|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

venuše napsal(a):
Tomu mymu je 43 a byl taky celej zivot sam, cemuz uz se tez nedivim. Zacala jsem s nim chodit, protoze byl "hodny", jenze ted uz fakt nemuzu.
To radsi hajzla, kterej se neboji pustit korunu. Tenhle je lakomej i na sebe....
Tak to by som mu potom to škudlenie nemala za zlé, má to ako životnú filozofiu. Ale na spolužitie by to asi nebolo, aspoň pre mňa nie.
My by sme sa navzájom asi zabili.
Není tady

venuše napsal(a):
Neco za neco, ne?
No, to je dosť také hokynárske, ja by som to vo vzťahu formulovala inak: mala by byť ROVNOVÁHA. Inak ten vzťah škrípe, až doškrípe úplne.
Není tady

Kiara napsal(a):
helena napsal(a):
A proč je nutno prokazovat hloubku a úroveň vztahu dárky?
Vadilo by mi, kdyby ten "kdo má prachy" se třeba nepodílel na společném bydlení, jídle a podobně = choval se jako vyžírka. Ale s někým přece můžu být i z jiných důvodů - a jednoduchým řešením je nedávat mu taky nic... jak prosté.Nu, heleno, lakomství není jenom o tom, že někdo "nedává dárky", ale takovej lakomec je zvyklej automaticky přepočítávat všechno na peníze. O nějaké dárky tady primárně totiž nejde, jde o to, že takovej lakomec má celou řadu dalších nepříjemnejch vlastností, tento povahový rys doprovázející. Dám příklad - ve chvíli, kdy si komplikovaně zlomíš nohu, těžko budeš čekat, že za Tebou takový lakomec bude denně jezdit do nemocnice a nosit Ti třeba pomeranče. Benzín stojí peníze a pomeranče jsou drahý, takže se za Tebou miláček dostaví do nemocnice za celou dobu Tvého pobytu tak dvakrát. Pokud jde o komunikaci, zavolá Ti než jednou, protože kredit/paušál je drahej, maximálně Ti pošle pár textovek za zvýhodněnej tarif a tu bude asi tak vše.
Už chápeš? To, že někdo "nedává dárky" není ukazatel hloubky a úrovně vztahu, to je varovnej signál, že s takovým člověkem není snadné pořízení ani v jiných - daleko zásadnějších - sférách spolužití
Ano přesně tak, lakomec peníze nadřazuje nad všechno ostatní, jsou důležitější než cokoliv i než nejbližší lidé.
Měla jsem kamarádku, která večer usínala a tetelila se radostí protože se jí ten den podařilo ušetřit stovku v rodinném rozpočtu, uvařila levné jídlo......měla při tom krásné pocity .
Proto i kluk, který se dohaduje na prvních rande o to, kdo bude platit, má tenhle problém a je velice reálné , že se nepostará o naše dítě , že nebude platit alimenty atd...........nemyslím tím studentíka, kterej nevydělává .
I to jak se člověk chová ohledně financí je důležitej signál.
Mě navíc přijde, že těm Harpagonům se to stupňuje s věkem, nacházejí různé fígle, jak ušetřit víc a víc ............a obávám se , že naše macecha se dopracuje s manželem do stavu, že budou sedět na židli , zlehka, aby jí moc neoseděli a dívat se budou z okna jen jednou denně, aby ho nevykoukali a přestanou pohybovat rukama ,aby neprodřeli rukávy a přestanou jíst, jídlo je drahé
......a nakonec umřou hlady ve svém novém krásném domě za několik milionů a všechno zdědí moje děti a společně to rozfofrujeme .......

Není tady
pokud ti tvůj milenec nedává nikdy dárky a dává ti jen sex , znamená to, že je lakomej... každej normální slušnej chlap pozve svou milenku občas do restaurace, občas jí dá dárek nebo jí zaplatí kredit
Milá zlatá,každá máme milence na něco jinýho...
a nevím, proč bych od něj měla cokoliv dostávat jenom proto, že jsem ženská, případně ženská, s kterou má sex (což mi přijde ještě o něco víc fuj).
Jenže ty nemáš páru jak to chodí mezi normálníma lidma, ty děláš služka hned dvěma chlapům a oba tě zanedbávají .
A na to jsi přišla jak?
Není tady

helena napsal(a):
pokud ti tvůj milenec nedává nikdy dárky a dává ti jen sex , znamená to, že je lakomej... každej normální slušnej chlap pozve svou milenku občas do restaurace, občas jí dá dárek nebo jí zaplatí kredit
Milá zlatá,každá máme milence na něco jinýho... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png a nevím, proč bych od něj měla cokoliv dostávat jenom proto, že jsem ženská, případně ženská, s kterou má sex (což mi přijde ještě o něco víc fuj).
Jenže ty nemáš páru jak to chodí mezi normálníma lidma, ty děláš služka hned dvěma chlapům a oba tě zanedbávají .
A na to jsi přišla jak?
Ty překroutíš všechno , chytíš se jednoho slova a rozebereš to.
Tím že jsem zvyklá na to, že chlapi občas přinesou dárek , protože to sami považujou za vhodný, neříkám, že ho mám jen na dárky.................to bych si moc neužila , kdyby mě čekala jen občas večeře nebo dárek.
Prostě slušnej chlap to dělá automaticky , představ si.
Fuj je když si nějakej jouda přijde pro sex a celej rok nekoupí ani dárek, to je fuja a bohužel znám hromadu žen , který se ponižujou a připustí to .
Není tady
Takže "jenom sex" je fuj, kdežto sex s dárečkama je v pořádku? A slušná ženská automaticky očekává, že jí poskytování sexu bude kompenzováno dárky, večeřemi atd.?
Není tady

venuše a ty mu nějaké dárky dávala? Nebo si o ně snad "nenápadně" říkal?
Není tady

helena napsal(a):
Takže "jenom sex" je fuj, kdežto sex s dárečkama je v pořádku? A slušná ženská automaticky očekává, že jí poskytování sexu bude kompenzováno dárky, večeřemi atd.?
Heleno, já sice nevím, co očekává "slušná ženská", ale osobně nevidím nic neslušného na tom, když mě partner občas vyvede na oběd nebo na večeři a semo-tamo z něj vypadne nějaká drobnost 
Není tady

helena napsal(a):
Já jsem nenapsala že to bude kompenzováno, opět překrucuješ, já jsem napsala, že to dělá každej chlap jako samozřejmost, jako když ti v restauraci otevře dveře, nebo oblíkne v divadle kabát .........patří to k bontonu .Pokud to nedělá, něco to signalizuje.
Třeba to, že si mě neváží, nebo že mě až tak moc nepotřebuje, nebo že je lakomec.
Ale je pravda, že s věkem se tyhle zásady mění ...........čím starší chlap, tím má větší výběr partnerek a tam si už může nárokovat .
Třeba znám jednoho pána z netu, právníka, který jezdí s ženskýma kolem 55 let na víkendy na hory a každý důsledně za svý , vyžaduje vrátit všechno za ubytování do posledné koruny a se všema spí !!Přesto se najde spousta žen který s ním jedou, podrží, zaplatí za sebe i vínárnu a ještě jsou rády , že nebyly o víkendu samy. Přitom on se topí v penězích a ony často mají málo.
Upravil(a) Rosakosa (5. 12. 2010 18:44)
Není tady
osobně nevidím nic neslušného na tom, když mě partner občas vyvede ...
Kiaro, já přece netvrdím, že večeře nebo drobnost je neslušná. Jen se snažím dopátrat, proč [i]"Fuj je když si nějakej jouda přijde pro sex a celej rok nekoupí ani dárek"[i]. Já ti z toho pořád cítím, že ženská, která sexuje jaksi "zadarmo", je píííp 
Podívej, občas jsou tu ostouzený milenky, který ty dárečky berou... jakože pán by ty korunky mohl vrazit do svý zákonitý, do dětiček, nbo vylepšení rodinnýho krbu, zatímco namísto toho pozve cizí dámu na večeři nebo jí koupí svetříček. A když projevím názor, že dárky nejsou pro vztah nutný, zas je to špatně.
Není tady
heleno, že ty od toho tvého pána na sex nedostáváš dárky? Za tolik let ani jeden? Vždyť jsi psala, že ti volá a zajímá se. To je přeciž taky dárek - ten telefon si taky musí platit a mohl by ty peníze věnovat do své zákonité.
Btw venuše neměla milence ale přítele. Venuše není vedle milence vdaná.
Upravil(a) majkafa (5. 12. 2010 19:05)

Víš co, Rosakoso ... ty ženské s ním jedou dobrovolně, dopředu jsou srozuměny s tím, že si budou všechno platit samy do posledního halíře a vyspí se s ním taky dobrovolně. Je to smutné, ale kdyby nebylo ženských, které do tohohle jdou hromadně po hlavě a nechají se de-facto využít, zneužít a odkopnout - takovej starej zmlsanej kocour by si ani neškrt´
Není tady

Kiara napsal(a):
Víš co, Rosakoso ... ty ženské s ním jedou dobrovolně, dopředu jsou srozuměny s tím, že si budou všechno platit samy do posledního halíře a vyspí se s ním taky dobrovolně. Je to smutné, ale kdyby nebylo ženských, které do tohohle jdou hromadně po hlavě a nechají se de-facto využít, zneužít a odkopnout - takovej starej zmlsanej kocour by si ani neškrt´
Ale já to chápu, proč to dělají. Je opravdu hodně opuštěných žen v našem věku, které se cítí osamělé a neumí v seznamování chodit, třeba je zrovna opustil manžel a ta samota je tíží .
Já jsem hledala na Rande sousedce kamarády a on mi psal na každý nový nick , v tom množství prostě čas od času narazí na takovou opuštěnou frustrovanou ženskou a užije si sexík a hory. Doma má pochopitelně manželku.
Není tady

To já mám taky zkušenost s lakomcem....měl těch špatných vlastností víc.
Na začátku vztahu mi koupil hezký dárek k narozeninám. Dokonce i léky, když jsem byla nemocná. Ale pak to začalo jít postupně z kopce. Bydlel u mě, jedl, ale nakoupil tak 2x za měsíc. Sobě si koupil noťas a pak bečel, že nemá peníze. Když jel se svou maminkou na výlet a vzal i mého syna nebo když jsem někam potřebovala zavést, chtěl po mě koupit benzín. Perly byly, když jsem od něj na první vánoce dostala 2 sošky dřevěných žiraf za 99 Kč a malý autíčko za 25 Kč a strašně se tím chlubil, jak levně to koupil.
No a když mi pak s drzostí přišel, že by potřeboval půjčit na rally na kterou jel do německa, tak se strašně divil, že jsou mu řekla ne.
Bohužel tě Venuše asi zklamu....nedávno mi psal jak se mám a tak a vypadly z něj věty ve smyslu, jak do mě investoval a pro dobrotu na žebrotu. Takže takovéhle typy to fakt nepochopí. Jinak je mu už 37 a taky je stále sám, protože mu každá zdrhne.
Není tady

helena napsal(a):
Kiaro, já přece netvrdím, že večeře nebo drobnost je neslušná. Jen se snažím dopátrat, proč "Fuj je když si nějakej jouda přijde pro sex a celej rok nekoupí ani dárek". Já ti z toho pořád cítím, že ženská, která sexuje jaksi "zadarmo", je píííp ...
Podívej, občas jsou tu ostouzený milenky, který ty dárečky berou... jakože pán by ty korunky mohl vrazit do svý zákonitý, do dětiček, nbo vylepšení rodinnýho krbu, zatímco namísto toho pozve cizí dámu na večeři nebo jí koupí svetříček. A když projevím názor, že dárky nejsou pro vztah nutný, zas je to špatně.
No nejsou, pokud to má ta ženská tak, že je šťastná s tím chlapem i bez dárků, vztah funguje a ona sama má pocit, že jí v tom vztahu nic nechybí, tak je to absolutně v pořádku.
Na druhou stranu ale nemůžeš udiveně pohlížet na ty ženské, které třeba mrzí nebo jim vadí, že se s nimi chlap pouze schází, nikam je nepozve, nekoupí jim žádnou drobnost, o květinách ani nemluvě. Ty dárky jsou v tomhle případě pouze zástupný problém, který signalizuje, že tam není něco v pořádku celkově, že to neklape a i kdyby jim ty dárky ten chlap i nakrásně nosil, že by tam za chvíli vybublalo úplně něco jiného, chápeš?!?
Ony ty květiny, večeře a dárečky jsou třeba určitým výrazem toho, že se o tu ženskou chlap zajímá, že jí chce dát najevo, že je pro něj důležitá, že mu stojí za nějakou investici - pokud to tu ženskou uráží a má pocit, že si ji ten chlap kupuje, má vždycky možnost říct: já to nechci ... ale osobně neznám moc ženských, které by romantická večeře, kytice nebo nějaký dáreček vysloveně urazil 
Není tady

Rosakosa napsal(a):
Fuj je když si nějakej jouda přijde pro sex a celej rok nekoupí ani dárek, to je fuja a bohužel znám hromadu žen , který se ponižujou a připustí to .
Hele Roso, a co když si pro ten sex přijde ženská? Taky mu musí kupovat ještě ke všemu dárečky? 
Není tady

Kuřátko napsal(a):
Rosakosa napsal(a):
Hele Roso, a co když si pro ten sex přijde ženská? Taky mu musí kupovat ještě ke všemu dárečky?
Ženská najde na sex asi tak sto tisíc chlapů ochotných jí potěšit , na každým rohu stojí potřebný vzrušený muž.
Není tady

A jéje, jak to tak vypadá, tak zrcadla opět fungují a dámy, co si stěžují na "deficit" dárků, by se měly nejdřív zamyslet nad sebou a až pak kritizovat ostatní.
Není tady
venuše napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ja to kdysi taky udelala.Mel mesicne 35 tisic,na dve deti ve veku 9 a 12 let dohromady platil 2500 kc a porad skuhral,ze musi zaplatit aliky.Chtel po sve zene,aby zrusila detem stavebni sporeni,ze ty penize jsou na pul.V obchode vracel jogurty do regalu,protoze zjistil,ze dojejs jsou o 50 hal.levnejsi.
Parkrat jsem s nim byla na vilete,kdyz jsem vedela jak je na penize tak jsem od nej nechtela nic moc platit.Ale chtel po me listky za vstupny na zamek Hluboka, ktery jsem platila ja i za jeho deti ,ze si je schova,kdyby nahodou byl soud o zvyseni alimentu.
Nebo jsem s nim a jeho detma nakupovala na jednom vilete snidani v obchode.Bylo to jen par rohliku a mliko.Rekla jsem mu,ze ten nakup zaplatim.On,ze ne,ze to zaplati,ja mu rekla,ze bych si jeste chtela koupit pokojovou kytku za 100 kc.Tak on me rekl tak to zaplat.
Proc jsem se s nim rozesla se nedozvedel tezko bych mu vysvetlovala jak moc me to vse vadilo.Taky jsem mu to na rovinu nerekla, ale chystam se mu jeho povedeny "darek" k Mikulasi vratit s patricnym vysvetlenim....Nez tohle, tak to radsi do smrti uz zadnyho chlapa....
Chápu to dobře, že ses s ním rozešla kvůli tomu, že ti dal málo cenný dárek - - - k Mikuláši??? 
Upravil(a) Blossom (5. 12. 2010 19:48)
Trošku s údivem čtu tuhle diskusi. Připadám si mezi vámi jako Marťan: Pro mě už delší čas materiální dárky znamenají jen málo. Zrovna jsme si loni v širší rodině řekli, že to nebudeme hrotit s Vánoci, že každému opravdu jen symbolická drobnost. Že je pro nás podstatné hlavně to, že se sejdem, a že nám je spolu dobře.
A já + dárky od partnera? Tam jsme se dohodli podobně, jako viz výše. Symbolickou drobnost pro radost. A vzájemně jsme se shodli na tom, že pro nás jsou největším dárkem společné zážitky, všechny hezké společné chvíle. Já vím, zní to možná jako klišé, ale je to tak.
Možná to mám proto, že co chci a potřebuju, můžu si koupit sama. Ne, že bych byla tak nesmírně bohatá, spíš nemám žádné speciální drahé nároky a potřeby. A když se mě třeba děti ptají, co si přeju k Vánocům, odpovídám upřímně, že fakt nevím, co by mi měli koupit, nemám žádné konkrétní materiální přání.
A tak si, i když jim je už přes 20, přeju, aby mi tak jako kdysi když byli malí, nejradši něco vlastnoručně vyrobili. Takže od mého šikovného syna jsem předloni dostala krásný zrcadlový věšák na náhrdelníky a šminky.
A loni mi dal vlastoručně ručně krásně vykovanou - motyčku
! jednak jsme se nad tím nasmáli, no a hlavně se s ní hezky okopává: S láskou. 
A dcera mi třeba dala společnou vyjížďku na koni k narozkám. Bylo to moc pěkné, krásně společně prožitá chvíle. Mnohem lepší, než třeba nějaký zlatý šperk, nebo tak něco, co se ¨schová do šuplíku.
Upravil(a) Blossom (5. 12. 2010 20:02)

KALIK napsal(a):
A jéje, jak to tak vypadá, tak zrcadla opět fungují a dámy, co si stěžují na "deficit" dárků, by se měly nejdřív zamyslet nad sebou a až pak kritizovat ostatní.
KALIKu, já už jsem to tady psala dříve.
Ty dárky jsou jen zástupný problém, kteý signalizoval, že ve vztahu bylo celkově něco špatně.
Všechny ženské nejsou jenom dárkůchtivé chtivice, které se s chlapem rozejdou JENOM PROTO, že z ubožáka "nic nekouká" 
Není tady
rejka napsal(a):
Jen pro upresneni.
Bydlime kazdy ve svem, nastesti.
Vetsinou chodil on ke mne, protoze je to vzhledem k mym povinnostem k detem, jednodussi. U neho jsem byla jen parkrat... nelibi se mi u nej a je mi tam zima, protoze netopi.
Domu ke mne nikdy nic neprinesl, ode mne vzdycky neco dostal, nebudu sedet doma na sucho.
Proto si myslim, ze nejaka kompenzace by byla na miste.
Taky si muzu vsechno koupit sama, ale jde mi o princip, ze on jen bere a nic neda. To proste neprekousnu....
Není tady
Blossom napsal(a):
venuše napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ja to kdysi taky udelala.Mel mesicne 35 tisic,na dve deti ve veku 9 a 12 let dohromady platil 2500 kc a porad skuhral,ze musi zaplatit aliky.Chtel po sve zene,aby zrusila detem stavebni sporeni,ze ty penize jsou na pul.V obchode vracel jogurty do regalu,protoze zjistil,ze dojejs jsou o 50 hal.levnejsi.
Parkrat jsem s nim byla na vilete,kdyz jsem vedela jak je na penize tak jsem od nej nechtela nic moc platit.Ale chtel po me listky za vstupny na zamek Hluboka, ktery jsem platila ja i za jeho deti ,ze si je schova,kdyby nahodou byl soud o zvyseni alimentu.
Nebo jsem s nim a jeho detma nakupovala na jednom vilete snidani v obchode.Bylo to jen par rohliku a mliko.Rekla jsem mu,ze ten nakup zaplatim.On,ze ne,ze to zaplati,ja mu rekla,ze bych si jeste chtela koupit pokojovou kytku za 100 kc.Tak on me rekl tak to zaplat.
Proc jsem se s nim rozesla se nedozvedel tezko bych mu vysvetlovala jak moc me to vse vadilo.Taky jsem mu to na rovinu nerekla, ale chystam se mu jeho povedeny "darek" k Mikulasi vratit s patricnym vysvetlenim....Nez tohle, tak to radsi do smrti uz zadnyho chlapa....
Chápu to dobře, že ses s ním rozešla kvůli tomu, že ti dal málo cenný dárek - - - k Mikuláši???
Ano. Ziju v Holandsku a tady se slavi jen Mikulas a na vanoce se darky nedavaji.
Nejde jen o toho Mikulase, to byla jen ta posledni kapka.
Za cely rok jsem nedostala nic, ani me nikam nepozval.... zadna pozornost, nic.
Jen me s prominutim vyziral....
Není tady
Ony ty květiny, večeře a dárečky jsou třeba určitým výrazem toho, že se o tu ženskou chlap zajímá, že jí chce dát najevo, že je pro něj důležitá, že mu stojí za nějakou investici - pokud to tu ženskou uráží a má pocit, že si ji ten chlap kupuje, má vždycky možnost říct: já to nechci ... ale osobně neznám moc ženských, které by romantická večeře, kytice nebo nějaký dáreček vysloveně urazil
Dekuju, Kiaro, za pochopeni....
Není tady

venuše napsal(a):
rejka napsal(a):
Jen pro upresneni.
Bydlime kazdy ve svem, nastesti.
Vetsinou chodil on ke mne, protoze je to vzhledem k mym povinnostem k detem, jednodussi. U neho jsem byla jen parkrat... nelibi se mi u nej a je mi tam zima, protoze netopi.
Domu ke mne nikdy nic neprinesl, ode mne vzdycky neco dostal, nebudu sedet doma na sucho.
Proto si myslim, ze nejaka kompenzace by byla na miste.
Taky si muzu vsechno koupit sama, ale jde mi o princip, ze on jen bere a nic neda. To proste neprekousnu....
Hmm,klasická vyžírka tedy. Tak to jsi udělala dobře,že ses na to vyprdla,protože hladová,promrzlá...to nemá žádnou úroveň...
Není tady