Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 9. 12. 2010 20:37

ElinaH.
♥♥♥♥---

Bývalý přítel chce každý den navštěvovat roční dceru

.

Upravil(a) ElinaH. (13. 12. 2010 20:41)

Není tady

#2 9. 12. 2010 21:23

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Re: Bývalý přítel chce každý den navštěvovat roční dceru

Měla by ses také poradit v té psychol. poradně, co na to řeknou. Mě to nepřipadná moc normální, aby nepomohl s dítětem, ale na návštěvy chodil v noci......je asi nějaký magor, ne? To tě jen vydírá a zkouší, co dovolíš.

Není tady

#3 9. 12. 2010 22:12

ElinaH.
♥♥♥♥---

.

Upravil(a) ElinaH. (13. 12. 2010 20:43)

Není tady

#4 10. 12. 2010 9:17

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Elino,ale tvuj pritel ma narok navstevovat svoji dceru.Co ja bych za to dala,kdyby po rozvodu deti byli v kontaktu se svym tatou.Moje deti takove stesti nemeli.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#5 10. 12. 2010 9:21

venuše
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Elino,ale tvuj pritel ma narok navstevovat svoji dceru.Co ja bych za to dala,kdyby po rozvodu deti byli v kontaktu se svym tatou.Moje deti takove stesti nemeli.

Ale ne kazdy den! Pokud se nedohodnou, tak by se snad meli obratit na soud....

Není tady

#6 10. 12. 2010 9:29

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Elen, pokud ti tvůj ex chce dělat jen naschvály a využil k tomu to, že bude navštěvovat každý den svou dceru, tak se neboj....s největší pravděpodobností to dopadne tak, že za ní každý den nebude docházet. Jinak si stanov určitý čas a dny, kdy bude docházet. U soudu to předložíte stejně jako návrh a soudce rozhodne, zda to schválí nebo upraví wink

Jinak navštěvy rodiče u tak malého dítěte znám jen zprostředkovaně....můj bývalý přítel. Ten navštěvoval svou dceru u její maminky asi do roku a 3/4. Pak už si malou brával na víkendy. I před tím si ji samozřejmě sem tam vzal na výlet....kolikrát i na několik dní. Pokud malou nekojíš, neměl by v tom být problém.

Není tady

#7 10. 12. 2010 9:34

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

ElinaH. napsal(a):

(Trpí s ním,protože je závislá na mně, bojí se, že jeden rodič ji opustil, že to udělá i druhý ,třeba týden ho neviděla,i když on ji spící ano, směje se na něj, pokud ji držím na ruce, u něj ale nebude.Myslel, že to zlomí, když ji odvezl na návštěvu, ale brečela pořád)

Tohle si jen namlouváš. Takhle malinké mimi ještě nedovede vnímat, že ho jeden rodič opustil. Ano, je závislá na tobě, ale to je velká spousta miminek, kterým se většinou věnují jen maminky. Proto bude lepší, když bude mít kontakt i s tatínkem. Mělo by se ale začínat pozvolna a pomaloučku .... ne hned odloučení na den .... aby si malá zvykla wink

Není tady

#8 10. 12. 2010 12:09

ElinaH.
♥♥♥♥---

venuše napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Přesně - dřív se tu neukázal i tři dny a teď sem leze denně! A běda, jak jsem řekla, že nebudu s malou doma, hned vyhrožoval policajtama!

Není tady

#9 10. 12. 2010 12:12

ElinaH.
♥♥♥♥---

.

Upravil(a) ElinaH. (13. 12. 2010 20:43)

Není tady

#10 10. 12. 2010 12:25

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Kuřátko napsal(a):

ElinaH. napsal(a):

(Trpí s ním,protože je závislá na mně, bojí se, že jeden rodič ji opustil, že to udělá i druhý ,třeba týden ho neviděla,i když on ji spící ano, směje se na něj, pokud ji držím na ruce, u něj ale nebude.Myslel, že to zlomí, když ji odvezl na návštěvu, ale brečela pořád)

Tohle si jen namlouváš. Takhle malinké mimi ještě nedovede vnímat, že ho jeden rodič opustil. Ano, je závislá na tobě, ale to je velká spousta miminek, kterým se většinou věnují jen maminky. Proto bude lepší, když bude mít kontakt i s tatínkem. Mělo by se ale začínat pozvolna a pomaloučku .... ne hned odloučení na den .... aby si malá zvykla wink

To si myslím, také, že je to přehnané- tu vytučněné,-   dítě vnímá klid - pohodu a nebo dusno , napětí - nepohodu. To jediné a právě to,  ty můžeš ovlivnit. Ví m, že je to velmi těžké, když nejsi sama v pohodě. Proto je zapotřebí se do té pohody dostat děj se co děj a vykašlat se na to co kdo, kde, kdy, řekl, udělal - to už je jen plýtvání energií.
(Teď mi to připomnělo maily... - jsem teď svědkem on-line případu, kdy kvlůi nenávisti, obvińování dvou rozvedených , nevypořádaných sjm, spadne celý prodej- běží již 5 měsíxců -  jejich nemovitostí za nadstandardní cenu  , protože se nedokázali dohodnout. A to na ničem. Oba jsou inteligentní lidé, ale tato nenávist je natolik zaslepila, že ztratili soudnost. Jsou ochotni raději přijít o statisíce. A také přijdou. Jen když ten druhý neprosadí své...něco šíleného - to si ani nedovedete představit...grater)

Proto, v rámci toho zachování klidu a pěstování podmínek pro něj, bych vždy schůzku domlouvala předem. Způsobem: On zavolá , kdy a co chce a ty řekneš, ano dnes od 17-19 je to možné. Nebo ne, dnes mám jiný program. Navrhuji ti zítřek od-do..Nebo varianta - sudé dny od - do. po-st-pá od do. .. je tisíc variant. Tátovi bych sdělila, že dítě má nějaký režim, který je nutno dodržovat a ty máš také svůj program a život. Tedy musí domlouvat předem a nikoliv klást podmínky. Nebude-li to možné, pak bude muset rozhodnout soud, v rámci přežití všech zúčastněných. roll
Na druhé straně bych mu vycházela v rámci možností vstříc (dnes už necítím vůči bm nic negativního), protože bych chtěla, aby dítě mělo co největší a nejkvalitnější kontakt s otcem, aby si mohli vytvořit pěkný vztah. A to bych vážně podpořila - a tys naštěstí psala, že chceš, jen to tedy zorganizovat. Neboj se, ono se to pak zaběhne a zautomatizuje a bude klid. smile

Není tady

#11 10. 12. 2010 12:27

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

ElinaH. napsal(a):

Kuřátko napsal(a):

ElinaH. napsal(a):

Kuřátko, máš diplom z psychologie? Já jen, že tu vyvracíš názor několika psychologických publikací.A tam se i uvádí, považ, že Tě vnímá nejen takhle malé dítě, ale dítě už v prenatálu...Odloučení na hodinu vyjde nastejno jako na den - takhle malé děti vnímají jen to, co je teď, neví, že za hodinu bude vše O.K.

Je to pravda. Spravne Elino

deti prave po 6-8 mesicich az okolo jednoho roku jsou velice uzkostlive a vnimave na okoli. Dite moc dobre vnima a reaguje na otcovo chovani. Uvedomili si svoje "ja". Timto je. Uzkost a stach je muze negativne ovlivnit na dlouha leta. Dite proste nevi, ze kdyz jde k tchyni nanavstevu,kde vubec je, jak dlouho tam zustane a jestli se vubecvrati k mamimce a taky nevi kde je maminka. Atd. Tohle mnozi nepochopi.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#12 10. 12. 2010 12:31

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

ElinaH. napsal(a):

venuše napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Přesně - dřív se tu neukázal i tři dny a teď sem leze denně! A běda, jak jsem řekla, že nebudu s malou doma, hned vyhrožoval policajtama!

Eli, jestli je takto neomalený, musíš tím spíš stanovit pravidla a vymezit prostor... Nestačíš-li na něj, zajdi na OPD. Oni si ho mohou předvolat , jednat s ním  a  jedná se pak na jiné úrovni. smile Mně OPD hodně pomohlo, táta dítěte zjistil, že se mnou nemůže už tak zametat jako bylo zvykem a docela poslechl. Ačkoliv měl na mě vztek.

Není tady

#13 10. 12. 2010 12:32

Rosakosa
Zablokovaný

ElinaH. napsal(a):

Kuřátko napsal(a):

ElinaH. napsal(a):

Kuřátko, máš diplom z psychologie? Já jen, že tu vyvracíš názor několika psychologických publikací.A tam se i uvádí, považ, že Tě vnímá nejen takhle malé dítě, ale dítě už v prenatálu...Odloučení na hodinu vyjde nastejno jako na den - takhle malé děti vnímají jen to, co je teď, neví, že za hodinu bude vše O.K.

Ne ona nevnímá , že ji opustil on, to by všechny děti co maj tátu mimo domov,  byly vystresovaný a měly následky na celý život .......řada mužů pracuje mimo domov .....tím odloučením je myšleno odloučení od matky (nebo osoby která se nejvíc stará)
Dítě vnímá hádky a stres, pokud má mámu u sebe a klid  , je v pohodě.
Naše malá taky řve, když je s tatínkem............a přitom on jí miluje a každý večer je doma. Teď se to hodně zlepšilo, protože ji častěji hlídal sám.

Není tady

#14 10. 12. 2010 12:37

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

ElinaH. napsal(a):

No, bylo by to na dlouhý vyprávění ...

Nechával mě s malou celé dny a chodil takhle pozdě a tvrdil, že kvůli práci. Jinak si přestavuje dům, jezdí pravidelně k hasičům, pravidelně ke kamarádům hrát na kytaru a má koně o kterého se asi taky musí starat, myslím ale, že malou odsunul až na poslední místo.Nechal mě tu s ní a pak říkal, že mu ji "beru"...

Co mě opravdu nadzdvihlo - vypnul mi topení, pak řekl,že on to nebyl, snad starší holka.Přišel sem nastydlej a tajně si topení zapnul po dobu návštěvy.Na jakýkoliv můj argument má deset svých.

Lidi,co ho znají odmala ,ho mají za hodnýho nebo za divnýho.
Já bych ho nejradši nikdy neviděla, nemusela mu říct ani dobrý den.Pořád a ve všem mi lhal.

A jestli mě chce dostat? Jeden den řekl, že je konec a bla bla bla...nedal pokoj, dokud jsem nezačala brečet,pak zas naladil strunu " já jsem ten hodný kluk a ty jsi mamko tak zmatená..." Fajn. Za dva dny mi vysvětloval, že se nám malá narodila z lásky, on toho nelituje.Časem láska vyprchala a my se musíme postarat,aby malá netrpěla.(Trpí s ním,protože je závislá na mně, bojí se, že jeden rodič ji opustil, že to udělá i druhý,třeba týden ho neviděla,i když on ji spící ano, směje se na něj, pokud ji držím na ruce, u něj ale nebude.Myslel, že to zlomí, když ji odvezl na návštěvu, ale brečela pořád).Vyspal by se se mnou naposledy, ale to bychom oba museli dodržet, že je to naposledy va.A další dva dny nato mi řekl, že on se do vztahu nevrátí.Ne a ne! Podotýkám, že jsem se s ním ani nevyspala, ani ho nenutila k tomu, aby se " do vztahu vracel".

Nevím, jak s ním mluvit, jsem hrozně ukecaná a teď i dost sama, nemám tu kamarádky, jen asi dvě známé...
Ale jemu mám problém i říct dobrý den.Můžu jen mlčet, proti každému mému slovu je hned v opozici...A ještě mi řekl, že on myslel, že se rozumně dohodneme, ale mezi námi to nejde.

Na domlouvání už kašlu, jdu na soud, chci co nejvyšší alimenty, bydlení si zajistím sama a návštěvy taky určím sama.Mrzí mě kvůli malé, že spolu nemůžeme mluvit, ale .... nejde to, za všechno můžu já.

No jestli vážně jsi rozhodnutá (to jsem přehlídla), udělej to, tento papír již budí respekt a každopádně budeš mít černé na bílém pravidla hry. A zejména on. Dá se to zase řešit v klidu přes právníka. Ten má zase jinou vyjednávací pozici. Také začne pokusem o dohodu, ale nemusíš být hlavně u toho. Já jsem čekala asi 6let , než jsem se odhodlala k právníkovi, ale stálo mi to zato. Od té doby jsem měla klid.

Není tady

#15 10. 12. 2010 12:47

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Rosakosa napsal(a):

ElinaH. napsal(a):

Kuřátko napsal(a):

Ne ona nevnímá , že ji opustil on, to by všechny děti co maj tátu mimo domov,  byly vystresovaný a měly následky na celý život .......řada mužů pracuje mimo domov .....tím odloučením je myšleno odloučení od matky (nebo osoby která se nejvíc stará)
Dítě vnímá hádky a stres, pokud má mámu u sebe a klid  , je v pohodě.
Naše malá taky řve, když je s tatínkem............a přitom on jí miluje a každý večer je doma. Teď se to hodně zlepšilo, protože ji častěji hlídal sám.

Přesně tak. Nemám diplom z psychologie, ale ani ty ne, viď wink  Je samozřejmostí, že tě dítě vnímá, ale převážně vnímá pocity...hádky, pohodu, klid, napětí. To, že bojí se, že jeden rodič ji opustil, že to udělá i druhý mi přijde malinko přitažené za vlasy (možná ukřivděné maminky).

Není tady

#16 10. 12. 2010 12:50

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

ElinaH. napsal(a):

Jinak na tohle bych mu řekla, ať si klidně vyhrožuje, když chce být za blba. Protože já nemusím celé dny sedět doma a čekat až on se uráčí přijít, ale můžu s malou chodit i ven wink

Není tady

#17 10. 12. 2010 13:06

ElinaH.
♥♥♥♥---

.

Upravil(a) ElinaH. (13. 12. 2010 20:45)

Není tady

#18 10. 12. 2010 13:09

ElinaH.
♥♥♥♥---

[

Upravil(a) ElinaH. (13. 12. 2010 20:46)

Není tady

#19 10. 12. 2010 13:21

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

No ja tě tak čtu, tak to bude asi nějaký magor (promiň). Ale takovéhle scénky, to je husté big_smile

Není tady

#20 10. 12. 2010 13:36

ElinaH.
♥♥♥♥---

[

Upravil(a) ElinaH. (13. 12. 2010 20:45)

Není tady

#21 10. 12. 2010 13:48

Rosakosa
Zablokovaný

já mám ale takovej dojem , že bydlíš v jeho bytě a že tě může kdykoliv vypakovat .......proto si tak dovoluje ........

děsný je že v tom žije i ta starší holčička, která tatínka taky nemá .............opět hodně špatnej výber partnera........on takovej divnej musel bejt vždycky........

Není tady

#22 10. 12. 2010 14:09

ElinaH.
♥♥♥♥---

...

Upravil(a) ElinaH. (13. 12. 2010 20:42)

Není tady

#23 10. 12. 2010 14:52

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Kuřátko napsal(a):

ElinaH. napsal(a):

Něco na tom,co Elina píše,je. Já se začala rozvádět,když malému byl rok,a i když jsme byli s ex opravdu "rozumní" a opouštěli jsme se nenásilně,pomalu a postupně,aby si děti zvykly,ten malý,kterému jsme kvůli věku nemohli vysvětlit co a proč se děje ( narozdíl od toho staršího,kterému jsme to řekli s ex pěkně spolu ) se na mě až "nezdravě" upnul,že ani kočárek krom mě nikdo nesměl tlačit,rozplakal se,když na něj někdo cizí promluvil,musel být se mnou všude i na wc,odmítal babičku,dědu. Mě si "hlídal" hodně dlouho,horor byl,když jsem šla do práce a on musel do školky(byly mu 3 ),nakonec jsem to o rok odložila a najela na zvykačku ve školce.Dodnes mám pocit,že se o mně "bojí",je neklidný,když jdu na nějakou firemní akci a nejsem večer doma.A to není sám,jsou tu s mým druhým manželem,kterého má nesmírně rád.Je mu 10 let.Chová se jako každé jiné dítě,jezdí na tábory,spí u kamarádů,dávno už mi není za zadkem,ale stejně mám pocit,že je víc úzkostný než by měl být,nebo než bych si přála aby byl.....

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#24 10. 12. 2010 15:05

Rosakosa
Zablokovaný

rejka napsal(a):

Kuřátko napsal(a):

ElinaH. napsal(a):

Něco na tom,co Elina píše,je. Já se začala rozvádět,když malému byl rok,a i když jsme byli s ex opravdu "rozumní" a opouštěli jsme se nenásilně,pomalu a postupně,aby si děti zvykly,ten malý,kterému jsme kvůli věku nemohli vysvětlit co a proč se děje ( narozdíl od toho staršího,kterému jsme to řekli s ex pěkně spolu ) se na mě až "nezdravě" upnul,že ani kočárek krom mě nikdo nesměl tlačit,rozplakal se,když na něj někdo cizí promluvil,musel být se mnou všude i na wc,odmítal babičku,dědu. Mě si "hlídal" hodně dlouho,horor byl,když jsem šla do práce a on musel do školky(byly mu 3 ),nakonec jsem to o rok odložila a najela na zvykačku ve školce.Dodnes mám pocit,že se o mně "bojí",je neklidný,když jdu na nějakou firemní akci a nejsem večer doma.A to není sám,jsou tu s mým druhým manželem,kterého má nesmírně rád.Je mu 10 let.Chová se jako každé jiné dítě,jezdí na tábory,spí u kamarádů,dávno už mi není za zadkem,ale stejně mám pocit,že je víc úzkostný než by měl být,nebo než bych si přála aby byl.....

To je pořád to o čem se bavíme, ty ses rozváděla a on to z tebe cítil, ten stres, cítil že nejsi v pohodě a proto byl uzkostlivý, cítil že se něco děje,ta maminka mu dělá štít před světem a on cítil nejistotu.........tatínek mu byl u zadku .

Já jsem byla dost nemocná , když byla dcera malá a ona koktala a měla acetonemické zvracení a dlouho se počurávala, měla chronické průjmy  a přitom jsme jí měli oba rádi a byl jsme pořád s ní.To dítě má radar a cíítí každou změnu a Elina je dost rozhozená.

Upravil(a) Rosakosa (10. 12. 2010 15:07)

Není tady

#25 10. 12. 2010 15:11

ElinaH.
♥♥♥♥---

[

Upravil(a) ElinaH. (13. 12. 2010 20:44)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí