když matka jde s dítětem nakoupit, taky jsou "jen" spolu.
a co je špatného na tom, že setam chce stavit? když to nedělá, tak je to taky špatně, protože se nezajímá....
Eli, ty si v sobě vyřeš svůj postoj k otci tvého dítěte. Podle tvých příspěvků si myslím, že at udělá co udělá bude to vždycky špatně. Ubližuješ sobě i svým dětem.
Není tady
Eli - píšeš ven s nima nechodím,protože chodím každý den do krámu 2 km tam a zpět
Jako já nechápu, proč s nima nechodíš ven? To je důvod, že chodíš do obchodu daleko? Chodíš s malou do obchodu? Nebo jí někdo hlídá? Vždyt můžete jít třeba jen někam na procházku. A postupně zvykat malou, aby byla na tátu zvyklá.
Není tady
ElinaH. napsal(a):
Dusičko:
Na osudu už to bylo - pravda JEN JE, nikdo ji nemá...
V diskusi o vztekání JSEM SE PTALA, jestli to majka zažila
Morf mi psal i sem a i do SZ - byl mimo, zato se cítil povinen mi poradit.Morf zná zákon akce a reakce a provedl akci...
Tak aby bylo jasno draha Eli. Necitil jsem povinnost Ti poradit, mel jsem jen chut placnout neco, co by mohlo mit jen ciste teoreticky hlavu a patu a nezajima me kompletni pribeh, ja nikdy nectu pribehy lidi zde na Babi. Takze placnul jsem a cekal reakci, jelikoz znam zakon akce a reakce velmi dobre a delam to i ted v teto chvilce 
Kdo me zna, vi jaky styl pouzivam na BBN. Co tu resis, ze Tvoje vec, mas tu nazory od holek a je ZBYTECNE, abych ja sam jakkoli odborne, prispival, muj obor neni psychologie a nezajimaji me lidske vztahy. Pokud budes chtit vyzpovidat a dostat rozhreseni dcero, moje schranka Ti je k dispozici 
Není tady

eremuruss napsal(a):
Pokud se mym detem treba v budoucnu tata znova ozve nebudu jim nic rozmlouvat.Ted,uz jsou deti dospele a je to jejich tata .At je jaky je.
Erem, fandím ti, jsi bezvadná ženská, bezvadný člověk. To z tebe všichni blízcí musí cítit - proto u tebe musí všechno nakonec dobře dopadnout. Zaťukávám to, držím to palce.
Není tady
Elino, znáš termín -syndrom zavrženého rodiče? Pomalu a jistě se snažíš v malé zakodovat nenávist k otci
.
Není tady