|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Kokoska napsal(a):
Karal, procitala jsem diskuze o kasi a 90%maminek psalo,ze jim kase k lepsimu spani nepomohla...taky jsem to zvazovala, ale jeste to asi na chvili odlozim..no uvidim.U nase ty noci taky hodne stridaji....
Manza prisle vcera o pulnoci, tak sem se vzbudila, v 1hod se zase budila mala...no celkem taky nic moc noc.Hlavne ten vecer, jak nemohla usnout....bylo mi ji lito,vypadala taaak nestastne.
Johanko,tak u nas to druhe ockovani bylo horsi nez prvni,ale asi i tim,ze k hexe mela i Prevenar.Na panadol doslo
Kokosko u nás ke zlepšení došlo.Né teda k zázračnému zlepšení, ale už se mi nebudí aspoň co hodina a čtvrt. Teť je to tak po dvou, třech hodinách. A sem tam se i zadaří, že vydrží i čtyři.
Ale to jsou světlé vyjímky.
Ale asi bych ji už dávala i kdyby to na spaní nemělo vliv. On je přece jen už velký chlap, tak ať se aspoň jednou denně nacpe. 
Není tady
Ahoj holky, tak jsem se doplazila z te prohlidky a z ockovani, bylo to tam na dlouho, snad tri a pul hodiny jsem tam byli. Tam jem jela taxi, protoze prselo a byl vitr, ale zpatky jsem to zvladla pesky. Nalozila jsem se do teple vany a je mi trochu lip. Nevim, co to je. Snad ne chripajzna.
Ericce orazitkovali raminko, tak chudak brecela, ale jen chvilicku. Pak ji merili a vazili, ale snad ji blbe zmerili, nebo nevim, protoze nemela ani 60cm. Az se vrati manzel z prace, zkusime ji premerit. Jinak i na pohled patrila k drobnejsim, nekteri chlapecci tam vypadali i na devet mesicu. Takovi obrovsti, proti tomu nasemu diblikovi. Mela 6005g.
Jinak s prikrmama vaham, zrovna dneska na te prohlidce rikali, ze vetsinou si detatko dokaze vzit ze lzicky a polknout az tak v peti mesicich. Tak jeste asi pockame. Co date jako prvni?
Upravil(a) Sakura (3. 12. 2010 13:02)
Není tady
Sakura napsal(a):
Jinak s prikrmama vaham, zrovna dneska na te prohlidce rikali, ze vetsinou si detatko dokaze vzit ze lzicky a polknout az tak v peti mesicich. Tak jeste asi pockame. Co date jako prvni?
No ja nevim, Stela ze lzicky krasne papa....neni to teda uplne dokonale, ale pekne otevira pusinku,tak ji to tam soupnu a ona polkne...no davaly jsme zatim jen laktobacily v MM,ale doufam, ze pak ani jina potravina nebude problem...
Jako prvni chci dat mrkev a pak bramboru (vse domaci)
Není tady
Kokoska napsal(a):
Denny,jak dlouho uz kasi davas a u ktere jste nakonec zakotvili?
No pořádně mi jí baští snad 10 dní. Před tím sem zkoušela, ale prostě je nechtěl. A to sem mu ji zkoušela i s MM.
Začali sme s rýžovýma, jsou lehce stravitelné.
Momentálně mu dávám rýžovou meruňkovou mléčnou +rýžovou nemléčnou napůl. A jede mu. 
Upravil(a) DENNY9 (3. 12. 2010 13:16)
Není tady
Kokosko, ja to musi zkusit..bohuzel nejsem ten tyo, co by zvladal u kojeni drimat (i v obdobi max. zamilovanosti jsem nezvladala spat telo na telo, potrebuju prostor a cizi telo me rusi :-)), u miminka sice umim spat vedle, ale stejne je to spanek nekvalitni a rano se budim s bolavyma zadama..) Bud dostane kasi nebo UM, aspon tak jako u Denny, ty dve a pul hodiny..jinak to budu muset resit tim, ze ji proste naucim i za cenu revu, ze 2x a vic ne...zdravi mam jen jedno a hlavne potrebuju fungovat, mam doma jeste jedno dite, ktere taky ubere dost energie :-))

Není tady
Kokoska napsal(a):
No ja nevim, Stela ze lzicky krasne papa....neni to teda uplne dokonale, ale pekne otevira pusinku,tak ji to tam soupnu a ona polkne...no davaly jsme zatim jen laktobacily v MM,ale doufam, ze pak ani jina potravina nebude problem...
Jako prvni chci dat mrkev a pak bramboru (vse domaci)
Z příkrmů začnu s tím samým. Ale pořád s nima váhám.
Vašík papkal od malička kapičky ze lžičky a v pohodě. Ta kašička je ale něco jiného. On nevěděl, co s tím má v papulce dělat, pořád ho tam zlobil jazýček, ten mu to tlačil všechno ven. Chce to holt čas a trpělivost. Teť už to do něj padá jak do studny. 
Není tady
Kokosko, a jak to budes pripravovat? Ja, ac druhomamina, jsem vsechno zapomnela a pojedu nanovo.
Brzy vytahnu mixer.
Zkusila jsem dat Erice trosku bananu, opravdu jen malicko na rtiky, ale moc se netvarila.
Není tady
Karal napsal(a):
Kokosko, ja to musi zkusit..bohuzel nejsem ten tyo, co by zvladal u kojeni drimat (i v obdobi max. zamilovanosti jsem nezvladala spat telo na telo, potrebuju prostor a cizi telo me rusi :-)), u miminka sice umim spat vedle, ale stejne je to spanek nekvalitni a rano se budim s bolavyma zadama..) Bud dostane kasi nebo UM, aspon tak jako u Denny, ty dve a pul hodiny..jinak to budu muset resit tim, ze ji proste naucim i za cenu revu, ze 2x a vic ne...zdravi mam jen jedno a hlavne potrebuju fungovat, mam doma jeste jedno dite, ktere taky ubere dost energie :-))
Karal chuděrko, já se ti vůbec nedivím. Musíš být už úplně vyždímaná. Já sem sice vstávala co 75 minut, ale zas mi spává líp přes den, tak sem si mohla dovolit schrupnout si s ním a něco málo dohnat. A i tak sem byla někdy hotová.
U tebe je jasné, že se musíš věnovat ještě i druhému, zvlášť, když se nechce přidat k odpolednímu spánku.
Člověk vydrží nějaký čas jet na rezervu, ale co pak?? Jak a kdy se dobít??? Budeš to muset holka nějak řešit, jinak zkolabuješ. 
Není tady
no ja jsem prikromovy laik 
ale cetla jsem
,ze nejlepsi je pripravovat zeleninu v pare, k vareni pouzit kojeneckou vodu, pak rozmixovat a naredit MM nebo tou vodou z vareni. Pak pridat par kapek olivoveho oleje, pro lepsi vstrebavani vitaminu rozpustnych v tucich.
Ale na zeleninove prikrmy se chystam az kolem 6.mesice....
Ted max. prubnu tu kasi na noc....
Není tady
Kasicku bych taky dala, ale tady se snad ani neprodavaji...Musim zapatrat.
Není tady
DENNY9 napsal(a):
Karal napsal(a):
Karal chuděrko, já se ti vůbec nedivím. Musíš být už úplně vyždímaná. Já sem sice vstávala co 75 minut, ale zas mi spává líp přes den, tak sem si mohla dovolit schrupnout si s ním a něco málo dohnat. A i tak sem byla někdy hotová.
U tebe je jasné, že se musíš věnovat ještě i druhému, zvlášť, když se nechce přidat k odpolednímu spánku.
Člověk vydrží nějaký čas jet na rezervu, ale co pak?? Jak a kdy se dobít??? Budeš to muset holka nějak řešit, jinak zkolabuješ.
Diky za pochopeni, jsem si chtela hrat na hrdinku ze vydrzim vic nez kun
Ale dochazeji sily na divadlo :-) Vecer se u me stavi sousedka, co ma o 3 mesice starsiho kluka a da nam okostovat z jejich zasob :-) Uvidime :-) me by uplne bohate stacilo, kdyby spala jako driv do te jedne od osmi, to se da neco spanku urvat, holt ych chodila s detma .-)..Do asi sedmi tydnu jsme vstavali v jednu a ve ctyri, to byla pohodicka ..No, nejak prezijeme..

Není tady
Karal napsal(a):
Diky za pochopeni, jsem si chtela hrat na hrdinku ze vydrzim vic nez kun
Ale dochazeji sily na divadlo :-) Vecer se u me stavi sousedka, co ma o 3 mesice starsiho kluka a da nam okostovat z jejich zasob :-) Uvidime :-) me by uplne bohate stacilo, kdyby spala jako driv do te jedne od osmi, to se da neco spanku urvat, holt ych chodila s detma .-)..Do asi sedmi tydnu jsme vstavali v jednu a ve ctyri, to byla pohodicka ..No, nejak prezijeme..
No ze zašátku ti to třeba taky nebude chtít. I Slniečko psala, že se papat učili 14 dní. Chce to vydržet.
Vašík se mi tak taky budil. V jednu, ve čtyři, v sedum. Zlaté to časy. 
Není tady
Tak já dávám malé přesnídávky jsou od ukončeného čtvrtého měsíce a jak nám šmakují ze začátku taky nevěděla co s jazýčkem,ale teď už to krásně zvládá.Dávám jí to místo jedné flašky kolem oběda.
Tak teď hajínká u mě v posteli.Já dodělala oběd dělal jsem dušenou mrkvy s bramborem 
Není tady
Čau holky, tak u nás sype a sype. Hrůza, fuj... Vytáhla jsem pořádnej perovací kočár, to je jiné poježdění než v té tříkolce.
Eričce posíláme pofoukání na ramínko.
Karal ty nažeň Honzíka k pohádce a zalehni třeba i na půl hodinky. Já to tak dělala ze začátku, Jakub se díval na TV a já jsem u toho dřímala.
Jinak já jsem si asi Lucinku pěkně zkazila. Večer sice usíná sama - i přes den - ale okolo půlnoci se budí na jídlo, dám si ji do postele k sobě a už se mi nechce ji vracet, tak spolu spinkáme. Je to pohodlné. u kojení dřímu a i Luci zaspí ani dudlíka nepotřebuje, ale bojím se, že si na sebe pletu bič a udělám si z ní závisláčka.
Není tady
77.Evca napsal(a):
Tak já dávám malé přesnídávky jsou od ukončeného čtvrtého měsíce a jak nám šmakují ze začátku taky nevěděla co s jazýčkem,ale teď už to krásně zvládá.Dávám jí to místo jedné flašky kolem oběda.
Tak teď hajínká u mě v posteli.Já dodělala oběd dělal jsem dušenou mrkvy s bramborem
Evi dáváš ovocné nebo zeleninové první lžičky?
Není tady
Já už dva dny ležím na netu v dětských autosedačkách. A furt v tom mám guláš. 
Vašíkovi je už vajíčko totálně na knop.
POřád nevím jakou. Nejvíc se mi líbí 0-18, ale protože má skoro 9 kilo, tak by sme ji měli tak na rok. Což je nesmysl.
Pak jsou 9-36, ale tam se většinou počítá s tím, že dítě sedí samo. Mi samo nesedíme. A když už je sklopná, tak nejde dat do protisměru.
Ještě jsou 0-25, ale tam je mizerný výběr.
Já prostě fakt nevíííím. Asi budem chodit pěšky. 
Není tady
Nebudete ji mít na rok! Vašík už tak rychle neporoste a pochybuji, že ve 2 letech bude mí t18 kg. Jakub byl taky cvalda, v půl roce 9kg, v roce 11kg a teď skoro ve 4 má 19kg.
Sedačku jsme měnili asi okolo 9měsíce, měli jsme takovou hodně polohovací, řekla bych že 0-18kg. Vydžel v ní asi do 3 let.
Není tady
oskárka25 napsal(a):
77.Evca napsal(a):
Tak teď hajínká u mě v posteli.Já dodělala oběd dělal jsem dušenou mrkvy s bramboremEvi dáváš ovocné nebo zeleninové první lžičky?
Jen ty ovocné ty zeleninové jsou většinou až od 6.měsíce
Sní většinou tak šest až deset lžiček a jak mlaská.
Není tady
Evi myslím že jsme ti to tady psali, mělo by se začínat zeleninkou, aby si nezvykla hned na sladké ovoce.
První lžičky budou asi i od 4 měsíce - nějakou mrkvičku bys i našla. Příkrmy jsem nekupovala, vařila jsem, takže se v tom nevyznám, ale na tvém místě bych koupila mrkev, nebo jestli máš ze zahrádky, povařila, přepasírovala a podávala.
Není tady

Ahoj holky,
tak u nás noc špatná, asi nějaké trápení v bříšku. Cpala jsem ji prso na uklidněnou asi každou hodinu. Ráno byla v plíně nálož veliká. Ráno spala do 9:30, z čehož jsem nic neměla, protože vstávám ráno kvůli školce pro synka.
No pak jsem na 10:00 jela za koněm, měla přijet veterinářka. Nemohla jsem se jí ani dovolat a pak po půl hodině zavolala, že nestíhá, že později. No promrzlá jsem přišla domů z toho čekání, pak honem udělat oběd, pro synka do školky. Tak čekám na veterinářku jak ... doma a ona mi teď zavolala, že nestíhá, že zítra. No tak to mi nabouralo plány na dnešek i na zítřek. Dnes jsem si chtěla koupit boty - no možná to ještě stihnu a zítra jet za babičkou, no tak to už nestihnu. Nesnáším tuhle nespolehlivost, ale nemůžu ji jen tak odříct, protože ji potřebuji.
Koupila jsem tento týden kaši Sinlac a jsem zklamaná - obsahuje cukr a ten Aničce vůbec nechci ještě minimálně rok dávat.
Není tady
Oskarko, treba dneska Barca krasne spala pres hodinu v postylce, jenze ja jsem presne hodinu a ctvrt cpala obed do Honzy v tom case..z toho jeho jezeni mi fakt jednou klepne..premyslim,ze az zacne Barcu prikrmovat, vezmu s to Honzou od zacatku a zkusime to s Barcou spolecne..

Není tady