29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
holky, kdo to umíte, založíte další chlívek ? já to neumim a 1,000 je tu
Není tady
tetamon napsal(a):
Ale ted jsem (konecne dosla dneska
) odsala odsavackou necelou 60, tak aspon to (no, jenze na poprve mi to vzdycky slo, uvidime, co to bude rikat po par kojenich a odstrikavanich
)
60?? Wau! Já jsem odsála odsávačkou max. 40, a to asi tak po hodině a půl usilovného snažení. Jsi borec, to půjde, neboj
Není tady
Maryt napsal(a):
tetamon napsal(a):
Ale ted jsem (konecne dosla dneska
) odsala odsavackou necelou 60, tak aspon to (no, jenze na poprve mi to vzdycky slo, uvidime, co to bude rikat po par kojenich a odstrikavanich
)
60?? Wau! Já jsem odsála odsávačkou max. 40, a to asi tak po hodině a půl usilovného snažení. Jsi borec, to půjde, neboj
![]()
Já jsem si jí taky koupila, od aventu tu manuální a zkusila jsem jí jednou a nic moc-opět mlíko pouze na dně. Zítra si k tomu sednu a zkusím to "pořádně"
Není tady
antal - taky mám tu od aventu ruční. Nejdřív sem tam měla tu vložku, ale tu sem vyndala a šlo to líp..důležitý u mě teda bylo, abych byla v klidu a měla opravdu velkej přísun tekutin - velkej myslim jako že sem pila a ne takový to občas zapít něco k jídlu. Postupně se to lepšilo...ale nikdy sem nevytáhla vís jak 100ml a to se stalo snad jen jednou a stejn+ě sem kojila skoro rok _
Není tady
Holky já jsem měla taky odsávačku, sice jen manuální, ale taky mi to s ní moc nešlo. nejvíc jsem odstříkala vždycky ručně....
A úplně nejvíc mi pomáhalo před kojením vypít něco teplého, cokoliv, čaj, meltu....hlavně to muselo být hodně teplé. To se mi pak dělali na tričku úplně mokrá kola....
Není tady
Cus babuchy,
tak jsem dneska byla s malou na kontrole a pribrala mi pul kila sikula jedna. Tak mame konecne tri kila
Ja klidne novej chlivek zalozim...ale nechcete ho rovnou v mimiskach? Nebo jeste tady na tehulich?
Tak ja vam dam trik, kdy se nejlepe odsava. Ja mam taky rucni AVent a mliko tece proudem, kdyz z jedny zrovna kojim a z druhy zacnu odstrikavat, to fakt tece samo. Chcete to trochu cviku, ale jde to jedna basen
Není tady
Já jsem si jí koupila, jelikož moje spoluležící jí dala k prsu a jela a mlíko teklo, tak jsem si myslela, že to budu mít taky tak a ono prd. Zítra to zkusím pořádně, jestli aspoň těch 30 odsaju. Elektrickou odsávajdu jsme měli v porodce a ta dělala deformovala bradavky až hrůza!Ta manuální mi přijde šetrnější.
Není tady
Antal, krtka: tak ja tu aventackou zkousela v porodnici (pujcovali). A mela jsem demotivujici spolubydlici (ctyrnasobna matka, dva kluci dospeli klacci a dve holky rok a pul a ted ta nova mala ), ktera dokazala na jedno zapumpnuti (nebyla schopna to dojet do konce, jak ji to bolelo) vytahla z prsa 40 ml...
Ona teda chudak mela blby pocit, kdyz se divala na to, jak ja se tam morduju ruco, abych aspon tu dvacitku dala, a ona udela dva tahy a ma plnou sklenicku...
Ja jsem si na radu te laktacni koupila medelu harmony, pac tou rucni mi to moc neslo, ale ta elektricka od aventu (nalezite draha) je super (zkousela jsem od te laktacni, ale ona ted koji a pouziva ji, takze holt nemuze pujcit ).
Tak teda zkusim pritlacit s pitim (dneska jsem ji mela cely den na prsu, fnuk a au, na wc poradn enebyla, a natoz tak jist apit, z ceho se mi pak asi tak to mliko ma delat?) TEd jsem uz byla tak zoufala, ze jsem na ni i kricela Mela jsem ji prakticky s kratkyma prestavkama 4 hodiny na prsach, a vytahla 30. Podle me je to akorat tak lina mura, protoze i kdyz jsem mela ty prsa prazdny, tak jsem odsavackou zvladla 30 ml, takze tam to mliko proste JE. Jenze zkuste tyrat hladovy urvany miminko hlady, aby si odvyklo, ze ten snadny prisun dokrmu strikackou prijde
A to horky taky rada zkusim... Cokoliv, co pomuze. Achjo, ted zase zacinaji prdochy, ja fakt nemit mamku, taknevim, co bych, asi umrela hlady
Není tady
Cizinka napsal(a):
Cus babuchy,
tak jsem dneska byla s malou na kontrole a pribrala mi pul kila sikula jedna. Tak mame konecne tri kila
Tyjo, gratulace
Není tady
antaliss napsal(a):
Tet, tak mě rada, ať jí pošimrám pod bradičkou doslova sra.a nejvíc. Jsem jí mohla šolíchat jak jsem chtěla, ale ona spala a spala..My jsme se narodili 11.12 a měli jsme 2970g, domů nás pustili nafedrované bebou, já neměla v prsou nic, a 17.12 měla jen 2660g a stále nepřibírala.27.12 až vlastně den před termínem ofiko porodu se váha vyšplhala na 3000g a to jsem se nervovala a stále jí vážila před kojením a po kojení..jinak přibrala od úterka cca 200g? Vdyť to je dost, moje dětská mi řekla, že když dá 150g za týden, tak je to dostačující.
To jste na tom skoro stejne :-D
My jsme se narodily 2830, pak sla s vahou dolu na 2,600, pak se 5 dni drzela na vaze a nehnula s ni, pak mi zacla zvracet a zhubla na 2540, a ted snad se solichame nekde kolem 3 kg (uvidim zitra u dr).
Jo, to ona pribirala, ale prave proto, ze mela ty nehorazny dokrmy. Ona jedla jako 7 kg trictvrte rocni mimino. Tak jsem na radu laktacni ubrala umelyho, prikrmu, tak uvidim, jestli to pribirani zustane nebo ne (prave v tom pomeru ji prislo divny, ze mlada pribira tak malo, kdyz toho sezere tolik... Jenze pak rozhodla, ze uvidim, co rekne dr., ale holt to mozna bude dedicny, tatinek vypada jak pred tydnem propusteny z koncentraku )
Není tady
Ahoj
Je mi líto jak válčíte s kojením. Jsme fakt ráda že mám savečka dravečka a co potřebuje si ze mně vytáhne. Dneska na kontrole přibírá dobře tak jsme byli pochválený. Jen nevím co s tím, ale ten pupík stále není zahojený prostě pořád tam má novou krev. Dr říkala jen kontrolovat a kdyby se to zhoršilo přijít. Tak snad se to někdy zahojí Jinak u nás snad ani nic novýho.
Laktační poradkyně v porodce taky doporučovala v superlativech tu medelu a byla to ženská která už viděla spoustu vychytávek tak bych řekla, že ví o čem mluví
Clívek bych nechala ještě tady v těhulích než porodíme všechny. Pak se obvykle až přesouvá do mamin
Není tady
Cizinka napsal(a):
Cus babuchy,
Tak ja vam dam trik, kdy se nejlepe odsava. Ja mam taky rucni AVent a mliko tece proudem, kdyz z jedny zrovna kojim a z druhy zacnu odstrikavat, to fakt tece samo. Chcete to trochu cviku, ale jde to jedna basen
Tý jo, zkusím, ale to už si fakt budu připadat jak dojnice
V porodnici radili ještě před kojením do sprchy a hodně teplé vody na prsa. Tenkrát to zafungovalo
Není tady
Maryt napsal(a):
Cizinka napsal(a):
Cus babuchy,
Tak ja vam dam trik, kdy se nejlepe odsava. Ja mam taky rucni AVent a mliko tece proudem, kdyz z jedny zrovna kojim a z druhy zacnu odstrikavat, to fakt tece samo. Chcete to trochu cviku, ale jde to jedna basenTý jo, zkusím, ale to už si fakt budu připadat jak dojnice
V porodnici radili ještě před kojením do sprchy a hodně teplé vody na prsa. Tenkrát to zafungovalo
Taky jsem v porodce stále nahřívala jako divá :-)
Není tady
ahojky, tak sem zpět z kontroly. CS 4, něco se začíná dít, udělala mi Hamiltona - vůbec to nebolelo, až sem se ptala, jestli to je jako celý tak uvidíme, jinak v sobotu nástup...tak jdu vařit a pak spááááááááááát
Není tady
Ahojky,
jdu k vám nakouknout a zeptat se těch co už odrodily. Jak je to teď s poplatkama v porodnici? Platí se jen za sebe nebo i za mimčo? A je stále těch 6OKč nebo už ta 1OO,-? Jen mi to tak napadlo včera večer.
Není tady
krtkaa napsal(a):
ahojky, tak sem zpět z kontroly. CS 4, něco se začíná dít, udělala mi Hamiltona - vůbec to nebolelo, až sem se ptala, jestli to je jako celý
tak uvidíme, jinak v sobotu nástup...tak jdu vařit a pak spááááááááááát
oj,krtí myslím na tebe a držím palce:-))
Není tady
Krtíí, bodejť by to bolelo, takhle otevřená :-)
Počítám, že v noci to vypukne :-) a zítra budeš bez břucha :-)
Mvkoty, za mimčo se neplatí, to zrušili už dřív, platila jsem 60 kč za den za sebe.. ale jestli se něco měnilo od nového roku, nevím.. snad zatím nee. Jo, a případný nadstandart v sobě tento poplatek nezahrnuje, takže se platí zvlášť..
Není tady
antaliss napsal(a):
Maryt napsal(a):
Cizinka napsal(a):
Cus babuchy,
Tak ja vam dam trik, kdy se nejlepe odsava. Ja mam taky rucni AVent a mliko tece proudem, kdyz z jedny zrovna kojim a z druhy zacnu odstrikavat, to fakt tece samo. Chcete to trochu cviku, ale jde to jedna basenTý jo, zkusím, ale to už si fakt budu připadat jak dojnice
V porodnici radili ještě před kojením do sprchy a hodně teplé vody na prsa. Tenkrát to zafungovaloTaky jsem v porodce stále nahřívala jako divá :-)
Antal, ahoooj, jak se máte, holky?
Není tady
Krtí tož přeju at se ti to dneska, nejpozději zítra rozjede, Budu nakukovat
Není tady
krtkaa napsal(a):
ahojky, tak sem zpět z kontroly. CS 4, něco se začíná dít
A cítíš nějaký poslíčky, kontrakce? Nebo se to otevřelo samo?
Upravil(a) Maryt (4. 1. 2011 13:35)
Není tady
Holky nevím, jak jste to měly vy, ale mě vůbec nepřijde, že mám za necelých 14 dní rodit. Zrovinka dneska jsem nějaká plná elánu, tančím tu po bytě a nevím co bych roupama dělala
Není tady
Poslíčci jsou už několik dní, ale vždy to utne...a už opravdu nevím, co je bolest malá a já si namlouvám, že by něco bylo, nebo je to bolest ukrutná a já si vsugerovávám, že porod bude horší...připadám si jak (pardon) prvorodička a netuším, jestli jsou to bolesti veliký nebo ne
krásně sem se vyspala a teď se pouštíme do rekonstrukce obsahu vleiké skříně - to zní teda jelikož měl malej druhej spát v postýlce u nás ložnici a velikýmu se tam zalíbilo (10kg a od půl roka spí s náma) tak sme se rozhodli do ložnice vtěsnat jak kolíbku tak postýlku z každé strany postele, aby byli oba kluci s náma
holky já se tak těším, až se začne něco dít a porodím toho malýho
Není tady
Holky teď dávají v Sama doma nějaký pořad o porodech a já z toho mám dost divný pocit. Ukázali tam záběr jak leze ven hlavička, a mě z toho bylo všelijak. I přes to, že už jsem jednou rodila, tak vidět to takhle najednou, z tohohle pohledu....
Navíc se mi tam moc líbí, jak mluví o porodech do vody, nebo v kleče.... u prvního porodu by se mi to strašně moc hodilo v kleče, ale mslím, že ani v téhle naší porodnici s ničím takovým nemůžu počítat, bohužel
Je mi z toho teď dost smutno celkově, asi jsem na to neměla koukat
Není tady
Maryt napsal(a):
antaliss napsal(a):
Maryt napsal(a):
Tý jo, zkusím, ale to už si fakt budu připadat jak dojnice
V porodnici radili ještě před kojením do sprchy a hodně teplé vody na prsa. Tenkrát to zafungovaloTaky jsem v porodce stále nahřívala jako divá :-)
Antal, ahoooj, jak se máte, holky?
ahoj maryt, máme se dobře,teda měli jsme trápení se zdravím,ale už je dobře a tak to i zustane:-)h.Pomalu se s malou sžíváne:-)zrovna jsme se vrátily z procházky a Lindi se najedla a usnula mi v náručí.Ani se mi jí nechce dát do postýlky:-)
Není tady
holky, co saďourek a Tomášek?jak se mají?
Není tady