29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Všem vám děkuju. Potřebovala jsem vědět, jestli nejsem zaujatá. Fakt je, že chování děcek je za mou hranicí únosnosti a tím, že jsem mu nemohla říct, natož řešit. Přítel mi teď "dovolil", že můžu zasáhnout a oni musí poslechnout. Pravda je, že poslechnou aspoň občas, ale nebaví mě to a radost z toho nemám.
Na jedné straně je ochotný pro mě udělat opravdu hodně, ale jak přijdou děcka, doslova se pro ně obětuje a zřejmě totéž očekává ode mě. Přijde mi to jako tišení svědomí, že jsou rozvedení. Totéž dělají jeho rodiče, ti přidávají nákladné dary a slušné kapesné.
Nad jeho přístupem ke mně přemýšlím. Když něco řeknu, nebo vidí, že se mi něco nelíbí, donese kytku, je miloučkej, ale zase tak ten týden.
Rytí zahrady, odpojení vody´a podobně by nepočkalo, zahrada je velká a jeden nikdy neví, kdy přijde zima.
Máme po pohřbu nějaký den, vyřizujeme papírování, což je taky pěkná pakárna. On si myslí, že pohřbem všechno končí, nechápe, že tím pro nejbližší rodinu něco začíná a nevím, kdy skončí. Proto nechápe, že nemám náladu ani sílu hopsat kolem někoho a dělat milou hostitelku. Snažím se, abych vypadala v klidu, ale uvnitř nejsem. Byl zvyklý na hysterické výstupy a takovou Itálii, takže zřejmě když nic neslyší a nelítají mu talíře kolem hlavy, myslí si, že je všechno v pohodě. Říkám mu, že jsem unavená, nemám sílu, není mi dobře, že potřebuju čas pro sebe...nechápe. Myslí si, že nechci být s ním, potažmo s dětma. Já prostě potřebuju si zajet na ten hřbitov a třeba si i doma pobrečet a být s mámou. Prý to chlapi mají jinak, že kdyby se hroutil, nemůže chodit do práce. Jako kdybych se já hroutila a do té práce chodím, dělám všechno, jinak to nejde. Jen uvnitř jsem bolavá...
Není tady
Setupko, tak už jsi mu řekla že potřebuješ čas, že to teď pro tebe těžké a on si myslí... No v tomhle případě bych na něj štěkla, že když si myslí ať si myslí a mi vleze třeba na záda a odešla bych. On je fakt takový vůl (promiň), že si ani nedovede představit jak to pro tebe musí být těžké?
Jinak co se dětí týče, tak přítel ti teď dovolil, že můžeš zasáhnout? Já mám syna z předchozího manželství a můj přítel dceru. A u nás je automatické, že obě děti poslouchají nás oba. Je třeba se s přítelem domluvit, že pokud jsou u vás děti, měli by dodržovat vaše pravidla a pevně si je stanovit. Doma ať mamince skáčou třeba po hlavě, ale u vás bude platit to co vy dva řeknete. A taky by mělo být samozřejmostí, že jste v tomhle a výchově za jedno.
Není tady
Přítel mi teď "dovolil", že můžu zasáhnout a oni musí poslechnout.
Jak "zasáhnout"??? V první řadě by si je měl taťka srovnat tak, abys víceméně zasahovat nemusela - čímž nemyslím, že by tě neměly poslechnout, když něco řekneš. Ale ty skutečně nejsi povinna se k nim chovat stejně (podlejzavě) jako otec a prarodiče. Vadilo by ti moc, kdyby ses s nimi nestýkala? Asi ne, viď - tak to párkrát zkus, nechat je plně v tatínkově laskavé péči...
Když něco řeknu, nebo vidí, že se mi něco nelíbí, donese kytku, je miloučkej, ale zase tak ten týden.
Kytka jako omluvenka je jak z blbýho filmu - ještě tak za "pozdní příchod", dejme tomu... ale snažit se pugétem zaplácnout ti pusu a doufat, že je tím všechno vyřízený... trošku laciný.
Prý to chlapi mají jinak, že kdyby se hroutil, nemůže chodit do práce.
Jasně, oni jsou to slabší pohlaví To jen baba musí unést úplně všechno... ta se zhroutit nemůže. A pak se taky může (jako já) dozvědět, že je v podstatě citově vyprahlá, když brečí jen v duchu...
Není tady
Řekla jsem mu to, jenže on někdy slyší, ale neposlouchá, odpoví mně nějakým závažným problémem z práce. Rozhovor dvou hluchých. On to asi fakt nechápe, má oba rodiče, docela mladé, tak funguje "co neprožiješ, nepochopíš".
Děti matku poslouchají, tam to celkem jede podle pravidel, jenom u tatínka to nejde, protože děti nechce rozhněvat. To jsou ty následky rozvodu.
Není tady
Ale prd rozvodu. Následky "nevyzrálých" a "hloupých" lidí.
Setupko, tak se jednou na to všechno vykašli, odjeď si k mamince a smutni si. Máš na to teď plné právo. A to, že on to vidí jinak nebo nechápe je jeho problém. Já bych určitě při takové situaci na nějaké přítelovo podobné chování náladu neměla a rozhodně bych neměla nervy na to, řešit ještě jeho.
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Ale prd rozvodu. Následky "nevyzrálých" a "hloupých" lidí.
Setupko, tak se jednou na to všechno vykašli, odjeď si k mamince a smutni si. Máš na to teď plné právo. A to, že on to vidí jinak nebo nechápe je jeho problém. Já bych určitě při takové situaci na nějaké přítelovo podobné chování náladu neměla a rozhodně bych neměla nervy na to, řešit ještě jeho.
Souhlasim, jet k mamince, smutnit a on at se treba po.... se svyma detickama.
Ty nejsi VUBEC NIC povinna mu delat, natoz se starat o jeho deti!
Není tady
Vůbec mi nevadí, když děti nevidím i měsíc, jenže to je potom ta uraženost a aférka v rodině. Vím, že nejsem ničím povinna, ale chci mu vyjít vstříc, protože to někdy potřebujeme každý, tak tam jedu, v podstatě, uvařit a donutit děti, aby se vysprchovaly.
Někteří lidé prostě mají problém s výchovou. Přítel je totiž rozmazlený od maminky a to dodnes. Ledacos za něj zařídí, koupí, zaplatí, udělá... stejný servis požaduje po partnerce. Snaží se mi ho pomaloučku, neříkám změnit, to nejde, ale pozměnit chování v některých situacích, vnímat, aby něco udělal a zařídil, jenže potom přijde máma a zase něco udělá za něj, a teď už i často i úproti jeho vůli. Já proti ní nic nemám, neříkám. Neuvědomuje si, co mu dělá??
Dnes se mu chystám říct, že tam prostě v sobotu nepojedu. Čekám reakci, aleuž je mi to tak nějak jedno.
Není tady
setupka napsal(a):
Vůbec mi nevadí, když děti nevidím i měsíc, jenže to je potom ta uraženost a aférka v rodině. Vím, že nejsem ničím povinna, ale chci mu vyjít vstříc, protože to někdy potřebujeme každý, tak tam jedu, v podstatě, uvařit a donutit děti, aby se vysprchovaly.
Někteří lidé prostě mají problém s výchovou. Přítel je totiž rozmazlený od maminky a to dodnes. Ledacos za něj zařídí, koupí, zaplatí, udělá... stejný servis požaduje po partnerce. Snaží se mi ho pomaloučku, neříkám změnit, to nejde, ale pozměnit chování v některých situacích, vnímat, aby něco udělal a zařídil, jenže potom přijde máma a zase něco udělá za něj, a teď už i často i úproti jeho vůli. Já proti ní nic nemám, neříkám. Neuvědomuje si, co mu dělá??
Dnes se mu chystám říct, že tam prostě v sobotu nepojedu. Čekám reakci, aleuž je mi to tak nějak jedno.
A on ti taky vychazi vstric? Chape tve potreby v souvislosti s umrtim tatinka?
NE!
Jeho nezmenis, zkus radeji zmenit sve podrizene chovani vuci nemu. To zvladnes spis nez zmenit jeho...
Není tady
on někdy slyší, ale neposlouchá
Jojo - selektivní slyšení... Na to pánové trpívají. Jenže sranda končí v momentě, kdy slyší jen to, co chtějí a nemáš za nehet jistoty, že to, co ti odkývali buď vůbec vnímají... nebo to jen vezmou na vedomí, aniž by z toho pro ně cokoli vyplývalo.
Není tady
setupka napsal(a):
Všem vám děkuju. Potřebovala jsem vědět, jestli nejsem zaujatá. Fakt je, že chování děcek je za mou hranicí únosnosti a tím, že jsem mu nemohla říct, natož řešit. Přítel mi teď "dovolil", že můžu zasáhnout a oni musí poslechnout. Pravda je, že poslechnou aspoň občas, ale nebaví mě to a radost z toho nemám.
Na jedné straně je ochotný pro mě udělat opravdu hodně, ale jak přijdou děcka, doslova se pro ně obětuje a zřejmě totéž očekává ode mě. Přijde mi to jako tišení svědomí, že jsou rozvedení. Totéž dělají jeho rodiče, ti přidávají nákladné dary a slušné kapesné.
Nad jeho přístupem ke mně přemýšlím. Když něco řeknu, nebo vidí, že se mi něco nelíbí, donese kytku, je miloučkej, ale zase tak ten týden.
Rytí zahrady, odpojení vody´a podobně by nepočkalo, zahrada je velká a jeden nikdy neví, kdy přijde zima.
Máme po pohřbu nějaký den, vyřizujeme papírování, což je taky pěkná pakárna. On si myslí, že pohřbem všechno končí, nechápe, že tím pro nejbližší rodinu něco začíná a nevím, kdy skončí. Proto nechápe, že nemám náladu ani sílu hopsat kolem někoho a dělat milou hostitelku. Snažím se, abych vypadala v klidu, ale uvnitř nejsem. Byl zvyklý na hysterické výstupy a takovou Itálii, takže zřejmě když nic neslyší a nelítají mu talíře kolem hlavy, myslí si, že je všechno v pohodě. Říkám mu, že jsem unavená, nemám sílu, není mi dobře, že potřebuju čas pro sebe...nechápe. Myslí si, že nechci být s ním, potažmo s dětma. Já prostě potřebuju si zajet na ten hřbitov a třeba si i doma pobrečet a být s mámou. Prý to chlapi mají jinak, že kdyby se hroutil, nemůže chodit do práce. Jako kdybych se já hroutila a do té práce chodím, dělám všechno, jinak to nejde. Jen uvnitř jsem bolavá...
Promiň co ted napíšu ale nějak nerozumím tomu jak vůbec můžeš přemýšlet o nějaké oslavě a ptát se na to když máš několik dní po smrti tatínka. Jen říkám podle sebe že by mě ani ve snu nenapadlo v tuto dobu řešit přítelovy dětičky a oslavu..držela bych mamku v objetí bez ohledu na přítelovy děti ,sebrala bych se a jela za ní jen by se za mnou prášilo. Copak tvůj smutek opravdu nepřebije v tuto dobu "takové prkotiny"?
Není tady
Petuna napsal(a):
Promiň co ted napíšu ale nějak nerozumím tomu jak vůbec můžeš přemýšlet o nějaké oslavě a ptát se na to když máš několik dní po smrti tatínka. Jen říkám podle sebe že by mě ani ve snu nenapadlo v tuto dobu řešit přítelovy dětičky a oslavu..držela bych mamku v objetí bez ohledu na přítelovy děti ,sebrala bych se a jela za ní jen by se za mnou prášilo. Copak tvůj smutek opravdu nepřebije v tuto dobu "takové prkotiny"?
Třeba se Setupka snačí těmihle "prkotinami" nějak přebít ten smutek co teď cítí a myslet alespoň chvilku na něco jiného....aby alespoň trošku nějak fungovala
Není tady
Třeba se Setupka snačí těmihle "prkotinami" nějak přebít ten smutek co teď cítí a myslet alespoň chvilku na něco jiného
Neřekla bych, podle toho, co píše - "Já si prostě potřebuju si zajet na ten hřbitov a třeba si i doma pobrečet a být s mámou. Prý to chlapi mají jinak, že kdyby se hroutil, nemůže chodit do práce. Jako kdybych se já hroutila a do té práce chodím, dělám všechno, jinak to nejde. Jen uvnitř jsem bolavá..."
Spíš se mi zdá, že se přes všechnu tu bolest snaží vyjít vstříc příteli, aby zas nebyl nafučenej, dotčenej a nemluvící, přestože "nechápe, že nemám náladu ani sílu hopsat kolem někoho a dělat milou hostitelku"
Není tady
Setupko, vzhledem ke smrti v rodině bych já tedy čekala podporu od partnera a i když moje manželství nebylo bůhvíjaké, když zemřela tchýně, manžel jel domů okamžitě a já s dětmi za ním dva dny nato, abychom byli s tatínkem (tchánem)... Moje rodina šla stranou. Chápu, že přítel slíbil oslavu dětem, ale pak ji musí udělat sám a ty se věnuj mamince, tak, jak to cítíš. Že mu není hamba, promiň. Nějak si neumím představit, jak se patlám s dortem a chlebíčkama, směju se, abych nekazila oslavu a aby mě pak rodinka nejlépe nepomluvila, jak se tvářím, když jsem s jeho dětma a mě tečou slzy...
Řekla bych mu to natvrdo - nemám náladu na oslavy a rozumný člověk by to měl chápat, tím spíš můj partner a jeho rodina.
Upřímnou soustrast i ode mě.
Není tady
Ještě bych si dovolila podotknout, že dětičky ve věku 10 a 15 roků jsou dostatečně rozumově vyspělé, aby pochopily, co má v tomto případě přednost. Jiná věc je, že i když to budou chápat, nebude se jim to líbit - ale toho v životě potkají víc...
Není tady
Setupko,když mi bylo asi 20let,moje mamka mi řekla: partnerů a manželů můžeš mít v životě několik,ale rodiče máš jenom jedny. Budou to 4 roky,co mi umřel taťka. Vím,co prožíváš. Mamka zůstala v bytě úplně sama. Bydlím již 20 let jinde,mám rodinu,děti. Přesto jsem je odsunula na vedlejší kolej a byla tu pro svojí mamku.Ta to potřebovala nejvíc. Rok k nám pravidelně jezdila víkend co víkend. Od pátku do neděle. Nezastírám,že to bylo pro mě ( a nejen pro mě,ale i pro manžela )náročné. Celkově. Někdy už jsem toho měla i plné zuby,ale dnes mám dobrý pocit z toho,že jsem to všechno udělala a vydržela,než se mamka naučí žít jinak,sama. Tvůj přítel je neskutečné,sobecké h.o.v.a.d.o, promiň,ale chtít po tobě,v téhle těžké životní chvíli, něco takového????? Ještě bych pochopila,kdyby tě ta rodina pozvala ,aby rozptýlili tvé chmury a smutek,ale abys jim připravila oslavu pro děti????? To je banda hlupců a tupců. Za této situace bych partnera poslala k vodě,protože s někým takovým bych nemohla být,natož třeba žít......
Není tady
rejka napsal(a):
Setupko,když mi bylo asi 20let,moje mamka mi řekla: partnerů a manželů můžeš mít v životě několik,ale rodiče máš jenom jedny. Budou to 4 roky,co mi umřel taťka. Vím,co prožíváš. Mamka zůstala v bytě úplně sama. Bydlím již 20 let jinde,mám rodinu,děti. Přesto jsem je odsunula na vedlejší kolej a byla tu pro svojí mamku.Ta to potřebovala nejvíc. Rok k nám pravidelně jezdila víkend co víkend. Od pátku do neděle. Nezastírám,že to bylo pro mě ( a nejen pro mě,ale i pro manžela )náročné. Celkově. Někdy už jsem toho měla i plné zuby,ale dnes mám dobrý pocit z toho,že jsem to všechno udělala a vydržela,než se mamka naučí žít jinak,sama. Tvůj přítel je neskutečné,sobecké h.o.v.a.d.o, promiň,ale chtít po tobě,v téhle těžké životní chvíli, něco takového????? Ještě bych pochopila,kdyby tě ta rodina pozvala ,aby rozptýlili tvé chmury a smutek,ale abys jim připravila oslavu pro děti????? To je banda hlupců a tupců. Za této situace bych partnera poslala k vodě,protože s někým takovým bych nemohla být,natož třeba žít......
Očekávám výmluvu typu ,že on to tak vůbec nemyslí atd. atd...proboha on ti sype drogy že nemáš na tak zásadní věc svůj názor?Kdyby Ti tady někdo řekl ,že máš oslavu udělat a za maminkou jet další týden tak to uděláš viď? Přece to někdo schválil!!!! Jak vůbec toto můžeš udělat mamince i sobě´? Teď tě potřebuje nejvíce v životě a ty tady řešíš že přítel bude naštvaný..co to je za atrapu chlapa prosím tě..toto je vrchol
Není tady
Svůj názor na to mám, zamítavě jsem se postavila okamžitě. Potřebovala jsem si o tom promluvit, protože lidé většinou staví zájmy dětí na první místo a odsuzují ty, kteří to tak nemají. Vím, že se jedná o vlastní děti, ale i když jde o vyvdané a vyženěné děti, často se setkávám s tím, že dětem se musí vš obětovat. A když jsem v takovéto rodině, přiadám si divně, když chci prosadit něco svého proti nim. Potom já jsem ta špatná a po dvou letech už člověk začně pochybovat a říkat si, jestli něco nedělá špatně a jestli nejsem ta zlá macecha, co pošle děti do lesa pro jahody.
Není tady
Ten chlap je typicky manipulator.....
Není tady
setupka napsal(a):
Svůj názor na to mám, zamítavě jsem se postavila okamžitě. Potřebovala jsem si o tom promluvit, protože lidé většinou staví zájmy dětí na první místo a odsuzují ty, kteří to tak nemají. Vím, že se jedná o vlastní děti, ale i když jde o vyvdané a vyženěné děti, často se setkávám s tím, že dětem se musí vš obětovat. A když jsem v takovéto rodině, přiadám si divně, když chci prosadit něco svého proti nim. Potom já jsem ta špatná a po dvou letech už člověk začně pochybovat a říkat si, jestli něco nedělá špatně a jestli nejsem ta zlá macecha, co pošle děti do lesa pro jahody.
..A ŘÍKÁ SE TOMU OPIČÍ LÁSKA.Pro děti má největší význam úplná rodina,s pohodovými rodiči,kteří se o ně zajímají,hrají si sněma,mluví s nimi a řeší s nimi jejich problémy,stojí-li děti o to později.Lidé si to ale přizpůsobují po svém - zahrnout děti materiálními nesmysly,penězi,paušály a já nevím čím ještě.Tyhle rodiče a další příbuzní s tímto chováním by ale zasloužili pověsit někam do průvanu za to,jakých nenapravitelných výchovných prohřešků se tímto na svých milovaných dětech dopouštějí.Je to pro ně tak mnohem jednodušší,než jim věnovat něco ze svého já-zmíněno výše.
Kašli na to,co si kdo myslí,buď svá a jen tak si tě budou vážit ti,kdož za to vůbec stojí.
Není tady
setupka napsal(a):
Svůj názor na to mám, zamítavě jsem se postavila okamžitě. Potřebovala jsem si o tom promluvit, protože lidé většinou staví zájmy dětí na první místo a odsuzují ty, kteří to tak nemají. Vím, že se jedná o vlastní děti, ale i když jde o vyvdané a vyženěné děti, často se setkávám s tím, že dětem se musí vš obětovat. A když jsem v takovéto rodině, přiadám si divně, když chci prosadit něco svého proti nim.Potom já jsem ta špatná a po dvou letech už člověk začně pochybovat a říkat si, jestli něco nedělá špatně a jestli nejsem ta zlá macecha, co pošle děti do lesa pro jahody.
Někdo z jejich rodiny ti řekl,že jsi špatná? Někdo ti něco vyčítal? A o co ti jde? Chceš být v jejich očích hodná,milá,laskavá? Nepochopila jsi,ža ať uděláš co uděláš, nebudeš pro ně nikdy "dobrá",když oni nebudou chtít?????Buď svá,nechovej se tak,jak si myslíš,že by druhý chtěli aby ses chovala....
Není tady
Teda ja bych to udelala asi takto. Koupila bych oslavenci maly ne zrovna nakladny darek , k tomu pranicko a na vikend bych odjela, tak jak jsem to mela puvodne naplanovano.
Na tom nevidim nic spatneho. Jsou to jeho deti, jeho byt. A oslavy bych se takto neprimo zucastnila. Dala bych jim volny prostor, prave proto, ze je vsechny respektuji a myslim si, ze jako pritelkyne, ktera s otcem ani nebydli se ucastnit nemusim. Co ty na to?
A zpet prijedes odpocata. Popripade jeste s dareckem od tvych rodicu. Treba kolace.....
TAK to posledni dole rusim, fakt jsem netusila. Ale jinak to plati.
Upravil(a) sahleb (24. 11. 2010 19:03)
Není tady
sahleb napsal(a):
Teda ja bych to udelala asi takto. Koupila bych oslavenci maly ne zrovna nakladny darek , k tomu pranicko a na vikend bych odjela, tak jak jsem to mela puvodne naplanovano.
Na tom nevidim nic spatneho. Jsou to jeho deti, jeho byt. A oslavy bych se takto neprimo zucastnila. Dala bych jim volny prostor, prave proto, ze je vsechny respektuji a myslim si, ze jako pritelkyne, ktera s otcem ani nebydli se ucastnit nemusim. Co ty na to?
A zpet prijedes odpocata. Popripade jeste s dareckem od tvych rodicu. Treba kolace.....
škoda že nečteš předešlé příspěvky od Setupky,jinak bys tohle asi těžko mhla napsat.....
Není tady
lidé většinou staví zájmy dětí na první místo a odsuzují ty, kteří to tak nemají
Milá setupko - nejsi náhodou dítě, kterýmu umřel táta??? Neměl by (alespoň v TOMHLE případě) být tvůj zájem jaksi nadřazenější jedný narozeninový oslavě?
přiadám si divně, když chci prosadit něco svého proti nim
To jako proto, že je jich víc a tudíž bys jako "menšina" měla ustoupit? Prd a vořech, děvče... buď budeš ustupovat až do úplného sebezničení, nebo až budeš zahnaná v koutě a nepůjde to dál, po někom z nich kousneš (což je obvyklá reakce, když není úniku) a zas budeš ty ta špatná.
Poslat haranty do lesa pro jahody (i vlastní - ó, jak lákavá představa ) je něco trochu jiného, než je občas napomenout, chtít od nich pomoc a neobskakovat je, aby se náhodou od tý telky nemusely zvednout, chudinky znavený...
Není tady
Setupko, upřímnou soustrast! To je moc těžké.
Je přece naprosto jasné, že teď je zástupný důvod i rytí zahrady, zavírání vody atd., i když ti to asi pomůže ve vyrovnávání se spíš, než pořádání oslavy pro zpruzené pre/pubescenty. Neubližuj si a srovnej si priority.
Není tady
Setupko, pryč od tohohle člověka.
Zažila jsem stejnou situaci, bohuže s mým už tehdy manželem.
Pokud nemáte děti, a váže tě k němu jen citové pouto, vzala bych nohy na ramena.
Čeho se můžeš dočkat od člověka, který nedokáže brát ohledy v takové situaci? Nehledě na to, že takhle velké děti už by měly být vychované k tomu, aby se uměly v takových situacích chovat.
Říká se tomu sociální inteligence. A tomu, kdo ji neovládá se bohužel říká sociální debil.
Přeji hodně sil Tobě i mamince
Není tady