Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#51 11. 12. 2010 14:12

ElinaH.
♥♥♥♥---

Re: Bývalý přítel chce každý den navštěvovat roční dceru

agewa napsal(a):

Rosakosa napsal(a):

agewa napsal(a):

a chceš se domluvit?

Prostě ty se s ním  vůbec bavit nemusíš.........u soudu sepíšeš všechny jeho hříchy........jak se choval podivně, jak chodí za malou v noci ........čím víc tím líp atd..........a žádnej soud mu střídavou péči prostě nedá, nemusíš se bát..........a rozhodnou jak budeš chtít ty.........třeba v neděli odpoledne za tvý přítomnosti .
Já bych chtěla u tak malýho dítěte, abych u toho byla, aby jí něco neproved, chlapi se neumí postarat o takový děťátko.......Pokud nejsi závislá na jeho bytě a penězích , tak se budeš bavit, JEN KDYŽ BUDEŠ CHTÍT TY.Nediskutuj s ním, jen tě to nervuje.

chlapy se umí postarat i o nemluvně. jen většinou nemají čas ( chodí do práce) , nebo se matka bojí dítě svěřit.při tom i ony se u prvního dítěte musely všechno učit.A " všemocné mateřské " geny samy nezařídí nic.

S tímhle souhlas.Co komedií o tom bylo - a tam se ukazuje, že děti docela dost vydrží a nakonec to spolu dají.

Nesouhlas s tím,že si pomine to věšení se na maminku, když bude dítě s víc lidmi. Mám starší dceru - byla naprosto k lidem, kdokoliv ji mohl málem odvést - tatínek extrovert.A on má další dítě s holkou, co je uzavřená do sebe, běžně trávili čas s babičkou, dědečkem a tetama - celé víkendy i týden v kuse - malej se od mámy nehnul na milimetr.( tenkrát se mi babička svěřovala celá otrávená, protože miluje děti a děti dosud milovaly ji...A tenhle ne a ne...A já jsem říkala - panebože, to musí být úmorný, ještě, že naše...je taková k lidem,představa, že nemůžu ani na záchod... - a teď to mám!big_smile )

Není tady

#52 11. 12. 2010 14:32

ElinaH.
♥♥♥♥---

[

Upravil(a) ElinaH. (13. 12. 2010 20:49)

Není tady

#53 11. 12. 2010 14:34

ElinaH.
♥♥♥♥---

[

Upravil(a) ElinaH. (13. 12. 2010 20:50)

Není tady

#54 11. 12. 2010 14:42

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

ElinaH. napsal(a):

aprill napsal(a):

Elino, zkus se na to podívat z druhé strany . Dítě je svěřeno otci do péče, jak často by jsi ho chtěla vídat! Asi často co? Já bych se na tvém místě dohodla s otcem dítěte, že může přijit kdykoliv  (v rozumnou dobu) .

No, ono se to asi líp napíše než představí, že cokoliv já tu budu dělat, kohokoliv tu budu mít - on sem vpadne, protože se mu to zrovna hodilo.
Ne, on už nechodí v noci.
A srovnávat NÁS DVA v péči o dítě je ... nesrovnatelné Aprill - na začátku i koupal, to jo.
Hlavní důvod, proč vzniklo tohle vlákno - 14 měsíců jsem se starala já.Ve dne i v noci.On měl spoustu práce, kamarády, dům, koníčky...Nepřišel třeba tři dny, protože mu to nevyšlo. Namohla jsem si krční páteř a myslela, že nebudu moct vůbec nic dělat. Napsala jsem mu - a on řekl, že přijede v jednu, spravuje auto.A přijel asi ve čtyři to už jsem to nějak rozhýbala.
NECHCI už opravdu NE - řešit jak se ke mně choval.Napsala jsem Ti to, abys měla možnost a ostatní taky - trochu to vidět objektivně. 14 měs. to měl na háku - do rozchodu. Pak začal chodit každý den. A já si řekla: A do budoucna co? Bude chodit obden? S rozchodem přestal chodit v noci. Začal chodit dopoledne v deset.

A to je problém když chodí dopoledne v deset? Ty jsi na otce dítěte nakrnutá a chceš mu to dát pocítit, tím ,že mu omezíš styk s dcerou. Mimochodem otce jsi malé vybrala ty!

Není tady

#55 11. 12. 2010 14:44

ElinaH.
♥♥♥♥---

PavlaH napsal(a):

No rosakosu alias rozmarilu bych nebrala moc vážně.

Elino. srovnej si v hlavě, co chceš ty a cobys chtěla ty pro svoje dítě. V tom je totiž dost podstatný rozdíl. To žes ty přestala chtít být partnerem otci svého dítěte automaticky neznamená, že dítě musí přijít o otce. I ktyž je "takový". Ona prostě jiného nemá, vem to v úvahu.

Je dost možné, že OD (otec dítka) prudí a vyhrožuje ti, aby TOBĚ ublížil, protože tam cítí tvůj strach. Vůbec nemusí jít o toho drobka, který ty vaše dospělácké hry nechápe.

Tak se prosím zastav a zamysli, ty chceš mít klid, ale co chceš pro malou? V jejím zájmu začni jednat. Klidně navrhni střídavou péči od tří let. DO t é doby si na sebe s otcem prostě mají zvykat. I ta holka má jeho geny a potřebuje mít otce, at už je jakýkoli. Je na ní  a na něm, aby svůj vztah budovali. Možná když přestaneš bojovat, dostane i ten druhý dospělý šanci rozumě uvažovat.

Nedohodnete-li se, určitě bude rozhodovat soud, ale žádný soud nezaručí dodržení dohody. To musíte chtít bohužel, nebo bohudík, oba.

Děkuju za názor - považuju ho za dospělej a vyzrálej - ano, máš pravdu, dítě má i jeho geny, i jeho potřebuje a odpírat ( jak píše erem) mu ji nechci.O střídavce jsem malinko uvažovala od cca pěti, šesti let - naučím ji mnohé, ale třeba bude tak chytrá ( po tatínkovi), že už v pěti na ni nestačím. - nemyslím výchovně, ale učit ji něco nového atd...
Tuším Ros tu psala, aby jí neublížil - no, spíš by mohlo dojít k tomu, že by jí vypěstoval komplex z toho, že si z ní bude dělat legraci a podobně. Jinak - není magor, co utekl z ústavu - JÁ NEROZUMÍM tomu, co dělá a proč to směrem ke mně dělá.TO JE CELÉ.
Ty máš názor asi nejrozumější...

Není tady

#56 11. 12. 2010 14:45

ElinaH.
♥♥♥♥---

aprill napsal(a):

ElinaH. napsal(a):

aprill napsal(a):

Elino, zkus se na to podívat z druhé strany . Dítě je svěřeno otci do péče, jak často by jsi ho chtěla vídat! Asi často co? Já bych se na tvém místě dohodla s otcem dítěte, že může přijit kdykoliv  (v rozumnou dobu) .

No, ono se to asi líp napíše než představí, že cokoliv já tu budu dělat, kohokoliv tu budu mít - on sem vpadne, protože se mu to zrovna hodilo.
A srovnávat NÁS DVA v péči o dítě je ... nesrovnatelné Aprill - na začátku i koupal, to jo.
Hlavní důvod, proč vzniklo tohle vlákno - 14 měsíců jsem se starala já.Ve dne i v noci.On měl spoustu práce, kamarády, dům, koníčky...Nepřišel třeba tři dny, protože mu to nevyšlo. Namohla jsem si krční páteř a myslela, že nebudu moct vůbec nic dělat. Napsala jsem mu - a on řekl, že přijede v jednu, spravuje auto.A přijel asi ve čtyři to už jsem to nějak rozhýbala.
NECHCI už opravdu NE - řešit jak se ke mně choval.Napsala jsem Ti to, abys měla možnost a ostatní taky - trochu to vidět objektivně. 14 měs. to měl na háku - do rozchodu. Pak začal chodit každý den. A já si řekla: A do budoucna co? Bude chodit obden? S rozchodem přestal chodit v noci. Začal chodit dopoledne v deset.

A to je problém když chodí dopoledne v deset? Ty jsi na otce dítěte nakrnutá a chceš mu to dát pocítit, tím ,že mu omezíš styk s dcerou. Mimochodem otce jsi malé vybrala ty!

ne, to Ty spíš nečteš celou diskusi.
přečetla sis vůbec to, co jsi zkopírovala?

Není tady

#57 11. 12. 2010 14:48

Rosakosa
Zablokovaný

aprill napsal(a):

ElinaH. napsal(a):

aprill napsal(a):

I prvního otce pro dceru vybrala........hodnej kluk, akorát má tu smůlu že se občas někde popere..........a holka má problémy. udělala malér....................protože jí nesednul druhej otec , tak začala bejt problémová .............dokonalá matka Elina za nic nemůže.
Když chodí v noci vadí jí to , když chodí ve dne taky to vadí .........
Ona nic řešit nebude, jen se tu potřebuje vypovídat a nasazovat na bývalýho..........řeší to všude i na duchovním.......páté přes deváté..........je reálné, že totéž předváděla ve vztahu......
šla třeba ke kartářce, ta jí řekla, že se rozejdou a ona tak brečela , že  musel pro ní  dojet......
malá dostala horečku, hned mu volala. přijed..........a když se k tomu neměl, tak ho tu pomluvila........že nemá zájem o dítě ..........a pak si stěžuje , že on chodí , kdy chce.........spíš se bojím , že mu furt volá .......

chudáci děti, v tomhle vyrůstat...........

Upravil(a) Rosakosa (11. 12. 2010 14:54)

Není tady

#58 11. 12. 2010 14:49

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

ElinaH. napsal(a):

aprill napsal(a):

ElinaH. napsal(a):

máš pravdu úplně celou diskuzi jsem nečetla hmm , jen vím, že jsi z otce dítěte rozhozená hmm.

Není tady

#59 11. 12. 2010 14:57

ElinaH.
♥♥♥♥---

[

Upravil(a) ElinaH. (13. 12. 2010 20:52)

Není tady

#60 11. 12. 2010 15:00

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

ElinaH. napsal(a):

aprill napsal(a):

ElinaH. napsal(a):

máš pravdu úplně celou diskuzi jsem nečetla hmm , jen vím, že jsi z otce dítěte rozhozená hmm.

no vidíš, jak se to pozná - JÁ jsem z něj rozhozená byla, chaos mi malinko zůstal a lítostivá - to jsem taky byla...
Ale dítě mám DRUHÝ a vím, že chci, aby to DÍTĚ se cítilo dobře.
O tom měla být tahle diskuse - ne o tom, jak se zbavit partnera...nebo expartnera....
třeba když si řeknu, že může chodit třikrát do týdne a jednou za čtrnáct dní na jeden celý den si ji vzít pryč - je to tak akorát? Je to málo?

Taky si zkus říct, že je to i o tom, jak lidé vzácností uspokojují své potřeby: Když bude chodit každý den kdykoliv, kolikrát nad tím mávne rukou a řekne si - ale co, tak tam půjdu zítra.A malá na něj teď ještě nečeká, ale ... bude.
Nebo se zase pletu?

Polož si otázku .jak často by jsi chtěla vidět svou dceru, která by byla svěřená do péče otci a pak stanov četnost styku otce a dcery. Mezi tebou a jím není vůbec žádný rozdíl, oba jste  rovnoprávní rodiče.

Není tady

#61 11. 12. 2010 15:06

ElinaH.
♥♥♥♥---

[
]

Upravil(a) ElinaH. (13. 12. 2010 20:52)

Není tady

#62 11. 12. 2010 15:08

ElinaH.
♥♥♥♥---

[

Upravil(a) ElinaH. (13. 12. 2010 20:51)

Není tady

#63 11. 12. 2010 15:11

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Elino, já bych chtěla vidět své děti co nejčastěji a pro by mi nevadilo kdyby i otec se svými dětmi scházel třeba denně, ale vidím, že ty pořád vytahuješ kostlivce ze skříně -nepřišel - nevyšlo, namohla jsem si páteř - nepřišel v jednu, ale až ve čtyři , ........

Není tady

#64 11. 12. 2010 15:16

Rosakosa
Zablokovaný

ElinaH. napsal(a):

Rosakosa napsal(a):

aprill napsal(a):

I prvního otce pro dceru vybrala........hodnej kluk, akorát má tu smůlu že se občas někde popere..........a holka má problémy. udělala malér....................protože jí nesednul druhej otec , tak začala bejt problémová .............dokonalá matka Elina za nic nemůže.

Ona nic řešit nebude, jen se tu potřebuje vypovídat a nasazovat na bývalýho..........řeší to všude i na duchovním.......páté přes deváté..........je reálné, že totéž předváděla ve vztahu......
šla třeba ke kartářce, ta jí řekla, že se rozejdou a ona tak brečela , že  musel pro ní  dojet......
malá dostala horečku, hned mu volala. přijed..........a když se k tomu neměl, tak ho tu pomluvila........že nemá zájem o dítě ..........a pak si stěžuje , že on chodí , kdy chce.........spíš se bojím , že mu furt volá .......

Ros, NEBOJ - dokud volám jemu a né tobě, tak je to vcelku fuk, ne? A fakt, Ros, neboj, nezavolám Ti - nemám totiž kredit, koupila jsem radši malé mastičku - jestli Ti to teda nevadí.
A otec velké, co se občas popere - no jo Ros, když on byl mladinkej, krááásnej, oči mu svítili jako kocourovi, svaly na něm jen hrály ... jo, jo halt mladická nerozvážnost no...big_smile Rváč, kterej div neumlátil chlapa k smrti ... se z tohohle kluka stal až o dost později.Pak, co jsem slyšela, když ho matka jeho dalšího dítěte neposlechla - jednu jí plácnul.
Ros - ke mně si to nikdy nedovolil...
Tak si vem prášeček, jestli Tě nějak nervuje moje házení špíny na mé bývalé.Já si ho nevemu, já na nervíky žádný pilule od dr. napsaný nemám.Asi ...že je nepotřebuju?

Ty je potřebuješ a hodně.............to je na první pohled jasný, jsi rozhozená a jestli jsi tohle předváděla jemu celou dobu, nevidím se, že radši zmizel..............
O mě neměj péči, mě děti prospívají..........jedna studuje a druhá čeká druhý miminko.........i když vyrůstaly téměř bez tatínka..........nikdy s nimi nebyly žádný problémy..........

Důležitý je jaký máš výsledky a jestli jsi spokojená ......a ne jestli bereš lék ..........a ty máš maléry s holkou a spokojená rozhodně nejsi...........

Upravil(a) Rosakosa (11. 12. 2010 15:24)

Není tady

#65 11. 12. 2010 15:25

ElinaH.
♥♥♥♥---

[

Upravil(a) ElinaH. (13. 12. 2010 20:53)

Není tady

#66 11. 12. 2010 15:28

ElinaH.
♥♥♥♥---

Rosakosa napsal(a):

ElinaH. napsal(a):

Rosakosa napsal(a):

Ros, NEBOJ - dokud volám jemu a né tobě, tak je to vcelku fuk, ne? A fakt, Ros, neboj, nezavolám Ti - nemám totiž kredit, koupila jsem radši malé mastičku - jestli Ti to teda nevadí.
A otec velké, co se občas popere - no jo Ros, když on byl mladinkej, krááásnej, oči mu svítili jako kocourovi, svaly na něm jen hrály ... jo, jo halt mladická nerozvážnost no...big_smile Rváč, kterej div neumlátil chlapa k smrti ... se z tohohle kluka stal až o dost později.Pak, co jsem slyšela, když ho matka jeho dalšího dítěte neposlechla - jednu jí plácnul.
Ros - ke mně si to nikdy nedovolil...
Tak si vem prášeček, jestli Tě nějak nervuje moje házení špíny na mé bývalé.Já si ho nevemu, já na nervíky žádný pilule od dr. napsaný nemám.Asi ...že je nepotřebuju?

Ty je potřebuješ a hodně.............to je na první pohled jasný, jsi rozhozená a jestli jsi tohle předváděla jemu celou dobu, nevidím se, že radši zmizel..............
O mě neměj péči, mě děti prospívají..........jedna studuje a druhá čeká druhý miminko.........i když vyrůstaly téměř bez tatínka..........nikdy s nimi nebyly žádný problémy..........

Důležitý je jaký máš výsledky a jestli jsi spokojená ......a ne jestli bereš lék ..........a ty máš maléry s holkou a spokojená rozhodně nejsi...........

Ros - možná Tě to překvapí - ale JÁ O TEBE NEMÁM PÉČI.

Je mi i  fuk, co právě dělají Tvoje děti. A vím, že se bavím s nemocným člověkem.

Není tady

#67 11. 12. 2010 15:36

Rosakosa
Zablokovaný

Ros - možná Tě to překvapí - ale JÁ O TEBE NEMÁM PÉČI.

Je mi i  fuk, co právě dělají Tvoje děti. A vím, že se bavím s nemocným člověkem

Elino..........já se vyjadřuju k tématu na diskuzi.........když ti vadí, že ti lidi píšou názor , nepiš na diskuzi ..........
Ty jsi každopádně psychicky nemocná a rozhozená ............a obtěžuješ tím svoje okolí ..........a hlavně svoje děti ...........přítel už stačil utýct .........tyhle tvoje diskuze slouží jen k omu,abys ho mohla pomlouvat a čerpat z lidí energii ..........řešit nebudeš nic.
Dál budeš bydlet za jeho peníze a nervovat svoje děti, tím že budeš omílat dokola údajný hrozný chování svýho přítele .

Není tady

#68 11. 12. 2010 16:26

amely
♥♥♥♥♥--

Tak Elino, můj názor zase je, že to s Tebou tak špatné není. Mně se zdáš normální, každý můžeme v životě něco podělat, a musíme si s tím nějak poradit. Já bych se teda nenechala některými názory vytočit.
Agewa a Aprill jsou sociální pracovnice, ony dělají na sociálce a mají v popisu práce buzerovat svobodné matky. U nich to vnímám jako profesní deformaci. Aprill je podle mne jinak skvělá ženská, ale už jsem jí chtěla kdysi doporučit, že by měla změnit oddělení - z té sociálky přejít třeba na katastr nebo jinam.
A ta Rosakosa- mám pocit, že ta psychoza se začíná rozjíždět.

Jinak - styk otce s dětmi ano, ale nenech si s.r.á.t na hlavu. On taky nějaká pravidla dodržovat musí. Kdyby byl slušný, tak se s Tebou domluví na čase a pravidelně si holku bude brát - abys měla taky nějaká čas pro sebe. Na nějakých pravidlech trvej. Nemusíte je pak přesně dodržovat, když se domluvíte jinak, ale on si nemůže dělat co chce.

Není tady

#69 11. 12. 2010 16:46

majkafa
Host

ElinaH. napsal(a):

Nesouhlas s tím,že si pomine to věšení se na maminku, když bude dítě s víc lidmi. Mám starší dceru - byla naprosto k lidem, kdokoliv ji mohl málem odvést - tatínek extrovert.A on má další dítě s holkou, co je uzavřená do sebe, běžně trávili čas s babičkou, dědečkem a tetama - celé víkendy i týden v kuse - malej se od mámy nehnul na milimetr.( tenkrát se mi babička svěřovala celá otrávená, protože miluje děti a děti dosud milovaly ji...A tenhle ne a ne...A já jsem říkala - panebože, to musí být úmorný, ještě, že naše...je taková k lidem,představa, že nemůžu ani na záchod... - a teď to mám!big_smile )

To, že nechce malý od mámy (fakt ani milimetr? Někdo to měřil?) je OPRAVDU známkou toho, že vnouček babičku nemiluje? Proč byla babička otrávená, když nebylo po jejím?

Elino, jak tě čtu, mám pocit, že hodně přeháníš. A taky, že jsi velký manipulátor a nedokážeš stanovit hranice. Přečti si jen zpětně, jak hodnotíš příspěvky, které jsou zralé, které ne,... Založila jsi vlákno, abys hodnotila příspěvky a přispěvatele, anebo kvůli radám, aby sis z nich vybrala to, co tě osloví?

Upravil(a) majkafa (11. 12. 2010 17:04)

#70 11. 12. 2010 16:54

majkafa
Host

aprill napsal(a):

A kdykoliv, kdy si vzpomene, vstupovat do domácnosti? Nedopřát druhému rodiči jeho soukromí, když nejsou partneři? S tím nelze souhlasit. aprill, zkus se podívat ty. Máš dítě, nežiješ s jeho otcem. Máš nového partnera. Opravdu by ti nevadilo, kdyby k vám otec dítěte chodil kdykoliv, kdy se mu zachce? va Nevěřím.

Když chce být s malou, ano. Ale ne u mě doma. Už nejsme partneři.

Upravil(a) majkafa (11. 12. 2010 16:57)

#71 11. 12. 2010 17:00

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

majkafo, jak já to pochopila, Elina si je hodnotí pro sebe, dokonce má shodné otázky, takže procesy, které ji ted probíhají v hlavě jsou  v reálném čase. Jen si mylsím, že prostě je vystreslá a má strach. A ten ji neumožnuje dát si citový odstup a podívat se na situaci trochu racionálně.

ROsakoso, promítáš si svoje do Eliny docela přesně.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#72 11. 12. 2010 17:15

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

amely napsal(a):

Tak Elino, můj názor zase je, že to s Tebou tak špatné není. Mně se zdáš normální, každý můžeme v životě něco podělat, a musíme si s tím nějak poradit. Já bych se teda nenechala některými názory vytočit.
Agewa a Aprill jsou sociální pracovnice, ony dělají na sociálce a mají v popisu práce buzerovat svobodné matky. U nich to vnímám jako profesní deformaci. Aprill je podle mne jinak skvělá ženská, ale už jsem jí chtěla kdysi doporučit, že by měla změnit oddělení - z té sociálky přejít třeba na katastr nebo jinam.
A ta Rosakosa- mám pocit, že ta psychoza se začíná rozjíždět.

Jinak - styk otce s dětmi ano, ale nenech si s.r.á.t na hlavu. On taky nějaká pravidla dodržovat musí. Kdyby byl slušný, tak se s Tebou domluví na čase a pravidelně si holku bude brát - abys měla taky nějaká čas pro sebe. Na nějakých pravidlech trvej. Nemusíte je pak přesně dodržovat, když se domluvíte jinak, ale on si nemůže dělat co chce.

Ty jsi nějaká odbornice na psychozu, Amely?Myslím, že máš v diskuzi mluvit k tématu a ne hodnotit diskutující - není to někde v zásadách Babinetu?

Upravil(a) Vějířovka (11. 12. 2010 17:16)

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#73 11. 12. 2010 18:00

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

aprill napsal(a):

A kdykoliv, kdy si vzpomene, vstupovat do domácnosti? Nedopřát druhému rodiči jeho soukromí, když nejsou partneři? S tím nelze souhlasit. aprill, zkus se podívat ty. Máš dítě, nežiješ s jeho otcem. Máš nového partnera. Opravdu by ti nevadilo, kdyby k vám otec dítěte chodil kdykoliv, kdy se mu zachce? va Nevěřím.

Když chce být s malou, ano. Ale ne u mě doma. Už nejsme partneři.

Může přijít kdykoliv  - neznamená vstup do domácnosti - procházky, zoo, návštěva prarodičů, dětského představení, bazén, kroužek .

Není tady

#74 11. 12. 2010 18:01

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

sahleb napsal(a):

ElinaH. napsal(a):

Kuřátko napsal(a):

Tohle si jen namlouváš. Takhle malinké mimi ještě nedovede vnímat, že ho jeden rodič opustil. Ano, je závislá na tobě, ale to je velká spousta miminek, kterým se většinou věnují jen maminky. Proto bude lepší, když bude mít kontakt i s tatínkem. Mělo by se ale začínat pozvolna a pomaloučku .... ne hned odloučení na den .... aby si malá zvykla wink

Kuřátko, máš diplom z psychologie? Já jen, že tu vyvracíš názor několika psychologických publikací.A tam se i uvádí, považ, že Tě vnímá nejen takhle malé dítě, ale dítě už v prenatálu...Odloučení na hodinu vyjde nastejno jako na den - takhle malé děti vnímají jen to, co je teď, neví, že za hodinu bude vše O.K.

Je to pravda. Spravne Elino

deti prave po 6-8 mesicich az okolo jednoho roku jsou velice uzkostlive a vnimave na okoli. Dite moc dobre vnima a reaguje na otcovo chovani. Uvedomili si svoje "ja". Timto je. Uzkost a stach je muze negativne ovlivnit na dlouha leta. Dite proste nevi, ze kdyz jde k tchyni nanavstevu,kde vubec je, jak dlouho tam zustane a jestli se vubecvrati k mamimce a taky nevi kde je maminka. Atd. Tohle mnozi nepochopi.

Sahleb - Elina tuto větu Bojí se,že jeden rodič ji opustil,že to udělá i druhý v souvislosti, že on dělá v hlavě malý zmatek.
A navíc, malé od Eliny je 14 měsíců - už nemá separační krizi stolt

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#75 11. 12. 2010 18:05

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

rejka napsal(a):

Kuřátko napsal(a):

ElinaH. napsal(a):

(Trpí s ním,protože je závislá na mně, bojí se, že jeden rodič ji opustil, že to udělá i druhý ,třeba týden ho neviděla,i když on ji spící ano, směje se na něj, pokud ji držím na ruce, u něj ale nebude.Myslel, že to zlomí, když ji odvezl na návštěvu, ale brečela pořád)

Tohle si jen namlouváš. Takhle malinké mimi ještě nedovede vnímat, že ho jeden rodič opustil. Ano, je závislá na tobě, ale to je velká spousta miminek, kterým se většinou věnují jen maminky. Proto bude lepší, když bude mít kontakt i s tatínkem. Mělo by se ale začínat pozvolna a pomaloučku .... ne hned odloučení na den .... aby si malá zvykla wink

Něco na tom,co Elina píše,je. Já se začala rozvádět,když malému byl rok,a i když jsme byli s ex opravdu "rozumní" a opouštěli jsme se nenásilně,pomalu a postupně,aby si děti zvykly,ten malý,kterému jsme kvůli věku nemohli vysvětlit co a proč se děje ( narozdíl od toho staršího,kterému jsme to řekli s ex pěkně spolu ) se na mě až "nezdravě" upnul,že ani kočárek krom mě nikdo nesměl tlačit,rozplakal se,když na něj někdo cizí promluvil,musel být se mnou všude i na wc,odmítal babičku,dědu. Mě si "hlídal" hodně dlouho,horor byl,když jsem šla do práce a on musel do školky(byly mu 3 ),nakonec jsem to o rok odložila a najela na zvykačku ve školce.Dodnes mám pocit,že se o mně "bojí",je neklidný,když jdu na nějakou firemní akci a nejsem večer doma.A to není sám,jsou tu s mým druhým manželem,kterého má nesmírně rád.Je mu 10 let.Chová se jako každé jiné dítě,jezdí na tábory,spí u kamarádů,dávno už mi není za zadkem,ale stejně mám pocit,že je víc úzkostný než by měl být,nebo než bych si přála aby byl.....

Rejko - myslím,že už je to povahou kluka. Starší kluk byl taky na mě upnutý, myslím že prostě ty prvorozený tak na tom jsou, bráškové a ségry už mají sourozence ,proto nejsou tak upnutý, žijou s nima, nežijí jen s matkou (a otcem - mmch - myslím,že dětem to je takhle malým jedno, jestli vidí tatku hodinu nebo celý den,záleží na tom, jak se jim věnuje

Každý den je jen jednou za život

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí