|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Daniela86 napsal(a):
Aha, v tom případě bych se ani neměla starat o syna partnera, ne??
Sice jsem si našla chlapa s dítětem, ale vlastně se nemám o nic starat.
Co je to za hloupost.
Vzala jsem si chlapa s dítětem a nikdy nebudu rozdělovat tvoje nebo moje. Prostě je náš
Navíc máme společné peníze, tak to se tedy namám starat, kam naše peníze jdou.
A nebylo by lepší si maminku s chlapečkem vzít k nám domů. Určitě platíme nižší nájem, na výdaje bychom byli tři, to bychom si pak žili, co??
Sice je to žena o 10 let starší než já, měla by být aspoň nějak zajištěná, syna tahá po drahých podnájmech, už ted syn vypraví, jak se bude za 2 roky zase někam stěhovat! Je to normální? To na psychice tomu dítěti nepřidá, ale jeho vlastní matka je pro Vás nej. A já na ni házím jen špínu.
A když chce otec syna do své péče, tak to nejde, protože otec je vlastně jen na to, aby plodil děti a buď je finančně dobře zajistil a nebo, jak to u mnohých bývá, na ně pěkně kašlal.
Co je tobě do toho, jestli maminka "tahá syna po drahých nájmech"? Jak ty vůbec víš, kolik paní platí za nájem?
Hm.
Tak ty sis ho už vzala. Vzal si i on tebe? 
Mé dceři je o rok víc než tobě, ale takové trdlo jako ty díkybohu není. Mám velikou radost za to, jakou mám dceru.
Moudrou. 
eremuruss napsal(a):
Teda Mivo teda Danielo tys to rostipla tady se opravdu clovek zasmeje.
:lol:Takhle se nezasmeju za cely den ,musim jit na Babinet ,abych se rozveselila.
Nu, Daniela nám od včerejška nějak zestárla. 
eremuruss napsal(a):
Mila Mivo,u pocitace porad nesedim,teda mam ho pusteny,ale pri tom varim.Dokonce veprovou se zelim a domacim knedlikem.To vse se da stihnout pri babinetu.Prave je rodina po veceri.Deti bez dozoru taky nejsou.Dcera pise ukol v kuchyni u stolu,syn sedi u sveho pocitace.Ne nekoupila jsem mu ho ja,on si ho koupil za sve vydelane penize.
To víš, erem, chlap Miva si nedovede ani představit, že my ženy jsme schopné dělat dobře několik prací najednou a dokonce u toho ještě psát na babi. On dovede najednou jen jednu činnost. 
Toto vlákno by se mělo z právního přestěhovat na nějaké vtipné.
Daniela a Miva jsou věru veselé kupy. 
A Kuřátko to Danielovi žere. 

eremuruss napsal(a):
Ty nevaris,ze na veceri ma dite rohlik a 2 platky sunky?Proboha to co ty pises je jidlo pro 2 lete dite od krkavci matky co mu ani veceri neuvari.Ja si velice dobre pamatuji,kdyz jsem nastoupila po materske do prace detem bylo 4 a 6 let.Jak byli hladove a ja musela hned jit varit a to nemluvim co jeste vsechno stlaskali nez jsem tu veceri udelala.
On prijde z prace ve 14.15 a ja o hodinu dele.Takze zacinam varit,az ,kdyz prijdu z prace.On si obedy v praci nekupuje,protoze by mu obed vysel na 70 kc,podnik jim nic nedoplaci.Takze si musi pockat,az na veceri.stolt
Já jsem krkavčí matka? Tvůj syn neobědvá, ale jí teplé večeře. Můj syn zase obědvá a večeře máme studené. Takže se malinko uklidni a nepiš mi tu takové nesmysly. Každý má jídelníček nastaven jinak. A milá zlatá....ano, můj syn sní k večeři 1 někdy max. 2 rohlíky. Máme jich samozřejmě udělaný plný talíř, ale prcek jí prostě tak málo. A já to do něj násilím rvát nebudu 
A mimochodem...víš o tom, že jde uvařit večer, a jídlo se dá jíst i druhý den? Takže si to tvůj syn může klidne sníst jak přijde z domu a nemusí čekat až na tebe 
Není tady
Žova baby! Já si musím fakt gratulovat! Jednou už jsem tady psala, že jsem se blbě vdala, ale skvěle rozvedla
Do teď jsem byla přesvědčena, že žebráckou almužnu na své děti platí jenom prapodivný zlomek otců, ale koukám, že to je standard a každá máma, která chce odpovídající výživné, je zlatokopka! A ještě si, mrcha jedna, nechává opravovat zuby! To jsou strašné neřády, to by se mělo nějak zakázat!............
neumím odstavec,no ....... .................................................................................
Milé dámy, které tady potřeby dítěte redukujete na sekáčové oblečení a aušusové potraviny z Lidlu promiňte, ale kdepak máme sporty, zájmové kroužky, vydání na vzdělání, přiměřenou dovolenou, lyžařský a jazykový výcvik, vysokoškolská studia.... Na tomhle se tatínek nepodílí, protože to je nadstandard?? Protože jsou v podstatě maminka a potomek POVINNI žít ve skromnosti, ku prospěchu nového partnerství?? Sem jelen! A dodatek pro Petra - já jsem prosila!!!! svého, jinak báječného, exmanžela, aby si toho pitomce vzal do střídavé péče - nechtěl - věděl asi dobře proč
)) Víte, že já sem píšu málo a jen, když mě něco fakt nadzvedne, ale tohleto snad není pravda! Matky, které chtějí odpovídající výživné, jsou potvory, co myslí jen na vlastní kapsu a na blahu dítěte jim nezáleží? Dokonce mrhají penězi natolik, že chodí k zubaři?? A místo, aby pokorně bydlely v azyláku se TAHAJÍ podrahých podnájmech?? No fuj, stoupá mi tlak - to be continued....
Není tady

majkafa napsal(a):
Dík za další novoroční vtip.
Kdybys četla pořádně a ne jen vteřinku, co ti ukázalo vnouče, tak bys zjistila, že spousta z nás má již děti dospělé. Kdo jsi, že si dovoluješ soudit? Ty neznáš - nesuď a nebudeš souzena? Bacha na to, Mivo. A dík za vtip.
Drahý muži Mivo
o tom souzení bych tady Majko raději pomlčel, obzvláště na tomto vláknu.
Škoda jen, že místní vědmy, které prokouknou i skrz zeď neznají čísla
do středeční sportky 
Upravil(a) PetrHl (3. 1. 2011 20:32)
Není tady

aprill napsal(a):
Máš pravdu, některé na dětech škudlí a proto jejich děti chodí jako hadrníci, druhé zase místo toho,aby dopřály svým dětem živím nezaměstnaného. Myslím, že to vyjde na stejno
.
A ten nový chrup je fakt zbytečnost, když nemá zuby moc toho nesní a tudíž zase ušetří !
Tak ty zuby byl jen z rozežranosti...ne z nutnosti (to by na to totiž nikdo nic nenamítal). A mému synovi dopřávám
Neznáš nás, tak si ty kecy nech...hmmm.
Není tady
vitto napsal(a):
Žova baby! Já si musím fakt gratulovat! Jednou už jsem tady psala, že jsem se blbě vdala, ale skvěle rozvedla
Do teď jsem byla přesvědčena, že žebráckou almužnu na své děti platí jenom prapodivný zlomek otců, ale koukám, že to je standard a každá máma, která chce odpovídající výživné, je zlatokopka! A ještě si, mrcha jedna, nechává opravovat zuby! To jsou strašné neřády, to by se mělo nějak zakázat!............
neumím odstavec,no ....... .................................................................................
Milé dámy, které tady potřeby dítěte redukujete na sekáčové oblečení a aušusové potraviny z Lidlu promiňte, ale kdepak máme sporty, zájmové kroužky, vydání na vzdělání, přiměřenou dovolenou, lyžařský a jazykový výcvik, vysokoškolská studia.... Na tomhle se tatínek nepodílí, protože to je nadstandard?? Protože jsou v podstatě maminka a potomek POVINNI žít ve skromnosti, ku prospěchu nového partnerství?? Sem jelen! A dodatek pro Petra - já jsem prosila!!!! svého, jinak báječného, exmanžela, aby si toho pitomce vzal do střídavé péče - nechtěl - věděl asi dobře proč)) Víte, že já sem píšu málo a jen, když mě něco fakt nadzvedne, ale tohleto snad není pravda! Matky, které chtějí odpovídající výživné, jsou potvory, co myslí jen na vlastní kapsu a na blahu dítěte jim nezáleží? Dokonce mrhají penězi natolik, že chodí k zubaři?? A místo, aby pokorně bydlely v azyláku se TAHAJÍ podrahých podnájmech?? No fuj, stoupá mi tlak - to be continued....
Vitto, myslím, že žebráckou almužnu na své děti platí bohužel většina "tatínků". Můj BM platil synovi vysokoškolákovi dva tisíce měsíčně a jinak vůbec nic, nic k narozeninám, nic k Vánocům, protože si s novou mladou paní koupili dům a mají vysoké poplatky. (btw náš dům jsme prodali a BM si vzal půlku z kupní ceny, co mu podle zákona patřila, takže i za ty peníze, které jsme 20 let střádali spolu, si s novou paní koupili svůj dům)
Nu, přece se on a jeho nová paní, naše bývalá milenka, nebudou uskromňovat kvůli jeho dětem přeciž. Kdyby to nebylo smutné, je to opravdu až k smíchu:dumbom:
Jak se někdo dovede sám ztrapňovat. 
Máš opravdu skvělého ex. 
Upravil(a) majkafa (3. 1. 2011 20:37)
No tak teda ještě dodatek pro erem - o krkavčí matce - já svému pitomkovi nechystám večeře žádné, domnívám se totiž, že dospělý chlap (21 let) je schopen si z lednice vzít odpovídající množství jídla a něco s ním podniknout
Mám na to dobrý systém, který se jmenuje : "Vše, co doma dělám, je pouze dobrovolné, nikoliv povinné"
Ale zase chápu, že teplé jídlo, vyjde ve finále levněji, než "studená mísa" a lépe zasytí, to neber jako pokárání, jen jako přípodotek, že i matky, co dávají dětem na večeři rohlíky, mohou být jinak dobrými mámami. Ach ta moje SOUVĚTÍ!
Není tady

A mimochodem...víš o tom, že jde uvařit večer, a jídlo se dá jíst i druhý den? Takže si to tvůj syn může klidne sníst jak přijde z domu a nemusí čekat až na tebe vissla
Tak dokud byly děti prcci, co snědly půlku rohlajzu, zak jsem si taky neuměla představit, že pro starší dítě (až po VŠ či výdělečně činné) je prostě pohodlnější zblajznout rohlík, než si ohřát cokoli v mikrovlnce...
Ale to jsem byla mladá a hloupá. Z omylu mě vyvedlo tolik dětí mých kolegyň a kamarádek, co měli starší děti, že když dorazím domů později, či je nějaké ředitelské volno a děti jsou doma, že se ani nedivím vyjedený lednici a netknutému klastrolu s jídlem. Ale když to ohřeju, tak šmakuje... čím to asi bude? Pohodlí. Na to má nárok každej. I ty děti, nakonec. 
Není tady
Také zastávám názor, že dospělý syn a dcera se můžou o přípravu svého jídla postarat docela dobře sami.
Btw syn (22) před chvílí dovařil večeři a uvařil ji i pro mě. 

majkafa napsal(a):
Máš opravdu skvělého ex.
No škoda jen že vitta neví, kolik její ex vydělává. Pokud někdo platí výživné dobrovolně 6 tis. a podílí se na ostatních výdajích, asi nebude pracovat jako dělník ve fabrice, co? Kéž by těch co tam nemusí dělat bylo víc...myslím, že by i víc platili na své děti 
Není tady
javena napsal(a):
A mimochodem...víš o tom, že jde uvařit večer, a jídlo se dá jíst i druhý den? Takže si to tvůj syn může klidne sníst jak přijde z domu a nemusí čekat až na tebe vissla
Tak dokud byly děti prcci, co snědly půlku rohlajzu, zak jsem si taky neuměla představit, že pro starší dítě (až po VŠ či výdělečně činné) je prostě pohodlnější zblajznout rohlík, než si ohřát cokoli v mikrovlnce...Ale to jsem byla mladá a hloupá. Z omylu mě vyvedlo tolik dětí mých kolegyň a kamarádek, co měli starší děti, že když dorazím domů později, či je nějaké ředitelské volno a děti jsou doma, že se ani nedivím vyjedený lednici a netknutému klastrolu s jídlem. Ale když to ohřeju, tak šmakuje... čím to asi bude? Pohodlí. Na to má nárok každej. I ty děti, nakonec.
Ano.
A dokonce i já. 
Ti, co tady horují za teplé jídlo a že rohlíky jsou nedostatečná strava a blábláblá, ještě nemají dospělé nebo aspoň pubertální děti anebo pokud ano, tak s nimi nežijí ve stejné domácnosti. Jinak by věděli. 
Kuřátko napsal(a):
majkafa napsal(a):
Máš opravdu skvělého ex.
No škoda jen že vitta neví, kolik její ex vydělává. Pokud někdo platí výživné dobrovolně 6 tis. a podílí se na ostatních výdajích, asi nebude pracovat jako dělník ve fabrice, co? Kéž by těch co tam nemusí dělat bylo víc...myslím, že by i víc platili na své děti
Šmarjá, proč by to měla vědět? 

Jen počkej, zajíci, teda kuřátko. I na tě dojde, až ti děti vyrostou.
A nebudou jíst 1 rohlík kk večeři a mít dva roky stejnou velikost oblečení a bot. 
majkafo - No já to zjišťuju až tady, fakt, nespadla jsem z Marsu, ve svém okolí mám chlapy, co se fakt starají. přece si nikdo nemůže myslet, že máma s děckem vyjde s 2500 výživného! My teda máme i hodně fajn "novou mámu", je to bezvadná ženská a já respektuju, že mě "kvůli" ní ex opustil, páč ve srovnání se mnou, je to vážně prima baba a život vedle ní je podstatně klidnější. Mám asi štěstí v tom, že mému synovi se rodina nerozpadla, ale rozrostla a jsme ve styku všichni, mí rodiče dokonce uvítali nově přibylé děti, jako nevlastní vnuky:)
Není tady

javena napsal(a):
Tak dokud byly děti prcci, co snědly půlku rohlajzu, zak jsem si taky neuměla představit, že pro starší dítě (až po VŠ či výdělečně činné) je prostě pohodlnější zblajznout rohlík, než si ohřát cokoli v mikrovlnce...
Ale to jsem byla mladá a hloupá. Z omylu mě vyvedlo tolik dětí mých kolegyň a kamarádek, co měli starší děti, že když dorazím domů později, či je nějaké ředitelské volno a děti jsou doma, že se ani nedivím vyjedený lednici a netknutému klastrolu s jídlem. Ale když to ohřeju, tak šmakuje... čím to asi bude? Pohodlí. Na to má nárok každej. I ty děti, nakonec.
Přesně...pohodlí. To, že jim to maminka naservíruje až pod nos. Takhle si i moje maminka vychovala tatínka. A proto už mého 10 letého syna rok učím ohřát si jídlo v mikrovlnce. A světe div se...on to umí a velmi rád.
Není tady
Milé Kuřátko - to není škoda -ale obyčejná slušnost. O výši platu se nehovoří, víš 
Není tady
Kuřátko, výživné vůbec nemusí souviset s výší platu nebo tím, jestli táta "pracuje jako dělník ve fabrice". Můj BM jako dělník ve fabrice nepracuje (nic proti dělníkům ve fabrice) a přesto výživné od něj na syna a dceru bylo, no, řeknu mírně, nedostačující.

eremuruss napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
Danielko, návrh na zvýšení podat BM může, ale jestli ji to bude uznané je jen na soudci. Bohužel se teď nekouká na to kolik otec vydělává, ale kolik by si vydělat mohl
Dejte s přítelem dokupy vaše přijmy (asi se budou počítat i tvé), co všechno hradíte a pak už záleží jen na soudci. Budu držet palce, ať natrefíte na někoho rozmuného.
A na holky se tady nezlob. Ne všechny jsou zapšklé, ale spousta z nich si ani neumí představit, že by byly ve tvé situací.Jeji prijmy se budou pocitat pouze v pripada,ze by byli manzele.
Byvalka meho pritele taky zacala ty recicky,ze priteli zvedne vyzivne.Pritel plati na syna 2500 kc pri prijmu 12 000.Do toho prispel synovi na lyzak,svatky ,narozky,vanoce a to i pro dite co mela jeho byvalka s prvnim manzelem,protoze i to vychovaval cely leta.Pritelovo rodice oboum detem rocne prispeji jak na obleceni a jine vydaje kolem 20 tisic.
Pritel se rozciloval, nelibilo se mu to.Rekl,ze pokud to ona necha zvednout ty deti,uz od nej a jeho rodicu nedostanou ani korunu.Podotykam,ze jeho byvalka se znova vdala za velmi bohateho muze takze ty deti nestradaji.ze je v tom jen msta.
Myslím, že jej nový muž NIE JE povinný - zo zákona a v podstate ani morálne - deti, ktoré majú dvoch žijúcich a zarábajúcich rodičov. Ak to robí sám a dobrovoľne, je to len jeho vec, ale to neznamená, že biologický otec orestane byť otcom a prestane sa podieľať na výžive a výchove... a že vzťahy a alimenty spolu nemusia súvisieť a často ani nesúvisia, je vec celkom iná.
Neviem, ako je na tom finančne tovj priateľ, ale ak si platovo polepšil, je v podstate logické a normálne, že bývalka chce zvýšiť alimenty. Ak nie, tak to môže byť pomsta, ale... krátkozraká a kontraproduktívna. Tieto veci, ak sú tlačené silou, narobia len zlú krv a vedú k rozkolu v rodine.
Není tady

vitto napsal(a):
Milé Kuřátko - to není škoda -ale obyčejná slušnost. O výši platu se nehovoří, víš
No ono je to podle mě zase docela podstatné vědět, když se tu někdo chvástá kolik dostává. Jiné výživné ti bude platit dělník a jiné ředitel filiálky
Takže asi tak.
Není tady

Daniela86 napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
Já tady nestačím zírat.....nějak jste v novém roce v ráži. Trošku by jste měly přibrzdit a zamyslet se nad sebou (erem a spol. co Danielu napadáte). Život není jen černý nebo bílý, je barevný. Daniela tady přišla s řádostí o radu vy ji jen urážíte
![]()
Upřímě, jsme s přítelem v podobné situaci...jen čekáme kdy přítelova BM vyrukuje s tím, že chce výživné navýšit. Zatím jen "buzeruje" (naposledy teď, když jel přítel na pohovor a nechal dopoledne svou 8-letou dceru se mnou.....že tohle neexistuje) a vyhrožuje, že mu ji nebude dávat.
A jak jsme my na tom? Přítel vše nechal své BM, sobě vysoké dluhy. Měl dobrou práci, ale bohužel o ni přišel. Už je rok nezaměstnaný, takže nepobírá ani podporu. Jediné co má jsou přivýdělky. Veškeré peníze co za měsíc vydělá vrazí do splátek a na výživné. Takže já krom sebe a syna živím ještě jeho. Nezbude mu totiž ani koruna.
Nad hlavou nemám svatozář (jak tu erem vůči Daniele podotkla), ale většina z vás si o mě bude myslet, že jsem blbá. Jestli jsem nebo nejsem je má věc a vám to tady vykládat rozhodně nebudu.....ale musela jsem to tu napsat po tom, co jste tady začaly hlásat ty své rozumy.Kuřátko, děkuji moc, jsem ráda, že tu někdo drží se mnou. Věřte, že boží mlýny melou pomalu, ale jistě!!
A na každého vždy dojde. Držím pěsti ať se Vám brzy povede lépe, abyste svou spokojeností a pohodlím mohli štvám BM:-))) Navíc problémy nejlépe prověří vztah a jak je vidět ten Váš je sakra pevný a nenechte si ho ničím ani nikým vzít! Zdravím a přeji ať pro Vás rok 2011 od dost lepší než ten minulý!
Ahá, tak tu ide o to, kto s kým drží, ktor je lepší rodič,, múdrejší a vôbec - kto má väčšiu pravdu... a ja že ide o dobro dieťaťa. Koľká naivita! 
Není tady
Kuřátko napsal(a):
vitto napsal(a):
No ono je to podle mě zase docela podstatné vědět, když se tu někdo chvástá kolik dostává. Jiné výživné ti bude platit dělník a jiné ředitel filiálky
Takže asi tak.
Kuřátko - nezazamenala jsem,že by se tu někdo chvástal 
Není tady

Kuřátko napsal(a):
agewa napsal(a):
A co vůči mamince máš také čisté svědomí? Nenapadlo tě, že ty peníze mamince musely chybět a musela je dát "ze svého" ???
Já teda nevím jak je na tom otec Daniely, ale když si představím, že je třab v důchodu nebo bez práce (jak tomu v dnešní době u tak "starých" lidí je, tak sotva utáhne byt a uživí se. Pokud nic nikomu nedluží, žije tak tak.
A ty bys agewo, takového člověka tahala po soudech a posílala na něj exekutory? Když ty i maminka žijete jako průměrná rodina....
Tak to je potom opravdu o výchově a svědomí
Tak ale predpokladám, že keď si dieťa robil, nebol ešte dôchodca alebo invalid
... (česť Kájovi Gottovi ainým podobným "dôchodcom", ale tí to asi neriešia...): A dlh na výživnom 100 000 nebude asi za pár mesiacov, predpokladám... takže roky kašlal na nejaké platby. keby tak kašlala aj mama (a prečo by nemohl,a že?), tak Daniela XY by asi vyrástla v detskom domove alebo nejakej inej štátnej inštitúcii. Keď niet z čoho brať, tak je to smola, ale občas sa ockovia dobre postarajú, aby nebolo z čoho...
a občas sú vypočítavé mrchy aj matky, samozrejme. Hlavne ak sa nechceli rozchádzať alebo sú proste zatrpknuté a majú zlosť na bývalého.
Ale ani otcvoia nie sú svätci a poznám dokonca dietko, ktoré robí v 20tje druhý ročník učilišťa (štvororčného), dáva si pozor, aby ho ani nevyhodili, ani nedokončilo tak skoro školu - zrejme je odholdlané "študovať" do 26, nemakať a nechať sa živiť. A rodičia môžu len sklapnúť a cálovať.
Život je holt pestrý.
Není tady

dusička napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
vitto napsal(a):
Takže asi tak.
Kuřátko - nezazamenala jsem,že by se tu někdo chvástal
Pro mě je to pouhé chvástání, protože vitta na mé konkrétní otázky buď neodpověděla vůbec nebo je zahrála do autu. A ono je opravdu docela důležité kolik dotyčný vydělává, protože podle toho si taky může dovolit platit 
Není tady