|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
agewa napsal(a):
no hlavně já bych se asi styděla přiznat, že ho natolik kontroluju, že mu lezu do účtu. konec konců tam si vlezla proč? že ti řekl, že hodně utratil? nebo jsi prostě jen chtěla vědět , kolik utratil?z jakého důvodu?
já mám 19letýho syna a tohle by mě fakt nenapadlo udělat.Syn vydelava 3 roky za celou dobu usetril pouze na pocitac a mikyny nosi stare 4 roky.Ja se nestydim,ze ho kontroluju je to muj syn a chci vedet za co ty penize utrati.Bylo by me jedno,kdyby chodil po zabavach,kupoval si drahe obleceni proste se bavil jako kazdy mlady kluk.Ale u neho je videt,ze penize mizi neznamo kam.
Erem trápí tě možná závislost syna nebo to, že nevíš za co utrácí? Pozoruješ na něm NĚCO jiného než dříve ? Udělej to co to poradila mag, zajdi do nějakého centra .
Vadi me jeho zavislost at,uz na marihuane nebo na pocitaci a na necem za co mu neni lito vyhodit tolika penez.Pozorovala jsem,uz nekolik mesicu,ze v obdobi vyplaty syn nespi,ze prijde z odpoledni a jde spat,az dalsi den treba ve 23 hodin v 6 rano je,uz vzbuzenej a sedi u pocitace. Kdyz nema penize tak jde spat normalne.Navic,jsem pozorovala,kdyz ma penize, oblicej ma samej uhrak,pred vyplatou krasne cistej oblicej,ale to ma zrejme z marihuany.
Není tady
agewa napsal(a):
eremuruss napsal(a):
agewa napsal(a):
no hlavně já bych se asi styděla přiznat, že ho natolik kontroluju, že mu lezu do účtu. konec konců tam si vlezla proč? že ti řekl, že hodně utratil? nebo jsi prostě jen chtěla vědět , kolik utratil?z jakého důvodu?
já mám 19letýho syna a tohle by mě fakt nenapadlo udělat.Syn vydelava 3 roky za celou dobu usetril pouze na pocitac a mikyny nosi stare 4 roky.Ja se nestydim,ze ho kontroluju je to muj syn a chci vedet za co ty penize utrati.Bylo by me jedno,kdyby chodil po zabavach,kupoval si drahe obleceni proste se bavil jako kazdy mlady kluk.Ale u neho je videt,ze penize mizi neznamo kam.
ale jsou to jeho peníze a tobě nic do toho není, za co to utrácí. nebo snad on kontroluje za co utrácíš ty?taky se musíš zpovídat za co jsi to utratila?
Takze,kdyz to bude utracet za pervityn tak je to v poradku me nic jako matce do toho neni jo?
Není tady
agewa napsal(a):
nebo je nesvéprávný?
dělá dluhy?
Ne dluhy nedela,alespon ja o zadnych nevim.
Není tady
Když už ti erem, něco teda vadí, tobě vadí pervitin? A marjánka ne? Zvlášť jestli ji kouří tak často, jak píšeš? Zajímavé. Ani cigarety ti nevadí? To je taky závislost na něčem negativním.
Mně by "vadilo" i to, že doma nic nedělá a přitom s námi domácnost sdílí, ... pokud bychom si stanovili pravidla společného bydlení. Máte ta pravidla stanovena?
My je se synem máme. On ví, které práce má udělat on. Třeba on luxuje. Ale nekontroluju, jestli v pátek nebo v neděli, to je jeho. Když není doma, vyluxuju já, když ho poprosím já, aby třeba vytřel společnou chodbu, když mi to nevychází, udělá to, a tak to funguje v různých věcech. Odnese velkýnákup, když se domluvíme, kdy to oběma vyhovuje. Netrvám na tom, že jdu nakoupit tehdy a tehdy a on teď musí jít, jestli mu to vyhovuje, nebo ne. Uvaří, když se domluvíme.
Když lidé chtějí, dá se vždy domluvit. Ale stále je to o chtění.
Btw přispívá na domácnost ze své výplaty? Možná jsem to přehlídla, ale nečetla jsem to.
Upravil(a) majkafa (28. 11. 2010 14:52)
Ano, syn prispiva mesicne 3250 kc.Tech 250 kc je pulka za internet.Plat ma kolem 10 tisic.
Ty pravidla co mas doma, mam zavedene s dcerou u syna to jaksi nejde.Nehnu s nim nehne s nim nikdo ani muj pritel.
Samozrejme,ze me vadi,ze kouri,bere marijanku,ale pervitin je,uz posledni kapka.Marjanku kouri nekolikrat denne.Tahne to z nej.
Není tady
eremuruss napsal(a):
agewa napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Syn vydelava 3 roky za celou dobu usetril pouze na pocitac a mikyny nosi stare 4 roky.Ja se nestydim,ze ho kontroluju je to muj syn a chci vedet za co ty penize utrati.Bylo by me jedno,kdyby chodil po zabavach,kupoval si drahe obleceni proste se bavil jako kazdy mlady kluk.Ale u neho je videt,ze penize mizi neznamo kam.ale jsou to jeho peníze a tobě nic do toho není, za co to utrácí. nebo snad on kontroluje za co utrácíš ty?taky se musíš zpovídat za co jsi to utratila?
Takze,kdyz to bude utracet za pervityn tak je to v poradku me nic jako matce do toho neni jo?
ale ty nevíš, jestli je utrácí za pervitin. jak tě napadlo, že zrovna za tuhle drogu a ne za jinou?
jde o to, že mě nepřijde normální, aby se rodič hrabal dospělému synu v učtu, a pochopila jsem, že to děláš delší dobu, jak bys jinak věděla, jak na tom s penězma před výplatou je.
Není tady
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ne nekupuje,ale neni mozne,aby nespal 24 hodin a jak jsem se docetla tak pri pervitinu je cily neni unaveny.
Máš pravdu, uživatelé pervitinu nemají potřebu spánku. Dále uživatelé mají rozšířené zorničky, zrychlený tep, třes, jsou bledí,hubnou. Po odedeznění účinků nastává únava, vyčerpanost, depky, skleslost.
tady ti A. napsala příznaky. Nezmínila ses, že by některý z nich měl. Jen pořád opakuješ, že hodně utrácí a ty nevíš za co. A ohrazuješ se tím pervitinem.
Není tady
Taky mě napadlo, jak erem ví, že by to byl ZROVNA pervitin. Vždyť je tolik drog. Spíš se zaměřit na změnu vztahů, ale to může jen tak, že začne od sebe. Protože jiné změníme pouze tím, že změníme sebe. A oni pak reagují. Nastolit pevná pravidla spolužití, když ne, sbohem a šáteček, ač to může znít tvrdě. Vždyť ho u nich nikdo nedrží a když nedodržuje pravidla, může jít. Jemu se možná právě líbí, bodejť, když mu erem všechno toleruje.
A jakouze to hraje hru? Treba je na ni zavisly a musi dokupovat za penize ruzne pridavky a podobne.
Není tady

eremuruss napsal(a):
...Mam podezreni,ze syn bere pervitin...Ja si pak dala dohromady veci, treba to,ze vydrzi nespat 24 hodin,kdy sedi u pocitace a hraje Metina pak na 4 hodiny usne a je znova vzhuru.Pak jeho vyplata za jeden den vybral 2000 kc a dalsi den opet 2000 kc.Doma nic za co by to utratil.
erem, ty vždycky někde něco zaslechneš, vztáhneš si to na svoji vlastní situaci/rodinu/děti/přítele a pak se z toho můžeš zbláznit 
Ty bys podle mě měla řešit problémy, které ve vaší rodině se synem už jsou a nezabývat se nějakými strašáky, že jedna paní měla syna, kterej začal brát perník a tak ten můj určitě začne brát perník taky 
Konkrétně bys měla řešit to, že syn nemá vlastní pokoj, paří celé noci na PC a vedle spí ségra, která ráno vstává do školy. Tohle bych mu zatrhla jako první ze všeho a nenechala bych se obměkčit nějakými podivnými argumenty jakože "si sám platí internet". Máte malej byt, tak se synáček musí přizpůsobit chodu rodiny a chodit spát v deset večer, když se ráno vstává do školy a do práce. Nehledě na to, že si synáček možná sám platí připojení, ale spotřebovanou elektřinu za to, že PC jede naplno celé noci už platíš Ty. Druhá věc je pomoc v domácnosti - já bych přitlačila tvrdě na to, aby se synáček podílel na chodu domácnosti nejenom penězi, ale i vlastní prací. Vysejpání odpadkového koše není totiž žádná "práce" pro dospělého mladíka, to zvládne i školák na I. stupni ZŠ, takže to, že jednou za 14 dnů Tvůj synáček milostivě hejbne kostrou a vynese odpadky není žádný adekvátní přínos.
Ty se nesoustřeď na to, jestli může nebo nemůže Tvůj syn brát perník, to je v tuhle chvíli úplně nepodstatný problém. Ty se soustřeď na ty problémy, které ve vaší rodině už dávno jsou a hleď je vyřešit.
A nešmíruj mu v jeho věcech - za prvé nemáš zatím sebemenší "důvod" k takovému jednání (kluk chodí do práce, domů dává jakous-takous vejplatu, z domácnosti se vám zatím neztrácejí ani peníze, ani cennosti) a za druhé je to za současného stavu věcí velmi hrubé vměšování do osobních záležitostí dospělého člověka.
Mně to připadá, že z chudáka kluka děláš černou ovci, pořád ho sleduješ a kontroluješ a hrubě se mu vměšuješ do jeho osobního života. Je Ti divný, že nemá holku, tak za něj chceš podávat seznamovací inzeráty
pak je Ti divný, že dlouho paří na PC, tak jestli náhodou nebere perník
ale to podstatný - totiž aby se přizpůsobil chodu rodiny, neotravoval se svojí počítačovou mánií spolubydlící sestru a občas taky doma přiložil ruku k dílu - jsi zatím tak nějak nebyla schopna pořešit
O jeho hulení nemluvě - je to sice dospělej člověk, může si sice dělat co chce, ale pravidelná konzumace skunka taky leze do peněz a já bych se postarala o to, aby - když už má mládenec potřebu dospěle hulit - získal taky potřebu doma dospěle makat a do rodinného rozpočtu přispíval daleko víc, než přispívá nyní. Protože jestli mu toleruješ poflakování doma, paření na PC, hulení za bukem a na domácnost Ti přispívá dejme tomu 1000,- Kč až 2.000,- Kč, je to sakra málo na mladého, dospělého chlapa 
Není tady
Šmarja....to je pořád "jeho peníze,jeho peníze"........copak on má právo za svoje vlastní peníze kazit spánek vlastní sestry, která má ráno vstávat do školy? Že ona říká, že jí to nevadí, neznamená, že se to na ní nepodepíše. Spánek v místnosti se zapnutým počítačem kvalitní není a později se můžou objevit zdravotní potíže, po jejichž příčině se bude horko ťažko pátrat. Bych to s tou osobní svobodou zas tak nepřeháněla. Dokud se neumí chovat jako dospělý, nemůže se nikdo divit, že eremuruss se k němu chová jako k děcku. Ona to větří dobře. Závislý je a jak už tady padlo, s největší pravděpodobností na těch hrách. Erem, jestli se necítíš na to ukočírovat to sama nebo s přítelem, dát jasný mantinely a pravidla soužití s tím, že v noci se má spát, zajdi za odborníkem co nejdřív. Tohle by postupně ničilo celou rodinu.
p.s. než jsem to sem postupně doťukala, už v tom samým duchu napsala Kiara 
Upravil(a) haiel (28. 11. 2010 16:38)
Není tady
Sakura napsal(a):
A jakouze to hraje hru? Treba je na ni zavisly a musi dokupovat za penize ruzne pridavky a podobne.
Metin 2 .Na to se pry nic nedokupuje.
Není tady
Kiaro prispiva 3250 kc na domacnost.
Není tady
Já nevím, mě se zdá, že Erem je naprosto neprůstřelná. Chce mít doma dítě, tak ho doma má a dítě z něj bude dělat, i když mu bude padesát. Je to asi její volba.
A neznám hru, na kterou by se nic nedokupovalo
Vždycky je to "jen možnost" a ne nutnost, ale zatraceně to ve hře pomůže 
Není tady
haiel napsal(a):
Šmarja....to je pořád "jeho peníze,jeho peníze"........copak on má právo za svoje vlastní peníze kazit spánek vlastní sestry, která má ráno vstávat do školy? Že ona říká, že jí to nevadí, neznamená, že se to na ní nepodepíše. Spánek v místnosti se zapnutým počítačem kvalitní není a později se můžou objevit zdravotní potíže, po jejichž příčině se bude horko ťažko pátrat. Bych to s tou osobní svobodou zas tak nepřeháněla. Dokud se neumí chovat jako dospělý, nemůže se nikdo divit, že eremuruss se k němu chová jako k děcku. Ona to větří dobře. Závislý je a jak už tady padlo, s největší pravděpodobností na těch hrách. Erem, jestli se necítíš na to ukočírovat to sama nebo s přítelem, dát jasný mantinely a pravidla soužití s tím, že v noci se má spát, zajdi za odborníkem co nejdřív. Tohle by postupně ničilo celou rodinu.
p.s. než jsem to sem postupně doťukala, už v tom samým duchu napsala Kiara
Jenomze ja,uz s nim v lete kvuli te jeho hre byla u psychiatra.Pani doktorka se ho tam ptala na to co bere on rekl,ze marihuanu a jednou vyskousel LSD nad tim se doktorka nepozastavila,asi je to v dnesni dobe normalni.Pani doktorka se ho pouze zeptala jestli omezi tu hru,on rekl,ze ano a tim cely vysetreni skoncilo.Takze pomoc psychologa nebo psychyatra,uz dal zkouset nebudu je to naprosto zbytecne.
Není tady
Erem, ja myslim, ze to s tema drogama sis jen vsugerovala kvuli kamaradce, podle me bys to na nem poznala, z jeho chovani, a ne jen kvuli penezum a to, ze je vzhuru. Podle me je na te hre zavisly a proste je radsi vzhuru a cuci do kompu, nez by se po praci vyspal nebo sel ven s kamarady. Ja byt tebou, tak se spis zamerim na omezeni doby na pocitaci. Loni jsem bydlela tri tydny u zname a ten jeji kluk byl denne nekolik hodi na Facebooku. Jen se nejadl, uz sedel u pocitace. Krom toho chodil na skolu an a brigadu, ale veskery cas doma byl u pocitace. Aspon v noci teda spal. Mne jako matce by se tohle vysedavani u pocitace nelibilo, radsi by mel jit ven s kamarady a ne se s nima bavit pres pocitac.
Není tady
Erem, Def ma pravdu, koukala jsem na tu stranku Metin2 a dokupovat se tam muze, ale nemusi. To je u vsech tehle online her, co jsou "zdarma".
Není tady
Definitiv napsal(a):
Já nevím, mě se zdá, že Erem je naprosto neprůstřelná. Chce mít doma dítě, tak ho doma má a dítě z něj bude dělat, i když mu bude padesát. Je to asi její volba.
A neznám hru, na kterou by se nic nedokupovaloVždycky je to "jen možnost" a ne nutnost, ale zatraceně to ve hře pomůže
Myslím, že se mýlíš. Hry, které se hrají na netu, takhle často fungují. Jsou prostě někde na serveru a ty hraješ. To není hra na lokálním PC, která se koupí a pak se kupují další díly. Ale pravda, u některých her na netu si platíš za povolení hru hrát. Nevím, jaký typ je hra, co hraje eremusin syn.
To ale není v případě erem a syna podstatné.
Správně píšeš, erem chce mít doma dítě, tak má doma dítě. Ještě neumí "zacházet" s dítětem, když dospěje. Leckdy je to těžké, všichni, kdo máme děti, se to dříve, nebo později učíme. Ale erem se, zdá se mi, ani neučí. Ona se k němu stále chová jako k dítěti. Může se to vymstít.
Upravil(a) majkafa (28. 11. 2010 17:08)
eremuruss napsal(a):
Jenomze ja,uz s nim v lete kvuli te jeho hre byla u psychiatra.Pani doktorka se ho tam ptala na to co bere on rekl,ze marihuanu a jednou vyskousel LSD nad tim se doktorka nepozastavila,asi je to v dnesni dobe normalni.Pani doktorka se ho pouze zeptala jestli omezi tu hru,on rekl,ze ano a tim cely vysetreni skoncilo.Takze pomoc psychologa nebo psychyatra,uz dal zkouset nebudu je to naprosto zbytecne.
Erem, psychiatr a psycholog je úplně něco jiného. Dokud ale syn sám nechce, nikdo mu nepomůže. Práce s psychologem bývá na léta a ne na jedno sezení. Cos chtěla od psychiatra? Psychiatr je lékař, ten by mu napsal akorát prášky a na tohle věru žádné prášky nejsou. To chce dobrého psychologa, jenže to by musel chtít tvůj syn sám. Ale pro tebe byl psycholog dobrý, ten správný by tě naučil dospět. A tím se naučit i chovat k dospělému synovi dospěle a ne jako matka nezletilého dítěte. Dokonce by ses naučila být i partnerkou a ne chudinkou, která si od přítele nechá líbit spoustu věcí, jen aby neodešel, protože přinese domů nějakou korunu. Tvrdé ale pravdivé, ať chceš, nebo nechceš. Můžeš schovávat hlavu do písku, ale ono se to bude vracet stále, dokud se ty sama nezměníš. Pak se budou dít věci. S tebou, přítelem i tvými dětmi.
Upravil(a) majkafa (28. 11. 2010 17:07)
Sakura napsal(a):
Erem, ja myslim, ze to s tema drogama sis jen vsugerovala kvuli kamaradce, podle me bys to na nem poznala, z jeho chovani, a ne jen kvuli penezum a to, ze je vzhuru. Podle me je na te hre zavisly a proste je radsi vzhuru a cuci do kompu, nez by se po praci vyspal nebo sel ven s kamarady. Ja byt tebou, tak se spis zamerim na omezeni doby na pocitaci. Loni jsem bydlela tri tydny u zname a ten jeji kluk byl denne nekolik hodi na Facebooku. Jen se nejadl, uz sedel u pocitace. Krom toho chodil na skolu an a brigadu, ale veskery cas doma byl u pocitace. Aspon v noci teda spal. Mne jako matce by se tohle vysedavani u pocitace nelibilo, radsi by mel jit ven s kamarady a ne se s nima bavit pres pocitac.
Zřejmě jsi zapomněla, že syn je dospělý a vydělává si. Nestuduje. Je to dospělý muž. Tvá rada je v této souvislosti hodně úsměvná.
Majkafo, nezapomnela. Ale zije s rodici a navic je se sestrou v pokoji, a ona potrebuje v noci klid a ne vecne tukani do klavesnice a zarici obrazovku. On sice prispiva na domacnost, ale krome tech par tisic, kterymi prispiva, ma s penezy volnou ruku. Vsak kdyby byl na vsechno sam, hned by si penizku vazil. "Dospely" podle me znamena, az se postavi zcela na vlastni nohy. Ten kluk od zname, o kterem jsem psala, ma 27 let. Taky zije a hospodari s maminkou a ona ma o jeho financich prehled. On je ale student, v tom vidim jeden rozdil. A to, ze se mi nelibi zavislost syna na pocitaci, to se mi nemusi libit, ani kdyby mu bylo padesat. Rodice maji o deti starost cely zivot. Syn samozrejme nemusi poslechnout, to je jasne.
Není tady
majkafa napsal(a):
Definitiv napsal(a):
A neznám hru, na kterou by se nic nedokupovaloVždycky je to "jen možnost" a ne nutnost, ale zatraceně to ve hře pomůže
Myslím, že se mýlíš. Hry, které se hrají na netu, takhle často fungují. Jsou prostě někde na serveru a ty hraješ. To není hra na lokálním PC, která se koupí a pak se kupují další díly. Ale pravda, u některých her na netu si platíš za povolení hru hrát. Nevím, jaký typ je hra, co hraje eremusin syn.
To ale není v případě erem a syna podstatné.
Správně píšeš, erem chce mít doma dítě, tak má doma dítě. Ještě neumí "zacházet" s dítětem, když dospěje. Leckdy je to těžké, všichni, kdo máme děti, se to dříve, nebo později učíme. Ale erem se, zdá se mi, ani neučí. Ona se k němu stále chová jako k dítěti. Může se to vymstít.
Majkafo, Def se nemyli, mylis se ty. Takovehle online hry se tvari, ze jsou zcela zdarma, ale jakmile hrajes dal a dal a hre propadnes, nuti te dokupovat ruzne vyhody, predmety a podobne, bez kterych tezko predbehnes soupere. Ono to docela leze do penez.
Není tady
Sakuro, možná sis jen pozorně nepřečetla, co jsem o placení her napsala. 
eremuruss napsal(a):
.....Jenomze ja,uz s nim v lete kvuli te jeho hre byla u psychiatra.Pani doktorka se ho tam ptala na to co bere on rekl,ze marihuanu a jednou vyskousel LSD nad tim se doktorka nepozastavila,asi je to v dnesni dobe normalni.Pani doktorka se ho pouze zeptala jestli omezi tu hru,on rekl,ze ano a tim cely vysetreni skoncilo.Takze pomoc psychologa nebo psychyatra,uz dal zkouset nebudu je to naprosto zbytecne.
No...psychiatr zrovna....to je spíš na psychologa. I když se té tvojí nechuti nedivím, někteří psychozpyti by sami potřebovali pomoct....
Erem, dost možná, že holky mají pravdu v tom, že jsi moc měkká. Snad je to tím, že děti vychováváš sama, pravděpodobně se trápíš něčím, co by chlap uměl vyřídit jednoznačným autoritativním slovem, případně pohlavkem. Asi bys to dokázala taky. Já myslím, že se nemusíš bát, že syna ztratíš. Někdy i velkým dětem se může ulevit, když poznají, že svět musí mít nějaký pravidla. Vždyť spousta těch problémů, které rodiče dnes řeší, jsou vlastně důsledky chaosu a podivné rozbředlosti ve společnosti a pochybných představ o svobodě....
Upravil(a) haiel (28. 11. 2010 17:41)
Není tady
Jinak - ta hra může být analogií toho, co by rád řešil v životě. Střílečka - musí si něco vybojovat. Logická - chce něčemu přijít na kloub.....tak či onak jde-li o levely - touha po postupu, který z nějakýho důvodu v reálném životě pořád není možný uskutečnit.
Není tady