3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Nečetla jsem celé vlákno, take sorry, jestli to tu někde bylo u vysvětleno.
Co znamená termín "zvenčioslava"? Nikdy předtím jsem ho neslyela...
setupka napsal(a):
Hodně věcí, které tady píete, si myslím taky. Jene i přes to vechno je mi s ním tak nějak dobře. Sama to dost dobře nechápu a jetě před pár lety u bych byla dávno pryč.
Setupko, úplně jsem nadskočila, kdy jsem tohle četla. Já momentálně procházím takovým kolním dramatem, můj syn přechází na jinou kolu, protoe jeho původní učitelka je podle mě regulerní psychopat. Dlouho jsme to neviděli, kdy nás to začalo bouchat do očí, snaili jsme se to omlouvat, chápat, doufat ve zlepení.. a pak jednou u to bylo moc a není cesta zpátky. Kdy jsme to ale probírali s ostatníma rodičema, spousta jich byla jetě v tom stadiu "uvidíme, třeba to není tak hrozný, třeba se to zlepí.." - a to i poté, co učitelka vypustila z pusy věci, který člověk fakt nepobere. No a já jim tenkrát napsala:
Jsem přesvědčená, e trpíme (my rodiče) syndromem pomalu zahřívané áby
(pokud to neznáte - kdy dáte ábu do vody a budete pomalu zahřívat, časem
se uvaří, ani by si toho vimla. Kdybyste ji hodili do horké vody, okamitě
vyskočí). Komukoli "zvenčí" řeknu, co učitelka na třídní schůzce říkala, tomu
na místě upadne čelist (a to i lidem, kteří se pohybují v "alternativách"),
zatímco my, jak jsme od první třídy pomalu ohříváni, jsme pořád ochotní
počkat, třeba to není tak patné, asi to myslí dobře, my tomu koneckonců
nerozumíme, třeba se to zlepí. Já říkám, e nezlepí, e u jsem čekala
dost dlouho.
Asi chápe, co tím chci říct...
Není tady
Blossom napsal(a):
Nečetla jsem celé vlákno, take sorry, jestli to tu někde bylo u vysvětleno.
Co znamená termín "zvenčioslava"? Nikdy předtím jsem ho neslyela...
No, Bloss,já to taky nepobírala, ale protoe si ráda vytvářím domněnky, tak jsem si to vyloila jako: Oslava zvenčí...Prosba o názor z venku na oslavu...
Není tady
Kubula napsal(a):
setupka napsal(a):
Hodně věcí, které tady píete, si myslím taky. Jene i přes to vechno je mi s ním tak nějak dobře. Sama to dost dobře nechápu a jetě před pár lety u bych byla dávno pryč.
Setupko, úplně js:)em nadskočila, kdy jsem tohle četla. Já momentálně procházím takovým kolním dramatem, můj syn přechází na jinou kolu, protoe jeho původní učitelka je podle mě regulerní psychopat. Dlouho jsme to neviděli, kdy nás to začalo bouchat do očí, snaili jsme se to omlouvat, chápat, doufat ve zlepení.. a pak jednou u to bylo moc a není cesta zpátky. Kdy jsme to ale probírali s ostatníma rodičema, spousta jich byla jetě v tom stadiu "uvidíme, třeba to není tak hrozný, třeba se to zlepí.." - a to i poté, co učitelka vypustila z pusy věci, který člověk fakt nepobere. No a já jim tenkrát napsala:
Jsem přesvědčená, e trpíme (my rodiče) syndromem pomalu zahřívané áby
(pokud to neznáte - kdy dáte ábu do vody a budete pomalu zahřívat, časem
se uvaří, ani by si toho vimla. Kdybyste ji hodili do horké vody, okamitě
vyskočí). Komukoli "zvenčí" řeknu, co učitelka na třídní schůzce říkala, tomu
na místě upadne čelist (a to i lidem, kteří se pohybují v "alternativách"),
zatímco my, jak jsme od první třídy pomalu ohříváni, jsme pořád ochotní
počkat, třeba to není tak patné, asi to myslí dobře, my tomu koneckonců
nerozumíme, třeba se to zlepí. Já říkám, e nezlepí, e u jsem čekala
dost dlouho.
Asi chápe, co tím chci říct...
Bezva příklad, koukám,e jsem taky abička.Akorát v jiném tématu....troku.
Není tady
Zdravím vechny, take postupně. Název diskuse se mi nepodařilo opravit a popravdě ani nevím, jak se mi to povedlo tak napsat. Asi rukama...
Přítel je v té zřejmě velmi lákavé funkci druhým měsícem a to jenom na zástup, ne se ředitel vrátí ze zotavené po operaci, take jetě asi tak tři měsíce. Jinak vydělává o nějakých pět tis.víc ne já a já od února postupuju podle rozodnutí vedení firmy na vyí post. To asi kvůli neschopnosti...
Kvůli penězům s ním opravdu nejsem. Tak hluboko jsem neklesla. Asi bych to měla o hodně lepí, kdybych klesla. Docela ho tve, e kdy jdeme spolu koupit třeba kabát pro mě, platím si ho sama. A jetě mu řeknu,a se podívá, e kluk má roztrhaný botasky, tak je kam ty peníze dát. Jak píu, je mi s ním dobře, hodně toho pro mě dělá, velijaké drobnosti, je ke mně obětavý a chápavy. Takhle se ke mně ádný chlap nechoval. To jsou právě ty věci, kvůli kterým s ním jsem. Na druhou stranu je náladový, nevnímá, kdy mu něco říkám, hodiny vysedává u počítače...prostě asi jako větina. Moná proto dost těko chápu ty jeho čtrnáctidenní změny, ale to je asi moje chyba.
Děti spí nemají návyky, ne by byly zanedbaný, Nikdo po nich nic nechce a nekotroluje jich. Tak jak to potom má vypadat. Aspoň tatínek to nedělá. A ví to. Včera jsem si o vem promluvili, svorně si pobrečeli, máme o čem přemýlet. Chceme být spolu, tak to budeme muset nějak sladit a něco změnit. Z toho mám trochu obavy, slova jsou jedna věc a činy druhá. Asi nebude chtít měnit bydlení. Asi pochopil i situaci, v jaké jsem. To se dá u chlapa těko říct, ale u tak neodporoval. Co se mu honí hlavou nevím, ale řekl, e musím mámu podpořit.
Není tady
Asi jsem vařená ába.
Není tady
Setupko, super Tak snad vám ten rozhovor pomůe a vechno se zlepí. Pokud ne, asi by bylo u opravdu na místě přemýlet o rozchodu.
Ale věřím e jo...protoe jak se říká, oni chlapi jsou troku jiní a je třeba je někdy přímo nakopnout.
Není tady
Děkuju, nemělůa jsem čas zkoumat, jak se to dá opravit:rodna:
Není tady
setupka napsal(a):
Zdravím vechny, take postupně. Název diskuse se mi nepodařilo opravit a popravdě ani nevím, jak se mi to povedlo tak napsat. Asi rukama...
Přítel je v té zřejmě velmi lákavé funkci druhým měsícem a to jenom na zástup, ne se ředitel vrátí ze zotavené po operaci, take jetě asi tak tři měsíce. Jinak vydělává o nějakých pět tis.víc ne já a já od února postupuju podle rozodnutí vedení firmy na vyí post. To asi kvůli neschopnosti...
Kvůli penězům s ním opravdu nejsem. Tak hluboko jsem neklesla. Asi bych to měla o hodně lepí, kdybych klesla. Docela ho tve, e kdy jdeme spolu koupit třeba kabát pro mě, platím si ho sama. A jetě mu řeknu,a se podívá, e kluk má roztrhaný botasky, tak je kam ty peníze dát. Jak píu, je mi s ním dobře, hodně toho pro mě dělá, velijaké drobnosti, je ke mně obětavý a chápavy. Takhle se ke mně ádný chlap nechoval. To jsou právě ty věci, kvůli kterým s ním jsem. Na druhou stranu je náladový, nevnímá, kdy mu něco říkám, hodiny vysedává u počítače...prostě asi jako větina. Moná proto dost těko chápu ty jeho čtrnáctidenní změny, ale to je asi moje chyba.
Děti spí nemají návyky, ne by byly zanedbaný, Nikdo po nich nic nechce a nekotroluje jich. Tak jak to potom má vypadat. Aspoň tatínek to nedělá. A ví to. Včera jsem si o vem promluvili, svorně si pobrečeli, máme o čem přemýlet. Chceme být spolu, tak to budeme muset nějak sladit a něco změnit. Z toho mám trochu obavy, slova jsou jedna věc a činy druhá. Asi nebude chtít měnit bydlení. Asi pochopil i situaci, v jaké jsem. To se dá u chlapa těko říct, ale u tak neodporoval. Co se mu honí hlavou nevím, ale řekl, e musím mámu podpořit.
A u to zase hází na sebe - vinu za to,e jeto náladovej panák.Takoví náladoví chlapi jsou protivní jako osina v zad.ku.S takovým bych teda moc sdílet radi společný bydlení nemusela.
Ale kadý svého těstí strůjcem,tak se měj.
Není tady
Kvůli penězům s ním opravdu nejsem.
Já ti to věřím. Já také nejsem finančně závislá na mém manelovi,který velmi sluně vydělává. Mám takový příjem,kterým uivím sebe i mé dvě děti. Ale vím,e byl jeden člověk,který si myslel,e ho chci kvůli penězům.Blbost,ná vztah byl zcela vyváený i v tomhle ohledu. Nezávisle na sobě jsme se měli dobře,dnes se máme jetě líp. Máme jeden druhého...
Docela ho tve, e kdy jdeme spolu koupit třeba kabát pro mě, platím si ho sama.
Podobné pocity měl můj mu,kdy jsme spolu jetě neili a měli kadý svojí domácnost. Také jsem nechtěla,aby mi něco platil,nemám ráda pocit,e jsem někomu něco dluná. Vyřeil to po svém. Přijel s velkým nákupem,pozval nás vechny ( i mé děti )na večeři, do kina, k sobě......Zkrátka pokadé něco,co by bylo nevhodné odmítnout,ale přitom, aby mě neuvedl do nějakých rozpaků nebo ve mně nevyvolal nějaké pocity trapnosti. Brzy jsme to vyřeili. Vzali jsme se a hospodaříme společně.ádné MOJE nebo TVOJE, jenom NAE.
Není tady
rejka napsal(a):
Kvůli penězům s ním opravdu nejsem.
Já ti to věřím. Já také nejsem finančně závislá na mém manelovi,který velmi sluně vydělává. Mám takový příjem,kterým uivím sebe i mé dvě děti. Ale vím,e byl jeden člověk,který si myslel,e ho chci kvůli penězům.Blbost,ná vztah byl zcela vyváený i v tomhle ohledu. Nezávisle na sobě jsme se měli dobře,dnes se máme jetě líp. Máme jeden druhého...
Docela ho tve, e kdy jdeme spolu koupit třeba kabát pro mě, platím si ho sama.
Podobné pocity měl můj mu,kdy jsme spolu jetě neili a měli kadý svojí domácnost. Také jsem nechtěla,aby mi něco platil,nemám ráda pocit,e jsem někomu něco dluná. Vyřeil to po svém. Přijel s velkým nákupem,pozval nás vechny ( i mé děti )na večeři, do kina, k sobě......Zkrátka pokadé něco,co by bylo nevhodné odmítnout,ale přitom, aby mě neuvedl do nějakých rozpaků nebo ve mně nevyvolal nějaké pocity trapnosti. Brzy jsme to vyřeili. Vzali jsme se a hospodaříme společně.ádné MOJE nebo TVOJE, jenom NAE.
Kdy se sejdou 2 rozumní a normálně uvaující lidé a dejme tomu jetě kdy ani jeden z nich nepobírá almunu nebo nemá tendenci se vézt na vlně toho druhého,je to to nejideálnějí,co vás mohlo potkat a fandím vám.
My to máme podobně,jen děti máme společné.
Není tady
setupko, vůbec nesejde na tom, jestli je Tvůj přítel ve vysokém postavení nebo není.
Tady jde spí o to, e má v sobě empatie asi tolik, jako dřevěnej zouvák na boty.
Proboha, vdy drí po tatínkovi SMUTEK (!!!) co znamená, e by Ti měl být v těchto nelehkých chvílích oporou a podporou, zacházet s Tebou jako s vzácným kusem porcelánu a ne, aby po tobě jetě chtěl, abys jeho dětem vystrojovala narozeninovou párty
Já tady v tomhle bodě absolutně postrádám jakoukoliv úctu k partnerce, a to ten pán můe být třeba ministerskej předseda a ty dejme tomu členka dozorčí rady v bance, vae postavení toti nemá ádnou vypovídací hodnotu ve chvíli, kdy se tohle mezi vámi odehraje
Není tady
Kuty napsal(a):
Kdy se sejdou 2 rozumní a normálně uvaující lidé a dejme tomu jetě kdy ani jeden z nich nepobírá almunu nebo nemá tendenci se vézt na vlně toho druhého,je to to nejideálnějí,co vás mohlo potkat a fandím vám.
My to máme podobně,jen děti máme společné.
Vlastně jsem chtěla mimo jiné říct,e podle mě by vztah měl být vyváený ve vech,respektive ve větině směrech. Ve vzdělání,v příjmech,v podobných názorech........
Není tady
Zdravím vechny, tak víkendová oslavička dopadla tak, e jedna ze sester měla naplánovanou jinou akci, take se to odkládá...
Já jsem si la po své ose a jsem ráda. Máma mně opravdu potřebuje a budu tam muset jezdit častěji. DOmlouvaly jsem se na tuto sobotu, tak doufám, e se situace nebude opakovat. Půjdeme spole na hřbitov, upečeme perníčky, podíváme se na předvánoční jarmark. Náladu na to sice moc nemám, spí to ve mně vyvolává depku, e "něco" chybí, ale musím se s tím nějak smířit. Občas se mi o tátovi zdává. Přemýlím, jestli to má něco znamenat... Nejsem náboenský fanatik, ale mylenka, e ivot po smrti pokračuje a ten člověk je i jinde, ne v tom hrobě, je pro mě svým způsobem uklidňující, jestli se to tak dá říct. Prostě mám naději, e táta někde je a někdy se znovu potkáme.
Co se týká přítele. náladový je, Kdy má problémy v práci, je s ním ten víkend docela o nervy. Já taky nemám právě klidnou práci, ale víkend si tím kazit nenechám.
Nezáleí na tom, kdo co dělá, i kdy do jisté míry to člověka směruje. Ani jsem tady jeho práci nechtěla zmiňovat právě kvůli penězům. JSem ráda samostatná, soběstačná, jsem prostě hrdá. ALe chápu, e pro chlapa je dárek věcí osobní hrdosti, kdy ho ena odmítne. Chtěl mně tím kabátem udělat radost, protoe se mně fakt moc líbil a chtěl, aby byl od něj. Jene přesně, cítím to jako závazek. Ne e by chtěl stejně hodnotný dar. SPí mám někdy pocit, e by mě chtěl vlastnit.
Empatie fakt moc nemá, v hlavě má ty čísla. To asi člověka svým způsobem určuje.
K jeho dětem...matka si nezajde na kávičku, ale na pivo. A v tom se to vechno odvíjí. Je to vyučená tkadlena, a tím neříkám, e člověk s výučním listem je na niím stupni, ale ona prostě taková je. Sukni údajně měla jenom na svatbě, do divadla, na ples neměla zájem jít, na podnikový večírek odmítala jít (co on vyaduje, reprezentaci)spí na to pivko a to chodila i od malých dětí. ehlení bylo u nich asi zvlátní kapitola, to chodila dělat jeho matka, jeho rodiče je financovali, to jetě v dochách, kdy nebyl zástupnýcm ředitelem:-), ale řadovýcm úředníkem. Děcka neznají hodnotu věci, prostě kdy se něco zničí, "koupí se" nový. Asi samo. Nevnímají, e na to někdo musí vydělat. Přece přijde babička a koupí. Proč neobírat ebírka na nové koenkové sedačce, nějaký flíček, "se děsnej, tati, ty nadělá, my to máme doma taky". To těko rozdýchávám a kdy něco řeknu, dívají se na mě jako na marana. Přítel se ke mně přidá, co je pro děti překvapující, protoe normálně by si toho ani neviml. A co já s tím.
Není tady
setupka napsal(a):
... ehlení bylo u nich asi zvlátní kapitola, to chodila dělat jeho matka, jeho rodiče je financovali, to jetě v dochách, kdy nebyl zástupnýcm ředitelem:-), ale řadovýcm úředníkem. Děcka neznají hodnotu věci, prostě kdy se něco zničí, "koupí se" nový. Asi samo. Nevnímají, e na to někdo musí vydělat. Přece přijde babička a koupí. Proč neobírat ebírka na nové koenkové sedačce, nějaký flíček, "se děsnej, tati, ty nadělá, my to máme doma taky". To těko rozdýchávám a kdy něco řeknu, dívají se na mě jako na marana. Přítel se ke mně přidá, co je pro děti překvapující, protoe normálně by si toho ani neviml. A co já s tím.
setupko, pozor na to ... z posledního odstavce a vytučněných vět vyplývá, e pokud byl Tvůj přítel jetě enatý s BM, u od začátku se do té rodiny montovali nějakým způsobem jeho rodiče a jestli jsi to jetě nepostřehla, matka Tvého přítele má v jeho ivotě dosti důleitou pozici. Na mě to dělá dojem, e maminka je takovou edou eminencí v pozadí celého dění vekeré rodiny
MMCH Tvé líčení přítelovy BM mi přijde trochu úsměvné ... kadý jsme holt nějaký, někdo na ty společenské akce je, někdo jiný zase není. Třeba by ses divila, co by Ti na oplátku navykládala BM, jak si v manelství uila s tchyní, která jí domů chodila ehlit, sice je i financovala, ale na oplátku musela mladá paní skákat tak, jak tchyně pískala
Není tady
maminka je takovou edou eminencí v pozadí celého dění vekeré rodiny
Nejen maminka, zdá se mi. Protoe na setupku a její rodinný trable příli ohled brán nebyl, ovem "jedna ze sester měla naplánovanou jinou akci, take se to odkládá...". To taky o něčem vypovídá.
Není tady
Rozhodně si nedělám iluze, e on by byl ideální a bez chyby, sama jich vidím hned několik:P Kadá mince má dvě strany a vina není nikdy jenom na jednom. Ale její zaloení se promítá do výchovy dětí, stejně tak jako přehlíení a nevímavost tatíčka. J8 se s tím o víkendech potýkám a potom si vůbec neodpočinu, protoe jsem pořád ve střehu.
Faktem je , e u kdysi jsem mu říkala, e řeí, co chce jeho matak, sestra, BM, dcera a teprve potom, co chci já. Souhlasil, ani si to před tím uvědomoval.
Není tady
Eri napsal(a):
To je pěkný, e souhlasil. A co s tím hodlá dělat?
To jsem sama zvědavá
Není tady
J8 se s tím o víkendech potýkám a potom si vůbec neodpočinu, protoe jsem pořád ve střehu.
A proč se na to nevykale? To myslím váně - prostě pár víkendů nevař - a uvaří tatík nebo restaurace, neuklízej - a vysvětli příteli, e buď si uklidí haranti před odchodem, nebo holt to udělá on, nevychovávej - nejsi rodič ani babička.
Pravděpodobně se dočká buď výčitek, jaká jsi nemoná, e nekmitá kolem dítek, nebo informací o své lenosti - ale to bys měla ustát a za pokus by to stálo. A tatík vidí, co je ne/udělaný, kdy to nezmákne ty.
Není tady
setupka napsal(a):
Rozhodně si nedělám iluze, e on by byl ideální a bez chyby, sama jich vidím hned několik:P Kadá mince má dvě strany a vina není nikdy jenom na jednom. Ale její zaloení se promítá do výchovy dětí, stejně tak jako přehlíení a nevímavost tatíčka. J8 se s tím o víkendech potýkám a potom si vůbec neodpočinu, protoe jsem pořád ve střehu.
Faktem je , e u kdysi jsem mu říkala, e řeí, co chce jeho matak, sestra, BM, dcera a teprve potom, co chci já. Souhlasil, ani si to před tím uvědomoval.
Mně se zdá, e jedním z hlavních kritérií při výběru partnerky u Tvého partnera bylo to, aby se beze zbytku dovedla podřídit potřebám "jeho" rodiny a její ostatní vlastnosti nehrají zas a tak důleitou roli.
A obávám se, e s paní, která by nebyla k jeho rodině vstřícná a naznačila mu, e do členů jeho rodiny jí zase a tak moc není a vekerý svůj volný čas chce trávit buďto s ním o samotě, nebo u sebe doma - e by s ní byl asi velmi brzy hotov
Není tady
setupka napsal(a):
Máma mně opravdu potřebuje a budu tam muset jezdit častěji. DOmlouvaly jsem se na tuto sobotu, tak doufám, e se situace nebude opakovat. Půjdeme spole na hřbitov, upečeme perníčky, podíváme se na předvánoční jarmark. Náladu na to sice moc nemám, spí to ve mně vyvolává depku, e "něco" chybí, ale musím se s tím nějak smířit. Občas se mi o tátovi zdává. Přemýlím, jestli to má něco znamenat... Nejsem náboenský fanatik, ale mylenka, e ivot po smrti pokračuje a ten člověk je i jinde, ne v tom hrobě, je pro mě svým způsobem uklidňující, jestli se to tak dá říct. Prostě mám naději, e táta někde je a někdy se znovu potkáme.
Setupko,ani neví jak moc ti rozumím,vím přesně jak se cítí.Můj tatínek umřel pár dní po Silvestru.V den jeho pohřbu byla sněhová kalamita,předtím ani vločka. První rok se mi o něm zdálo skoro kadou noc,nikdy na mě nepromluvil,vdy se usmíval.Mnohokrát jsem se ho ptala jestli je NĚCO PO.Nikdy neodpověděl ani gestem.A cca 2 roky po jeho odchodu,kdy se mi zase jednou o něm zdálo a ptala jsem se ho jestli je to TAM hezký a je mu dobře,hlasitě se rozesmál a kýval hlavou,e ANO. První rok po jeho smrti jsem měla pocit,e se musí(můe) vrátit.Viděla jsem ho vude( měla jsem ten pocit,e ho vidím...)A,kdy jsem jeho skon vnitřně přijala a smířila se s ním,sny o něm u nebyly tak časté a také jsem u neměla pocit,e ho vidím. A musím ti říct,e kdy můj taka zemřel,dostavil se i pocit klidu,e on TAM je,čeká na nás a já nepůjdu jednou do neznámého,respektive do neznámého ano,ale nebudu tam u sama......Myslím,e mi rozumí......Ten první rok nestojí za nic,ale postupně se to bude zlepovat.Nepotlačuj emoce,kdy to bude chtít ven,tak klidně breč.....Co já se nařvala ,ale vdy přila úleva,tak to mělo smysl.
Není tady
Kiara napsal(a):
setupka napsal(a):
Faktem je , e u kdysi jsem mu říkala, e řeí, co chce jeho matak, sestra, BM, dcera a teprve potom, co chci já. Souhlasil, ani si to před tím uvědomoval.Mně se zdá, e jedním z hlavních kritérií při výběru partnerky u Tvého partnera bylo to, aby se beze zbytku dovedla podřídit potřebám "jeho" rodiny a její ostatní vlastnosti nehrají zas a tak důleitou roli.
A obávám se, e s paní, která by nebyla k jeho rodině vstřícná a naznačila mu, e do členů jeho rodiny jí zase a tak moc není a vekerý svůj volný čas chce trávit buďto s ním o samotě, nebo u sebe doma - e by s ní byl asi velmi brzy hotov
Jo, u se se mnou chtěl rozejít, e jsem nepřijala jeho děti, jsem k nim málo vstřícná a nechci s nima být. Děcka jsou u nich v rodině na vech pčedních místech (docela to chápu), jene na druhou stranu tím dost limitují nového partnera. Nebyla jsem příčinou jejich rozvodu, jetě pár let po něm jsem se ani neznali, take mi nemají co mít za zlé. Vidí jenom to svoje. S tím se nedá hnout.
Není tady
rejka napsal(a):
setupka napsal(a):
Máma mně opravdu potřebuje a budu tam muset jezdit častěji. DOmlouvaly jsem se na tuto sobotu, tak doufám, e se situace nebude opakovat. Půjdeme spole na hřbitov, upečeme perníčky, podíváme se na předvánoční jarmark. Náladu na to sice moc nemám, spí to ve mně vyvolává depku, e "něco" chybí, ale musím se s tím nějak smířit. Občas se mi o tátovi zdává. Přemýlím, jestli to má něco znamenat... Nejsem náboenský fanatik, ale mylenka, e ivot po smrti pokračuje a ten člověk je i jinde, ne v tom hrobě, je pro mě svým způsobem uklidňující, jestli se to tak dá říct. Prostě mám naději, e táta někde je a někdy se znovu potkáme.
Setupko,ani neví jak moc ti rozumím,vím přesně jak se cítí.Můj tatínek umřel pár dní po Silvestru.V den jeho pohřbu byla sněhová kalamita,předtím ani vločka. První rok se mi o něm zdálo skoro kadou noc,nikdy na mě nepromluvil,vdy se usmíval.Mnohokrát jsem se ho ptala jestli je NĚCO PO.Nikdy neodpověděl ani gestem.A cca 2 roky po jeho odchodu,kdy se mi zase jednou o něm zdálo a ptala jsem se ho jestli je to TAM hezký a je mu dobře,hlasitě se rozesmál a kýval hlavou,e ANO. První rok po jeho smrti jsem měla pocit,e se musí(můe) vrátit.Viděla jsem ho vude( měla jsem ten pocit,e ho vidím...)A,kdy jsem jeho skon vnitřně přijala a smířila se s ním,sny o něm u nebyly tak časté a také jsem u neměla pocit,e ho vidím. A musím ti říct,e kdy můj taka zemřel,dostavil se i pocit klidu,e on TAM je,čeká na nás a já nepůjdu jednou do neznámého,respektive do neznámého ano,ale nebudu tam u sama......Myslím,e mi rozumí......Ten první rok nestojí za nic,ale postupně se to bude zlepovat.Nepotlačuj emoce,kdy to bude chtít ven,tak klidně breč.....Co já se nařvala
,ale vdy přila úleva,tak to mělo smysl.
Rozumím a vím o čem mluví. Svým způsobem jsem ráda, e ho můu vidět. Ty sny jsou různý, někdy se jenom mihne, ani ho pořádně nevidím, jenom tak nějak vím, e to je on. Říká se, e tak nás mrtví navtěvují. Dřív jsem si myslela, e bych se bála. Nebojím se. Proč by mně můj táta měl dělat něco, čeho bych se měla bát. Máma čeká, e za ní taky přijde a mrzí ji, e nejde. Tak jí to ani neříkám. Sny podvědomě něco znamenají. Moná si teď někdo uká na čelo, ale kadého věc, čemu věří a jak se s čím vypořádá...
Není tady