6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pity chodím do Reprofitu do Brna
no radči se nepídit,prostě jak píše Dadul každý car to má jinak..vždyt i já měla úžasný embrya..všechny jedničkový,už hatchovaly...a vidíš nechytly se ani jedno..a je fatk,že chodím na jednu diskuzi a tam otěhotněly spíš holky,co měly jen pár buněčný
Není tady
Luci- ja jsem taky z Brna ale jezdim do Zlina. Je to hodne dojozdeni tak jsem si rikala ze prejdu sem. Ale na druhou stranu kdyz uz jsem to tam zacala bojim se zacinat zase jinde...
Není tady
Dadula napsal(a):
Lucka 1 napsal(a):
Dadulko,právě že mě je mrazili až po těch 5 dnech,takže když 4 byly už krásný blastulky a ostatní byly třeba jen 4 buněčný tak se asi nevyvíjeli správně..nebo prostě asi by to nebylo ono jak kdyby zamražovali třeba prvojádra nebo 4 buněčný embryjka...já tomu taky nerozumím ale když se ted nechytly takový frajeři jaký jsme měly,tak už neveřím ničemu u ledu máme taky ještě blastulku
Kam ty chodíš do Caru,teda chodila ?Aha, tak to jo, ale pořád nechápu proč čekají s tím zamražováním až do stádia blastocysty, když po rozmražení je minimální šance na to, že se embryjko probere ....
No ale oni jsou doktoři, takže jim do toho nebudu kecat, asi vědí co dělají a koukám, že v každém CARu mají jiné metody ....
Jinak já jsem chodila do Jihlavy (mají tam pobočku SANUSu Hradec Králové)
Já jsem měla s kámoškou při každém IVF dlouhý protokol a když ona přešla do pardubického Sanusu, tak si tam div neklepali na hlavu, že jako jak to ještě v Jihlavě můžou praktikovat dlouhý protokol
Takže jiný kraj, jiný mrav
Dadu, v Reprofitu požívají jinou technologii na zamražování/rozmražování než v jiných CAR. Mají 95% úspěšnost přežití zamražení/rozmražení blastocyst. Takže proto. A s mražením čekají do stádia blastocysty (tedy těch cca 5 dní), pokud je to dost vajíček, protože to přežijí jen zdravá a silná embrya, u kterých je potom dobrá šance na úspěch při přenosu. Ty jich máš sice zamražený super počet, ale kdyby se to rozmrazilo, tak ji třeba půlka nepřežije, další se zase nebudou vyvíjet. V reprofitu by ti je vypěstovali do stádia blastocyst a zamrazili ty, které budou vypadat životaschopně. Měla bys jich třeba 5, ale zase větší šanci, že jedna z nich je TA pravá Prostě to všude dělají jinak....
Samozřejmě nic není zaručené, třeba u Lucky jsem fakt věřila, že to vyjde...ale jinak má Reprofit vynikající výsledky a reference. To je i pro tebe Pity, že mi přijde, že bydlet v Brně, kde je Reprofit, a jezdit do CAR do Zlína je prostě zbytečné maso (tím nechci říct, že je CAR ve Zlíně špatný, jen, že přímo v Brně je špičkové pracoviště, tak proč se třepat tak daleko). Tady už to musí vypadat, že mi Reprofit dává nějaké provize za to, že jim dělám reklamu, ale fakt ne Tedy kromě těch dvou, které mám v metříku
Není tady
Ronji, děkuju za vysvětlení ... tohle jsem netušila. Nicméně máš pravdu, přesně takhle to je, sice hafo embryjek, ale o kvalitě a přežití můžeme jet diskutovat .... Upřímně mě to teď už nějak netrápí
Pity, upřímně se Ti divím, jak to, že ses rozhodla pro Zlín. Já bydlím cca 60km od Brna a tak by pro mě to dojíždění bylo náročné (navíc s malou), ale kdyby to jen trošku šlo, tak jdu do Reprofitu. Oni maj fakt báječný reference ....
Není tady
pity napsal(a):
Dadulko- taky jsem slyšela že jedné holčině nejdřív dali super embryjka a nechytilo se ani jedno. a pak ji dali čtyřbuněčné a chytili se obě dvě.....
Přímo v CARu mi embryoložka před KETem říkala, že tam měli paní co chtěla na KET jít za každou cenu. Všichni jí přemlouvali ať to nedělá, že to embryjko je prostě špatný, že se nechytí a hádej, jak to dopadlo .... prý má krásnýho chlapečka. Ale tohle je prostě asi náhoda jako blázen .... ikdyž já bych se v té JIhlavě nedivila už ničemu. Já ani nevím, jestli bych tu Jihlavu někomu doporučila .... sice jsem tam otěhu, ale jinak prostě nic moc
Není tady
Tak Ronja nám to parádně vysvětlila Já jsem Z Repro taky spokojená,ikdyž podle výsledků u mě nic moc a co ted chodím na duskuzi,tak je nás tak asi 10 co byly tedka na ET v repro a povedlo se to jen jedné
a bohužel už jsme ve stádiu,kdy si muž myslí to,že prostě CARy tahají z lidí prašule,a snaží se až když jde do bot..takže třeba na třetí na čtvrtý pokus..když vidí,že ty peníze jsou ..takže jeslti nám nevýjde poslední KET tak asi už do IVF nepůjdeme
Holky brali jste predison? Nechápu proč mě ho u Et ani u Ket nechtěli napsat...a nevíte jakou jste měli sliznici při přenosu? Já tedka 9mm a to se mi nezdá extra hodně,ikdyž to prý stačí
Není tady
Lucko já jsem brala Prednison, protože jsem předtím měla dva potraty, tak jako prevence proti případným problémům s imunitou. Jinak ho, pokud vím, standardně nedávají. A sliznici jsem taky měla 9mm
To mě mrzí, že to manžel bere takhle - přeci ale po prvním neúspěšném cyklu (i s KET) to ještě není potřeba vzdávat. Nikdo ti nemůže zaručit, že to vyjde napoprvé. I když jsi perfektně zdravá a máš super embrya, tak je šance asi padesát procent. Já vím že mě se to řekne snadno, když nám to vyšlo...jenže my jsme IVF roky odkládali právě proto, že jsme věděli, že to vyjít nemusí. Šli jsme do něho až tehdy, když jsme byli připravení i na to, že to možná nevyjde. Zkuste si dát chvíli pauzu a pak o tom znova uvažovat třeba na jaře, bude sluníčko, celkově ti bude líp. A jarní a letní IVF mají lepší úspěšnost Já chápu že teď je to strašná pecka, když jste si to dali takhle hned po sobě bez pauzy a dvakrát po sobě nic. Mrzí mě to, ale prostě medicína není opravna aut..tam ti třeba můžou zaručit, že když vymění tuhle součást motoru, tak to pojede. Lidské tělo je ale nepředvídatelné a nikdo ti nemůže nic slíbit, a už vůbec ne úspěch napoprvé Jsou holky, které mají miminko po třech, pěti i více pokusech (Gabu třeba po čtyřech IVF). A jindy se zase zázračně povede přirozeně, v čem ani IVF nepomohly (třeba Bětka). Já vím že je to boj, ale nedá se to vzdát. Jen si třeba udělej pauzu a doma to moc nehroťte, užijte si vánoce a dejte si čas před dalším rozhodnutím. Budu ti moc držet palce
Není tady
Ronji díky za tvoje slova
Máš pravdu,jen prostě pro nás tohle bylo dost velký zklamání,věřili jsme že to přeci vyjít musí a byla to dost pecka...spíš nervově pro mě,protože kdyby to bylo na muži,ten druhý dítě chce,ale ne za každou cenu,je rád že máme Natálku a když by prostě jiný nešlo,tak nešlo...to se nedá nic dělat.....tak to cití on,já ne pro mě prostě neexistuje to,že druhý už nebude,já bych se s tím nesmířila...a když vidí jak jsem na to byla nervově ted..už se mu do toho dalšího boje a případnýho neuspěchu nechce.....každopádně,Ket bude až asi v březnu a případný druhý IVF by nebylo dřív jak za rok....ale já jsem přesvědčená,že do roka budu těhule tak jak tak
Není tady
Dadula napsal(a):
Ronji, děkuju za vysvětlení ... tohle jsem netušila. Nicméně máš pravdu, přesně takhle to je, sice hafo embryjek, ale o kvalitě a přežití můžeme jet diskutovat .... Upřímně mě to teď už nějak netrápí
Pity, upřímně se Ti divím, jak to, že ses rozhodla pro Zlín. Já bydlím cca 60km od Brna a tak by pro mě to dojíždění bylo náročné (navíc s malou), ale kdyby to jen trošku šlo, tak jdu do Reprofitu. Oni maj fakt báječný reference ....
Dadulko: jezdila jsem do Brna nejdřív do Heliosu a potom do Uniky ale strašně mě zklamali. V Unice se na mě vystřídalo šest doktorů a po sedmé stimulaci (stimulase + plánovaný styk) mě řekli že si mám večer dávat panáka a bude to mít stejné učinky.... Takže žádné... Ve Zlíně měla moje maminka známou tak jsem šla tam...
Není tady
Lucka 1 napsal(a):
Tak Ronja nám to parádně vysvětlila Já jsem Z Repro taky spokojená,ikdyž podle výsledků u mě nic moc a co ted chodím na duskuzi,tak je nás tak asi 10 co byly tedka na ET v repro a povedlo se to jen jedné
a bohužel už jsme ve stádiu,kdy si muž myslí to,že prostě CARy tahají z lidí prašule,a snaží se až když jde do bot..takže třeba na třetí na čtvrtý pokus..když vidí,že ty peníze jsou ..takže jeslti nám nevýjde poslední KET tak asi už do IVF nepůjdeme
Holky brali jste predison? Nechápu proč mě ho u Et ani u Ket nechtěli napsat...a nevíte jakou jste měli sliznici při přenosu? Já tedka 9mm a to se mi nezdá extra hodně,ikdyž to prý stačí
Já jsem ho brala i anopyrin a sliznici jsem měla 12 mm a stejně se to nepodařilo...
Není tady
Holky sorry, že vám lezu do vlákna, ale chci se zeptat jak jste to měly po IVF, chodily jste do práce nebo byly na nemocenské. Já jsem si vzala nemocenskou, protože v práci dělám 12 denní, noční a teď nevím možná to byla chyba, chodí mi od spolupracovníků ošklivé sms, že jsem si to pěkně naplánovala, že jsem chtěla být přes svátky doma a tak jsem se rozhodla, že zítra ukončím neschopenku, aby za mě kolega nemusel 25.12 zadarmo do práce.
Není tady
Kytičko já jsem měla neschopenku od transferu a mám ji doteď. Já ale pracuju jako OSVČ a jen jsem potřebovala mít zajištění příjem a nemuset pracovat, protože mám i jiné zdravotní problémy a prostě jsem chtěla klid. Není to zrovna od kolegů pěkné, že ti takhle píšou, i když chápu, že za někoho dělat zrovna teď před vánoci není asi příjemné. Na tvém místě bych si skočila na krev, aby se potvrdilo, jestli jsi i přes krvácení těhotná. Pokud ano, do práce bych nešla, tím spíš když krvácíš. Pěkně bych ležela v posteli a snažila se, aby měli mimískové co nejlepší šanci to zvládnout. Pokud bude krev nedejbože negativní, tak nemá cenu doma zůstávat a v práci si možná líp vyčistíš hlavu než doma.
Držím ti palce!
Není tady
kyticka2010 napsal(a):
Holky sorry, že vám lezu do vlákna, ale chci se zeptat jak jste to měly po IVF, chodily jste do práce nebo byly na nemocenské. Já jsem si vzala nemocenskou, protože v práci dělám 12 denní, noční a teď nevím možná to byla chyba, chodí mi od spolupracovníků ošklivé sms, že jsem si to pěkně naplánovala, že jsem chtěla být přes svátky doma a tak jsem se rozhodla, že zítra ukončím neschopenku, aby za mě kolega nemusel 25.12 zadarmo do práce.
Po ET určitě doma 14 dní... pěkně v klídečku a pohodičce to je nejdůležitější. Aby bobíšek měl pohodičku na uhnízdění:-)
Není tady
Mě ani nikdo neschopenku nenabídl....já si teda o ni neříkala,chtěla jsem tak tři dny ležet,apak jít do práce..sedím jen v kanclu takže pohoda a aspon bych nemyslela na pytloviny.....ale vždycky se to vyvrbilo tak,že malá byla nemocná a já teda doma...ale to byl větší záhul než v práci,ale ty tři dny jsem vždycky ležela,měla ji babi....ale udělala bych jak psala Ronja,skoč na krev at víš na čem si
Není tady
Děvčata dnes jsem 12 dní po IVF a mám na testíku krásnou druhou tlustici, ms také nepřišla, 28.12. jdu k doktorce, tak dám vědět jak jsem dopadla.
Není tady
Kytičko, moc a moc gratuluju
Není tady
Děkuji, děvčata myslím si, že mi pomohly bylinky, pila jsem 3 měsíce před oplodněním různé bylinkové čaje většinou míchané jako je čaj sedmero bylin. Žádné vitamíny jsem nebrala.
Není tady
Kytičko: moc moc gratuluju!!!!! Nádhernej dáreček sis nadělila mocinky ti to přeju...
Není tady
Dnes jsem byla na krvi a je to "tam" potvrzeno hurá
Není tady
Kytí moc gratuluji!
Není tady
Ano povedlo se to hned na poprvé. Jinak problémy byly na straně manžela měl 34% pohyblivých spermií.
Není tady
Kytičko-U nás je to oboustrané alespoň to nemůžeme svádět jeden na druhého :-) Tak to je úplně super tak hodně štěstí ať je to zdravé a hodné:-) já doufám že u nás to vyjde napodruhé:-)
Není tady
Kytičko gratuluju a kolik Ti zaváděli embrýsků? A jak staré?
Není tady