|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Rosakosa napsal(a):
Tohle může být všechno na nevědomé bázi, ten druhý cítí nejistotu , nesmělost, obavy a podvědomě cítí, že ten druhej je měkkej a že se ním dá hýbat..............
Ano
tyhle veci (ktere jsou v podvedomi cloveka) se deji automaticky a tedy velice casto bez vedome (uvedomujici si) ucasti cloveka.A nebo jinak receno delane clovekem zamerne,chtene.
Deji se do te doby nez si clovek uvedomi jak se veci skutecne maji. Deji se dokud si clovek neuvedomi ze vysila nevedome signaly na ktere jiny clovek reaguje vetsinou take podvedome (nevedome).

Dokud to neni zaznamenano a pomalicku napravovano uvnitr sebe,bude se to dal projevovat ve vztazich k lidem k partnerovi a jedinec bude potkavat vetsinou stejne lidi a stejne prozitky.
Není tady
Taky si myslim,ze mrchy to maji v zivote jednodusi.Ja bohuzel spadam do tech tzv.hodnych holek.Neustale se hlidam,abych nekomu neublizila.Mezi cizima lidma se citim velice nesva.Jen me vrta hlavou proc v praci jsem v kolektivu tak neoblibena a lidi z naseho mesta co me znaji dele me maji radi.Pritelovo rodice si me taky velmi oblibili a lidem s jejich pribuzenstva jsem take prijemna.Proc,ale ta nenavist na pracovisti,proc tam nemuzu najit nikoho s kym bych se mohla pratelit.Tam jsou lide s jineho okresu, takze jsem se s nima neznala drive ani od videni.
Upravil(a) eremuruss (9. 12. 2010 19:16)
Není tady
eremuruss,
napíšu ti něco, co mě poradila jedna milá, šikovná a chytrá paní od nás z práce, když jsem měla podobné problémy. Ona je měla před tím taky a řekla mi - "děvče, pamatuj si, že do práce se nechodíme kamarádit, ale pracovat."
Na kamarádění máme přátele, ne kolegy. Samozřejmě se občas poštěstí, že člověk i tam najde spřízněnou duši. Zrovna já jsem takový blbec, že si vždycky o ostatních myslím to lepší a pak mě strašně sebere, když se ukáže jejich pravá tvář - ale s tím, co jsem psala výš, jsem se to naučila zvládat a beru svoje kolegyně takové, jaké jsou, myslím si svoje a mám klid.
Není tady
hirondel napsal(a):
Rosakosa napsal(a):
Tohle může být všechno na nevědomé bázi, ten druhý cítí nejistotu , nesmělost, obavy a podvědomě cítí, že ten druhej je měkkej a že se ním dá hýbat..............
Ano
tyhle veci (ktere jsou v podvedomi cloveka) se deji automaticky a tedy velice casto bez vedome (uvedomujici si) ucasti cloveka.A nebo jinak receno delane clovekem zamerne,chtene.
Deji se do te doby nez si clovek uvedomi jak se veci skutecne maji. Deji se dokud si clovek neuvedomi ze vysila nevedome signaly na ktere jiny clovek reaguje vetsinou take podvedome (nevedome).
Dokud to neni zaznamenano a pomalicku napravovano uvnitr sebe,bude se to dal projevovat ve vztazich k lidem k partnerovi a jedinec bude potkavat vetsinou stejne lidi a stejne prozitky.
Tak tak, to je právě asi přesně můj případ. Že asi vysílám signály, na které ten druhý nějak reaguje. A pokud chci, aby reagoval jinak, musím vysílat signály jiné. A i když by asi bylo jednodušší a podle mnohých zde asi i správnější zůstat taková, jaká jsem a neměnit se - budu se muset změnit. Protože to moje staré nejsté já vysílá do světa - lidi, je to dobrý, ta si nechá všechno líbit... a v konečném důsledku je to hlavně mně nepříjemné.
Takže mám dvě možnosti - buď zůstat "svá" a být nešťastná a nebo své chování změnit, nenechat si s... na hlavu a i když mi to dá trochu práce, věřím, že budu šťastnější. 
Není tady
Jeja napsal(a):
eremuruss,
napíšu ti něco, co mě poradila jedna milá, šikovná a chytrá paní od nás z práce, když jsem měla podobné problémy. Ona je měla před tím taky a řekla mi - "děvče, pamatuj si, že do práce se nechodíme kamarádit, ale pracovat."
Na kamarádění máme přátele, ne kolegy. Samozřejmě se občas poštěstí, že člověk i tam najde spřízněnou duši. Zrovna já jsem takový blbec, že si vždycky o ostatních myslím to lepší a pak mě strašně sebere, když se ukáže jejich pravá tvář - ale s tím, co jsem psala výš, jsem se to naučila zvládat a beru svoje kolegyně takové, jaké jsou, myslím si svoje a mám klid.
Ja vzdycky v praci mela par lidicek se kteryma jsem mela pekny vztah,vzdy jsem se do prace tesila.I po letech jsme se schazeli,kdy,uz jsme spolu nepracovali.Snazim se v praci navazat hovor a nejde to neni vlastne ani o cem se bavit.
Není tady
Erem: Na kamarádění máme přátele, ne kolegy.
Tak zaplaťpámbu mám své nejlepší přítele právě mezi kolegy, ale jinak je věta o nekamarádění nýbrž pracování moudrá.
Erem, a nemají třeba lidi pocit, že bys je v práci mohla nějak profesně přeskočit? Nebo neznáš se víc se šéfem? Možná si nějakou část svého chování neuvědomuješ. To by taky mohla být příčina nějakého jejich odstupu.
Držím Ti palce, určitě jsi fajn ženská.
Není tady
Tercila napsal(a):
Erem: Na kamarádění máme přátele, ne kolegy.
Tak zaplaťpámbu mám své nejlepší přítele právě mezi kolegy, ale jinak je věta o nekamarádění nýbrž pracování moudrá.
Erem, a nemají třeba lidi pocit, že bys je v práci mohla nějak profesně přeskočit? Nebo neznáš se víc se šéfem? Možná si nějakou část svého chování neuvědomuješ. To by taky mohla být příčina nějakého jejich odstupu.
Držím Ti palce, určitě jsi fajn ženská.
Tak to v zadnem pripade bych byla lepsi.Delam delnickou profesi.Pro pomluvy o me neschopnosti se praci naucit me nakonec mistr sesadil na tu nejlehci praci.Pripadam si tam jako ten nejvetsi negramot co nic neumi a vse zacal jen jeden clovek.Pres 20 let jsem se zivila jako delnik v tovarne delala jsem narocnejsi praci,ale takovy problemy jsem nemela nikde.
Není tady
Přijde mi, že když je ženská v pohodě a po chlapovi nic nechce a nemánic proti jeho věcem, tak je vždycky všechno v pohodě, běda, jak máš nějaké výhrady, či bys chtěla udělat něco podle sebe, tak je zle.
Není tady

majkafa napsal(a):
Selima napsal(a):
Keď mám pocit, že neopätuje, hoci by mal(ale to sa mi v poslednom čase nestáva), pribrzdím a sústredím čas, pozornosť a energiu inam. A - čuduj sa, svete! - on sa SÁM nejako spamätá a pripomenie, ozve, urobí radosť... apod. Všetkého moc škodí, treba občas dať priestor aj tomu druhému... aby prejavil SVOJE city a svoju lásku.
Toto je v mojom vnímaní zase tá hra, ktorú neviem a nechcem hrať. Nechcem pribrzďovať, keď to tak necítim, preto, aby sa on sám nejako spamatal, ani proste pribrzďovať. Som svoja a nechcem NIČ hrať a manipulovať.
Veď nemusíš... ale ak nedáš priestor aj druhému, môžeš ho tým "SVOJA/MOJE" zadusiť. V páre by veci asi byť vyvážené a namiesto JA/TY funguje MY, kde by mali obaja mať ROVNAKO VELKÝ priestor. Vieš, Majka, aj priveľká láska a také to brečtanovité ovíjanie sa okolo partnera (ale aj dieťaťa, matky, apod.) môže byť až dusivé, a okrem iného manipulácia ako prasa...
A pribrzdiť myslím hlavne vo vonkajších prejavoch, rada mám stále rovnako. Len si strážim svoj priestor a to, aby sa dostalo priestoru (a vzduchu) aj tomu druhému. Láska ako cit s tým nemá veľa spoločného, tá môže byť stále rovnaká - aj v čisto sexuálnom vzťahu, alebo vzťahu, kde spolu nebývame... to sú len vonkajšie okolnosti. (A ďalšia vec sú očakávania, to je presne ono "ja mu dávam toľko, a on mne nič"
- dáva toľko, koľko vie a chce, len TVOJE očakávania sú proste väčšie...
).
Není tady

No, neviem koľkí ste čítlai tú knihu o potforách
, ale ono je to fakticky trošku o inom. "Hodné holky" sú na láske a jej nositeľoch priam závislé (ale aj na láske rodiny, kamáratov, hodnotení okolia), a preto robia to, čo považujú za dobré pre druhých (často bez toho, aby sa ich opýtali), ale potom na oplátku očakávajú to isté - a tu môžu niekedy naraziť. Totiž dávať RADA, Z VLASTNEJ VôLE A BEZ OČAKÁVANÍ je krásna vec, ale chcieť potom za to niečo, ba priam to vyžadovať (úctu, vernosť, prejavy lásky, darčeky, častejší sex, absolútnu poslušnosť, rovnaké vzdanie sa ostatného a bezvýhradné prepojenie...
) - to už je skôr manipulácia ako láska alebo "hodnosť". Taký výmenný obchod pod rúškou "absolútnej duševnej (a v prípade partnerov aj telesnej)" zhody. Brrr, pokiaľ ide o mňa. Pokiaľ je to obojstranné a dobrovoľné, ako u Ronji, tak to je krása a ideál, úplná vyváženosť a zhoda.
Pokiaľ je tu ale na jednej strane pocit využívania, nechuti, apod. - tak je zjavne niečo zle. Nerovnováha. Takže tam by som naozaj zatiahla tú záchrannú brzdu a začala skúmať, kde tá nerovnováha nastala a ako vzťah vybalansovať späť.
Není tady