|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Měla jsem macechu, která se starala jen o své dítě a na mě kašlala a já jsem se zařekla, že jestli někdy budu mít chlapa s dítětem, nikdy nebudu jako moje macecha!!!
Danielo86: mě se zdá, že si na vztahu se současným partnerem chceš "opravit" svoje nešťastné zážitky z dětství. Navíc jsi a-priori zaujatá vůči všem bývalkám - ať už si do nich promítáš svoji macechu, která upřednostňovala vlastní dítě a Ty jsi otce "nesměla nic stát", nebo "vaši" bývalku, která z otce svého dítěte a Tvého přítele podle Tebe "jenom pumpuje peníze".
V názorech jsem jiná, vždy pro mě bude rodina na prvním místě, dělá mi radost pořádat výlety, pro syna vybírat oblečení, dělat mu čímkoli radost. Vždy bude mít první poslední, i když není pokrevně můj syn!
Danielo, to je od Tebe velmi chvályhodné, že jsi ke chlapečkovi tak silně přilnula. BI. Na druhou stranu už jsi zřejmě ve věku, kdy Tvoje vrstevnice uvažují o založení vlastní rodiny a svém miminku. Ty zatím nechceš vlastní dítě, že ses takhle upnula na cizí?!?
Doufala jsem, že jeho matka za to bude ráda, tak jako by byla moje, kdyby se tak moje macecha chovala, ale bohužel. Už jsem se s tím smířila, bohužel nikdo není takový jako já!
Danielo, cizí žena Ti není povinna být za cokoliv vděčna, nakonec všechno co děláš, děláš pro její dítě zcela dobrovolně. Jak jsem pochopila, dítě máte jednou za čtrnáct dnů na víkendy, to znamená čtyři dny v měsíci, zbylých 26-27 dní do měsíce se stará o dítě výhradně BM. Nepřikládej vlastnímu jednání větší důležitost, než ve skutečnosti má a zkus si představit, že by se to obrátilo, klučíka jste živili, šatili, pečovali o něj a zajišťovali mu full-service 26 dní v měsíci a na veškeré jeho potřeby jste dostávali od jeho matky 2000,- Kč/měsíčně, což je 76,- Kč na den !!! Taky byste řvali jako propíchnutí, že takové peníze jsou na dítě sakra málo a chtěli byste, aby matka platila víc.
Vezmi si do ruky kalkulačku a spočítej si to, aby sis nemyslela, že na Tebe nějak nasazuju nebo že Ti tady tvrdím věci, které nejsou pravda.
Není tady

Já tady nestačím zírat.....nějak jste v novém roce v ráži. Trošku by jste měly přibrzdit a zamyslet se nad sebou (erem a spol. co Danielu napadáte). Život není jen černý nebo bílý, je barevný. Daniela tady přišla s řádostí o radu vy ji jen urážíte
Upřímě, jsme s přítelem v podobné situaci...jen čekáme kdy přítelova BM vyrukuje s tím, že chce výživné navýšit. Zatím jen "buzeruje" (naposledy teď, když jel přítel na pohovor a nechal dopoledne svou 8-letou dceru se mnou.....že tohle neexistuje) a vyhrožuje, že mu ji nebude dávat.
A jak jsme my na tom? Přítel vše nechal své BM, sobě vysoké dluhy. Měl dobrou práci, ale bohužel o ni přišel. Už je rok nezaměstnaný, takže nepobírá ani podporu. Jediné co má jsou přivýdělky. Veškeré peníze co za měsíc vydělá vrazí do splátek a na výživné. Takže já krom sebe a syna živím ještě jeho. Nezbude mu totiž ani koruna.
Nad hlavou nemám svatozář (jak tu erem vůči Daniele podotkla), ale většina z vás si o mě bude myslet, že jsem blbá. Jestli jsem nebo nejsem je má věc a vám to tady vykládat rozhodně nebudu.....ale musela jsem to tu napsat po tom, co jste tady začaly hlásat ty své rozumy.
Není tady

Danielko, návrh na zvýšení podat BM může, ale jestli ji to bude uznané je jen na soudci. Bohužel se teď nekouká na to kolik otec vydělává, ale kolik by si vydělat mohl
Dejte s přítelem dokupy vaše přijmy (asi se budou počítat i tvé), co všechno hradíte a pak už záleží jen na soudci. Budu držet palce, ať natrefíte na někoho rozmuného.
A na holky se tady nezlob. Ne všechny jsou zapšklé, ale spousta z nich si ani neumí představit, že by byly ve tvé situací.
Není tady

eremuruss napsal(a):
Daniela86 napsal(a):
Vůbec nemá cenu, o čemkoli diskutovat. Je mi Vás líto, že máte takové názory. Spoustu věcí vím daleko lépe než vy!!! Tak se nesnažte mě poučovat. Je to jen o vašem pohodlí, měly jste si, vy ženy dříve rozmyslet, do jakého prostředí dítě nebo děti přivedete!! Vždy je podstatně větší část na bedrech matky! A pokud jste vztah s dítětem opouštěly, mělo být ve Vašem zájmu, si krok hoodně dobře promyslet! To je Váš problém, že jste si pořídily dítě a nejste schopné se o ně samy postarat, být na Vašem místě, brala bych to jako své osobní selhání, že jsem taková matka, která se SAMA nedokáže postarat o své vlastní dítě!! A neustále se dožaduje vyšších příjmů od otce svých dětí. Pěkný rok 2011 přeje ....
Danielo ja se rozvedla,kdyz bylo detem 2.5 a 4 roky.Sve deti jsem zivila uplne sama bez alimentu a bez podpory rodicu, byvaly zdrhnul do ciziny.Takze vim jak tezke je deti uzivit.Abych ,uz dospivajici deti uzivila,musela jsem zacit delat na 3 smeny.Vysledek byl ten,ze se detem uvolnila moralka,byli bez dohledu a na chovani syna se toto velmi podepsalo.Jenomze prijem stejne pozdeji nestacil,kdyz se syn zacal jezdit do ucnaku a ja musela vzit dalsi zamestnani v Albertu jako prodavacka.Do prace jsem chodila unavena nemela jsem ani jeden volny vikend.Deti bez dozoru.Deti nemeli zadny nadstandart,nikdy jsme nebyli na zadne dovolene jen jednou za rok na mensim vylete.Takze ver,ze vim o cem pisu.
Sveho muze jsem si vybrala proto,protoze jsem videla jak je to hodny clovek jak k rodicum ,tak k detem sve sestry,ktere casto hlidal a koupil jim prvni posledni.O to vice sokovalo okoli,kdyz o sve deti zajem nemel zadny a nema.Takze pravou povahu cloveka opravdu nepoznas.
Chápu, že se může cokoli stát. Samozřejmě, že matka samoživitelka to nemá jednoduché, ale proč házet klacky pod nohy někomu, kdo se o dítě stará a chce se podílet. Vše je na domluvě, dítě jede na školu v přírodě, ano, tak dáme půlku atd. Ale je mi líto, jaké odezvy tady čtu. Všechny si myslíte, že chlapi jsou ubožáci atd. Ale žádná si neumí připustit, že to může být i naopak a to je mi líto. Vždy jsem soucítila s matkama, protože jsem viděla příklad ve své rodině, že otec nefungoval tak, jak měl. Ale ted mám opačný příklad a vidím, že je úplně jedno, jak se otec stará a co pro syna dělá! Hlavně, aby hodně platil a víc nic. Ve svém případě bych raději oželela menší výživné, jen abych měla tak skvělého tátu jako má náš syn. Nechci být nepříjemná, ale Vaše odezvy mě k tomu nutí: není schopen vydělat víc, kde na to bere, matka přítelkyně ho vydržuje a měli bychom se stydět!!! S mamkou jsem byla také bez otce, měla jen svou výplatu a výživné na mě a vše zvládla, dokázala ze mě vychovat slušného člověka, kterému zajistila kvalitní studium, aby mohl mít lepší budoucnost pro sebe i své děti. Jsem jí za to vděčná a kromě pohlazení od otce a jeho lásky mi v životě nic nechybělo!
Není tady

Kuřátko, nikdo tady Danielu nenapadal a už vůbec ne erem. Já osobně jsem jí poradila ohledně zvýšení výživného na dítě, aby počítala s tím, že jejímu příteli můžou výživné na dítě o něco málo zvýšit, poté jsem jí poradila ať si vezme tužku a papír nebo kalkulačku a poctivě si zodpoví otázku, zda se jí zdá v přepočtu 76,- Kč denně, které platí její přítel na uspokojování všech potřeb svého dítěte hodně nebo málo.
Je každého věc, jak naloží se svými financemi a myslím si, že je chvályhodné podporovat v dobrém i zlém svého přítele, který se momentálně ne vlastní vinou ocitl ve špatné finanční situaci. To říkám jak Tobě, tak i Daniele. Na druhé straně Daniela celou věc pojala tak, jako že všechny BM jsou vypočítavé mrchy, které z otců svých dětí pouze sají peníze, dítěti dopřejí jen to nejnutnější a za peníze svých BM se chodívají denně veselit do šantánu. Daniele jsem spočetla, že bejvalka dostává od jejího přítele na kluka 76,- Kč/den a ať si zkusí obrátit situaci a představit si, že by měli kluka celý měsíc oni, tyhle peníze dostávali a zbytek by museli dotlačit z vlastní peněženky
Na tohle nemusí být člověk žádnej rozumbrada, stačí si jen vzít do ruky tužku a papír 
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Danielko, návrh na zvýšení podat BM může, ale jestli ji to bude uznané je jen na soudci. Bohužel se teď nekouká na to kolik otec vydělává, ale kolik by si vydělat mohl
Dejte s přítelem dokupy vaše přijmy (asi se budou počítat i tvé), co všechno hradíte a pak už záleží jen na soudci. Budu držet palce, ať natrefíte na někoho rozmuného.
A na holky se tady nezlob. Ne všechny jsou zapšklé, ale spousta z nich si ani neumí představit, že by byly ve tvé situací.
Jeji prijmy se budou pocitat pouze v pripada,ze by byli manzele.
Byvalka meho pritele taky zacala ty recicky,ze priteli zvedne vyzivne.Pritel plati na syna 2500 kc pri prijmu 12 000.Do toho prispel synovi na lyzak,svatky ,narozky,vanoce a to i pro dite co mela jeho byvalka s prvnim manzelem,protoze i to vychovaval cely leta.Pritelovo rodice oboum detem rocne prispeji jak na obleceni a jine vydaje kolem 20 tisic.
Pritel se rozciloval, nelibilo se mu to.Rekl,ze pokud to ona necha zvednout ty deti,uz od nej a jeho rodicu nedostanou ani korunu.Podotykam,ze jeho byvalka se znova vdala za velmi bohateho muze takze ty deti nestradaji.ze je v tom jen msta.
Upravil(a) eremuruss (2. 1. 2011 14:02)
Není tady

Kuřátko napsal(a):
Děkuji moc za informace a podporu:-)
Nezlobím se, jen je mi líto těch reakcí tady. A pak i mě to nutí být nepříjemná a s tím jsem sem nešla.
Chtěla jsem se jen dozvědět víc ohledně tohoto problému.
Není tady

Kiara napsal(a):
Měla jsem macechu, která se starala jen o své dítě a na mě kašlala a já jsem se zařekla, že jestli někdy budu mít chlapa s dítětem, nikdy nebudu jako moje macecha!!!
Danielo86: mě se zdá, že si na vztahu se současným partnerem chceš "opravit" svoje nešťastné zážitky z dětství. Navíc jsi a-priori zaujatá vůči všem bývalkám - ať už si do nich promítáš svoji macechu, která upřednostňovala vlastní dítě a Ty jsi otce "nesměla nic stát", nebo "vaši" bývalku, která z otce svého dítěte a Tvého přítele podle Tebe "jenom pumpuje peníze".
V názorech jsem jiná, vždy pro mě bude rodina na prvním místě, dělá mi radost pořádat výlety, pro syna vybírat oblečení, dělat mu čímkoli radost. Vždy bude mít první poslední, i když není pokrevně můj syn!
Danielo, to je od Tebe velmi chvályhodné, že jsi ke chlapečkovi tak silně přilnula. BI. Na druhou stranu už jsi zřejmě ve věku, kdy Tvoje vrstevnice uvažují o založení vlastní rodiny a svém miminku. Ty zatím nechceš vlastní dítě, že ses takhle upnula na cizí?!?
Doufala jsem, že jeho matka za to bude ráda, tak jako by byla moje, kdyby se tak moje macecha chovala, ale bohužel. Už jsem se s tím smířila, bohužel nikdo není takový jako já!
Danielo, cizí žena Ti není povinna být za cokoliv vděčna, nakonec všechno co děláš, děláš pro její dítě zcela dobrovolně. Jak jsem pochopila, dítě máte jednou za čtrnáct dnů na víkendy, to znamená čtyři dny v měsíci, zbylých 26-27 dní do měsíce se stará o dítě výhradně BM. Nepřikládej vlastnímu jednání větší důležitost, než ve skutečnosti má a zkus si představit, že by se to obrátilo, klučíka jste živili, šatili, pečovali o něj a zajišťovali mu full-service 26 dní v měsíci a na veškeré jeho potřeby jste dostávali od jeho matky 2000,- Kč/měsíčně, což je 76,- Kč na den !!! Taky byste řvali jako propíchnutí, že takové peníze jsou na dítě sakra málo a chtěli byste, aby matka platila víc.
Vezmi si do ruky kalkulačku a spočítej si to, aby sis nemyslela, že na Tebe nějak nasazuju nebo že Ti tady tvrdím věci, které nejsou pravda.
To se pletete, syna nemáme jednou za 14 dní....ale mnohem a mnohem častěji, takže přesně vím, kolik co stojí. Navíc tady pořád kalkulujete s penezi,ale věci navíc, co děláme už Vás nezajímají!!! To je právě ono, jen peníze nic víc!!!!
Není tady

Daniela86 napsal(a):
Kiara napsal(a):
Vezmi si do ruky kalkulačku a spočítej si to, aby sis nemyslela, že na Tebe nějak nasazuju nebo že Ti tady tvrdím věci, které nejsou pravda.To se pletete, syna nemáme jednou za 14 dní....ale mnohem a mnohem častěji, takže přesně vím, kolik co stojí. Navíc tady pořád kalkulujete s penezi,ale věci navíc, co děláme už Vás nezajímají!!! To je právě ono, jen peníze nic víc!!!!
Nikdy bychom neřvali, protože by to bylo pro nás ponižující!!! Když jsme si jednou dítě pořídili nebo pořídila, tak bych se o něj postarala!!!! Navíc, kdyby na to matka neměla, tak by asi těžko mohla dávat víc!! Myslím si, že my bychom mu zajistili rozhodně lepší rodinné prostředí než jeho matka!!!A rozhodně kdyby dělala to, co ted my, tak bychom za to byli šťastní, že se tak o syna zajímá a stará. Ale bohužel to je věcí povahy a názoru!!!
Není tady

eremuruss napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
A na holky se tady nezlob. Ne všechny jsou zapšklé, ale spousta z nich si ani neumí představit, že by byly ve tvé situací.Jeji prijmy se budou pocitat pouze v pripada,ze by byli manzele.
Byvalka meho pritele taky zacala ty recicky,ze priteli zvedne vyzivne.Pritel plati na syna 2500 kc pri prijmu 12 000.Do toho prispel synovi na lyzak,svatky ,narozky,vanoce a to i pro dite co mela jeho byvalka s prvnim manzelem,protoze i to vychovaval cely leta.Pritelovo rodice oboum detem rocne prispeji jak na obleceni a jine vydaje kolem 20 tisic.
Pritel se rozciloval, nelibilo se mu to.Rekl,ze pokud to ona necha zvednout ty deti,uz od nej a jeho rodicu nedostanou ani korunu.Podotykam,ze jeho byvalka se znova vdala za velmi bohateho muze takze ty deti nestradaji.ze je v tom jen msta.
A přesně takové ženy mám na mysli!! Můžete dělat cokoli, ale matka ví vždy nej, co si může dovolit a čím bývalému příteli život znepříjemnit a vůbec jí nejde o dítě, ale jen o mstu!!
Není tady

eremuruss napsal(a):
Daniela86 napsal(a):
Vůbec nemá cenu, o čemkoli diskutovat. Je mi Vás líto, že máte takové názory. Spoustu věcí vím daleko lépe než vy!!! Tak se nesnažte mě poučovat. Je to jen o vašem pohodlí, měly jste si, vy ženy dříve rozmyslet, do jakého prostředí dítě nebo děti přivedete!! Vždy je podstatně větší část na bedrech matky! A pokud jste vztah s dítětem opouštěly, mělo být ve Vašem zájmu, si krok hoodně dobře promyslet! To je Váš problém, že jste si pořídily dítě a nejste schopné se o ně samy postarat, být na Vašem místě, brala bych to jako své osobní selhání, že jsem taková matka, která se SAMA nedokáže postarat o své vlastní dítě!! A neustále se dožaduje vyšších příjmů od otce svých dětí. Pěkný rok 2011 přeje ....
Danielo to co si napsala si zkopiruj a uloz si to.Treba po letech se te to bude hodit k precteni.Zajimalo by me jestli by si mela stejny nazor.Az bys jako ustvana matka s dvema detma s minimalni mzdou, bez socialnich davek a bez sance dostat s otce alimenty mluvila stejne.Nikdy nevis jak se otec tvych deti zachova ke svym vlastnim detem.Ver,ze to nepoznas a je nas tady spousta co te tohle muze potvrdit.Co si tim prosli.
Pokud planujes spolecnou budoucnost se svym soucasnym pritelem ani s nim nemas tu jistotu,ze se bude chovat stejne pekne k vasim spolecnym detem tak jako ke svemu prvorozenemu ditku.
Takový názor budu mít i po letech, taková prostě jsem!
Můj otes mi k dnešnímu dni dluží 100tis. a myslíte, že ho budu honit po soudech, když vím, v jaké životní tísni je??
Ne, protože i když mi nebyl dobrým tátou, tak proč bych mu ještě více ztrpčovala život?? Takhle mě mamka vychovala a jsem za to vděčná, já vždy budu mít svědomí čisté!!!
Není tady

Kiara napsal(a):
Kuřátko, nikdo tady Danielu nenapadal a už vůbec ne erem. Já osobně jsem jí poradila ohledně zvýšení výživného na dítě, aby počítala s tím, že jejímu příteli můžou výživné na dítě o něco málo zvýšit, poté jsem jí poradila ať si vezme tužku a papír nebo kalkulačku a poctivě si zodpoví otázku, zda se jí zdá v přepočtu 76,- Kč denně, které platí její přítel na uspokojování všech potřeb svého dítěte hodně nebo málo.
Je každého věc, jak naloží se svými financemi a myslím si, že je chvályhodné podporovat v dobrém i zlém svého přítele, který se momentálně ne vlastní vinou ocitl ve špatné finanční situaci. To říkám jak Tobě, tak i Daniele. Na druhé straně Daniela celou věc pojala tak, jako že všechny BM jsou vypočítavé mrchy, které z otců svých dětí pouze sají peníze, dítěti dopřejí jen to nejnutnější a za peníze svých BM se chodívají denně veselit do šantánu. Daniele jsem spočetla, že bejvalka dostává od jejího přítele na kluka 76,- Kč/den a ať si zkusí obrátit situaci a představit si, že by měli kluka celý měsíc oni, tyhle peníze dostávali a zbytek by museli dotlačit z vlastní peněženkyNa tohle nemusí být člověk žádnej rozumbrada, stačí si jen vzít do ruky tužku a papír
Stále zapomínáte, že se přítel na uspokojování potřeb dítěte podílí!!!A to nejen v podobě výživného!!
Není tady

Kuřátko napsal(a):
Já tady nestačím zírat.....nějak jste v novém roce v ráži. Trošku by jste měly přibrzdit a zamyslet se nad sebou (erem a spol. co Danielu napadáte). Život není jen černý nebo bílý, je barevný. Daniela tady přišla s řádostí o radu vy ji jen urážíte
![]()
Upřímě, jsme s přítelem v podobné situaci...jen čekáme kdy přítelova BM vyrukuje s tím, že chce výživné navýšit. Zatím jen "buzeruje" (naposledy teď, když jel přítel na pohovor a nechal dopoledne svou 8-letou dceru se mnou.....že tohle neexistuje) a vyhrožuje, že mu ji nebude dávat.
A jak jsme my na tom? Přítel vše nechal své BM, sobě vysoké dluhy. Měl dobrou práci, ale bohužel o ni přišel. Už je rok nezaměstnaný, takže nepobírá ani podporu. Jediné co má jsou přivýdělky. Veškeré peníze co za měsíc vydělá vrazí do splátek a na výživné. Takže já krom sebe a syna živím ještě jeho. Nezbude mu totiž ani koruna.
Nad hlavou nemám svatozář (jak tu erem vůči Daniele podotkla), ale většina z vás si o mě bude myslet, že jsem blbá. Jestli jsem nebo nejsem je má věc a vám to tady vykládat rozhodně nebudu.....ale musela jsem to tu napsat po tom, co jste tady začaly hlásat ty své rozumy.
Kuřátko, děkuji moc, jsem ráda, že tu někdo drží se mnou. Věřte, že boží mlýny melou pomalu, ale jistě!!
A na každého vždy dojde. Držím pěsti ať se Vám brzy povede lépe, abyste svou spokojeností a pohodlím mohli štvám BM:-))) Navíc problémy nejlépe prověří vztah a jak je vidět ten Váš je sakra pevný a nenechte si ho ničím ani nikým vzít! Zdravím a přeji ať pro Vás rok 2011 od dost lepší než ten minulý!
Není tady
Daniela86 napsal(a):
nemělo by se týkat i otců? Vždyt u "toho" byly také?
Není tady
Daniela86 napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Daniela86 napsal(a):
Danielo to co si napsala si zkopiruj a uloz si to.Treba po letech se te to bude hodit k precteni.Zajimalo by me jestli by si mela stejny nazor.Az bys jako ustvana matka s dvema detma s minimalni mzdou, bez socialnich davek a bez sance dostat s otce alimenty mluvila stejne.Nikdy nevis jak se otec tvych deti zachova ke svym vlastnim detem.Ver,ze to nepoznas a je nas tady spousta co te tohle muze potvrdit.Co si tim prosli.
Pokud planujes spolecnou budoucnost se svym soucasnym pritelem ani s nim nemas tu jistotu,ze se bude chovat stejne pekne k vasim spolecnym detem tak jako ke svemu prvorozenemu ditku.Takový názor budu mít i po letech, taková prostě jsem!
Můj otes mi k dnešnímu dni dluží 100tis. a myslíte, že ho budu honit po soudech, když vím, v jaké životní tísni je??
Ne, protože i když mi nebyl dobrým tátou, tak proč bych mu ještě více ztrpčovala život?? Takhle mě mamka vychovala a jsem za to vděčná, já vždy budu mít svědomí čisté!!!
A co vůči mamince máš také čisté svědomí? Nenapadlo tě, že ty peníze mamince musely chybět a musela je dát "ze svého" ???
Není tady
Daniela86 napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
A na holky se tady nezlob. Ne všechny jsou zapšklé, ale spousta z nich si ani neumí představit, že by byly ve tvé situací.Jeji prijmy se budou pocitat pouze v pripada,ze by byli manzele.
Pritel se rozciloval, nelibilo se mu to.Rekl,ze pokud to ona necha zvednout ty deti,uz od nej a jeho rodicu nedostanou ani korunu.Podotykam,ze jeho byvalka se znova vdala za velmi bohateho muze takze ty deti nestradaji.ze je v tom jen msta.A přesně takové ženy mám na mysli!! Můžete dělat cokoli, ale matka ví vždy nej, co si může dovolit a čím bývalému příteli život znepříjemnit a vůbec jí nejde o dítě, ale jen o mstu!!
Jenomze,kdyby nebyla bohate vdana tak jsem pritelovi rekla,ze tech 2500 kc je nedostacujici pro 15 lete dite.On neveril, tak jsme zacali pocitat byvalky prijem+alimenty+ vydaje za dve deti na skole,bydleni a vysledek byl ten,ze jedno dite by muselo jit makat,proste by to neslo.
Znala jsem cloveka prijem mel 35 tisic na dve deti 8 a 12 let platil celkem 3000 kc.Zdalo se mu to moc jeho zena i s alimentama dala dohromady 14 tisic.Ona mela dost, on byl chudak zneuzivanej,vzdyd prece deti bere na vylety.Na jednom s tech vyletu s nim jsem byla i ja .Clapecek si celou dobu drzel v pase kalhoty jak mu byli velke.Milej tatinek se nemel k tomu,aby mu koupil nekde pasek u Vietnamcu tak chlapecek prochodil celodenni vylet takhle.Po skonceni vyletu me tatinek pozadal o vstupenky co jsem platila ja,pry si je schova,aby je mel k soudu,kdyby jeho byvalka nahodou nechtela zvednout alimenty.
Není tady

agewa napsal(a):
To ano....ale tady v tomhle případě týká (jak to Daniela popsala)
Ono hodně záleží na úhlu pohledu kdy je málo a kdy už dost. Já od svého BM dostávám na syna 2000,- měsíčně. Když se výživné určovalo měl příjem okolo 20 tis. čistého. Pro mě je to přiměřená výše....když si vezmu, že s ním jezdí na dovolené, kupuje mu dárky a platí kroužek (loni to bylo tuším 2000,- na půl roku). Já synovi platím 400,- stravné v jídelně. To je jediná pevná sazba. Je kolem spousta dalších věcí....to co sní doma, oblečení, školní potřeby, atd. Ale na dítě 4000,- ( 2000,- moje a 2000,- od BM) je měsíčně tak akorát.
Není tady
Daniela86 napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Daniela86 napsal(a):
Pokud planujes spolecnou budoucnost se svym soucasnym pritelem ani s nim nemas tu jistotu,ze se bude chovat stejne pekne k vasim spolecnym detem tak jako ke svemu prvorozenemu ditku.Takový názor budu mít i po letech, taková prostě jsem!
Otec dceri taky dluzi vyzivne kolem 100 tisic a ty penize chci,aby dceri dal.Jeho nezajimalo jak jsme zili mi,tak nac na nej brat ohledy.Je to na dceri jak se rozhodne je ji 18 let.Ale bylo by to od ni nefer vuci me,ktery cely ty leta litala po soudech a policajtech,aby to vsechno zahodila.
Není tady

agewa napsal(a):
Daniela86 napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ne, protože i když mi nebyl dobrým tátou, tak proč bych mu ještě více ztrpčovala život?? Takhle mě mamka vychovala a jsem za to vděčná, já vždy budu mít svědomí čisté!!!A co vůči mamince máš také čisté svědomí? Nenapadlo tě, že ty peníze mamince musely chybět a musela je dát "ze svého" ???
Ano mám!!! Vždy jsme na to byly my dvě, spolu!!! A nikdy nám nic nechybělo! Co si asi máme vzít na otci, který nic nemá???? To by mě tedy opravdu zajímalo!!! Dá se vyjít i s málem, když člověk umí hospodařit s penězi!!! A to obě umíme a vždy jsme se spolu měly dobře a nikdy nám nic nescházelo!!
Upravil(a) Daniela86 (2. 1. 2011 15:12)
Není tady

agewa napsal(a):
A co vůči mamince máš také čisté svědomí? Nenapadlo tě, že ty peníze mamince musely chybět a musela je dát "ze svého" ???
Já teda nevím jak je na tom otec Daniely, ale když si představím, že je třab v důchodu nebo bez práce (jak tomu v dnešní době u tak "starých" lidí je, tak sotva utáhne byt a uživí se. Pokud nic nikomu nedluží, žije tak tak.
A ty bys agewo, takového člověka tahala po soudech a posílala na něj exekutory? Když ty i maminka žijete jako průměrná rodina....
Tak to je potom opravdu o výchově a svědomí 
Není tady
Kuřátko napsal(a):
agewa napsal(a):
![]()
Ono hodně záleží na úhlu pohledu kdy je málo a kdy už dost. Já od svého BM dostávám na syna 2000,- měsíčně. Když se výživné určovalo měl příjem okolo 20 tis. čistého. Pro mě je to přiměřená výše....když si vezmu, že s ním jezdí na dovolené, kupuje mu dárky a platí kroužek (loni to bylo tuším 2000,- na půl roku). Já synovi platím 400,- stravné v jídelně. To je jediná pevná sazba. Je kolem spousta dalších věcí....to co sní doma, oblečení, školní potřeby, atd. Ale na dítě 4000,- ( 2000,- moje a 2000,- od BM) je měsíčně tak akorát.
Pocitas do toho i bydleni spotrebu energii?Kolik je tvemu diteti?Podle propoctu tak predskolak.
Není tady
Daniela86 napsal(a):
agewa napsal(a):
Daniela86 napsal(a):
Takový názor budu mít i po letech, taková prostě jsem!
Ne, protože i když mi nebyl dobrým tátou, tak proč bych mu ještě více ztrpčovala život?? Takhle mě mamka vychovala a jsem za to vděčná, já vždy budu mít svědomí čisté!!!A co vůči mamince máš také čisté svědomí? Nenapadlo tě, že ty peníze mamince musely chybět a musela je dát "ze svého" ???
Ano mám!!! Protože jsme na to byly my dvě!!!Co si asi máme vzít na otci, který nic nemá???? To by mě tedy opravdu zajímalo!!! Dá se vyjít i s málem, když člověk umí hospodařit s penězi!!!
Dve??Vydelavala snad jen maminka ne?Ma na to maminka stejny nazor jako ty?
Mozna maminka nedelala za minimalni mzdu.
Není tady
Kuřátko napsal(a):
agewa napsal(a):
Já teda nevím jak je na tom otec Daniely, ale když si představím, že je třab v důchodu nebo bez práce (jak tomu v dnešní době u tak "starých" lidí je, tak sotva utáhne byt a uživí se. Pokud nic nikomu nedluží, žije tak tak.
A ty bys agewo, takového člověka tahala po soudech a posílala na něj exekutory? Když ty i maminka žijete jako průměrná rodina....
Tak to je potom opravdu o výchově a svědomí
Otec,ale ty dluhy na vyzivnem nenapachal za rok,ale za dlouhy leta.
Není tady

eremuruss napsal(a):
Otec dceri taky dluzi vyzivne kolem 100 tisic a ty penize chci,aby dceri dal.Jeho nezajimalo jak jsme zili mi,tak nac na nej brat ohledy.Je to na dceri jak se rozhodne je ji 18 let.Ale bylo by to od ni nefer vuci me,ktery cely ty leta litala po soudech a policajtech,aby to vsechno zahodila.
Je to na dceři, ale bylo by nefér
Erem, nic pro tomu, pokud to budete po otci vymáhat. Já mám ale v rodině případ, kdy se švagrová se svým BM soudí už tak 10 let o jejich majetek nabitý za manželství. Najímá si právníky a pořád dokola podává žaloby.....s hláškou "už jsem do toho vrazila tolik, že to nemůžu vzdát a jednou vyhraju". Celá její nová rodina je kvůli tomu zadlužena, na dveře jim klepou exekutoři, protože si na to všechno půjčuje a lepí půjčku půjčkou. Dopadlo to tak, že má tchýně musela k důchodu do práce, a veškeré peníze jdou na dotovaní švagrové. Smutné 
Není tady

eremuruss napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
agewa napsal(a):
![]()
Ono hodně záleží na úhlu pohledu kdy je málo a kdy už dost. Já od svého BM dostávám na syna 2000,- měsíčně. Když se výživné určovalo měl příjem okolo 20 tis. čistého. Pro mě je to přiměřená výše....když si vezmu, že s ním jezdí na dovolené, kupuje mu dárky a platí kroužek (loni to bylo tuším 2000,- na půl roku). Já synovi platím 400,- stravné v jídelně. To je jediná pevná sazba. Je kolem spousta dalších věcí....to co sní doma, oblečení, školní potřeby, atd. Ale na dítě 4000,- ( 2000,- moje a 2000,- od BM) je měsíčně tak akorát.Pocitas do toho i bydleni spotrebu energii?Kolik je tvemu diteti?Podle propoctu tak predskolak.
Co máte s tím bydlením? Kdybych neměla syna, tak tu stejně bydlím a platím.....nebo nekoukáme na televizi dva, ale jeden, ale jede stejně. A nemám předškoláka. Syn má 10, takže už chodí do 4. třídy.
Jinak i kdybych počítala i ty energie atd., myslíš že se do 4 tis. měsíčně nevejdu?
Není tady