19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Stránky: 1
Ahoj,
dnes jsem byla na NT screeningu v Gennetu v 11tt+3. Na utz toho nebylo moc vidět - íjové projasnění OK, nosní kůstku mudra nenala, výsledky krve - pravděpodobnost Downova syndromu 1:40, take hodně patné. Za 14 dní jdu do Gennetu na kontrolní utz a genetickou konzultaci, za týden jdu ke své gyndr. na kontrolu, zda se objeví nosní kůstky. Jsem z toho patná, je to vymodlené mimi po 2. IVF, jednom spontálním potratu a jednom zamlklém těhu vdy v 7tt. Dělali nám vechny vyetření - imuno, genetiku, laparo, hystero a ve vylo na jedničku.
Stalo se vám holky některé, e jste taky měly patné výsledky NT a nakonec bylo ve OK? Nějak mě dnes opustilo hrdinství, nechala jsem si napsat neshopenku a nevím jak ty následující týdny přeiju... navíc se to dnes díky té neschopence provalilo v práci, já to tedy dnes i zveřejnit chtěla, ale nepočítala jsme s podobným výsledkem NT...
Přeju vem krásné a hlavně klidné těhu
Je to paradox-nejprve strach aby byly //, pak zas aby bylo , potom čekání na konec prvního trimestru a kdy u se vechno zdá OK, tak dalí obavy.... Po těch dvou nezdarech jsem se modlila a u jsme za 7tt, e to pak bude OK, no a vidím jak moc jsem se pletla. Sakra, já chci být astná hěhulka a křičet to do celýho světa!!!!
Jéje, omlouvám se, jak jsem se tu vypsala z deprese....
Není tady
Tojo, nevím, proč se vdycky sere tak, kde u bylo v min. nasráno (pardon, ale je to tak).
Testy můou, ale taky nemusí být faleně pozitivní, ale to ti teď stejně moc nepomůe. Sna se věřit, e to bude dobrý a taky naopak případně smiřovat se i s opačnou realitou. Pak u je rozhodnutí jen a jen na tobě.
Není tady
Saďourku děkuju, napsal jsi to naprosto správně! Sere se asi proto, e to vechno vydríme, kdy u jsme zvyklé, e...
Tobě a Tomákovi moc drím palce a věřím, e budete brzo spokojeně doma a za pár let na to vechno jen vzpomínat
Není tady
nabidli ti amniocentezu?
Není tady
Děkuji ti.
Ví, pořád je u tebe veliká ance, e prcoek bude v pořádku, mě i to číslo 1:40 přijde dosti vysoké. Já měla v prvním těhu 1:89 a prcek byl v pořádku.
Není tady
Ahojky,já měla výsledky podobné . Nabídli mi ihned odběr choriových klků , výsledky jsme měli do 3 dnů - ve bylo O.K. Drím palce
Není tady
Tojo k nám na letňata chodila maminka a taky jim nenali nosní kůstku. Amnio jim nakonec dopadlo na jedničku.
Tak moc moc drím palce, a je i u vás vechno OK !!!!
Není tady
ahoj, pamatuju ten stranej týden, té hrůzy a nejistoty, co bude, tak se ozývám.. já teda projasnění i kůstku ve 12.týdnu ok, ale pak v 16.týdnu tripletesty Down 1:25 (věk 34)!! Take v 19.týdnu amnio, to u je té plodovky dost vytvořené, asi 2dl, take odběr cca 200 ml není problém.. a bylo ve OK!!!!
Nelze ve srovnávat, ale zatím nepropadej úplné panice.. uvidí, co ta kůstka, jestli se objeví.. no a odběr choriových klků je určitě monost, na amnio je jetě brzy asi kvůli mnoství plodovky.. ale zase ten odběr choriových klků je trochu invazivnějí zásah.. najdi si nějaká srovnání, co a jak, a jsi připravená..
dr se a sílu.. jetě není prohráno..
Není tady
Toja, KLUD!!!
POZNAM STRASNE MOC PRIPADOV, ZE SKRINING DOPADNE ZLE A AMNIO JE OK.
Toja, pri IVF je velka pravdepodobnost, ze vse bude OK. Vajicka, spermie, vsetko je vysetrene a vybrane to najlepsie a sanca, ze to dopadne spatne je minimalna...nebooooj!!! Dokonca, ked som mala ist na IVF tak mi povedali, ze je tam 100% istota, ze dieta nebude mat downa a dalsie syndromy.
Není tady
Toja mně NB nali a ve 13. týdnu. Pravděpodobnost omylu tripple testů je kolem 40%, take skoro jedna k jedné, e neodpovídají skutečnosti! I kdyby ty výsledky pravdivé byly, musela bys porodit 40 dětí, aby jedno z nich nebylo zdravé.
Odběr choriových klků je podle mě docela náročný zásah, zatímco při amniocentéze odeberou jen 20 ml plodové vody.
Chápu, e tě teď těko něco uklidní, ale sna se věřit a vydret do amnio. První trimestr je velmi náročný pro vechny dlouhodobky a umělinky. Přeju ti, a je vechno v pořádku a ty si konečně trochu uije své těhotenství.
Upravil(a) Bětka (24. 11. 2010 14:02)
Není tady
Moc děkuju za vae odpovědi.
Snaím se se uklidnit, ale úplně to nejde..I kdy nějak uvnitř věřím, e to bude OK, nedovedu si představit, e by to fakt bylo blbý..
Asi dám na radu sestřičky od své gyndr., kdy jsem jí tam včera bulela, tak mi nařídila dát si kadý den skleničku vína
Není tady
Sestřička je moudrá ena! Ke dvojce vína přidej tabulku čokolády a bude lépe.
Není tady
Tak já bych teda taky neriskovala .... k těhotenství nic takovýho nepatří, krom té čokolády
Není tady
Zdravím vechny, přiblině před rokem jsem brouzdala po diskuzích. Naprosto vyděená z výsledku NT+biochem.sreening v 1. semestru. Závěr screeningu pozitivní, kombinované riziko T21 1/5. Tenhle výsledek v ádných diskuzích nebyl, kadý řeil hodnoty nad 100 a více. Kolotoč vyetření, amniocentéza.... Nae ostatní vyetření dopadly dobře a závěr byl nejhezčí - zdravá holčička. Teď má 7 měsíců a je nádherná. Slíbila jsem si, e pokud nám to dobře dopadne, tak Vám to napíu, a nikdy neztrácíte naději. Zázraky se dějí
Není tady
Ahoj drím pěsti, mě při NT v Gennetu v Praze před třemi lety taky nenali nosní kůstku - měla jsem placentu vepředu a prý kvůli tomu bylo ve hůř vidět a jetě miminko tehdy spalo a neprobudilo se tak dr. hledala a nenala. Ale ve bylo o.k.
Polkud má íjové projasnění tak si myslím, e je to o.k. jen se chtějí ujistit, jinak by ti podle mne nabídli vyetření dřív
Není tady
Stránky: 1