Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 28. 12. 2010 11:17

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Re: střídavá péče

Javeno, teď se mi dostaly do ruky asi tři rozsudky o střídavé péči a výživné stanoveno bylo. Asi zase záleží na soudci.
Já nemám výhrady proti střídavé péči, když se rodiče domluví je to to nejlepší co pro dítě mohou udělat.  Spíš mi vadí dítě se svěří matce a otec má jednou za 14 dní víkend s dětmi.
Náš kamarád na střídavé výchově netrval a s matkou se domluvil na velmi častých návštěvách. Po ranních směnách (matka odpolední) si ji vyzvedával ze školky, po večerníčku vracel matce. Další týden, si ji brával jen občas. Malá ma dva pokojíčky a rozhodně netrpí tím, že neví kde je doma dumbom .
Později dostala od otce telefon a oba si volávají kdy cítí potřebu s tím druhým mluvit.

Upravil(a) aprill (28. 12. 2010 11:18)

Není tady

#27 28. 12. 2010 12:17

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Vždycky když jsem slyšela střídavá péče, byla jsem pro ti ní (ne u jiných) ale prostě mi přišlo,že kdybych se náhodou někdy rozvedla, že budu mít děti u sebe.
Ale ted uvažuju vážně o střídavé péči a ani ted si to nedokážu představit. Kluk chce zůstat doma, u tátu, já než seženu bydlení,prozatím tedy taktéž, ale do budoucna. Když budu bydlet jinde, kdo mi zaručí,že se manžel postará o syna? že na něho dohlídne,jestli se učí? Jestli si po sobě uklízí, dostane najíst v pravidelný čas? Nebude doma sám?
Myslím,že se nedokáže postarat o kluka , půjde do hospody a nebude v hospodě přemýšlet, jestli naněho kluk doma čeká nebo ne.
U mě bude mít kluk stále náruč otevřenou, nikdy ho neodmínu. Ale kluk chce být s tátou. Tátu miluje. Táta mu totiž naslibuje, co mu všechno koupí ,jak se budou mít dobře a 14letý kluk mu věří. dumbom
Já jsem ta špatná. Kluk mi nedal ani maličkost pod stromeček a tátovi ano,přitom od něho dárky nedostal dumbom
Nemá cenu klukovi nic říkat, musí na to přijít sám, sám se spálit.
Jak v takovém případě může fungovat střídavá péče? A co alimenty? Když manžel nepracuje,nemůže se přeci o kluka starat. Kolik já dostanu výživné,když nepracuje? Budu já dávat manželovi výživně na kluka?
Bude to boj

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#28 28. 12. 2010 12:19

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Budu se snažit nají podnájem v místě bydliště, tak bych prostě chtěla, aby kluk byl u mě, a odpoledne, prostě kdykoliv to budu vědět, může přeci chodit k tátovi,třeba každý den. Ale musím mu udělat nějaký řád, aby neponocoval a pod.

Není tady

#29 28. 12. 2010 12:59

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

dusičko, buď v klidu.
Každý rodič, který žádá o svěření dítěte do své péče - nebo o střídavou péči - je povinen prokázat, že má vlastní zdroj příjmů, ze kterých je schopen řádně zajistit potřeby dítěte. Tedy buď pracuje či podniká, nebo je poživatelem důchodu či nějaké renty. Když Tvůj manžel nikde nepracuje a nemá žádný zdroj příjmů, má smolíka-pacholíka.
MMCH bohužel už jsme u toho, jak tatínek vycítil, že chce maminka zmizet a manipuluje s klukem, až bůh brání usch Dusičko, tohle je jako obtažené přes kopírák: já měla stejně starého syna, na kterého se BM v první řadě zaměřil, nasliboval mu, že mu koupí auto, že ho naučí řídit a že ho přibere do firmy a začnou spolu podnikat, když odejde od mámy a půjde k němu. Na tohle málokterý puberťák řekne "ne" grater Samozřejmě že nesplnil ani Ň z toho, co klukovi nakukal, ale účel byl splněn - děti získal on. S dcerou manipuloval podobně - tu zas nachytal na značkové oblečení, na což málokterá třináctiletá slečna opět řekne "ne", zařídil a zaplatil jí piercing do nosu, který jsem já striktně zakázala atd. atd. atd.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#30 28. 12. 2010 13:01

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

dusičko, buď v klidu.
Každý rodič, který žádá o svěření dítěte do své péče - nebo o střídavou péči - je povinen prokázat, že má vlastní zdroj příjmů, ze kterých je schopen řádně zajistit potřeby dítěte. Tedy buď pracuje či podniká, nebo je poživatelem důchodu či nějaké renty. Když Tvůj manžel nikde nepracuje a nemá žádný zdroj příjmů, má smolíka-pacholíka.
MMCH bohužel už jsme u toho, jak tatínek vycítil, že chce maminka zmizet a manipuluje s klukem, až bůh brání usch Dusičko, tohle je jako obtažené přes kopírák: já měla stejně starého syna, na kterého se BM v první řadě zaměřil, nasliboval mu, že mu koupí auto, že ho naučí řídit a že ho přibere do firmy a začnou spolu podnikat, když odejde od mámy a půjde k němu. Na tohle málokterý puberťák řekne "ne" grater Samozřejmě že nesplnil ani Ň z toho, co klukovi nakukal, ale účel byl splněn - děti získal on. S dcerou manipuloval podobně - tu zas nachytal na značkové oblečení, na což málokterá třináctiletá slečna opět řekne "ne", zařídil a zaplatil jí piercing do nosu, který jsem já striktně zakázala atd. atd. atd.

Nemá, bohužel!
Případ z praxe- dítě svěřeno do střídavé péče. Matka pracovala, bylo ji stanoveno výživné, otec nezaměstaný, pobíral dávky HN , jemu výživné stanoveno nebylo.

Upravil(a) aprill (28. 12. 2010 13:02)

Není tady

#31 28. 12. 2010 13:30

javena
♥♥♥♥♥♥-

Aprill, nikde nepíšu, že se výživné při střídavce automaticky ruší, ale při stejné výši příjmu se to dá předpokládat. Zvlášť, když se ti zdá, že tvůj partner platí zbytečně moc na své dítě a bejvalka to má tak jednoduchý, že dá dítě do školky, jde do práce, pak mu dá večeři a jde spát a víkendy je stejně s vámi, tak co by chtěla, po tom tvým pokladu, že jo... winkdumbom

Není tady

#32 28. 12. 2010 13:32

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

aprill: to si snad děláš legraci ?!? Já si tenhle stav věcí umím vysvětlit jedině tak, že se oba dva rodiče na tomhle stavu věcí dobrovolně dohodli.
Jinak já jsem chtěla mladší dceru s jejím vědomím a souhlasem taky do střídavé péče v sobě, kdy jí chybělo skutečně jen pár měsíců do zletilosti. Manžel v rozvodovém řízení řekl striktně "NE" (bohužel to bylo v době, kdy nesouhlas jednoho z rodičů se střídavou péčí znamenal soudní zamítnutí návrhu na střídavku. Zákon se změnil až později, teď to je tak, že nesouhlasící rodič musí prokázat, že střídavá péče by byla v rozporu se zájmy dítěte).

Není tady

#33 28. 12. 2010 13:41

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

aprill: to si snad děláš legraci ?!? Já si tenhle stav věcí umím vysvětlit jedině tak, že se oba dva rodiče na tomhle stavu věcí dobrovolně dohodli.
Jinak já jsem chtěla mladší dceru s jejím vědomím a souhlasem taky do střídavé péče v sobě, kdy jí chybělo skutečně jen pár měsíců do zletilosti. Manžel v rozvodovém řízení řekl striktně "NE" (bohužel to bylo v době, kdy nesouhlas jednoho z rodičů se střídavou péčí znamenal soudní zamítnutí návrhu na střídavku. Zákon se změnil až později, teď to je tak, že nesouhlasící rodič musí prokázat, že střídavá péče by byla v rozporu se zájmy dítěte).

Rozhodně si legraci nedělám hmm. Případy o kterých jsem psala nejsou předem stanovené dohody :-( .

Není tady

#34 28. 12. 2010 13:50

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Když se jednalo o svěření dítěte do péče u mého kamaráda, popisoval mi potom celý zhroucený, jak si psycholožka s jeho manželkou tykaly - dítě do střídavky nedostal, psycholožka napsala do posudku to, co  chtěla maminka. Je to velmi slušný člověk, s prestižním zaměstnáním, čistotný, dbající na vzdělání... Poprvé, co ho znám, promluvil sprostě.
Mimochodem, střídavka nebyla povolena, ani když na základě původní dohody mezi rodiči už asi rok fungovala!

Netajím se tím, že jsem vždycky fandila spíš ženským, a zatím jsem nepochopila, jak při dobré mateřské péči může říct dítě, že chce být u táty (dvě moje spolužačky takhle "přišly" o děti - zlomilo by mě to nadosmrti, tyto situace jsou nad moje myšlení. Taky je fakt, že ty spolužačky teď žijí jak poustevníci, bez motivace). Možná je to jiné u kluků, než u holek, nevím.
Zažila jsem si ve svém životě dost, ale za co nepřestanu děkovat osudu, tak za to, že jsem se svou dcerou nejlepší kamarádka - tím je pro mě (svým způsobem) život naplněný. Práce, kariéra, majetek, různé vztahy - to je jen bobulka hrášku oproti tomu, kdybych neměla vídat své dítě.
Neskutečně soucítím s lidmi, kteří tohle musí řešit. neutral

Není tady

#35 28. 12. 2010 14:12

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

...Netajím se tím, že jsem vždycky fandila spíš ženským, a zatím jsem nepochopila, jak při dobré mateřské péči může říct dítě, že chce být u táty (dvě moje spolužačky takhle "přišly" o děti - zlomilo by mě to nadosmrti, tyto situace jsou nad moje myšlení. Taky je fakt, že ty spolužačky teď žijí jak poustevníci, bez motivace). Možná je to jiné u kluků, než u holek, nevím...

Tercilo, všechny děti mají rády oba dva rodiče stejně, to za prvé.
Za druhé se lámání chleba uskutečňuje ve chvíli, kdy jsou děti v předpubertálním a pubertálním věku a "dobrá mateřská péče"  už není zdaleka jediným a výsadním kritériem, podle kterého se děti rozhodují, kterému z rodičů "dají přednost". V jistém věku už je totiž pro děti "dobrá mateřská péče" spíše obtěžující nežli přínosná, co si budeme povídat a pro puberťáky je daleko zajímavější ten rodič, který jim dokáže nabídnout to, co jim druhý zakazuje nebo co jim druhý rodič není schopen finančně nabídnout. Sečteno a podtrženo - děti mají rády oba dva rodiče stejně a když se mají rozhodnout, ke komu, volí převážně toho, který jim dokáže nabídnout lepší či výhodnější podmínky. V mém konkrétním případě se děti nestěhovaly daleko, bydlíme od sebe cca pár minut pěšky, takže změnu nepociťovaly tak úkorně: kdyby jim jejich otec nabídl, že se odstěhují buď za hranice okresu, nebo do Prahy nebo třeba do Bratislavy, že půjdou do naprosto neznámého prostředí, kde nikoho neznají a nemají tam svoje kamarády - nešly by. A BM je velmi zdatný manipulátor: přesně věděl, jakou taktiku zvolit, aby "zvítězil": nabídl dětem možnost zůstat ve známém prostředí, pár metrů od maminky, kterou mohou kdykoliv navštívit a nasliboval jim hory-doly-černý les, zasypával je nákladnými dárky, takže děti lehce přetáhl na svoji stranu. Že to bylo Pyrrhovo vítězství, to už je otázka jiná offtopic

Není tady

#36 28. 12. 2010 14:51

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara: Tercilo, všechny děti mají rády oba dva rodiče stejně, to za prvé.

Tak to tedy v žádném případě, Kiaro. Fakt.

Není tady

#37 28. 12. 2010 15:04

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Tercilo, měla jsem spíš napsat "většina dětí", ale i tak si stojím za tím, co jsem napsala. Většina dětí má opravdu ráda oba dva rodiče stejným dílem, neplatí to samozřejmě o rodiči, který je nějakým způsobem "závadový" a dítě třeba bije nebo týrá. I když i tady existují výjimky, kdy týrané dítě na svého rodiče-trapiče nezanevře, protože mu jeho tyran stačil do hlavy implantovat, že týrání se vlastně děje pro jeho dobro, že si to dítě "zaslouží" Ale to už je offtopic

Upravil(a) Kiara (28. 12. 2010 15:18)

Není tady

#38 28. 12. 2010 17:22

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Tercilo, všechny děti mají rády [b]oba dva rodiče stejně

To bych nezevseobecnovala...V mem pripade je to tak, ze maminku jsem moc milova;a (uz nezije) a otce nenavidim, protoze jsem pro nej byla jen financni pritez a daval mi to s jeho novou pani dost najevo. Uz se nevidame.

Není tady

#39 28. 12. 2010 17:42

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Sakuro, já měla na mysli situaci, kdy se musí dítě, které už z toho má rozum "rozhodnout", se kterým z rodičů bude po rozvodu/rozchodu nadále bydlet a zda chce/nechce žít ve střídavé péči obou rodičů.

Tvůj příběh je o něčem jiném - Tvoji rodiče velmi pravděpodobně nemuseli řešit žádnou střídavou péči, a Ty jsi tak v době rozvodu nebyla jako jejich dítě postavena před dilema "s kým po rozvodu nadále bydlet".
Mrzí mě, že se Tvůj otec k Tobě zachoval tak, jak se zachoval a že se už nevídáte, ale můj výrok o dětech, které mají v rámci možností rády oba dva rodiče stejně se vztahoval právě na děti, postavené před volbu buď střídavé péče, nebo soužití jen s jedním rodičem stolt

Není tady

#40 28. 12. 2010 18:13

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Pridavam prispevekk tematu, ze deti nemaji rady oba rodice stejne. Ja mam taky diametralni zkusenost. S jednim rodicem  mam extremne traumaticke zazitky a nechci se s nim stykat. Mam taky par znamych , kteri hovori negativne o otci a jsou to i muzi. Rozhodne by nestali o stridavou peci.

Rodina nemusi byt vubec zadna idylka, jak se vseobecne traduje. Nekteri rodice dokazi udelat peklo na zemi svym vlastnim detem. Bohuzel.

Me zarazi u stridave peci jedno, ze se se stridavou peci zacina a z po rozvodu.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#41 28. 12. 2010 20:50

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Pokud jim rodiče nijak neublížili, myslím, že mají děti rodiče rádi stejně.
Viz náš příklad. Manžel se o kluky nijak zvlášt nezajímal, neřešil problémy, nepsal s nima úkoly. To jen já jim nadávala (nebo nadávám) že musí uklízet atd. Já je péruju, něco po nich vyžaduju.
Odmala byli zvyklí na mě. četla jsem jim na dobrou noc, odváděla do školky, školy. Prostě jako každá máma.
Ted když chci odejít, také mě to překvapilo,že mladší kluk chce zůstat s tátou. Je mu nejde až tak o to, být s ním, ale že bude doma,že se nebude muset stěhovat. Nevím. Věří tátovi, že si spolu udělají hezký život (ale při tom ví, a mrzí ho,že táta chlastá). Myslí si, že tátu změní.
Pro mě to je taky rána, ale doufám,že se klukovi rozsvítí

Není tady

#42 29. 12. 2010 0:39

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Dusičko, a to co jsi popsala, je podle Tebe známka toho, že mají děti rády stejně? va
Aha.

Není tady

#43 29. 12. 2010 6:49

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Tercil, já Ti sama nevím.
Já jsem nikdo nebojovala za to, aby mě měl kluk rád víc než otce. Stále jsem si říkala a říkám, je to jeho táta.
A proč by ho neměl mít rád jen pro to, že my dospělý si nerozumíme.
Já osobně si tu střídavou péči nedokážu představit. Kluk chce zůstat s tátou, ale když s něčím potřebuje pomoc, když něco potřebuje, když si chce byt jen popovídat, jde za mnou, za tátou ne.
Já jsem spíš popsala, jak dítě může zůstat (nebo z jakého důvodu) chce zůstat u druhého z rodičů.
Jinak já jako dítě měla ráda mámu víc.
Jenom proto, že manžel po klukovi nic nevyžaduje, žádné plnění úkolů, tak ho má radši a chce s ním zůstat.
Terci - táky tápu

Není tady

#44 29. 12. 2010 11:51

agewa
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

Pridavam prispevekk tematu, ze deti nemaji rady oba rodice stejne. Ja mam taky diametralni zkusenost. S jednim rodicem  mam extremne traumaticke zazitky a nechci se s nim stykat. Mam taky par znamych , kteri hovori negativne o otci a jsou to i muzi. Rozhodne by nestali o stridavou peci.

Rodina nemusi byt vubec zadna idylka, jak se vseobecne traduje. Nekteri rodice dokazi udelat peklo na zemi svym vlastnim detem. Bohuzel.

Me zarazi u stridave peci jedno, ze se se stridavou peci zacina a z po rozvodu.

no ale co když tím rodičem, se kterým nevycházíš, je matka?

Není tady

#45 29. 12. 2010 12:28

helena
♥♥♥♥♥♥♥

To je snad úplně jedno, jestli máš nevztah s jedním, druhým, nebo oběma.
Ono některých maminek je taky dost...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#46 29. 12. 2010 13:26

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

...Já jsem spíš popsala, jak dítě může zůstat (nebo z jakého důvodu) chce zůstat u druhého z rodičů.

Tak, Tercilo.
Dusička Ti to popsala úplně přesně.
Ono se odrostlejší dítě při lámání chleba rozhoduje úplně podle jiných kritérií, než podle toho, kdo mu kdy poskytoval pravou lásku a péči a ztráta dosavadního domova je dost rozhodujícím faktorem, aby dítě prohlásilo že s matkou nikam nepůjde.
Nadto odrostlejší dítě ví, že kdyby to neklapalo, tak si za tou mámou vždycky může dojet kamkoliv a maminka se na něj nevykašle. To, co je okolo, to dítě buďto nevidí, nechce to vidět nebo z některých věcí ve svých čtrnácti ještě nemá pojem.
A divila by ses, kolik ženských dopadlo tak, že musely z domova odejít bez dětí a dostal je jejich bývalý manžel. Stačí k tomu málo - bydlet v domě/bytě který patří výlučně manželovi, nemít svoje vlastní zázemí a řešit to podnájmem či ubytovnou nebo - v mém případě - mít manžela zdatného manipulátora, který děti oblbne sliby, jak se u něj budou mít dobře, co všechno jim zařídí a koupí usch A bohužel - setkávám se s tím v zastřené formě i u Tebe - se někteří lidé poměrů neznalí diví, co že to bylo za podivnou, nekvalitní matku, když si po rozvodu děti nevybraly ji, ale otce a že rozvod musel být logicky výlučně z její viny (a kdoví, jak se k manželovi a dětem celou tu dobu vlastně chovala!) že to u nich dopadlo tak, jak to dopadlo.

Není tady

#47 29. 12. 2010 15:44

agewa
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

To je snad úplně jedno, jestli máš nevztah s jedním, druhým, nebo oběma.
Ono některých maminek je taky dost...

je to jedno, ale zrovna tady se tím "špatným" rodičem předpokládá vždy otec. a to mi nepřijde fér.
Podívej se i na poslední příspěvěk. 
Ono se odrostlejší dítě při lámání chleba rozhoduje úplně podle jiných kritérií, než podle toho, kdo mu kdy poskytoval pravou lásku a péči a ztráta dosavadního domova je dost rozhodujícím faktorem, aby dítě prohlásilo že s matkou nikam nepůjde
Jakoby jen matky milovaly svoje děti a dokázaly se o ně starat.

Není tady

#48 29. 12. 2010 17:15

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

agewo, chtěla bych vidět tebe, jak bys postupovala, kdyby se Ti zhroutil vztah a Ty sis spočítala, že pokud ho ukončíš, budeš svoje dítě jako matka vídat buď čtrnáct dnů v měsíci nebo 1x za čtrnáct dnů na víkend hmm

Jakoby jen matky milovaly svoje děti a dokázaly se o ně starat.

agewo, v naší populaci stále není zakotven obyčej, že by se od narození dítěte na jeho výchově a péči podílel otec rovným dílem stejně tak, jako matka. Já osobně znám jen jednoho (!) tatínka, který je na rodičovské dovolené a tím pádem skutečně ví, co taková péče o dítě obnáší. Takže v takových vyjádřeních bych byla nesmírně opatrná. Stav věcí v naších zemích je skutečně ten, že 99% otců se nedokáže postarat o své malé dítě ani 1x za 14 dnů a pokud chtějí dítě do střídavky, jedná se o tak odrostlé dítě, které už téměř žádnou práci nedá, nebo mají po boku spřízněnou osobu, která jim s péčí o dítě z jakýchkoliv důvodů ráda pomůže. Nezlob se na mě, ale chlap, který sám o sobě a bezezbytku je schopen se o dítě ve všech směrech postarat je v našich podmínkách taková výjimka a taková bílá vrána, která si plným právem zaslouží ocenění.

Upravil(a) Kiara (29. 12. 2010 17:17)

Není tady

#49 29. 12. 2010 17:23

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Hlavne to byvaji z velke casti tatinci, co od rodiny odchazeji jinam.

Není tady

#50 29. 12. 2010 17:26

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Jsou samozrejme i tatinci, co se skvele dokazi postarat o deti, a to i o mala miminka. Bohuzel muj muz k nim tedy nepatri. Tuhle jsem ho poprosila, at malou po koupani oblece. No a kdyz jsem vylezla ze sprchy, nasla jsem ji lezet na prebalovaku!! Proste ji tam nechal, a tp jen v plince, neoblecenou. Nastesti se nic nestalo a nespadla. Proste manzel nema o peci o mimimnko ani potuchy.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí