|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
jinak peru taky v persilu sensitiv a k Vanocum mame zatim jen par chrastitek.Teprve na nakupy pojedme
Není tady
já jsem pro přesun, jsem tam registrovaná pod stejným nickem, takže jak zavelíte, tak se suneme. dřív nebo později k tomu dojde. akorát si budeme muset zvykat.
Není tady
a vánoce?
1. hrací stoleček Chicco (1000,-)
2. Čmelda z včelých medvídků - hraje 2 písničky (350,-)
3. komplet tepláčky a mikynka Hello Kitty (400,-)
4. lahvička a box na svačinku od Tupperware růžový taky s Kittynkou. (400,-)
co dostane od našich a od tchýně a od švagrů a od segry nevím. Jen vím o Emilce od Lamaze.
Není tady
Adri, ja vim,ze je to krute,ale ja funuji jen diky tomu,ze mi vstava ve stejnou dobu a je to presne jak pises, mam budik a vstavame na nej v pul osme, jinak by se rozhodil den a tim padem i kojeni a pravidelny spanek. Jinak jsem si toto odzkousela i u starsiho, ze rano, kdyz se budi okolo pul sedme si ho vezmu k sobe do postele, pritulim si ho a placam ho po zadecku a tak krasne usne a diky tomu mi muze vstavat ve stejnou dobu a kdyz se stane,coz se za toho pul roku stalo snad 3x,ze se mi probudi treba v pul seste a nechce usnout,tak si ho nevsimam dokud nezacne brecet, kdyz odmitne kojeni,tak vezmu k sobe a vzdy jeste usnul,proste drivejsi vstavani netoleruji, delam to takto uz od narozeni a Matyasek se budil vzdy okolo seste a ja ho takto naucila spat do osmi, casem si na to zvykl a i kdyz se v sest vzbudil,tak do ctvrt hodinky si krasne usnul sam. Chapu,ze ne u vsech to jde,ale me se to osvedcilo, je to drina,ale stoji to za to.
Není tady
Jinak hlasim,ze doslova a dopismene padam na hubu. Uklid, zehleni, vareni, peceni, uspavani, bojovani s kojenim a vstakaci druhe ditko me asi pripravi i o posledni zbytky zdraveho rozumu. Padne osma hodina a ja se plouzim bytem a jsem totalne mimo, ani televize me uz nebavi,kdy tohle skonci......Netusila jsem,ze me druhe dite takto slozi na kolena a to si myslim,ze vydrzim opravdu hodne. 
Není tady
Ondra na vanoce dostene jednoznacne dalsi prikrm a to ovoce,takze se zbavim dalsiho tragickeho kojeni a pak mam pro nej nachystaneho hraciho Kremilka. A jestli me jeste chvilku bude takto trapit,tak ho k jeho krasnemu vyroci 6 mesicu,ktere ma prave na Stedry den definitivne odstavim a bude,takze ma jen same lepsi vyhlidky. 

Není tady

Ahoj holky, tak po včerejším odpočinku jsem dnes uklízela a prudila celou rodinu, ať uklízí, měli mě dnes "rádi". Ale na večer jsem spokojená s výsledkem, taky večer přijela návštěva - rodiče a sestra, tak jsme trochu přišli na jiné myšlenky, i jsem si dala víno.
Režim: pokus dnes byl o zavedení režimu i aby méně spala přes den. V tom "pomohl" synek, aby nespala, třeba řekl nahlas: "Baf" na tátu a Anička měla po spánku asi po 20 min. Taky že jsme nebyli venku, suma sumárum ve dne spala 1,5 hodiny. Večer od 19:00 odpadala, tak jsem ji ještě trochu zabavila koupelí se synkem a před 20:00 usnula sama jak špalek a spí dosud. Stal se z ní pěkný jedlík. K obědu zvládla 130 ml příkrmu a k večeři taky tolik. Snědla by snad víc, kdybych toho víc nachystala. Dnes byla mrkev, cuketa, květák zahuštěno troškou rýžové krupičky. Včera ještě neuměla tak polykat, lezlo jí to ven, dnes změna a hltala tak rychle, že jsem sotva stačila nabírat a už byla zase pusinka otevřená. Už se ani nechce tak často kojit, tak mám taky dilema jako Slní, jestli má dost tekutin. Vždy jsem měla večer prsa prázdná a teď mám nějak plno.
Režim se nám přes den asi nepovede, do školky vstáváme před 7:00, oblíkám ji, probudí se, pak mi usne v autě při cestě zpět a doma ji nechám dospat. Když si můžu pospat, tak toho využiju a žádný budíček...a když to jde dobře, vstáváme kolem 8:00. Celkově hodnotím tu knížku pozitivně, určitě jsem si z ní něco vzala - třeba to, že se snažím, aby usínala sama ve své postýlce a neletím hned, jak je vzhůru uklidňovat prsem. Takže za tuhle knihu velký dík. První dítko jsem mohla hodně rozmazlovat, u 2 už na to nemám čas nebo nervi. Dříve mi to bylo líto, že by Anička měla o něco méně mě než synek, teď už to tak neberu. Ona má zase jeho, skvěle se s ním baví a nahlas ji rozesměje.
Není tady
Dobré ranko,
já jsem taky pro přesun jsem tam už taky registrovaná pod stejným nikem.
Včera jsme jeli s příťou na nákupy vyjeli jsme v devět hodin sháněli jsme nový stůl do obýváku tak jsme prošli skonto,jysk a nakonec jsme koupili v paulu.Hned jsme pod to koupili koberec takový chlupatý nejvíc se líbí psovi 
Malá ta byla docela hodná vzali jsme jí do vajíčka a spodek kočárku,že jí budeme vozit v kočáře a když jsme dojeli do Ustí a vyndali spodek od kočáru,tak jsme zjistili že nemáme ten nastavec,tak nám byl kočár na prd.Nezbylo nám nic než vzít nákupní košík a malou dát do něho no když jsme přijeli s nákupním košíkem do krámů tak vždy znělo ten koš nechte u dveří,ale když jsme řekla že v tom máme dítě,tak byli vstřícní.No a jeli jsme so sportisíma že si příta koupí bundu tak nám malá pěkně zaspala a mně se povedlo schodit od té bundy ramíko a malá měla po spaní a to měla až do konce
.Ale řeknu vám že pořád slíkat a oblíkat bylo fakt na paličku
.
A večer jak byla přetažená,tak jsem jí musela uspat na ruce no včera mi jí asi odpoledne někdo tu mojí Lucinku vyměnil byla tak uplakaná nevím jestli jí zlobí i zoubky pač slintá a pořád si všechno cpe do pusinky.
Není tady
ahojte 
som "vyspaná" doružova... už druhú noc má v noci rodeo, pohoda, smiech, vískanie, ja si ju nevšímam, keď sa chystá mrnčať, dám dudel, trvá to vyše hodiny, nakoniec rezignujem a uspím ju prsom... papá po 3hodinách väčšinou, čo je lepšie ako po 2 ale aj tak je to málo
tiež sa cez deň už menej kojí, vydrží aj tri hodiny a niekedy má suchú plienku, čo ma tiež prekvapuje a premýšľam či má dosť tekutín. Na vianoce dostane od sestry hrnček so sosáčikom, takže už sa začne učiť piť, ešte musím prečítať, čo je vhodné.
slni, odstav ho. papá ti pekne a zbytočne sa nervuješ. a na to upratovanie sa tiež vyser, veď keď sa necítiš fit tak načo ti je uprataný byt...
ja už neriešim nič v upratovaní, hlavne čo nevidno, to nie je 
Není tady
no a tu je porovnanie, rozdiel pol roka bez jedného dňa 

Upravil(a) ADRIANA 1 (20. 12. 2010 7:48)
Není tady
ty bláho to je sakra rozdíl malá je krásňoučká 
Slni Adri má pravdu se na to vyprdni hlavně musí být matka v poho a potom bude i dítko mám to z vlastní zkušenosti.
Není tady
ahoj holky
Adri,Evco, krasne fotky....je to neco, jak ti mimiskove rostou....
na prikrmy se tesim, doufam, ze male bude smakovat.....
Kdo davate cuketu, kupujete obyc? ja mam pocit,ze prosinec neni zrovna obdobi,kdy jsou cukety"zdrave" pestovane ve skelniku, co vy na to? nebude to jako s tim spenatem? Mrkev,brambory to se da skladovat v poho,ale ty cukety musi byt cerstve a tedy sklenikove....
Jeste k tomu spani...jak pise Slni,ze si maleho nevsima, kdyz se vzbudi driv..tak to u nas teda nejde, Stelinka se po chvili rozplace a neuklidni ji, ani kdyz si ji vezmu do postele, ani kojeni, proste musime vstavat....no a dneska po te, co byla hodinu rano vzhuru, zacala byt protivna,ukvicena a tak jsem ji musela uspat, jinak by klidne hodinu proknucela a to se neda poslouchat.....takze se ji ten rezim takto porad kazi....
Slni, s kojeni se netrap..jen asi musis vymyslet, jak do Ondraska dostat tekutiny. Uz jste na neco prisli?
Jinak ja jsem byla v sobotu taky uplne vystavena, ale ten vikend mi docela pomohl,ze jsme nemela malou na starosti sama, bylo to opravdu znat. Tak se ted tesim na vanoce, ze si taky oddychnu,kdzy bude manza doma. Uklizeni me nechava naprosto chladnou....nepecu,neuklizim a neresim to...v ramci zachovani dusevniho zdravi

Není tady
ADRIANA 1 napsal(a):
papá po 3hodinách väčšinou, čo je lepšie ako po 2 ale aj tak je to málo
Adri a jak to delas,kdyz se vzbudi po 2 hodinach? ja jsem to delala ted tak, ze jsem ji prso proste nedala, ale poslednich par dnu to znamenalo, ze jsme tu hodinu byla vzhuru, protoze se Stela mrskala a nechtela ani za nic usnout, i kdyz jsem ji mela u sebe v posteli,aby byla klidnejsi....takze mi to teda na spanku nepridalo....
Není tady
Kokosko cuketu jsem koupila v Albertu, jestli je to zdravotně nejvhodnější jsem nějak nebádala, něco papat musí. Je tam i bio koutek, ale cuketu bio neměli. Evča myslím měla domácí cuketu schovanou v mrazáku od léta. My doma taky vypěstovali zeleninu - i cukety a květák, ale nachystat si to, mě nenapadlo, takže bude kupované. To máš stejné jako s brokolicí, květákem, špenátem... Vše je vypěstované ve skleníku anebo dovezené z teplých krajin.
Lucince cuketka taky moc chutnala. Já zatím dávám příkrm jen v poledne.
A dnes jsem se docela vyspala, kojila se jen 2x. Ale mám problém trošičku jako Karal, i když si jdu lehnout večer brzo, hrozně dlouho mi trvá, než usnu, většinou čučím do tmy do doby, než se o půlnoci budí.
Takže suma sumárum, za noc spím max 5-6hodin. To by Sakura asi nepřežila 
Není tady
Kokoska napsal(a):
ADRIANA 1 napsal(a):
papá po 3hodinách väčšinou, čo je lepšie ako po 2 ale aj tak je to málo
Adri a jak to delas,kdyz se vzbudi po 2 hodinach? ja jsem to delala ted tak, ze jsem ji prso proste nedala, ale poslednich par dnu to znamenalo, ze jsme tu hodinu byla vzhuru, protoze se Stela mrskala a nechtela ani za nic usnout, i kdyz jsem ji mela u sebe v posteli,aby byla klidnejsi....takze mi to teda na spanku nepridalo....
Včera v noci se vzbudila už ve 23 a já si řekla, že jí prso nedám, takže jsem nedala, i když jsem se odsoudila k hodinovému houpání na rukou, jinak prostě neusnula. Padala jsem únavou na hubu, ale uspala jsem jí před půlnocí a spala ještě hodinu, tak jedla až v 1, u toho usnula, tak jsem jí dala do postýlky a podruhé jedla ve 4, a pak až před 7 a to už jsme skoro vstávali.
Myslím si, že v tomto případě bude platit - kdo vydrží dýl, jestli to bude maminka nebo miminko! Když se zabejčíme, že nedáme, tak to sice bude pár dní trvat a bude to náročné ale ty miminka si na to zvyknou.
Není tady
Oskarko,tak to ja vecer usnu klidne v 19:30...ale treba odpoledne, kdyz mala spi a ja byhc is mohla dachnout, tak nemam sanci usnout a driv to pro me nebyl problem, jit si po obede na chvili lehnout...ted porad cekam, ze se vzbudi...nedokazu vypnout...
Kolikrat denne vam deti spi?
Není tady
evi, ja ju ošupím, vydlabem vnútro a to čo mi ostane pokrájam na kúsky a na sitku uparím a popučím, k tomu mliečko a je kašička 
Není tady
ku skoršiemu budeniu, doteraz som to neriešila, kedykoľvek sa zobudila,som jej dala. Ale už to začína preháňať. Keď cez deň vydrží tri hodiny bez, tak neexistuje aby v noci nevydržala. Keď sa zobudí skôr, tak jej buď dám-ak sa nedokážem prebrať, ak som čulá, tak ju nechám čakať kým nemá čas, podávam cumel, lenže to ma tiež nebaví, keďže spí v postieľke a musím vstávať. Neberium si ju už k sebe, až ráno, lebo by som sa vôbec nevyspala pri nej.
Bude to len o výdrži ako píše oskárka, na jednej strane by som ju rada naučila spať dlhšie, na druhej strane keby som jej dala hneď tak sme mohli obe spať 
Prvý krát sa mi budí na jedenie už o pol 10, lebo posledný krát papá o pol 6. to som ešte hore a chystám sa spať, takže keby mi vydržala spať potom čo aj viem do 1, 2 tak by to bolo super
Není tady
takže ja, osk a evka sme pre presun, vyjadrite sa aj ostatní :capitulation:
Není tady
Adri, ja vim,ze se opakuji,ale Natalka by uz v noci nemela mit takovy hlad jako miminko,takze to nebude o hladu. Ja vim,ze nemam doma nejak extra jedlika,ale on usina v osm a driv jako ve dve si proste prso nevezme,i kdyz se mliko spusti,tak on se pusti s placem od prsa,ze hlad nema a to vite,jak mi ji.
Mame po pulrocni kontrole, pribral za 17 dni 300 g,takze doktorka se smala,ze mu to proste staci a ze pribira nadherne, mame 6,5 kg,ale co me vice znepokojuje je,ze vyrostl za 2 mesice jen o 2 cm,takze podle nich ma 63 cm,ale co ja pozoruji na obleceni a dvakrat jsme ho s manzelem merili,tak to vychazelo na 65 cm,tak nevim. Kazdopadne nehlede na rymu a kasel ho naockovala prvni hexou,tak uz ted se zacinam bat,co se z toho vyvine za nemoc,kdyz ma oslabeny organismus, no nic, dala jsem preventivne cipek, udelam to i v noci a dej se vule bozi.
Není tady