Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 28. 11. 2010 11:54

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: drogy u deti

Sveho syna mam rada a nechci,aby skoncil blbe.Prece jenom jsem obe deti vychovavala uplne sama a jsem na nich hodne citove zavisla.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#27 28. 11. 2010 11:57

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Erem, co tě vede k tomu, aby jsi synovi kontrolovala zůstatek na účtu?

Není tady

#28 28. 11. 2010 11:58

agewa
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

majkafa napsal(a):

Jak víš, že erem nekontroluje syna vědomě? Nenapsala to tady. To jsou domněnky, moje stejně jako tvé, aprill.

Já bych, pokud by syn se mnou bydlel, jako že ten můj zatím bydlí, domluvila přesné podmínky a povinnosti a práva mého dospělého vydělávajícího dítě a ostatních členů rodiny, dokud syn u mě (nás) bydlí. Pokud by povinnosti neplnil, bude předem vědět, že v tom případě se musí odstěhovat a plně osamostatnit. Tak to mám i já se synem. Jen můj syn je (doufám) jiný. Taky je dle mě hodně na PC, ale dohodnuté povinnosti plní. A můj syn plánuje a uvažuje o osamostatnění.
Nechtěla bych, aby se mnou dospělý syn bydlel, obzvláště když má erem tak malý byt a syn nemá ani svůj vlastní pokoj. Nechci vychovávat mamánka, je čas, kdy je třeba mamahotel opustit a postavit se na vlastní nohy. Jinak dospělé dítě ani nezjistí, jestli a že to dokáže.

Jinudy cesta nevede. Právě proto, aby v případě, že bude opravdu závislý, na čemkoliv negativním, nezačal krást peníze erem a nezačal sebou stahovat celou rodinu.
Zní to drsně, ale stačí se začíst do odborné literatury. Protože pokud závislý NECHCE sám sebe změnit, jak už jsem psala, ani celý svět mu nepomůže. Dokud ten impulz nevyjde z něj.

Syna smiruji vedome,kdyz mel odpoledni tak jsem vzala jeho kartu a sla jsem se podivat kolik vybral.Vidim i jeho vypis z uctu.Ucet ma svuj.Co se tyce pomoci v domacnosti, tak neni zadna,syn neudela nic jedine tak vynese,pytel s odpadky ktery mu dam pred dvere,kdyz jde kourit.Jinak,kdyz ma odpoledni a nevidime se s nim tak ma kolem pocitace za ten tyden mozna 8 sklenic a kelimku od jogurtu.To po nem neuklizime on pak,kdyz uz na nej zacnu nnadavat,aby to sel umyt tak jde.Za cely tyden si neohreje ani jidlo,ktery tu ma pripraveny na obed,ale rekne,ze tu nemel co jist.

hm, mě přijde jako nejrychlejší řešení se ho prostě zeptat. i když netuším, jak se on zachová, až mu máma řekne, že mu kontroluje účet.

Není tady

#29 28. 11. 2010 11:59

majkafa
Host

eremuruss napsal(a):

Syn svuj pokoj nema spi v nem se svoji sestrou, takze kolikrat ona spi celou noc pri jeho pustenem pocitaci.Rano vstava do skoly.

O to víc bych chtěla, aby se syn osamostatnil. Třeba do garsonky nebo podnájmu s kamarádem. Je neohleduplný a přes to mi nejede vlak. Ať už bere drogy, nebo ne.

#30 28. 11. 2010 12:01

agewa
♥♥♥♥♥♥-

u nás prostě vždy zabralo to, že jsem si s dotyčným promluvila. a byklo. takhle se jen domníváš a podezíráš a mám obavy, že to vašemu vztahu hodně ublíží.
Pamatuji se, že jsem jednou měla podezření, že syn kouří marihuanu. No a zkoušela jsem to na něm "sondovat". Pak jsme si promluvili na rovinu a řekl mi, že nejvíc mu vadilo, že jsem ho podezírala, ale neřekla mu to.
ale líst dospělým dětem do účtu....sory......

Není tady

#31 28. 11. 2010 12:05

majkafa
Host

eremuruss napsal(a):

Sveho syna mam rada a nechci,aby skoncil blbe.Prece jenom jsem obe deti vychovavala uplne sama a jsem na nich hodne citove zavisla.

Erem, máš dvě děti, ne jedno. Neobětuj dceru synovi. Nikdo nechce, aby jeho děti skončily blbě. Ale halt se to někdy tak stává.
Ty mu fakt kontroluješ účet? To není fér. On ti taky kontroluje tvůj účet? Pak je to fér. sad

#32 28. 11. 2010 12:19

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

Prave to,ze doma nevidim nic za co by tu vyplatu utratil.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#33 28. 11. 2010 12:20

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

eremuruss napsal(a):

majkafa napsal(a):

Jak víš, že erem nekontroluje syna vědomě? Nenapsala to tady. To jsou domněnky, moje stejně jako tvé, aprill.

Já bych, pokud by syn se mnou bydlel, jako že ten můj zatím bydlí, domluvila přesné podmínky a povinnosti a práva mého dospělého vydělávajícího dítě a ostatních členů rodiny, dokud syn u mě (nás) bydlí. Pokud by povinnosti neplnil, bude předem vědět, že v tom případě se musí odstěhovat a plně osamostatnit. Tak to mám i já se synem. Jen můj syn je (doufám) jiný. Taky je dle mě hodně na PC, ale dohodnuté povinnosti plní. A můj syn plánuje a uvažuje o osamostatnění.
Nechtěla bych, aby se mnou dospělý syn bydlel, obzvláště když má erem tak malý byt a syn nemá ani svůj vlastní pokoj. Nechci vychovávat mamánka, je čas, kdy je třeba mamahotel opustit a postavit se na vlastní nohy. Jinak dospělé dítě ani nezjistí, jestli a že to dokáže.

Jinudy cesta nevede. Právě proto, aby v případě, že bude opravdu závislý, na čemkoliv negativním, nezačal krást peníze erem a nezačal sebou stahovat celou rodinu.
Zní to drsně, ale stačí se začíst do odborné literatury. Protože pokud závislý NECHCE sám sebe změnit, jak už jsem psala, ani celý svět mu nepomůže. Dokud ten impulz nevyjde z něj.

Syna smiruji vedome,kdyz mel odpoledni tak jsem vzala jeho kartu a sla jsem se podivat kolik vybral.Vidim i jeho vypis z uctu.Ucet ma svuj.Co se tyce pomoci v domacnosti, tak neni zadna,syn neudela nic jedine tak vynese,pytel s odpadky ktery mu dam pred dvere,kdyz jde kourit.Jinak,kdyz ma odpoledni a nevidime se s nim tak ma kolem pocitace za ten tyden mozna 8 sklenic a kelimku od jogurtu.To po nem neuklizime on pak,kdyz uz na nej zacnu nnadavat,aby to sel umyt tak jde.Za cely tyden si neohreje ani jidlo,ktery tu ma pripraveny na obed,ale rekne,ze tu nemel co jist.

hm, mě přijde jako nejrychlejší řešení se ho prostě zeptat. i když netuším, jak se on zachová, až mu máma řekne, že mu kontroluje účet.

Ale on to vi,ze mu kontroluje ucet, nic nenamita.Tvrdi,ze si od nekoho pujcil penize a,ze je musel vratit.Kdyz se ho zeptam za co ty penize utraci tak me odpovi,ze za sami libovky.

Není tady

#34 28. 11. 2010 12:21

agewa
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

aprill napsal(a):

Prave to,ze doma nevidim nic za co by tu vyplatu utratil.

a ptala ses ho?

Není tady

#35 28. 11. 2010 12:22

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

agewa napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Ale on to vi,ze mu kontroluje ucet, nic nenamita.Tvrdi,ze si od nekoho pujcil penize a,ze je musel vratit.Kdyz se ho zeptam za co ty penize utraci tak me odpovi,ze za sami libovky.

za co? já si myslím, že většinu  projedl a prokouřil

Není tady

#36 28. 11. 2010 12:22

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Erem, máš dvě děti, ne jedno. Neobětuj dceru synovi. Nikdo nechce, aby jeho děti skončily blbě. Ale halt se to někdy tak stává.
Ty mu fakt kontroluješ účet? To není fér. On ti taky kontroluje tvůj účet? Pak je to fér. sad

On mi ucet nekontroluje,ale vi kolik ja vydelavam totez vim ja o nem i o svem priteli.Nikdy to u na nebylo tabu.

Není tady

#37 28. 11. 2010 12:23

agewa
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

agewa napsal(a):

eremuruss napsal(a):

nic nenamítá? no mě to přijde, že ano, proto ti nechce říct, co ty "libovky " znamená.

Není tady

#38 28. 11. 2010 12:24

agewa
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

majkafa napsal(a):

eremuruss napsal(a):

On mi ucet nekontroluje,ale vi kolik ja vydelavam totez vim ja o nem i o svem priteli.Nikdy to u na nebylo tabu.

jenže je rozdíl , vědět kolik vydělává a vědomě lést do cizího účtu a kontrolovat, kolik utratil.

Není tady

#39 28. 11. 2010 12:25

agewa
♥♥♥♥♥♥-

zvlášt, když neměl určitě potřebu ti o svém utrácení říct.

Není tady

#40 28. 11. 2010 12:26

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Erem asi bude fakt nejlepší postavit syna na vlastní nohy. Ať si najde podnájem a ukáže co umí.  Doma s ničím nepomůže, jen obtěžuje sestru . A těch pár kaček co ti přidává na nájem tě taky netrhne hmm . Myslela jsem si, že to u vás funguje trošku jinak kapitulation .

Není tady

#41 28. 11. 2010 12:30

majkafa
Host

eremuruss napsal(a):

A taky mu hlásíš výběry z účtu a za cos peníze utratila?
Erem, o tohle zas tolik nejde, ale co se týče účtu, chováš se k němu nefér a jako nedospělý rodič.
Řešení je snadné, už jsem ho tu psala. Domluvit přesná pravidla jeho chování, povinnosti a práva a pokud je nedodržuje, musí se odstěhovat. I to, že je celou noc v pokoji, kde spí dcera, se zapnutým PC, je nefér. Já vím, je lehké radit a těžší vykonat. Ale jiná rada není a život leckdy není lehký.
Sama jsem matka se synem, který pracuje, ve společné domácnosti a taky to není pořád růžové, jak by se mohlo zdát. Ale oba chceme, oba se snažíme a jde to. Ale syn se samozřejmě osamostatní a mně bude moc smutno, ale to se nedá nic dělat. Děti musí vyletět.

Ty dle mého názoru všechno moc ženeš silou. A teď určitě upřednostňuješ syna na úkor své dcery. Protože tohle bych nedovolila, když chce být přes noc na PC, může, ale ne v pokoji, kde dcéra spí. Třeba v kuchyni, koupelně, na WC, nebo prostě pryč. Ale u dcery ne.

Upravil(a) majkafa (28. 11. 2010 12:32)

#42 28. 11. 2010 13:27

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

eremuruss napsal(a):

agewa napsal(a):

nic nenamítá? no mě to přijde, že ano, proto ti nechce říct, co ty "libovky " znamená.

Opravdu nic nerika,kdyz se ho zeptam jen s usmevem rekne o tech libovkach,ale dva tisice utratit za 2 dny a dalsi den zase vybirat 2 tisice me prijde divne.A,ze by denne projedl tolika penez je taky divne.Vim,ze si kupuje marihuanu.

Není tady

#43 28. 11. 2010 13:31

agewa
♥♥♥♥♥♥-

no hlavně já bych se asi styděla přiznat, že ho natolik kontroluju, že mu lezu do účtu. konec konců tam si vlezla proč? že ti řekl, že hodně utratil? nebo jsi prostě jen chtěla vědět , kolik utratil?z jakého důvodu?
já mám 19letýho syna a tohle by mě fakt nenapadlo udělat.

Není tady

#44 28. 11. 2010 13:31

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

eremuruss napsal(a):

A taky mu hlásíš výběry z účtu a za cos peníze utratila?
Erem, o tohle zas tolik nejde, ale co se týče účtu, chováš se k němu nefér a jako nedospělý rodič.
Řešení je snadné, už jsem ho tu psala. Domluvit přesná pravidla jeho chování, povinnosti a práva a pokud je nedodržuje, musí se odstěhovat. I to, že je celou noc v pokoji, kde spí dcera, se zapnutým PC, je nefér. Já vím, je lehké radit a těžší vykonat. Ale jiná rada není a život leckdy není lehký.
Sama jsem matka se synem, který pracuje, ve společné domácnosti a taky to není pořád růžové, jak by se mohlo zdát. Ale oba chceme, oba se snažíme a jde to. Ale syn se samozřejmě osamostatní a mně bude moc smutno, ale to se nedá nic dělat. Děti musí vyletět.

Ty dle mého názoru všechno moc ženeš silou. A teď určitě upřednostňuješ syna na úkor své dcery. Protože tohle bych nedovolila, když chce být přes noc na PC, může, ale ne v pokoji, kde dcéra spí. Třeba v kuchyni, koupelně, na WC, nebo prostě pryč. Ale u dcery ne.

S dcerou jsem o tom mluvila rekla me,ze kdyz spi vubec nevi,ze by pocitac mel pusteny,pry si na to zvykla.Kdyz mu pocitac v noci vypnem tak spusti hrozny krik jako to,ze si ten internet plati.Zmekne i muj pritel a nechame ho byt.

Není tady

#45 28. 11. 2010 13:32

agewa
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

agewa napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Opravdu nic nerika,kdyz se ho zeptam jen s usmevem rekne o tech libovkach,ale dva tisice utratit za 2 dny a dalsi den zase vybirat 2 tisice me prijde divne.A,ze by denne projedl tolika penez je taky divne.Vim,ze si kupuje marihuanu.

nic neříká na co? řekla jsi mu ...vlezla jsem ti do účtu, že ti to nevadí, vid?...

Není tady

#46 28. 11. 2010 13:34

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Kdyby mi matinka drahá lezla do čtu a pak na mě vypálila za co peníze utrácím, tak na ní taky udělám dlouhej nos. Prostě z trucu, protože do toho jí opravdu nic není. A pak bych se nejspíš i zmála tomu, jak jí to v hlavě šrotuje. sama si to způsobila, že.
No a jestli hulí a k tomu ještě kouří, tak ej to vcelku odpověď bych řekal. Může klidně jít jen o to, že mu kámoš nabídnul levnější hulení při odběru většího množství. Tak toho vzal najednou víc, stejně to vyhulí. A cigára taky nejsou zdrama.

Jinak tady musím teda souhlasit s Majkafou. Tvůj Vztak se synem by měl být na úrovni rovný s rovným. To je asi jako když ženská chlapovi leze do telefonu, emailu a jinam...

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#47 28. 11. 2010 13:39

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

no hlavně já bych se asi styděla přiznat, že ho natolik kontroluju, že mu lezu do účtu. konec konců tam si vlezla proč? že ti řekl, že hodně utratil? nebo jsi prostě jen chtěla vědět , kolik utratil?z jakého důvodu?

Syn vydelava 3 roky za celou dobu usetril pouze na pocitac a mikyny nosi stare 4 roky.Ja se nestydim,ze ho kontroluju je to muj syn a chci vedet za co ty penize utrati.Bylo by me jedno,kdyby chodil po zabavach,kupoval si drahe obleceni proste se bavil jako kazdy mlady kluk.Ale u neho je videt,ze penize mizi neznamo kam.

Není tady

#48 28. 11. 2010 13:42

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

agewa napsal(a):

Syn vydelava 3 roky za celou dobu usetril pouze na pocitac a mikyny nosi stare 4 roky.Ja se nestydim,ze ho kontroluju je to muj syn a chci vedet za co ty penize utrati.Bylo by me jedno,kdyby chodil po zabavach,kupoval si drahe obleceni proste se bavil jako kazdy mlady kluk.Ale u neho je videt,ze penize mizi neznamo kam.

Erem trápí tě možná závislost syna  nebo to, že nevíš za co utrácí? Pozoruješ na něm NĚCO jiného než dříve ? Udělej to co to poradila mag, zajdi do nějakého centra .

Není tady

#49 28. 11. 2010 13:52

agewa
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

agewa napsal(a):

ale jsou to jeho peníze a tobě nic do toho není, za co to utrácí. nebo snad on kontroluje za co utrácíš ty?taky se musíš zpovídat za co jsi to utratila?

Není tady

#50 28. 11. 2010 13:53

agewa
♥♥♥♥♥♥-

nebo je nesvéprávný?
dělá dluhy?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí