29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, holky, řeším, jestli očkovat nebo ne, nemohu se rozhodnout - připadá mi těch očkování už bez toho tolik!
Jaké máte zkušenosti?
Díky za rady!
Není tady
Ja ockovat nenecham, jak jsi psala, tech ockovani je i tak dost....rotavirove onem. je sice hodne neprijemne, ale co se tyka trvalych nasledku, tak snad nic nehrozi ( jako treba u pneumokokove meningitidy)....
Imunitni system tech prcku dostane i tak zabrat ( my po kazdem ock. ted mely teploty).
Takze ockovat nenecham....
Není tady
Já jsem hodně přemýšlela jestli naočkovat nebo ne, protože Nikolka byla 4 dny na JIP právě díky rotavirům (ve 12 měsících)...strašně dlouho se z toho dávala dohromady...
Ale očko jsem Vikince nakonec nedala, protože mi to dr. nedoporučil z důvodu bolení bříška a navíc měla ve střevech nějakej bacil, co si dotáhla z porodnice, tak ji nechtěl zatěžovat ještě očkováním.
Takže to budeme muset zase nějak risknout, snad tentokrát ty rotaviry zvládnem líp
Není tady
Dík za info, holky, doufám, že to všichni zvládnem buď bez infekce, nebo s lehkou formou. Dospívám stále víc k tomu, že bude asi lepší neočkovat. Nenadchly mě vedlejší účinky, účinnost přirozeně není 100%, tak si říkám proč ho trápit. Dneska dostal první hexu a prevenar, tak uvidíme, jak to zvládne...
Není tady
Malý se právě zotavuje po rotavirové infekci. Pořádně ho to skolilo, i přesto bych ho naočkovat nedala. Těch rotavirů je dost druhů a pochybuju, že by očkování bylo proti všem.
Není tady
O tom už tu je myslím několik vláken.
Já teda příště očkování dám, protože ten týden ve špitále, z toho několik dní na JIPce, to už zažít nechci. Navíc to mělo dlouhodobější následky - Sam měl rozhozenou imunitu ještě asi půl roku, a taky nám to ukončilo kojení, protože přestal pít, několik dní vůbec nepil, do toho stres...
Ta účinnost vakcíny sice není vždycky 100%ní, ale aspoň zlepšuje průběh onemocnění.
Není tady