Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 5. 12. 2010 13:59

venuše
♥♥♥♥♥♥-

lakomec

Rozesli byste se s nekym, protoze je lakomec?
S nekym, kdo ma prachy a za cely rok by vam nedal ani jeden darek?
Prave jsem to udelala a musim rict, ze se mi znacne ulevilo.....

Není tady

#2 5. 12. 2010 14:21

Judinka
♥♥♥♥---

Re: lakomec

Taky jsem to před 5 lety udělala, i když jsem s ním "chodila" 10 let a měla ho hodně ráda...Je dosud sám, v depresích  a diví se tomu...(sklon k depresím měl už předtím...)

Není tady

#3 5. 12. 2010 14:23

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Ja to kdysi taky udelala.Mel mesicne 35 tisic,na dve deti  ve veku 9 a 12 let dohromady platil 2500 kc a porad skuhral,ze musi zaplatit aliky.Chtel po sve zene,aby zrusila detem stavebni sporeni,ze ty penize jsou na pul.V obchode vracel jogurty do regalu,protoze zjistil,ze dojejs jsou o 50 hal.levnejsi.
Parkrat jsem s nim byla na vilete,kdyz jsem vedela jak je na penize tak jsem od nej nechtela nic moc platit.Ale chtel po me listky za vstupny na zamek Hluboka, ktery jsem platila ja i za jeho deti ,ze si je schova,kdyby nahodou byl soud o zvyseni alimentu.
Nebo jsem s nim a jeho detma nakupovala na jednom vilete snidani v obchode.Bylo to jen par rohliku a mliko.Rekla jsem mu,ze ten nakup zaplatim.On,ze ne,ze to zaplati,ja mu rekla,ze bych si jeste chtela koupit pokojovou kytku za 100 kc.Tak on me rekl tak to zaplat.
Proc jsem se s nim rozesla se nedozvedel tezko bych mu vysvetlovala jak moc me to vse vadilo.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#4 5. 12. 2010 14:24

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Tomu mymu je 43 a byl taky celej zivot sam, cemuz uz se tez nedivim. Zacala jsem s nim chodit, protoze byl "hodny", jenze ted uz fakt nemuzu.
To radsi hajzla, kterej se neboji pustit korunu. Tenhle je lakomej i na sebe.... usch

Není tady

#5 5. 12. 2010 14:32

venuše
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Ja to kdysi taky udelala.Mel mesicne 35 tisic,na dve deti  ve veku 9 a 12 let dohromady platil 2500 kc a porad skuhral,ze musi zaplatit aliky.Chtel po sve zene,aby zrusila detem stavebni sporeni,ze ty penize jsou na pul.V obchode vracel jogurty do regalu,protoze zjistil,ze dojejs jsou o 50 hal.levnejsi.
Parkrat jsem s nim byla na vilete,kdyz jsem vedela jak je na penize tak jsem od nej nechtela nic moc platit.Ale chtel po me listky za vstupny na zamek Hluboka, ktery jsem platila ja i za jeho deti ,ze si je schova,kdyby nahodou byl soud o zvyseni alimentu.
Nebo jsem s nim a jeho detma nakupovala na jednom vilete snidani v obchode.Bylo to jen par rohliku a mliko.Rekla jsem mu,ze ten nakup zaplatim.On,ze ne,ze to zaplati,ja mu rekla,ze bych si jeste chtela koupit pokojovou kytku za 100 kc.Tak on me rekl tak to zaplat.
Proc jsem se s nim rozesla se nedozvedel tezko bych mu vysvetlovala jak moc me to vse vadilo.

Taky jsem mu to na rovinu nerekla, ale chystam se mu jeho povedeny "darek" k Mikulasi vratit s patricnym vysvetlenim....
Nez tohle, tak to radsi do smrti uz zadnyho chlapa....

Není tady

#6 5. 12. 2010 14:46

Rosakosa
Zablokovaný

venuše napsal(a):

Já jsem už  psala na Duchovním, že lakomci a alkoholici a psychopati bývají sami .........nebo mají obrovské problémy ve vztahu.

Já jsem měla kamaráda , kterej byl takhle šetrnej, třeba mi jednou dal 7 let prošlou bonboniéru, ze který lezli červi. smile.KDyž jsem přinesla bonbony já, tak je honem strčil do skříně "uležet " ne aby je otevřel, jak se to dělá ........Nebo když jsme spolu jeden čas pekli a já vyžadovala romatickou večeři , tak se každou sobotu do krve hádal a vymlouval, nechtěl mě pozvat , přitom já chtěla jen trošku romantiku a ne udělat šipku do postele hladová smile smile

Jednou dkonce vymyslel, že mě pustí na internet (tehdy jsem ho neměla ) jako místo tý večeře. ......ha ha ha.....

Samozřejmě měl za sebou zdevastovaný vztahy. No a nakonec odletěl do Španělska protože dostal v nějaký akci zadarmo letenku smile smile......a tam umřel na infarkt a přibuzní rozházeli jeho prachy ...........ha ha ha ha
Takže lakomce nebrat ...........at si ten svůj kříž nesou sami .

Upravil(a) Rosakosa (5. 12. 2010 14:48)

Není tady

#7 5. 12. 2010 14:47

helena
♥♥♥♥♥♥♥

A proč je nutno prokazovat hloubku a úroveň vztahu dárky?
Vadilo by mi, kdyby ten "kdo má prachy" se třeba nepodílel na společném bydlení, jídle a podobně = choval se jako vyžírka. Ale s někým přece můžu být i z jiných důvodů - a jednoduchým řešením je nedávat mu taky nic... jak prosté.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#8 5. 12. 2010 14:50

venuše
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Vadilo by mi, kdyby ten "kdo má prachy" se třeba nepodílel na společném bydlení, jídle a podobně = choval se jako vyžírka. Ale s někým přece můžu být i z jiných důvodů - a jednoduchým řešením je nedávat mu taky nic... jak prosté.

Takze ty bys byla s chlapem, kterej by ti nedal darek ani k vanocum a jen by te vyziral?

Není tady

#9 5. 12. 2010 14:50

Rosakosa
Zablokovaný

helena napsal(a):

Protože je to projev galatnosti a štědrosti ze strany toho chlapa. Projev zájmu .
Ovšem když jsi ženská na kterou všichni kašlou, tak jsi na to zvyklá a připadá ti užasnej zážitek  jen to, že s tebou vleze do postele. smile smile

Není tady

#10 5. 12. 2010 14:51

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Rosakosa napsal(a):

venuše napsal(a):

Já jsem už  psala na Duchovním, že lakomci a alkoholici a psychopati bývají sami .........nebo mají obrovské problémy ve vztahu.

Já jsem měla kamaráda , kterej byl takhle šetrnej, třeba mi jednou dal 7 let prošlou bonboniéru, ze který lezli červi. smile.KDyž jsem přinesla bonbony já, tak je honem strčil do skříně "uležet " ne aby je otevřel, jak se to dělá ........Nebo když jsme spolu jeden čas pekli a já vyžadovala romatickou večeři , tak se každou sobotu do krve hádal a vymlouval, nechtěl mě pozvat , přitom já chtěla jen trošku romantiku a ne udělat šipku do postele hladová smile smile

Jednou dkonce vymyslel, že mě pustí na internet (tehdy jsem ho neměla ) jako místo tý večeře. ......ha ha ha.....

Samozřejmě měl za sebou zdevastovaný vztahy. No a nakonec odletěl do Španělska protože dostal v nějaký akci zadarmo letenku smile smile......a tam umřel na infarkt a přibuzní rozházeli jeho prachy ...........ha ha ha ha
Takže lakomce nebrat ...........at si ten svůj kříž nesou sami .

To je fakt dobry!!!

Není tady

#11 5. 12. 2010 14:53

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Rosakosa napsal(a):

helena napsal(a):

Protože je to projev galatnosti a štědrosti ze strany toho chlapa. Projev zájmu .
Ovšem když jsi ženská na kterou všichni kašlou, tak jsi na to zvyklá a připadá ti užasnej zážitek  jen to, že s tebou vleze do postele. smile smile

Tak to mam i ja. Neklesla jsem jeste tak hluboko, abych delala chlapovi pomysleni a nic za to zpatky, ani darek nebo pozvani na veceri apod. To je proste slusnost.

Není tady

#12 5. 12. 2010 15:01

ElinaH.
♥♥♥♥---

venuše napsal(a):

S lakomstvím ex se trochu potýkám.Máme spolu dítě.
Dárky jsem dostávala. I starší dcera i od jeho rodičů. Třeba vyklízeli garáž a přinesli jí deštník a babička ještě tvrdila, že jí ho koupila, že takovej holky ve 14 nosí!
Též mi on přinášel prošlé víno - čím starší víno, tím asi lepší, ale u božolé ( jak se to sakra píše) to nedoporučuju, je to hnus! big_smile Holce čokoládu za vysvědčení, prošlou, jak jinak...
Rozchod jsem měla okořeněný tím, že jsem mu vrátila bonboniéru, že si to může sníst sám, protože dát někomu k narozeninán schválně prošlou věc je nehorázný - nejdřív ji vzteky rozmlátil a vyhodil - je chladnej a klidnej, tak to bylo překvápko big_smile a - a pak se omluvil, že se měl na to podívat.
Ale já myslím, že mi ji dal záměrně.
Koupil si v second handu džíny, aby měl značkový a mě nabídl ty svoje starý hnusný od větví!big_smile

Bojím se, že bude chtít u malé strašně šetřit na dárcích a taky na alimentech...Ale když se ohlídnu, bylo to dost legrační někdy.

Není tady

#13 5. 12. 2010 15:10

ElinaH.
♥♥♥♥---

Ros mluvila o červech.
Tak já dostala do porodnice prstýnek vyrobený z uřízlé trubky nerez nebo co je to za matroš - ručně vyrobený prstýnek zkrátka - už to byl druhej kus, ten předchozí se prstýnku podobal, dal víc práce - byl to jeden kroužek kovu navlečený na druhém a i mi dovnitř vyryl, že já + on rovná se naše dcera.Tak ten jsem jako jedinej dárek od něj fakt měla ráda. Jednou jsem mu oba vracela - když chtěl testy otcovství a byl ... no, nepříjemnej. Nechal mi je, pak mi ten lepší z prstu spadl a nenašla jsem ho a nenašla - stalo se to doma, máme malinký byt...Jednou přišel opilej a řekl, ať se nestarám, prstýnek je v rybníce...va

A ti červi - ten prstýnek byl na krásný krabičce s medvídkama s nápisem Forever friends - což jsem, do porodnice fakt NECHÁPALA.va Uvnitř - malé perníkové srdce.No, překvápko! Ještě větší, když jsem srdce otočila a tam se na mě culil červ.
Tohle možná by bylo spíš na to duchovní - znamení osudu! Srdce prolezlé červem! lol Teď se směju. Tenkrát...No, přivezl mě z porodnice, prořvala jsem celý den, myslela jsem,že mě zavřou do blázince.

Teď je šťastně zamilovaný a myslím, do nějaké bejvalky. Jedna byla bohatá - tak to bude asi do té.

P.S. proč je na krabičce nápis Forever friends jsem zjistila, když jsem ji teď vyhazovala - nějaká bývalka mu to asi dala při rozchodu, tak on to rozřezal a udělal z toho krabičku na to srdce.Též jsem mu vracela plyšáky na červeném srdci, které mi přivezl " z lásky" a podezírám je, že je to Valentýn od bývalky.Tak to může putovně dostat ta další.lol

Upravil(a) ElinaH. (5. 12. 2010 15:13)

Není tady

#14 5. 12. 2010 15:15

ElinaH.
♥♥♥♥---

Rosakosa napsal(a):

helena napsal(a):

Do postele nelezte! Jsou z toho děti! A ty s lakomcem mít je fakt špatný.

Není tady

#15 5. 12. 2010 15:21

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Holky, ja jsem tak rada, ze jsem to rozsekla....
Diky za prispevky, vyborne se bavim!!! big_smile

Není tady

#16 5. 12. 2010 15:26

Rosakosa
Zablokovaný

....Jedna byla bohatá - tak to bude asi do té.  lol lol lol

S těma lakomcema je fakt sranda ..........naše nová macecha je hrozně šetrná a lakomá a třeba když dcera byla v létě v jejich novém domě, tak jí nutili nesplachovat záchod ......když šla na velkou, ozval se řev, nesplachuj, já jdu taky a na její výměšky si postupně ulevil náš tatínek pan ing a poté se vyčurala macecha,  ..........a teprve potom spokojeně  spláchla.........a tak to šlo celou dobu .

Taky dávají zásadně puťáky, dáte jim  dárek a pak přijedete k jiným příbuzným a tam váš dárek stojí na stole.smile

Není tady

#17 5. 12. 2010 15:39

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

helena napsal(a):

Nu, heleno, lakomství není jenom o tom, že někdo "nedává dárky", ale takovej lakomec je zvyklej automaticky přepočítávat všechno na peníze. O nějaké dárky tady primárně totiž nejde, jde o to, že takovej lakomec má celou řadu dalších nepříjemnejch vlastností, tento povahový rys doprovázející. Dám příklad - ve chvíli, kdy si komplikovaně zlomíš nohu, těžko budeš čekat, že za Tebou takový lakomec bude denně jezdit do nemocnice a nosit Ti třeba pomeranče. Benzín stojí peníze a pomeranče jsou drahý, takže se za Tebou miláček dostaví do nemocnice za celou dobu Tvého pobytu tak dvakrát. Pokud jde o komunikaci, zavolá Ti než jednou, protože kredit/paušál je drahej, maximálně Ti pošle pár textovek za zvýhodněnej tarif a tu bude asi tak vše.
Už chápeš? To, že někdo "nedává dárky" není ukazatel hloubky a úrovně vztahu, to je varovnej signál, že s takovým člověkem není snadné pořízení ani v jiných - daleko zásadnějších -  sférách spolužití stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#18 5. 12. 2010 15:43

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Takze ty bys byla s chlapem, kterej by ti nedal darek ani k vanocum a jen by te vyziral?... Neklesla jsem jeste tak hluboko, abych delala chlapovi pomysleni a nic za to zpatky, ani darek nebo pozvani na veceri apod. To je proste slusnost.
Jestli sis nevšimla, tak píšu, že vyžírka by mi vadil - jenže jestliže s vyžírkou jsi přesto, že ti nic nedává, pak nechápu proč. Mnohem jednodušší jevyžírku vypakovat, než brečet, že do něj investuju a nedosvám nic nazpátek.

Ovšem když jsi ženská na kterou všichni kašlou, tak jsi na to zvyklá a připadá ti užasnej zážitek  jen to, že s tebou vleze do postele.
Úžasnej názor - ženská, která s chlapem vleze do postele jen tehdy, když něco dostane, je chytrá? No, u nás se tomu říká jináč...

Kiaro, prvotní dotaz zněl zda být s někým, kdo "má prachy a nedává dárky." Takový člověk obecně ještě nemusí být lakomec a ono "nedávání" může kompenzovat jinak. Asi takhle - budu-li žít s chlapem, který zaplatí komplet nájemné a inkaso, každý týden velký nákup a kdykoli je potřeba tak benzín do auta nebo třeba novou lednici - pak mi skutečně postačí jako dárek drobná pozornost... Jestliže ale všechno výše uvedené budu platit já a pán se bude ofrňovat i nad nákupem půlky chleba z vlastní kapsy, pak ne, že budu požadovat drahý dary, ale vypadne jak cukrář big_smile

Upravil(a) helena (5. 12. 2010 15:50)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#19 5. 12. 2010 15:46

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Neco za neco, ne?

Není tady

#20 5. 12. 2010 15:47

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Takze ty bys byla s chlapem, kterej by ti nedal darek ani k vanocum a jen by te vyziral?... Neklesla jsem jeste tak hluboko, abych delala chlapovi pomysleni a nic za to zpatky, ani darek nebo pozvani na veceri apod. To je proste slusnost.
Jestli sis nevšimla, tak píšu, že vyžírka by mi vadil - jenže jestliže s vyžírkou jsi přesto, že ti nic nedává, pak nechápu proč. Mnohem jednodušší jevyžírku vypakovat, než brečet, že do něj investuju a nedosvám nic nazpátek.

Proto jsem to ukoncila, po roce a pul vidim, ze se nezmeni, skoda kazdy volny chvile nebo koruny, kterou bych do nej jeste "investovala"....

Není tady

#21 5. 12. 2010 16:10

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Kiaro, prvotní dotaz zněl zda být s někým, kdo "má prachy a nedává dárky." Takový člověk obecně ještě nemusí být lakomec a ono "nedávání" může kompenzovat jinak. Asi takhle - budu-li žít s chlapem, který zaplatí komplet nájemné a inkaso, každý týden velký nákup a kdykoli je potřeba tak benzín do auta nebo třeba novou lednici - pak mi skutečně postačí jako dárek drobná pozornost...
Za těchto podmínek - ano, souhlasím, v pořádku. Když se chlap stará z té praktické stránky - a dobře se stará - tak nemám důvod někde v koutku fňukat, že mi po vejplatě ještě navrch nepřinesl kytku, bonboniéru a drahej parfém smile

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#22 5. 12. 2010 16:21

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

venuše napsal(a):

big_smile To si piš. S kým jiným by měl své miliony utrácet,když se se mnou,že jo? stolt Do hrobu si je nevezme a já už bych věděla jak je roztočit...big_smile  Nic se nemá přehánět a takové lakomství je i pro ostudu...Třeba v takové restauraci(hospodě),kdy by se se mnou hádal,že já snědla ke gulášovce 3 rohlíky,ale on jenom dva,že ten rohlík ne a ne a nezaplatí....Udělala jsi dobře. vissla

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#23 5. 12. 2010 16:25

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Ono je lakomstvi a lakomstvi.Muj pritel taky pocita kazdou korunu.Darky k svatku k narozeninam si nedavame Davame jenom detem..Ale,kdyz potrebuji treba bundu,boty tak si je,uz nekupuju v sekaci jako driv,ale v normalnim obchodu.Spise setrime na horsi casy,kdyby nekdo z nas prisel o praci,

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#24 5. 12. 2010 16:28

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

S těma lakomcema je fakt sranda ..........naše nová macecha je hrozně šetrná a lakomá a třeba když dcera byla v létě v jejich novém domě, tak jí nutili nesplachovat záchod ......když šla na velkou, ozval se řev, nesplachuj, já jdu taky a na její výměšky si postupně ulevil náš tatínek pan ing a poté se vyčurala macecha,  ..........a teprve potom spokojeně  spláchla.........a tak to šlo celou dobu .
No,tak tohle je taky dobrý. Neříkám,že když jde o výjmečnou situaci,že je na tom něco divného.Např.my na chalupě měli problém s vodou-máme vlastní studnu-bylo sucho a muselo se šetřit.Tak jsem taky šla hned po synovi a spláchla to za oba.Ale pouze při "malé",v druhém případě jsem měla "našetřenou" vodu z nádobí,z vytírání apod.Ale přiznám se,že když jsme měli návštěvu,byla jsem zticha,bylo mi trapné říkat-nesplachuj,nemáme vodu.

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#25 5. 12. 2010 16:37

Rosakosa
Zablokovaný

helena napsal(a):

Ovšem když jsi ženská na kterou všichni kašlou, tak jsi na to zvyklá a připadá ti užasnej zážitek  jen to, že s tebou vleze do postele.
Úžasnej názor - ženská, která s chlapem vleze do postele jen tehdy, když něco dostane, je chytrá? No, u nás se tomu říká jináč...

Kiaro, prvotní dotaz zněl zda být s někým, kdo "má prachy a nedává dárky." Takový člověk obecně ještě nemusí být lakomec a ono "nedávání" může kompenzovat jinak. Asi takhle - budu-li žít s chlapem, který zaplatí komplet nájemné a inkaso, každý týden velký nákup a kdykoli je potřeba tak benzín do auta nebo třeba novou lednici - pak mi skutečně postačí jako dárek drobná pozornost... Jestliže ale všechno výše uvedené budu platit já a pán se bude ofrňovat i nad nákupem půlky chleba z vlastní kapsy, pak ne, že budu požadovat drahý dary, ale vypadne jak cukrář big_smile

Podívej pokud ti tvůj milenec nedává nikdy dárky a dává ti jen sex , znamená to, že je lakomej . Protože každej normální slušnej chlap pozve svou milenku občas do restaurace, občas jí dá dárek nebo jí zaplatí kredit . To skutečně dělají slušný chlapi.........pokud to nedělá má to dobře spočítaný, dobře ví,že v bordelu je sex drahej a jiná milenka by možná měla nároky a požadavky. To nejsou žádný požadavky a přehnaný nároky ,ale obyčejná slušnost .

Upravil(a) Rosakosa (5. 12. 2010 16:53)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí