Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#51 29. 12. 2010 17:27

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Re: střídavá péče

agewa: no ale co když tím rodičem, se kterým nevycházíš, je matka?

Ahoj agewo - ono je to pro tuto diskuzi jedno smile, KOHO má dítě jakoby raději.
Začaly jsme polemizovat jen o tom, zda dítě má rádo oba rodiče STEJNĚ. Já jsem přesvědčená, že dítě automaticky (myslím v "průměrné" rodině) chce být s oběma rodiči, chce, aby oba rodiče byli s ním.
Ale zda má stejnou měrou rádo oba, to si myslím, že nikdy nemá. Je to stejné, jako když se matka vyjádří, že má přece všéééécky svoje děcka stejně ráda. Nemá. Ona je má určitě ráda, ale ne stejně :-). O to šlo v mé reakci na Kiaru.
Nemíchejme situaci, za kterých se dítě musí rozhodnout, s debatou, zda je možné, aby člověk měl rád dva lidi úplně stejně :-).

Není tady

#52 29. 12. 2010 17:36

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

agewo, chtěla bych vidět tebe, jak bys postupovala, kdyby se Ti zhroutil vztah a Ty sis spočítala, že pokud ho ukončíš, budeš svoje dítě jako matka vídat buď čtrnáct dnů v měsíci nebo 1x za čtrnáct dnů na víkend hmm

Jakoby jen matky milovaly svoje děti a dokázaly se o ně starat.

agewo, v naší populaci stále není zakotven obyčej, že by se od narození dítěte na jeho výchově a péči podílel otec rovným dílem stejně tak, jako matka. Já osobně znám jen jednoho (!) tatínka, který je na rodičovské dovolené a tím pádem skutečně ví, co taková péče o dítě obnáší. Takže v takových vyjádřeních bych byla nesmírně opatrná. Stav věcí v naších zemích je skutečně ten, že 99% otců se nedokáže postarat o své malé dítě ani 1x za 14 dnů a pokud chtějí dítě do střídavky, jedná se o tak odrostlé dítě, které už téměř žádnou práci nedá, nebo mají po boku spřízněnou osobu, která jim s péčí o dítě z jakýchkoliv důvodů ráda pomůže. Nezlob se na mě, ale chlap, který sám o sobě a bezezbytku je schopen se o dítě ve všech směrech postarat je v našich podmínkách taková výjimka a taková bílá vrána, která si plným právem zaslouží ocenění.

já tomu rozumím, ale nelíbí se mi, že každý automaticky počítá s tím, že otec prostě to tak mít musí.
Jasně, že asi jde spíše o starší děti, nemluvíme přeci jen o miminkách, ale o všech dětech, ne?
A můj muž byl z těch, kteří zvládl péči i o malé dítě, dokonce, když jsem byla s druhým těhotenstvým velmi často v nemocnici, zvládal péči o ( necelých) 2 roky dceru téměř zcela sám. Babičky zaskakovala spíš jen pro docházku.
A že nakonec děti zůstali mě je zaviněno , bohužel, tím, že začal hrát automaty a hodně pít. Ale to bylo o dalších 15let později.

Není tady

#53 29. 12. 2010 17:36

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Ono je tato naše diskuze celá offtopic jsme na právním
Terci - ale já osobně si nemyslím, že nemám stejně ráda své děti. Mám je ráda, stejně. Sice každý dítko mě potřebuje jinak, ale nemůžu říct, že nějaké mám radši.
A to asi ani dítě v průměrné rodině nemůže říct, jestli má radši tátu nebo mámu.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#54 29. 12. 2010 20:06

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Sakura napsal(a):

Jsou samozrejme i tatinci, co se skvele dokazi postarat o deti, a to i o mala miminka. Bohuzel muj muz k nim tedy nepatri. Tuhle jsem ho poprosila, at malou po koupani oblece. No a kdyz jsem vylezla ze sprchy, nasla jsem ji lezet na prebalovaku!! Proste ji tam nechal, a tp jen v plince, neoblecenou. Nastesti se nic nestalo a nespadla. Proste manzel nema o peci o mimimnko ani potuchy.

To samy u mne. Kdyz diteti byly asi dva mesice.Tak mu dal lahvicku s mlikem (to je prosim to LEPSI reseni) vedle miminka. Pak  jsem se ptala, jestli mu dal napit a on mi odpovedel, ze jo, ze si to dite vezme samo.

Taky ho zkusil postavit na prebalovaci pult s tim, ze kdyz se tam neudrzi, tak si sand sam sedne , ne? Ovsem ztuhla jsem a zarvala , kdyz se rozhodl miminku udelat mlöeko z prasku. Precet si "PREVARENA VODA" a nalil ji do lahvicky a vzapeti tu varici mu daldo pusy. V tom jsem zasahla. A to nahodou, dekuji jeste dneska, pane boze.

Tvrdil, ze je tam napsano VARICI  !!!!!!!!!!!  voda. Nepochipil rozdil. Ma jen doktorat.  Je mi z toho zle jeste tedka.

A to ze mi zakazoval kojit a kontroloval, zda novorozence nerozmazluji, kdyz ho kojim treba i trikrat za den!!!!!!!!!!!!!!!! radsi zapomenu.

Jsem od nej pryc. Uf.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#55 29. 12. 2010 20:09

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

agewa napsal(a):

no ale co když tím rodičem, se kterým nevycházíš, je matka?

No to tak muze byt. Na okraj pripominam, ze ne vsichni se rozvadeji, muze se jednat i o klasickou tradicni a kompletni rodinu nebo o sirotky.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#56 14. 1. 2011 20:18

Zuzanna
♥------

Bohužel mám taky podobnou zkušenost, kdy jedinou možnou  dohodou mezi BM u rozvodu byla střídavá péče. Je to už 10 let, byla to celkem novinka, málo zkušeností a hlavně věk dcery. Bylo ji 16 let, chtěla zůstat se mnou, i soudkyně  byla takhle rozhodnutá, ale  BM začal s ni manipulovat a komplikoval rozvod, že nakonec jsem na to přístoupila. Od začátku to neklapalo, BM byl zvyklý, že vše jsem zařizovala, kupovala ja tak se o nic nestaral. Dokonce dcera pracovala a starala se o domácnost, i když to mělo být obráceně. Bydleli jsme kousek od sebe na jednom sídlišti, ale věčné stěhování osobních věcí neprospívalo dceři a proto jsem po dovršení její plnoletosti navrhla, ať zůstane bydlet ve svém bytě, který obývá do teď s BM. Taky mne to všechno psychicky hodně ublížilo, protože manžel je alkoholik, agresor a hlavně manipulátor.Myslím, že střídavá péče není vhodná  pro všechny, hlavně ne pro lidi, kteří se  nerozešli v dobrém.

Upravil(a) Zuzanna (14. 1. 2011 20:19)

Není tady

#57 14. 1. 2011 21:41

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Bydleli jsme kousek od sebe na jednom sídlišti, ale věčné stěhování osobních věcí neprospívalo dceři

Tohle jsem u známých taky zblízka zažila. Je to pro to dítě opravdu otravné. Nikdy nemá oblečení absolutně double v obou domácnostech a skoro vždycky něco chybělo, i co se týká učebnic atd. Je to takové přetahování věcí sem tam, opravdu jsem je litovala sad.
A přesně jak říká Kiara (nebo mají po boku spřízněnou osobu, která jim s péčí o dítě z jakýchkoliv důvodů ráda pomůže) - ten tatínek je skvělý chlap, zařídil toho pro dítě opravdu hodně, ale kdyby neměl na vaření (něco sice uměl, ale...), žehlení a docházení pro dítě do družiny svoje rodiče, střídavku by tak lehce, jak tvrdil u soudu, nezvládl. Jeho exmanželka si dokázala zařídit zaměstnání tak, aby péči o dítě stíhala, on to takhle neudělal, prostě se až tak neobětoval.
Oni jsou chlapi ve vnímání rodičovství ve většině!! skutečně jiní než ženy, to se holt nedá nic dělat smile.

Upravil(a) Tercila (14. 1. 2011 21:43)

Není tady

#58 14. 1. 2011 22:15

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Ano, Tercilo.
Troufám si tvrdit, že chlap, který se od narození dítěte až do rozvodu nepodílí plnou polovinou na péči o dítě a zajišťování jeho ostatních potřeb, ten si po rozvodu bez pomoci cizích osob s dítětem sám neporadí stolt a v ten moment pozbývá termín "střídavá péče rodičů" svůj význam.

Zuzanna: jak Tě tak čtu, tak máme podobné osudy smile až na to, že já mám ty děti dvě, syna a dceru. Dcera dopadla stejně, jako Tvoje dítě: pracuje a stará se o domácnost a už vidí, že všechno není takové, jak jí zprvopočátku její tatínek nasliboval. Rovněž povahy mají ti dva pánové stejné - také můj BM byl alkoholik, agresor a manipulátor non-plus-ultra stolt takže vím, co soužití s takovým člověkem obnáší a jaké dokáže napáchat na psychice jeho obětí škody ... a slovo "obětí" píšu záměrně v množném čísle, protože oběť není jenom manželka, ale i děti a nejbližší rodina.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#59 15. 1. 2011 19:11

Zuzanna
♥------

Zuzanna: jak Tě tak čtu, tak máme podobné osudy smile až na to, že já mám ty děti dvě, syna a dceru. Dcera dopadla stejně, jako Tvoje dítě: pracuje a stará se o domácnost a už vidí, že všechno není takové, jak jí zprvopočátku její tatínek nasliboval. Rovněž povahy mají ti dva pánové stejné - také můj BM byl alkoholik, agresor a manipulátor non-plus-ultra stolt takže vím, co soužití s takovým člověkem obnáší a jaké dokáže napáchat na psychice jeho obětí škody ... a slovo "obětí" píšu záměrně v množném čísle, protože oběť není jenom manželka, ale i děti a nejbližší rodina.

Souhlasím se vším co jsi napsala, opravdu to není jednoduché, a nevím, jestli se to někdy srovná.Dcera je převážně stejně v zahraničí a sama neví kde  se usadí.Myslím, že je to všechno následkem střídavé péče a hlavně chování  BM. Když jsem žádala o pomoc sociální pracovnici, ta se vyjádřila, že to není moc vhodné řešení, ale vzhledem k věku dcery už jiná možnost neexistovala.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí