29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Na této nástěnce najdete základní informace o každé z nastávajících maminek a jejich zimních dětiček
A to už jsme my, TĚHULKY:
Abby21
Vek: 23
Ceka druhe ditko, doma už má Terezku (19.3.09)
TP: 02.02.2011
Tripple testy OK
Antaliss
Věk:25
Čeká první dítko :0)
Co má za sebou: 10/08 parciální mola, zákaz snaženíčka do 1/10. // se na ni usmály 3.5.10 :0)
Srdíčko: 25.05.
TP: 4.1.2011
bambi
Vek:30
Čeká první mimi
Co ma za sebou: snazeni od srpna 2008, hormonální povzbuzování ovulace, konzultace v CAR, laparoskopické vyšetření vyšlo v pořádku, objednání na inseminaci a pak se samo zadařilo na dovolené na Madeiře :-)
TP: 01.01.11, podle UTZ 22.12.2010
Cizinka
Vek:34
Ceka druhe ditko - doma Maxik (19.08.2007)
Co ma za sebou: snazeni od rijna 2009 - zadarilo se v prosinci na navsteve v CR, bohuzel v unoru zjistene zamlcene tehu a nasledovala revize. Po mesicni pauze znovu snazeni a hned 05.05. se objevily //
Srdicko: 17.05.
TP: 07.01.11
Dita.L
Věk: 35
Čeká 4 ditko
Co ma za sebou: 30 dni po vyndani Dany nasla //
Srdicko:
TP: dle MS 26.2.2011
domicek512
Věk: 31 let
Testík: 28.3. //
Srdíčko: 9.4.
Velký UTZ 21.7. Vše v pořádku a zjištění pohlaví-chlapeček.
TP: 5.12.2010
Je to jeji první dítko, bez snažení, mimi bylo neplánované.
[color=#157DEC]Kitkat
Věk: 36
Čeká druhé dítko
Co má za sebou: ZT v 9tt 12/09, snažení žádné
Srdíčko: 2.6. 2010
TP: 5.1.2011
Krtkaa
Věk: 25
Čeká druhé dítko - doma Jiřík
Co má za sebou: Po třech měsících snažení našla // - 24.4.10.
Srdíčko: 10.5.10 bije jako o závod
TP: 2.1.2011
Konvalinka009
Věk: 26
Čeká první dítko
Co má za sebou: přes rok snažení, pak IVF na 1. pokus
Srdíčko: 31.3.2010
TP:30.11.2010
Liciáš
Věk: 28
Čeká první dítko
Co má za sebou: v únoru 2009 bohužel ZT v 6tt, snažení o mimčo asi 2 roky, dvě // našla 11.5.2010
Srdíčko: 2.6.2010
TP:16.1.2011
Magda33
Věk:
...dítko
Co má za sebou:
Srdíčko:
TP:
Páďa
Věk: 30
Čeká první dítko
Co má za sebou: 2.10.09 vyvolaný potrat ve 20tt (vývojová vada), po pěti měsících snažení znovu // 11.5.10
Srdíčko: 10.6.10
TP: 17.1.10
Pavka
Věk: 31
Čeká druhé dítko - o první bojovala 3 roky :0)
Co má za sebou: V boji o druhé dítko se zadařilo hned :0)
Srdíčko: Od 29.4.
TP: 13.12.10
Štarmik
Věk:32
Čeká druhé dítko - doma Matýsek (30.11.06)
Co má za sebou: snažili se od 7/09 - neprobíhala ovulace, naštěstí se zadařilo těstně před začátkem hormonální léčby a 10.4.10 se usmálo štěstí v podobě // :0) 4.5.10 dostla těhu průkazku :0)
Srdíčko: 19. 4. 10 bije jako o závod
TP: 17.12.10 (zřejmě dřív - bude rodit plánovaným CŘ)
Tetamon
Vek: 33 let
Ceka prvni ditko.
PM 2.4., // 4.5., bublina 6.5., srdicko 27.5., NT 2.7. (uff, v poradku :smile: ), triply 23.7.,
screening ve 20. tt 26.8. - zjistena oboustranna dilatace ledvinovych panvicek,
KO 27.8. - mimi roste jak ma, test na cukrovku 16.9., KO ledvin na velkem utz 17.9.
TP: podle PM 7.1., podle utz 5.1.
Zuzík22
Věk: 25
Čeká 2. ditko
Co ma za sebou: snažení se o dítko od začátku roku 2010, vyšlo to při třetím cyklu.
Srdíčko: 3.5.2010
TP: 24.12.2010
[color=#157DEC]A to už jsme my, MAMINKY:
Saďourek
Co má za sebou: 3x potrat v II. trimestru, nyní bude následovat cerclage a uvidíme
Srdíčko: 4.6.10
TP: 20.1.2010, dle UTZ 28.1.2010
Tomášek se narodil 14.10.2010, 740g, 33cm
Štvorlistok
Co má za sebou: druhé těhu už vyšlo na první pokus :0)
Srdíčko: 19.4.10 bije jako o závod!
TP: 10.12.10, čekají chlapečka
Oliverek se narodil 25.11.2010, 3340g, 51cm
Markéta
Co má za sebou: O prvního mazlíka bojovala 2,5 roku, druhé je překvapení :0)
Srdíčko: 27.4.10 bije jako o závod
TP: 1.12.10
Dominiček se narodil 26.11.2010, 3230g, 53cm
Kerstin
Co má za sebou: 4/09 vyvolávaný porod ve 22.tt (Edwardsův syndrom). 12/09 ZT - revize v 9.tt. // našla 18.4.10.
Srdíčko: Zatím nemáme info
TP: 29.12.10
Leontynka se narodila 28.11.2010, 2490g, 45cm
Maryt
Co má za sebou: Otěhulkovala 4 měsíce po vysazení HA a 21.3.10 našla // :0)
Srdíčko: 9.4.10 bije jako o závod
TP:19.11.10 - takže je ofiko Podzimní těhulka, ale stejnak je i naše
Madlenka se narodila 29.11.2010, 3320g, 50cm
Naše VIP členka: Isabel - bohužel nás dočasně opustila, ale všechny tady jí držime moc palce, aby se to brzy povedlo
[/color]
nick: Zima 10/11 heslo: zima10/11
Upravil(a) Zima 10/11 (13. 12. 2010 8:38)
Není tady
Tak jsem založila nový chlíveček
Není tady
šikulka já se dala do praní a pklidu a sem hotová už na začátku
máme pračku dole u babí, takže tahat prádlo dolu a pak zase nahoru...no peklo to bdue dneska..tak si pak snad zdřímnu
mv- uteče to..přehoupnou se Vánoce, Novej rok, bude zima, sníh a až to opadne, tak porodíš
Není tady
Zima 10/11 napsal(a):
Tak jsem založila nový chlíveček
Akorát už jsem zapomněla, jak se vkládají fotky, takže je to zatím bez nějakého zimního obrázku
Není tady
Už aby to bylo, nějak se na tu zimu letos vůbec netěším. Když jsem čekala Míšu tak jsem teď už pomaličku stříhala metr:-) měla jsem první termín 20.12 teď si budu muset počkat a modlit se aby nebyla tuhá zima a námraza abych se v klidu valila bez nehody:-)
Ale na jaro se těším, to mám snad nejradši když začne zase všechno kvést a probouzet se to mám plno energie:-)
Není tady
no vidíš a to uteče a bdueš kvést i ty já stříhám centimetr už teď, ale je pořád brzo..ale už bych ho nejraději vyplivla ven a byly sme všichni spolu
sice by to byl mazec na Vánoce s prťetem, ale lepší než se nemoc pohnout a pořádně pomazlit Jáju
tak já jdu něco dělat, dokud jsou venku..ale teda nechce se mi...vůůůbec
Není tady
krtkaa taky se těším až budu moc pořádně pomazlit Míšu a píďalka bude tady v košíku hezky podřimovat:-)
tohle počasí nic moc, mě se také nic nechce, ale mám tu naštěstí jen prádlo tak to je hned:-)
Odpoledne jedu ke kadeřnici tak jsem zvědavá co si vymyslí a udělá mi na hlavě:-) ale bude to trochu úleva. Teď mám vlasy úplně všude jak mi padají.
Tak zatím páček a já vás večer dočtu:-)
Není tady
Ahoj holky :-) tak doufám, že tento chlívek už bude řádně porodní :-) já rono vstala a koukám na ten poprašek sněhu a až mi zatrnulo :-)
Jdu se sprchnout, abych se trochu probrala :-) A co se metru týče, tak nám už do 38 týdne zbývají "jenom" 3 týdny a zdá se mi to jako celá věčnost :-))
Není tady
Jů novej domek taky tady se snad už rozrodíme
Střelec už je v plném proudu
i když... to je zrovna tchýně
Teta ty tvoje popisky mě docela děsí já mám tchýni příšernou, fakt jo, ale nemusím s ní být 3 měsíce
no... zase třeba až si zvykne, bude to fajn. Moje byla fajn, než si zvykla
Tak jsem si naplánovala na pátek/sobotu porod, ale v neděli je na Zličíně čertovská nadílka, tak se chceme jet podívat... no tak holt teda porod posunu na neděli večer Jsem zvědavá na Matýska, je na čerty jak dělanej (v pohádce a musím mu je pořád malovat) ale jak vidí nějakého na živo, tak se bojí. Uvidíme. Když se bude bát, půjdem pryč. Domu je tahat ještě nechci, doma se cítí bezpečně, tak proč mu to brát. Nedavno se naučil usínat sám a nerada bych to zase absolvovala
Jak to máte vy? Teda maminky starších dětí.
Jo a píšete Ježíškovi?
Není tady
My ježíškovi nepíšeme, teď mu budou dva roky, tak je brzy, ale o Ježíškovi a Vánocích mu povídám a tváří se zasvěceně
na Mikulášskou půjdem tady u nás do sokolovny, dětičky tam volají a dostávají balíčky, tak to absolvujem, Zličín si nedovedu představit tam bdue asi detiček jak smetí
a s tím usínáním - spí s náma, to bude pak boj, ale když on je tak krásnej když usíná a spinká
Není tady
My jedeme na mikulášskou kanašim na vesnici, je tam už v sobotu. A příští sobotu budeme u druhé babi tady v Praze. Tak to budeme mít dvojté:-) Michálek je teď hrdina, ale jak vidí čerta tak se mi drží a nepustí. Slibuje jak bude hodný atd a jak čert zmizí je čert z Michálka. A to nám bude v lednu sedm.
Jinak Ježiškovi píšeme. Když byl Michálek byl manší tak jsem vystřihovali z katalogů, později malovali a teď prvně píšeme dopis. Máme snad už asi 4dopisy a v každém je něco jiného:-)
Není tady
krtkaa napsal(a):
a co si přeje tak velikej kluk - z mýho pohledu 2letýho synáčka
Je toho tolik, od auta na dálkové ovládání, počítač, kytaru, různé autíčka od 100 do 2500,- pokaždé když někde něco vidí to chce. Ale co vede na plné čáře je minibike nebo čtyřkolka. To chce už dlouho, ale to bohužel neprojde. Motorky doma neprojdou ani náhodou. No možná časem přesvědčím mužíka a povolí aspoň tu čtyřkolku.
Dál vedou knížky, ale ne pohádky, chce naučné o vesmíru, přírodě a hlavně o dinosaurech.
Není tady
Tak my jsme letos "psali" Máťa dělal, že píše napsal si o Bořka a Týnu (šikula) a Julču
a taky Gordona z Loko. Tomáše. Ale super je, že nezapomněl poprosit a poděkovat. Pisim pisim žižíšu a tetuju
Já si ten Zl. taky moc představit neumím, nikdy jsem na žádném takovém "reji" tam nebyla, ale přišel s tím tatínek a když už má tatínek nějaký takový rodinný nápad, musí se toho využít Ono z toho stejně nakonec sejde a půjdu jen s Máťou na rozsvícení stromečku u nás
Letos nic moc program, Pavel Bobek
Krtí já to právě chtěla odbourat do narození miminka. Pak nevím jak bych to zvládala. Věřím, že u nás v posteli by usínal naprosto báječně Ale pro mě bylo hodně důležité, aby zjistil, že má svoji postýlku a teď už velkou postel. Koneckonců se stejně kolem půlnoci stěhuje vždycky k nám
Není tady
Jája miluje svoji velikou postel, rád si tam hraje a ukazuje ji všem, ale večer vždy ukáže do ložnice a už tam chrupká spával sám od půli roka, ale pak sme to zavrhli a tulíme se všichni dohromady...tak sem zvědavá jak to bude potom
ale pro mě je důležitý, že mě to tak vnitřně vyhovuje a necítím nic nepřirozenýho...tak uvidíme pak, jak to bude
Není tady
Jeee, novy chlivek
Jeee, on bude vlastne mikulas
No, u nas segra zavedla (a podle mecelkem sikovny ) pravidlo, ze mikulas je "jedlej". Zadny hracky, pekne jen ovoce, bonbonky (obcas se to obchazi tim, ze se davaji cukrovinky s pridanou hrackou v balicku
, babicky jsou vynalezave v nedodrzovani pravidel
), protoze smudla je koncolednovy, takze by to mel vsecko moc, tech hracek, mikulas, vanoce, narozky...
Upravil(a) tetamon (2. 1. 2013 15:08)
Není tady
Takže novinka od Čtyřlístka do nového chlívku:
"Odislo mi hodne hlenovej zatky s krvou a boli ma teda poriadne na ms. Sedim este na urologii s ladvinami."
To mi přišlo smskou v 11:40, dál nic nevím. A držím všechny palce!
I když i po odchodu hlenové zátky sse může ještě klíďo den dva čekat.
No vida jak to v novém domečku pěkně pojede!
Upravil(a) kitkat (23. 11. 2010 13:08)
Není tady
Píšete že sněží, já chci taky! Včera jsem konečně T. koupila oteplováky, takže můžeme vyrazit! No v Praze si asi ještě počkáme.
Dneškní kontrola ok, čípek zcela těhotenský, malá má odhadem 2,3 kila prý větší hlavu. Auau. To má po mě Tlak mi měřili 2x, napoprvé byl trochu vyšší, ale pak se to srovnalo. Ale protože mám otoky tak mě stejně chtějí vidět už příští týden, aby to zase nebyla preeklampsie. To snad nebude, včera večer jsem měla podle domácího měření 98 na 57
T. spořádaně usíná ve svojí postýlce ve svém pokoji, ale v poslední době se vždycky přesune kolem 4 k nám do postele, což mi trochu vadí. Horší ještě je, že někdy chce vstávat už v těch 5 a rodičům se ještě nechce Asi by to spravilo odbourat polední spaní, ale to si nedovedu představit. Ta polední oáza klidu mě drží nad vodou v poslední době
Není tady
kitkat - konečně nějaké novinky, i když s tou zátkou - mě odešla ve čtvrtek a porodila jsem až v úterý
Tobík je šikulka a s tim poledním spaním - spím teď s ním a moooc mi to pomáhá a hodlám v tom pokračovat - nějak najivně si myslim ,že druhý dítko bude víc "průběžný" - žádný stresy co a jak jako s prvním
Není tady
kit: tak to je hezke, to se nam to rozjizdi Tak doufam, ze vsechno bude v pohode..
Ja uz mam taky par dni takovy neprijemny tlaky dole, ale porad to pricitam tomu, ze mladoska jak je velka, mi postupne utlacuje vsechno, takze ty tlaky jsou to, ale cert vi, je mozny, ze bych uz ted zacla mit poslicky? Vetsinou si nevzpomenu sledovat, jestli to je vickrat nebo jedna dlouha "bolest"
I kdyz to urcite neni to, kdyz to vypadalo, ze v 25. tt mala pujde na svet
, to se uz pak fakt nedalo prehlidnout, a clovek si i tak nejak vsiml, ze prijdou chvilky, kdy si uz rika, ze plasi zbytecne...a pak nanovo
To jsem zvedav, co budu rikat, az to prijde doopravdy, se z toho asi utecu pryc
Jeeee, sniiih, cu takyyyy...
Poledni spani me privadi na myslenku, ze bych se mohla taky chvilku natahnout
Není tady
holky len rychlo podavam hlasenie, volala som dr a mam radsej vyrazit do porodnice, uz mam hlien len s cerstvou krvou, tak ked picham heparin tak aby nebol nejaky problem s krvacanim... predpokladam ze ma tam uz asi nechaju podla toho co vcera hovorila dr... tak mi drzte prosim palce, ja sa bojiiiim snad to bude vsetko ok a rychlo za nami ak by mi naplanovali v blizkej dobe vyvolanie
Není tady
stvorlistok napsal(a):
holky len rychlo podavam hlasenie, volala som dr a mam radsej vyrazit do porodnice, uz mam hlien len s cerstvou krvou, tak ked picham heparin tak aby nebol nejaky problem s krvacanim... predpokladam ze ma tam uz asi nechaju podla toho co vcera hovorila dr... tak mi drzte prosim palce, ja sa bojiiiim
snad to bude vsetko ok a rychlo za nami ak by mi naplanovali v blizkej dobe vyvolanie
Drzim palce, preju co nejrychlejsi a nejpohodovejsi prubeh, at uz to znamena cokoliv, hlavne zadne komplikace, pekne mrnouska v poradku u sebe, oba dva vas
Není tady
Jeeeeeeeee novej chliv i s prvnim zimnetem
Huraaaaaa (vlastne teda druhym
Teta, nebylo by lepsi nez na hadr naucit tchyni na sprchu?
Ta sklenicka s vodou mi pripada dost
tak celkove
Ja jsem taky zvykla se pokazdy umejt, ale vrham se na bobek do sprchace
Dneska jsem se konecne dovolala na PA na predporodni kurzy. Budu chodit na autohypnozu, jsem rekla, ze se bojim bolesti a navic ani na bazen ani na "klasiku" kde se uci tlacit (ha ha ze uz by me to konecne nekdo napoctvrty naucil? kvuli kontrakcim nemuzu. Jsem chtela ten bazen..... no pak jeste nabizeji Jogu ale to me nebere.
Není tady
Čtyřlístku držím pěsti
No a u mě dneska kontroly na ránu. Tlak si dělal co chtěl, měřili mi ho snad 10x, ale nakonec dobrý. Mám streptokoka, což fakt nevim kde jsem k tomu přišla jsem chudokrevná, no taky dobrý, zase to hnusný železo monitor taky nic moc, tak jsem opět mazala do nemocnice. Ale závěr je takový, že je vše OK a zatím nerodím
Není tady